FastComet Review: solide host met één groot nadeel …

FastComet-startpagina


FastComet is opgericht in 2013 en heeft zijn hoofdkantoor in San Francisco. Ze hebben wereldwijd meer dan 50.000 actieve klanten, meer dan 20.000 cloudknooppunten en een team van 70 medewerkers.

Dat diverse klantenbestand wordt ondersteund door hun tien serverlocaties in grote steden als Chicago, Londen, Amsterdam, Singapore, Mumbai en Tokio.

(Hoe dichter de server bij de mensen die hem proberen te bereiken, hoe beter de prestatie wordt verwacht – zo gaat de theorie.)

FastComet is ook een van de weinige privébedrijven in het hostingbedrijf. Privé zijn betekent dat er maar een paar dozijn mensen in de organisatie zijn, wiens daadwerkelijke namen en gezichten op hun site verschijnen. (We zullen in een oogwenk bekijken waarom dat ertoe doet.)

Dus hoe ging het? Kan een kleine, onsamenhangende parvenu proberen een wereldwijd klantenbestand te ondersteunen om de miljarden hostingmerken bij te houden?

We hebben ons aangemeld voor een account. We kochten het goedkoopste plan in november 2017 en zetten een test WordPress-site op en volgden uptime-cijfers en sitesnelheid in Pingdom.

Laten we ingaan op onze vroege bevindingen door te beginnen met wat FastComet goed doet.

Voordelen van het gebruik van FastComet Hosting

FastComet maakt een aantal behoorlijk gewaagde claims voor een relatief jong, klein bedrijf.

Het goede nieuws is dat ze een groot aantal van hen konden back-uppen, met een sterke uptime in de maanden die we met hen hebben gevolgd.

Ze gaan ook verder dan typische hosts met transparante prijzen en gratis aanvullende services.

Hier is een volledige blik:

1. Sterke beschikbaarheid buiten de poort

Wanneer u de startpagina van FastComet bezoekt, is een van de eerste dingen die u ziet deze geweldige afbeelding:

Uptime-vergelijking van FastComet

Het positioneert zijn diensten snel tegen veel van de bekendste merken in de branche. En het verzekert je dat ze over het algemeen de beste zijn.

Gelukkig begonnen hun uptime-prestaties sterk. De eerste paar maanden waren een onberispelijke 100%, de laatste maanden daalden slechts lichtjes.

Het gemiddelde komt uit op een uitstekende 99,97%!

Hier zijn de maandelijkse cijfers om dat te ondersteunen:

Gemiddelde uptime van de afgelopen 12 maanden:

  • Gemiddelde uptime van januari 2020: 99,67%
  • Gemiddelde uptime van december 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van november 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van oktober 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van september 2019: 99,96%
  • Gemiddelde uptime van augustus 2019: 99,96%
  • Gemiddelde uptime van juli 2019: 99,97%
  • Gemiddelde uptime van juni 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van mei 2019: 99,99%
  • Gemiddelde uptime van april 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van maart 2019: 100%
  • Gemiddelde uptime van februari 2019: 100%

FastComet-startpaginaGemiddelde uptime van FastComet | Zie statistieken

2. Snelle, persoonlijke ondersteuning

FastComet is misschien klein in vergelijking met andere hostingbedrijven, maar dat kan ook als voordeel werken.

Om te beginnen – het team is een paar keer rond het blok geweest.

De public cloud hosting kant van het bedrijf bestaat officieel pas sinds 2013. Voordien was het oprichtende team al meer dan negen jaar actief in de hostingbranche..

Ze werkten bijna uitsluitend aan System Admin voor zakelijke klanten (lees: groot, complex, duur). Daarom – als ze in staat zouden zijn om voor dat soort zaken te zorgen, zou opschalen geen probleem zijn.

Zoals altijd hebben ze meer dan 400.000 live chatsessies en 875.000 supporttickets uitgevoerd.

Het tweede grote voordeel van een klein team is dat ze een snelle, vriendelijke service kunnen bieden die de meeste andere bedrijven niet kunnen evenaren.

Hier leest u hoe dit ondersteuningsgedeelte gewoonlijk leest bij elk ander hostingbedrijf.

De live chat van het bedrijf verschijnt. In de meeste gevallen heb je geen idee met wie je te maken hebt. Er is meestal een kleine kans dat er een foto is van de persoon die je helpt, het is duidelijk een nep, stockbeeld.

(Of erger nog: ze bieden geen livechat en dwingen je om een ​​onpersoonlijke, trage e-mail te sturen.)

Maar niet FastComet.

Kort nadat Frank G. voor het eerst hun site had bezocht, nam hij contact op voor hulp. Tot onze verbazing begon hij enkele seconden nadat we een vraag op zijn pad gooiden, boeiend te worden.

FastComet Live Chat-ondersteuning

Frank was supervriendelijk en beantwoordde onze vragen binnen enkele seconden. Het laat zien dat hij een echt persoon is die vriendelijk is en wil helpen.

Dit is dus geen onprofessioneel callcenter dat nauwelijks het minimumloon betaalt. FastComet investeert zwaar in klantenondersteuning en dat blijkt.

3. Langer dan gebruikelijke geld-terug-garantie

Laten we even eerlijk zijn tegen elkaar:

Verhuizen naar een nieuw hostingbedrijf is klote. Serieus – het is super storend, waardoor je gedwongen wordt een ogenschijnlijk goede site te verwijderen. Het is ook tijdrovend en technisch problematisch.

Dus het laatste wat je wilt doen, is gedwongen worden om je host opnieuw te verplaatsen omdat je niet tevreden bent met degene die je hebt gekozen (maar nu vastzit aan een langdurige, prepaid deal).

Gelukkig geeft FastComet je een volle 45 dagen om je geld terug te krijgen. Dat betekent dat je hun service kunt uitproberen of zelfs een testsite kunt laten draaien zoals wij deden, en meer dan een maand de tijd hebt om ze te onderzoeken.

Deze periode van 45 dagen is een van de langste die we hebben gezien. Het betekent dat FastComet vertrouwen heeft in de service die ze bieden.

4. Gratis dagelijkse back-upsfastcomet-back-ups

Of je het nu leuk vindt of niet, je zult ongetwijfeld siteproblemen tegenkomen die al het harde werk dat je erin hebt gestoken, dreigen te ontsporen. Blijf lang genoeg in het spel en het zal iedereen overkomen.

Geen probleem als je FastComet gebruikt.

  • Eerste, ze bieden gratis dagelijkse back-ups. Dat is bijna ongehoord bij goedkope, ‘waarde’-plannen.
  • Tweede, ze slaan deze back-ups voor u op, veilig off-site gedurende maximaal 30 volledige dagen.
  • En ten derde – ze helpen u indien nodig oudere versies van uw site te herstellen.

Dit alles gebeurt standaard, op al hun plannen. Bijna te mooi om waar te zijn.

5. Gratis Cloudflare CDN

FastComet zal ook een gratis Cloudflare Content Delivery Network (CDN) toevoegen aan hun basisplannen.

Content Delivery Networks host uw gegevens op wereldwijde servers, zodat deze vrijwel onmiddellijk voor iedereen en overal worden geladen.

De meeste standaard cloud-hostingbedrijven bieden deze service zelfs niet aan in hun plannen. En als ze dat doen, moet je een paar extra dollars betalen als dure upsell.

Maar niet bij FastComet. Ze gooien er een gratis in.

Dit maakt FastComet niet alleen open-source vriendelijk met meer dan 150 applicaties, maar ook een van de beste opties voor nieuwe bedrijven om zo snel mogelijk aan de slag te gaan.

6. Gratis migratiesfastcomet-migraties

Maar wacht, er is meer!

Als u al een site op de interwebs heeft, zal FastComet u helpen deze gratis naar hun service te verplaatsen.

Zo werkt het meestal:

  1. Het hostingbedrijf zal zeggen dat ze gratis migraties uitvoeren. Als je het echt nodig hebt, sturen ze je een ondersteuningsdocument dat je zelf moet uitzoeken.
  2. Of ze gebruiken een janky ‘wizard’-tool om de informatie automatisch te verplaatsen, zodat ze geen vinger hoeven op te tillen.

FastComet daarentegen heeft een eigen team van experts dat de hele site voor u verplaatst. U hoeft dus geen vinger uit te steken. Het is allemaal in minder dan een uur afgerond, zonder extra kosten of hogere plannen.

7. Gratis domein voor het leven!

Ja, je leest het goed.

Meld u via FastComet aan voor een domeinnaam en u krijgt hem voor altijd.

We hebben meer dan dertig andere hosts beoordeeld en dit is de enige keer dat we ons dit voordeel herinneren.

Natuurlijk verkopen de meeste andere hostingbedrijven je graag een domeinnaam. Misschien gooien ze het eerste jaar zelfs gratis in of stoten ze een paar dollar af om de deal zoeter te maken.

Maar wat gebeurt er dan?

Nadat dat eerste jaar is verstreken, krijgen ze je op het verlengingspercentage. Je krijgt natuurlijk geen nieuwe domeinnaam, toch?

Dus ze profiteren ervan. Het eerste jaar was misschien maar een paar dollar, maar de volgende jaren kost je misschien 4-5x de oorspronkelijke prijs.

Dit is slechts een voorbeeld van de eerlijke, transparante prijzen van FastComet. Hier is nog een …

Nadelen van het gebruik van FastComet Hosting

De uptime van FastComet was uitstekend, de ondersteuning was vriendelijk en ze bieden een heleboel gratis goodies.

Geen enkel bedrijf is natuurlijk perfect. Evenmin is FastComet.

Hier zijn enkele van de problemen die we tot nu toe zijn tegengekomen.

1. Betreffende snelheid

We moeten toegeven dat we hoge verwachtingen hadden van FastComet – hun uptime leverde geweldige resultaten op en we hoopten dezelfde statistieken voor snelheid.

We hebben al die andere vermelde sites aangemeld, betaald en getest. Dus we hebben de koud-harde gegevens om de daadwerkelijke vergelijkingen te maken.

We hebben onlangs bijvoorbeeld de hostingoptie van GoDaddy beoordeeld en werden echt weggeblazen door de snelheidsresultaten van een superlage 554ms in de afgelopen 24 maanden.

Terwijl onze favoriet, de HostGator Cloud-optie, een even snelle 399ms is.

Tot dusverre zijn dit allemaal redelijk goede snelheden. Ze zullen moeilijk weg te blazen zijn.

De reguliere gedeelde HostGator kwam echter op een trage 1191ms. Dus ja – die mag niet te moeilijk zijn om beter te presteren.

Maar Raad eens?

Onze FastComet-site kwam bijna hetzelfde binnen!

De afgelopen 24 maanden hebben we genoten van een langzame gemiddelde laadsnelheid van 807ms.

Je kunt het zelf zien. Dit zijn de gegevens van de afgelopen 12 maanden om er een back-up van te maken:

Gemiddelde snelheid afgelopen 12 maanden:

FastComet laatste 12 maanden gedetailleerde statistiekenFastComet gemiddelde snelheid 2019-2020 | Zie statistieken

FastComet-prijzen, hostingplannen & Snelle feiten

Hier is een kort overzicht van de hostingplannen aangeboden door FastComet:

Prijzen en abonnementen van FastComet

FastCloud: U krijgt een gratis domeinoverdracht, ruimte voor één site, 15 GB SSD-ruimte met onbeperkt verkeer, voor slechts $ 3,45 / maand.

FastCloud Plus: De middelste laag biedt dezelfde gratis domeinoverdracht. Ze gooien ook meerdere websites in en verdubbelen bijna uw SSD-ruimte. Alles voor slechts $ 5,20 / maand.

FastCloud Extra: Het eerste plan van FastComet lijkt redelijk op de laatste optie, maar met iets meer ruimte en de ‘RocketBooster’ optie om de zaken te versnellen. (Wat volgens onze tests de upgrade waard is.) Houd er rekening mee dat het je een beetje extra gaat kosten voor $ 6,90 / maand.

Meer informatie over FastComet:

  • Gratis domein? Ja.
  • Gemakkelijke aanmelding: Eenvoudig aanmeldingsproces.
  • Betaalmethoden: Alle standaard creditcards en PayPal.
  • Verborgen kosten en clausules: Volgens hun servicevoorwaarden: ‘We kunnen en garanderen niet de nauwkeurigheid of volledigheid van enige informatie, inclusief prijzen, productafbeeldingen, specificaties, beschikbaarheid en services. We behouden ons het recht voor om informatie te wijzigen of bij te werken en om fouten, onnauwkeurigheden of weglatingen te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving te corrigeren. “
  • Upsells: Een paar upsells, maar niet te veel.
  • Account activatie: Snelle accountactivering.
  • Configuratiescherm en dashboardervaring: cPanel.
  • Installatie van apps en CMS’s (WordPress, Joomla, etc.): Toegang tot meer dan 150 populaire open-source apps.

We raden FastComet aan?

FastComet blies ons weg met verschillende factoren.

De uptime was een van de sterkste die we hebben gezien. De klantenservice was vriendelijk en snel.

Er was maar één grote klacht. Helaas was het een grote …

Misschien kregen we een blindganger, maar de snelheid van onze site was gewoon te traag om FastComet aan te bevelen.

Hopelijk verbeteren die prestaties de komende maanden dramatisch en kunnen we onze toon veranderen.

P.S. Als je hostingproviders wilt zien die boven FastComet staan, bekijk dan hier onze beste webhosts.

Heeft u ervaring met FastComet – positief of negatief? Zo ja, laat dan hieronder een transparante en eerlijke beoordeling achter!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map