WestHost Review – 8e van de 30 hosts (statistieken na 40+ maanden van …

Westhost homepage


WestHost is in 1998 opgericht door Chis Russell, zij fuseerden in 2008 met UK2 Group. WestHost is een van de oudste webhosts die er zijn. Het is ook vermeldenswaard dat UK2 Group ook eigenaar is van MidPhase, een zeer sterke top 5-host op hostingfacts.com.

Ze beweren betrouwbare webhosting te bieden die betaalbaar is. We hebben ze zorgvuldig onderzocht door hun service te gebruiken en een achtergrondcontrole uit te voeren om erachter te komen wat andere gebruikers denken. Onze onpartijdige beoordeling laat u weten of WestHost het waard is of niet.

Om onze beoordeling nauwkeurig te maken, we kochten WestHost ‘Personal Plan’ in juni 2015 en zetten een eenvoudige WordPress-website op. Onze testsite is hier te zien en diepgaande prestatiestatistieken (uptime & snelheid) hier. Klik op “Geschiedenis” om dieper te graven.

Algemene informatie & Hosting overzicht

ONZE VERDICT: Meeste onbeperkte hosting
SNELHEID: 881 ms (gemiddeld februari 2018 tot januari 2020)
UPTIME: 99,98% (Gemiddelde van februari 2018 tot januari 2020)
ONDERSTEUNING: 24/7 Live Chat
APPS: WordPress, AbanteCart, Joomla, PrestaShop
KENMERKEN: Onbeperkte e-mailaccounts, 50 GB schijfruimte & 1000 GB bandbreedte
HOSTINGSPLANNEN: Gedeelde, WordPress-, VPS- en dedicated servers
OVERDRACHT SITE: Gratis website-migratie
PRIJZEN: Vanaf $ 1,99 / maand (wordt verlengd voor $ 4,99 / maand)

Voordelen van het gebruik van WestHost Hosting

WestHost biedt een gratis domeinnaam voor het leven, samen met een paar andere handige ‘extra’s’.

1. Een gratis domeinnaam voor het leven

Je hebt het goed gehoord. Als je bij WestHost blijft, brengen ze geen kosten in rekening voor het verlengen van je domeinnaam (meestal rond de $ 10 tot $ 15 / jaar). Ze zorgen ervoor dat u geniet van een gratis domeinnaam zolang u bij hen host. (Gratis domein wordt alleen geleverd met abonnementen op voorkeurs- en bedrijfsniveau)

2. Uptime boven het branchegemiddelde

In de afgelopen 24 maanden hadden ze een gemiddelde uptime van 99,98 procent. Ze zijn de afgelopen 24 maanden vrij goed geweest en de afgelopen 12 maanden hebben ze uitstekende resultaten laten zien – met 100% van de uptime in enkele maanden.

Gemiddelde uptime van de afgelopen 12 maanden:

  • Gemiddelde uptime van januari 2020: 100%
  • Gemiddelde uptime van december 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van november 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van oktober 2019: 99,99%
  • Gemiddelde uptime van september 2019: 99,99%
  • Gemiddelde uptime van augustus 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van juli 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van juni 2019: 99,98%
  • Gemiddelde uptime van mei 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van april 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van maart 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van februari 2019: 100%

westhost-performance-24monthsLive testsite: hostingfacts-wh.com | Gem. uptime en snelheid: 24 maanden+

2. Gratis migratie en 30 dagen geld-terug-garantie

WestHost helpt u bij het overzetten van uw bestanden en website van uw huidige webhost naar hun server. Ze bieden ook een volledige terugbetaling ondersteund door hun geld-terug-beleid van 30 dagen. Als u om welke reden dan ook besluit dat hun service niet voor u is binnen 30 dagen na registratie, zullen zij u het volledige bedrag terugbetalen. Dit is alleen van toepassing op hun gedeelde hostingplannen.

3. Onmiddellijke activering

In tegenstelling tot de meeste webhosts (vooral inMotion-hosting) & Web Hosting Hub), hoeft u niet uren of dagen te wachten om uw account te activeren. Met WestHost wordt uw account onmiddellijk geactiveerd.

4. Verbeterde beveiliging met nachtelijke back-ups

Met regelmatige nachtelijke back-ups voor de meeste van hun webhostingplannen, ondersteuning voor Cloudflare CDN en automatische verwijdering van malware voor hun plannen, lijkt WestHost een zeer veilige host te zijn.

5. One-Click Apps en Website Builder

WestHost biedt een installatie met één klik voor veel van de beste apps op internet via Softaculous. Dat omvat alles van WordPress tot Joomla, Drupal en Magento.

Hoewel die apps op maat zijn gemaakt voor slimme webmasters, hebben beginnende bloggers misschien wat meer hulp nodig.

Gelukkig biedt WestHost ook een doe-het-website-builder en online winkelopties.

De websitebouwer bevat meer dan 165 thema’s voor slepen en neerzetten, plus een alles-in-één-abonnement met een domeinnaam, hosting en e-mailadressen. Kortom, alles wat u nodig heeft om uw eerste site onder één dak te starten.

En met een introductieprijs van slechts $ 3,71 / mo is het nog steeds een betaalbare, handige optie, dus u hoeft niet al deze dingen handmatig in te stellen of aan te sluiten.

6. Relatief transparante prijslijst

Webhosts staan ​​erom bekend dat ze de kosten begraven op de plaatsen waar u ze het minst verwacht.

Je moet meestal hun servicevoorwaarden overgieten om de grootste te vinden. En zelfs dan wachten er vaak een heleboel upsells op je als een landmijn tijdens het afrekenproces.

Veel van deze ‘verborgen’ kosten hebben te maken met hogere verlengingspercentages. Daarom waren we blij (en eerlijk gezegd verrast) dat WestHost een grote prijslijst heeft van deze details voor al hun producten. Alles staat letterlijk voor u open om te bekijken – geen lastige legalese om te ontcijferen.

Het enige vervelende is dat je tientallen, zo niet honderden van hun productvarianten moet doorzoeken om specifieke antwoorden te vinden (zoals verschillen in verlengingspercentages tussen domeinnamen met .coms vs. .org).

Maar hoe dan ook, we juichen hun inspanningen toe om op zijn minst open te zijn over alle manieren waarop hun producten u in de nabije toekomst meer zouden kunnen kosten.

Nadelen van het gebruik van WestHost Hosting

Helaas plaatst WestHost het gemiddelde (of iets onder het gemiddelde) waar het telt.

1. Langzamer dan de ideale laadtijd

Uit onze test bleek dat de gemiddelde laadtijd van de pagina 881 ms was in de afgelopen 24 maanden, wat niet de ergste is die we hebben gezien, maar nog steeds langzamer dan de best beoordeelde hosts.

WestHost gemiddelde laadtijd:

WestHost-2019-2020-statistiekenWestHost gemiddelde snelheid 2019-2020 | Zie statistieken

2. 40+ minuten om in contact te komen met hun steun

Ik weet niet zeker of het een nadeel is, maar het kostte 40 minuten om contact op te nemen met hun klantenondersteuning. Dat gezegd hebbende, de ondersteuningsassistent was vriendelijk en behulpzaam. We zijn ook onder de indruk van het feit dat ze een gratis nummer bieden voor mensen die contact met hen willen opnemen vanuit de VS.

We hebben ook een achtergrondcontrole uitgevoerd om erachter te komen wat andere klanten van WestHost vinden en ontdekten dat hun klanten gemengde beoordelingen hadden over hun ondersteuning.

WestHost-ondersteuning

Scott was behulpzaam, maar het kostte veel tijd om contact op te nemen

3. Niet “echt” onbeperkt

Hoewel sommige gedeelde hostingplannen van WestHost onbeperkte bestanden, bandbreedte en databases beloven, is het belangrijk op te merken dat hun kleine lettertjes anders zeggen. Hier is een directe quote van hun pagina met algemene voorwaarden:

“Onze onbeperkte shared hosting is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de meeste kleine bedrijven en persoonlijke websites; het is niet ontworpen om te voldoen aan de behoeften van grote bedrijven of klantenservices die buiten het gemiddelde gebruikspatroon voor shared hosting vallen en is mogelijk beter geschikt voor hostingplannen met uitgebreide functies. Accounts met een groot aantal bestanden (inode telt meer dan 200.000), databases van meer dan 5 GB of een cumulatieve grootte van alle databases van meer dan 10 GB kunnen een aanzienlijke impact hebben op de serverprestaties. We behouden ons het recht voor om te verzoeken dat het aantal inodes (bestanden en mappen) en / of databasegroottes wordt verminderd om de serverprestaties te helpen garanderen. Het niet voldoen aan deze verzoeken kan leiden tot beëindiging van uw account. “

In wezen, hoewel ze onbeperkte hosting beloofden, zou uw account over het algemeen geen databases moeten hebben die een cumulatieve 10 GB overschrijden. Als ze uw bestanden te veel en uw databases te groot vinden, kunnen ze u vragen uw bestanden te verkleinen of te upgraden naar een beter plan. Als u dit niet doet, kan uw account worden beëindigd.

We zijn niet blij dat ze hebben verborgen wat hun ‘onbeperkte’ hosting echt toestaat op hun pagina met Algemene voorwaarden.

Dat gezegd hebbende, zijn we van mening dat er niets is dat “onbeperkte hosting” wordt genoemd en dat WestHost genereus genoeg is voor de prijzen die ze aanbieden.

4. Goedkopere abonnementen komen met een verbintenis van 3 jaar

Bij de meeste van hun plannen, vooral hun gedeelde hostingplannen, zijn de prijzen te duur en worden ze niet goed gecommuniceerd: het persoonlijke abonnement wordt bijvoorbeeld geadverteerd als $ 1,99 per maand, maar u kunt die prijs alleen krijgen als u één tot drie jaar betaalt op een keer. De werkelijke prijs is $ 8 per maand en de minimumtermijn die u kunt betalen is 3 maanden voor $ 9,00 / maand.

5. Enkele beperkingen …

Sommige van hun plannen zijn te restrictief. Hun WordPress-hostingplannen staan ​​bijvoorbeeld slechts 1 domeinnaam per server toe. We denken dat ze het beter kunnen dan dit.

6. Introductieprijsperiode te kort

Alle webhosts zullen u binnenhalen met een ongelooflijk lage startprijs. Het ziet er vaak te mooi uit om waar te zijn, want het is: na je eerste termijn springt de prijs terug naar het normale niveau (vaak twee of drie keer het initiële tarief).

De zilveren rand is dat de meeste hosts je in staat stellen om dat lage tarief maximaal drie jaar vast te houden. Dus u bespaart in die periode een hoop geld.

Het probleem met WestHost is dat hoewel ze aanvankelijk een echt betaalbaar tarief hebben ($ 1,99 / maand), je het maar voor één jaar kunt kopen. Daarna springt de prijs vervolgens naar $ 8 / maand.

WestHost Introductieprijsperiode van 12 maanden

Vergelijk dat ‘verloren’ ~ $ 6 / maand in de loop van twee jaar in vergelijking, en u betaalt in feite de eerste drie jaar met ongeveer $ 144.

Dat is echter niet het enige probleem.

De goedkoopste shared hosting-optie van WestHost (het persoonlijke abonnement) biedt geen gratis domeinnaam, speciaal IP-adres of SSL-certificaat. Alleen hun duurdere plannen bevatten die dingen. Dus ineens ziet wat er redelijk betaalbaar uitzag voor $ 1,99 / maand er nu erg duur uit als je al deze ‘verborgen’ kosten meetelt.

WestHost-prijzen, hostingplannen & Snelle feiten

Hier is een kort overzicht van de verschillende hostingplannen die door WestHost worden aangeboden:

Gedeelde hosting: Hun shared hosting – zij noemen het “Small Business Web Hosting” – heeft drie hoofdplannen:

  • Persoonlijk plan: Dit abonnement kost $ 1,99 per maand. Het wordt geleverd met 50 GB schijfruimte, 1.000 GB bandbreedte, 1 database, 1 website, onbeperkte e-mailaccounts en 10 subdomeinen.
  • Voorkeursplan: Dit abonnement kost $ 5,20 per maand. Het wordt geleverd met 200 GB schijfruimte, 2500 GB bandbreedte, onbeperkte databases, onbeperkte websites, onbeperkte subdomeinen en onbeperkte e-mailaccounts. Het komt ook met een gratis domeinnaam.
  • Bedrijfsplan: Dit abonnement kost $ 6,40 per maand. Het wordt geleverd met onbeperkte schijfruimte, onbeperkte bandbreedte, onbeperkte databases, onbeperkte e-mailaccounts, onbeperkte websites en onbeperkte subdomeinen. Het wordt ook geleverd met een gratis domeinnaam en een speciaal IP-adres.

WestHost-prijzen en -plannen

    • Gratis domein: Alleen voor Business + voorkeursplannen
  • Gemakkelijke aanmelding: Snel aanmeldingsproces.
  • Betaalmethoden: Creditcard, Paypal.
  • Verborgen kosten en clausules: Gedeelde hostingaccounts mogen niet groter zijn dan 200.000 inodes of een totale databasegrootte van 10 GB.
  • Upsells: Geen upsells.
  • Account activatie: Onmiddellijke activering.
  • Configuratiescherm en dashboardervaring: cPanel.
  • Installatie van apps en CMS’s (WordPress, Joomla, etc.): Snelle installatie van populaire apps en CMS’s via Softaculous.

We raden WestHost aan?

Nee, dat doen we niet.

WestHost is een gemiddelde gastheer. Ze hebben een gemiddelde uptime, gemiddelde laadsnelheid van pagina’s en echt gemiddelde ondersteuning. De enige reden waarom het nog steeds in onze top 10 wordt beoordeeld, is hun lage prijs.

U kunt beter een andere host op onze site vinden.

P.S. Als je hostingproviders wilt zien die boven WestHost staan, bekijk dan hier onze beste webhosts.

Als je hebt gebruikt WestHost, laat hieronder een beoordeling achter. Goed of slecht – het maakt niet echt uit, we proberen onze beoordelingen transparant en eerlijk te houden.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector