WordPress-databases beheren met phpMyAdmin (2020)

De meeste mensen beschouwen WordPress als een eenvoudige website en eCommerce-winkelbouwer. Eerlijk gezegd kan iedereen WordPress gebruiken om verschillende thema-websites en online winkels te bouwen. U realiseert zich echter misschien niet wanneer u op die installatie met één knop klikt, u maakt eigenlijk een database aan. Uw MySQL-database slaat uw website op en met de juiste zorg en onderhoud hoeft u zich nooit zorgen te maken dat u uw website kwijtraakt.


Met PMA kunt u tools gebruiken voor het maken van back-ups en het beveiligen van deze database. We bekijken wat een WordPress MySQL-database doet en hoe u uw website kunt beschermen met tools en een handleiding voor veelvoorkomende taken van PMA..

Hoe phpMyAdmin te gebruiken

Voordat u de details van WordPress-databases ingaat, helpt het om een ​​paar termen te definiëren:

Wat is een WordPress MySQL-database?

MySQL staat voor “gestructureerde querytaal”. Dit definieert het open-source databasebeheersysteem dat u daadwerkelijk kunt uitvoeren met behulp van query’s.

Uw WordPress heeft een MySQL-database geïnstalleerd wanneer u een nieuwe installatie maakt. De database is een van de twee cruciale componenten van uw WordPress-site. Als WordPress de gateway en interface is voor het bouwen van een website, is uw MySQL-database het hart. Al uw inhoud, inclusief berichten, opmerkingen, pagina’s, afbeeldingen, enzovoort, wordt opgeslagen in de database.

how-to-use-php-to-insert-data-into-mysql-database

Bij elke installatie worden er nieuwe standaardtabellen gemaakt voor uw WP-database. Er zijn in totaal 11 tafels. Als je echter plug-ins nodig hebt voor je thema, heb je meer tabellen. De installatiebestanden worden echter als volgt geleverd met de belangrijkste WordPress-tabellen:

 •  wp_comments: alle opmerkingen van uw site worden hier opgeslagen.
 •  wp_commentmeta: dit omvat de “metagegevens” (zoals titel, trefwoorden, enz.) voor uw opmerkingen op de site.
 •  wp_links: bevat informatie die u hebt ingevoerd in de WordPress-linkfunctie.
 •  wp_posts: dit omvat alle gegevens voor pagina’s, navigatie en berichten.
 • wp_options: dit omvat al uw administratie- en instellingenbestanden.
 • wp_postmeta: metagegevens voor al uw berichten.
 • wp_terms: categorieën en tags worden hier opgeslagen.
 • wp_term_relationships: alle informatie met betrekking tot berichten en taxonomieën komt hier.
 • wp_users: u kunt verschillende gebruikers instellen, zoals beheerders en auteurs, en hun informatie wordt hier opgeslagen.
 • wp_usermeta: dit zijn de metagegevens van de gebruiker.
 • wp_term_taxonomy: dit omvat de taxonomieën voor tabellen binnen wp-_terms.

Deze tabellen slaan in feite alle onbewerkte gegevens en bestanden op waarop uw website is gebouwd. Aan de kant van WordPress kun je media stylen, bewerken en uploaden. Deze tabellen worden automatisch gemaakt wanneer u de WordPress-installatiebestanden installeert, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over het configureren van dit onderdeel.

Wat is phpMyAdmin en waarom gebruiken voor WordPress Database Management?

Dus waarom gebruikt u dit om uw MySQL-database te beheren? Met PMA kunt u een back-up maken van uw database en deze beheren via tools, wat betekent dat u de MySQL-query’s niet hoeft weg te schrijven.

Dit zijn de belangrijkste kenmerken:

 •  Gebruik tools om uw databases te beheren en te bewaken met een open-source webapplicatie in PHP.
 • Compatibel met meerdere servers in zowel Windows- als Linux-systemen.
 • Wijzig elk waardepunt in uw database
 • Klik en voer naadloos acties uit om SQL-query’s uit te voeren die uw databases effectiever beheren en beveiligen
 •  Maak en verwijder elke gewenste database.
 • Back-up, exporteer en importeer databases met slechts een paar muisklikken.

Tegenwoordig bieden bijna alle WordPress-hosts dit PHP-administratieve pakket binnen cPanel-software, en alle cPanel-hostingproviders ook. U ontvangt deze als onderdeel van uw hostingpakket en ze zijn toegankelijk via de product- of instellingenpagina’s van uw hostingaccount. Als u echter uw eigen server gebruikt, zou u deze bestanden zelf instellen.

Zelfs als u geen kennis heeft van de serverconfiguratie en nog maar net bent begonnen met het leren over databases, kunt u dit gebruiken als een administratief hulpmiddel voor uw MySQL-database. Hoewel er veel andere administratieve tools zoals deze zijn, werkt PMA ook voor andere webontwikkelingsplatforms zoals WampServer of MAMP. Als zodanig wordt PMA ten zeerste aanbevolen voor WordPress omdat het eenvoudig is in te stellen, gebruiksvriendelijk is en wordt meegeleverd met de meeste hoogwaardige webhostingproviders.

Doe uw behoefte om PHP te kennen om met PMA te werken?

Het korte antwoord is nee! Deze PMA is geschreven in PHP, waarmee je kunt werken in je normale webbrowser. Alle beheeracties bestaan ​​al binnen een interface, dus u kunt eenvoudig klikken en uitvoeren om ze allemaal uit te voeren.

Toch PHP leren? Hoewel u niet hoeft te weten hoe u PHP moet schrijven om PMA te gebruiken, wilt u misschien PHP leren om uw WordPress op een later tijdstip beter te begrijpen en aan te passen. Hier is een geweldige beginnershandleiding om aan de slag te gaan.

Hoe krijg je toegang tot PMA?

Als dit de eerste keer is dat u leert over MySQL en PMA voor databasebeheer, dan wilt u waarschijnlijk de tools van een hostingprovider gebruiken om uw WordPress-server in te stellen en te beheren. Elke website heeft hosting nodig, toch? Wanneer u zich aanmeldt bij een hostingprovider, of u nu een WordPress-thema koopt of cPanel (of Plesk) gebruikt om de bestanden te installeren, maakt u een MySQL-database aan. U zou toegang moeten hebben tot de PMA-beheerstartpagina in cPanel, of u moet mogelijk op het hostingproduct onder uw hostingaccount klikken en vervolgens op “Beheren” of “Instellingen” klikken.

Als u problemen ondervindt bij het verkrijgen van toegang tot uw databasebeheertools, neem dan contact op met uw hostingprovider of bekijk hun ondersteuningspagina.

Bent u een gevorderde gebruiker die uw eigen server en databases instelt? Als u het zelf installeert, zijn er verschillende manieren om het aan uw server toe te voegen. U kunt installatiehandleidingen gebruiken om installatie-informatie op te halen voor elk type server.

PhpMyAdmin gebruiken om uw WordPress-database te beheren

Zoals u hierboven heeft afgeleid, zijn er in wezen twee manieren om dit PMA f WP-databasebeheer in te stellen.

De meest gebruikelijke en gemakkelijkste manier om toegang te krijgen tot PMA is via uw hostingaccount. In dit geval is de tool waarschijnlijk op uw MySQL-database geïnstalleerd. U hebt meestal toegang nodig tot uw dashboard voor accountbeheer en naar uw cPanel-startpagina gaan. Als je hier problemen mee hebt, kun je het beste telefonisch contact opnemen met je hostingprovider. Ze kunnen u helpen bij het openen van deze beheertool via de accountpagina van uw hostingprovider.

De tweede en meer gecompliceerde manier is door uw eigen server te draaien en PMA handmatig te installeren, maar dit is gemakkelijk te doen als u bekend bent met het instellen en beheren van de server. U kunt bijvoorbeeld een Ubuntu-server instellen met behulp van een service. Het enige dat u nodig hebt, is het commando apt-get op Linux of gebruik de Composer-tool voor een Windows-server.

cPanel

Dit proces is afhankelijk van uw hostingprovider. Als u zich eenmaal aanmeldt bij uw hostingwebsite, vindt u doorgaans uw websitehostproduct, selecteert u vervolgens de WordPress-installatie die u wilt beheren en klikt u op ‘Beheren’ of ‘Instellingen’. Dit kan een link naar de tool openen, maar meestal wordt u doorverwezen naar cPanel.

Opmerking: als u nog nooit een WordPress-installatie heeft opgezet, moet u eerst WordPress installeren om uw databases in te stellen. Meestal wordt PMA geïnstalleerd met uw MySQL-database. Hier is een gids om WordPress handmatig te installeren via cPanel.

