Hoe WordPress.com naar WordPress.org te migreren

hoe wordpress.com naar wordpress.org te migrerenHoewel WordPress.com een ​​van de beste platforms is voor beginners om te beginnen met bloggen en hun eigen online ruimte te creëren, heeft het ook verschillende beperkingen. Met WordPress.com kunt u gratis een account maken, maar de keerzijde van deze betaalbaarheid is dat u veel beperkter bent in termen van aanpassing en controle over uw website in vergelijking met WordPress.org.


WordPress.com-sites hebben bijvoorbeeld beperkte mogelijkheden om inkomsten te genereren met hun inhoud, u kunt geen verschillende plug-ins installeren voor SEO-optimalisatie, e-commerce en meer, en u mag geen advertenties van derden gebruiken met uw verkeer. Bovendien heb je veel minder controle over de serverbronnen en beveiliging van je website met een WordPress.com-blog.

WordPress.org-blogs zijn veel krachtiger, zowel qua serverruimte als qua aanpassingsmogelijkheden. Dat komt omdat WordPress.org-websites of worden uitgevoerd met een WordPress-hostingaccount (d.w.z. u meldt zich aan voor goede dedicated hosting voor uw site) en wordt geleverd met een echte domeinnaam. Met andere woorden, het beveiligt een beetje internetvastgoed in plaats van goedkoop iets te huren.

In deze handleiding bespreken we hoe u van WordPress.com de WordPress.org migreert en leggen we elke stap in detail uit. Laten we beginnen.

Schakel over van WordPress.com naar WordPress.org

Overstappen van WordPress.com WordPress.org is niet erg moeilijk of ingewikkeld, vooral omdat het WordPress-platform zelf u de meeste of alle tools biedt die u nodig hebt om het proces te voltooien. Er zijn echter enkele stappen die u zelf moet uitvoeren, zonder de hulp van het WordPress-platform, zoals het beveiligen van webhostingservices en het beslissen over een domein.

Laten we diep ingaan op WordPress.com en WordPress.org en kijken hoe ze verschillende platforms van elkaar zijn.

Wat WordPress.com te bieden heeft

Hoewel ze dezelfde naam delen, WordPress.com is niet zo populair of effectief als WordPress.org. WordPress.com is echter nog steeds gemaakt door een van de medeoprichters van WordPress: Matt Mullenweg. Dit vergroot alleen de verwarring voor beginners en zorgt ervoor dat veel mensen denken dat WordPress.com de omvang van de totale functies en bruikbaarheid van het merk biedt.

WordPress.com is opgesplitst in 5 plannen, variërend van gratis tot VIP. Deze abonnementen hebben verschillende prijsklassen, waarbij elke prijsklasse overeenkomt met een ander abonnement en extra functies of aanpassingsopties. De abonnementskosten gaan van $ 48 per jaar voor het persoonlijke abonnement tot $ 5000 of meer per maand voor VIP vanwege de speciale cloudhostingtechnologie die in het plan zit.

De meerderheid van de gebruikers begint en blijft echter bij het gratis abonnement van WordPress.com. Dit is niet alleen ongelooflijk eenvoudig in te stellen, maar je kunt er ook mee experimenteren zonder je portemonnee te riskeren. Zelfs zonder abonnement geeft WordPress.com je 3 GB opslagruimte en automatische updates en back-ups naar het platform en je website. De back-ups zijn een geweldige functie omdat ze voorkomen dat u uw site helemaal opnieuw moet opbouwen in het geval van een crash.

Dat gezegd hebbende, WordPress.com heeft ernstige beperkingen die WordPress.org een aantrekkelijkere optie maken voor serieuze eigenaren van internetbedrijven of bloggers.

Gratis abonnement bevat advertenties

Voor starters, alle gratis websites van WordPress.com bevatten advertenties. U verdient geen geld met deze advertenties in uw bezoekers hebben geen optie niet om ze te zien. Voor themablogs of inhoud die is afgestemd op een bepaald bezoekersbestand, kan dit uw lezers uitschakelen, met name de advertenties botsen met uw inhoud. U moet upgraden naar een betaald abonnement als u deze algemene advertenties wilt verwijderen.

Bovendien mag u uw eigen advertenties niet verkopen, wat betekent dat uw opties voor het genereren van inkomsten beperkt zijn. Toegegeven, als u de eerste plaats van een veelbezochte website heeft, wilt u waarschijnlijk hoe dan ook vooraf een upgrade hebben uitgevoerd, maar het is nog steeds een opmerkelijk nadeel.

Zoals eerder vermeld, je kunt ook geen plug-ins uploaden. Plug-ins zijn in wezen add-ons die werken met het WordPress-platform en nuttige functies of beveiligingsfuncties toevoegen. Gebruikers van WordPress.com Free Plan krijgen verschillende “Jetpack” -functies in hun website-instellingen, hoewel deze beperkt zijn in vergelijking met de betaalde opties.

Gratis websites van WordPress.com zijn ook extreem beperkt qua thema en uitstraling. Veel gebruikers van WordPress.com kijken naar de overvloed aan thema’s die beschikbaar zijn op het WordPress-platform, alleen om te beseffen dat ze van de meeste zijn uitgesloten, tenzij ze betalen voor het eerste abonnementsniveau.

Ten slotte hebben gebruikers van WordPress.com voor het gratis abonnement geen Google Analytics-tools of mogelijkheid om statistieken te volgen. Al met al de gratis optie WordPress.com is eigenlijk alleen goed als een startershobby blogplatform; je kunt niet veel anders doen met de beschikbare tools.

Wat WordPress.org te bieden heeft

wordpress.com-logoWordPress.org is het platform dat wordt gebruikt door eigenaren van online bedrijven in serieuze bloggers over de hele wereld. Het wordt ook geleverd met een gratis abonnement, hoewel u moet betalen voor een domeinnaam en webhosting (de eerste is vaak inbegrepen bij de laatste). WordPress.org als platform is ook open source, dus het wordt door een groot deel van de online community vertrouwd.

De belangrijkste attractie van WordPress.org is de volledige controle die het u geeft over uw website. Het is een van de gemakkelijkst te gebruiken websiteplatforms die ooit zijn gemaakt, wat deel uitmaakt van wat zoveel mensen in de eerste plaats naar het platform trekt. Hiermee kunt u profiteren van de verspreiding van WordPress-thema’s in aanpassingstools, zodat u echt een unieke website kunt maken voor uw bezoekers of online bedrijf.

Geweldige aanpassingsopties

U kunt ook WordPress-plug-ins of applicaties toevoegen aan uw website. Hiermee kunt u e-commerce winkels opzetten, betere beveiliging voor uw bezoekers, mediatools of fotoweergavepagina’s en nog veel, veel meer. U moet met name WordPress-back-upplug-ins downloaden als u de integriteit en geschiedenis van uw website wilt behouden in plaats van te vertrouwen op automatische back-ups, die de opties van WordPress.com gratis bieden.

Dat kan in wezen maak een website die u maar kunt bedenken het WordPress.org-platform gebruiken dankzij de aanpassingsmogelijkheden.

Geeft u veel meer controle

Maar de andere grote aantrekkingskracht van WordPress.org zijn de mogelijkheden en mogelijkheden voor het genereren van inkomsten. Als u geld wilt verdienen met uw online bedrijf of website, moet u in feite een WordPress.org-site aanschaffen. U kunt niet alleen uw eigen advertenties weergeven zonder de inkomsten met WordPress te hoeven delen, maar u krijgt ook controle over de Google Analytics-gegevens en trackingtools die WordPress.com-websites berucht uitsluiten.

Dit stelt u in staat marketingcampagnes op maat te maken, uit te zoeken welke advertenties het meest succesvol zijn bij uw gebruikersbestand en te bepalen welke inhoud het beste verkeer genereert, wat op zijn beurt uw winst verhoogt.

Sterker nog, met WordPress.org-websites kunt u lidmaatschapsopties maken en deze verkopen voor inhoud, bepaalde soorten media en nog veel meer. Het opbouwen van een online bedrijf is dankzij deze tools meer dan mogelijk gemaakt en het is allemaal haalbaar door één persoon met voldoende drive en creatief inzicht.

De enige echte nadelen zijn die met volledige controle. Bijvoorbeeld, u bent verantwoordelijk voor het updaten van uw website, zowel in het algemeen als om veiligheidsredenen. Bovendien moet u betalen voor serverhosting die duur wordt naarmate uw verkeer toeneemt en uw serverbronnen dienovereenkomstig toenemen.

Toch vindt de overgrote meerderheid van de individuen dat WordPress.org-websites veel beter zijn dan het alternatief. Het is de beste optie als je serieus bezig bent met het uithollen en onderhouden van je eigen online ruimte.

Uw eigen host krijgen

De eerste stap om uw WordPress.com-site naar WordPress.org te migreren, is de aanschaf van WordPress-webhosting. Het vinden van een WordPress-webhostingbedrijf is eenvoudig genoeg: gewoon Google dezelfde zoekopdracht en u zou in een oogwenk voldoende resultaten moeten hebben. Maar het bepalen van de beste WordPress-webhostingoptie is een beetje lastiger.

Waarnaar te zoeken

Voor starters, wilt u een bedrijf met uitstekende schaalbaarheid op het gebied van serverbronnen. Deze bronnen zijn zaken als opslag (gemeten in gigabytes) en bandbreedte, die meestal als “onbeperkt” wordt geleverd (hoewel realistisch beperkt als uw site plotseling groeit). Schaalbaarheid is belangrijk omdat het u in staat zal stellen meer maandelijkse bezoekers te ontvangen en volledig te profiteren van plotselinge verkeersopstoppingen in plaats van snel uw hostingabonnement te moeten door elkaar gooien en upgraden.

WordPress beveiligingProbeer vervolgens een WordPress-webhosting te vinden bedrijf dat goede beveiliging biedt. Beveiliging voor uw WordPress.org-website is van cruciaal belang, vooral in het tijdperk van de GDRP en andere internetregels. Simpel gezegd, bezoekers van websites willen weten dat hun gegevens veilig zijn.

Dit kan SSL-certificering inhouden, wat een basislijn van beveiliging voor uw site vormt en bezoekers gemoedsrust biedt. Het is een noodzaak als je een online winkel wilt runnen. SSL-certificering kost meestal een maandelijks bedrag, maar sommige WordPress-webhostingservices bevatten SSL-certificering als bonus. Zoek deze als u de maximale prijs-kwaliteitverhouding wilt.

Sommige WordPress-webhostingbedrijven nemen ook back-ups op als een van hun functies. Dit zijn uitstekende aanvullende voordelen. DDoS-beveiligingssystemen en andere antivirale maatregelen zijn ook geweldige dingen om op te letten.

Onderzoek na beveiliging wat een WordPress-webhostingbedrijf biedt op het gebied van klantenservice. Een goed hostingbedrijf moet verschillende manieren hebben om hun klantenserviceteams te bereiken, waaronder ondersteuning via telefoon of webchat.

Hostingtype

Overweeg ten slotte de type van WordPress webhosting die een bedrijf aanbiedt. Het overgrote deel van de abonnementsaanbiedingen is gedeelde webhosting, wat betekent dat u webhostingruimte van een verzameling servers deelt met andere ‘huurders’. Dit werkt meestal prima voor kleine tot middelgrote websites.

WordPress hostingMaar misschien wilt u een webhostingbedrijf dat toegewijde eersteklas WordPress-hosting aanbiedt. Dit betekent dat u volledige serverruimte voor uzelf krijgt en nooit serverbronnen met iemand anders hoeft te delen. Natuurlijk zijn deze hostingopties een beetje duur in vergelijking met de gedeelde abonnementen, maar ze zijn het zeker waard als u verwacht dat uw website exponentieel groeit.

Of je zou het kunnen onderzoeken Cloud WordPress-hosting. Dit is nieuwer dan de andere twee opties en stelt u in staat uw servergegevens op de cloud op te slaan. Kwaliteitsopslag in de cloud neemt snel toe in populariteit dankzij de hogere snelheid, betere beveiliging en gebruiksgemak. Deze plannen kunnen middelmatig of duur zijn, afhankelijk van de provider.

Nu we het daarover hebben, vergeet niet de prijs te overwegen voordat u een hostingkeuze voltooit. Vergeet niet om de maandelijkse kosten van uw hostingplannen samen te voegen met het WordPress.org-plan waarmee u gaat voor uw totale maandelijkse uitgavenbudget.

Domeinregistreerder overdragen

Wanneer u een WordPress.org-site opzet, kunt u een bestaande domeinnaam overzetten naar de WordPress.org-database of u kunt beginnen met een nieuwe domeinnaam als u niet bijzonder gehecht bent aan degene die uw WordPress.com-site momenteel heeft.

Als u een nieuwe domeinnaam kiest, kunt u proberen de hoofdnaam van uw website te gebruiken, hoewel dit mogelijk niet werkt, afhankelijk van hoe conventioneel de naam al is. De domeinnaam hoeft sowieso niet per se gerelateerd te zijn aan de hoofdwebsite; kies gewoon iets dat u zich kunt herinneren en dat is gemakkelijk te identificeren.

Om uw domein van WordPress.com naar een andere host over te zetten, kunt u eerst inloggen op uw WordPress.com-account en vervolgens het domein beheren via het tabblad Domain Management. Selecteer de website die u wilt overzetten en u zou naar een pagina moeten gaan met de informatie en verschillende opties.

EEN Transfer Domain knop moet beschikbaar zijn, wat u naar een scherm zal leiden waar u kunt overzetten naar een andere domeinregistreerder of gebruiker, of zelfs naar een andere site. Selecteer uiteraard een overdracht naar een andere registraroptie. Mogelijk moet u uw domein ontgrendelen en eventuele privacybescherming verwijderen. Doe dit wanneer daarom wordt gevraagd bij Update-instellingen en Doorgaan.

Dit geeft u een e-mailoverdrachtcode, die u vervolgens kunt verstrekken aan de WordPress.com-interface.

Ga na dit alles naar de nieuwe website op WordPress.org en claim de domeinnaam.

Bestaande websites migreren

In sommige gevallen, en afhankelijk van de webhostingservice die u kiest, is het overzetten van uw WordPress.com-site naar WordPress.org gratis. In andere gevallen kost het een kleine vergoeding; zorg ervoor dat u dit controleert voordat u met het overdrachtsproces begint.

Stap een

WordPress admin gebied

Om te beginnen, moet u uw gegevens exporteren van WordPress.com. Meld u aan bij uw WordPress.com-account en ga naar het dashboard en klik vervolgens op de link voor beheer aan de linkerkant (genaamd WP Admin).

Ga naar Hulpmiddelen, dan Exporteren. U zou twee opties moeten zien: gratis en begeleide overdracht. De gratis optie is prima voor onze doeleinden omdat je deze gids hebt!

In het volgende scherm wordt u gevraagd welke gegevens u naar uw nieuwe site wilt exporteren; in de meeste gevallen verwachten we dat u al uw inhoud wilt overzetten, maar u kunt ook pagina’s, berichten, media en andere inhoud overbrengen, gescheiden door categorieweergaven op.

hoe wordpress.com expoert

Als u door dit scherm klikt, wordt een XML-bestand naar uw computer gedownload, dat alle gegevens bevat die u naar de nieuwe WordPress.org-site gaat exporteren.

Stap twee

Vervolgens is het tijd om WordPress op uw webhostingserver te installeren. Dit kan al zijn voltooid, afhankelijk van het WordPress-hostingplan dat u vooraf hebt geselecteerd – verschillende doen dit automatisch als een bonus voor hun abonnement. Hoe dan ook, het duurt maar een paar klikken.

Stap drie

U kunt dan zoals voorheen inloggen op het beheergebied van uw WordPress-website, maar dit keer via de server van uw hostingprovider. Ga naar Hulpmiddelen, dan Importeren en vind de knop gemarkeerd Installeer nu onder de WordPress-optie. Dit voert een automatische WordPress-importtool uit; het enige wat je hoeft te doen is op de “run importer” knop te klikken zodra je het ziet verschijnen.

hoe wordpress importeren

Het scherm zal u vragen om het XML-bestand te uploaden dat u eerder hebt gedownload. Upload dit vanaf waar je het hebt opgeslagen (het bureaublad is een gemakkelijke plek om te onthouden).

De importeur geeft u de mogelijkheid om de inhoud toe te wijzen aan uw huidige gebruikersprofiel of laat u een nieuw gebruikersprofiel maken, evenals de mogelijkheid om uw oude bijlagen te importeren. We raden u aan op dat vak te klikken, zodat u uw afbeeldingsbestanden aan de juiste berichten of pagina’s koppelt.

Stap vier

Nu hoeft u alleen maar op de te klikken Verzenden knop en WordPress migreert automatisch uw oude site naar het nieuwe WordPress.org-platform. Houd er rekening mee dat grotere websites met meer gegevens meer tijd nodig hebben om volledig te migreren, terwijl kleinere websites in slechts een paar minuten kunnen worden gedaan.

Nadat de import is voltooid, is het nog steeds een goed idee om door uw website te gaan en ervoor te zorgen dat alles er weer uitziet zoals voorheen. Afbeeldingen en andere media kunnen tijdens het migratieproces een beetje kieskeurig zijn, dus misschien moet je hier en daar met dingen knoeien om alles terug te krijgen zoals het was.

Verkeersomleiding

Een andere tip: als je een trouwe aanhang had met je WordPress.com-site, is het misschien de moeite waard om $ 13 per jaar aan WordPress te betalen om oud verkeer van je WordPress.com-site om te leiden naar je nieuwe WordPress.org-locatie. Dit kan u helpen uw plaats in de Google-zoekrangschikking te behouden en u te helpen uw verkeer op het oude niveau te houden zonder een nieuw publiek te hoeven opbouwen of in een langzamer tempo. Dit kan worden bereikt met de WordPress.com Site Redirect-pagina, die ook alle betalingen afhandelt

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map