Een domeinnaam kopen – Simple Guide (2020)

Gefeliciteerd met het opzetten van uw nieuwe online bedrijf! ������


Het starten van een nieuw bedrijf kan spannend (en ontmoedigend) zijn, maar er zijn een paar dingen die u vooraf moet aanpakken voordat het plezier begint …

Allereerst heeft uw nieuwe online bedrijf een goed bedrijf nodig domeinnaam.

Het belang van een domeinnaam is moeilijk te overschatten … het kan uw bedrijf letterlijk maken of breken (zoals een in Toronto gevestigde startup op de moeilijke manier ontdekte).

Een domeinnaam voor uw website is ook belangrijk voor uw publiek en zoekmachines. Het is dus cruciaal om een ​​domeinnaam te kiezen die uw merk weerspiegelt, gedenkwaardig is en die nog jaren zal blijven hangen.

Als u zich afvraagt ​​hoe u snel en voordelig een domeinnaam kunt kopen, bent u hier aan het juiste adres. Het is een eenvoudig, pijnloos en ongecompliceerd proces als u de beste domeinregistreerders kent waaruit u kunt kiezen en hoe u ze kunt gebruiken.

Klaar om je nieuwe domeinnaam te krijgen? Geweldig, laten we beginnen.

�� KIJK UIT: voordat u een domein koopt …

1. Doe je eigen onderzoek (DYOR)

Voordat u op zoek gaat naar een domeinnaam, moet u altijd van tevoren wat huiswerk maken.

Met “huiswerk maken” bedoelen we dat u een gedegen idee moet hebben van wat uw lezers – en / of klanten – eigenlijk willen. Je zou ook moeten bestudeer uw niche om de populaire zoekwoorden en zoektermen te begrijpen die door uw doelgroep worden gebruikt.

Bekijk de websites van vergelijkbare bedrijven en controleer de domeinnamen van uw concurrenten. Browse om erachter te komen wanneer een bepaalde domeinnaam voor het laatst is verkocht en wie de webhostingproviders zijn of waren. De beste Canadese webhosts en registrars behandelen hun klanten (en de domeinen van hun klanten) goed en vermijden ‘duistere’ praktijken die vaak voorkomen bij goedkope webhosts van lage kwaliteit in bepaalde landen.

2. Gemakkelijk te typen en onthouden domeinen

Houd het simpel en gemakkelijk. Denk er altijd aan om een ​​domeinnaam te kiezen die gemakkelijk door het publiek kan worden gespeld. Volg niet de rages en trends van de dag en kies een domeinnaam die gemakkelijk luchtig is.

Het is het beste om ook vreemde spellingen en andere karakters te vermijden. Spelling die het publiek in verwarring brengt, kan ze op de verkeerde pagina’s plaatsen en u kunt zelfs klanten verliezen. Een korte naam die over uw bedrijf spreekt en gemakkelijk via de mond wordt verspreid, is inderdaad het meest geschikt.

3. Ga met .com

Ken jij maar liefst 48% van de domeinnamen heeft de extensie .com?

Ja, het is nog steeds de beste extensie die uw domeinnaam in 2020 en daarna kan hebben. Het is niet alleen het gemakkelijkst te onthouden, maar iedereen kent het ook.

In het geval dat de .com-extensie wordt gebruikt, kunt u gaan met de andere populaire TLD’s zoals “.net”, “.org”, etc. Brainstorm enkele extensies zelf. (Maar we raden aan om rare extensies zoals .pizza te vermijden.)

4. Pas op voor verborgen kosten

Prijs speelt een grote rol bij de beslissing om de domeinnaam aan te schaffen. De markt zit vol met domeinregistreerders die u zullen proberen te verleiden om bij hen te kopen. Maar de sleutel is om waakzaam te zijn en je niet voor de gek te laten houden door er een te kopen die goedkoop lijkt maar veel verborgen kosten en dure upsells heeft (kijkend naar jou, GoDaddy).

Sommige registrars kunnen u een domeinnaam tegen een goedkope prijs verkopen in naam van promotionele aanbiedingen. Er zullen echter veel extra kosten zijn in de naam van verlengingskosten, contractkosten, dure facturen en meer. Dus, voordat je een beslissing neemt, doe je onderzoek goed.

5. Zoek naar transparantie

Denk er altijd aan om te gaan met registrars die een optimale mate van transparantie in hun bedrijf handhaven. U moet vooraf alle prijzen, services en andere belangrijke details kennen.

U moet bijvoorbeeld op de hoogte zijn van de verlengingskosten, overdrachtskosten en annuleringsbedrag. Als een registrar dergelijke belangrijke aspecten weigert te delen, klopt er iets niet met hem. Het beste is om geen deal met hem te sluiten.

6. Kies een merkbare naam

Branding is een van de belangrijkste parameters voor het succes van elke zakelijke onderneming. Het hebben van een merkbare domeinnaam voor uw bedrijf geeft het een unieke identificatie. Wat is het? En waarom is het vereist??

Een merkbare domeinnaam heeft geen specifieke betekenis. Het is uniek en kan gemakkelijk worden uitgesproken en onthouden. Google is bijvoorbeeld geen woord en heeft geen betekenis, maar het is toch zo beroemd en gemakkelijk te onthouden. Als je niet zeker weet hoe je een merkbare domeinnaam kiest, bekijk dan een van deze domeinnaamgeneratoren – ze helpen je geweldig bij het kiezen van een naam voor je website (en ook best leuk om te gebruiken).

7. Zorg ervoor dat de naam geen handelsmerk en gebruikt is

Niemand van ons wil aan het begin van het bedrijf in een rechtszaak terechtkomen. Zorg er bij het selecteren van de domeinnaam voor dat deze geen handelsmerk is. Je moet ook sociale-mediasites controleren om te zien of de naam die je kiest al in gebruik is.

Het is ideaal om dezelfde naam op uw domein en sociale netwerken te gebruiken. Het helpt het publiek vertrouwd te raken met de naam en u op internet te vinden.

8. Bescherm uw privacy

Privacy is de grootste zorg bij het kopen van een domeinnaam. Zoek bij het kopen van een domeinnaam naar registrars die u gratis of tegen een minimale prijs bescherming bieden. Omdat domeinnamen openbaar zijn in de WHOIS- en RDAP-mappen, kunt u uw persoonlijke gegevens het beste privé houden.

Het is aan u om ervoor te kiezen uw eigendom en contactgegevens privé te houden. Blijf alert en val niet in de val van de registrars die premiebedragen in rekening brengen ter bescherming van uw privacy. Voor privacybescherming hoeft u niet verder te zoeken dan Namecheap; ze bieden standaard gratis WHOIS-privacybescherming. Dank aan Namecheap voor het zijn “modelburgers” van de registrarindustrie als het gaat om het beschermen van de informatie van hun klanten.

9. Denk op lange termijn

Alles wat voor uw bedrijf wordt genomen, klein of groot, moet op lange termijn worden genomen. Evenzo is uw domeinnaam uw investering en zou het een langetermijnding moeten zijn.

Kies niet voor een naam die in de nabije toekomst moet worden gewijzigd of geschrapt. Kies in plaats daarvan een naam die jarenlang uw bedrijf en merk kan vertegenwoordigen. Houd rekening met uw niche en kies een naam die uw zakelijke services zal definiëren, zelfs als u besluit om in de nabije toekomst uit te breiden.

Belang van domeinnaam:

  • Bouwt uw merk op – Domeinnamen helpen om de bekendheid over uw bedrijf en uw merk te vergroten. Een perfecte domeinnaam maakt het voor het publiek gemakkelijker om uw diensten te kennen. De kracht van mond-tot-mondreclame helpt om de bekendheid van uw merk onder de massa te verspreiden.
  • Een domeinnaam voegt geloofwaardigheid toe aan uw bedrijf – Een domeinnaam laat een goede indruk achter bij het publiek. Een domeinnaam zal het vertrouwen van uw doelgroep in uw bedrijf en diensten wekken. Uw bedrijf wordt professioneler en betrouwbaarder. Als u niet bereid bent die extra cent uit te geven om een ​​domeinnaam te registreren, waarom zou het publiek uw producten en diensten dan vertrouwen??
  • Trekt walk-in business aan – Het kiezen van een domeinnaam die past bij de aard van uw bedrijf, kan online veel inloopzaken aantrekken. Als u bijvoorbeeld te maken heeft met schoonheidsproducten, zal een domeinnaam zoals lookbeautiful.com onmiddellijk de aandacht trekken van degenen die op zoek zijn naar schoonheidsproducten.
  • Vestig uw bedrijf als technisch onderlegd – In een tijdperk van de digitale revolutie zal het hebben van een domeinnaam uw bedrijf een vooruitstrevende naam geven. Het bouwt uw reputatie op als een technisch onderlegde merk. Mensen vertrouwen bedrijven die meer online aanwezig zijn dan bedrijven zonder online aanwezigheid.
  • Zoekmachine ranking – Een goed ontwikkelde website met inhoud van hoge kwaliteit en een goede domeinnaam zal de ranking van zoekmachines verhogen. Uw domeinnaam wordt beter herkenbaar in zoekmachines zoals Google. Dit zal op zijn beurt uw klantenbestand vergroten en u meer zaken opleveren.

Een domeinnaam kopen (exacte stappen)

Nu u weet hoe u een domeinnaam moet kiezen, laten we u door de stappen leiden die betrokken zijn bij het kopen van een domeinnaam.

Nadat u een domeinnaam heeft gekozen, moet u deze nu voor uw bedrijf kopen. Zo doe je dat:

1. Kies een domeinnaam

Kies de naam die u voor uw bedrijf wilt hebben. Het moet uw diensten op de juiste manier definiëren en, indien mogelijk, gedenkwaardig en een beetje pakkend zijn.

nameboy domeinnaam generator

Gebruik een domeinnaamgenerator zoals Nameboy om u te helpen een goede naam voor uw domein te bedenken.

2. Zoek een domeinregistreerder

De eerste stap is het vinden van een registrar om uw domeinnaam te registreren. Zoals gezegd, stel ik Namecheap voor.

namecheap zoeken

3. Domeinbeschikbaarheid

Nadat u een naam heeft gekozen, moet u controleren of deze beschikbaar is. Streef naar een bekende en vertrouwde TLD-extensie zoals .com, .net of .org.

beschikbaarheid controleren

Houd er rekening mee dat het domein met de gewenste extensie mogelijk niet beschikbaar is.

Als dat het geval is, streef dan naar de “next best” beschikbare extensie. Zodra u er een heeft gevonden, betaalt u gewoon voor het domein en voltooit u de transactie.

4. Domeinregistratie

Nadat u de betaling heeft verricht, moet u de registratie voltooien.

Domeinregistratie

Vul alle noodzakelijke contactgegevens in zoals vereist door uw registrar. Onthoud dat als u WHOIS-privacy heeft, uw persoonlijke informatie privé blijft. .

5. Verificatie

De laatste en laatste stap bij het kopen van een domeinnaam is het verifiëren van de eigendomsgegevens die u heeft opgegeven. Eenmaal geverifieerd, bent u helemaal klaar.

Gefeliciteerd!

Uw online bedrijf heeft nu een glanzende nieuwe domeinnaam.

Klaar om uw domein te kopen?

Om de zaken af ​​te ronden, spelen domeinnamen een cruciale rol bij het vertegenwoordigen, vestigen en promoten van uw bedrijf op internet.

Een domeinnaam geeft een identiteit voor uw bedrijf en helpt om een ​​lange weg te gaan.

Naast branding moet een goede domeinnaam uw bedrijf helpen verkeer naar uw website te genereren en klanten aan te trekken.

We hopen dat dit artikel u helpt bij het selecteren – en kopen – van de meest geschikte domeinnaam voor uw bedrijf.

Als u in de war bent over het selecteren van een domeinnaam voor uw bedrijf, of als u vragen heeft over verschillende registrars, stuur ons dan een bericht op onze contactpagina en we zullen u stap voor stap door het proces leiden..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector