Hoe WordPress-website te versnellen (zonder de webhost te wijzigen)

Wat zijn de voordelen van het versnellen van een website?

Als website-eigenaar mag de impact van de snelheid van uw website op verkeer, conversies en inkomsten niet worden onderschat. Snelheid is ook erg belangrijk bij het surfen op internet via mobiele apparaten. Uit onderzoek van Google blijkt bijvoorbeeld dat 53% van de bezoekers van mobiele sites een pagina verlaat die langer dan drie seconden duurt om te laden.


Er zijn veel andere onderzoeken gepubliceerd over de impact van websitesnelheid. Uit een onderzoek in 2017 bleek bijvoorbeeld dat een vertraging van een seconde bij het laden van de site het aantal paginaweergaven met 11% kan verminderen, de klant met 16% tevredenstellend kan verlagen en 7% van het felbegeerde conversiepercentage opslokt..

Het is ook belangrijk om dat op te merken Google gebruikt nu websitesnelheid als rankingfactor.

Kortom, een trage website heeft een negatieve invloed op het volgende:

 • Verkeer en paginaweergaven
 • Conversies
 • verkoop
 • Merkimago en beleving in het hoofd van uw bezoekers

Aangezien het ons doel is om van hostingfacts.com de belangrijkste bron te maken voor het bouwen van succesvolle websites, hebben we besloten om een ​​handleiding voor te bereiden over hoe u de snelheid van uw website kunt verhogen. Hieronder staan ​​21 manieren om de snelheid van uw website te verhogen:

Je zal leren:

BIJWERKEN: Voordat u begint met het optimaliseren van uw website om sneller te laden, zijn er twee dingen die u moet overwegen:

Controleer eerst de huidige laadtijd van uw website via Pingdom of Google PageSpeed ​​Insights. Dit helpt u om de snelheidsveranderingen te vergelijken nadat u uw site heeft aangepast.HostingFacts pingdom snelheid

HostingFacts inzichten in paginasnelheid

Ten tweede, zorg ervoor dat u een back-up van uw site maakt, omdat voor sommige methoden bestanden moeten worden aangepast / bewerkt die uw site kunnen verpesten. Hier leest u hoe u een back-up maakt van de WordPress-website en hoe u een back-up maakt van andere …

Klaar? Laten we beginnen met STAP 1:

1. Verwijder onnodige plug-ins en add-ons

Onnodige plug-ins en add-ons kunnen de snelheid van uw website met VEEL verminderen, en het is vooral belangrijk om erop te letten als u blogs-CMS’s zoals WordPress, Joomla of Drupal gebruikt.

Een goede casestudy over de impact die plug-ins kunnen hebben op de snelheid van een website, laat zien hoe het de snelheid van de website kon verhogen van 4,23 seconden naar 1,33 seconden. Bij het analyseren van de website bleek dat plug-ins hebben bijgedragen aan maar liefst 86% van de laadtijd van de website

Het is erg belangrijk op te merken dat het niet alleen gaat om het aantal plug-ins dat u op uw website heeft geïnstalleerd, maar ook om de kwaliteit; een website met 50 plug-ins kan veel sneller laden dan een website met 10 plug-ins als de website met minder plug-ins waardeloze plug-ins heeft; over het algemeen wilt u plug-ins vermijden die veel scripts en stijlen laden, plug-ins die veel externe verzoeken uitvoeren en plug-ins die extra databasequery’s toevoegen aan elke pagina op uw website.

Plug-ins helpen inderdaad de functionaliteit van uw website te verbeteren, maar het is ook belangrijk om alleen een plug-in te gebruiken als u ervan overtuigd bent dat dit absoluut noodzakelijk is.

Als je een WordPress-gebruiker bent, wil je misschien de P3 (Plugin Performance Profiler) installeren;

P3_performance

Deze plug-in scant al uw WordPress-plug-ins om de bottlenecks te vinden en geeft u een rapport zodat u kunt zien hoe elke plug-in de prestaties van uw website beïnvloedt.

2. Beperk of verwijder de knoppen voor sociaal delen op uw website aanzienlijk

Als u denkt dat u 100 knoppen voor sociaal delen op uw website moet hebben, denk dan nog eens goed na; het is moeilijk om onderzoek te lokaliseren dat een enorme boost in websiteverkeer oplevert omdat er knoppen voor sociaal delen zijn (als er al te veel knoppen voor sociaal delen uw lezers in verwarring brengen), maar onderzoek toont aan dat een trage website het verkeer vermindert.

De meeste knoppen voor sociaal delen gebruiken JavaScript, en dit kan erg lastig zijn als het gaat om prestaties; er zijn herhaalde gevallen geweest van een storing op Facebook of een andere sociale-mediasite die de snelheid van de website van mensen die hun deelknoppen hebben geïnstalleerd aanzienlijk beïnvloedt.

De oplossing hiervoor is om knoppen voor sociaal delen te beperken / verwijderen of om ze asynchroon te laden, zodat een storing van een bepaalde sociale-mediasite uw website niet vertraagt.

knoppen voor sociaal delen

3. Laad asynchrone analyse- en advertentienetwerken

Analytics-trackingcodes en codes van advertentienetwerken kunnen ook de snelheid van uw website aanzienlijk belemmeren, vooral als de externe server traag of traag is; u kunt dit probleem eenvoudig voorkomen door al uw trackingcodes te configureren om asynchrone bezorging te gebruiken; op deze manier zal een serverstoring of vertraging met uw advertentienetwerk of analyseservice uw website niet vertragen.

4. Schakel Expires Headers in

Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op hoe snel een website is, maar de reactietijd van de server draagt ​​in hoge mate bij aan de snelheid van de site; hoe meer verzoeken er bij uw server worden ingediend, hoe langzamer het duurt voordat uw website is geladen.

Vervalt Headers vertellen de browser van uw bezoeker wanneer bepaalde bestanden van uw server moeten worden aangevraagd versus vanuit hun browsercache; Als een Expires Headers zo is geconfigureerd dat de browser van uw bezoeker slechts één keer per maand een bestand opvraagt ​​en dat bestand is opgeslagen in de cache van een recent bezoek, dan zal zijn browser dat bestand niet opnieuw opvragen tot een maand voorbij is. Dit is als een tweesnijdend zwaard om de sitesnelheid te verhogen, omdat het het aantal HTTP-verzoeken op uw server beperkt en tegelijkertijd de belasting op uw server vermindert, omdat hetzelfde bestand niet herhaaldelijk wordt aangevraagd.

Als u Expires Headers op uw website wilt implementeren, laat deze tutorial van GTmetrix u zien hoe u dat precies moet doen.

5. Schakel Caching in

Caching zorgt voor een veel snellere ervaring voor uw websitegebruikers door een versie van uw website op te slaan in hun browser en hen die versie te bieden totdat uw website wordt bijgewerkt of totdat u hem opdraagt ​​de versie van uw website te vernieuwen die ze krijgen.

Er zijn verschillende manieren om caching van websites in te schakelen, afhankelijk van welk platform u gebruikt; voor WordPress kunt u de volgende plug-ins installeren:

 • W3 Totale cache
 • W3 Super Cache

Als je iets geavanceerder wilt, ga je gang en koop WP Rocket (dit is waarschijnlijk de beste!). Voor Drupal kun je deze bron volgen.

Hier zijn meer tutorials over het inschakelen van caching voor uw website:

 • Hoe u uw site kunt optimaliseren met HTTP-caching
 • GTmetrix-artikel over het gebruik van browsercaching

6. Gebruik een Content Delivery Network (CDN)

De meeste sites worden gehost op servers in de VS en hoewel deze websites over het algemeen sneller zijn voor mensen in de VS of mensen die een Amerikaanse VPN-service bezoeken, zal uw website langzamer zijn voor mensen uit andere delen van de wereld. Een CDN lost dit probleem op door uw websitebestanden over een netwerk van servers op verschillende locaties van de wereld te verspreiden, zodat iemand die vanuit India probeert te bezoeken, wordt bediend vanaf een server in Azië in plaats van vanaf een server in Europa. Dit zal leiden tot een aanzienlijke verhoging van de snelheid van uw website.

Om te bepalen hoe effectief CDN’s kunnen zijn, voerde Matthew Woodward een experiment uit en ontdekte dat het gebruik van een CDN de websitesnelheid tot 60% kan verhogen.

Hier zijn enkele van de beste CDN-opties voor jou:

 • Cloudflare (hun gratis abonnement is goed genoeg!)
 • KeyCDN (het proberen waard)

7. Krijg een betere webhost

Lijst met snelste webhostingprovidersSorry, maar we moesten het hier gewoon in gooien …

Als alles wat u doet om uw website sneller te maken niet werkt, of als u slechts een klein, onbeduidend verschil in sitesnelheid opmerkt door het volgen van praktische tips, is het misschien tijd om uw webhost te wijzigen.

In een artikel voor Smashing Magazine onthulde Marcus Taylor hoe de webhost die werd gebruikt de sitesnelheid van twee van zijn klanten beïnvloedde; beide klanten hebben vergelijkbare websites maar een andere hostingprovider. Een van de clients host op een betrouwbare dedicated server terwijl de andere hosts op een goedkope server, het resultaat was een enorm verschil in reactietijd van de site; de DNS-responstijd van de client op de dedicated server was 7 milliseconden, terwijl de responstijd van de client op de goedkope server 250 milliseconden was. Geen enkele aanpassing of plug-in kan zo’n verschil verhelpen!

Uw webhost is erg belangrijk als het gaat om de snelheid van uw website, dus kies hier iets goeds uit onze hostingrecensies. Volgens onze tests en analyses op hostingfacts.com zouden die drie hostingproviders echter de snelste moeten zijn (<400ms):

 1. A2 Hosting 320ms
 2. Hostinger 363ms
 3. Bluehost 380ms

Dus tenzij je websitebouwers hebt gebruikt (zoals Wix bijvoorbeeld) om je site te bouwen, doe je onderzoek om de beste host voor je website te vinden.

8. Het thema van uw website

Hoeveel impact heeft uw websitethema ter plaatse op snelheid? Veel! Julian Fernandes kon de laadtijd van zijn website verhogen van 630 ms naar 172 ms door alleen van thema te wisselen; dit was dezelfde site, met dezelfde host, en er werd niets anders veranderd dan het website-thema en dit resulteerde in een enorme boost in het laden van de site.

Zelfs de beste serverconfiguratie zal je site niet redden als je een waardeloos thema met opgeblazen code gebruikt; zorg ervoor dat u ook rekening houdt met de prestaties bij het zoeken naar een websitethema, niet alleen esthetiek.

9. Installeer Google PageSpeed ​​op uw servergoogle paginasnelheid

De PageSpeed-module is een open-source servermodule van Google die automatisch de snelheid van uw website optimaliseert; het brengt wijzigingen aan in uw server en bestanden, volgens de best practices voor websiteprestaties, zonder dat u iets anders hoeft te doen.

Als je technisch onderlegd bent, kun je Google PageSpeed ​​zelf installeren. Als u niet technisch onderlegd bent, kunt u uw webhost / ontwikkelaars vragen om het voor u te installeren.

10. Optimaliseer en verklein de afbeeldingsgrootte

Niet-geoptimaliseerde afbeeldingen kunnen erg zwaar zijn en als gevolg daarvan veel serverbronnen gebruiken en het laden duurt langer; als de gemiddelde afbeeldingsgrootte op uw website 1mb of 2mb + is, heeft u serieus werk te doen. U kunt de grootte van uw afbeelding aanzienlijk verkleinen terwijl u ervoor zorgt dat de kwaliteit niet negatief wordt beïnvloed door gebruik te maken van de volgende tools:

 • WP Smush (voor WordPress-gebruikers)
 • EWWW Image Optimizer (voor WordPress-gebruikers)
 • Kraken (voor iedereen – Drupal en Joomla)

11. Schakel Gzip-compressie in

Je hebt waarschijnlijk geprobeerd een bestand op je computer te comprimeren en je hebt gezien wat een enorme verkleining dit tot gevolg kan hebben; een bestand van 60 MB kan worden gecomprimeerd tot slechts 5 MB. Gzip-compressie werkt op dezelfde manier, maar voor websites; Gzip comprimeert automatisch uw websitebestanden in zip-bestanden, waardoor de omvang van uw bestanden drastisch wordt verkleind en uw sitesnelheid daardoor toeneemt.gzip-compressie

In het Smashing Magazine-artikel waarnaar we eerder verwezen, ging een site van 68KB naar 13KB, uitsluitend omdat Gzip was ingeschakeld.

Als u Gzip-compressie op uw website wilt inschakelen, is deze handleiding van GTmetrix een goed begin.

12. Optimaliseer uw database regelmatig

Dit is een vaak genegeerde maar zeer krachtige manier om de snelheid van uw website te verhogen; het is vooral effectief als u WordPress of een ander CMS gebruikt dat sterk afhankelijk is van databasegebruik.

Sommige CMS’en en de plug-ins die u installeert, zijn sterk afhankelijk van uw database om gegevens op te slaan; dit verhoogt de gegevens die zijn opgeslagen in uw database terwijl u de CMS / plug-in gebruikt, waardoor uw website geleidelijk langzamer wordt. Dit geldt vooral voor plug-ins die logs, statistieken en gebruikersgegevens opslaan. Het is ook van toepassing als u WordPress gebruikt en postrevisies, pingbacks en trackbacks inschakelt.

U kunt uw website veel sneller maken door uw database regelmatig op te schonen, een proces dat kan worden geautomatiseerd met de WP-Optimize-plug-in als u WordPress gebruikt, of handmatig (voor andere platforms) door deze tutorial te volgen.

13. Verklein Javascript- en CSS-bestanden

Als uw website veel JavaScript- en CSS-bestanden gebruikt, is de kans groot dat uw site de browser van uw bezoeker vertelt deze bestanden afzonderlijk te behandelen; dit leidt tot veel verzoeken die uiteindelijk de snelheid van uw site negatief beïnvloeden. Het verkleinen van JavaScript- en CSS-bestanden vermindert het aantal individuele JavaScript- en CSS-bestanden door ze op één plaats te hebben, waardoor de snelheid van uw website aanzienlijk wordt verbeterd.

14. Combineer uw achtergrondafbeeldingen in beeldsprites

Hoe meer verzoeken de browser van een gebruiker moet indienen bij uw server, hoe trager uw website zal zijn voor die gebruiker; de meeste websitesjablonen bestaan ​​uit meerdere achtergrondafbeeldingen en dit leidt uiteindelijk tot verschillende verzoeken wanneer een bezoeker de website probeert te laden. De oplossing hiervoor is om die afbeeldingen in één te combineren, zodat de browser van een bezoeker slechts één afbeelding hoeft aan te vragen wanneer hij probeert uw website te laden; dit kan worden bereikt met image Sprites.

Door achtergrondafbeeldingen te combineren in afbeeldingssprites, kunt u de overhead voor verzoeken, het aantal bytes dat de browser van uw bezoeker downloadt en vertraging veroorzaakt door rondreizen die worden gemaakt wanneer uw server andere bronnen downloadt, verminderen. Dit leidt tot een veel snellere website.

Je kunt SpriteMe gebruiken om je afbeeldingen te combineren in sprites, of je kunt de suggesties in dit Smashing Magazine-artikel volgen.

15. Schakel HTTP Keep-Alive in

Wanneer een webbrowser van een bezoeker probeert een bestand op te vragen bij uw webserver, zal deze gewoonlijk elk bestand afzonderlijk pakken; met andere woorden, een verbinding wordt verbroken wanneer een bestand is opgehaald en wordt vervolgens opnieuw geopend om een ​​nieuw bestand aan te vragen. Dit gebruikt meer processor, netwerk en geheugen en leidt uiteindelijk tot een langzamere website als er veel belasting op uw server staat. Door HTTP keep-alive in te schakelen, zorgt u ervoor dat alle bestandsaanvragen naar uw server worden gedaan via een enkele open verbinding, wat leidt tot een veel snellere website voor uw gebruikers door het aantal verbindingen met uw server te beperken.

U kunt keep-alive inschakelen door de onderstaande code te kopiëren en in uw .htaccess-bestand te plakken:

Koptekstset Verbinding keep-alive

Als alternatief kunt u deze instructies volgen, afhankelijk van uw server.

16. Herstel alle verbroken links op uw website

Hoewel verbroken links in uw inhoud geen invloed hebben op de snelheid van uw website, hoewel ze een slechte gebruikerservaring kunnen veroorzaken, kunnen verbroken links in uw JavaScript-, CSS- en afbeeldings-URL’s uw website irritant langzamer maken; zorg ervoor dat u deze aspecten van uw website scant op verbroken links en repareer ze voordat ze uw gebruikers wegsturen.

17. Vermijd Hotlinking van afbeeldingen

Hotlinking van afbeeldingen, ook wel ‘inline links’ genoemd, is het linken naar een afbeelding op de website van iemand anders, in plaats van de afbeelding op uw eigen server te laden. Op het eerste gezicht lijkt dit een handeling die u veel bandbreedte zal besparen, vooral als u een site met veel verkeer heeft, maar het kan uw website zelfs erg traag maken als de website die de afbeelding host die u hotlinked, een downtime ervaart of is traag.

Of het nu gaat om afbeeldingen in uw inhoud of bannerafbeeldingen voor uw advertenties, zorg ervoor dat u eerst uw afbeeldingen op uw website host voordat u ernaar linkt.

18. Beperk het aantal externe verzoeken

Om een ​​volledig functionele website te garanderen, moet u vertrouwen op bestanden en bronnen van andere websites; als gevolg hiervan moet u video’s, presentaties en andere multimediabestanden insluiten. Hoewel dit niet per se slecht is, als het te veel is of als u externe bestanden van langzame websites aanvraagt, kan dit van invloed zijn op de laadtijd van uw site.

Probeer het aantal externe verzoeken van uw website te beperken; host zo mogelijk zoveel mogelijk bestanden op uw server. Laat andere bestanden voor andere bestanden alleen opvragen bij zeer betrouwbare websites.

19. Gebruik een betrouwbaar CMS

Uw CMS is het raamwerk van uw website; als u eenvoudige HTML of populaire en betrouwbare CMS’s zoals WordPress of Drupal gebruikt, komt alles goed. Als je echter een minder populair CMS gebruikt of iets dat je voor jezelf hebt gebouwd, loop je het risico een trage website te hebben; Zorg ervoor dat u de juiste tests uitvoert en het juiste onderzoek doet om ervoor te zorgen dat een CMS snel en betrouwbaar is voordat u het gebruikt.

20. Gebruik een PHP Accelerator

PHP vermindert de noodzaak om steeds dezelfde informatie op uw website in te voeren, maar het kan de laadtijd van uw website verhogen. U kunt proberen waar mogelijk PHP-bestanden te vervangen door statische HTML-bestanden, of u kunt een PHP-accelerator gebruiken om uw website veel sneller te maken als deze veel op PHP vertrouwt.

Dit Wikipedia-item bevat een lijst met verschillende PHP-accelerators die u kunt gebruiken.

21. Voorkom dat anderen uw afbeeldingen hotlinken

Net zoals het belangrijk is om te voorkomen dat afbeeldingen van anderen hotlinken, moet u ook voorkomen dat anderen uw eigen afbeeldingen hotlinken.

Wanneer mensen uw afbeeldingen hotlinken, stelen ze in feite uw bandbreedte, aangezien er telkens wanneer hun lezers proberen de afbeeldingen op hun website te bekijken een verzoek aan uw server zal worden gedaan. U kunt dit voorkomen door hotlinking van afbeeldingen op uw server uit te schakelen.

Dit artikel op Hongkiat leert u hoe u hotlinking van uw afbeeldingen kunt voorkomen, en deze tool helpt u automatisch een .htaccess-bestand te genereren dat voorkomt dat uw afbeeldingen hotlinked worden.

Jouw beurt – Test de snelheid van je website

Test de snelheid van uw siteNadat u de bovenstaande suggesties heeft geïmplementeerd, moet u doorgaan en de snelheid van uw website testen om te zien of er een verschil is (laat hieronder een opmerking achter als u een verschil ziet). Dit zijn onze belangrijkste aanbevelingen voor het testen van de snelheid van uw website:

Pingdom Website Speed ​​Test: met deze tool moet u streven naar een kortere laadtijd van de site en een verminderd aantal serveraanvragen. Deze tool vergelijkt ook de snelheid van uw website met andere websites online.

GTMetrix: deze tool analyseert de snelheid van uw website met Google Pagespeed Insights en Yslow en geeft u een beoordeling van A tot F. Het biedt ook suggesties voor verbetering.

Webpage Analyzer: deze tool geeft u informatie over uw paginagrootte en downloadtijd van de website en biedt suggesties voor het verbeteren van de laadtijd van uw site.

Google Pagespeed Insights: u moet streven naar een score die dichter bij de 100 ligt. Het heeft ook een mobiele snelheidstesttool die u kunt gebruiken.

Yslow: deze tool analyseert de snelheid van uw website op basis van Yahoo! ’S regels voor websiteprestaties.

Webpaginatest: hoe dichter uw score bij 100 ligt, hoe sneller uw website is.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector