Ghid pentru începători pentru optimizarea fișierelor site-ului web (70% încărcare mai rapidă)

Pentru a accelera site-ul dvs. și a economisi lățimea de bandă, compresia este una dintre cele mai eficiente (și mai simple) metode de a realiza acest lucru.


… Cu toate acestea, mulți proprietari de site-uri încă nu își optimizează fișierele în 2020, fie pentru că nu știu cât de important este sau nu știu cum.

Pentru a face o poveste lungă, unul dintre cele mai importante moduri de a accelera viteza de încărcare a paginii dvs. este să faceți fișierele dvs. JavaScript (JS) să încarce fasters … Și puteți accelera JavaScript utilizând compresia GZIP.

Acum, acest lucru este ideal doar pentru browserele moderne, dar majoritatea oamenilor de pe internet folosesc un dispozitiv și un browser recent. Atât Yahoo, cât și Google utilizează compresia GZIP.

Dar mai întâi, să stabilim un pic de context.

Pasul 1: Ce este codificarea conținutului?

Pentru a putea optimiza eficient fișierele site-ului dvs. web, este important să înțelegeți un concept cunoscut sub numele de codarea conținutului.

Cu alte cuvinte, acest lucru este utilizat pentru a face posibilă compresia unui document fără riscul de a-și pierde identitatea de tip suport de bază. Browserul dvs. va vorbi cu un server web atunci când solicitați un fișier.

Cerere HTTP

Practic, browserul îi spune serverului ce dorește. Serverul îl caută și îl găsește. Browserul îl încarcă apoi. Cu cât fișierul este mai mare, cu atât este mai lung nevoie de browser pentru a-l încărca.

Deci, ce faci când un fișier este prea mare?

Îl veți ferma. Când trimiteți un fișier închis cu un browser, economisiți atât timpul de descărcare cât și lățimea de bandă.

Există două elemente asociate serverului și browserului, știind că este bine să trimiteți un fișier zip:

 • Browserul anunță serverul că este bine să trimită conținutul comprimat, trimițând un antet
 • Dacă conținutul este comprimat, serverul trimite un răspuns

Dacă fișierul nu este comprimat, serverul nu va trimite peste antetul de răspuns care codifică conținutul. Antetul de acceptare a codificării nu este o cerere, ci doar o solicitare făcută de browser.

Browserul va trebui să se ocupe de versiunea grea obișnuită, iar serverul nu trimite prin conținutul comprimat.

Instalarea serverului

Nu aveți control asupra browserului. Acesta va trimite fie antetul, fie nu îl va trimite. Cu toate acestea, puteți configura serverul pe care îl utilizați pentru a vă asigura că returnarea conținutului cu fermoar este atât timp cât browserul este capabil să o gestioneze. Aceasta duce la economii importante de lățime de bandă.

performanța web după compresie

Pentru a face acest lucru, pur și simplu activați setările de compresie pentru IIS. Dacă utilizați Apache, este relativ simplu să activați compresia la ieșire. Accesați fișierul dvs. .htaccess și adăugați codul corespunzător.

Există două opțiuni de compresie din care să alegeți cu Apache:

 • mod_deflate este standard și este mai ușor să îl configurați
 • mod_gzip vă permite să pre-comprimați conținutul și acesta pare mai puternic

ușor dezumflat apache

Indiferent de opțiunea pe care o alegeți, Apache va arăta pentru a vedea dacă browserul a trimis antetul pentru acceptarea codificării, apoi va returna fișierul în versiunea sa obișnuită sau în versiunea sa comprimată.

Dacă un browser mai vechi creează probleme, există lucruri pe care le poți face pentru a-l corecta prin adăugarea anumitor directive speciale.

Pentru a returna conținutul comprimat, puteți utiliza PHP dacă nu puteți face modificări la fișierul dvs. .htaccess. În PHP:

<?php if (substr_count ($ _ SERVER [“HTTP_ACCEPT_ENCODING”], “gzip”)) ob_start (“ob_gzhandler”); altceva ob_start (); ?>

O versiune gzipped a fișierului este returnată după verificarea antetului de acceptare. Acest lucru este similar cu construirea unui server web pe cont propriu. Pentru a comprima ieșirea, Apache face mai ușor.

Atenție importantă: majoritatea software-urilor de construire a site-urilor nu permit editarea la nivel de cod (cu unele excepții). Pe Hosting Canada, suntem susținători puternici ai găzduirii de sine a site-ului dvs., dar realizați că nu este pentru toată lumea. Când utilizați builderi de site-uri precum Squarespace, Wix sau Weebly, acest tip de tinkering la nivel de server este probabil dincolo de dvs..

Verificați compresia

Este important să vă asigurați că livrați conținut comprimat după ce terminați configurarea serverului. Pentru a stabili dacă pagina dvs. este comprimată online, puteți utiliza un test GZIP online.

În browserul dvs., instrumentele pentru dezvoltatori vă pot ajuta în acest sens. Veți dori să accesați fila rețelei, să actualizați pagina și apoi să faceți clic pe linia de rețea a paginii specifice.

Dacă conținutul a fost trimis comprimat, veți vedea antetul „codare conținut: GZIP”.

google chrome gzip header

Pentru a obține mai multe detalii, puteți da clic pe pictogramă pentru „utilizați rânduri mari”. Aceasta oferă, de asemenea, informații despre dimensiunea adevărată a conținutului și dimensiunea transferului comprimat.

Măsuri de luat în considerare

Compresia oferă o mulțime de beneficii, dar există dezavantaje la orice. Doriți să fiți conștienți de următoarele:

 • Graficul raportului de compresieConținut deja comprimat: Majoritatea muzicii, videoclipurilor și imaginilor sunt deja comprimate. Dacă încercați să le comprimați din nou, aceasta este în mare parte doar o pierdere de timp. În cele mai multe cazuri, trebuie doar să vă faceți griji cu privire la comprimarea CSS, HTML și JavaScript.
 • Browsere mai vechi: Conținutul comprimat nu este compatibil cu toate browserele. Acest lucru este valabil mai ales pentru browserele care sunt mai vechi. De exemplu, poate doriți să evitați compresia HTTP dacă trebuie să lucrați pe Windows 95 sau cu Netscape 1.0. Există câteva reguli și linii directoare pentru a evita compresia pentru browserele mai vechi cu Apache mod-deflate.
 • CPU-încărcare: Economisiți lățimea de bandă și utilizați timpul procesorului când comprimați conținutul în zbor. Având în vedere viteza de compresie, compensarea este de obicei considerată corectă. Există modalități de a trimite atât versiuni comprimate, cât și conținut static de precomprimare. În general, aceasta necesită o configurație mai mare. Amintiți-vă că persoanele de pe internet au o durată scurtă de atenție, astfel încât creșterea vitezei pentru o experiență mai bună a utilizatorilor prin utilizarea ciclurilor procesorului este de obicei întotdeauna o idee bună.

De ce ar trebui să utilizați GZIP Compression

Consola de compresie httpCompresia GZIP oferă o multitudine de avantaje. Este important să știți care sunt acestea, astfel încât să fiți pe deplin conștienți de ce ar trebui să începeți să-l utilizați.

In medie, utilizarea GZIP pentru a comprima fișierele CSS și HTML vă economisește 50 până la 70% din dimensiunea totală a fișierului. Această economie semnificativă de dimensiune a fișierului are ca rezultat o experiență de utilizator mult mai bună și mai eficientă pe site-ul dvs..

Această tehnică joacă, de asemenea, un rol important în SEO-ul general al site-ului dvs. web. Motoarele de căutare utilizează algoritmi complexi pentru a determina unde site-urile și paginile web se încadrează în rezultatele căutării.

Un element care devine mai important la fiecare actualizare a algoritmului este timpul de încărcare a paginii web. Motoarele de căutare utilizează aceste informații pentru a determina optimizarea generală a unui site web.

test de viteză de compresie gzipCând paginile web se încarcă rapid, cei care vizitează site-ul nu trebuie să aștepte pentru a accesa conținutul pe care îl caută. Nu uitați că utilizatorii de internet au o durată scurtă de atenție.

Dacă o pagină web durează prea mult pentru a se încărca, utilizatorul este probabil să facă clic pe distanță și să găsească un site mai rapid, cu informații similare. Motoarele de căutare doresc să recompenseze încărcarea rapidă a site-urilor web, astfel încât le oferă o plasare mai mare a rezultatelor căutării.

Un site web mai rapid crește, de asemenea, conversiile. Aceasta înseamnă că dacă aveți un site web de comerț electronic, cu cât se încarcă mai repede, cu atât vânzările sunt mai mari. De fapt, aproximativ 51 la sută dintre americani spun că primul motiv pentru care abandonează o achiziție este un site web lent.

Studiile de caz arată că vă puteți îmbunătăți rata de conversie mai mult de 15 la sută reducând timpul de încărcare a site-ului dvs. web cu doar 2,2 secunde.

Depanarea problemelor cu GZIP Compression

Ca toate elementele tehnologice, compresia GZIP poate eșua din cele mai mici motive. Vestea bună este că majoritatea motivelor eșecului pot fi remediate.

Primul element care trebuie analizat este dacă compresia GZIP este acceptată de gazda dvs. web. Deși majoritatea îl acceptă datorită importanței sale pentru încărcarea paginilor, există puțini selectați care nu s-au deranjat să asigure compatibilitatea. Puteți contacta gazda web pentru a afla dacă este compatibilă compatibilitatea GZIP.

Următorul element de explorat este codul dvs.. Chiar și un singur personaj greșit poate cauza probleme. Căutați un caracter ratat, o eroare de sintaxă sau orice cod malformat. Toate codările dvs. trebuie să funcționeze cu arhitectura dvs. pentru ca compresia să aibă succes.

Puteți verifica doar codul pe care l-ați introdus cu PHP sau .htaccess (acest lucru a fost discutat mai sus). Dacă nu puteți găsi o problemă, dar credeți că este vinovat codul, luați în considerare doar schimbarea acestuia cu un cod diferit, care este mai probabil să funcționeze..

În unele cazuri, gazda dvs. web are acces la fișierele potrivite pentru a permite compresia GZIP, dar nu. În acest caz, trebuie doar să sunați gazda și cereți-le să le activeze.

Ați aflat mai devreme în acest articol despre verificarea compresiei dvs. GZIP. Aceasta este o opțiune rapidă și ușoară pentru depanare. În general, este recomandat să faci acest lucru mai întâi. Dacă ceva nu este în regulă, verificați cu gazda dvs. web și evaluați codul pe care l-ați utilizat.

Dacă browserul dvs. nu este actualizat, de asemenea, acest lucru poate provoca probleme cu compresia GZIP. Acest lucru este în special în cazul versiunilor vechi de Internet Explorer. Dacă multe persoane care vă vizitează site-ul folosesc un browser vechi, aceasta este o problemă pe care trebuie să o abordați.

Dacă fișierele de pe site-ul dvs. sunt extrem de mari, acest lucru poate pune probleme legate de compresia GZIP. Dacă utilizați o versiune mai veche GZIP, limitele de dimensiune a fișierului pot fi relativ mici, cum ar fi două gigabyte sau mai puțin. Din această cauză, doriți să determinați care sunt limitele versiunii dvs. GZIP.

Una dintre cele mai bune modalități de a îmbunătăți performanța și viteza site-ului dvs. web prin activarea compresiei. Acum că știți cum să o faceți, puteți începe să profitați din plin de beneficii.

Fiți conștienți de avertismente și considerați-le în timp ce lucrați. Următorul pas este să îl configurați, astfel încât vizitatorii dvs. să poată profita de beneficii.

Un factor de viteză de multe ori trecut cu vederea, are legătură cu alegerea companiei de găzduire web. Da, face o diferență pe care o alegeți, întrucât unii pur și simplu fac mai bine atunci când vă luați timpul necesar pentru crearea datelor.

Pentru mai multe informații, aruncați o privire la ghidul meu despre cum să vă îmbunătățiți viteza site-ului.

Referințe și credite de imagine:

 • BetterExplained.com
 • OpenSourceVarsity.com
 • Geekeasier.com
 • WebPerformance.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector