InMotion Hosting Review – Snelle en betrouwbare host? (2020)

inmotion homepage


De kans is groot dat u bekend bent met InMotion Hosting.

Misschien heb je ze niet gebruikt, maar heb je er wel van gehoord. Of ik heb ze gezien. Een vage herinnering aan hun naam of advertenties ergens ergens.

Dat komt omdat ze GROOT zijn.

Sinds 2001 heeft InMotion een klantenbestand opgebouwd van meer dan 300.000 domeinen met twee datacenters in Los Angeles en Virginia Beach. (Leuk weetje: het blijkt dat ze ook een Web Hosting Hub hebben, die meer gericht is op bloggers en beginners.)

Als een van de oudere en meer gevestigde namen in de branche, hebben ze ook grootse beweringen dat ze numero uno zijn in transfers, ondersteuning en branchegarantie.

Maar hier is het ding:

Vaak zijn de grootste bedrijven de ergste overtreders. Coasting door op hun merkherkenning of flitsende advertentiecampagnes terwijl ze de dingen negeren die hen in de eerste plaats succesvol hebben gemaakt.

Is InMotion een gevestigd bedrijf dat de kwaliteit behoudt die hen succesvol heeft gemaakt? Of zijn ze gewoon een andere grote onderneming die alleen op reputatie rondkomt?

Om erachter te komen en een onbevooroordeelde beoordeling te geven, hebben we in juni 2015 een InMotion ‘Launch Plan’ gekocht en een eenvoudige WordPress-testwebsite opgezet. Statistieken als uptime & snelheid is hier te zien (klik op “Geschiedenis” om dieper te graven).

Deze beoordeling is sterk afhankelijk van gegevens, zoals uptime, laadtijd (snelheid) en klantondersteuning.

Voordelen van het gebruik van InMotion Hosting

InMotion presteert goed op drie grote gebieden: uptime, snelheid en ondersteuning. Ze bieden ook een paar extra functies die uw ervaring aangenamer kunnen maken.

Laten we kijken:

1. Bovengemiddelde uptime van 99,95%

De gemiddelde uptime van InMotion was 99,95%, gebaseerd op onze zorgvuldige tracking en monitoring van de afgelopen 24 maanden. Dit zet hun uptime in onze top 20.

Gemiddelde uptime van de afgelopen 12 maanden:

  • Gemiddelde uptime van januari 2020: 100%
  • Gemiddelde uptime van december 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van november 2019: 99,75%
  • Gemiddelde uptime van oktober 2019: 99,99%
  • Gemiddelde uptime van september 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van augustus 2019: 99,74%
  • Gemiddelde uptime van juli 2019: 99,99%
  • Gemiddelde uptime van juni 2019: 99,95%
  • Gemiddelde uptime van mei 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van april 2019: 99,99%
  • Gemiddelde uptime van maart 2019: 99,98%
  • Gemiddelde uptime van februari 2019: 99,98%

inMotion statistieken van de afgelopen 24 maandenInMotion gemiddelde uptime | Zie statistieken

2. Klantenservice – 10 op 10

InMotion Hosting beweert dat ze een leider zijn in klantenondersteuning voor webhosting.

Eerlijk gezegd is dit geen bijzonder gewaagde bewering. Klantenservice voor webhosting is van oudsher onbetrouwbaar en ineffectief, en de branche is berucht om het veranderen van zelfs de eenvoudigste problemen in een fiasco van meerdere weken.

Als zodanig hebben we niet echt hoge verwachtingen als een bepaald hostingbedrijf beweert een leider in klantenondersteuning te zijn.

Bij het beoordelen van InMotion Hosting waren we aangenaam verrast. In de loop van deze beoordeling hebben we de kwaliteit van hun ondersteuningsteam onderzocht en een grondige ‘achtergrondcontrole’ uitgevoerd bij daadwerkelijke klanten om ervoor te zorgen dat onze interactie was niet abnormaal.

We kunnen met trots melden dat het hele ‘onderzoek’ niets anders dan positieve resultaten heeft opgeleverd. We stelden de klantenservicemedewerker drie eenvoudige maar veelzeggende vragen voor, bedoeld om hun productkennis en algemene werkzaamheid te meten.

Zoals u hieronder zult zien, waren de resultaten uitstekend!

Binnen 2 minuten na het indienen van ons ticket waren we verbonden met een live-agent die snel en professioneel al onze vragen beantwoordde. Hoewel we gedwongen zijn te vermelden dat hun account niet onmiddellijk wordt geactiveerd wanneer je InMotion buiten de Verenigde Staten gebruikt, was onze algehele ervaring met hun klantenserviceteam verrassend en aangenaam aangenaam.

