MidPhase Review: Awesome Uptime (99,99%), maar een beetje traag …

MidPhase-startpagina


MidPhase is goedkoop.

Vier dollar per maand goedkoop.

Als het leven ons iets heeft geleerd, is het dat iets goedkoops vaak niet goed is.

We bedoelen dat MidPhase een vreselijke uptime of onregelmatige klantenservice moet hebben, zoals Web Hosting Pad of HostMetro. Rechtsaf?

Vier dollar dekt tegenwoordig niet eens een kopje koffie. Hoe ter wereld dekt het de waanzinnig hoge kosten om hostingservers aan te schaffen en uit te voeren. Om nog maar te zwijgen over huur en werknemers voor hun hoofdkantoor in het prachtige Salt Lake City, Utah.

Maar MidPhase is geen fly-by-night-operatie. Ze bestaan ​​al sinds 1998 en hebben teams in het VK, Oekraïne en India. Sindsdien zijn ze gefuseerd met de UK2 Group in ’07 (die ook eigenaar is van WestHost).

Punt is: dit is niet hun eerste rodeo.

We hebben in juni 2015 een eenvoudige WordPress-website opgezet met het MidPhase ‘Personal Web Hosting Plan’ om hun prestaties te analyseren en te kijken of geweldige dingen echt kunnen komen in goedkope pakketten.

U kunt de prestatiestatistieken bekijken, zoals uptime & snelheid, voor jezelf door op ‘Geschiedenis’ te klikken om dieper te gaan.

Voordelen van het gebruik van MidPhase-hosting

Het eerste dat in je opkomt voor $ 4 hosting, is dat je drie uur aan de telefoon moet zitten met iemand die jouw taal niet spreekt terwijl je probeert te achterhalen waarom je website niet werkt. Gelukkig is dat nog niet eens nauwkeurig.

Hier is hoe MidPhase heeft gepresteerd tijdens ons beoordelingsproces van 24 maanden.

1. 99,99% beschikbaarheid gedurende 24 maanden (het is echt goed)

Tegen alle verwachtingen in leverde MidPhase een uptime van 99,99% over 24 maanden. Dat is niet alleen goed, het is fenomenaal (een van de het beste die we hebben gezien na het beoordelen van meer dan dertig webhosts tot nu toe). Alleen Bluehost en SiteGround bevinden zich momenteel op hetzelfde niveau.

Kijk eens:

Gemiddelde uptime van de afgelopen 12 maanden:

  • Gemiddelde uptime van januari 2020: 100%
  • Gemiddelde uptime van december 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van november 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van oktober 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van september 2019: 99,98%
  • Gemiddelde uptime van augustus 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van juli 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van juni 2019: 99,99%
  • Gemiddelde uptime van mei 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van april 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van maart 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van februari 2019: 100%

MidPhase laatste 24 maanden statistiekenGemiddelde uptime in het midden van de fase | Zie statistieken

2. Snelle ondersteuning Ticketreacties

OK, uptime is geweldig. Dat moet betekenen dat klantenservice een uitbestede nachtmerrie is. Hoe anders kun je winstgevend draaien op $ 4 per maand?

We hebben hun supportticketsysteem getest en kregen binnen 40 minuten van hun klantenondersteuning een gedetailleerde reactie van Britton (supporttechnicus). Zo zag het gesprek eruit:

MidPhase-ondersteuning

Klantenservice op MidPhase

In tegenstelling tot sommige andere hosts bieden ze telefonische ondersteuning met zowel gratis als internationale nummers.

Tot nu toe zo goed!

3. ZEER Goedkoop

Hebben we al gezegd dat MidPhase goedkoop is??

Een langetermijnplan met hun goedkoopste shared hosting-optie komt naar voren $ 3,95 per maand.

De vangst? Het is een verbintenis van ten minste een jaar (wat helaas een standaard industrie-truc is).

Ze bieden wel een echt maandelijks plan dat begint bij $ 7,95 per maand (het is vermeldenswaard dat sommige andere hosts een aanmelding van ten minste 12 maanden nodig hebben, dus dit is een fatsoenlijke kortetermijnoptie).

MidPhase-prijzen

4. Gratis migraties & Overboekingen

MidPhase maakt zich sterk voor een veelvoorkomende branchetrend door gratis sitemigratiediensten te bieden voor alle cPanel-accounts.

Eerlijk gezegd klonk dit een beetje te mooi om waar te zijn. Veel hosts bieden mogelijk een enkele siteoverdracht voor nul dollar. Maar dan brengen ze je veel meer in rekening.

Anderen brengen u tot $ 150 in rekening om iets te verplaatsen.

Maar niet in MidPhase. Het is leuk om te zien dat ze, ondanks hun goedkope aanpak, geen stuivende klanten zijn om het goed te maken.

We hebben contact opgenomen met hun klantenservice om alles te bevestigen. En we zijn verheugd aan te kondigen dat ze geen extra kosten in rekening brengen voor extra sites, zolang de accounts cPanel-toegang bieden.

5. Uptime-garantie van 99,9%

Onze MidPhase-test toonde de afgelopen jaren een uitstekende uptime.

Dat is geen verrassing gezien hun inzet voor uptime.

Ze hebben een statuspagina op hun site die realtime updates biedt, evenals eerdere rapporten of incidenten.

Maar dat is niet het beste.

Ze hebben ook een “99,9% uptime-garantie” voor hun hostingpakketten.

Daal onder die drempel en u kunt om een ​​accountkrediet vragen.

Op basis van onze ervaring tot dusver hoeft u hen gelukkig niet te vaak hierover te vragen.

Het laagste maandelijkse uptime-cijfer dat we hebben gezien, is 99,98%. En dat is ruim boven het minimum van 99,9% dat ze behouden.

Nadelen van het gebruik van MidPhase Hosting

Vier dollar hosting kan niet allemaal perfect zijn. Er zijn een paar nadelen die u moet overwegen als u naast het meeste opslaan ook andere hostingfuncties op prijs stelt.

1. Lage gemiddelde snelheid

De uptime van MidPhase is geweldig. Hun klantenondersteuning is attent.

Helaas kan hetzelfde niet worden gezegd over de laadtijden en snelheid van de pagina. Onze laatste analyse van 24 maanden toonde een gemiddelde snelheid van 1.135ms.

Niet verschrikkelijk, ook niet geweldig.

Maar goedkoop! En bijna de snelste voor die prijsklasse.

Als snelheid een topprioriteit is (wat het zou moeten zijn voor commerciële sites omdat het van invloed is op bruikbaarheid, conversies en zoekrangschikkingen), kunt u op dit moment de kosten versus de voordelen afwegen.

Gemiddelde laadtijd over de afgelopen 12 maanden

MidPhase laatste 12 maanden gedetailleerde statistiekenMidPhase gemiddelde snelheid 2019-2020 | Zie statistieken

Tot slot: Dit soort laadtijden zijn niet per se slecht. Veel populairdere en duurdere hostingproviders zijn er bijvoorbeeld niet in geslaagd om een ​​website sneller dan 1 seconde te laden.

2. Onduidelijke geld-terug-garantie

Veel webhosts bieden een standaard 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze deze periode tot 90 (of 97!) Dagen verlengen om er zeker van te zijn dat u tevreden bent met hun service voordat u zich ertoe verbindt.

We vonden vermeldingen van een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie voor hun WordPress- en shared hostingplan-opties. Houd er rekening mee dat we voor veel van hun andere services niet dezelfde garanties hebben gevonden.

Er zijn ook een heleboel reacties op de helpdesk (zoals deze), wat bevestigt dat er een soort terugbetaling van 30 dagen bestaat.

Ze raden aan hun voorwaarden te lezen voor meer informatie, maar dat is een deel van het probleem: er is daar ook niet veel informatie.

Dus we denken dat je 30 dagen goed moet zijn.

Iets om over na te denken en mogelijk te vragen of u probeert te profiteren van dat lage langetermijntarief.

3. Beveiliging? Iedereen, iedereen? Bueller?

Veel webhosts bieden met een paar eenvoudige klikken een lange lijst met beschikbare beveiligings-apps om uw site te vergrendelen en de zaken te beschermen tegen snode pogingen. Sommigen gaan zelfs nog verder en doen preventieve onderhoudsservices om ervoor te zorgen dat alles goed met je gaat.

We konden niet dezelfde ondersteuningsopties vinden met MidPhase. Een andere mogelijkheid om te overwegen of te informeren bij het aanmelden.

4. hoge verlengingsprijzen (voor alle producten)

De stickerprijs van $ 3,95 / maand voor MidPhase voor hun Web Hosting Personal-pakket ziet er aan de oppervlakte redelijk goed uit.

Als je echter al zo lang in het spel zit, weet je dat de geadverteerde prijzen meestal gepaard gaan met een paar ‘valkuilen’ die je kunnen achtervolgen als je niet oppast.

Helaas is MidPhase in dit geval niet anders.

De grootste vangst in dit geval zijn de hoge verlengingskosten wanneer uw eerste abonnement afloopt. Uw prijs zal in principe over de hele linie verdubbelen, ongeacht welke plannen u kiest.

