Hoe u van webhost kunt wisselen voor uw WordPress-site

Wanneer u besluit over te stappen van uw huidige webhostingservice, is het meestal nadat u uw geduld en alle beschikbare mogelijkheden hebt uitgeput om uw lopende systeem te laten werken.


Waarom?

Omdat het wisselen van hostingprovider vaak zenuwslopend en vol fouten is, zelfs nadat u uw huiswerk heeft gedaan en een platform hebt gekozen dat bij uw behoeften past. De meeste mensen deinzen terug voor het ongemak en de overvloedige mogelijkheid voor storingen die het overstappen met zich meebrengt.

Om stress en fouten te minimaliseren, hebben we deze handleiding gegeven om het proces zo naadloos en veilig mogelijk te maken.

Laten we beginnen!

Onze aanbeveling – Vraag uw hostingbedrijf!

Deze gids is ingegeven door de drive om uw migratie-ervaring eenvoudig en gemakkelijk te maken. In dat opzicht zal een hoogwaardige host uw last verder verlichten door al uw migraties af te handelen.

HostPapa, die toevallig een van onze toppartners is, biedt een volledig hands-off migratieservice, zodat u de migratie van uw site niet hoeft te bekommeren. Het enige wat u hoeft te doen is hen uw inloggegevens te verstrekken. Bekijk onze HostPapa-recensie

Verzamel de bronnen die u nodig heeft

Je moet al je eenden op een rij krijgen. Verzamel daarom alles wat je nodig hebt voor de overstap. Zoals het gezegde luidt, is het beter om het te hebben en het niet nodig te hebben dan het wel en niet te hebben.

 • Zorg ervoor dat u toegang heeft tot zowel de oude als de nieuwe hostingaccounts – Voor sommige van deze wijzigingen zijn verhoogde bevoegdheden vereist, dus zorg ervoor dat u niet alleen over de juiste inloggegevens beschikt, maar ook over beheerderstoegang.
 • Zorg ervoor dat u toegang heeft tot uw database – De toeters en bellen kunnen op het nieuwe platform veranderen, maar uw gegevens blijven onverminderd relevant. Net zoals het nodig is om de inloggegevens te hebben om toegang te krijgen tot uw accounts, heeft u deze ook nodig om toegang te krijgen tot uw database.
 • Gebruik een FTP-client. – Je hebt een FTP-client nodig om gegevens tussen servers te verplaatsen. Er zijn geweldige opties om uit te kiezen, zoals Filezilla.
 • Zorg voor een betrouwbare teksteditor. – Je hebt een goede teksteditor nodig, omdat je veel wijzigingen zult aanbrengen. Notepad ++ is een uitstekend voorbeeld.

Zodra je alle benodigde tools en middelen hebt verzameld, is het tijd om te beginnen. Haal diep adem en laten we in de eerste stap van het proces duiken.

A. Een stapsgewijs proces om uw site handmatig van de ene naar de andere host te verplaatsen

Deze sectie laat zien hoe u de schakelaar handmatig kunt uitvoeren. Als u op zoek bent naar een proces dat de WordPress-plug-in gebruikt, scrol dan verder naar die sectie.

1. Maak eerst een back-up van uw bestanden

Niets is waterdicht, dus het eerste dat u moet doen voordat u migreert, is een back-up maken van al uw bestanden. Daarom kunt u, in het geval van een ongelukkig ongeluk of fout, uw systeem herstellen vanuit de back-upgegevens.

Dit aspect van het proces duurt waarschijnlijk het langst omdat het zowel systeembestanden als al uw bestanden zal overzetten. We raden aan hiervoor een FTP- of SFTP-systeem te gebruiken. FTP staat voor bestandsoverdrachtprotocol en stelt u in staat bestanden te openen en over te dragen via een computernetwerk.

Start de FTP-client en voer de gegevens in om toegang te krijgen tot uw FTP-server. Navigeer naar de hoofdmap van uw WordPress-website, vooral als deze niet standaard is geconfigureerd als uw bestemmingspagina.

Selecteer alle bestanden. Systemen hebben meestal verborgen bestanden om gebruikers te beschermen tegen het per ongeluk of zelfs opzettelijk verwijderen en wijzigen ervan. Een voorbeeld van zo’n bestand is het .htaccess-bestand. Instrueer de FTP-client om alle verborgen bestanden te tonen om er zeker van te zijn dat u er geen weglaat.

Als je bijvoorbeeld FileZilla gebruikt, kun je dit doen via Server > Forceer het tonen van verborgen bestanden.

Nadat je de geselecteerde bestanden hebt gemarkeerd, kopieer je ze naar een locatie die je op je computer hebt aangewezen. Het kopieerproces kan even duren, afhankelijk van de grootte van uw site.

2. Exporteer de MySQL-database

De volgende fase van het migratieproces is het exporteren van uw volledige database. Hoewel er verschillende tools beschikbaar zijn, raad ik ten zeerste aan om phpMyAdmin voor deze taak te gebruiken, omdat het eenvoudig, gebruiksvriendelijk en intuïtief is.

phpMyAdmin

In het linkerdeelvenster staan ​​de beschikbare databases. Selecteer gewoon degene die u wilt exporteren. Als u niet zeker weet welke precies, controleer dan het wp-config.php-bestand van uw huidige website. Dit bestand biedt de basisconfiguratiedetails voor uw WordPress-website.

Controleer het item waar de databasenaam is gedefinieerd. Het zou er zo uit moeten zien:

Op te nemen in plaats van de ‘Databasenaam_hier’ placeholder is de daadwerkelijke databasenaam..

Ga als u klaar bent naar het tabblad Exporteren:

Er zijn twee exportmethoden beschikbaar. Kies Aangepast.

Hieronder vindt u een lijst met de menuopties onder Aangepast, met uitleg over de optimale keuzes die u moet maken:

 • Formaat – Laat het op de standaard SQL-optie staan.
 • Tabellen – De te exporteren tabel (len) moeten worden gemarkeerd.
 • Uitgang – Om de download sneller te maken, stelt u Compressie in op gecomprimeerd of gecomprimeerd.
 • Formaatspecifieke opties – Laat de standaardoptie staan.
 • Opties voor het maken van objecten – Selecteer de optie DROP TABLE / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION / EVENT / TRIGGER.
 • Opties voor gegevenscreatie – Laat de standaardoptie staan.

Klik na het voltooien van alle selecties op de knop Go onder aan het formulier.

Deze actie moet uw gegevens exporteren als een bestandsdownload. Sla op op een gemakkelijk toegankelijke locatie op uw computer en ga verder met de volgende stap.

3. Maak bij uw nieuwe host een database aan

U moet uw database importeren in uw nieuwe hostplatform. Maar eerst moet je een thuis creëren op het nieuwe systeem voor de database. Elke host is een beetje eigenaardig, maar zoek de sectie op je host die zich bezighoudt met databases en doe het volgende:

 • Maak een nieuwe database.
 • Maak een databasegebruiker en verleen de gebruiker volledige beheerdersrechten.
 • Beveilig en bewaar het wachtwoord van de gebruiker op een veilige plaats.

4. Bewerk systeemconfiguratiebestand (wp-config.php)

We zullen het bestand wp-config.php opnieuw gebruiken. Het is een belangrijk bestand dat de basisconfiguratie van uw site bevat, de database-connectiviteit en communicatie afhandelt.

Maak een kopie van dit bestand en bewaar het op een veilige plek. Open vervolgens het originele bestand in uw teksteditor en breng de volgende wijzigingen aan:

Vervang database_naam_hier, gebruikersnaam_hier en wachtwoord_hier door de werkelijke informatie voor respectievelijk de databasenaam, gebruikersnaam en wachtwoord van uw huidige host.

Voer in plaats van localhost de naam van de MySQL-server in of laat deze als localhost staan ​​als dat de instelling is die is toegestaan ​​door uw hostingprovider.

Sla de wijzigingen op wanneer u de nodige wijzigingen heeft aangebracht.

5. Upload uw bestanden naar de nieuwe host

De laatste keer hebt u uw bestanden gedownload van uw oude hostingservice. Maar nu keren we het proces om en beginnen we met het uploaden van die bestanden naar uw nieuwe host. Het kan een aanzienlijke hoeveelheid tijd in beslag nemen, dus het is aan te raden dat u het proces start terwijl u doorgaat met andere facetten van de migratie.

Start uw FTP-client, maar maak deze keer verbinding met de nieuwe server. Deze verbinding vereist enkele wijzigingen om deze realiteit weer te geven door het IP-adres van deze nieuwe server in te voeren in plaats van de vorige in de FTP-client. U kunt dit nieuwe IP-adres meestal vinden in uw hostingaccount, maar neem bij twijfel contact op met de technische ondersteuning.

Als je verbinding hebt gemaakt met je nieuwe host, zoek dan de bestanden die je eerder hebt gedownload en upload ze dienovereenkomstig. Zorg ervoor dat u het bestand wp-config.php opneemt in de hoofdmap. Als de upload nog steeds actief is, ga dan verder met de volgende taak, omdat u tegelijkertijd andere activiteiten kunt uitvoeren.

6. Importeer uw database naar de nieuwe host

U kunt de database importeren terwijl het uploaden van bestanden bezig is. Log in met de databasebeheertool van uw nieuwe host, waarvan we aannemen dat het phpMyAdmin is.

Nadat u de eerder op de nieuwe host gemaakte database hebt geselecteerd, klikt u op het tabblad Importeren.

database importeren

Blader onder Te importeren bestand naar het bestand dat u hebt geëxporteerd door op de knop Bladeren te klikken.

Laat alle andere opties standaard staan ​​en scrol naar de onderkant van het formulier en klik op de knop Ga om de import te starten. De tijd die nodig is om het importeren van de database te voltooien, hangt natuurlijk af van de grootte van de bestanden.

Na voltooiing van het importproces ontvang je een feedbackmelding.

Extra optie: bij overschakelen & URL’s wijzigen

In een scenario waarin u naar een nieuwe host verhuist EN ook de URL van uw site wijzigt, is er een extra stap die moet worden ondernomen: vervang de verwijzingen naar de oude URL in uw database door de nieuwe.

Als u uw URL-verwijzingen verspreid over meerdere PHP-scripts hebt in plaats van gecentraliseerd, dan kunt u dit Search Replace DB-script voor uw gemak gebruiken. Het functioneert als een databasezoek- en vervangscript in PHP en is gratis beschikbaar.

Als u klaar bent, let er dan op dat u NOOIT het script op de server laat staan.

7. Breng wijzigingen aan in uw DNS-server

Uw nieuwe server moet naar uw URL verwijzen, wat inhoudt dat u uw DNS-serverinstellingen moet wijzigen. Dit proces is afhankelijk van waar het domein van de URL oorspronkelijk was geregistreerd. Als het domein bij uw oude hostingprovider is geregistreerd, moet u het hele domein naar uw nieuwe provider overdragen. De klantenservice moet u kunnen helpen met de overdracht.

Als u het domein echter hebt gekocht bij een domeinregistreerder zoals Domain.com, moeten uw naamserverinstellingen worden bijgewerkt. Haal het naamserveradres van uw nieuwe host op en verbind dit met uw nieuwe domein. Als u ze niet kent, zien naamserveradressen er meestal ongeveer zo uit: ns1.uwhost.com, ns2.uwhost.com

Verbind dit naamserveradres met uw domein. Het proces is afhankelijk van waar u het domein heeft gekocht. Hieronder volgen instructies voor gebruikelijke gevallen:

 • Domeinen geregistreerd bij GoDaddy
 • DNS-servers wijzigen op HostGator
 • Het wijzigen van naamservers op Domain.com

Wijzigingen duren tot 48 uur voordat ze van kracht worden. Gebruik tools zoals What’s My DNS om bij te houden wanneer het proces is voltooid. Breng echter geen wijzigingen aan op uw site totdat dit proces is voltooid, omdat u nog steeds de oude locatie wijzigt in plaats van de nieuwe.

Zodra het proces is voltooid, moeten migraties plaatsvinden zonder enige downtime. Omdat zowel de oude als de nieuwe site in wezen dezelfde inhoud hebben, zouden gebruikers geen verschil merken.

8. Voer Clean Up uit

Er is wat huishouding in orde zodra uw DNS-wijziging eindelijk is doorgevoerd. Ga terug naar je oude host, verwijder de database en alle bestanden. In het ideale geval moet u minimaal een week wachten voordat u dit doet om ervoor te zorgen dat alles goed werkt.

Als u de migratie moet terugdraaien, bewaar dan kopieën van essentiële configuratiebestanden zoals wp-config.php.

B. Webhosts wisselen met de WordPress-plug-in

Het handmatige proces dat we tot nu toe hebben besproken, kan evengoed automatisch worden gedaan, en veel gemakkelijker met behulp van plug-ins. Er zijn verschillende opties, maar voor deze illustratie concentreren we ons op de Duplicator-plug-in.

1. Installatie van de Duplicator-plug-in

Om deze plug-in te installeren, moet u zijn ingelogd op uw WordPress-website. Zoek onder het Dashboard het menu Plug-ins → Nieuw toevoegen en zoek naar Duplicator. Klik op Nu installeren zodra de resultaten terugkeren.

Nadat WordPress de plug-in heeft geïnstalleerd, klikt u op de knop Activeren om hem te gebruiken.

2. Exporteer vervolgens de bestaande site

Na activering zou u de Duplicator-plug-in moeten vinden in het werkgebied van uw geïnstalleerde plug-ins. Klik op de optie Beheren om het volgende proces te starten.

Op dit moment heeft u nog niet de pakketten gemaakt die u gaat gebruiken. Deze pakketten zijn de gecomprimeerde versies van uw website en database. Klik op de knop Nieuw maken in de rechterbovenhoek van het formulier om dit te wijzigen.

Er worden drie keuzes gepresenteerd:

 • Opslag – Configureer waar u uw back-up wilt opslaan. Tenzij u de pro-versie van de Duplicator hebt gekocht, is de enige optie die momenteel beschikbaar is uw server.
 • Archief – Geef bestanden en segmenten van de database op voor uitsluiting. Doe dit alleen als je goede redenen hebt.
 • Installateur – Hiermee kunt u de database-informatie van de omgeving van uw nieuwe server invullen.

Klik op de knop Volgende als je klaar bent. De plug-in voert een systeemcontrole uit om ervoor te zorgen dat deze alles heeft wat nodig is om door te gaan. Wanneer de scan is voltooid en succesvol is, ziet u de volgende resultaten:

Als u tevreden bent, start u het bouwproces door op de knop Build te klikken.

De voortgang van de bewerking wordt weergegeven. Wanneer u klaar bent, zou u dit scherm moeten zien:

Download uw archief en het installatieprogramma afzonderlijk of allemaal tegelijk met de downloadlink met één klik.

Gefeliciteerd, u bent klaar met het exporteren van de bestaande site.

3. Upload bestanden met FTP

Upload vervolgens de gedownloade bestanden naar de nieuwe hostserver via FTP met behulp van het IP-adres in plaats van het domein.

Zorg ervoor dat de hoofdmap van uw site leeg is. Upload zowel het installatieprogramma als het archief naar de hoofdmap.

4. Maak een nieuwe database

Net als bij het eerdere proces, moet u nog steeds een database maken op uw nieuwe host. Doe dit en zorg ervoor dat ten minste één gebruiker de volledige rechten heeft om het te beheren. Noteer de versie van de MySQL-server die uw host aanbiedt en beveilig het databasewachtwoord op een veilige locatie.

5. Breng connectiviteit met de nieuwe website tot stand

Als u dezelfde domeinnaam gebruikt als uw vorige site, kunt u in dit stadium tegen problemen aanlopen, omdat uw domein nog steeds naar uw oude site verwijst. In tegenstelling tot het handmatige proces waarbij ik aanbeveel om je DNS-serverinstellingen te wijzigen, zou die oplossing het doel van een snellere migratie, die het gebruik van een plug-in bevordert, verslaan.

Gelukkig is er een oplossing door het hostbestand van je computer te gebruiken. Het is mogelijk om domeinnamen lokaal toe te wijzen aan specifieke IP-adressen, zodat u via het oude domein toegang krijgt tot bestanden op de nieuwe server.

(Je kunt dit gedeelte helemaal overslaan als je een nieuw domein gebruikt.)

Vraag het IP-adres van uw nieuwe server op bij uw serviceprovider als u dit niet heeft.

Hoe u het bestand van de host opent, is afhankelijk van het besturingssysteemplatform, dus hier zijn enkele opties:

 • Ramen – Zoek in het taakbalkmenu naar “Kladblok”. Het vereist verhoogde bevoegdheden, dus klik met de rechtermuisknop en kies “Als administrator uitvoeren”. Gebruik de editor om c: \ windows \ system32 \ drivers \ etc \ hosts te openen. Zorg ervoor dat u zoekt naar “Alle bestanden” om het bestand te lokaliseren.
 • Mac OS – Gebruik de terminal-app en voer de opdracht sudo nano / etc / hosts in, waarna u om uw beheerderswachtwoord wordt gevraagd.
 • Linux – Dezelfde methode als bij Mac OS.

Nadat u toegang tot het bestand heeft gekregen, voert u zowel het IP-adres van de nieuwe host als de domeinnaam van uw site in om er als volgt uit te zien:

Vervang de tijdelijke aanduiding yoursite.com door het echte domein en 192.165.1.10 door het daadwerkelijke IP-adres van uw nieuwe host.

Let op: de spatie tussen het IP-adres en de domeinnaam in het getoonde voorbeeld is een tabruimte.

Waarschuwing: Vergeet na het voltooien van het migratieproces niet om ervoor te zorgen dat u het hostbestand terugzet naar de oorspronkelijke inhoud.

6. Start het migratieproces

Omgord uw lendenen omdat het tijd is om de migratie serieus te starten. Navigeer met uw browser naar http://uwsite.com/installer.php (vervang uw werkelijke domein.) Over het algemeen zou u moeten zien wat dit scherm inhoudt:

Duplicator

Zorg ervoor dat alle validatiecontroles zijn geslaagd, vooral die van archivering en validatie. Klik op de knop Volgende om het implementatieproces te starten.

Wanneer de bestandsextractie is voltooid, wordt u naar de volgende stap gebracht met het verzoek om database-identificatie en toegangsreferenties.

Voer de vereiste database-informatie in, klik op de knop Test database om te controleren of alles in orde is. Als het goed is, klik op de knop Volgende om te beginnen met het importeren van de database.

De volgende stap biedt de mogelijkheid om de oude URL te vervangen door de nieuwe.

Klik op de knop Volgende nadat u klaar bent om de plug-in het proces te laten voltooien en iets vergelijkbaars te zien:

Het scherm geeft aan of alles goed is gegaan en biedt de mogelijkheid om de installatie af te ronden door een link te geven om in te loggen op uw site.

Volg de instructies, vooral die over het verwijderen van ALLE installatiebestanden als je klaar bent.

7. Werk ten slotte de DNS-naamserver bij

We hebben deze stap al in detail besproken, dus u moet teruggaan naar dat gedeelte. Haal gewoon de naamserveradressen van uw nieuwe host en verbind ze vervolgens met uw domein. Wacht zoals gewoonlijk totdat de wijziging van kracht is voordat u wijzigingen aanbrengt aan uw site.

Nou, gefeliciteerd is in orde – je hebt net geleerd hoe je van webhost kunt wisselen voor je WordPress-site. Geweldig!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map