HostMonster Review: belangrijke nadelen en voordelen die u moet overwegen voordat u koopt

HostMonster-beoordeling


Sommige dingen worden beter met de leeftijd. Dat is sowieso het oude gezegde.

Helaas is dit niet altijd het geval.

HostMonster werd al in 1996 opgericht, waardoor ze een van de oudste webhosts in de branche zijn (voordat ze in 2015 fuseerden met EIG).

In juni 2015 hebben we het HostMonster ‘Basisplan’ gekocht om gedetailleerde prestatietests uit te voeren om hun prestaties te evalueren. We hebben een eenvoudige WordPress-website gemaakt en sitestatistieken zoals snelheid gecontroleerd & uptime (naast andere belangrijke criteria) voor een paar maanden om te bepalen waar ze zich verhouden tot andere webhosts in de branche.

Geeft de ervaring van HostMonster hen een concurrentievoordeel? Of zijn hun prestaties afgenomen, zoals zoveel andere recent overgenomen EIG-merken?

Laten we eens kijken wat we hebben gevonden!

Voordelen van het gebruik van HostMonster Hosting

We geven toe: we hadden hoge verwachtingen van deze veteranen in de branche.

Ze zijn een paar keer in de buurt geweest en zijn nu eigendom van een van de grootste industriële conglomeraten. Dus je zou denken dat ze hun spullen bij elkaar moeten hebben.

HostMonster levert een aantal fatsoenlijke dingen op (met een paar leuke extra functies zoals instant provisioning).

Hier volgt een korte samenvatting van de grootste positieve aspecten die we hebben gevonden:

1. Over de gemiddelde uptime (99,96%)

Het industriegemiddelde voor uptime ligt op basis van onze analyse op ongeveer 99,93%.

HostMonster is met een gemiddelde boven de branchenorm uptime van 99,96 procent in de afgelopen 24 maanden. Dat is best goed.

Gemiddelde uptime van de afgelopen 12 maanden:

  • Gemiddelde uptime van januari 2020: 99,99%
  • Gemiddelde uptime van december 2019: 99,98%
  • Gemiddelde uptime van november 2019: 99,96%
  • Gemiddelde uptime van oktober 2019: 99,85%
  • Gemiddelde uptime van september 2019: 99,96%
  • Gemiddelde uptime van augustus 2019: 99,96%
  • Gemiddelde uptime van juli 2019: 99,93%
  • Gemiddelde uptime van juni 2019: 99,98%
  • Gemiddelde uptime van mei 2019: 99,97%
  • Gemiddelde uptime van april 2019: 99,98%
  • Gemiddelde uptime van maart 2019: 99,96%
  • Gemiddelde uptime van februari 2019: 100%

HostMonster laatste 24 maanden statistiekenGemiddelde uptime van HostMonster | Zie statistieken

2. Fatsoenlijke (maar inconsistente) ondersteuning

Tijdens onze persoonlijke beoordeling van HostMonster, verbond hun live chat-ondersteuningsagent binnen vier minuten en beantwoordde de meeste van onze vragen elk binnen 2 minuten. We werden niet overweldigd door de ondersteuning, maar het was goed genoeg om de klus te klaren.

Hoewel ze ondersteuning bieden via telefoon, e-mail en livechat, is er een langdurig verificatieproces dat voor sommige gebruikers lastig kan zijn.

Bij een antecedentenonderzoek zijn echter wild inconsistente beoordelingen van andere klanten aan het licht gekomen. Wees dus voorzichtig.

HostMonster-ondersteuning

Fatsoenlijke klantenondersteuning van HostMonster

3. Goede beveiligingsopties

HostMonster biedt een aantal verschillende beveiligingsopties waaruit u kunt kiezen om u te helpen uw site te beschermen en kwaadwillende mensen (of programma’s) op afstand te houden.

Ongelooflijk, de belangrijkste manier waarop WordPress-sites worden gehackt, is door de kwetsbaarheid van hun hostingbedrijf (tot wel 41% in één onderzoek)!

Op de voet gevolgd zijn ‘onveilige thema’s’ en ‘kwetsbare plug-ins’, wat het natuurlijke resultaat is van zoveel verschillende tools van derden die proberen samen te werken in een snel evoluerende omgeving.

HostMonster doet het goed, inclusief verschillende beveiligingsfuncties zoals Hotlink Protection, SSH Access, SSL-ondersteuning, regelmatige back-ups van sites en Spam Assassin Protection.

4. Directe levering & Snelle installatie

Als u besluit om voor hun dedicated of VPS-hosting te gaan, beloven ze onmiddellijke levering van hun servers.

Dat is goed nieuws voor mensen die snel aan de slag willen (of voor mensen die zich in het buitenland bevinden buiten de Verenigde Staten), omdat u geen langdradig verificatiegesprek hoeft te doorlopen of zoiets. In plaats daarvan zou u moeten verwachten dat uw servers binnen enkele seconden klaar zijn.

Net als veel andere webhostingproviders, zullen ze ook bij alle nieuwe abonnementen een jaar lang een gratis domeinnaam toevoegen. Yippee!

5. Vrij goede prijs (50 GB opslag, onbeperkte bandbreedte, gratis SSL)

Het basisplan van HostMonster is niet het goedkoopste voor $ 4,95 / maand, maar je krijgt wel een redelijk goede prijs gezien enkele van de beperkingen en extra’s.

Om te beginnen krijg je tot 50 GB opslagruimte en onbeperkte bandbreedte direct uit de poorten. Bovendien krijg je ook een gratis SSL-certificaat.

Als je bedenkt dat GoDaddy je nog eens $ 100 / jaar probeert te verkopen voor alleen deze functie, realiseer je je dat de initiële prijs een behoorlijk goede waarde is.

Nadelen van het gebruik van HostMonster Hosting

Tot dusverre was onze ondersteuningservaring goed. Maar we hebben verschillende gemengde recensies van anderen gevonden.

We waardeerden de extra aandacht voor details over beveiligingsproblemen, zodat we de sites van hun klanten veilig en beveiligd kunnen houden.

Maar hier wordt het interessant.

Laten we eens kijken welke negatieve aspecten u in gedachten moet houden voordat u een beslissing neemt over uw volgende webhost.

1. Gemiddelde laadtijd van pagina over laatste 24 maanden

HostMonster leverde de afgelopen 24 maanden een gemiddelde paginasnelheid van 936 ms.

Dat is absoluut niet de beste, maar ook niet de slechtste die we hebben gezien.

Dat is van cruciaal belang, aangezien de Aberdeen Group heeft vastgesteld dat slechts een kleine, kleine vertraging van één seconde een hit over de hele linie veroorzaakt:

  • 7% afname van conversies
  • 11% afname van paginaweergaven
  • 16% afname van klanttevredenheid

Gemiddelde laadtijd van HostMonster:

HostMonster laatste 16 maanden gedetailleerde statistiekenHostMonster gemiddelde snelheid 2019-2020 | Zie statistieken

2. Misleidende prijzen met lange verbintenis vereist

HostMonster biedt geen echt ‘maand-tot-maand’-plan, met een minimumvereiste vanaf 12 maanden.

Wat nog erger is: de prijs is ook duurder voor deze optie.

Als u bijvoorbeeld het goedkopere ‘promotie’-tarief wilt dat ze op de site laten zien, moet u zich verplichten tot drie jaar (vooraf volledig betaald).

Dat is een grote toezegging als je letterlijk geen idee hebt of je ze nog leuk gaat vinden.

Helaas is deze techniek ook standaard in de hostingarena.

HostMonster gedetailleerde prijzen

3. Verborgen kosten & Vergoedingen

Helaas zijn er onderweg ook een paar verborgen kosten die u kunnen verrassen.

Allereerst: uw promotietarief ‘Laag’ is alleen beschikbaar voor nieuwe abonnementen. Wanneer uw abonnement wordt verlengd, springt de prijs terug naar het normale (opgeblazen) tarief.

Hun ‘gratis domeinnaam’ is niet gratis. Als u besluit uw account te annuleren, worden er kosten in rekening gebracht die niet kunnen worden terugbetaald.

30 dagen geld terug

4. Ze rekenen kosten voor back-ups

Over extra kosten gesproken, er zijn ook maandelijkse kosten van $ 1,99 voor back-ups (als u deze wilt). Veel andere webhostingbedrijven die we tot nu toe hebben beoordeeld, zullen deze functie als freebie gebruiken, dus het is gewoon een andere vergoeding in de lange lijst die nu oploopt.

5. Dure migratiekosten

Het verplaatsen van uw bestaande website van het ene hostingbedrijf naar het andere is niet het meest uitdagende ter wereld. Technisch gezien is het proces vrij eenvoudig als je weet wat je doet.

Maar dat is precies het probleem:

Al dit handmatige werk doen is niet echt de moeite waard als je nog geen technisch onderlegde webmaster bent.

Daarom bieden veel webhosts die we hebben beoordeeld u sitemigraties zonder extra kosten. Het is logisch voor hen, aangezien ze in feite een nieuwe klant werven terwijl hun concurrent er tegelijkertijd een verliest. Het is dus een makkelijke ‘freebie’ om mensen aan te bieden om hun goede wil te verwerven.

Helaas is HostMonster het niet helemaal eens met deze take. In plaats daarvan gebruiken ze het als een andere mogelijkheid om geld te verdienen.

Hiermee kunt u uw eigen site gratis migreren via FTP (wat staat voor ‘File Transfer Protocol’). Maar, zoals we hebben besproken, is het waarschijnlijk niet de moeite waard.

Dus HostMonster kan het voor je doen, maar voor een coole $ 149,99 in ruil. Ze doen het voor maximaal vijf sites en twintig e-mailaccounts. Het is echter nog steeds behoorlijk prijzig in het grote geheel van dingen wanneer het hostingplan dat u koopt waarschijnlijk niet eens zoveel kost.

In ieder geval niet tijdens de eerste termijn. Dat brengt ons bij het volgende nummer …

6. Hoge verlengingskosten

Webhosting-websites liegen niet per se. Ze rekken de waarheid een beetje uit.

Neem de prijspagina als voorbeeld. Die laagste tarieven zien er geweldig uit, toch? Een paar dollar per maand dekt tegenwoordig waarschijnlijk niet eens je koffierekening.

Het is echter alleen wanneer u door de veelgestelde vragen of algemene voorwaarden bladert, begint u de lagen van misleiding te verwijderen.

De eerste veelvoorkomende fout is meestal dat u alleen die lage geadverteerde prijzen kunt krijgen als u minimaal drie jaar vooruitbetaalt. We gaan echter van kwaad tot erger wanneer u begint te kijken hoeveel deze plannen zullen kosten als het tijd is om te verlengen na de eerste paar jaar.

De prijzen voor HostMonster-verlengingen verdubbelen na de eerste termijn.

De ‘goedkope’ maandelijkse tarieven van HostMonster verdubbelen in een oogwenk, gaande van $ 4,95 / maand aan de lage kant tot bijna tien dollar voor dezelfde exacte service. De grotere Plus-, Choice- en Plus Pro-abonnementen nemen nog dramatischer toe, wat u aan het einde van de dag premium prijzen kost voor een relatief basisaanbod.

Dus als u niet ziet dat u over een paar jaar opnieuw hosts wilt verhuizen, is het waarschijnlijk de moeite waard om een ​​paar extra dollars te verdienen en op lange termijn de beste waarde te krijgen.

HostMonster-prijzen, hostingplannen & Snelle feiten

Hier is een kort overzicht van HostMonster-hostingplannen:

Gedeelde hosting: Ze hebben drie gedeelde hostingplannen:

  • Basisplan: Dit abonnement kost $ 4,95 per maand. Het ondersteunt 1 website en wordt geleverd met 50 GB opslag, onbeperkte bandbreedte, ondersteuning voor 5 e-mailaccounts en 25 subdomeinen.
  • Plus plan: Dit abonnement kost $ 6,95 per maand. Het ondersteunt onbeperkte websites en wordt geleverd met onbeperkte opslag, onbeperkte bandbreedte, onbeperkte subdomeinen en e-mailaccounts.
  • Prima plan: Dit abonnement kost $ 14,99 per maand, maar dat is het wel vaak te koop voor $ 6,95 per maand. Het ondersteunt onbeperkte websites, opslag, e-mailaccounts, subdomeinen en bandbreedte

Houd er rekening mee dat deze prijzen alleen beschikbaar zijn als u zich aanmeldt voor de termijn van drie jaar.

HostMonster-prijzen en -plannen

  • Gemakkelijke aanmelding: Aanmelding van één pagina. Ze maken het heel gemakkelijk om je aan te melden.
  • Betaalmethoden: Creditcard, PayPal.
  • Verborgen kosten en clausules: Door u aan te melden, gaat u ermee akkoord hen een niet-exclusieve royaltyvrije licentie te geven om inhoud die beschikbaar is in uw account bij hen te gebruiken zoals zij dat nodig achten. Alle gedeelde hostingaccounts hebben een limiet van in totaal 1000 databasetabellen, 3 GB totale databasegrootte en 200.000 inodes.
  • Upsells: Een paar upsells.
  • Account activatie: Directe activering.
  • Configuratiescherm en dashboardervaring: cPanel.
  • Installatie van apps en CMS’s (WordPress, Joomla, etc.): Mojo Marketplace voor eenvoudige installatie van populaire apps en CMS’s.

We raden HostMonster aan?

Nee, dat doen we niet.

De prestaties van HostMonster zijn over het algemeen redelijk gemiddeld, om eerlijk te zijn.

Hun klantenondersteuning is redelijk maar inconsequent.

HostMonster is mislukt in onze snelheidstests en dat is een grote zorg, aangezien een ‘werkende’ website hier een vereiste is.

Dan heb je het probleem van al te veel voorkomende prijstrucs, die niet zo goed zijn als geadverteerd wanneer je alle extra kosten en toeslagen in de loop van de tijd begint op te tellen.

Simpel gezegd – er zijn betere gastheren voor uw geld.

Onze beoordelingen hebben bijvoorbeeld aangetoond dat zowel A2 Hosting als SiteGround superieur zijn in bijna elke categorie. We raden je aan om een ​​van deze twee een kijkje te geven voordat je HostMonster uitprobeert.

Heb je ervaring met HostMonster? We zouden graag een recensie hieronder zien! We verwelkomen alle beoordelingen – positief of negatief – zolang het eerlijk en transparant is.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map