Squarespace Review – Cons & Pros voor potentiële koper (2020)

In de afgelopen zeven maanden hebben we de algehele prestaties van Squarespace als webhost gevolgd. We hebben de uptime, laadtijd, klantenondersteuning, functies van de service en meer getest. Hieronder vindt u onze uitgebreide squarespace-beoordeling die sterk afhankelijk is van gegevens.


Wat is Squarespace?

Squarespace-beoordelingSquarespace-startpagina

Squarespace werd in april 2003 opgericht in de slaapzaal van CEO Anthony Casalena.

Tegenwoordig is het veel meer dan een slaapzaaloperatie.

Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Maryland en telt 827 medewerkers verspreid over drie locaties. Miljoenen websites worden gehost op het Squarespace-platform.

In 2017 werd Squarespace door HIRED uitgeroepen tot het “# 1 in New York gevestigde Employer Brand”.

In hetzelfde jaar werd het bedrijf door Fortune genoemd als een van de beste 50 werkplekken voor ouders, met een rangschikking op nummer 26 op de lijst.

Op hun homepage beweert het merk dat het ‘vertrouwd is door de beste ter wereld’ en vermeldt het een aantal opmerkelijke klanten zoals Lyft en Airwalk.

Maar is Squarespace echt alles waar het om draait? Om er zelf achter te komen, hebben we in mei 2018 onze eigen testsite met Squarespace gemaakt. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in onbewerkte gegevens, zie onze openbare Pingdom-pagina.

Klaar? Laten we beginnen…

Voordelen van het gebruik van Squarespace

Squarespace heeft een hoop extraatjes, zoals solide uptime, ondersteuning en functies. Hier zijn alle details.

1. Sterk, 99,98% uptime

Onze analyse van de uptime van Squarespace in de afgelopen twaalf maanden kwam uit met een gemiddelde uptime van 99,98%. Zeer respectabel in vergelijking met veel andere webhosts.

In januari, december, oktober, september, juli, juni en april ondervonden we helemaal geen downtime op onze Squarespace-site. Bekijk zelf onze resultaten.

Gemiddelde uptime van de afgelopen 12 maanden (2019-2020):

  • Gemiddelde uptime van januari 2020: 100%
  • Gemiddelde uptime van december 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van november 2019: 99,87%
  • Gemiddelde uptime van oktober 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van september 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van augustus 2019: 99,99%
  • Gemiddelde uptime van juli 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van juni 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van mei 2019: 99,94%
  • Gemiddelde uptime van april 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van maart 2019: 99,96%
  • Gemiddelde uptime van februari 2019: 99,97%

Squarespace statistieken van de afgelopen 12 maandenGemiddelde uptime van Squarespace | Zie statistieken

2. Uitgebreide klantenondersteuning

Squarespace biedt uitgebreide klantenondersteuning, compleet met een doorzoekbare kennisbank, een communityforum en webinars.

Ze bieden ook live chat. Voordat Squarespace gebruikers in contact brengt met een serviceagent, stelt het automatisch kennisbankartikelen voor die kunnen helpen bij het oplossen van uw probleem.

Klantenservice van Squarespace

Als deze suggesties je niet bevallen, heb je de mogelijkheid om het bedrijf te e-mailen of live te chatten met een agent (als live chat open is).

e-mail en live chat-optie

Live chat-uren zijn van maandag tot en met vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur EST.

We hebben de livechatfunctie getest om te zien hoe effectief Squarespace-agents ondersteuning bieden. Dit is de vraag die we hebben ingediend:

Klantenservice chat

Twee minuten later werden we begroet met een antwoord dat alle andere adviseurs momenteel andere klanten helpen en ons bericht in wachtrij nummer drie werd geplaatst.

doorlopende chat voor klantenondersteuning

Nog eens drie minuten later ontvingen we dit bericht:

klantenondersteuning chatvertraging

Veertien minuten nadat we contact hadden opgenomen, waren we eindelijk verbonden met een agent. Eenmaal verbonden, was de agent zeer deskundig en reageerde hij snel.

Klantenservice chatagent

Ze was ook zeer grondig en stelde technische vragen die haar beter konden helpen onze situatie te begrijpen.

Chatondersteuning van Squarespace

Aan het einde van onze chat vertrok ze met verschillende bronnen en instructies die ons probleem oplosten.

klant ondersteuning chat help informatie

En ze gooide zelfs een extra tip of twee in, wat we behoorlijk opmerkelijk vonden. Het maakte de wachttijd van bijna vijftien minuten de moeite waard.

chatsuggesties voor klantenondersteuning

In geen geval snel. Alleen al om die reden hebben we het bijna onder de nadelen geplaatst. Amanda was echter zo grondig behulpzaam toen ze verbinding maakte dat we voorlopig vertrekken als een professional.

3. Gratis (nieuwe) domeinnaam bij jaarlijkse aankoop

Squarespace biedt een gratis aangepaste domeinnaam bij aankoop van een jaarabonnement. Zolang u jaarlijks voor hun diensten betaalt, kost een nieuw geregistreerde domeinnaam u niets.

Maar als uw website al elders wordt gehost, brengt Squarespace u een vergoeding in rekening om deze over te dragen. Of tenminste om te betalen voor het top-level domein (TLD).

Dit is wat de site van Squarespace zegt over domeinoverdrachten:

‘De prijzen zijn gebaseerd op de TLD, van $ 20 tot $ 70. Om de overdracht te voltooien, betaalt u een jaar domeinregistratie. Er zijn geen extra kosten voor de overdracht zelf. Je houdt de resterende tijd bij je registratie bovenop het extra jaar dat je via ons registreert. “

4. Gratis WHOIS-privacy en SSL

Telkens wanneer een domeinnaam wordt geregistreerd, moet u persoonlijke informatie verstrekken, zoals uw naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres.

Al deze informatie is volledig openbaar met een eenvoudige WHOIS-zoekopdracht. Dat is slechts een van de manieren waarop marketeers of spammers uw persoonlijke informatie vinden.

WHOIS-privacy beschermt de informatie van de domeinnaameigenaar door deze persoonlijke informatie te vervangen door een doorstuurservice die de identiteit van de echte domeineigenaar maskeert.

Deze functie is volledig gratis wanneer u een domein registreert bij Squarespace.

Dat geldt ook voor een SSL-certificaat, wat staat voor Secure Sockets Layer. Dit betekent dat uw site begint met een veilige “https: //” in plaats van een onbeveiligde “http: //”, waardoor al uw bezoekers gerust zijn dat uw website te vertrouwen is.

5. Moderne sjablonen, ingebouwde mobiele versie en online winkelopties

Squarespace is niet per se een hostingbedrijf.

Het is een volwaardige websitebouwer.

Met Squarespace zijn er talloze prachtig ontworpen websitesjablonen om uit te kiezen. Er is geen codering of HTML nodig.

Squarespace-sjablonen

U kunt zelfs meerdere sjablonen op één site installeren en tegelijkertijd meerdere ontwerpen uitvoeren.

Elke sjabloon is volledig aanpasbaar. U kunt de lettertypen, kleuren en paginaconfiguraties selecteren die het beste bij uw stijl passen.

Het beste gedeelte? Elk ontwerp bevat automatisch een mobiele versie die past bij het algehele ontwerp van uw site, zodat uw inhoud er geweldig uitziet, ongeacht het apparaat dat bezoekers gebruiken.

Je kunt zelfs een online winkel maken met Squarespace, waar je productcatalogi kunt toevoegen, merchandise kunt maken en je producten kunt beheren, en klanten kunt herinneren aan items die ze in hun winkelwagentje hebben achtergelaten.

Voorbeeld van online winkel Squarespace

De functies van de online winkel hebben echter allemaal een extra prijs, waar ik later meer over zal praten.

1. Boven gemiddelde prestatiesnelheden (733ms)

We hebben ook de laadtijden van Squarespace-pagina’s getest tijdens ons beoordelingsproces van 12 maanden.

We ontdekten dat hun snelheden iets sneller waren dan het algemene industriegemiddelde van 890 ms, met een gemiddelde snelheid van 733 ms.

Squarespace gemiddelde snelheid:

Squarespace 2019-2020 statistiekenSquarespace gemiddelde snelheid 2019-2020 | Zie statistieken

Nadelen van het gebruik van Squarespace

Elke roos heeft zijn doorn. En elke webhost heeft zijn nadelen.

Ondanks alle geweldige dingen over Squarespace, zijn er een paar rode vlaggen om over na te denken voordat je met deze webhost springt.

1. Geen restitutie voor maandelijkse abonnementen

De meeste webhosts bieden een geld-terug-garantie van 30 dagen. En de meeste zijn ‘geen vragen’.

Squarespace biedt restituties, maar u moet uw abonnement binnen 14 dagen na aankoop annuleren.

En dat geldt alleen voor jaarplannen!

Het bedrijf biedt helemaal geen restituties voor maandelijkse abonnementen. Ze bieden ook geen restitutie voor verlengingsbetalingen.

Als het gaat om domeinterugbetalingen, wordt het nog plakkeriger. Squarespace biedt alleen restituties aan degenen die domeinen annuleren binnen vijf dagen of na registratie.

Na die periode ben je in feite genaaid. Als u een .co.uk-domein registreert of verhuist, is er geen respijtperiode van vijf dagen of restitutie beschikbaar.

2. Dure, industriestandaard prijsmanipulatie

Squarespace-prijzen zijn een beetje misleidend, net als de meeste andere webhosts op de markt.

Ze halen gebruikers binnen met een lage maandelijkse prijs van slechts $ 12 per maand voor het persoonlijke websiteplan. Maar dat tarief is voor het jaarplan, dat u $ 144 per jaar terugbrengt.

Als je echt een plan van maand tot maand wilt, moet je elke maand $ 16 betalen, wat neerkomt op $ 192 per jaar.

Prijzen van Squarespace-websites

Hetzelfde geldt voor het businessplan. Het wordt vermeld als $ 18 per maand ($ 216 per jaar), maar dat is voor een jaarabonnement. De optie van maand tot maand is eigenlijk $ 26 per maand, of $ 312 per jaar.

Prijzen voor de functies van de online winkel worden op exact dezelfde manier ingesteld.

Het Basic online winkelplan is $ 26 per maand, jaarlijks gefactureerd, of $ 312. De echte van maand tot maand is $ 30 per maand of $ 360 per jaar.

Het geavanceerde online winkelplan is $ 40 per maand, jaarlijks gefactureerd, of $ 480. Het echte maandtarief? $ 46 per maand of $ 552 per jaar.

Squarespace online winkelprijzen

Het komt neer op? Als je een gereduceerd tarief wilt, moet je je minimaal een jaar lang aan Squarespace verbinden.

Squarespace-prijzen, hostingplannen & Snelle feiten

Hier is een kort overzicht van de hostingplannen die Squarespace biedt.

Squarespace-prijzenJaarlijkse prijsplannen van Squarespace

Het persoonlijke website-hostingplan bevat de volgende functies voor $ 12 per maand met het jaarplan:

  • Onbeperkte pagina’s, galerijen en blogs
  • Onbeperkte bandbreedte en opslag
  • 2 medewerkers
  • Voor mobiel geoptimaliseerde website
  • Website-statistieken
  • Gratis aangepast domein (met het jaarplan)
  • SSL-beveiliging en WHOIS-privacy
  • 24/7 klantenondersteuning

Voor $ 18 per maand omvat het bedrijfsplan:

  • Professionele e-mail van Google
  • Google Ads-tegoed van $ 100
  • Promotionele pop-ups
  • Volledig geïntegreerde e-commerce
  • Verkoop onbeperkte producten, accepteer onbeperkte donaties
  • 3% transactiekosten
  • Mobiele informatiebalk
  • Aanpassing van CSS en JavaScript
  • Premium blokken / integratie
  • Aankondigingsbalk

Als u van plan bent een e-commercesite op Squarespace te hosten, maar u wilt mooie functies zoals nul transactiekosten, afrekenen op uw domein en automatisch herstel van winkelwagentjes ontgrendelen, moet u zich aanmelden voor een van de duurdere online winkelaccounts.

  • Gratis domein? Met een jaarplan.
  • Gemakkelijke aanmelding: Eenvoudig aanmeldingsproces.
  • Betaalmethoden: Visa, MasterCard, Discover, American Express, JCB, Diners Club
  • Verborgen kosten en clausules: Er zijn geen terugbetalingen beschikbaar voor maandelijkse abonnementen of verlengingsbetalingen. Er zijn kosten van $ 20 tot $ 70 om een ​​bestaand domein te verhuizen.
  • Upsells: Geen upsells.
  • Account activatie: Snelle accountactivering.
  • Configuratiescherm en dashboardervaring: Dashboard.
  • Installatie van apps en CMS’s (WordPress, Joomla, etc.): Installatie met één klik voor de meeste CMS’s en populaire apps. Squarespace heeft kennisbankartikelen waarin wordt uitgelegd hoe u de meest ondersteunde integraties installeert.

We raden Squarespace aan?

Squarespace zit boordevol functies en ze zijn een gigant in de wereld van webhosting.

Ze bieden tal van geavanceerde functies, waaronder een intuïtieve websitebouwer die wordt geleverd met moderne sjablonen en e-commerce-opties. Elk ontwerp is ook geoptimaliseerd voor mobiel.

De uptime is sterk met 99,98% en de klantenondersteuning is zeer deskundig. (Hoewel, een beetje traag.)

De laadsnelheid van de pagina was net boven het acceptabele gemiddelde (890 ms) met 733 ms.

Degenen die zich aanmelden voor het jaarabonnement ontvangen een gratis domein en WHOIS-privacy en SSL zijn inbegrepen bij alle abonnementen.

Maar hun restitutiebeleid is een beetje wankel en teleurstellend en de prijzen zijn misleidend.

Je moet je een jaar lang aan hen binden als je het laagste tarief wilt, ongeacht het plan dat je kiest.

Als je wilt weten welke hostingproviders boven Squarespace staan, bekijk dan onze best presterende hosts hier.

Of, als u snel wilt bekijken hoe andere websitebouwers het dan doen we hebben dat ook behandeld.

Heb je positieve of negatieve ervaringen met Squarespace? Laat hieronder een transparante, authentieke recensie achter!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map