De Web Hosting Personal gaat bijvoorbeeld van $ 3,95 / maand tot $ 6,95 / maand. Het Professional-abonnement gaat van $ 4,95 / maand naar $ 8,95 / maand, terwijl het Business-abonnement ook stijgt van $ 5,95 / maand naar $ 10,95 / maand.

Prijzen voor verlenging van MidPhase stijgen snel.

Jammer, toch?

Behalve het volgende:

Dit is niet eens de ergste prijsverhoging die we hebben gevonden.

Nee, die luxe is gereserveerd voor de domeinregistraties. Het eerste jaar kost je $ 15,99. Het is een beetje hoog, maar niet slecht in het grote geheel.

Het probleem doet zich voor wanneer het tijd is om de domeinprijs te verlengen. Hogere prijzen dan normaal voor verlenging komen vrij vaak voor in de hostingruimte. Maar het zit niet in domeinen. U betaalt uw jaarlijkse bijdrage en deze verandert bijna nooit, hoe lang u deze ook heeft.

MidPhase daarentegen verhoogt uw domeinprijs van $ 15,99 / jaar tot $ 45,99 / jaar! Dat is absurd als we eerlijk zijn.

Ze jagen in feite op klanten, omdat ze heel goed weten dat de kans dat u na het eerste jaar uw domein of hosting wilt verhuizen, klein is. Dus ze profiteren van de ‘overstapkosten’ om u te prijzen.

Noem ons gek, maar we zijn geen grote fans van zakelijke praktijken die zijn ontworpen om specifiek goede, loyale klanten te straffen.

MidPhase-prijzen, hostingplannen & Snelle feiten

Hier is een kort overzicht van MidPhase-hostingplannen om te helpen bepalen of ze geschikt zijn voor u:

MidPhase-prijzen en -plannen

Gedeelde hostingplannen:

  • De “Personal Web Hosting” plan begint bij $ 3,95 per maand (voor een verbintenis van een jaar). Het staat 1 website, 1 subdomein, 1 database en onbeperkte e-mails toe.
  • Hun “Professional Hosting” -plan begint bij $ 4,95 per maand (dezelfde verbintenis van één tot drie jaar). Het staat maximaal 3 websites en 3 databases en maximaal 5 subdomeinen toe. Het wordt ook geleverd met onbeperkte e-mails en u kunt tegen een toeslag add-ons gebruiken, zoals een speciaal IP-adres, een SSL-certificaat en webanalyse.
  • Hun “Business Hosting” -plan begint bij $ 5,95 per maand (verbintenis van één tot drie jaar). Het wordt geleverd met onbeperkte websites, onbeperkte databases, onbeperkte subdomeinen en onbeperkte e-mails. Het wordt ook geleverd met een gratis speciaal IP-adres, een gratis SSL-certificaat en gratis webanalyse.

Al hun gedeelde hostingplannen worden geleverd met onbeperkte webruimte, onbeperkte bandbreedte en een gratis domeinnaam.

  • Gratis domein: Ja.
  • Gemakkelijke aanmelding: Vriendelijk en gebruiksvriendelijk aanmeldingsproces in drie stappen.
  • Betaalmethoden: Creditcard, PayPal.
  • Verborgen kosten en clausules: Er is een limiet van 200.000 bestanden en een cumulatieve databasegrootte van 10 GB op alle gedeelde hostingaccounts. Overschrijding van deze limiet kan resulteren in de beëindiging van uw account.
  • Upsells: Veel upsells. Niet leuk.
  • Account activatie: Snelle accountactivering.
  • Configuratiescherm en dashboardervaring: cPanel.
  • Installatie van apps en CMS’s (WordPress, Joomla, etc.): Snelle en eenvoudige installatie van populaire apps en CMS’s met Softaculous.

We raden MidPhase aan?

Er zijn ernstige vragen die u moet overwegen voordat u zich aanmeldt bij MidPhase. In de eerste plaats snelheid. Maar ook de geld-terug-garantie en beveiligingsfuncties.

Desondanks, als u op zoek bent naar een snelle, goedkope optie met een goede uptime en ondersteuning, is MidPhase misschien de moeite waard. In dit geval, we raden het een beetje aan hen.

P.S. Als je hostingproviders wilt zien die boven MidPhase staan, bekijk dan hier onze best presterende hosts.

Heb je MidPhase gebruikt? Laat uw MidPhase-beoordeling achter op basis van uw ervaring – positief of negatief – om ons te helpen eerlijke en transparante beoordelingen te geven.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector