7 Beste tools en services voor website-monitoring (gratis en betaald)

bewaken van de prestaties van de websiteWilt u de prestaties van uw site in de gaten houden?


Misschien wilt u zien of u echt die uptime van 99,99% krijgt, zoals uw webhostingprovider heeft beloofd?

Of misschien maakt u zich zorgen dat uw site niet snel genoeg is?

Nou, wacht even – we hebben een oplossing voor je. Dat is waar website monitoring services van pas kunnen komen. Met deze tools kunt u zien waar de sterke en zwakke punten van uw website zijn, wat u helpt uw ​​site te verbeteren en de conversieratio’s te verhogen. Geweldig he?

Hieronder bekijken we enkele van de beste GRATIS en BETAALDE websitemonitoringservices die u meteen kunt gebruiken. We namen een vrije dag en besloten de test allemaal.

Laten we ingaan.

7 Beste website-bewakingsservices

1. StatusCake (gratis versie beschikbaar)

StatusCake-interface* StatusCake gebruikersinterface

 • Kosten: 0 $ / mo (inclusief 10 monitoren, monitoringintervallen van 5 minuten)
 • Premium: 66,66 $ / maand per jaar (inclusief 300 monitoren, monitoringintervallen van 30 seconden)

StatusCake heeft ook een “Superior Plan” voor 20,41 $ / maand en het bevat 100 monitoren met testintervallen van 15 minuten. Als u zich jaarlijks aanmeldt met hun betaalde abonnementen, krijgt u twee maanden gratis (levenslang!).

StatusCake is een eenvoudig te gebruiken monitoringtool en wordt geleverd met veel geweldige functies, zoals:

 • Pagina snelheidstest (gratis abonnement omvat 1 test per 24 uur)
 • Wereldwijde testlocaties (ze hebben 48 locaties in 28 landen)
 • Domeinbewaking (alleen bij betaalde abonnementen)
 • Serverbewaking (alleen bij betaalde abonnementen)
 • Monitoring van SSL-certificaten (alleen bij betaalde abonnementen)

U kunt zich aanmelden met hun gratis abonnement (geen creditcard nodig) en meteen beginnen met het testen van de uptime en snelheid van uw site.

StatusCake controleert uw site elke 5 minuten en waarschuwt u als er downtime is via e-mail of integraties met een app van derden zoals Zapier. StatusCake helpt ook bij het analyseren van de hoofdoorzaak, zodat u weet waarom het probleem is veroorzaakt. Bovendien kunt u met hun gratis abonnement de laadtijd van de websitepagina testen (1 test elke 24 uur).

Over het algemeen zitten de betaalde abonnementen van StatusCake boordevol meer goodies, maar hun gratis versie is zeker het proberen waard. En als u uw plan wilt upgraden, worden hun betaalde abonnementen geleverd met een proefversie van 7 dagen.

2. DotCom-Monitor (gratis proefperiode van 30 dagen)

DotCom-Monitor prestatiedashboard* DotCom-Monitor gebruikersinterface

 • Kosten: $ 1,99 / maand per doel (min. 10 doelen, 30 meetlocaties, controlefrequentie van 5 minuten)
 • Premium: $ 19,99 / maand (10 taken, controlefrequentie van 5 minuten)

DotCom-Monitor heeft vier platforms en elk heeft pakketten met combinaties van verschillende bewakingstaken. Pakketten zijn onderverdeeld in twee delen, de frequentie van monitoring en het aantal taken. Dus hun webservicesplatform dat wordt geleverd met minimaal 10 doelen, waaronder een testfrequentie van 5 minuten, kost u $ 19,99 / maand (Premium-pakket) en een testfrequentie van 1 minuut met 10 taken is $ 39,98 / maand (Platinum-pakket ).

U kunt het hele platform 30 dagen gratis uitproberen om te zien welke functies en oplossingen het beste bij uw behoeften passen. Na 30 dagen zijn alle plannen volledig aanpasbaar en betaal je alleen voor wat je gebruikt.

DotCom-Monitor is opgericht in 1998 en momenteel gebruiken meer dan 25.000 klanten hun diensten. Zij waren het eerste bedrijf dat monitoring van 1 minuut introduceerde.

DotCom-Monitor website monitoring service bevat alle belangrijke functies (transactie, FTP, mailserver monitoring, uptime rapportage, real-time dashboards, etc.) die nodig zijn voor analyse van de prestatie van webpagina’s. Ze gebruiken echte browsers uit de cloud voor de prestatiecontrole en stellen u op de hoogte als er problemen worden gedetecteerd via e-mail, sms en telefoon.

Het is een eenvoudig te gebruiken monitoringtool en u krijgt zeker de beste prijs-kwaliteitverhouding.

3. Montastic (gratis versie beschikbaar)

Montastische bewakingsdienst* Montastic gebruikersinterface

 • Kosten: $ 0 (inclusief 9 monitoren, bewakingsintervallen van 30 minuten)
 • Premium: $ 49 / maand (inclusief 500 monitoren, monitoringintervallen van 5 minuten)

Er zijn ook verschillende plannen tussen het gratis en het $ 49 / maand-account. U kunt de functies kiezen afhankelijk van de grootte en behoeften van uw bedrijf.

Montastic is een andere tool die populair is bij webmasters die op zoek zijn naar een gratis oplossing. Hoewel het vrij eenvoudig is, is het nuttig voor individuen en kleinere bedrijven die gewoon willen worden gewaarschuwd wanneer hun site uitvalt. In tegenstelling tot andere providers op de lijst, heeft Monastic niet echt een dashboard – ze houden het erg eenvoudig en eenvoudig met alleen meldingen wanneer er iets misgaat.

Montastic zal elke 30 minuten op uw site inchecken, wat niet per se geweldig is in vergelijking met de intervallen van vijf minuten die door andere gratis services worden aangeboden, maar u kunt upgraden om frequentere intervallen en URL’s te krijgen om te controleren.

Montastic e-mailt u zowel wanneer uw site offline gaat als wanneer deze weer terugkomt. U kunt ook de aanwezigheids- of afwezigheidsverificatie van zoekwoorden zien op een webpagina; het biedt ondersteuning voor elk poortnummer; en het bevat widgets voor Mac, Windows en Android.

Hoewel Montastic niet zo krachtig is als sommige andere tools voor websitebewaking, biedt het voldoende functies om de gratis service de moeite waard te maken voor kleine sites die mogelijk geen extra opties nodig hebben.

Pingdom-bewakingsservice* Pingdom gebruikersinterface

4. Pingdom (gratis proefperiode van 14 dagen)

 • Kosten: $ 42,12 / mo (inclusief 50 monitoren, bewakingsintervallen van 1 minuut, openbare statuspagina)
 • Premium: $ 228,25 / maand (inclusief 250 monitoren, onbeperkte maanden aan logboeken, bewakingsintervallen van 1 minuut, toegang voor meerdere gebruikers en openbare statuspagina)

Er is nog een ander plan tussen de Standard- en Premium (Professional) -accounts. De geavanceerde abonnementsprijs is $ 82,45 / maand en bevat 80 monitoren. Pingdom biedt ook een Enterprise-abonnement met 500.000 tot 5 miljoen paginaweergaves per maand.

Als mensen de hele dag op bepaalde punten geen toegang hebben tot uw website, verliest u verkopen en de rangschikking van zoekmachines. Helaas kunt u de uptime van uw site niet altijd handmatig controleren, en dat is waar de tools van Pingdom van pas komen.

Hoewel Pingdom een ​​aantal gratis tools biedt, zoals een website-snelheidstest, waar het echt in uitblinkt, zijn de premiumfuncties. Pingdom kan u helpen de uptime en prestaties van uw website te analyseren door uw site te testen vanaf servers over de hele wereld en u te waarschuwen als er een probleem is.

