Diferite tipuri de găzduire web explicate (partajate, VPS, dedicate)

Diferite tipuri de găzduire web


Aveți nevoie de un loc unde să adăpostiți site-ul dvs., dar sunteți confundați de diferitele tipuri de găzduire web? Atunci ai ajuns la locul potrivit.

Nu este ușor să găsești gazda web potrivită pentru tine. Există o mulțime de factori de luat în considerare. Chiar dacă ați trecut prin lista noastră de cele mai bune găzduire web, s-ar putea să rămâneți în continuare cu câteva semne de întrebare cu privire la ce tip de site web este cel potrivit pentru dvs..

Pentru a vă ajuta cu acest lucru, această postare vă va oferi informații despre ce este web hosting și ce tipuri de găzduire web sunt disponibile. După aceea, vom discuta în detaliu diferitele tipuri de găzduire web, inclusiv modul în care funcționează, pro și contra și pentru cine sunt cele mai potrivite.

Gata? Atunci să începem.

Mai întâi Bazele – Ce este exact Gazduirea Web?

diferite tipuri de găzduire web - Gazduire explicatăÎn primul rând, să lămurim ce este chiar gazduirea web.

Este de fapt destul de simplu. Când vizualizați un site web într-un browser, puteți face acest lucru, deoarece browserul a descărcat un număr de fișiere pline cu cod și a transformat marcajul în ceva ce puteți vedea de fapt.

La fel ca pe computerul dvs., aceste fișiere au fost stocate undeva, astfel încât să le puteți accesa. Cu toate acestea, în loc de hard disk-ul lor, se aflau pe un alt computer, un așa-numit server.

Serverele sunt mai puternice decât laptopul dvs. (astfel încât acestea pot gestiona multe persoane care accesează site-ul în același timp), cu toate acestea, acesta este format din aceleași lucruri ca un procesor, memorie și alte componente. Are chiar și un sistem de operare, de obicei bazat pe Linux.

Proprietarul serverului îl închiriază persoanei care deține site-ul web pe care îl vizualizați și oferă și alte servicii precum administrarea serverului, asistență, scanarea malware, backup-uri și așa mai departe. Procesul de furnizare a acestei infrastructuri pentru alții se numește web hosting. Persoana care o face se numește furnizor de hosting.

Toate clare până acum? Misto, apoi hai să ne aruncăm în detalii.

Ce tipuri diferite de găzduire web există?

care prezintă diferite tipuri de găzduire web - partajare vs vps vs dedicate

Gazduirea web este mai mult decât un lucru. În primul rând, majoritatea gazdelor oferă mai multe pachete de servicii care pot fi extrem de diferite în ceea ce privește prețul și ceea ce obțineți pentru asta.

Cu toate acestea, una dintre primele și cele mai de bază decizii pe care trebuie să le luați este să decideți una dintre diferitele tipuri de găzduire.

Deși există diferite modalități de a distinge ofertele de găzduire web (caracteristici, nivel de gestionare), cele mai fundamentale modalități sunt de a privi tehnologia folosită pentru server.

Acest lucru are sens, deoarece, după cum veți vedea mai jos, acea parte determină, de asemenea, o mulțime de alți factori precum performanța, securitatea, scalabilitatea și nivelul de efort din partea dvs..

Deoarece acest lucru face o astfel de diferență, în loc să te uiți mai întâi la companii și prețuri, mai bine te concentrezi mai întâi pe a afla care dintre diferitele tipuri de găzduire web este genul potrivit pentru tine. După aceea, vă puteți uita în continuare la ce este disponibil.

În cele ce urmează, vom examina îndeaproape patru dintre cele mai frecvente tipuri de hosting: shared, VPS, dedicat și cloud hosting. Deci știi să iei decizia pentru tine.

1. Gazduire comună – Cel mai bun pentru începători

Gazduire comună

Gazduirea în comun este exact cum sună. Cu un cont de găzduire partajat, site-ul dvs. este situat pe același server ca și o mulțime de alte site-uri web.

Câți sunt o grămadă? Asta depinde într-adevăr de configuratorul dvs. și de furnizorul de hosting Cu toate acestea, nu este neobișnuit ca un site să se încadreze cu sute și chiar mii de alte persoane.

Pro-uri

Cel mai mare avantaj al acestei opțiuni este că partajați și costurile unui server cu multe persoane. Dacă furnizorul de găzduire poate pune câteva sute sau mii de clienți pe un singur server, le permite să răspândească costurile de operare între mai multe părți.

Acesta este și motivul pentru care găzduirea partajată este cea mai accesibilă. Îl puteți avea la prețuri la fel de ieftine ca 2 USD / lună, cu costul mediu în intervalul de 5 $ – 10 $ / lună. Excelent pentru persoanele cu fonduri limitate și cele care abia încep.

În afară de asta, cu un cont de găzduire partajat, de obicei, sunteți îngrijit complet în ceea ce privește configurarea. Există foarte puțin de configurat, astfel încât să vă puteți concentra complet pe construirea site-ului dvs. web.

Contra

Partajarea serverului cu multe părți este totuși cel mai mare dezavantaj al acestui aranjament. După cum am menționat, un server este un computer cu resurse precum spațiul hard disk-ului, viteza procesorului și memoria RAM.

VPS-vs-Shared

Aceste resurse sunt finite. La fel cum laptopul încetinește atunci când rulați prea multe programe simultan, la fel și aceste mașini atunci când au prea multe de făcut.

Întrucât toate site-urile web de pe o gazdă partajată solicită resursele serverului, puteți întâmpina probleme dacă unul dintre ele blochează toată puterea de procesare prin trafic crescut sau cod defect. Acest lucru îi lasă pe toți ceilalți să concureze pentru restul, ceea ce duce la timp inactiv (ceea ce înseamnă că site-ul dvs. nu este accesibil) sau la viteza de încărcare redusă.

Este un fenomen numit „efectul vecinului rău” și unul dintre motivele principale de găzduire partajată este cel mai problematic dintre diferitele tipuri de găzduire web. Deși multe gazde încearcă în mod activ să evite acest scenariu, este un risc să vă asumați cu această configurație specială. Până la urmă, dacă fiecare client plătește 5 dolari / lună, merită cu adevărat să cheltui ore întregi de asistență pentru un singur client? Nu chiar.

Cine este pentru?

Așadar, găzduirea în comun este o idee bună? Da! Poate fi excelent pentru site-urile de locuințe care nu obțin o mulțime de trafic (încă), site-uri de broșuri statice, site-uri de dezvoltare și testare, site-uri personale sau alte site-uri web în care timpul de funcționare nu este un lucru mare.

Gazduirea în comun este, de asemenea, o opțiune excelentă dacă sunteți la un buget foarte restrâns. Permite întreprinderilor să creeze o prezență web chiar dacă nu sunt în cea mai bună poziție pentru a face acest lucru. Ca o astfel de găzduire partajată este un instrument extrem de important pentru egalitate pe web.

Unele dintre cele mai cunoscute gazde din acest segment sunt Bluehost, Siteground și InMotion Hosting.

Citiți în continuare: Cele mai bune 8 furnizori de gazduire web ieftine

2. Gazduire VPS – Gazduire partajată la nivelul următor

Gazduire VPS

VPS înseamnă Virtual Private Server. Este cel mai bine echilibrat dintre diferitele tipuri de găzduire web. Un server VPS este încă un mediu comun, dar modul în care este configurat este foarte diferit.

În timp ce toate site-urile de pe VPS partajează un server fizic, găzduiește mai multe mașini virtuale separate. Acest lucru îl face să fie un fel de mijloc între găzduirea partajată și obținerea propriului server dedicat.

Pro-uri

VPS este mult mai fiabil și stabil decât găzduirea partajată. În primul rând, este de obicei limitat la 10-20 de site-uri web pe server. Aceasta scade cererea de pe server în sine.

Totuși, adevărata îmbunătățire este aceea că toate resursele sunt împărțite uniform și niciun site web nu are voie să depășească lotul său. Odată ce ați atins limita a ceea ce v-a fost atribuit, site-ul dvs. va putea scădea, dar celelalte vor rămâne stabile.

Acest lucru se realizează prin intermediul mașinilor virtuale care creează o separare în server. Această adăugare simplă atenuează cel mai mult efectul vecinului rău.

Un alt mare beneficiu al serverelor VPS este că acestea oferă mai multă flexibilitate și vă permit să vă personalizați mediul. În gazdele partajate, acest lucru nu este posibil, deoarece ar schimba și configurarea tuturor. Deoarece contul dvs. este conținut într-o mașină virtuală, puteți efectua modificări fără a afecta alte persoane.

În cele din urmă, VPS este scalabil. Deoarece rulați o mașină virtuală care ia un procent din resursele disponibile pe server, creșterea a ceea ce vă este disponibil nu este deloc problemă. Acesta este un confort deosebit pentru proprietarii de afaceri care se așteaptă ca site-urile lor să crească și să înflorească.

Contra

Nu există prea multe dezavantaje pentru acest tip de găzduire. Cel mai mare lucru este, desigur, că costă mai mult decât soluțiile de nivel inferior. Deci, dacă aveți un buget restrâns, trebuie să găsiți o soluție care să vă ajute monetar.

Cu toate acestea, în timp ce VPS mediu costă în jur de 50 USD / lună (și se poate extinde până la 200 USD), este posibil să obțineți VPS de la aproximativ 20 USD / lună. În plus, după ce ați atins eșaloanele mai mari ale acestui tip de găzduire web, probabil că veți câștiga suficienți bani pentru a acoperi cu ușurință costurile.

Un al doilea lucru legat de găzduirea VPS este că, cu o putere de configurare mai mare, de asemenea, are mai multă responsabilitate. Dacă nu știți ce faceți, este posibil să eliminați fișierele sau software-ul crucial fără să îl știți. Deci, pentru a profita cu adevărat de ea, trebuie să fiți educat.

Cine este pentru?

Dacă aveți banii, vă recomandăm să actualizați VPS cât mai curând posibil. Deși este mai scump, chiar și cel mai mic nivel este de obicei mult mai bun decât orice soluție de găzduire partajată.

Cel târziu când începeți să primiți cantități decente de trafic, ar trebui să faceți mișcarea? Cu toate acestea, asigurați-vă că verificați detaliile despre ceea ce primiți (taxe de configurare, energie procesor, memorie, spațiu de stocare, lățime de bandă), astfel încât să știți că este ceea ce aveți nevoie.

Unele soluții VPS cunoscute și respectate sunt oferite de inMotion Hosting și Dreamhost.

3. Gazduire dedicată – pentru marile ligi

Gazduire dedicata

După cum sugerează deja numele, găzduirea dedicată înseamnă pur și simplu acest lucru: aveți un server pentru dumneavoastră. Aceasta oferă o serie de avantaje, dar vine și cu câteva dezavantaje.

Pro-uri

În primul rând, unul dintre principalele avantaje ale găzduirii dedicate este faptul că anulează toate problemele proaste ale vecinilor, pur și simplu pentru că nu există. Niciun alt site web nu vă poate fura resursele, poate prezenta un risc de securitate sau poate provoca alte probleme. Acest lucru o distinge de diferitele tipuri de găzduire web despre care am discutat anterior.

În plus, din moment ce obțineți un computer singur, multe companii vă permit să-l personalizați pe scară largă. Este posibil să puteți alege sistemul de operare, cantitatea și tipul de memorie și alte elemente hardware. Acest lucru vă oferă multă flexibilitate.

Contra

Desigur, acest tip de configurare vine cu un cost. Închirierea unui server dedicat nu este ieftină. Prețurile încep de la 60 USD / lună și merg până la 350 USD + / lună. Cu toate acestea, la punctul în care afacerea dvs. are nevoie de un server dedicat, probabil că ar trebui să puteți suporta costurile.

Pe lângă asta, trebuie să știți destul de multe despre computere și tehnologia serverului. În timp ce există soluții dedicate de găzduire dedicate, va trebui totuși să faceți multe pe cont propriu.

În ceea ce privește extremitatea lucrurilor, puteți obține un serviciu complet neadministrat în care ar trebui să instalați singur sistemul de operare, să nu mai vorbim de toate instrumentele necesare pentru a rula un server web, de a oferi scanare de securitate, eliminare de malware etc. În mod alternativ, puteți angaja și un administrator de server. Cu toate acestea, asta aduce costuri suplimentare.

De asemenea, cu un server dedicat, vă puneți toate ouăle într-un singur coș. Dacă hardware-ul său nu reușește, site-ul dvs. este stins. În alte aranjamente, alte module pot prelua în caz de defecțiune sau pot fi înlocuite automat. Cu servere dedicate, în special dacă le monitorizați singur, acest lucru ar putea dura mai mult.

Cine este pentru?

Are cineva vreodată nevoie de găzduire dedicată? Asta este discutabil. În lumea de azi, cu cloud VPS, este nevoie de propriul server în scădere. Sigur, poate dura mult mai multe accesări decât un VPS tradițional, cu toate acestea, din punct de vedere al scalabilității, nu este aproape nicăieri un sistem bazat pe cloud ar putea oferi (mai multe despre cele de mai jos).

În afară de asta, un VPS de înaltă performanță poate fi mult mai ieftin decât un server dedicat low-end și, de asemenea, mult mai puternic. Nu vă lăsați păcălit să credeți că dedicat este o opțiune mai avansată doar pentru că sunteți singura persoană pe server. Vedeți în schimb resursele disponibile, acesta este ceea ce contează cu adevărat.

Deci, printre diferitele tipuri de găzduire web discutate aici, acesta este cel mai puțin probabil să aveți nevoie. Singurele două ori am spune că, cu siguranță, ar trebui să mergeți pentru un server dedicat este dacă aveți nevoi extrem de specializate în ceea ce privește hardware-ul sau dacă doriți mult mai mult control asupra confidențialității datelor dvs. decât oriunde altundeva.

Unele dintre cele mai bune gazde dedicate sunt LiquidWeb, GreenGeeks și PickaWeb.

4. Cloud Gazduire – Viitorul Gazduire Web

Gazduire cloud

Gazduirea în cloud este în esență aceeași ca a găzduirii VPS, prin faptul că aveți site-ul dvs. pe o mașină virtuală.

Cu toate acestea, în loc de un server fizic, site-ul dvs. face parte dintr-o întreagă rețea de calculatoare de la care poate extrage toată puterea de care are nevoie în mod dinamic.

Acest tip de configurare devine tot mai obișnuit. Unele companii nu mai apelează niciodată la serviciul lor VPS, spun Cloud sau Cloud VPS.

Pro-uri

Unul dintre cele mai mari avantaje ale hostingului cloud este scalabilitatea. Un VPS tradițional poate fi scalat, dar numai într-un anumit punct. Este limitat de capacitatea hardware-ului pe care este activat. Pe un server cu 32 GB RAM, site-ul dvs. nu va putea accesa niciodată 64 GB dacă este nevoie.

Nu este cazul pentru un sistem bazat pe cloud. În loc să partiționeze un computer în mai multe mașini virtuale, acesta combină mai multe calculatoare într-un server virtual puternic, care poate furniza resursele sale în mod necesar. Oricât de mult necesită site-ul dvs., atât de mult poate obține.

În afară de asta, sunteți facturat doar pentru resursele pe care le sfârșiți efectiv. Aceasta poate fi o soluție mai bună decât plata unui preț fix pentru un server dedicat pentru care nu folosiți niciodată întreaga capacitate.

Acest tip de configurare este de asemenea bun din motive de securitate, în special atacuri DDoS. În acele tipuri de hacks, serverul este copleșit de o multitudine de cereri paralele până când se blochează. Într-o rețea cloud, puteți să răspândiți aceste solicitări în mai multe computere diferite și să le reduceți efectul mult mai bine decât pe orice sistem cu un singur server.

Contra

Principalul dezavantaj al hostingului cloud este că costurile nu sunt întotdeauna pe deplin previzibile. Mulți furnizori de cloud hosting funcționează cu o combinație de prețuri fixe și taxe de plată. În cazul în care aveți vârfuri de trafic, acest lucru vă poate crește considerabil costul. Deși asta înseamnă, de obicei, că câștigați mai bine și, prin urmare, puteți suporta costurile, este ceva de care trebuie să țineți cont.

Cine este pentru?

cloud_hosting

Sistemele cloud sunt grozave dacă doriți să puteți extinde mult mai mult site-ul dvs. decât sistemele tradiționale. În viitor, probabil că va înlocui opțiunile partajate și dedicate, deoarece tehnologia devine mai avansată.

Acestea fiind spuse, în acest moment, nu face o diferență imensă dacă căutați VPS sau cloud hosting. Multe companii își înlocuiesc sistemul obișnuit cu VPS bazat pe cloud, pur și simplu datorită beneficiilor pe care le oferă acestora. Deci, chiar dacă mergeți pentru un VPS simplu, este posibil să utilizați cloud hosting fără să știți.

Unele gazde cunoscute care furnizează gazduire cloud sunt Dreamhost, Google Cloud Platform, Amazon Web Services și Linode.

Care dintre diferitele tipuri de găzduire web este pentru dvs.?

Alegerea unui pachet de găzduire poate fi destul de dificilă și are în vedere multe. Cu toate acestea, primul pas este înțelegerea diferitelor tipuri de găzduire disponibile. Sperăm că acest articol v-a oferit fundalul pentru a face acest lucru.

Dacă tocmai începeți (cum ar fi atunci când construiți primul blog / site), este foarte bine să mergeți cu un hosting comun. Este întotdeauna posibil să transferați într-o configurație mai puternică mai târziu. Numai dacă știți deja că site-ul dvs. are nevoi pe care găzduirea partajată nu le poate îndeplini, ar trebui să analizați alte opțiuni din start.

După ce ai luat o decizie, are sens să te uiți la o grămadă de companii. Vă recomandăm să verificați gazdele noastre de top pentru a le găsi pe cele mai bune. Uitați-vă la ce vă oferă și comparați memoria RAM, spațiul pe disc, utilizarea CDN, lățimea de bandă și alte resurse cuantificabile. Apoi aruncați o privire la orice caracteristici suplimentare aveți nevoie.

La sfârșitul procesului, ar trebui să ai 2-3 favoriți, moment în care se va reduce la preferințele personale. Poate că o discuție scurtă cu sprijin – pentru a le evalua utilitatea – va parcurge un drum lung.

Aveți nevoie de lecturi suplimentare pe web hosting? Aruncați o privire în articole precum locul de înregistrare a numelui de domeniu și opțiunile pentru constructor de site-uri pentru a crea site-ul dvs..

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector