GoDaddy Review: hoge laadsnelheid en betrouwbare uptime, maar …

godaddy homepageGoDaddy: aanbevolen webhost


De hosting van GoDaddy is stabiel (99,97% uptime) en snel (gemiddeld 554 ms).

Hun basisplan biedt u tot 100 GB opslagruimte en onbeperkte bandbreedte. En het integreert met meer dan 125 services die u met één klik kunt installeren.

Ze brengen u echter veel in rekening voor alles, van migraties ($ 99 / site) tot back-ups ($ 2,99 / maand), SSL-certificaten ($ 63,99 / jaar) en vrijwel al het andere dat u nodig heeft.

Hun klantenondersteuning is traag en frustrerend. En hun geld-terug-garantie is bovendien verwarrend (dus u krijgt misschien geen enkele dollar terug).

Hier volgt een diepgaande blik op de voor- en nadelen die we de afgelopen 24 maanden hands-on testen hebben ontdekt.

Algemene informatie & Hosting overzicht

ONZE VERDICT:Meest populaire webhost
SNELHEID:554ms (Gemiddelde van februari 2018 tot januari 2020)
UPTIME:99,97% (Gemiddelde van februari 2018 tot januari 2020)
ONDERSTEUNING:24/7 Live Chat
APPS:WordPress, Joomla, Drupal en meer
KENMERKEN:Onbeperkte bandbreedte, 100 GB opslag, gratis e-mail en gratis domein 1e jaar
HOSTINGSPLANNEN:Gedeeld, WordPress, Cloud, Reseller, VPS en Dedicated Servers
OVERDRACHT SITE:Niet gratis
PRIJZEN:Vanaf $ 4,33 / mo (wordt verlengd voor $ 8,99 / maand)

Voordelen van het gebruik van GoDaddy Hosting

GoDaddy heeft de afgelopen 24 maanden een solide uptime en paginasnelheid geleverd. Ze kunnen worden geïntegreerd met meer dan 125 populaire webapplicaties, dus er is voor elk wat wils. En hun goedkoopste “Economy” -plan is nu ook een uitstekende waarde voor de prijs.

Dit zijn de belangrijkste dingen die we leuk vonden aan de hosting van GoDaddy:

1. Goede uptime van 99,97%

GoDaddy staat misschien bekend om domeinnamen, maar ze hebben ontdekt hoe ze ook een solide uptime kunnen leveren voor hun gedeelde hostingplannen.

Er was een onbetrouwbare maand in oktober 2019 met een uptime van 99,84%. Maar daarna volgden ze dat met een consistente strekking van 99,99% – 100% om het gemiddelde over 24 maanden op 99,97% te brengen.

Na het testen van andere hosts, is GoDaddy daarmee ruim boven het gemiddelde. En het betekent dat de gemiddelde maandelijkse uitvaltijd slechts ongeveer ~ 13 minuten is – niet genoeg om uw bedrijf te laten ontsporen tijdens een grote verkoop of lancering.

Gemiddelde uptime van de afgelopen 12 maanden:

  • Gemiddelde uptime van januari 2020: 99,99%
  • Gemiddelde uptime van december 2019: 99,96%
  • Gemiddelde uptime van november 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van oktober 2019: 99,84%
  • Gemiddelde uptime van september 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van augustus 2019: 99,99%
  • Gemiddelde uptime van juli 2019: 99,95%
  • Gemiddelde uptime van juni 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van mei 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van april 2019: 99,99%
  • Gemiddelde uptime van maart 2019: 99,97%
  • Gemiddelde uptime van februari 2019: 99,99%

godaddy-performance-24monthsLive testsite: hostingfacts-gd.com | Gem. uptime en snelheid: 24 maanden+

2. Geweldige laadsnelheid van de pagina

We geven toe: we hebben dit niet zien aankomen.

Jaren geleden zou je goedkopere webhosts zoals GoDaddy niet associëren met goede prestaties. Toch is dat precies wat ze hebben gedaan. Onze GoDaddy-testsite heeft de afgelopen 24 maanden een gemiddelde laadtijd van slechts 554 ms gepost.

Snelle laadtijden zijn niet alleen een ijdelheid-metriek. Studies hebben aangetoond dat ze bezoekers kunnen dwingen uw site sneller te verlaten, uw positie in de zoekmachine (vooral op mobiele apparaten) negatief kunnen beïnvloeden en zelfs uw conversiepercentages negatief kunnen beïnvloeden.

De snelheid van uw webhost is ook belangrijk omdat u er niets aan kunt doen om deze te beheren.

Dit is wat we bedoelen:

Als u een site met veel afbeeldingen heeft, kunt u deze comprimeren of een Content Delivery Network (CDN) gebruiken om uw servers te ontlasten en uw site sneller te maken. Met andere woorden, u kunt dingen regelen om uw site rechtstreeks te versnellen.

Maar als uw webhost constant traag is, om te beginnen? Je handen zijn gebonden. Je vecht een verloren strijd.

Gelukkig hoeft u bij GoDaddy-hosting geen zorgen te maken over laadsnelheden op basis van onze tests.

In de afgelopen 24 maanden hebben ze een stabiel gemiddelde van 554 ms behaald.

GoDaddy gemiddelde laadtijd:

GoDaddy-2019-2020-statistiekenGoDaddy gemiddelde laadtijd 2019-2020 | Zie statistieken

3. Meer dan 125 applicaties met één klik installeren

GoDaddy heeft een eigen websitebouwer als u op zoek bent naar een simpele, slepen-en-neerzetten-ervaring.

Als je echter iets met iets meer kracht onder de motorkap wilt, heeft GoDaddy ook installaties met één klik met meer dan 125 van de meest populaire applicaties op internet. Dat omvat contentbeheersystemen zoals WordPress, Joomla en Drupal.

godaddy apps

Maar het bevat ook ontwikkelaarsvriendelijke tools zoals cPanel, MySQL, CloudLinux, Python en meerdere versies van PHP.

Ze hebben dus een grote verscheidenheid aan opties die bij iedereen passen, van beginnende bloggers tot slimme webmasters.

4. Basic Cheap Plan is een goede prijs op papier

Toen we GoDaddy oorspronkelijk beoordeelden, was hun goedkoopste shared hostingplan te duur en waren de functies te beperkt.

Het lijkt erop dat ze sindsdien een volledige draai van 180 graden hebben gemaakt.

Nu zijn de prijzen van het Economy-plan slechts $ 2,99 / maand. Geen kortingscode nodig.

Je krijgt echter nog steeds veel waarde voor die prijs. U krijgt alles wat u nodig heeft voor één website, inclusief tot 100 GB opslagruimte en onbeperkte bandbreedte.

Ze gooien momenteel zelfs het eerste jaar zelfs een gratis domeinnaam en zakelijke e-mail in.

Sommige van de andere hosts die we hebben beoordeeld, zoals SiteGround, presteerden goed in onze tests. Maar als het erom gaat een site bij hen te hosten, geven ze u slechts 10 GB opslagruimte op het goedkoopste plan.

GoDaddy geeft je letterlijk tien keer zoveel voor vergelijkbare prijzen. Dus de algehele waarde die u krijgt, is uitstekend bij de eerste doorgang. Pas als je wat dieper onder de oppervlakte graaft, realiseer je je dat het misschien toch niet zo’n goede waarde is. Dit is waarom…

5. Goede klantenondersteuning

GoDaddy biedt 24/7 klantenondersteuning. Ze hebben een kennisbank, telefonische ondersteuning en livechat.

De live chat-ondersteuningsbot begint u door u te laten kiezen uit een selectie van afdelingen voor uw probleem. Hierna bent u verbonden met de ondersteuningsagent, wat ongeveer een minuut duurde.

GoDaddy-ondersteuning

We hebben hen een paar basisvragen gesteld over hun plannen en diensten. De antwoorden waren eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen en het duurde gemiddeld ongeveer 2 minuten om te antwoorden.

GoDaddy live chat-ondersteuning

GoDaddy heeft het afgelopen jaar grote verbeteringen aangebracht met hun live chat-ondersteuning. Vroeger was het erg onbetrouwbaar en had het vaak het gevoel dat ze je altijd iets probeerden te verkopen in plaats van je te helpen een oplossing te vinden. Erg blij om te zien dat ze naar gebruikersrecensies hebben geluisterd en hun livechat volledig hebben herwerkt.

Nadelen van het gebruik van GoDaddy Hosting

De prestaties van GoDaddy waren over de hele linie behoorlijk solide. De waarde voor de oorspronkelijke prijs is ook redelijk goed.

Dat is echter ook een deel van het probleem. Er zijn veel upsells tijdens het afrekenproces. En de prijzen voor verlenging zullen u ook blijven achtervolgen.

We hielden ook niet van de verwarrende, vage geld-terug-garantie.

Dit zijn de grootste nadelen die we hebben gezien:

1. Veel upsells

GoDaddy is relatief berucht geworden vanwege het aantal upsells dat is gebruikt om de prijs te verhogen die u uiteindelijk gaat betalen.

De eerste die u tegenkomt, zijn de kosten van het hostingplan op basis van de hoeveelheid tijd die u vooraf betaalt. U moet zich voor drie jaar aanmelden als u die prijs van $ 4,33 / maand wilt ontvangen. Een korter abonnement van drie maanden kost u aanzienlijk meer: ​​$ 10,99 / maand.

Prijzen van GoDaddy Hosting Term Length

Dit is slechts de eerste van vele.

GoDaddy zal ook proberen u veel extra services te verkopen bij het afrekenen. Ze zullen u bijvoorbeeld automatisch aanmelden voor back-ups van websites die drie jaar lang $ 2,99 / maand kosten.

Prijzen voor back-up van GoDaddy Hosting-website

Alleen die ene upsell alleen al verdubbelt je prijs.

Daar stoppen ze ook niet. U ziet ook upsells voor toegang tot Office 365, SSL-certificaten en ‘essentiële websitebeveiliging’ die verwijst naar malwarescans en updates.

Het afrekenproces van GoDaddy kan aanvoelen als een mijnenveld, waar je elke stap zorgvuldig moet bekijken voordat je per ongeluk twee of drie keer de oorspronkelijke prijs betaalt.

2. Basisplannen missen essentiële functies (geen SSL-certificaat, back-ups, beveiliging of sitemigraties)

De beste hosts die we hebben beoordeeld, zullen bij elk plan functies zoals een SSL-certificaat toevoegen. Deze zijn gemeengoed geworden en zijn in feite vereist om vandaag een site te runnen.

Helaas biedt GoDaddy geen van deze in hun basisplannen, wat leidt tot veel van de upsells onderweg.

Neem bijvoorbeeld hun SSL-certificaten. Tenzij u al betaalt voor hun beste abonnement, kost deze functie u:

• $ 63,99 / jaar voor één site ($ 79,99 / jaar verlenging)
• $ 159,99 / jaar meerdere sites ($ 199,99 / jaar verlenging)
• $ 295,99 / jaar alle subdomeinen ($ 369,99 / jaar verlenging)

Die prijzen zijn schandalig om eerlijk te zijn, omdat de meeste hosts vandaag de dag u een gratis Let’s Encrypt SSL-certificaat voor elke site geven.

Andere hosts geven u ook back-ups en website-beveiliging. Maar beide kosten u respectievelijk $ 2,99 / maand en $ 5,59 / maand.

Laten we ook kijken naar migratiekosten.

Nogmaals, veel hosts zullen ten minste één bestaande site gratis naar hun servers verplaatsen. Velen van hen kunnen dit zelfs binnen een paar uur na het vragen doen, zodat u niet hoeft te wachten.

Maar niet GoDaddy. Ze bieden geen gratis sitemigraties. En als u wilt dat ze het voor u doen, zijn de kosten $ 99,99 / site en duurt het 7-10 dagen. Het is dus niet alleen duur maar ook traag.

Tel al deze extra kosten in de loop van een paar jaar op en GoDaddy-hosting ziet er niet meer zo goedkoop uit.

3. Verlengingspercentages zijn ook hoger

De prijzen van het GoDaddy Economy-plan beginnen bij $ 4,33 / maand gedurende drie jaar.

Al hun plannen volgen echter de industriestandaard prijstruc waarbij ze de prijs verdubbelen of verdrievoudigen wanneer het tijd is om te verlengen.

Ditzelfde Economy-plan springt bijvoorbeeld naar $ 8,99 / maand wanneer u verlengt.

Je krijgt geen extra functies of betere prestaties. Maar u zult meer moeten betalen.

4. Verwarrende geld-terug-garantie

De meeste webhosts die we hebben beoordeeld, geven u een terugbetaling zonder vragen als u binnen 30 dagen annuleert.

Op het eerste gezicht lijkt de geld-terug-garantie van GoDaddy vergelijkbaar. Jaarabonnementen kunnen binnen een maand na aankoop worden terugbetaald.

Hier beginnen echter alle problemen op te duiken.

Als u betaalt voor een “Maandelijks plan” (iets minder dan een jaarmodel – drie, zes of negen maanden), moet u binnen 48 uur om terugbetaling vragen. Dat geeft je maar twee dagen om ze uit te proberen.

Om een ​​van deze terugbetalingen te krijgen, moet je een telefoontje maken naar hun klantenservice (zodat ze kunnen proberen je er uit te praten).

En bijna elk plan dat GoDaddy biedt, heeft een aantal vreemde voorwaarden die uw kansen op het daadwerkelijk ontvangen van die terugbetaling in gevaar zouden kunnen brengen.

Dit is bijvoorbeeld wat hun voorwaarden zeggen over terugbetalingen voor webhosting:

“Als een Hosting-service al is uitgevoerd, kan deze niet worden gerestitueerd (als deze nog niet is uitgevoerd, komt deze in aanmerking voor terugbetaling binnen 30 dagen na de transactiedatum).”

Dat is niet erg duidelijk, toch??

Wat we in wezen denken, is dat als u probeert het hostingplan daadwerkelijk te gebruiken en bijvoorbeeld een WordPress-site opzet, u deze term mogelijk schendt. En dus zouden ze in theorie uw verzoek om terugbetaling kunnen weigeren.

We vinden dit helemaal niet leuk.

GoDaddy-prijzen, hostingplannen & Snelle feiten

Hier is een kort overzicht van de hostingplannen van GoDaddy:

Prijzen en abonnementen van GoDaddy

Economy Plan: Eén website voor $ 4,33 / maand (verlengt voor $ 8,99 / maand). U krijgt het eerste jaar 100 GB opslagruimte, onbeperkte bandbreedte, gratis zakelijke e-mail en een gratis domeinnaam.

Deluxe plan: Onbeperkte websites voor $ 7,99 / maand (verlengt voor $ 11,99 / maand). Het wordt geleverd met alle Economy-functies, plus onbeperkte opslag en subdomeinen.

Ultiem plan: Alle Deluxe-functies en meer voor $ 12,99 / maand (verlengt voor $ 16,99 / maand). Bevat twee keer de verwerkingskracht en geheugen, een gratis SSL-certificaat voor het eerste jaar, premium DNS en onbeperkte databases.

Maximaal plan: Alle Ultimate-functies en meer voor $ 19,99 / maand (verlengt voor $ 24,99 / maand). U krijgt twee keer de stroom en het geheugen, twee keer ‘maximaal siteverkeer’ en een gratis SSL-certificaat voor de hele looptijd die u aanschaft.

Meer feiten over GoDaddy:

  • Gratis domein? Je krijgt het eerste jaar gratis, maar daarna kost het je.
  • Gemakkelijke aanmelding: Vrij eenvoudig aanmeldingsproces.
  • Betaalmethoden: Alle gangbare creditcards en PayPal worden geaccepteerd.
  • Verborgen kosten en clausules: verwarrend teruggavebeleid & termen als “Als een Hosting-service al is uitgevoerd, kan deze niet worden gerestitueerd (als deze nog niet is uitgevoerd, komt deze binnen 30 dagen na de transactiedatum in aanmerking voor terugbetaling).”
  • Upsells: Tal van upsells. De eerste termijn, sitemigraties, back-ups, SSL-certificaten, beveiliging en meer.
  • Account activatie: Snelle accountactivering.
  • Configuratiescherm en dashboardervaring: cPanel.
  • Installatie van apps en CMS’en (WordPress, Joomla, etc.): veel installatieopties met één klik met de meest populaire open source-apps.

We raden GoDaddy aan?

Ja dat doen we.

GoDaddy heeft een sterke uptime en hoge laadsnelheden. Ze werken goed met de meest populaire web-apps die je zou willen. En de initiële prijs voor basisfuncties is op het eerste gezicht een goede prijs.

Misschien wilt u ook andere opties bekijken.

Er zijn veel upsells voor basisfuncties waarvan je zou aannemen dat ze gewoon gratis waren inbegrepen (SSL). Elk van deze kan de kosten van uw plan verdubbelen. Maar samen kunnen ze u gemakkelijk aanzienlijk meer kosten dan de beste webhostingproviders.

Dus hoewel hun prestaties over het algemeen goed waren, hadden ze enkele nadelen die we zouden aanraden om ook anderen bovenaan onze lijst te beoordelen.

Heb je persoonlijke ervaring met GoDaddy – positief of negatief? Laat dan hieronder een eerlijke, transparante beoordeling achter!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map