Linii directoare privind accesibilitatea site-urilor canadiene

Începând cu 2020, există aproximativ 34,56 milioane de canadieni care navighează pe internet în orice moment. Țara are, de asemenea, una dintre cele mai mari rate de disponibilitate, cu 96 la sută a populatiei care are acces la internet.


Indiferent dacă sunteți blogger sau comerciant de comerț electronic, doriți să vă asigurați că conținutul dvs. păstrează conformitatea cu legile de accesibilitate din Canada și că este util și accesibil pentru oricine dorește să vă viziteze paginile..

Aceasta înseamnă că trebuie să respectați ghidurile de la stadiul de proiectare care vor oferi persoanelor cu dizabilități un acces egal la site-ul dvs. web. Optimizarea site-ului, inclusiv compresia de fișiere a site-ului web, eficiența de găzduire și experiența generală a utilizatorului ar trebui gestionate într-un mod care să permită vizitatorilor cu deficiențe să vadă, auzi, să înțeleagă și să interacționeze sau să contribuie la conținutul dvs..

În timp ce vă asigurați că aveți cea mai bună soluție de găzduire web disponibilă va rezolva tone de probleme, mai există câteva lucruri pe care ar trebui să înveți să le faceți singur:

Ce este accesibilitatea site-ului și de ce este important?

Accesibilitatea este un mijloc de a asigura o experiență excelentă a utilizatorului (UX), dar depășește acest lucru. Accesibilitatea site-ului web acoperă persoanele cu dizabilități permanente din cauza unor deficiențe de vedere, auz și vorbire, afecțiuni neurologice și cei care accesează internetul printr-o varietate de mijloace care ar putea îngreuna interacțiunea normală.

Inclusiv sisteme și dispozitive mai vechi cu ecrane mai mici care nu folosesc tastaturi.

Când site-ul dvs. web este conceput cu ghiduri de acces urmate, acesta ajută, de asemenea, persoanele cu handicap temporar, persoanele în vârstă, persoanele care locuiesc în locații cu probleme de conectivitate și cele cu limitări de situație, cum ar fi persoanele care folosesc calculatoare sau alte dispozitive în spații cu multe de strălucire sau restricții asupra conținutului audio.

Infografic despre importanța accesibilității site-ului

Sursa: DMA.org.uk

A avea modul în care persoanele cu dizabilități folosesc web-ul în minte este extrem de benefic pentru adunarea unui public fidel.

Pentru ca internetul să fie cu adevărat deschis și utilizabil de oricine, optimizarea site-ului dvs. pentru accesibilitate este esențială. De fapt, este legea în Canada, unde peste șase milioane de persoane cu vârsta peste 15 ani trăiesc cu o anumită formă de handicap.

Există mai multe reglementări diferite care acoperă accesibilitatea pentru persoanele cu handicap. Aceste legi se aplică oricărei publicații, inclusiv materialelor educaționale și conținutului site-ului web, unele aplicându-se strict mass-media digitale. Obiectivul nostru este de a vă oferi o imagine de ansamblu a orientărilor și legislației privind accesibilitatea pentru canadieni, apoi să acopere modalitățile prin care puteți face site-ul dvs. cu adevărat disponibil pentru întreaga audiență, rămânând în conformitate cu prevederile legale.

Legile canadiene de accesibilitate simplificată

Chiar înainte de apariția erei digitale, canadienii cu dizabilități erau protejați de mai multe legi. Multe dintre aceste legi rămân în cărțile din provinciile, deși au fost actualizate și modificate pentru a se aplica mai mult nevoilor actuale ale cetățenilor.

De asemenea, au fost create o serie de legi noi care au fost scrise pentru a se asigura că toți canadienii au acces la avantajele pe care le aduce accesul la web..

Unul dintre cele mai vechi legi la nivel mondial vine la noi prin Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități, care a fost modificată continuu de-a lungul anilor pentru a se asigura că angajații și cetățenii din întreaga lume au același acces la tehnologia digitală..

accesibilitatea site-ului web diverse aspecte

sursa: newtarget.com

Statele Unite au fost, de asemenea, în fruntea asigurării accesibilității tuturor cetățenilor, indiferent de capacitatea fizică, au acces egal la tehnologie. Legea lor de reabilitare din 1973 a fost actualizată în 1998. Secțiunea 508 prevede că agențiile federale trebuie să facă aceeași tehnologie electronică și informațională (IET) pe care ceilalți cetățeni din SUA să se bucure la fel de ușor disponibile pentru persoanele cu handicap.

Dacă site-ul dvs. web este la îndemâna în afara Canadei, este bine să consultați această listă de verificare 508 pentru a vă asigura că codificarea, pluginurile și scripturile dvs. respectă standardele enunțate în această modificare. Este neoficial, dar se bazează pe cele 508 de orientări prevăzute în lege.

Pentru a nu fi depășiți de vecinii noștri din sud, legislaturile canadiene din toată țara au creat propriile noastre seturi de reguli și standarde de accesibilitate. Una dintre primele este o modificare a Legii canadiene privind drepturile omului din 1985, care a fost modificată în 2016 pentru a oferi orientări pentru accesibilitatea la internet.

Legea privind accesibilitatea pentru Ontarienii cu Handicap (AODA)

Ca parte a acestui act, proprietarii de afaceri din Ontario cu peste 50 de angajați, indiferent dacă sunt privați sau fără scop lucrativ, școli și organizații din sectorul public trebuie să creeze sau să reîmprospăteze conținutul site-ului web pentru a îndeplini WCAG 2.0 Nivelul A – orientările AA până la 1 ianuarie; 2021. Conținutul este definit ca orice text, imagini, videoclipuri sau sunete.

Începând cu 2020, AODA va necesita, de asemenea, modificări semnificative pentru a fi introduse treptat în site-uri web noi sau existente, publice, școlare și de afaceri până în 2025. Aceasta include:

 • Crearea de materiale de instruire și educație accesibile
 • Crearea unui videoclip accesibil care să includă subtitrări pentru deficienții de auz și descrieri pentru studenții și personalul cu deficiențe de vedere
 • Facilitarea tuturor materialelor bibliotecare școlare accesibile
 • Crearea de mecanisme și forme de feedback accesibile
 • Crearea de materiale de urgență accesibile la cerere

Angajatorii vor trebui, de asemenea, să se asigure că toate manualele de instruire, comunicările interne, evaluările și informațiile de răspuns la situații de urgență sunt accesibile. Nerespectarea uneia dintre cazurile de mai sus va conduce la amenzi de la De la 200 la 15.000 de dolari, în funcție de proprietatea / mediul site-ului și gravitatea nerespectării site-ului.

Legea Canada accesibilă (proiectul de lege C-81)

Una dintre noile legi legislative, acest act a fost propus de ministrul științei și sportului și persoanelor cu dizabilități în 2018. Scopul este de a oferi îndrumări dezvoltatorilor și proiectanților de site-uri web și de a promova incluziunea pentru cetățenii și rezidenții cu dizabilități..

Acesta a fost votat în 21 iunie 2019 în urma avizului regal și respectă practic aceleași cerințe ca WCAG. Sancțiunile pentru nerespectarea și menținerea acestor orientări ar putea duce la amenzi de până la $ de 250.000.

Legea privind accesibilitatea pentru Manitobans (AMA)

AMA a fost aprobat de provincie în 2013 pentru a asigura același tip de protecții și acces ca legislația din Ontario. Este bazat pe cinci seturi de standarde care necesită creatori de site-uri web, editori și companii care să ofere accesibilitate manitobanilor cu dizabilități..

Acestea includ dimensiunea tipăririi, culoare contrast, și utilizarea limbii care sunt în pas cu AODA și WCAG.

Legea privind accesibilitatea din Nova Scotia

Acest act a fost adoptat în lege în 2017, dar porțiuni din acesta sunt încă în curs de dezvoltare. Nova Scotia adoptă o abordare „condusă de exemplu”, făcând toate site-urile guvernamentale să respecte standardele WCAG. Acestea diferă de alte provincii, aplicând un calendar pentru conformitatea care depinde de cerințele fiecăreia dintre cele 12 standarde WCAG.

Pedeapsa pentru nerespectarea respectării este o amendă care ar putea ajunge până la $ de 250.000. De asemenea, provincia va oferi subvenții dezvoltatorilor web pentru a-i ajuta să îndeplinească cerințele și să evite sancțiunile.

Facturi, legi și regulamente conexe

Ghidul de accesibilitate pentru conținut web 2.0 (WCAG 2.0) este un set de standarde menite să ajute dezvoltatorii web și tehnicienii de proiectare să încorporeze puncte de accesibilitate pentru accesul cu handicap la conținut. Este bazat pe patru principii, perceptibile, operabile, robuste și de înțeles, care guvernează 12 standarde pentru designul web accesibil.

pictograme de accesibilitate digitală

Există, de asemenea, câteva acte legislative în lucrările care acoperă alte provincii. Unul dintre cele mai recente este British Columbiabi Accessibility Act (Bill M 219), care se bazează pe orientările prezentate în strategia lor Accessibility 2024.

Prima lectură a acestui act a avut loc în mai 2018, dar nu este încă lege. Urmând călcâiele din alte provincii canadiene, majoritatea celorlalți lucrează la propriile lor reguli și legislații de accesibilitate.

Cele mai bune practici pentru a face site-ul dvs. mai accesibil

A face conținutul web accesibil tuturor celor care ar putea beneficia de sau se pot bucura de utilizarea acestuia este o preocupare pentru toată lumea de la ONU pentru guvernele locale și proprietarii de afaceri.

Atunci când creați un site web, construiți accesul la designul web, pe lângă asigurarea site-ului dvs. web care acceptă instrumente și dispozitive de accesibilitate, oferă o experiență mai satisfăcătoare, ajută la branding și încurajează loialitatea clienților.

De asemenea, oferă o bază pentru incluziunea socială care ajută persoanele cu dizabilități, persoanele în vârstă și cei care locuiesc în mediul rural să se bucure de aceeași tehnologie ca și restul dintre noi.

Una dintre problemele cu ghidurile de accesibilitate este dificultatea creării unui set standardizat de protocoale și proceduri care să permită cel mai mare număr de oameni să utilizeze confortabil tehnologia.

Acest lucru i-a determinat pe unii dintre cei mai mari inovați ai noștri din domeniul tehnologiei să se alăture și au creat un set unificat de standarde pentru a asigura cea mai mare accesibilitate într-o serie de dispozitive și medii de calcul..

În efortul de a ne asigura că vă serviți toți potențialii vizitatori ai site-ului dvs. web, suntem mândri să transmitem câteva recomandări și bune practici pentru încorporarea accesibilității pe site-ul dvs..

Infografie de accesibilitate web

Sursa: library.triton.edu

Tipografie și lizibilitate

Acesta este elementul predominant și, probabil, cel mai important, al designului site-ului. Alegerea dimensiunii și culorii fontului, a aspectului și a organizării generale poate facilita citirea și navigarea pe un site web pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Următoarele instrucțiuni text s-au bazat pe WebAIM și au fost create pentru a asigura respectarea WCAG:

 • Lipiți unul sau două fonturi mari, ușor de citit
 • Folosiți textul efectiv și nu îngropați-l în grafică
 • Asigurați-vă că există un contrast suficient între fontul și culorile de fundal
 • Utilizați dimensiuni de font relativ, și evitați fonturile mici, fantezie sau fine
 • Limitați variațiile precum fonturile CAPS, caractere aldine sau italice
 • Nu folosiți text care clipește sau se mișcă
 • Evitați să folosiți doar dimensiunea, culoarea sau stilul fontului pentru a transmite sensuri textuale

Construirea titlurilor accesibile

Anteturile sunt una dintre cele mai bune modalități de a oferi conținutului dvs. o structură ușor de urmărit pentru vizitatorii cu deficiențe de vedere. Îmbunătățește fluxul și lizibilitatea și oferă cititorilor opțiuni clare de direcție și navigare.

Organizația W3 a creat un ghid pentru crearea anteturilor HTML care acoperă dimensiunea, plasarea și utilizarea optimă. Cel mai mare antet ar trebui rezervat în partea de sus a paginii, cu dimensiuni de absolvire, consecutive, marcând paragrafe și secțiuni.

Aspectul conținutului, culorile și imaginile

Color Blindness poate face chiar și cel mai elegant site web conceput dificil de văzut dacă nu se ia în considerare atent atunci când alegeți o schemă de culori. Nu există o singură formă de orbire, deci nu trebuie să existe o soluție unică.

Cu toate acestea, o regulă generală pentru a asigura o experiență semnificativă este aceea de alegeți un text care iese bine în evidență pe fundal, si foloseste culori închise împotriva nuanțelor mai deschise.

Acesta este un caz în care este utilă utilizarea unui instrument pentru măsurarea contrastului. Mai jos veți găsi unul în secțiunea resurse. Imaginile ar trebui să fie bine dimensionate, folosite rar și să includă pe alt text pentru indexare și scopuri descriptive. Faceți orice conținut redimensionabil pe orice tip de ecran, fără a afecta aspectul sau funcționalitatea.

optimizarea imaginilor pentru accesibilitate

sursa: kinsta.com/blog/

În ceea ce privește aspectul, este o regulă bună pentru toți vizitatorii să utilizeze un bloc mic de text care și un font de dimensiuni bune, să încorporeze mult spațiu alb și să folosească liste de antene și antete pentru a separa și defini conținutul. Încercați să evitați utilizarea tabelelor, cu excepția cazului în care acestea sunt absolut necesare pentru tipul dvs. de conținut.

Încorporarea de conținut video accesibil

Când vine vorba de videoclipuri, există trei domenii principale de luat în considerare: subtitrările, descrieri, și transcrieri. Subtitrările ar trebui să fie sincronizate cu cuvintele rostite pe videoclip, ar trebui să fie aceleași cu cele auzite de cei fără pierderi de auz, iar accesul ar trebui să fie efectuat printr-un simplu buton de comutare.

Evitați să adăugați videoclipuri cu o funcție de redare automată, deoarece persoanele nevăzute ar putea să nu poată găsi un mecanism care să oprească redarea.

Orice transcrieri ar trebui să fie localizate sub ecranul de vizualizare video și construite astfel încât cititorul să aibă un reprezentarea adevărată a conținutului video. Aceasta înseamnă că formularea ar trebui să fie corectă și orice acțiuni sau indicii importante ar trebui incluse în transcriere.

știri de transcriere video automatizate

sursa: telestream.net

Descrierile audio permit persoanelor nevăzute și cu deficiențe de vedere să se bucure de esența conținutului video. Orice acțiuni sau reprezentări care nu sunt povestite trebuie descrise într-o manieră clară și concisă care să transmită orice acțiune care are loc pe video.

Asigurarea accesibilității tastaturii

Una dintre cele mai de bază metode de introducere este tastatura, pentru a vă asigura că site-ul dvs. web este cu adevărat accesibil, asigurați-vă că niciunul din conținut nu este navigabil doar prin mouse.

Accesibilitatea tastaturii este acceptată prin crearea textului și a altor zone de navigare care se potrivesc cu funcția de tab, care poate atenua problemele cu utilizarea butoanelor sau a meniurilor fără mouse. Puteți testa acest lucru pe fiecare pagină web, deconectând mouse-ul și încercând să accesați toate funcțiile și funcțiile.

Crearea de documente accesibile

Majoritatea conținutului site-ului web includ documente sau o formă de text, și există multe documente produse digital, necesare canadienilor pentru desfășurarea activității. Pentru a se asigura că fișierele PDF și alte tipuri de documente sunt accesibile, acestea ar trebui:

 • Fii clar concis și bine prezentat
 • Folosiți anteturi și alte formate care îmbunătățesc debitul
 • Construiți conținut în formă de listă ori de câte ori este posibil
 • Limbile de etichetă utilizate pentru a ajuta cititorii de ecran să determine punctuația corectă
 • Încorporați text alt pentru a identifica imaginile

Proiectarea formularelor accesibile

Aproape toate site-urile web includ forme de un fel, indiferent dacă solicitați vizitatorilor să se aboneze la site-ul dvs. web, să creeze pe cont, să emită bilete de asistență sau să vândă mărfuri. Când adăugați formulare în conținutul dvs., asigurați-vă că câmpurile sunt suficient de mari pentru a fi distincte, că fiecare secțiune este etichetată în mod clar și asigurați-vă că orice etichetă este lângă câmpul corespunzător.

Instrucțiunile și alte informații auxiliare ar trebui să fie ușor de găsit, înțeles și citit.

Resurse pentru îmbunătățirea accesibilității site-ului

Pe lângă ghidurile referitoare la construirea și proiectarea site-urilor web, există o serie de resurse pentru a ajuta dezvoltatorii să păstreze conformitatea, creând în același timp site-uri web funcționale, plăcute estetic, pentru toți.

 • Documente accesibile cu MS Word: Deoarece este una dintre cele mai răspândite aplicații de prelucrare a datelor, acest ghid vă arată cum să vă asigurați că documentele dvs. Word respectă liniile directoare de accesibilitate. Există, de asemenea, un ghid pentru conversia documentelor Word în format PDF fără a pierde accesibilitatea și ghiduri pentru Adobe Acrobat Pro, InDesign și repararea fișierelor PDF PDF neaccesibile..
 • Proiectarea site-urilor pentru nevăzători și cu deficiențe de vedere: Acest ghid oferă îndrumări utile pentru utilizarea SEO pentru a îmbunătăți accesibilitatea, proiectarea pentru cititorii de ecran și modul de a crea conținut pentru colorblind.
 • Instrument de accesibilitate Wave: când doriți să evaluați cu exactitate site-ul dvs. pentru probleme de accesibilitate, aceste instrumente vă vor ajuta.
 • Accesorizator: Cu acest instrument, dezvoltatorii pot afișa și inspecta datele API din browsere pentru a confirma modul în care această informație transmite tehnologie de asistență.
 • W3C Wiki: Secțiunea privind testarea accesibilității oferă îndrumări cu privire la momentul efectuării testelor de accesibilitate și cum ar trebui realizată pentru cele mai bune rezultate.
 • WebAIM Contrast Checker: Acest instrument vă permite să testați primele culori și fundalul pentru a vă asigura că îndeplinesc standardele de contrast pentru WCAG 2.0.
 • DigitalGOV 508 Videoclipuri accesibile: demonstrează modul de utilizare a unui player video care respectă 508.
 • NVDA (Acces non-vizual pentru desktop): acesta este un instrument de utilizare gratuită, personal, similar cu instrumentul VoiceOver pentru Mac.
 • Instrumente pentru dezvoltatori de accesibilitate: o extensie Chrome pentru dezvoltatori pentru a verifica probleme de accesibilitate a site-ului web.
 • Accesibilitate pentru conținut web și web mobil: acesta este un ghid excelent pentru testarea accesibilității pe platformele mobile. Poate fi utilizat împreună cu Ghidul de bune practici pentru web mobil.

Gânduri finale

Conformitatea înseamnă încorporarea accesibilității în proiectarea dvs. încă de la început. Totuși, proiectarea pentru accesibilitate nu înseamnă neapărat că trebuie să începeți de la zero. Toate sugestiile și cele mai bune practici detaliate mai sus pot fi implementate în orice moment pe site-ul dvs. web.

Bacsis: Majoritatea constructorilor de site-uri extrem de apreciate urmează deja îndeaproape accesibilitatea. Dacă nu aveți experiență în managementul backend, vă recomandăm să verificați software-ul menționat înainte de a încerca să faceți totul singur.

Sperăm că aceste informații și link-uri către resurse să vă fie de folos pentru a vă permite să produceți cel mai bun conținut și aspect posibil, și să le poată bucura oricine călătorește prin paginile dvs.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector