Namecheap Review – Is het echt zo goed?

We testen Namecheap nu al enkele maanden en zijn van mening dat we een eerlijke, gedetailleerde beoordeling kunnen geven over de service en hoe de tools zich verhouden tot andere opties die vergelijkbaar zijn.


Wie is Namecheap en waar gaan ze over?

Eerst een beetje over wat Namecheap is en wat het doet.

Namecheap begon in 2000 en heeft in zijn twee decennia in het bedrijfsleven miljoenen klanten verzameld. Namecheap is een webhosting- en domeinregistratiebedrijf en heeft meer dan zeven miljoen domeinnamen en gebruikers onder zijn beheer.

Hier lijkt Namecheap te verschillen van sommige van de andere bedrijven die er zijn. Er zijn tal van hostingbedrijven die bekend staan ​​om het doen van dat en dat, en ze gebruiken die bekende branding en financiële kracht om een ​​extra service te verlenen.

Het blijkt echter dat ze niet goed zijn in die nieuwe service en misschien niet eens goed zijn in hun oorspronkelijke serviceaanbod – ze hebben gewoon een bekende naam in de branche.

Hoe is Namecheap anders?

Idealiter zou Namecheap het succes dat ze hadden met wat ze deden met domeinnamen kunnen overnemen en dat naar andere gebieden overdragen, zoals het hosten en registreren van een domein. We hebben geprobeerd erachter te komen.

Door middel van domeinnaamregistratie kochten we hun goedkoopste hostingplan en creëerden we een testwebsite om te zien hoe het presteerde.

Onze statistieken waren gebaseerd op uptime en snelheid. We zullen uitgebreid beschrijven wat we hebben geleerd, maar we beginnen met wat we denken dat het beste is aan Namecheap’s hostingscapaciteit.

Namecheap Hosting Pros

Namecheap biedt verschillende functies, waaronder:

Gratis domein en migratie

Dit is hun aanbod van brood en boter. Namecheap doet zijn best als het gaat om domeinnamen.

Dit is een van de belangrijkste redenen waarom u er gratis een krijgt als u zich aanmeldt voor hosting. En als u elders al een website heeft opgezet, helpt Namecheap u gratis met de migratie van die bestaande site.

Om nog maar te zwijgen, Namecheap-domeinen hebben allemaal gratis privacybescherming, waardoor het een van mijn favoriete domeinregistreerders in het algemeen is.

Geldteruggarantie

30 dagen geld-terug-garantie vectorNamecheap biedt een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Deze garantie is geen grap en u krijgt een hele maand de tijd om de service te gebruiken en te bepalen of dit de beste optie is voor u of uw bedrijf. Dat betekent dat je voldoende tijd krijgt om het uit te proberen en uit de situatie terug te komen als je besluit dat je liever in een andere richting gaat.

Dit is goed nieuws en betekent dat je het zelf moet proberen, ongeacht wat iemand anders erover te zeggen heeft. Zolang u uw beslissing neemt binnen de periode van 30 dagen, heeft u immers niets te verliezen.

Volledig geladen waardeplan

We hebben veel ervaring met het uitproberen en beoordelen van webhostingplannen. We weten wat er is en we kennen de ins en outs van wat ze bieden.

In de meeste gevallen hebben we ons aangemeld voor het meest eenvoudige abonnement en hebben we een testsite gebruikt, zoals we hier met Namecheap hebben gedaan. We doen dit omdat de meeste plannen in wezen hetzelfde bieden en we willen er zeker van zijn dat we onze analyse baseren op vergelijkbare omstandigheden. In wezen doen we ons best om ervoor te zorgen dat we appels alleen met appels vergelijken.

Ondanks het gebruik van onze typische evaluatiecriteria voor Namecheap, waren we verrast door wat we over het bedrijf hadden geleerd. Om te beginnen boden ze onbeperkte bandbreedte aan in hun goedkoopste plan.

Ze bieden ook toegang tot standaardfuncties, waaronder cPanel-toegang en de WordPress-app en andere. Met het goedkoopste abonnement krijg je ook het hele eerste jaar een gratis SSL-certificaat. Daarna betaal je, maar dat is nog steeds een jaar dat je gratis krijgt.

cpanel namecheap

Het plan wordt ook geleverd met back-ups die twee keer per week plaatsvinden, die uw site beschermen als een update niet verloopt zoals gepland.

En tot slot, en wat wij erg aantrekkelijk vinden aan het basisplanaanbod, krijg je 50 MySQL-databases. De meeste hostingbedrijven bieden u niets dat zelfs maar in de buurt komt van hun basisplan.

Je kunt ook drie sites instellen met de basisoptie. De meeste waardeplannen bieden u de mogelijkheid om slechts één enkele site te hosten. Als u meer dan één site heeft, bijvoorbeeld een persoonlijke en een zakelijke site of meerdere zakelijke sites, is deze optie onverslaanbaar. Er is meer.

Je krijgt zelfs maar liefst 50 e-mailadressen zodra je je aanmeldt. Dit geeft u de mogelijkheid om een ​​bedrijf te runnen met een uitgebreide website en werknemers te voorzien van hun eigen e-mailadressen die zijn gekoppeld aan de bedrijfssite.

Het is een enorme kostenbesparing die u bij de meeste hostingbedrijven niet zult vinden.

Recensies van derden zijn uitstekend

We zijn niet de enigen die hebben opgemerkt dat Namecheap uitstekend werk levert.

Een onderdeel van ons evaluatieproces is om erachter te komen wat anderen te zeggen hebben over de hostingbedrijven die we evalueren. En in het geval van Namecheap is het meeste wat ze zeggen echt goed. Zozeer zelfs, sommige van de positieve recensies verrasten ons.

namecheap beoordeling

Namecheap heeft een beoordeling van 4,6 sterren op Shopper Review, die vermoedelijk is gebaseerd op bijna een miljoen beoordelingen. Koppel die sterke beoordeling aan wat we al wisten over hun basisplan en we werden enthousiast over Namecheap. Pas toen we onze testsite plaatsten, begonnen we enkele van de zwakke punten van Namecheap te zien.

Namecheap Hosting Niet-duurzame Cons

Er zijn drie dingen die we overwegen bij het evalueren van een webhost. We baseren onze algemene beoordeling in de eerste plaats op deze drie dingen, met een paar andere overwegingen die van bedrijf tot bedrijf verschillen.

De drie hoofdcategorieën zijn:

 • Uptime: Is mijn site meestal live?
 • Snelheid: Bieden ze een positieve ervaring voor sitebezoekers, zodat ze zeker terug willen komen?
 • Ondersteuning: Helpen ze me als er iets misgaat?

Namecheap leverde op geen van deze drie gebieden.

We geven je een paar voorbeelden:

Uptime was slecht

Aanvankelijk hadden we tijdens die eerste proefmaand 100% uptime (herinner je je de 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie?). Onze verwachtingen waren hooggespannen, maar de uptime voldeed de komende maanden niet eens aan het sectorgemiddelde. Uiteindelijk bedroeg onze uptime slechts ongeveer 99,876%, wat betekent dat uw site elke maand meer dan 60 minuten niet beschikbaar is.

Namecheap uptime-test

Zelfs als je denkt dat je een uur downtime per maand aankan, is het onmogelijk te voorspellen wanneer dit zal gebeuren. Wat als het tijdens uw drukste tijd van het jaar is? Wat als het is wanneer uw belangrijkste verkoop op het punt staat plaats te vinden? Er is geen manier om deze onvoorspelbare uitvaltijd in te plannen, dus u zult moeten doorstaan ​​wanneer het zich voordoet. Dat is niet goed en het betekent omzetverlies voor uw bedrijf.

Hier is de specifieke uitsplitsing van onze maand-tot-maandcijfers in de loop van 10 maanden. Je kan de … zien live volgen hier. Lees meer over onze 4-stappen onderzoeksproces hier.

 • December 2017 gem. uptime: 99,83%
 • Januari 2018 gem. uptime: 99,85%
 • Februari 2018 gem. uptime: 99,78%
 • Maart 2018 gem. uptime: 99,94%
 • April 2018 gem. uptime: 99,94%
 • Mei 2018 gem. uptime: 99,94%
 • Juni 2018 gem. uptime: 99,89%
 • Juli 2018 gem. uptime: 99,84%
 • Augustus 2018 gem. uptime: 99,80%
 • September 2018 gem. uptime: 99,95%

Laadtijd was traag

Niemand wil wachten tot een site is geladen en die verklaring wordt met het voorbije jaar steeds waarder. Mensen zijn ongeduldig en het zou een primair doel moeten zijn van elk hostingbedrijf om de laadtijd zo snel mogelijk te maken. We beschouwen laadtijd als het tweede belangrijkste aspect bij het evalueren van een hostingbedrijf, na uptime.

namecheap laadtijd

Site-eigenaren willen bezoekers blij maken en tenzij ze snel de informatie krijgen die ze willen, zullen ze niet gelukkig zijn. Een paar Google-statistieken die het belang van laadtijd aantonen en hoe snelle laadtijden tevreden klanten opleveren:

 • Sites die drie seconden of minder nodig hebben om te laden, hebben een gemiddeld bouncepercentage van 32%.
 • Wanneer de laadtijd toeneemt tot vijf seconden, stijgt het bouncepercentage tot 90%.
 • Tot zes seconden neemt het bouncepercentage toe tot 106%.
 • En als bezoekers 10 seconden wachten op het laden van een site, is het bouncepercentage 123%.

Bottom line? Je jaagt mensen weg als je site langzaam laadt. Bekijk het op deze manier: als uw site te traag is om te laden, kan het net zo goed slecht zijn omdat zoveel mensen ergens anders heen gaan.

Volgens de gegevens heeft Namecheap in de afgelopen 10 maanden een kloksnelheid van gemiddeld 942 milliseconden. Dit is twee keer zo langzaam als HostGator Cloud en A2 Hosting.

Een ander ding dat ons opviel: het was geen slechte maand om het gemiddelde te verlagen. Namecheap was traag voor ons vanaf de eerste paar dagen dat we het gebruikten en begon onlangs een beetje te versnellen.

Dit zijn onze cijfers voor onze testsite over een periode van 10 maanden:

 • December 2017 gem. snelheid: 905 milliseconden
 • Januari 2018 gem. snelheid: 1.127 milliseconden
 • Februari 2018 gem. snelheid: 1297 milliseconden
 • Maart 2018 gem. snelheid: 1.299 milliseconden
 • April 2018 gem. snelheid: 1.303 milliseconden
 • Mei 2018 gem. snelheid: 1.117 milliseconden
 • Juni 2018 gem. snelheid: 590 milliseconden
 • Juli 2018 gem. snelheid: 559 milliseconden
 • Augustus 2018 gem. snelheid: 662 milliseconden
 • September 2018 gem. snelheid: 559 milliseconden

Minder dan Stellar Customer Support

Klantenservice is het laatste gebied waar we Namecheap hebben geëvalueerd. Wat we ontdekten was dat ondanks hun sterke FAQ-platform dat eigenlijk heel nuttig was als hostingproviders, er niet veel anders was in de weg van een ondersteuningsteam.

Toegegeven, de meeste problemen die zich kunnen voordoen, kunnen worden opgelost met de informatie in de veelgestelde vragen. Maar we willen ook graag weten dat live chat en andere ondersteuning indien nodig beschikbaar is.

Livechat is een optie bij Namecheap. Het maakte snel verbinding en de ondersteuningsmedewerker was vriendelijk. Ze kon ons echter niet helpen en moest ons naar de conciërge overzetten – lijkt behulpzaam en vriendelijk genoeg. Het was niet.

namecheap chatondersteuning2

Kortom, de conciërge van Namecheap heeft gewoon een artikel met basisinformatie in de chatbox geknipt en geplakt, wat helemaal niet hielp. We hadden niemand nodig om het proces uit te leggen, maar we hadden ze wel nodig om de service uit te voeren – iets wat het gemiddelde hostingbedrijf graag doet, zelfs als onderdeel van hun basisplan. In wezen kregen we wat aanvullende informatie en kregen we te horen dat we het zelf moesten doen.

Bovendien vertraagde het proces nadat we waren overgedragen aan de oorspronkelijke vertegenwoordiger. Veel. Het duurde een paar minuten en het enige waar we mee wegliepen was informatie die we zelf hadden kunnen vinden als we hadden gekeken, die zelfs geen oplossing bood.

Dit is slecht nieuws. Als uw website niet beschikbaar is en u hulp nodig heeft, heeft u deze snel nodig en moet u uw vertrouwen kunnen stellen in een klantenserviceteam dat het probleem zal oplossen.

Namecheap-prijzen, hostingplannen en feiten

Laten we, voordat we onze beoordeling afronden, eens kijken naar de informatie die we hebben over Namecheap-hosting.

Hostingplannen omvatten:

 • Stellair: onbeperkte bandbreedte voor maximaal drie websites voor $ 2,88 per maand in het eerste jaar.
 • Stellar Plus: verhoogde schijfruimte tot Unmetered, voor $ 4,88 per maand in het eerste jaar.
 • Zakelijke SSD: SSD-schijfruimte van 50 GB, genoeg voor tien websites en dat alles wordt geleverd met slechts $ 8,88 per maand.

Het eerste jaar krijg je een gratis domein en aanmelden is eenvoudig. Ze accepteren creditcardbetalingen, evenals PayPal, Bitcoin en Dwolla.

Wat verborgen kosten betreft, zijn er officieel geen, maar u moet er rekening mee houden dat de aanbiedingen alleen beschikbaar zijn voor nieuwe hostingaankopen. De prijs is goed voor 12 maanden wanneer u jaarlijks betaalt en het tarief wordt verlengd tegen het normale tarief. Alle upgrades of downgrades worden gedaan tegen de volledige verlengingsprijs.

namecheap prijsplannen

U zult enige upselling ervaren die niet overweldigend of vervelend is. Accountactivering is snel en u krijgt toegang tot het configuratiescherm en dashboard, dat is cPanel.

Eindelijk kunt u apps en CMS’s installeren, inclusief die van WordPress en Joomla, en andere met hun eenvoudig te installeren installatietool met één klik.

Bottom Line

Het komt neer op? We denken dat onze ervaring met Namecheap aanvankelijk positief was, maar op de lange termijn waren we niet tevreden.

Er zijn genoeg tevreden klanten en het valt niet te ontkennen dat alles bij hun basisplan hoort.

Helaas verdwijnt die grote waarde na het eerste jaar en zal uw verlengingspercentage met meer dan 300% stijgen. Namecheap is ongetwijfeld een fantastisch plaats om een ​​nieuwe domeinnaam te kopen, maar niet zo geweldig als u uw website daadwerkelijk wilt hosten.

Factor in het gebrek aan uptime, de langzame lage snelheden en het gebrek aan klantenondersteuning, en het is het gewoon niet waard.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map