InMotion-ondersteuning

Een snelle chat met InMotion hosting-klantenondersteuning

Lees hier het VOLLEDIGE chat-transcript

  • JoshuaL: Hallo Mike, mijn naam is JoshuaL. Bedankt dat u vandaag contact met ons heeft opgenomen!
  • JoshuaL: Wacht 2-3 minuten voor mij terwijl ik uw accountgegevens opvraag.
  • Mike: Hallo, JoshuaL!
  • JoshuaL: Bedankt voor het vasthouden, Mike, hoe kan ik je vanmorgen helpen met je vragen?
  • Mike: Ik heb drie technische vragen. Kunt u mij hiermee helpen?
  • JoshuaL: Ik zal mijn best doen, Mike.
  • Mike: Goed. Laten we beginnen. Waar kan ik mijn hosting-naamservers zien als ik van plan ben een ander domein toe te voegen?
  • JoshuaL: De naamservers die u in AMP kunt zien onder Technische details
  • JoshuaL: https://secure1.inmotionhosting.com/index/admindetails/id/1624144
  • JoshuaL: Die link hier
  • Mike: Oké, en of ik een nieuw domein wil toevoegen. Waar moet ik klikken?
  • JoshuaL: Dat hangt ervan af, koopt u dat bij ons of bij een andere registrar?
  • Mike: Van jou ja, van inmotion hosting.
  • JoshuaL: Oké, u hoeft dus geen naamserverwijzigingen aan te brengen, aangezien deze automatisch naar ons verwijzen, om een ​​nieuw domein aan uw account toe te voegen, in te loggen op cPanel, naar beneden te bladeren naar Domeinen en op add-on-domeinen te klikken.
  • JoshuaL: Vul die informatie in met de nieuwe domeinnaam, zonder www. of http: //
  • JoshuaL: En klik op toevoegen.
  • Mike: Super goed. Dank u. Hoe kan ik een e-mailaccount instellen voor mijn domein dat is verbonden met uw hosting? Heb je tutorials of kun je me er doorheen leiden?
  • JoshuaL: Dat is ook wat je zou doen in cPanel, onder de koptekst die e-mail zegt, zou je daarop klikken en dan een nieuw e-mailaccount toevoegen. Wat betreft het instellen van een e-mailclient.
  • JoshuaL: Afhankelijk van welke e-mailclient u gebruikt, gebruikt u Outlook of Mac Mail?>
  • Mike: Ik gebruik Mac Mail.
  • JoshuaL: Geen probleem, laten we u daar een handleiding voor geven.
  • JoshuaL: https://inmotionhosting.com/support/email/mac-mail/set-up-mac-mail
  • JoshuaL: Die gids leidt je door de volledige installatie op Mac Mail op onze servers.
  • Mike: Fantastisch. Bedankt. Mijn laatste vragen zijn: is er een manier om een ​​spamcontrole voor mijn e-mail in te stellen? Of kost het extra?
  • JoshuaL: Kost helemaal niets extra, cPanel heeft een ingebouwde spambeschermer genaamd Spam Assassin
  • JoshuaL: Daarmee wordt 90% van alle spam geblokkeerd, het is onmogelijk om 100% van de spam te blokkeren, maar 90% is een stuk beter dan de meeste.
  • JoshuaL: Spam Assassin is ook te vinden onder de kop Mail
  • JoshuaL: in cPanel
  • Mike: Bedankt, JoshuaL, ik heb verder geen vragen. Fijne dag!
  • JoshuaL: Fijne dag ook, Mike!

3. 90 dagen geld-terug-garantie

De standaardpraktijk in de branche voor geld-terug-garanties valt doorgaans rond de 30 dagen. Maar niet InMotion. Ze hebben zoveel vertrouwen in hun service dat ze tot 90 dagen zakelijke, VPS- en reseller-hostingplannen bieden.

(Voor shared hosting-opties bieden ze alleen een geld-terug-garantie van 30 dagen.)

4. Integraties & Apps (ook WordPress)

Een andere claim die InMotion op hun website maakt, is dat ze een leider zijn in het ondersteunen van Open Source-projecten.

Nogmaals, die pogingen worden ondersteund met een portfolio van meer dan 310 applicaties (!). U kunt alles vinden, van populaire contentbeheersystemen zoals WordPress en Drupal tot winkelwagentjes of eCommerce-systemen zoals Prestashop en Magento.

5. Premium Sucuri-plug-in voor WordPress-gebruikers

InMotion’s WordPress Hosting wordt geleverd met de Sucuri-beveiligingsplug-in die uw sites regelmatig scant op exploits en beveiligingsrisico’s, naast voortdurende externe back-ups, antispam en antivirusbescherming.

6. Gratis siteoverdracht

Het goede nieuws is dat InMotion Hosting, net als andere webhosts, aanbiedt om uw site gratis over te dragen van uw huidige host.

inmotion site transfer
Het slechte nieuws is dat ze tijdens het migratieproces GEEN uitvaltijd beloven (wat andere hosts regelmatig garanderen).

7. Geweldig voor e-commerce-ondersteuning

InMotion is een van de weinige webhosts met actieve partnerschappen tussen Prestashop en andere toonaangevende eCommerce-services (SiteGround is de andere).

Ze maken uw e-commerce-ervaring nog beter door eenvoudige integratie met betalingsverwerkers te bieden, waardoor u een verder enorme pijn in de nek kunt voorkomen.
inmotion e-commerce

8. Gratis gegevensback-ups

Veel webhosts rekenen kosten voor back-ups. Of ze bevatten belachelijke Servicevoorwaarden die hun back-upservice voor de meeste klanten onbruikbaar maken.

InMotion-hosting is anders. Ze maken regelmatig een back-up van uw account tot 10 GB en bieden ook een eenvoudig te gebruiken hulpmiddel om handmatig een back-up van uw site te maken.

9. Google Apps-integratie

Last but not least biedt InMotion ook een handige kleine driestapswizard om verbinding te maken met Google Apps.

Sommige webhosts (denk aan GoDaddy) dwingen u om te betalen voor hun slechte e-mailclients. Het opzetten van een Google App-integratie om uw nieuwe domein te gebruiken met Gmail, Google Docs, Drive en meer is niet bepaald een hersenoperatie, het kan een frustrerend proces zijn als u nog nooit eerder MX-records heeft bewerkt.

InMotion Hosting-apps

10. Super Secure Smartwall Threat Defense System (TDS)

De recente beveiligingslekken van Equifax illustreren hoe duidelijk en duidelijk het gevaar van cyberterrorisme werkelijk is, en met de voortdurende opkomst van brute force, Dos en DDoS-aanvallen, is het belangrijker dan ooit geworden dat elke website-eigenaar een duidelijk begrip heeft van de beveiligingsprotocollen die worden gebruikt door hun webhostingprovider.

Gelukkig spaart InMotion Hosting geen kosten om de beveiliging van de privégegevens van hun gebruikers te garanderen.

In samenwerking met Corero Network Security biedt InMotion-beveiliging nu een unieke beveiligingsmaatregel genaamd het Smartwall Threat Defense System of TDS.

De TDS van Corero is een familie van DDoS-beveiligingsapparatuur die DDoS-aanvallen in realtime detecteert, vermindert en elimineert.

Met een indrukwekkende reeks technische specificaties biedt Corero’s TDS het volgende aan al hun klanten:

  • De SmartWall is een slank DDoS-beveiligingsapparaat dat 10 Gbps full-duplex of 20 Gbps unidirectionele prestaties levert in een ¼ brede vormgeving van 1 RU.
  • 1 RU levert tot 80 Gbps en 4 RU levert tot 320 Gbps.

Voor degenen onder u die niet goed thuis zijn in technisch jargon, volstaat het om te zeggen dat het Threat Defense System van InMotion Hosting en hun partner, Corero Network Security, een van de meest indrukwekkende is die er bestaat.

Met InMotion Hosting kunt u ‘s nachts goed slapen, wetende dat u en uw website worden beschermd tegen zelfs de meest agressieve brute kracht en DDoS-aanvallen

Nadelen van het gebruik van InMotion Hosting

InMotion is meestal perfect. Natuurlijk zullen er altijd een paar nadelen zijn aan het bieden van een goede uptime of uitstekende klantenservice. Hier zijn InMotion’s:

1. Lage geadverteerde prijzen ALLEEN voor 24 maanden aanmelden

Ja, de prijzen van InMotion lijken momenteel op een lijn met een groot deel van de concurrentie. Een uitstekende waarde gezien al hun positieve punten, toch?!

Helaas kunt u dit lage geadverteerde tarief alleen krijgen door u voor 24 maanden aan te melden. Wil je liever een kortere tijdlijn (zoals 12 maanden), dan stijgen die kosten een beetje.

Dit is een ZEER veel voorkomende truc die wordt gebruikt door VEEL webhosts, waardoor de te goede prijs wordt betaald – eigenlijk te mooi om waar te zijn.

2. Langzame serversnelheid

Snelle laadtijden zijn niet alleen geweldig voor de gebruikerservaring. Snelheid wordt ook meegenomen in het algoritme van Google om te bepalen waar in de ranglijst je zult verschijnen (je weet wel – het hele SEO-gedoe). Hoe snel uw pagina wordt geladen, heeft een van de grootste gevolgen voor uw bedrijfsresultaat, waardoor de helft van uw verkeer moet stuiteren als het niet binnen twee seconden wordt geladen.

Helaas, de gemiddelde pagina van InMotion laadtijd van 824ms is niet erg indrukwekkend.

Gemiddelde laadtijd laatste 12 maanden:

inMotion laatste 12 maanden gedetailleerde statistiekenInMotion gemiddelde snelheid 2019-2020 | Zie statistieken

3. Vertraagd verificatieproces

InMotion vereist dat alle nieuwe klanten om veiligheidsredenen telefonisch worden geverifieerd. Dat betekent voor velen GEEN onmiddellijke accounttoegang na aanmelding, vooral buiten de VS..

In zeldzame gevallen hebben ze misschien zelfs een foto van uw identiteitskaart nodig.

Hoewel we hun beveiligingsinspanningen toejuichen, kan dit begrijpelijkerwijs veel potentiële klanten uitschakelen (vooral internationale).

4. Sommige planbeperkingen

In hun verdediging gaat InMotion verder dan gratis back-ups en siteherstel.

Maar er zijn beperkingen aan deze services. Er wordt bijvoorbeeld geen back-up gemaakt van sites die de 10BG overschrijden. En u kunt bestanden slechts één keer per vier maanden herstellen voor de sites waarvan wel een back-up wordt gemaakt. Als u iets vaker nodig heeft, betaalt u $ 49.

InMotion Hosting-prijzen, hostingplannen & Snelle feiten

Hier is een kort overzicht van de hostingplannen die worden aangeboden door InMotion Hosting:

InMotion-prijzen en -plannen

Gedeelde hosting: Hun shared hosting, ook wel “business hosting” genoemd, wordt geleverd met drie plannen:

  • Lanceer plan: Dit plan begint bij $ 3,99 per maand. Het ondersteunt 2 websites, 2 MySQL-databases, 6 geparkeerde domeinen en 25 subdomeinen.
  • Energie plan: Dit abonnement begint bij $ 5,99 per maand. Het ondersteunt 6 websites, 50 MySQL-databases, 26 geparkeerde domeinen en 100 subdomeinen.
  • Pro-plan: Dit plan begint bij $ 13,99 per maand. Dit plan ondersteunt onbeperkte websites, onbeperkte MySQL-databases, onbeperkte geparkeerde domeinen en onbeperkte subdomeinen.

Alle gedeelde hostingplannen worden geleverd met onbeperkte opslag en bandbreedte en worden ondersteund door hun genereuze 90 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

WordPress-hosting: Hun WordPress-hostingplan is in alle opzichten vergelijkbaar met hun gedeelde hostingplannen, maar het is verfijnd voor WordPress.

  • Gratis domein: Ja!
  • Gemakkelijke aanmelding: Aanmeldingsproces in vier stappen. Een beetje lang. Vergeet ook de beveiligingsverificatie niet.
  • Betaalmethoden: Creditcard, cheque, inkooporder.
  • Verborgen kosten en clausules: Er is een limiet van 50.000 bestanden per account voor gebruikers.
  • Upsells: Een paar upsells.
  • Account activatie: Accountactivering kan even duren. Meestal verifiëren ze bestellingen telefonisch voordat ze accounts activeren.
  • Configuratiescherm en dashboardervaring: cPanel.
  • Installatie van apps en CMS’s (WordPress, Joomla, etc.): Softaculous voor installatie met één klik van populaire apps en CMS’en.

Raden we InMotion aan?

Ja en nee.

Onze InMotion-ervaring begon goed.

Hun uptime en ondersteuning waren allemaal goed. Maar de afgelopen maanden zijn de zaken een beetje van de rails gevallen. Zowel snelheid- als uptime-slips waren teleurstellend, dus ze zijn gedaald in onze algemene ranglijst naar de 22e plaats.

Je kunt InMotionHosting.com zelf proberen als je nieuwsgierig bent.

P.S. Als je hostingproviders wilt zien die boven InMotion Hosting staan, bekijk dan hier onze best presterende hosts.

Heb je ervaring met InMotion Hosting? Zo ja, laat dan hieronder een beoordeling achter – positief of negatief! Alles wat we vragen is transparantie en eerlijkheid.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector