Beginnersgids voor website-bestandsoptimalisatie (70% sneller laden)

Om uw website te versnellen en bandbreedte te besparen, is compressie een van de meest effectieve (en gemakkelijkste) manieren om dat te bereiken.


… Toch optimaliseren veel website-eigenaren hun bestanden nog steeds niet in 2020, omdat ze niet weten hoe belangrijk het is of omdat ze niet weten hoe.

Om een ​​lang verhaal kort te maken, een van de belangrijkste manieren om de laadsnelheden van uw pagina’s te versnellen, is door uw JavaScript (JS) -bestanden sneller te laten laden … En u kunt uw JavaScript versnellen door GZIP-compressie te gebruiken.

Dit is nu alleen ideaal voor moderne browsers, maar de meeste mensen op internet gebruiken een recent apparaat en browser. Zowel Yahoo als Google gebruiken GZIP-compressie.

Maar laten we eerst een beetje context vaststellen.

Stap # 1: Wat is inhoudscodering?

Om uw websitebestanden effectief te kunnen optimaliseren, is het belangrijk om een ​​concept te kennen dat bekend staat als inhoudscodering.

Simpel gezegd wordt dit gebruikt om het mogelijk te maken dat een document wordt gecomprimeerd zonder het risico de onderliggende identiteit van het mediatype te verliezen. Uw browser zal met een webserver praten wanneer u een bestand aanvraagt.

HTTP-verzoek

Kortom, de browser vertelt de server wat hij wil. De server zoekt ernaar en vindt het. De browser laadt het vervolgens. Hoe groter het bestand, hoe langer het duurt voordat de browser het laadt.

Dus wat doe je als een bestand te groot is?

Je ritst het. Wanneer u een gezipt bestand naar een browser verzendt, bespaart u zowel downloadtijd als bandbreedte.

Er zijn twee elementen verbonden aan de server en browser, wetende dat het prima is om een ​​gezipt bestand te verzenden:

 • De browser laat de server weten dat het prima is om de gecomprimeerde inhoud te verzenden door een koptekst te verzenden
 • Als de inhoud is gecomprimeerd, stuurt de server een antwoord

Als het bestand niet is gecomprimeerd, verzendt de server de contentcoderingsreactiekop niet. De accept-encoding header is geen vraag, maar slechts een verzoek van de browser.

De browser heeft te maken met de normale zware versie als de server de gecomprimeerde inhoud niet verstuurt.

De server instellen

U heeft geen controle over de browser. Het zal de koptekst verzenden of niet. U kunt echter de server die u gebruikt configureren om ervoor te zorgen dat de inhoud van de rits wordt geretourneerd, zolang de browser deze aankan. Dit resulteert in een aanzienlijke besparing op bandbreedte.

webprestaties na compressie

Schakel hiervoor de compressie-instellingen voor IIS in. Als u Apache gebruikt, is het relatief eenvoudig om uitvoercompressie in te schakelen. Open gewoon uw .htaccess-bestand en voeg de juiste code toe.

Er zijn twee compressie-opties om uit te kiezen met Apache:

 • mod_deflate is standaard en het is gemakkelijker in te stellen
 • mod_gzip stelt je in staat om inhoud vooraf te comprimeren en het lijkt krachtiger

gemakkelijk apache laten leeglopen

Welke optie u ook kiest, Apache zal kijken of de browser de koptekst heeft verzonden voor acceptatiecodering en vervolgens het bestand retourneren in de normale versie of de gecomprimeerde versie.

Als een oudere browser problemen veroorzaakt, kunt u deze corrigeren door bepaalde speciale richtlijnen toe te voegen.

Om gecomprimeerde inhoud te retourneren, kunt u PHP gebruiken als u geen wijzigingen kunt aanbrengen in uw .htaccess-bestand. In PHP:

<?php if (substr_count ($ _ SERVER [‘HTTP_ACCEPT_ENCODING’], ‘gzip’)) ob_start (“ob_gzhandler”); anders ob_start (); ?>

Een gzip-versie van het bestand wordt geretourneerd na controle van de accept-encoding-header. Dit is vergelijkbaar met het zelf bouwen van een webserver. Om uw output te comprimeren, Apache maakt het makkelijker.

Belangrijk voorbehoud: de meeste software voor het bouwen van websites staat bewerking op codeniveau niet toe (met enkele uitzonderingen). Op Hosting Canada zijn we sterke voorstanders van het zelf hosten van uw site, maar beseffen dat dit niet voor iedereen is. Bij het gebruik van websitebouwers zoals Squarespace, Wix of Weebly, is dit soort sleutelen op serverniveau waarschijnlijk buiten uw bereik.

Controleer uw compressie

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u gecomprimeerde inhoud levert nadat u klaar bent met het configureren van uw server. Om te bepalen of uw pagina online is gecomprimeerd, kunt u een online GZIP-test gebruiken.

In uw browser kunnen de ontwikkelaarstools u hierbij helpen. U wilt naar het netwerktabblad gaan, de pagina vernieuwen en vervolgens op de netwerklijn van de specifieke pagina klikken.

Als de inhoud gecomprimeerd is verzonden, ziet u de koptekst “content-encoding: GZIP”.

google chrome gzip header

Voor meer informatie kunt u op het pictogram klikken voor ‘grote rijen gebruiken’. Dit geeft ook informatie over de ware inhoudsgrootte en de gecomprimeerde overdrachtsgrootte.

Overwegingen

Compressie biedt een schat aan voordelen, maar alles heeft nadelen. U wilt het volgende weten:

 • Grafiek compressieverhoudingInhoud die al is gecomprimeerd: De meeste muziek, video’s en afbeeldingen zijn al gecomprimeerd. Als je ze opnieuw probeert te comprimeren, dit is grotendeels gewoon tijdverspilling. In de meeste gevallen hoeft u zich alleen zorgen te maken over het comprimeren van CSS, HTML en JavaScript.
 • Oudere browsers: Gecomprimeerde inhoud is niet compatibel met alle browsers. Dit geldt vooral voor oudere browsers. U wilt bijvoorbeeld HTTP-compressie vermijden als u moet werken op Windows 95 of met Netscape 1.0. Er zijn enkele regels en richtlijnen om compressie te voorkomen voor oudere browsers met Apache mod-deflate.
 • CPU-belasting: Bespaar bandbreedte en gebruik CPU-tijd wanneer u inhoud on-the-fly comprimeert. Gezien de compressiesnelheid wordt de afweging doorgaans als eerlijk beschouwd. Er zijn manieren om zowel gecomprimeerde versies te verzenden als statische inhoud vooraf te comprimeren. Dit vereist over het algemeen meer configuratie. Houd er rekening mee dat mensen op internet een korte aandachtsspanne hebben, dus het verhogen van de snelheid voor een betere gebruikerservaring door CPU-cycli te gebruiken, is meestal altijd een goed idee.

Waarom u GZIP-compressie zou moeten gebruiken

http-compressieconsoleGZIP-compressie biedt een schat aan voordelen. Het is belangrijk om te weten wat dit zijn, zodat u volledig weet waarom u het moet gaan gebruiken.

Gemiddeld, door GZIP te gebruiken om uw CSS- en HTML-bestanden te comprimeren, bespaart u 50 tot 70 procent van de totale bestandsgrootte. Deze aanzienlijke besparing op bestandsgrootte resulteert in een veel betere en efficiëntere gebruikerservaring op uw website.

Deze techniek speelt ook een belangrijke rol in de algehele SEO van uw website. Zoekmachines gebruiken complexe algoritmen om te bepalen waar sites en webpagina’s in de zoekresultaten vallen.

Een element dat bij elke algoritme-update belangrijker wordt, is de laadtijd van de webpagina. Zoekmachines gebruiken deze informatie om de algehele optimalisatie van een website te bepalen.

gzip compressiesnelheidstestWanneer webpagina’s snel worden geladen, hoeven degenen die de site bezoeken niet te wachten om toegang te krijgen tot de inhoud waarnaar ze op zoek zijn. Onthoud dat internetgebruikers een korte aandachtsspanne hebben.

Als het te lang duurt voordat een webpagina is geladen, klikt de gebruiker waarschijnlijk weg en vindt een snellere site met vergelijkbare informatie. Zoekmachines willen de sneller ladende websites belonen, zodat ze een hogere plaatsing van zoekresultaten krijgen.

Een snellere website verhoogt ook de conversies. Dit betekent dat als u een e-commerce website heeft, hoe sneller deze wordt geladen, hoe hoger uw omzet. In feite zegt ongeveer 51 procent van de Amerikanen dat de belangrijkste reden waarom ze een aankoop stopzetten, een trage website is.

Casestudy’s tonen aan dat u uw conversieratio met meer dan 15 procent kunt verbeteren door de laadtijd van uw website met slechts 2,2 seconden te verkorten.

Problemen oplossen met GZIP-compressie

Zoals alle technologie-elementen kan GZIP-compressie om de kleinste redenen mislukken. Het goede nieuws is dat de meeste redenen voor mislukking kunnen worden verholpen.

Het eerste element om naar te kijken is of GZIP-compressie wordt ondersteund door uw webhost. Hoewel de meesten het ondersteunen vanwege het belang ervan voor het laden van pagina’s, zijn er maar een paar die niet de moeite hebben genomen om de compatibiliteit te garanderen. U kunt contact opnemen met uw webhost om te bepalen of GZIP-compatibiliteit een probleem is.

Het volgende element dat u moet verkennen, is uw code. Zelfs één verkeerd karakter kan problemen veroorzaken. Zoek naar een gemist teken, een syntaxisfout of een verkeerd ingedeelde code. Al uw codering moet werken met uw architectuur om compressie te laten slagen.

U kunt gewoon uw code controleren die u invoert met PHP of .htaccess (dit werd hierboven besproken). Als u een probleem niet kunt vinden, maar u denkt dat de code de schuld is, overweeg dan om het volledig te vervangen door een andere code die waarschijnlijker werkt.

In sommige gevallen heeft uw webhost toegang tot de juiste bestanden om GZIP-compressie mogelijk te maken, maar u niet. Bel in dit geval gewoon uw host en vraag hen om deze in te schakelen.

Je hebt eerder in dit artikel geleerd over het controleren van je GZIP-compressie. Dit is een snelle en gemakkelijke optie voor probleemoplossing. Het wordt over het algemeen aanbevolen om dit eerst te doen. Als er nog iets mis is, neem dan contact op met uw webhost en evalueer de code die u heeft gebruikt.

Als uw browser verouderd is, ook dit kan problemen veroorzaken met GZIP-compressie. Dit komt vooral veel voor bij oude versies van Internet Explorer. Als veel mensen die uw site bezoeken een oude browser gebruiken, is dit een probleem dat u mogelijk moet aanpakken.

Als de bestanden op uw site extreem groot zijn, kan dit ook problemen opleveren met betrekking tot GZIP-compressie. Als u een oudere GZIP-versie gebruikt, kunnen de bestandsgroottelimieten relatief klein zijn, zoals twee gigabytes of minder. Daarom wil je bepalen wat de limieten van je GZIP-versie zijn.

Een van de beste manieren om dat te doen het verbeteren van de prestaties en snelheid van uw website is door compressie in te schakelen. Nu u weet hoe u dit moet doen, kunt u volledig profiteren van de voordelen.

Houd rekening met de voorbehouden en overweeg ze terwijl u werkt. De volgende stap is om het zo in te stellen dat uw bezoekers hiervan kunnen profiteren.

Een vaak over het hoofd geziene snelheidsfactor voor websites heeft te maken met uw keuze voor een webhostingbedrijf. Ja, het maakt een verschil dat u kiest, aangezien sommigen gewoon beter presteren wanneer u de tijd neemt om de gegevens te kraken.

Bekijk voor meer informatie mijn gids over hoe u de snelheid van uw website kunt verbeteren.

Referenties en afbeeldingscredits:

 • BetterExplained.com
 • OpenSourceVarsity.com
 • Geekeasier.com
 • WebPerformance.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map