Pingdom helpt je ook om de gebruikerservaring te verbeteren door feedback te geven van echte gebruikers en prestatiefactoren zoals websitesnelheid te analyseren. Ze helpen u ook om eventuele oorzaken van problemen te achterhalen, zodat u ze snel kunt oplossen.

Over het algemeen is het een krachtige, betrouwbare tool voor kleinere bedrijven met een beperkt budget, maar sommige gebruikers klagen dat het weinig nadruk legt op mobiel verkeer, onbetrouwbare sms-mogelijkheden heeft en geen bewakingsservers heeft in Azië-Pacific. We gebruiken Pingdom ook om de beste hostingproviders te monitoren.

5. New Relic (gratis proefperiode van 14 dagen)

Nieuwe Relic-instellingenpagina* Nieuwe Relic-instellingenpagina

 • Kosten: $ 12,50 / maand (voor bedrijven met meer basale monitoringbehoeften)
 • Premie: $ 25 / maand (voor bedrijven met meer geavanceerde monitoringbehoeften)

Er is geen limiet aan monitoren en de prijs is afhankelijk van het aantal hosts of de grootte van de omgeving.

New Relic is een cloudgebaseerde software die gebruikers helpt hun website- en applicatieprestaties bij te houden. Hun technologie wordt geleverd in een Software as a Service (SaaS) -model. Het bedrijf staat vooral bekend om zijn applicatieprestatiemonitoring (APM) -mogelijkheden, maar biedt ook andere diensten zoals infrastructuur-, browser- en synthetische monitoring, die u kunt combineren met APM.

New Relic ondersteunt 8 talen: Ruby, PHP, Java, Microsoft.NET, Python, Node.js, C SDK en Go. Om te beginnen met het monitoren van een applicatie in een van deze talen, moet je een van de bovengenoemde agents installeren.

Hun APM-monitoring analyseert de prestaties van uw applicatie, zoals uptime en snelheid, en stuurt u foutrapporten als er zich problemen voordoen. New Relic bevat databasecontrole voor statistieken, filterbare Error Analytics en Traces. Ze worden ook geleverd met responstijd, doorvoer (verzoeken per minuut via de applicatie) en foutenpercentages (percentage fouten gedurende een bepaalde periode voor uw app).

New Relic is absoluut een sterke monitoringtool, maar het kan moeilijk zijn om te navigeren tussen verschillende services en hoe ze samenwerken, vooral in vergelijking met andere monitoringbedrijven zoals StatusCake of Montastic. U kunt echter 14 dagen lang zonder enige verplichting hun diensten gratis uitchecken en uitproberen.

6. Uptime Robot (gratis versie beschikbaar)

uptime_robot* Uptime Robot gebruikersinterface

 • Kosten: $ 0 (inclusief 50 monitoren, 2 maanden log, 5-minuten monitoring intervallen)
 • Premium: $ 129 / maand (inclusief 1000 monitoren, 24 maanden aan logboeken, monitoringintervallen van 1 minuut en 160 sms-credits)

U kunt kiezen voor een Premium-abonnement met tussen de 50 en 20.000 monitoren. Elk abonnement wordt ook geleverd met een hoger aantal sms-berichten. Hoe hoger het aantal monitoren, hoe hoger de kosten.

Als u op zoek bent naar een volledig gratis oplossing, is Uptime Robot een goed begin. Het werd gelanceerd in 2010 toen de ontwikkelaars van plan waren om een ​​gratis tool voor iedereen te maken. Ze beloven dat het gratis zal blijven, met prijzen die alleen worden toegevoegd voor alle premiumfuncties die ze in de toekomst ontwikkelen.

Deze tool controleert elke vijf minuten uw site en waarschuwt u als er downtime is. Hoewel het goed werkt, mist het de grotere bewerkingen die u zult zien met premium-opties. Uptime Robot heeft bijvoorbeeld hoofdmonitoring in Dallas, VS, met een paar andere verspreid over de hele wereld, maar premium monitoringtools hebben doorgaans 40-50 serverlocaties om de downtime van uw site te controleren en te verifiëren.

Wanneer u zich aanmeldt voor een gratis account, krijgt u ook twee maanden aan logboeken, zodat u in de gaten kunt houden hoe uw site in de loop van de tijd is veranderd. U kunt ook gratis tot 50 websites monitoren.

Uptime Robot is een goed hulpmiddel dat kosteloos voor u beschikbaar is, ook al klagen sommige gebruikers over de beperkte functies, zoals het niet handmatig testen van waarschuwingen. U krijgt ook geen insights voor paginasnelheid, zoals bij sommige betaalde tools voor websitebewaking.

7. Monitis (gratis proefperiode van 15 dagen)

Monitis.com gebruikersinterface* Monitis.com gebruikersinterface

 • Kosten: $ 1,20 (inclusief 1 monitor, 24 uur log, monitoringintervallen van 1 minuut)
 • Premium: $ 120 / maand (inclusief 100 monitoren, 3 monitoringlocaties, monitoringintervallen van 1 minuut)

Als u zich aanmeldt met hun jaarabonnement, krijgt u 20% korting.

U kunt uw eigen plan aanpassen door uit de onderstaande functies te kiezen. Daarom kunnen plannen overal variëren van centen tot honderden $$$ per maand. Het hangt echt af van uw behoeften, wat u wilt bereiken en uw kennis en vaardigheden.

Monitis.com is een alles-in-één IT-oplossing op basis van de cloud die elke vijf minuten op uw site incheckt. Het biedt de beste gebruikerservaring voor uw bezoekers en biedt een reeks tools voor websitebewaking, allemaal beschikbaar op één dashboard. Deze tool zit boordevol functies, waardoor het gemakkelijk is om problemen te voorspellen voordat ze zich voordoen en ze gemakkelijk op te lossen als ze dat doen. Hiermee kunt u controleren:

 • Website uptime: Houd de uptime, responstijd en prestaties van meerdere locaties wereldwijd bij.
 • Serverstatus: Detecteer knelpunten voordat ze zich voordoen.
 • Netwerkprestaties: Monitor multi-site netwerken en ontvang meldingen van eventuele storingen.
 • Aangepaste statistieken: Pas uw unieke bewakingsbehoeften aan.

Monitis.com adverteert dat u met behulp van zijn service de uptime kunt verbeteren, gedoe kunt elimineren, de gebruikerservaring kunt optimaliseren en uw klantenbestand kunt laten groeien. Bovendien is het beschikbaar in het Engels, Portugees, Spaans en Duits.

Over het algemeen is het een geweldige tool boordevol talloze functies.

Wat is het oordeel? Welke moeten we kiezen?

Er is echt geen manier om te zeggen welke website-bewakingsservice beter is dan de andere, omdat het allemaal afhangt van wat uw doelen zijn met uw website.

Uit onze ervaring zouden de beste gratis opties waarschijnlijk StatusCake en Uptime Robot zijn. Ze hebben voldoende flexibiliteit / functies en kunnen uw site in intervallen van 5 minuten volgen. Dus als je alleen de wateren test en niet zeker weet of je er echt een nodig hebt, ga je gang en probeer ze uit.

Het meeste waar voor je geld krijg je waarschijnlijk van DotCom-Monitor, maar we houden meer van de Pingdom-gebruikersinterface, dus het is helemaal aan jou.

Eén ding is zeker: premium monitoring tools voor websites bieden meer functies en betrouwbare gegevens om u te helpen uw site te verbeteren. Als u de website-monitoring serieus neemt, stel dan een budget op zodat u van deze tools kunt profiteren.

We zeggen echter niet dat de gratis tools slecht zijn. Ze zijn zelfs geweldig als je niet alle toeters en bellen nodig hebt. U kunt beginnen met een van de gratis tools die hier worden genoemd, en als u denkt dat u het ‘grotere geheel’ wilt bekijken, overweeg dan een premium plan voor het monitoren van de prestaties van uw site.

Heb je een van de bovenstaande tools gebruikt? Laat het ons weten door een reactie achter te laten ��

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map