A2 Hosting Review – Een van de beste Canadese webhosts

Het cloud computing-landschap is een drukke plaats. Overal waar je kijkt, verschijnt er een nieuw bedrijf dat aanbiedt om je website tegen lagere kosten te hosten, maar met hogere snelheden en hogere betrouwbaarheid … De vraag is, kun je ze vertrouwen?


Dat is waar we binnenkomen – we hebben het afgelopen jaar, en een groot deel van 2017, webhosts van verschillende locaties in heel Canada geanalyseerd. We hebben de gegevens gecorrigeerd en onze resultaten samengesteld om onze favoriete te kiezen. Een van onze topkeuzes is een klein hostingbedrijf genaamd A2 Hosting, die geen grote reputatie heeft, maar toch waar voor uw geld biedt.

a2 hosting logo

A2 Hosting bestaat eigenlijk al heel lang. Het bedrijf is in 2001 opgericht door CEO Bryan Muthig, een voormalige Unix SysAdmin. Dit was in de vroege dagen van het internet en is sinds die tijd een onafhankelijk bedrijf gebleven. Het kwam tot stand als een hobbyproject van een enkele systeembeheerder en is nu uitgegroeid tot een krachtige hostingoplossing voor klanten van elke omvang.

Het platform van A2 Hosting draait op een set van drie grote datacenters in Michigan, Amsterdam en Singapore. Gezien de nabijheid van Canada, hebben we het grootste deel van onze tests uitgevoerd via het datacenter in Michigan.

We hebben meer dan 50 webprojecten op de A2 Hosting-infrastructuur gelanceerd om de tests voor deze beoordeling van A2 uit te voeren en te meten.

Hoe snel is A2-hosting?

cheetah supersnelDat valt niet te ontkennen A2 Hosting biedt tegenwoordig enkele van de hoogste snelheden op internet.

Volgens hun website zijn de gemiddelde prestaties van hun platform maximaal 17,6 keer sneller dan die van hun topconcurrenten. Het verifiëren dat de exacte claim een ​​uitdaging is, maar in de tests die door Hosting Canada zijn uitgevoerd, hebben we de prestaties van A2 Hosting als ongelooflijk snel beoordeeld.

En als het gaat om het verkrijgen van zichtbaarheid op internet, hetzij voor kleine blogs of websites voor kleine bedrijven, is snelheid misschien wel de meest kritische factor. Als uw webpagina’s niet snel genoeg worden geladen, zullen bezoekers geneigd zijn hun browsertabblad te sluiten en over te stappen op een andere optie. Door hoge prestaties op uw systeem te behouden, zorgt u ervoor dat uw gebruikers tevreden blijven.

Zoals we al zeiden, presteerden onze snelheidstests met A2 Hosting redelijk goed in vergelijking met andere concurrentie. Bij het uitvoeren van nieuwe webprojecten via hun datacenter in Michigan, de gemiddelde reactietijd kwam uit op een blikseminslag van 222 ms.

Dit meet de exacte tijd die de server nodig heeft om een ​​verzoek van de browser van een gebruiker te ontvangen en de vereiste HTML-inhoud terug te leveren aan de gebruiker. Dergelijke hoge snelheden plaatsen A2 Hosting in dezelfde categorie van topwebhostingservices als onze andere topkeuzes.

Het beste van alles was dat de responstijdresultaten van A2 Hosting consistent waren op al onze testlocaties, waaronder de grote Canadese steden Montreal, Toronto, Vancouver en Winnipeg.

Je kan de … zien live volgen hier. Lees meer over onze 4-stappen onderzoeksproces hier

Hoe is A2 Hosting zo snel?

U vraagt ​​zich misschien af ​​wat onze resultaten van de snelheidstest precies betekenen en hoe kan A2 Hosting zoveel concurrenten voor blijven, vooral gezien het feit dat ze nog steeds een relatief kleine operatie zijn.

Het antwoord zit in de architectuur van hun platform, die profiteert van efficiëntie die hun klanten rechtstreeks ten goede komt.

Ten eerste is er het concept van Gedeelde hostingbronnen. Alle cloudbedrijven bezitten of huren ruimte met enorme datacenters en binnen deze locaties bevinden zich fysieke hardware zoals CPU’s, harde schijven en netwerkapparatuur. Samen vormen ze een platform dat kan worden opgesplitst in verschillende entiteiten die bekend staan ​​als virtuele machines.

Wanneer u als cloudklant ervoor kiest om een ​​webproject bij een provider te hosten, huurt u eigenlijk computerkracht van een van die virtuele machines. Dit betekent dat uw gegevens mogelijk naast elkaar leven met andere informatie die eigendom is van individuen of bedrijven.

Door klanten te dwingen deze cloudbronnen te delen, kan een provider zelf geld besparen en tegelijkertijd de prestaties en betrouwbaarheid van hun klanten verminderen. Maar in het geval van A2 Hosting bezuinigen ze niet op het gebied van Shared Hosting Resources.

In plaats van zoveel mogelijk gegevens samen te voegen op dezelfde hardware, ze onderhouden een lage verhouding van servers tot klanten. Dit betekent dat uw virtuele machine door minder mensen wordt gedeeld en meer computer- en netwerkkracht voor zichzelf houdt. Vandaar de bewering van het bedrijf dat het 20 keer sneller is dan andere hostingopties.

Daarnaast maakt A2 Hosting gebruik van de nieuwste Content Distribution Networks (CDN) technologie en de kracht van caching. Dit betekent dat A2 Hosting gebruik kan maken van het netwerk tussen hun drie datacenters in de Verenigde Staten, Europa en Azië om hun klanten zo snel mogelijk van dienst te zijn.

Wanneer we onze eigen tests uitvoeren binnen de Canadese grens, maken we logisch verbinding met de servers van A2 Hosting in Michigan, omdat deze het dichtst bij ons staan ​​in termen van fysieke nabijheid.

Maar aangezien u wilt dat uw website snel is overal ter wereld, A2 Hosting houdt bij waar uw bezoekers zich bevinden en verbindt ze met het dichtstbijzijnde datacenter, zodat de webpagina zo snel mogelijk wordt geladen.

Caching bespaart ook tijd bij het werken aan cloudomgevingen. Als gegevens op uw website niet constant veranderen of updaten, dan kan A2 Hosting gebruik maken van caching en routinematig bezoekers naar een opgeslagen kopie van uw inhoud sturen. Op regelmatige basis, zij zullen met de virtuele machine controleren of er nieuwe gegevens moeten worden weergegeven of gewijzigd.

Onze historische gegevens over de prestaties van A2 Hosting gaan enkele maanden terug en je kunt de gemiddelde pageload-tijden van 2018 hieronder vinden:

 • Gemiddelde snelheid mei: 209ms
 • Gemiddelde snelheid april: 218ms
 • Gemiddelde snelheid in maart: 199ms
 • Gemiddelde snelheid in februari: 211ms
 • Gemiddelde snelheid in januari: 224ms
 • Gemiddelde snelheid in december: 276ms

Over het geheel genomen een zeer sterke prestatie. Meer informatie vind je ook op onze onderzoekspagina.

Snelheid is van cruciaal belang voor een webhostingbedrijf, maar het verliest zijn waarde als verkoopfunctie als het platform niet consistent stabiel is. Waar we het hier over hebben, is het idee van uptime.

Uptime wordt gebruikt om het percentage tijd te beschrijven dat een website beschikbaar is en werkt voor externe bezoekers. Het tegenovergestelde wordt downtime genoemd, waarmee wordt gemeten hoe lang de site niet beschikbaar is.

Als uw website is gekoppeld aan uw bedrijf of een andere professionele onderneming, zou uptime veel belangrijk voor u moeten zijn. Zelfs minuten downtime kan extreem kostbaar zijn en uw reputatie schaden onder gebruikers en bezoekers. Met de snelheid van het moderne internet van vandaag hebben mensen weinig geduld voor trage of niet-reagerende sites.

Dus kunt u rekenen op A2 Hosting als het gaat om stabiliteit en betrouwbaarheid? Hosting Canada zegt ja, gebaseerd op onze maanden van testen in hun Amerikaanse datacenter. Uptime wordt berekend als een percentage beschikbare uren gedeeld door het totaal aantal uren. Geen enkele server kan realistisch 100% uptime behalen, maar tarieven boven 99% duiden op sterke prestaties.

Onze A2 Hosting-tests hadden een gemiddelde uptime van 99,8%, wat betekent dat hun servers slechts 0,2% van de tijd down of niet beschikbaar waren. Dat komt neer op slechts 17,5 uur over een heel jaar. Dat betekent dat A2 in termen van uptime gunstig is in vergelijking met andere topopties zoals Bluehost en HostGator.

Hier zijn de historische gegevens over de uptime-prestaties van A2 Hosting:

 • Uptime kan: 99,9%
 • Uptime van april: 99,9%
 • Uptime van maart: 99,98%
 • Uptime van februari: 99,96%
 • Uptime van januari: 99,99%
 • Uptime van december: 98,92%

Zoals u kunt zien, zijn de servers van A2 Hosting het hele jaar door betrouwbaar, zelfs tijdens de meedogenloze Canadese winter. Terwijl u dit leest, volgen we al onze beste hostingkeuzes in termen van uptime en de gegevens zijn beschikbaar voor u als u deze wilt bekijken.

A2 Hosting Support Review

De meeste hostingbedrijven bieden een bepaald niveau van technische ondersteuning aan betalende klanten, maar dat kan sterk variëren en is vaak nogal mat. Steeds meer providers vertrouwen op kennisbanken en tekstbots om vragen te beantwoorden in plaats van echte mensen.

A2 Hosting is echter anders, omdat ze live hulp bieden 24 uur per dag, 7 dagen per week. U kunt rechtstreeks via de telefoon of in online chat contact opnemen met vertegenwoordigers. Ze accepteren ook vragen via e-mail, die rechtstreeks worden ingevoerd in hun ondersteunende ticketingsysteem. Hier is een screenshot van hoe hun chatsysteem eruit ziet:

a2hosting chat-ondersteuning 2

A2 Hosting biedt hun klanten ook een aantal extra functies om uw website nog beter en veiliger te maken. Deze zijn allemaal gratis en worden geleverd met alle planopties van A2 Hosting. Beschouw ze als een andere stimulans om uw huidige webhost te laten vallen en om te schakelen.

Om te beginnen geven ze hun klanten gratis beveiliging en hackpreventie, en dat is vooral belangrijk als u veel webplug-ins gebruikt of een WordPress-site wilt hosten. Ze gebruiken een systeem genaamd “HackScan Protection” om constant de veiligheid van uw account te bewaken en indringers buiten te houden.

Daarnaast wordt een gratis SSL-certificaat geleverd, waarmee alle verbindingen tussen de servers van A2 Hosting en uw gebruikers volledig versleuteld worden. SSL-certificaten kunnen bedrijven jaarlijks veel kosten, maar A2 Hosting maakt gebruik van het Let’s Encrypt-systeem en maakt het u allemaal gratis. Het hebben van een SSL-certificaat is cruciaal voor elk klein bedrijf dat van plan is via internet verkopen te doen of privégegevens van gebruikers op te slaan.

De kans is groot dat u een website heeft die al elders wordt gehost, maar geïnteresseerd bent om deze naar een beter platform te verplaatsen, zoals A2 Hosting u kan bieden. Geen probleem, want A2 Hosting biedt gratis migratiehulp om al uw bestanden en webconfiguratie over te zetten naar hun servers. Bovendien zullen ze automatische back-ups inschakelen om uw risico te verminderen en u te helpen herstellen van gegevensverlies.

A2-hostingpakketten – de juiste keuze voor u?

De prijzen van A2 Hosting zijn gemiddeld iets hoger dan die van andere bedrijven.

Maar we geloven dat het het waard is – ze bieden waar voor uw geld, vooral omdat u tussen pakketten kunt kiezen en het plan kunt kiezen dat het beste bij uw budget past.

Hier is een overzicht van hun pakketprijzen:

A2 Hosting biedt drie soorten abonnementen: Lite, Swift en Turbo. Het Lite-abonnement is goed voor kleine projecten of hobbywebsites, omdat het met één domein werkt en een beperkt database- en e-mailgebruik omvat.

Door te upgraden naar de Swift-optie krijgt u onbeperkte databases en kunt u zoveel e-mailaccounts beheren als u wilt met uw domeinen. Het Turbo-plan is bedoeld voor kleine bedrijven, omdat het een siteversneller bevat om uw domeinen tot 20 keer sneller te maken.

A2 Hosting heeft opties voor virtual private server (VPS) hosting. Met een VPS-abonnement krijg je volledige toegang tot een volledige computeromgeving op een gevirtualiseerd platform. Dit kan van cruciaal belang zijn voor grotere bedrijven die hun eigen software moeten gebruiken en complexe configuratiewijzigingen moeten aanbrengen voor hun webprojecten.

Houd er rekening mee dat A2 Hosting een 30-dagen probleemloos, volledig restitutiebeleid biedt:

“Als er online een verzoek wordt ingediend voor onmiddellijke annulering binnen de eerste 30 dagen, er zal een volledige terugbetaling plaatsvinden. “

Dit is, om eerlijk te zijn, ongehoord in de hostingruimte, die bekend staat om stiekeme facturen en probeert klanten ‘aan de haak’ te houden.

Aanmelden voor A2-hosting

Canadese klanten kunnen rechtstreeks vanaf hun website een A2 Hosting-account openen. Het aanmeldingsproces is vrij eenvoudig zonder verborgen kosten of andere trucs. Ze ondersteunen ook een reeks maandelijkse betalingsopties, waaronder creditcard, PayPal, postwissel of bankoverschrijving.

A2 Hosting heeft ook vaak speciale deals of verkopen, die u een heel jaar lang tegen een maandelijks tarief kunt vastleggen.

Zodra uw A2 Hosting-account is geopend, kunt u uw nieuwe project met één klik starten. Als u gegevens van een ander platform wilt overbrengen, zullen ze u daarbij helpen, of u kunt helemaal opnieuw beginnen en hun webontwerptools gebruiken.

A2 Hosting garandeert dat uw site beschikbaar zal zijn met meer dan 99% uptime, en als u niet tevreden bent of als ze dat uptime-nummer niet halen, krijgt u uw geld terug.

Samenvattend, we hebben vastgesteld dat A2 Hosting een kwaliteitsbedrijf is die betrouwbare, sterke prestaties en ondersteuning biedt.

Als het gaat om het kiezen van een webhost, hebben we vastgesteld dat ze een uitstekende keuze zijn voor Canadese gebruikers, ongeacht waar u zich in het land bevindt.

FAQ

Wie is de eigenaar van A2 Hosting?

Het bedrijf is eigendom van Bryan Muthig. Hij richtte het bedrijf in 2001 op als Iniquinet.

Waar is A2 Hosting gevestigd?

Er zijn servers in Michigan, Arizona, Amsterdam en Singapore.

Wat is het verschil tussen Linux- en Windows-hosting?

Het betekent alleen welk besturingssysteem wordt uitgevoerd op de servers die het bedrijf gebruikt. Linux is het populairst op servers, dus het heeft meer functies en de meeste webontwerpers geven de voorkeur aan op Linux gebaseerde webhosting. De enige keer dat Windows logisch is, is of er specifieke Windows-toepassingen zijn die moeten worden gebruikt.

Hoe weet ik wie een website host??

Er zijn bepaalde tools op het internet die daarbij kunnen helpen, zoals Hosting Checker.

Dit vind je misschien ook leuk:

 • Beste Website Builder

Referenties en afbeeldingscredits:

 • Offreee.com
 • Vendasta.com

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector