Hoe u uw eigen website vanuit huis kunt hosten (2020-gids)

Hoe u uw eigen website host

Vaak hebben mensen, als ze hun eigen website willen maken, geen idee waar ze moeten beginnen, laat staan ​​hoe ze hun website thuis moeten hosten.


Een groot deel van de bevolking heeft zelfs nooit nagedacht over hoe een website werkt. Ze klikken gewoon op hun Internet Explorer 2003-pictogram en typen een website in.

We missen je IE.

Als u overweegt een website thuis te hosten, is de kans groot dat u begrijpt hoe servers en hosting in het algemeen werken. U bent nu op zoek naar de laatste grens: een kans om uw website vanaf het begin volledig te beheren. Helaas is het hosten van een website vanuit huis komt met een paar obstakels zoals beperkte bandbreedte en enorme elektriciteitsrekeningen. Het gebruik van een dynamisch IP-adres in plaats van een statisch adres levert ook een paar uitdagingen op.

Er zijn twee keuzes voor het hosten van een website vanuit huis. Dezelfde twee opties die de grote hostingbedrijven op hun servers hebben. De eerste is ramen, aangezien de meeste mensen thuis een Windows-machine zullen gebruiken. De volgende is Linux, wat in de meeste gevallen het favoriete hostingplatform is.

Host een website op Windows

Aangezien de meesten van u dit waarschijnlijk vanaf uw pc lezen en Windows als uw besturingssysteem gebruiken, is het voor velen van u het meest logisch om te beginnen met het gebruik van uw pc als uw server.

Gebruik uw pc als een WAMP-server om een ​​website te hosten

Het gebruik van een WAMP-installatieprogramma is de gemakkelijkste manier om te beginnen in plaats van elk pakket handmatig te installeren. Ik denk graag dat WAMP-servers PacMan-geluiden maken wanneer ze beginnen op te starten.

Stap 1: Installeer de WAMP-serversoftware

WAMP staat voor Windows, Apache, MySQL en PHP. Het is veel gemakkelijker om gewoon een WAMP-installatieprogramma te gebruiken in plaats van alles afzonderlijk te doorlopen en te downloaden. Gerenommeerde WAMP Server-pakketten hebben allemaal de meest bijgewerkte versies van de individuele pakketten.

We raden het gebruik van WampServer aan. Ze maken het gemakkelijk om te doen.

Stap 2: WampServer gebruiken

Nadat de software is geïnstalleerd, wordt automatisch een map gemaakt.

Het pad moet worden gevonden als c: \ wamp \ www.

Binnen die map kunt u elke gewenste submap maken. Hier kunt u alle HTML- of PHP-bestanden plaatsen. WampServer labelt submappen als projecten, maar andere WAMP-software kan ze iets anders noemen.

Stap 3: Test WampServer

Het testen van de server is belangrijk om er zeker van te zijn dat er niets mis is gegaan. Om dit te doen, moeten we een HTML-pagina maken.

Het beste is om als voorbeeld een bestand met de naam “info.php” in de www-directory te plaatsen. Het enige wat u hoeft te doen is eenmaal op “www directory” te klikken in WampServer.

Maak vervolgens een bestand en gebruik deze codereeks:

1 PHP-test

Nadat u het bestand heeft opgeslagen, kunt u door http: //localhost/info.php bladeren. Hier ziet u de details van uw PHP-installatie.

Op dit punt heeft u de mogelijkheid om HTML- en PHP-bestandsstructuren te maken afhankelijk van wat je nodig hebt.

Stap 4: Configureer de database

De meeste mensen zullen een soort Content Management Systeem (CMS) gebruiken en de meeste mensen die een CMS gebruiken, zullen WordPress gebruiken.

Dit betekent dat u een MySQL-database.

U kunt elke MySQL-database maken die u wilt – of met bestaande rommelen. WordPress zal voor u een nieuwe database opzetten die compatibel is met hun software.

Wanneer u het phpMyAdmin-inlogscherm opent, wordt het geopend als een nieuw browservenster. Voel je vrij om de admin gebruikersnaam als root achter te laten. Er is ook geen wachtwoord nodig.

Stap 5: Maak de site openbaar

Om ervoor te zorgen dat mensen daadwerkelijk toegang krijgen tot uw website, moet u het Apache-configuratiebestand vinden. Dit bestand zou httpd.conf moeten zijn en je kunt het vinden door terug te gaan naar het WampServer-menu en Apache te selecteren. Vervolgens kunt u het bestand bewerken door httpd.conf te selecteren.

Je zou twee regels moeten zien:

1 Bestelling weigeren, toestaan
2 Ontken iedereen.

Vervang de regels door:

1 Bestelling toestaan, weigeren
2 Sta toe van alles.

Vervolgens moet u alles opnieuw opstarten, zodat dit werkt. Er staat een optie vermeld als Alle services opnieuw opstarten in het menu.

Iedereen zou nu toegang moeten hebben tot uw website zolang er geen pc-firewall is die verzoeken blokkeert.

Stap 6: Domain Name

Als u uw schokkerige beoordelingssite thuis host, wilt u uw domein waarschijnlijk een pakkende naam geven en deze gebruiken.

Misschien beefjerkyathome.com?

Uw domeinnaam heeft een specifiek IP-adres, voor deze beefjerkyathome.com gebruiken we 000.000.000.000. Zoek het bestand C: \ Windows \ system32 \ drivers \ etc \ hosts en voeg deze regel toe: 000.000.000.000 beefjerkyathome.com.

Vervolgens gaan we terug naar het httpd.conf-bestand om een ​​virtuele host toe te voegen. Je krijgt commentaar op de regel na de woorden, virtuele hosts. Het ziet er zo uit:

1 # virtuele hosts
Neem conf / extra / httpd-vhosts.conf op

De laatste stap is het toevoegen van een handmatig bestand in de Apache-directory. Het enige wat u hoeft te doen is een Kladblok-bestand maken en dit opslaan in C: \ wamp \ bin \ apache \ Apache-VERSION \ conf \ extra \.

Het Kladblok-bestand ziet er als volgt uit:

ServerAdmin [email protected]
DocumentRoot “c: \ wamp \ www”
Servernaam mijnsite.local
ErrorLog “logs / beefjerkyathome.com.log”
CustomLog “logs / beefjerkyathome.com-access.log” gebruikelijk

Je zult wel moeten herstart alle services opnieuw en je krijgt een publiek toegankelijke website met uw domeinnaam.

Een website hosten op Linux

Sinds Linux is een open source-software het maakt het goedkoper en gemakkelijker te gebruiken dan een Windows-server. De meeste mensen gebruiken geen Linux, wat het zelfs moeilijker kan maken om thuis een Linux-server op te zetten. Dat gezegd hebbende, als je de duik in de wereld van Linux wilt nemen, is dit hoe je het doet.

Stap 1: Installeer LAMP-software

Om te beginnen met het installeren van de LAMP-software, opent u de terminal en gebruikt u de volgende code:

sudo apt installeer apache2 mysql-server php libapache2-mod-php7.0

U wordt gevraagd om een ​​wachtwoord in te voeren voor de MySQL-rootgebruiker. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat alles een kans krijgt om te werken start de Apache-webserver opnieuw op.

Als je de algemene configuratie van Apache op enig moment verandert, gebruik dan deze opdracht:

sudo /etc/init.d/apache2 herstart

Stap 2: Bevestig PHP

Om dit daadwerkelijk te controleren, moet u een PHP-testbestand gebruiken in de hoofdmap van de webserver, die u hier kunt vinden: / var / www / html /

Het gebruikte PHP-bestand is:

sudo echo “” > /var/www/html/info.php

Gebruik de opdrachtregel om erachter te komen welke extra modules beschikbaar zijn:

apt zoeken php | grep module

Stap 3: Controleer de database

Aangezien u waarschijnlijk WordPress of andere soortgelijke Content Management Systemen wilt gebruiken u moet MySQL controleren. Hoewel, als u Linux gebruikt, u uw website misschien helemaal opnieuw wilt coderen.

Gebruik deze opdracht om te controleren of MySQL werkt:

service mysql-status

Vervolgens gebruikt u de inloggegevens die u eerder hebt getypt toen MySQL voor het eerst werd geïnstalleerd:

$ mysql -u root -p

[nu wordt u om ons admin-wachtwoord gevraagd en voert u de mysql-prompt in]

Om een ​​nieuwe database aan te maken, kunt u het volgende gebruiken:

DATABASE-test MAKEN;

GEBRUIK test;

Als u WordPress gebruikt, wordt er automatisch een database voor u gemaakt.

De laatste stap is het configureren van het /etc/phpmyadmin/config.inc.php-bestand met behulp van de stappen die hier worden beschreven.

Stap 4: DNS configureren

U moet Apache configureren om uw eigen domeinnaam te gebruiken.

De eerste stap is ervoor te zorgen dat de DNS een A-record heeft voor uw domeinnaam. Degene die u uw domeinnaam heeft gekocht, heeft tools om u te helpen DNS-records correct in te stellen.

Zodra dat is gebeurd, zou u zoiets moeten kunnen zien met behulp van de graaf-tool. Om het A-record voor www.beefjerkyathome.com aan te vragen, typt u:

$ dig www.beefjerkyathome.com A

;; ANTWOORD SECTIE:
www.beefjerkyathome.com. 86400 IN EEN
000.000.000.000

;; AUTORITEIT SECTIE:
beefjerkyathome.com. 86398 IN NS a.iana-servers.net.
beefjerkyathome.com. 86398 IN NS b.iana-servers.net.

Stap 5: Apache configureren

Onze volgende stap is zorg ervoor dat Apache verzoeken van ons domein kan accepteren en uit welke directory de inhoud moet komen.

Er is een directory nodig voor het domein beefjerkyathome.com. We zullen dat maken en vervolgens een beefjerkyathome index.html-bestand maken. Dan zullen we ons zorgen maken over onze bestandssysteemrechten:

sudo mkdir -p /var/www/html/beefjerkyathome.com
sudo sh -c ‘echo’ beefjerkyathome.com

Dit is mijn zelf-gehoste website beefjerkyathome.com

” > /var/www/html/beefjerkyathome.com/index.html
sudo chmod -R 755 /var/www/html/beefjerkyathome.com

We moeten nu maak een Virtual Host-bestand zodat Apache ons domein kan herkennen.

sudo cp /etc/apache2/sites-available/000-default.conf /etc/apache2/sites-available/beefjerkyathome.com.conf
sudo nano /etc/apache2/sites-available/beefjerkyathome.com.conf

Vervolgens bewerken we het bestand om er zo uit te zien.

ServerAdmin [email protected]
Servernaam beefjerkyathome.com
ServerAlias ​​www.beefjerkyathome.com
DocumentRoot /var/www/html/beefjerkyathome.com
ErrorLog $ {APACHE_LOG_DIR} /error.log
CustomLog $ {APACHE_LOG_DIR} /access.log gecombineerd

Bijna daar, herconfigureer en herlaad Apache.

sudo a2ensite beefjerkyathome.com.conf
sudo service apache2 herladen

Met het zware werk is bijna alles gedaan wat u hoeft te doen bewerk het lokale / etc / hosts-bestand. Doe dit door dit toe te voegen aan uw IP-adres en domeinnaam:

000.000.000.000 beefjerkyathome.com

Het internet kan nu beefjerkyathome.com bezoeken en de wereld zal zich verheugen met zijn hernieuwde schokkerige kennis van rundvlees.

Stap 6: Installeer WordPress of een ander Content Management Systeem

Dit is wanneer u het CMS installeert dat u wilt gebruiken. We raden Wix of WordPress aan.

Na het installeren van het CMS zou je klaar moeten zijn.

Waarom het zinvoller is om een ​​hostingservice te gebruiken

Als je ziet hoeveel pijn het is om dit te doen en hoe gemakkelijk het is om hostingservices te gebruiken, moet je je afvragen waarom iemand dit zou willen doen.

Het kan duidelijk zijn leuk om dit zelf te doen en de leerervaring is het zeker waard. Als u dit doet, begrijpt u hoe websites werken en hoe hostingservices op grote schaal hosten.

Als je serieus overweegt een website te laten groeien – het zelf hosten heeft gewoon niet veel zin.

Tenzij je gekke hardware en toegang tot energie hebt die de meeste mensen niet hebben, wil je de beste hostingservice gebruiken.

Uw verbindingen zullen langzamer zijn, het omgaan met de DNS-configuratie zal een zijn eeuwige pijn, uw elektriciteitsrekening zal omhoog schieten, en als er iets kapot gaat, bent u er volledig bij.

Het is logisch om in plaats daarvan naar dedicated hosting of VPS-hosting te kijken.

Beste dedicated server

Met een dedicated server krijg je bijna alle voordelen van het zelf hosten van iets zonder de hoofdpijn. Niet alleen dat, u bent meer voordelen krijgen omdat uw snelheid en uptime vrijwel zeker beter zullen zijn.

Laadtijd: 520 Mevrouw
Uptime: 99,9%

Met infrastructuur van de volgende generatie en gebruik Google Cloud Platform om de hele operatie van stroom te voorzien, heeft u hoge snelheden en een hoge uptime.

De beveiliging die Kinsta biedt is beter dan alles wat thuis kan worden samengesteld. Ze controleren elke twee minuten de status van al hun websites. Uw website wordt gecontroleerd 720 keer per dag om ervoor te zorgen dat het werkt.

Beste VPS-hosting

Als u zich zorgen maakt over geld, maar ook toegang wilt tot uw eigen server en schaalbaarheid, dan is een VPS-host wellicht de juiste optie voor u. Met een VPS heb je uw eigen dedicated serverruimte met een unieke OS-instantie.

Laadtijd: 2.232 Mevr
Uptime: 99%

Het mooie van InMotion is dat het geweldige premiumfuncties bevat in hun laagste kostenlaag.

Functies zoals gratis SSD-schijven, gratis domein, gratis back-ups, SSH-toegang, onbeperkte schijfruimte, gratis SSL-certificaat en 24/7 klantenondersteuning zijn standaard. Bovendien hebben ze een 90 dagen volledige geld-terug-garantie.

InMotion Hosting is een geweldige optie als u een hybride strategie wilt die de bank niet kapot maakt. Een optie met hoge prestaties die zich richt op betrouwbaarheid en redundantie zonder al uw geld uit te geven, is het overwegen waard.

Conclusie

Dat u zelf een website kunt hosten, betekent niet dat u dat ook zou moeten doen. Het is de moeite waard als een leuk klein project, maar als je serieus op zoek bent naar het bouwen en laten groeien van een website, heeft het bijna geen zin.

Er zijn veel geweldige alternatieven voor hosting en er zal geen hoofdpijn zijn als het gaat om het snel draaiende houden van uw website.

Referenties en afbeeldingscredits:

 • KeyStoneWebStudios.com
 • AmeraVant.com
 • SilverScopeMedia.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map