U vindt PMA onder uw database-sectie. De bovenstaande schermafbeelding laat zien waar deze beheertool bestaat op de moderne cPanel-startpagina (vanaf 2020).

Zodra u op de tool klikt, wordt de applicatie gestart en wordt een pagina geopend die er als volgt uit zou moeten zien:PhpMyAdmin

U kunt meteen beginnen te werken aan uw databasebeheerprotocollen, misschien wilt u eerst enkele instellingen voor Uiterlijk voor de interface wijzigen. Mijn standaard is dit ingesteld op “pmahomme” en heeft een lettergrootte van “82%”, maar je kunt het lettertype groter maken of de kleuren wijzigen als het gemakkelijker zou zijn om ermee te werken.

Opmerking: weergave-instellingen veranderen eenvoudig het uiterlijk van en niet uw WordPress-site.

Vier veelvoorkomende taken met phpMyAdmin

In de volgende tutorials wordt besproken wat de meeste mensen graag doen met uw MySQL-databases, waaronder:

 •  Controleer de status van uw WordPress: u kunt al het verkeer, verbindingen, mislukte pogingen en andere statusstatistieken op uw WordPress bekijken met PMA.
 •  Toegang tot en bewerken van uw WP-database: u kunt inhoud, berichten en beveiligingsinformatie voor uw site rechtstreeks bewerken via de homepage van de tool.
 •  Een WP-database toevoegen of verwijderen Misschien wilt u uw server gebruiken om een ​​nieuwe installatie in te stellen, u kunt hier een nieuwe WP-database maken of u kunt er een verwijderen om ruimte te besparen.
 •  Maak een back-up van, exporteer en importeer een WP-database: misschien wilt u een WP-database opzetten van een database die al bestaat, u kunt PMA gebruiken om een ​​back-up van uw WordPress-bestanden te maken en een database te importeren, zodat u zich nooit zorgen hoeft te maken dat u uw website kwijtraakt.
 •  Uw WP-database optimaliseren: bespaar ruimte door gefragmenteerde tabellen te optimaliseren en ervoor te zorgen dat uw site snel werkt.
 • Reset gebruikerswachtwoorden en voeg gebruikersaccounts toe of bewerk ze
 • Beveilig uw WP-database: we bieden een gids met verschillende manieren om uw WordPress-site te beschermen tegen veelvoorkomende hacks.

Hoe u de status van uw WP-database kunt controleren

PhmMyAdmin-status

 •  Eenmaal binnen de administratieve tool, klik op “Status” bovenaan uw menu.Gecontroleerde MySQL-server
 •  U kunt nu alle verkeers- en verbindingsinformatie voor uw website zien. U kunt ook het submenu gebruiken om toegang te krijgen tot informatie over andere processen, vragen, monitoring en meer. U kunt deze cijfers het beste gebruiken om te zien of uw website enige downtime heeft gehad wanneer deze offline is gegaan en of u meer bandbreedte nodig heeft.

Hoe u uw WP-database kunt openen en bewerken

Databankcontrole in PhpMyAdmin Dashboard

U kunt alle beschikbare databases zien in de zijbalk of door op “Databases” te klikken bovenaan uw menu. In sommige gevallen wordt ‘wp’ vermeld in de naam van de database. Dit is het belangrijkste voorvoegsel om “WordPress” aan te duiden.

Zodra u de database die u wilt bewerken heeft gevonden, hoeft u er alleen maar op te klikken om een ​​lijst met tabellen te zien.

Database tabel

U kunt elke tabel bewerken, maar u moet voorzichtig zijn, aangezien deze tabellen bestanden bevatten om live op de WordPress-site te leven. U moet altijd eerst een back-up van de database maken en misschien wilt u een “testdatabase” maken waar u kunt spelen met instellingen en databases kunt bewerken zonder op de live site te werken.

Voorbeeld: toegang krijgen tot en bewerken van berichten in PMA

Database-tabelinterface

Je kunt op de wp_posts-tabel klikken en ‘Bladeren’ selecteren om alle berichten te zien die je hebt gemaakt. Elk deel van de post kan vanuit deze interface worden bewerkt. U kunt op een bericht klikken om snel inhoud te wijzigen, een slechte foto te bewerken of andere informatie te wijzigen. Als u op “Drop” of “Delete” klikt op een post of de inhoud ervan, wordt deze van de server verwijderd.

Back-ups maken, maken en verwijderen van WP-databases met phpMyAdmin

Verwijdering

Het verwijderen van een database is het gemakkelijkste deel van deze handleiding. U kunt eenvoudig naar uw startpagina gaan, op “Databases” klikken en vervolgens de database selecteren die u wilt verwijderen. Klik onderaan op “Drop” om de database te verwijderen. Hierdoor wordt de database permanent van uw server verwijderd.
WP-database

Maak een nieuwe WP-database

Database aanmaken

Ga terug naar het tabblad “Databases”. Als u de mogelijkheid heeft om databases te maken, ziet u bovenaan de pagina “Database maken”. In sommige gevallen staat uw hostingprovider u mogelijk niet toe om databases toe te voegen via PMA.

U kunt elke naam voor de database invoeren. U moet echter een naam kiezen waarmee u gemakkelijk kunt bepalen of u te laat moet terugkomen. Klik op “Create” nadat u de databasenaam hebt ingevoerd. PMA creëert direct een lege database.

Klik op “Privileges – Add user account” en voer een gebruikersnaam en wachtwoord in voor een nieuwe WordPress-beheerder. Selecteer in het veld hostnaam de optie “Tekstveld gebruiken” en typ localhost als de naam. U moet voor deze gebruiker een zeer veilig wachtwoord instellen.

Inlogpagina van database

Vervolgens configureert u de configuratie van uw nieuwe WP-database. Deze bevindt zich onder “Database voor gebruikersaccount”. Selecteer “Alle rechten verlenen op ___ database” (____ is de naam van uw database). Klik op “Go” om het instellen van het beheerdersaccount te voltooien. Het WordPress-installatieprogramma laadt vervolgens en vraagt ​​u om meer informatie, waaronder de naam van de database, uw MySQL-gebruikersnaam, uw MySQL-wachtwoord en uw accountgegevens.

Opmerking: u gebruikt de naam van de lege database die u zojuist heeft ingesteld. Voor MySQL-aanmelding kunt u terugkeren naar cPanel en onder databases op “MySQL” klikken om uw aanmeldingsgegevens op te halen. Als u hier niet beschikbaar bent, moet u mogelijk contact opnemen met uw hostingprovider.

Hoe de database te verbinden?

Op dit punt installeert WordPress automatisch de bestanden die u nodig heeft en stelt uw nieuwe site voor u in.

Back-up maken, databases importeren en exporteren

U kunt uw huidige databases exporteren en databases importeren via PMA. Dit is een handig hulpmiddel als u een back-up wilt maken van een WP-database of uw database handmatig naar een andere host wilt migreren. U kunt hiervoor een FTP-client gebruiken of u kunt dit rechtstreeks via PMA doen.

Een database exporteren

Database exporteren

Navigeer vanaf de hoofdpagina van PMA naar de “Export” -pagina bovenaan. Als u hierop klikt, wordt de exporttool geopend, waar u “Snel” of “Aangepast” exporteren kunt selecteren. De optie ‘Snel’ omvat momenteel alle tabellen van uw database. Dit is de snelste optie om in één keer een volledige WP-database te back-uppen.

 •  Selecteer de optie “Snel” om direct een back-up van uw database te maken.
 •  Selecteer ‘Aangepast’ om handmatig te selecteren wat u wilt exporteren.
 •  Kies “SQL” onder “Formatteren” en klik vervolgens op “Go”.
 •  Er verschijnt een dialoogvenster waarin u wordt gevraagd het bestand op uw computer op te slaan. Sla uw back-up met een unieke naam op in een map op uw computer die u niet snel zult vergeten.
 • Het SQL-bestand met al uw WP-database-informatie wordt gedownload naar uw computer.

Een database importeren

Als u deze database naar een nieuwe server moet migreren of als uw website uitvalt en u snel een back-up moet uploaden, kunt u dit doen via PMA.

Database importeren

 •  Om uw opgeslagen database-export te importeren, klikt u gewoon op “Importeren” op de PMA-startpagina.
 •  Klik op “Bestand kiezen”. Zoek het databasebestand dat u wilt importeren en upload het. Een exacte kopie van uw database bevindt zich nu op uw server.

Het is zo makkelijk!

Uw WP-database optimaliseren met phpMyAdmin

Nadat u uw WordPress-site een tijdje hebt gehad, ziet u mogelijk gefragmenteerde tabellen. Dit zijn stortplaatsen voor geheugenverspilling die het bandbreedtegebruik van uw database verhogen en uw zoektijden vertragen. Het is in wezen tijd om te optimaliseren!

Met MySQL kunt u een opdracht gebruiken die uw WP-database binnen enkele seconden optimaliseert. U gaat gewoon naar uw PMA en klikt op uw WP-database die u wilt wijzigen. Alle tabellen verschijnen. Klik onderaan op ‘Alles controleren’ en selecteer vervolgens rechts daarvan de vervolgkeuzelijst en klik op ‘Tabel optimaliseren’.

Hoe te optimaliseren tabel selecteren?

Als u klaar bent, zijn uw tabellen gedefragmenteerd en moet er nieuw geheugen worden vrijgemaakt voor gebruik. Bovendien kan uw WordPress-site sneller werken.

WordPress-gebruikers en wachtwoorden beheren vanuit phpMyAdmin

Hoe u uw WordPress-wachtwoord opnieuw instelt in PMA

Bent u uw wachtwoord voor uw beheerdersaccount op WordPress vergeten? Nooit bang zijn! U kunt teruggaan naar de startpagina van PMA, de WP-database selecteren voor het juiste wachtwoord en vervolgens op de tabel “wp_users” klikken.

Hoe WP Database-gebruiker te vinden

Klik op “Bladeren” om alle gebruikers en wachtwoorden weer te geven. U kunt de wachtwoorden hier handmatig wijzigen door op “Bewerken” naast het wachtwoord te klikken.

Voeg een nieuwe gebruiker toe of wijzig gebruikersnaam voor WordPress in PMA

Als u gebruikers wilt bewerken of toevoegen via PMA, navigeer dan naar dezelfde “wp_users” -tabel zoals vermeld in de bovenstaande gids.

Om een ​​gebruikersnaam te wijzigen:

 •  Klik op ‘Bladeren’ naast ‘wp_users’.
 •  Er verschijnt een lijst met gebruikers, klik op “Bewerken” naast de gebruiker die u wilt wijzigen.
 •  Naast ‘user_login’ kunt u de nieuwe gebruikersnaam handmatig invoeren.Dashboard van Database WP-gebruiker

Om een ​​nieuwe gebruiker toe te voegen:

 •  Selecteer ‘Bladeren’ naast ‘wp_users’. Uw gebruikerslijst wordt geladen. Klik bovenaan de pagina op ‘Invoegen’.Inser Menu van WP-Database Table User
 •  Vanaf hier vult u alle velden in op het formulier dat nodig is om een ​​nieuwe gebruiker in te stellen.
 •  ID: dit wordt automatisch gegenereerd, dus laat dit leeg.
 •  user_login: Dit is de gebruikersnaam die wordt gebruikt om in te loggen.
 •  user_pass: Dit is het wachtwoord dat wordt gebruikt om in te loggen op uw WordPress.
 •  user_nicename: Als je een meer URL-vriendelijke gebruikersnaam wilt, kun je die hier invoeren. Dit kan worden gebruikt als uw gebruikersnaam speciale tekens heeft, maar u wilt een URL met alleen letters.
 •  user_email: Voer een geldig e-mailadres in, zodat u toegang heeft tot de e-mails van uw WordPress-account.
 •  user_url: u kunt dit leeg laten of het URL-adres van uw WordPress-site invoeren.
 •  user_registreerd: Selecteer CURRENT_TIME in de functiekolom, zodat het automatisch de tijd toevoegt.
 •  user_activation_key: laat leeg.
 •  user_status: laat leeg.
 • display_name: u kunt de naam of bijnaam van de gebruiker invoeren zoals deze wordt weergegeven op berichten en artikelen in het auteursveld.

Klik op “Go” om de gebruiker toe te voegen.

Gebruikersrechten wijzigen in PMA voor WordPress

Voordat u gebruikersrechten wijzigt, moet u al over de gebruikers-ID beschikken. Om dit te krijgen, navigeert u terug naar de tabel “wp_users” en klikt u op “Bladeren”. Vervolgens kunt u de ID in de kolom selecteren.

Gebruikersrechten-ID wijzigen
Ga naar “wp_usermeta” in de tabellenlijst om de rechten van de gebruiker te wijzigen. Selecteer ‘Bladeren’.

Gebruikersrechten wijzigen - WP Usermeta
Klik bovenaan op ‘Invoegen’. Dit laadt het formulier om de rechten te wijzigen. Gebruik de onderstaande gids om beheerdersrechten toe te voegen.

Database Insert Option

 •  umeta_id: laat leeg. Dit wordt automatisch ingevuld.
 •  user_id: Voer het gebruikers-ID in dat u eerder hebt geselecteerd van de gebruiker die u hebt toegevoegd.
 •  meta_key: Voer wp_capabilities in dit veld in. (Mogelijk hebt u een ander voorvoegsel voor uw tabellen, zo ja, dan zou u dat in plaats van wp invoeren.)
 •  meta_value: Voer de volgende seriële code in: a: 1: {s: 13: “administrator”; s: 1: “1 ″;}

Klik op “Ga om uw wijzigingen op te slaan en de nieuwe machtigingen toe te voegen.

Hoe u uw WP-database kunt beveiligen in PMA

Hoewel elke site vatbaar is voor hacks en cyberbots, zijn er een paar maatregelen die u kunt nemen om te voorkomen dat u volledig open bent. Deze stappen maken het voor hackers moeilijker om uw site te infiltreren.

Wijzig uw WP-databasevoorvoegsel

Inmiddels weet iedereen dat het standaardvoorvoegsel voor WP-databases “wp” is. Dit is waarom je wp_users of wp_posts ziet.

U kunt dit in PMA doen door naar uw startpagina te navigeren en bovenaan het menu op “SQL” te klikken.

Database SQL-menu

Zoeken met behulp van een SQL-query

Handmatig één voor één gaan en de voorvoegsels wijzigen is vervelend, dus u kunt een SQL-query gebruiken om dingen sneller te maken. We hebben hieronder een vraag voor u opgesteld. U kunt dit kopiëren en plakken in het SQL-vak om in plaats daarvan alle voorvoegsels te wijzigen in wp_b123456. U kunt dit nummer vinden en het wijzigen in elk voorvoegsel dat u wilt, in hetzelfde formaat als wp_insertnumber.

RENAME tabel `wp_commentmeta` NAAR` wp_b123456_commentmeta`;
RENAME tabel `wp_comments` NAAR` wp_b123456_comments`;
RENAME tabel `wp_links` NAAR` wp_b123456_links`;
RENAME tabel `wp_options` NAAR` wp_b123456_options`;
RENAME tabel `wp_postmeta` NAAR` wp_b123456_postmeta`;
RENAME tabel `wp_posts` NAAR` wp_b123456_posts`;
RENAME tabel `wp_terms` NAAR` wp_b123456_terms`;
RENAME tabel `wp_termmeta` NAAR` wp_b123456_termmeta`;
RENAME tabel `wp_term_relationships` NAAR` wp_b123456_term_relationships`;
RENAME tabel `wp_term_taxonomy` NAAR` wp_b123456_term_taxonomy`;
RENAME tabel `wp_usermeta` NAAR` wp_b123456_usermeta`;
RENAME tabel `wp_users` NAAR` wp_b123456_users`;

Uw MySQL-gebruikersnaam en -pas wijzigen

Uw databasegebruiker en wachtwoord moeten zeer moeilijk te raden zijn. Dit betekent speciale tekens toevoegen of een wachtwoordgenerator gebruiken om een ​​sterk wachtwoord te garanderen. Bovendien mag u uw wachtwoord niet in een beheermap openen die op uw computer of website is geopend, tenzij deze ook sterk veilig is.

Gebruik een externe beveiligingsplug-in van derden

Als u zich zorgen maakt over uw WordPress-beveiliging en extra bescherming wilt, kunt u Sucuri gebruiken. Het is een van de beste WordPress-beveiligingsplug-ins omdat het feitelijk aangeeft dat je pogingen hebt gedaan om in te breken in je database voordat je website ooit uitvalt.

Het kan ook geen kwaad om een ​​van de beste VPN’s voor uw persoonlijke netwerk te kopen om gegevensdiefstal te voorkomen.

Het inpakken

We hopen dat deze gids je wat inzicht heeft gegeven in het instellen, openen en optimaliseren van je phpMyAdmin (PMA). Als u ooit meer begeleiding nodig heeft bij het navigeren en beveiligen van WordPress, kunt u een opmerking achterlaten of ons onderzoek en analyse van webhosting bekijken.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector