HostNine Review: snelle host met een van de slechtste uptime (lees waarom)

HostNine recensie


HostNine is een van de jongere gezichten in webhosting, oorspronkelijk opgericht in 2006.

Aanvankelijk veelbelovend, werden ze in 2012 opgepikt door EIG, die ook eigenaar is van enkele van de grootste hostingmerken zoals HostGator en Bluehost.

Alle hosts willen de waarheid een beetje uitrekken als het gaat om promotieclaims op hun website.

Ze plaatsten pakkende soundbites op hun website, ongeacht de feiten, en probeerden alleen de reputatie te bereiken.

We kochten het ‘persoonlijke plan’ van HostNine in juni 2015 en zetten een WordPress-website op om de afgelopen maanden tests te controleren en uit te voeren. We hebben de belangrijkste gegevens verzameld, inclusief uptime & snelheid, en zijn bereid om een ​​uitspraak te doen in deze onpartijdige beoordeling ondersteund door feiten en statistieken.

Voordelen van het gebruik van HostNine Hosting

HostNine leverde de goederen op een paar verschillende gebieden, waaronder een verfrissend moderne, gebruiksvriendelijke website en een mooie geld-terug-garantie.

Bekijk de Pro’s:

1. Gebruiksvriendelijke registratie en het aanmeldingsproces

De meeste grote webhosts zijn gestart in de jaren negentig of begin 2000. Hun websites zien er voor het grootste deel uit.

Velen zijn verouderd, moeilijk te gebruiken en gewoonweg onaantrekkelijk. Ze zijn moeilijk te navigeren en vinden eenvoudige informatie, die alleen maar problematischer wordt op mobiele apparaten (die er niet waren toen sommige van deze websites oorspronkelijk waren ontworpen met het oog erop).

Gelukkig heeft HostNine een eigentijdse website met een duidelijke organisatie en aandacht voor informatiehiërarchie die uw leven eenvoudig maakt.

Hopelijk is die aandacht voor detail en focus op het standpunt van de gebruiker een teken van wat komen gaat …

2. Mogelijkheid om verschillende datacenters te kiezen

HostNine heeft datacenters op zes verschillende locaties, waaronder de VS, het VK, Singapore, Canada, Australië en Amsterdam.

Hoewel hun goedkoopste optie voor gedeelde hosting alleen kan worden gehost in hun Amerikaanse datacenter, kunt u uw eigen locatie kiezen met hun andere plannen.

3. Gratis website-migratieshostnine gratis migraties

HostNine biedt gratis websitemigraties voor al hun nieuwe klanten, zolang hun vorige host cPanel-toegang biedt.

Geen hoge prijs van drie cijfers om uw eerste site te verplaatsen. En geen prijs per site als je er ook veel hebt.

Dat maakt HostNine uitermate geschikt als u al een reeks sites heeft om te beheren.

4. Geen prijsverhogingen voor verlenging

HostNine verdubbelt of verdrievoudigt ook niet de verlengingsprijs van uw hostingplan. Wat u op de eerste dag betaalt, is hetzelfde als wat u op de laatste dag betaalt.

Ter vergelijking: andere hosts beginnen hun prijzen voor slechts een paar dollar per maand. Als het dan tijd is om je plan te verlengen, komt het dichter bij tien of twintig per maand.

U hoeft zich dus gelukkig geen zorgen te maken over dezelfde prijsstijgingen die u over een paar jaar verrassen.

5. 45 dagen geld-terug-garantie (en pro rata)

HostNine biedt een volledige terugbetaling van 45 dagen. Als nieuwe klanten om welke reden dan ook niet tevreden zijn, kunt u alles terugkrijgen, verminderd met de kosten voor een “domeinnaam, SSL-certificaat, WHMCS-licentie, speciaal IP-adres en verwerkingskosten” volgens hun Algemene voorwaarden.

Nieuwe plannen zullen sommige van deze, zoals domeinnamen en SSL-certificaten, gratis aanbieden. Maar als u probeert om een ​​terugbetaling te vragen, kunnen de kosten voor elk van deze ook worden afgetrokken.

De tijdlijn van 45 dagen van HostNine dekt het volledige restitutiebedrag. Als u echter een terugbetaling van een jaar voor een overeenkomst van drie jaar wilt aanvragen, bieden zij aan om een ​​evenredig bedrag terug te betalen.

Dat is een goede deal, aangezien veel andere hosts deze luxe niet uitbreiden. Dus zodra uw eerste teruggavevenster is gesloten, kunt u niets anders terugkrijgen dat vooraf was betaald (ongeacht hoe lang).

Terugbetalingen worden gedaan via de oorspronkelijke betalingsmethode als credit, debet of PayPal. Cheques, postwissels en overboekingen komen niet in aanmerking voor restitutie.

Nadelen van het gebruik van HostNine Hosting

Gewoonlijk, als een webhostingbedrijf ergens moeite mee heeft (terwijl de basis zoals uptime goed is), is het snelheid. Dat is niet het geval bij HostNine …

Hier zijn de grimmige details van een van de ergste gebeurtenissen die we hebben gezien na het beoordelen van bijna 30 andere webhosts.

1. Ineffectieve ondersteuning

Onze eerste ervaring met de klantenondersteuning van HostNine was goed.

Ze maakten binnen een paar minuten verbinding en beantwoordden al onze vragen relatief snel en het was over het algemeen een geweldige ervaring.

HostNine-ondersteuning

Maar toen ging onze website naar beneden. En alles wat we kregen was ÉÉN e-mail van hen.

HostNine mislukt

E-mail van HostNine

Dat is het.

TWEE maanden downtime, en een enkele e-mail waarin ze in feite toegaven dat ze geen plan hadden om de gegevens te herstellen en ook geen back-ups hadden. Zelfs geen aanbod om terug te betalen voor die twee maanden dat je offline bent.

Hier gaat het om.

Het is niet dat hun klantenondersteuning echt verschrikkelijk is (zoals sommige andere webhosts die we hebben beoordeeld). We hebben fantastische resultaten behaald in de omgang ermee zelf.

Maar als de bedrijfstijd van hun bedrijf zo afschuwelijk is, zijn hun handen gebonden. Ze kunnen niet veel doen, behalve met het schip naar beneden gaan terwijl het zinkt.

Verder onderzoek ondersteunde dit, waarbij de klantenondersteuning ook niet veel kon doen om andere klanten te helpen:

 • Live Help is een grap omdat ze niets anders kunnen doen dan iemand helpen een wachtwoord te achterhalen of een helpticket openen waar niemand binnen 72 uur op reageert. Dit was de EXACTE reden waarom ik HostGator verliet en nu doen jullie hetzelfde! # Zielig ”
 • “Dus… .30 uur wachten op een reactie op een supportticket.”
 • 3 supporttickets sinds zaterdag + Geen antwoorden op een van hen behalve een “we onderzoeken het” (dat was 2 dagen geleden) = Verplaats gewoon al mijn sites naar een nieuwe host. “

Helaas is hun klantenservice in dit geval schuldig aan associatie.

2. Vrij slechte uptime – 99,87%

In de afgelopen 24 maanden bereikten ze slechts 99,87% – ver onder het sectorgemiddelde van 99,93%. We waren op zijn zachtst gezegd zeer teleurgesteld.

Blijkbaar waren we niet de enigen. We voeren een achtergrondcontrole uit bij elke beoordeelde host om een ​​goed afgerond profiel te bieden dat niet het slachtoffer wordt van vooringenomenheid.

In dit geval ondersteunt de overgrote meerderheid van recensies die we rechtstreeks van andere klanten hebben gezien onze ervaring. Kijk eens:

 • “Ik ben zojuist de derde klant op rij kwijtgeraakt, omdat hun e-mails al meer dan een week niet werken …”
 • “Mijn site is nu 4 dagen offline.”
 • “Had vorige week 18 sites meer dan 24 uur de lucht in … twee servers staan ​​op de zwarte lijst en de e-mails van mijn klant waren drie dagen down en telden zonder einde in zicht”
 • ‘Mijn websites zijn weer offline…. allemaal. En ze hebben zich verspreid over een dozijn verschillende servers. Ik weet niet zeker hoeveel ik nog kan verdragen van deze waardeloze dienst. ‘

Dat schetst geen erg rooskleurig beeld.

Gemiddelde uptime van de afgelopen 12 maanden:

 • Gemiddelde uptime van januari 2020: 100%
 • Gemiddelde uptime van december 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van november 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van oktober 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van september 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van augustus 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van juli 2019: 99,90%
 • Gemiddelde uptime van juni 2019: 100%
 • Gemiddelde uptime van mei 2019: 99,99%
 • Gemiddelde uptime van april 2019: 99,93%
 • Gemiddelde uptime van maart 2019: 99,76%
 • Gemiddelde uptime van februari 2019: 100%

HostNine laatste 24 maanden statistiekenHostNine gemiddelde uptime | Zie statistieken

3. Langzame laadtijd van pagina – 931ms

HostNine leverde behoorlijk langzame laadtijden van pagina’s tijdens de testperiode van 24 maanden, met een gemiddelde van 931 ms.

Ze begonnen behoorlijk sterk, maar in de afgelopen maanden heeft HostNine consistent langzame resultaten laten zien die hun gemiddelde snelheid enorm beïnvloeden.

Gemiddelde laadtijd laatste 12 maanden:

HostNine 12 maanden gemiddelde laadtijdHostNine gemiddelde snelheid 2019-2020 | Zie statistieken

4. Beperkt ‘goedkoop’-abonnement

HostNine verhoogt uw verlengingskosten misschien niet, maar ze bieden alleen de goedkoopste tarieven als u zich voor de langste periode aanmeldt. Een enkele maand kost u $ 9,12 en het komt alleen neer op $ 7,69 / maand als u twee of drie jaar vooruitbetaalt.

Dit goedkope abonnement bevat ook geen gratis domeinnaam (dus dat is nog eens ~ $ 15 / jaar) en alleen toegang tot een datacenter in de VS.

Het is dus een vrij beperkt plan voor een hogere prijs. Geen grote waarde.

HostNine-prijzen, hostingplannen & Snelle feiten

HostNine biedt shared, reseller, VPS en dedicated hosting – het maakt niet uit welk serviceniveau je nodig hebt, je vindt het bij hen. Hieronder volgt een snel overzicht van hun gedeelde hostingplannen:

 • Persoonlijk plan: Dit plan begint bij $ 7,69 per maand. Het ondersteunt 1 domeinnaam. Uw server bevindt zich in de Verenigde Staten.
 • Bedrijfsplan: Dit abonnement begint bij $ 12,20 per maand. Het ondersteunt onbeperkte domeinnamen, wordt geleverd met een gratis domeinnaam en u kunt servers kiezen uit de VS, het VK, Singapore, Canada, Australië en Amsterdam.
 • Enterprise-plan: Dit plan begint bij $ 16,49 per maand. Het ondersteunt onbeperkte domeinen, wordt geleverd met een gratis domeinnaam en u kunt servers kiezen uit de VS, het VK, Singapore, Canada, Australië en Amsterdam.

Alle gedeelde hostingplannen worden geleverd met onbeperkte opslag en bandbreedte.

HostNine-prijzen en -plannen

 • Gemakkelijke aanmelding: Aanmelding van één pagina. Zeer eenvoudig aanmeldingsproces.
 • Betaalmethoden: Creditcard, PayPal.
 • Verborgen kosten en clausules: Een limiet van 10 procent CPU-gebruik, 5 procent of 512 MB geheugen, 50 lopende processen, max. 15 minuten maximale uitvoeringstijd, 150.000 totale inodes en 500 uitgaande e-mailberichten per periode van 60 minuten wordt geplaatst op gedeelde en reseller-hostingaccounts.
 • Upsells: Zeer weinig upsells.
 • Account activatie: Zeer snelle activering.
 • Configuratiescherm en dashboardervaring: cPanel.
 • Installatie van apps en CMS’s (WordPress, Joomla, etc.): Snelle en gemakkelijke installatie van populaire apps en CMS’s via Softaculous.

We raden HostNine aan?

Alleen als je een masochist bent.

Grappen opzij – nog niet.

Ze zouden bovengemiddeld kunnen zijn als hun paginasnelheid en een paar andere categorieën goed presteerden.

Helaas was hun uptime een nachtmerrie, waardoor de rest van de prestaties van het bedrijf als een albatros naar beneden kwamen. Ze hebben in enkele maanden veelbelovende uptimes laten zien, maar het is te onbetrouwbaar om ze aan te bevelen.

Hun gewaagde uptime-beweringen in het begin waren ook bijna een regelrechte leugen, die ons, naast al het andere, geen goed, warm, wazig gevoel geeft.

P.S. Als je hostingproviders wilt zien die boven HostNine staan, bekijk dan hier onze beste webhostingservices.

Heb je ervaring met HostNine? Laat hieronder een beoordeling achter – goed of slecht – maakt niet echt uit, zolang het maar transparant en eerlijk is.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector