15 manieren om uw website te versnellen

Een van de ergste dingen die uw website kan overkomen, is klanten verliezen vanwege problemen die volledig te voorkomen zijn. Statistieken van het Google Page Load Time-onderzoek uit 2017 tonen aan dat één seconde een groot verschil kan maken in uw verkeersaantallen en klanttevredenheid.


In slechts één seconde:

 • Uw paginaweergaven kunnen met 11 procent afnemen ��
 • De klanttevredenheid kan met 16 procent dalen ��
 • De conversieratio’s kunnen met 7 procent worden verlaagd ��

In de loop van een jaar zou die vertraging van één seconde kunnen leiden tot een omzetdaling van $ 2,5 miljoen voor bedrijven die normaal gesproken $ 100.000 aan dagelijkse verkopen gemiddeld nemen.

In het kort, latentie is de vijand van websiteprestaties en gebruikerstevredenheid. Drieënvijftig procent van de consumenten geeft aan dat ze een website zouden verlaten die meer dan drie seconden nodig had om te laden.

Wat is latentie en waarom is het belangrijk??

Er zijn drie componenten die bijdragen aan de bezorgsnelheid van gegevens: bandbreedte, latentie en doorvoer. In combinatie met geoptimaliseerde inhoud en codering gaan deze elementen hand in hand. Problemen met de ene zullen van invloed zijn op de andere.

afbeelding met netwerklatentie en -snelheidBandbreedte is de pijplijn waarover uw gegevens reizen. Smalle bandbreedte vermindert de hoeveelheid informatie die op elk moment over die pijplijn reist. Dit leidt tot problemen met latentie en beïnvloedt de doorvoer.

Website latentie wordt gedefinieerd als de tijd die informatie nodig heeft om de heen- en terugreis van browser naar server en weer terug naar de gebruiker te maken. Doorvoer is de hoeveelheid gegevens die in een bepaalde periode over een server wordt verzonden.

Het is de optimale balans tussen latentie (laag) en bandbreedte (hoog) die leidt tot efficiënte levering en betere doorvoer. Als dat saldo ongunstig is, zullen de laadtijden van uw webpagina langzamer zijn en de levering van gegevens vertraagd.

Wat bijdraagt ​​aan hoge latentiepercentages?

 • Voortplanting. Dit is de tijd die gegevenspakketten nodig hebben om van de ene bron naar de andere te reizen.
 • Transmissie medium. We hebben een lange weg afgelegd sinds de inbelperiode, maar het overdrachtsmedium heeft nog steeds invloed op de latentie. Zelfs technologische ontwikkelingen als glasvezel en WAN hebben fysieke beperkingen die de bezorgsnelheid van inhoud beïnvloeden.
 • Routers. Wat we kunnen doen met een muisklik of door een URL in te typen, zet een reeks gebeurtenissen in gang die ons toegang geven tot internet. In de ogen van de gemiddelde gebruiker wordt er met de snelheid van het licht een verzoek gedaan en gehonoreerd. Het hangt echter af van het vermogen van onze router om pakketkoppen en andere informatie goed te analyseren.

Hoe meer het netwerk is gedistribueerd, hoe vaker een pakket van router naar router moet hoppen. Dit draagt ​​bij aan een hoge latentie.

 • Opslag. Vertragingen treden op elke keer dat een pakket met gegevens slaagt of wordt opgeslagen. Het proces wordt verder gecompliceerd door het aantal schakelaars en bruggen dat wordt aangetroffen tussen het initiële browserverzoek en de levering. Zie gerelateerd – beste cloudopslag
 • Formatteren Hoe u bestanden configureert en WordPress-databases beheert, heeft invloed op hoe instructies en code worden gelezen en verwerkt. Schone, slanke en elegante code leidt tot efficiëntie en snelheid.
 • Bestandstypen en -groottes. Het spreekt voor zich dat kleinere bestanden en eenvoudigere opmaak sneller en efficiënter door een netwerk zullen gaan. Websites met veel grafische afbeeldingen en andere rich media zijn inhoud rommeliger en het heeft invloed op hoe snel pagina’s volledig kunnen worden geladen. Daarom is het belangrijk dat u uw websitebestanden comprimeert.

De voordelen van het optimaliseren van uw website

Of u nu besluit een hoogwaardige websitebouwer te gebruiken, een webdesigner in te huren of zelf uw webpagina samen te stellen, aangezien beveiliging en snelheid door ontwerp het uiterlijk en de levering van uw inhoud zullen verbeteren. Dit helpt bij SEO-optimalisatie en zorgt voor een betere gebruikerservaring (UX).

Studies tonen aan dat het tot 22 seconden kan duren voordat een mobiele website de gemiddelde bestemmingspagina volledig heeft geladen. Stel je de voorsprong voor die je hebt ten opzichte van de concurrentie als je je laadtijden tot zeven seconden of minder kunt scheren.

15 manieren waarop u uw internetsnelheid vandaag kunt verhogen

De servers van vandaag kunnen laadtijden leveren die meten in milliseconden in plaats van seconden. Naast het beheersen van de technologie die uw webinhoud aan bezoekers levert, kunt u een aantal wijzigingen en tweaks doorvoeren om consistente, snelle laadacties van pagina’s en een meer bevredigende algemene UX te garanderen..

Hier zijn 15 manieren waarop u de snelheid van uw website kunt verhogen, en die doen geen afbreuk aan de kwaliteit van uw inhoud of de esthetiek van de site.

1. Schakel bestandscompressie in

Bestandscompressie is niets nieuws. We zijn allemaal bestanden tegengekomen die te groot waren om te downloaden en waartoe we toegang hebben nadat ze zijn gecomprimeerd. Hetzelfde idee kan uw website helpen sneller te laden door Gzip-compressie te gebruiken.

Om dit uit te voeren, installeert u de compressieplug-in voor uw inhoudbeheersysteem of handmatig via het .htaccess-bestand. Dit werkt voor CSS, JS, XML en HTML door de volgende code toe te voegen:

AddOutputFilterByType DEFLATE-tekst / gewoon
AddOutputFilterByType DEFLATE tekst / html
AddOutputFilterByType DEFLATE tekst / xml
AddOutputFilterByType DEFLATE tekst / css
AddOutputFilterByType DEFLATE-applicatie / xml
AddOutputFilterByType DEFLATE-applicatie / xhtml + xml
AddOutputFilterByType DEFLATE-applicatie / rss + xml
AddOutputFilterByType DEFLATE-toepassing / javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE-toepassing / x-javascript

2. Verwijder onnodige plug-ins en extensies

Wanneer u uw website voor het eerst bouwt, is het verleidelijk om een ​​aantal plug-ins te installeren en uit te proberen. Sommige zijn geweldig, maar veel meer verzamelen stof in onze mappen. Maak er een regel van om oude, onnodige of niet-ondersteunde plug-ins en add-ons of extensies onmiddellijk te verwijderen. Het uitschakelen ervan lijkt misschien de gemakkelijkere optie, maar dat kan beveiligingsproblemen veroorzaken en u het risico geven op inbreuken en exploits.

Als het gaat om websitebeveiliging, is het ook uiterst belangrijk om alleen de beste WordPress-plug-ins te installeren en onnodige plug-ins te verwijderen.

3. Optimaliseer HTTP

Er zijn twee manieren waarop u de laadtijden van pagina’s kunt verbeteren door HTML-optimalisatie. De eerste is het minimaliseren van uw HTTP-verzoeken. Dit kunt u op verschillende manieren bereiken:

 • Gebruik waar mogelijk CSS in plaats van afbeeldingen
 • Combineer CSS-, JS- en HTML-bestanden om bloat en redundantie te voorkomen
 • Ontwerp schone, eenvoudige pagina’s met minder elementen
 • Schakel caching in
 • Verminder het aantal omleidingen door oude pagina’s en verbroken links te verwijderen

De tweede manier om HTML te optimaliseren is door Keep-Alive in te schakelen. Normaal gesproken start elke bestandsaanvraag een afzonderlijke actie. Door HTML Keep-Alive in te schakelen, creëer je één open verbinding die zo blijft totdat alle browserverzoeken zijn ingewilligd. Kopieer dit stukje code eenvoudig naar uw .htaccess-bestand, omringd door de juiste openings- en sluitingstags:

IfModule mod_headers.c
Koptekstset Verbinding keep-alive
IfModule

4. Installeer een Content Delivery Network (CDN)

Content Delivery Networks (CDN’s) verminder de laadtijden van pagina’s op vrijwel dezelfde manier als servers. Deze netwerken zijn verspreid over verschillende punten op de wereld, waardoor iemand in die geolocatie dichter bij huis toegang heeft tot uw website.

Veel hostingservices bevatten een CDN als onderdeel van hun service, dus controleer de beschikbaarheid voordat u zich bij iemand aanmeldt. Zie gerelateerd – beste Canadese CDN’s

5. Schakel Caching in

Caching laat een kopie van uw webpagina achter in de browser van de gebruiker totdat de pagina is vernieuwd en de inhoud is bijgewerkt. Dit betekent minder HTTP-verzoeken en te laden pagina’s. Wanneer u caching inschakelt, kunt u de laadtijden van pagina’s met 1,5 seconden verkorten. In een tijdperk waarin elke seconde telt, is dat een enorm verschil.

Caching in WP kan worden ingeschakeld met de Rocket-plug-in of via een van de gratis plug-ins zoals WP3 Total Cache of Super Cache. Degenen die HTML gebruiken, kunnen caching inschakelen via Etags, Expire of andere methoden. Drupal-gebruikers kunnen cache inschakelen door deze instructies te volgen.

6. Verklein JS- en CSS-code

U kunt de laadtijden van uw pagina verbeteren door de hoeveelheid codering die nodig is om een ​​actie uit te voeren, te verminderen. Begin met het maken van een apart bestand voor JS en CSS en werk vervolgens om witruimte te verminderen, onnodige opmerkingen te verwijderen en waar mogelijk bestanden of opdrachtregels te combineren. Als u niet zeker weet hoe u de code het beste kunt minimaliseren zonder andere problemen te veroorzaken, zijn er verkleiningstools beschikbaar die opgeblazen codering identificeren en corrigeren.

7. Gebruik asynchrone JS- en CSS-bestanden laden

Zodra uw code slank en efficiënt is, kunt u aanpassen hoe de bestanden op uw pagina worden geladen door asynchroon laden. Dit verandert de manier waarop inhoud op uw pagina wordt geladen door het efficiënter te doen.

U ziet dat de meeste browsers verzoeken afhandelen door pagina’s één voor één op volgorde te laden. Dit staat bekend als synchroon laden van pagina’s. Elke keer dat de browser een pagina tegenkomt die synchroon loopt, stopt hij alle andere activiteiten totdat de huidige pagina volledig is geladen. Met asynchroon laden kan uw browser sommige verzoeken tegelijkertijd verwerken, wat in totaal kortere laadtijden voor websites betekent.

De meeste contentmanagementsystemen hebben een mechanisme om asynchrone CSS- en JS-bestanden te laden. WordPress heeft bijvoorbeeld een tabblad “Statische bestanden” op hun Rocket-plug-in waarmee u deze functie kunt inschakelen door de juiste vakjes in de sectie “Render-blocking CSS / JS” aan te vinken. Niet-WP-gebruikers kunnen dit in JS inschakelen door het async- of defer-attribuut te gebruiken. Probeer voor CSS schrijfstijlen voor het eerste scherm in de kop van html om asynchroon laden van de eerste pagina mogelijk te maken.

Uitgesteld JavaScript-laden kan dezelfde resultaten opleveren en kan worden ingeschakeld in hetzelfde gedeelte van het WP Rocket-paneel als het laden van voorkeuren. Als u een site op HTML uitvoert, kunt u het laden van JS uitstellen door een oproep te plaatsen naar het externe bestand net voor de body-tag op uw code, zoals deze:

8. Optimaliseer afbeeldingsbestanden

Een van de grootste bronnen en databasevreters zijn afbeeldingen. Natuurlijk, foto’s worden toegevoegd aan uw inhoud, maar te veel hebben ook invloed op de snelheid en leiden het verkeer weg. Als u afbeeldingen op uw website moet opnemen, kiest u er een of twee, verkleint u hun bestandsgrootte en typt u iets efficiënter dan .jpeg, of maakt u er een collage van in plaats van een galerij met afzonderlijke afbeeldingen. Je kunt ze ook verplaatsen naar een platform dat is gemaakt voor afbeeldingen, zoals InstaGram, en een eenvoudige link naar dat platform vanaf je website.

Hetzelfde geldt voor videocontent, die kan worden verwijderd naar een YouTube-kanaal. Beide oplossingen helpen ook bij SEO, omdat u ze afzonderlijk kunt optimaliseren door een combinatie van alt-tags te gebruiken voor het indexeren van afbeeldingen en video-inhoud en SEO op de pagina voor algehele pagina-optimalisatie. Een van onze favorieten is Optimizilla.

9. Schakel Hotlinking uit en beperk het delen van sociale media

Over sociale media en afbeeldingen gesproken, u zou er goed aan doen om hot links op uw webpagina uit te schakelen en het delen van sociale media te beperken. De tweede suggestie lijkt in tegenspraak met alles wat u weet over sociaal bewijs, bereik en betrokkenheid, maar u kunt een balans vinden die uw aanwezigheid op sociale media ondersteunt zonder de prestaties te beïnvloeden.

Dit brengt ons bij het probleem van hotlinks. Hotlinks zijn een soort technologie waarmee andere mensen uw inhoud kunnen gebruiken en deze op hun eigen website of sociale mediaplatform kunnen gebruiken. Het verhoogt ook onbedoeld uw gebruik van bronnen.

In plaats van te linken naar afbeeldingen of inhoud op een andere website, of je te laten stelen, download ze en bewaar ze op je server. Het lijkt misschien contra-intuïtief, maar het linken naar andere website-inhoud kan het onbedoelde gevolg hebben dat de mogelijk ondermaatse siteprestaties van iemand anders uw eigen prestaties beïnvloeden.

10. Verminder externe scripts

Door externe scripts toe te voegen vi JS-code neemt het aantal HTTP-verzoeken toe, waardoor de snelheid van de website afneemt. Sommige externe scripts zijn nodig, dus u hoeft ze niet volledig te verwijderen. Met Pingdom kunt u elke externe link testen om te bepalen welke een probleem veroorzaakt.

Voordat u externe links aan uw webinhoud toevoegt, moet u ervoor zorgen dat de bronwebsite betrouwbaar is, anders kunt u hun problemen naar uw platform brengen.

11. Zoek en herstel verbroken koppelingen

Eventuele verbroken links die eindigen met omleidingen of foutmeldingen kunnen de UX beïnvloeden. Deze tip verwijst echter naar links in uw afbeeldings-, JS- of CSS-bestanden. Zoek naar en test links in de kop van uw CSS-bestanden en in de JavaScript-bron-URL. U kunt ze handmatig zoeken, door serverlogboeken te bekijken of door een linkcontroletool te gebruiken.

12. Optimaliseer uw databases

Omvangrijke bestandsopslag draagt ​​zeker bij aan trage prestaties. U wilt om veiligheidsredenen een volledig overzicht van elke actie, maar elke keer dat een plug-in of andere functie gegevens opslaat, wordt deze in uw database opgebouwd. Stel je al die pingbacks, spamachtige of onnodige opmerkingen voor, en post herzieningen die zich opstapelen, en je hebt een goed idee van het probleem.

database-optimalisatie

Om dit probleem te voorkomen, moet u regelmatig back-ups maken, gevolgd door opschoontaken om overtollige gegevens te verwijderen zonder onbedoelde gevolgen te ondervinden.

13. Gebruik lichtgewicht thema’s

Je zou versteld staan ​​van het verschil door gewoon je thema te veranderen van iets onhandigs en beladen met code in een lichtgewicht framework. Als uw website traag lijkt en alle andere elementen in orde zijn, probeer dan een nieuwer, lichter thema. Dit betekent dat je dieper in de uitvoeringsgeschiedenis van het thema duikt in plaats van alleen maar te gaan voor iets dat er mooi uitziet.

Zorg er, net als bij plug-ins, voor dat u het oude thema verwijdert in plaats van het uit te schakelen.

14. Kies een goed contentmanagementsysteem

Contentbeheersystemen (CMS’s) zijn essentieel voor het handhaven van betrouwbare snelheid en prestaties. Veruit het populairst is WordPress, maar er zijn ook Joomla, Drupal en vele anderen. Ze bieden het voordeel van contentoptimalisatie en de beschikbaarheid van prestatiebevorderende plug-ins of functies.

15. Kies uw hostingservice met het oog op prestaties

Het is misschien verleidelijk om een ​​goedkope hostingservice te vinden. Uw brood en boter staat immers op uw platform, toch? Maar het optimaliseren van alle andere componenten die bijdragen aan efficiënte prestaties, maakt niet uit of uw hostingplatform ondermaats is.

Dit betekent niet alleen het kiezen van een plan waarmee u verkeerspieken en groei kunt opvangen, maar ook het vinden van een provider met de technologie om de prestaties te ondersteunen. Gedeelde hostingplannen zijn prima als u net begint en meer statische inhoud gebruikt. Uw snelheid en beschikbaarheid van middelen zijn echter soms afhankelijk van goede buren.

Kies waar mogelijk voor een kwalitatief virtueel particulier netwerk (VPN) of een toegewijde server. Dit biedt u de middelen, opslag en beschikbaarheid die nodig zijn om downtime en latentie te verminderen.

Vergeet niet over testen en doorlopende evaluatie

Weten wat u moet aanpassen en wanneer, hangt af van welke problemen de laadtijden van pagina’s en de algehele snelheid van het leveren van inhoud beïnvloeden. Sommige hostingservices hebben ingebouwde tools die u kunt gebruiken om de websiteprestaties te meten. Er zijn ook een aantal methoden en tools die u kunt gebruiken om latentie en laadtijden van pagina’s te meten.

Welke methode of tool u ook gebruikt, zorg ervoor dat u op verschillende locaties test. Het spreekt voor zich dat servers die verder van de bron zijn verwijderd, meer tijd nodig hebben om inhoud te leveren. Geo-testen vanaf een aantal locaties helpt u bij het meten van latentiepercentages. Wanneer u een snelheidstest uitvoert, doe dit dan zowel met uw CDN ingeschakeld als uitgeschakeld. Dit zal u helpen de effectiviteit van uw CDN en andere technologie te evalueren.

hoe werkt een cdn

Een van de meest gebruikte en effectieve tools voor het testen van snelheid is Pingdom. Deze gratis online tool is een gemakkelijke manier om een ​​reeks problemen met de prestaties en snelheid van de website te bepalen. U voert gewoon uw URL en serverlocatie in het zoekvak in en klikt op “Start Test”. U kunt ook een premium abonnement kopen voor meer diepgaande testen van uptime en inhoudstypen vanaf meer dan 70 serverlocaties.

Dit is een voorbeeld van een pingtest met Google’s openbare DNS:

$ ping 8.8.8.8
PING 8.8.8.8 (8.8.8.8): 56 gegevensbytes
64 bytes van 8.8.8.8: icmp_seq = 0 ttl = 56 tijd = 54.524 ms
64 bytes uit 8.8.8.8: icmp_seq = 1 ttl = 56 tijd = 43.423 ms
64 bytes uit 8.8.8.8: icmp_seq = 2 ttl = 56 tijd = 50,773 ms

Een traceroute-tool traceert de pakketreis van server naar server, meet de route van browser naar host en identificeert eventuele knelpunten of andere problemen.

Hier is een voorbeeld van het traceroute-commandorapport met dezelfde Google DNS:

$ traceroute 8.8.8.8
traceroute naar 8.8.8.8 (8.8.8.8), 64 hops max, 52 byte pakketten
1192.168.0.1 (192.168.0.1) 6.632 ms 9.659 ms 10.089 ms
2 10.89.0.1 (10.89.0.1) 29.867 ms 14.293 ms 30.259 ms
3 blk-212-126-117.eastlink.ca (173.212.126.117) 20.677 ms 19.575 ms 20.155 ms
4 ns-hlfx-dr002.ns.eastlink.ca (24.215.102.161) 30.093 ms 29.371 ms 30.796 ms
5 ns-hlfx-br002.ns.eastlink.ca (24.215.102.221) 29.540 ms 29.516 ms 29.989 ms
6 ns-hlfx-br001.ns.eastlink.ca (24.215.102.9) 26.678 ms 29.203 ms 30.787 ms
7 google.eastlink.ca (24.215.101.10) 49.027 ms 49.196 ms 90.601 ms
8209.85.241.127 (209.85.241.127) 49.999 ms
72.14.239.75 (72.14.239.75) 48.939 ms
72.14.235.169 (72.14.235.169) 46.823 ms
9 google-public-dns-a.google.com (8.8.8.8) 49.465 ms 45.436 ms 43.772 ms

Over Google gesproken, ze hebben ook een gratis tool om websites te testen op snelheid en prestatieproblemen. U kunt hun PageSpeed ​​Insights hier openen.

Testen is geen eenmalige operatie. Uw website moet de klok rond worden bewaakt met behulp van automatisering en enkele van de beschikbare tools voor prestatie- en snelheidstests. zodat de resultaten enige betekenis hebben. Dit zal u helpen eventuele problemen te identificeren voordat ze kostbare problemen worden.

Laatste gedachten

Naarmate netwerken drukker en gedistribueerder worden, wordt latentie waarschijnlijker. Ons doel is om u de informatie te geven die u nodig heeft om de prestaties en snelheid van uw website te verbeteren. Naast het kiezen van de beste webhostingservice voor uw behoeften en budget, zal het optimaliseren van uw inhoud en hoe deze wordt geleverd een lange weg banen om veel van de oorzaken van downtime en trage prestaties te elimineren..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map