Cum se gestionează bazele de date WordPress cu phpMyAdmin (2020)

Majoritatea oamenilor consideră WordPress ca un simplu site web și producător de magazine de comerț electronic. Cu adevărat, oricine poate folosi WordPress pentru a construi o varietate de site-uri web tematice și magazine online. Cu toate acestea, este posibil să nu vă dați seama când faceți clic pe instalarea cu un singur buton, creați de fapt o bază de date. Baza de date MySQL stochează site-ul dvs. web și, cu o îngrijire și întreținere corespunzătoare, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la pierderea site-ului.


Cu PMA, puteți utiliza instrumente pentru backup și securizare a acestei baze de date. Aruncăm o privire mai atentă la ce face o bază de date WordPress MySQL și cum să vă protejați site-ul dvs. cu instrumente și un ghid pentru sarcinile comune PMA.

Cum să utilizați phpMyAdmin

Înainte de a intra în detaliile bazelor de date WordPress, vă ajută să definiți câțiva termeni:

Ce este o bază de date MySQL WordPress?

MySQL înseamnă „limbaj de interogare structurat”. Aceasta definește sistemul de gestionare a bazelor de date open-source pe care îl puteți rula efectiv folosind interogări.

WordPress-ul dvs. are o bază de date MySQL instalată ori de câte ori creați o nouă instalare. Baza de date este una dintre cele două componente cruciale pentru site-ul dvs. WordPress. Dacă WordPress este gateway și interfață pentru construirea unui site web, baza de date MySQL este inima. Tot conținutul dvs., inclusiv postări, comentarii, pagini, imagini și altele, sunt stocate în baza de date.

modul de utilizare-php-to-insert-date-in-MySQL-bază de date

La fiecare instalare, sunt create noi tabele standard pentru baza de date WP. Există 11 tabele în total. Cu toate acestea, dacă aveți pluginuri necesare pentru tema dvs., veți avea mai multe tabele. Cu toate acestea, fișierele de instalare vin cu tabelele principale ale WordPress, după cum urmează:

 •  wp_comments: toate comentariile site-ului dvs. sunt stocate aici.
 •  wp_commentmeta: aceasta include „meta-date” (cum ar fi titlul, cuvintele cheie etc.) pentru comentariile dvs. pe site.
 •  wp_links: deține informațiile pe care le-ați introdus în funcția de link WordPress.
 •  wp_posts: aceasta include toate datele pentru pagini, navigare și postări.
 • wp_options: aceasta include toate fișierele dvs. de administrare și setări.
 • wp_postmeta: meta date pentru toate postările dvs..
 • wp_terms: categoriile și etichetele sunt stocate aici.
 • wp_term_relationships: toate informațiile legate de postări și taxonomii sunt aici.
 • wp_users: puteți configura o varietate de utilizatori, cum ar fi administratorii și autorii, iar informațiile lor sunt stocate aici.
 • wp_usermeta: aceasta este meta-date ale utilizatorului.
 • wp_term_taxonomy: aceasta include taxonomiile pentru tabele din wp-_terms.

Aceste tabele stochează practic toate datele și fișierele brute pe care se creează site-ul dvs. web. Pe partea WordPress, puteți stil, edita și încărca media. Aceste tabele sunt create automat când instalați fișierele de instalare WordPress, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la configurarea acestei părți.

Ce este phpMyAdmin și de ce să-l utilizați pentru gestionarea bazelor de date WordPress?

Deci de ce folosiți acest lucru pentru a controla baza de date MySQL? Cu PMA, puteți face backup și controla baza de date prin intermediul instrumentelor, ceea ce înseamnă că nu trebuie să scrieți interogările MySQL.

Iată principalele caracteristici:

 •  Folosiți instrumente pentru administrarea și monitorizarea bazelor de date cu o aplicație web open-source bazată în PHP.
 • Compatibil cu mai multe servere atât în ​​sistemele Windows sau Linux.
 • Modificați orice punct valoric din baza de date
 • Faceți clic și executați acțiuni fără probleme pentru a efectua interogări SQL care vă controlează și securizează bazele de date mai eficient
 •  Creați și eliminați orice bază de date pe care doriți.
 • Backup, export și import de baze de date în doar câteva clicuri de mouse.

Astăzi, aproape toate gazdele WordPress oferă acest pachet administrativ PHP în cadrul software-ului cPanel, iar toți furnizorii de hosting de cPanel se descurcă la fel de bine. Le primiți ca parte a pachetului dvs. de găzduire, iar acestea pot fi accesate prin intermediul paginii de produse sau setări ale contului dvs. de găzduire. Cu toate acestea, dacă executați propriul dvs. server, atunci ați configura aceste fișiere pe cont propriu.

Chiar dacă nu aveți cunoștințe despre configurarea serverului și ați început doar să aflați despre baze de date, puteți utiliza acest lucru ca un instrument administrativ pentru baza de date MySQL. În timp ce există multe alte instrumente administrative de genul acesta, PMA funcționează și pentru alte platforme de dezvoltare web, precum WampServer sau MAMP. Ca atare, PMA este foarte recomandat pentru WordPress, deoarece este ușor de configurat, simplu de utilizat și este inclus cu majoritatea furnizorilor de găzduire web de înaltă calitate.

Aveți nevoie să știți PHP pentru a lucra cu PMA?

Răspunsul scurt este nu! Acest PMA este scris în PHP, care vă permite să rulați în browserul dvs. web normal. Toate acțiunile de gestionare există deja într-o interfață, astfel încât puteți să faceți clic și să executați cu ușurință pentru a efectua fiecare.

Vrei să înveți PHP oricum? Deși nu trebuie să știți cum să scrieți PHP pentru a utiliza PMA, este posibil să doriți să învățați PHP pentru a înțelege și a personaliza WordPress mai târziu. Iată un tutorial excelent pentru începători.

Cum accesați PMA?

Dacă este prima dată când înveți despre MySQL și PMA pentru gestionarea bazelor de date, atunci probabil că vrei să folosești instrumentele unui furnizor de hosting pentru a configura și gestiona serverul tău WordPress. Fiecare site web are nevoie de găzduire, nu? Când vă înregistrați cu un furnizor de hosting, indiferent dacă achiziționați o temă WordPress sau utilizați cPanel (sau Plesk) pentru a instala fișierele, veți crea o bază de date MySQL. Ar trebui să puteți accesa pagina principală administrativă PMA în cPanel, sau poate fi necesar să faceți clic pe produsul de găzduire din contul dvs. de hosting, apoi faceți clic pe „Gestionare” sau „Setări”.

Dacă aveți probleme pentru a avea acces la instrumentele dvs. de gestionare a bazelor de date, trebuie să vă adresați furnizorului dvs. de hosting sau să consultați pagina de asistență a acestora.

Ești un utilizator avansat care îți configurează propriul server și baze de date? Dacă îl instalați pe cont propriu, există mai multe modalități de a-l adăuga pe server. Puteți utiliza ghiduri de instalare pentru a obține informații de configurare pentru fiecare tip de server.

Utilizarea phpMyAdmin pentru a vă gestiona baza de date WordPress

După cum ați dedus mai sus, există în mod esențial două moduri de configurare a acestei baze de date PMA f WP.

Cel mai obișnuit și mai simplu mod de a accesa PMA este prin contul de găzduire. În acest caz, instrumentul este probabil instalat în baza de date MySQL. În mod obișnuit, trebuie să accesați tabloul de bord al gestiunii contului dvs. și să accesați pagina de pornire a cPanel. Dacă aveți probleme cu acest lucru, cel mai bine este să vă adresați telefonic furnizorului de găzduire. Vă vor putea explora cum puteți accesa acest instrument de administrare prin pagina de cont a furnizorului dvs. de hosting.

Al doilea mod și mai complicat este să executați propriul server și să instalați manual PMA, dar acest lucru este ușor de făcut dacă sunteți familiarizat cu configurarea și gestionarea serverului. De exemplu, puteți configura un server Ubuntu folosind un serviciu. Tot ce ai nevoie este comanda apt-get pe Linux sau să folosești instrumentul Composer pentru un server Windows.

cPanel

Acest proces depinde de furnizorul dvs. de găzduire. De obicei, după ce vă conectați la site-ul dvs. de găzduire, veți găsi produsul dvs. de găzduire a site-ului, apoi selectați instalarea WordPress pe care doriți să o gestionați și faceți clic pe „Gestionați” sau „Setări”. Aceasta poate deschide o legătură către instrument, dar de obicei, veți fi direcționat către cPanel.

Notă: Dacă nu ați configurat niciodată o instalare WordPress, atunci mai întâi va trebui să instalați WordPress pentru a vă configura bazele de date. De cele mai multe ori, PMA este instalat cu baza de date MySQL. Iată un ghid pentru instalarea manuală a WordPress prin cPanel.

PMA puteți găsi în secțiunea dvs. de date. Imaginea de mai sus arată unde există acest instrument de gestionare în pagina principală modernă a cPanel (începând cu 2020).

După ce faceți clic pe instrument, aceasta va lansa aplicația și va deschide o pagină care ar trebui să arate astfel:PhpMyAdmin

Puteți începe imediat să lucrați la protocoalele de gestionare a bazei de date imediat, este posibil să doriți mai întâi să schimbați unele dintre setările de aspect pentru interfață. În mod implicit, aceasta este setată pe „pmahomme” și are o dimensiune a fontului de „82%”, dar puteți crește fontul mai mare sau puteți schimba culorile dacă ar face mai ușor să lucrați cu.

Notă: Setările de aspect modifică pur și simplu aspectul site-ului dvs. WordPress și nu.

Patru sarcini comune de făcut cu phpMyAdmin

Următoarele tutoriale iau în considerare ceea ce majoritatea oamenilor le place să facă cu bazele de date MySQL, inclusiv:

 •  Verificați starea WordPress-ului dvs.: puteți vedea tot traficul, conexiunile, încercările eșuate și alte statistici de stare pe WordPress cu PMA.
 •  Accesați și editați baza de date WP: Puteți edita informații despre conținut, postare și securitate pentru site-ul dvs. direct prin pagina principală a instrumentului..
 •  Adăugarea sau eliminarea unei baze de date WP Poate că doriți să utilizați serverul pentru a configura o nouă instalare, puteți crea aici o nouă bază de date WP sau puteți elimina una pentru a economisi spațiu.
 •  Backup, export și import o bază de date WP: Poate că doriți să configurați o bază de date WP de la una care există deja, puteți utiliza PMA pentru a face backup copiilor și a importa o bază de date, astfel încât să nu vă faceți niciodată griji cu privire la pierderea site-ului dvs. Web.
 •  Optimizarea bazei de date WP: Economisiți spațiu prin optimizarea tabelelor fragmentate și asigurați-vă că site-ul dvs. rulează rapid.
 • Resetați parolele utilizatorului și adăugați sau editați conturile de utilizator
 • Securizați-vă baza de date WP: Vă oferim un ghid cu mai multe modalități de a face site-ul dvs. WordPress în siguranță împotriva hack-urilor comune.

Cum să verificați starea bazei de date WP

Starea PhmMyAdmin

 •  Odată intrat în instrumentul administrativ, faceți clic pe „Stare” din partea de sus a meniului.Verificat Server MySQL
 •  Acum puteți vedea toate informațiile despre trafic și conexiune pentru site-ul dvs. web. De asemenea, puteți utiliza submeniul pentru a accesa informații despre alte procese, interogări, monitorizare și multe altele. Cel mai bine este să utilizați aceste cifre pentru a vedea dacă site-ul dvs. web a avut vreun timp de oprire atunci când a fost deconectat și dacă aveți nevoie de mai multă lățime de bandă.

Cum să accesați și să editați baza de date WP

Verificare bază de date în tabloul de bord PhpMyAdmin

Puteți vedea toate bazele de date disponibile pe bara laterală sau făcând clic pe „Baze de date” din partea de sus a meniului. În unele cazuri, veți vedea „wp” notat în numele bazei de date. Acesta este principalul prefix pentru a denumi „WordPress”.

După ce localizați baza de date pe care doriți să o editați, trebuie doar să faceți clic pe ea pentru a vedea o listă de tabele.

Tabel de baze de date

Puteți edita orice tabel, dar ar trebui să fiți atenți, deoarece aceste tabele conțin fișiere pentru a trăi live site-ul WordPress. Ar trebui să creezi întotdeauna o copie de rezervă a bazei de date și poate vrei să creezi o „bază de date de testare” unde să te poți juca cu setările și să editezi baze de date fără să lucrezi pe site-ul live.

Exemplu: Accesarea și editarea postărilor în PMA

Baza de date Interfață de tabel

Puteți face clic pe tabelul wp_posts și selectați „Navigare” pentru a vedea toate postările pe care le-ați făcut. Fiecare parte a postării poate fi editată din această interfață. Poate doriți să faceți clic pe o postare pentru a schimba rapid conținutul, pentru a edita o fotografie proastă sau pentru a schimba alte informații. Dacă faceți clic pe „Drop” sau „Șterge” pe o postare sau pe conținutul acesteia, aceasta va fi eliminată de pe server.

Copie de rezervă, creare și eliminare a bazelor de date WP cu phpMyAdmin

ștergere

Ștergerea unei baze de date este cea mai ușoară parte a acestui ghid. Puteți pur și simplu accesa pagina de pornire, faceți clic pe „Baze de date”, apoi selectați baza de date pe care doriți să o ștergeți. În partea de jos, faceți clic pe „Drop” pentru a șterge baza de date. Aceasta elimină definitiv baza de date de pe serverul dvs..
Baza de date WP

Creați o bază de date WP nouă

Crearea bazelor de date

Reveniți la fila „Baze de date”. Dacă aveți opțiunea de a crea baze de date, veți vedea „Creare bază de date” în partea de sus a paginii. În unele cazuri, este posibil ca furnizorul dvs. de găzduire să nu vă permită să adăugați baze de date prin PMA.

Puteți introduce orice nume pentru baza de date. Cu toate acestea, ar trebui să alegeți un nume care să fie ușor de identificat dacă trebuie să vă întoarceți târziu. Faceți clic pe „Creați” după ce ați introdus numele bazei de date. O bază de date goală este creată instantaneu de PMA.

Faceți clic pe „Privilegii – Adăugați un cont de utilizator”, apoi introduceți un nume de utilizator și o parolă pentru un nou administrator WordPress. În câmpul nume gazdă, selectați „Utilizați câmpul text” și tastați localhost ca nume. Ar trebui să configurați o parolă foarte sigură pentru acest utilizator.

Pagina de conectare a bazei de date

În continuare, veți configura configurația noii dvs. baze de date WP. Aceasta se află sub „Baza de date pentru contul de utilizator”. Selectați „Acordă toate privilegiile pe baza de date ___” (____ este numele bazei de date). Faceți clic pe „Du-te” pentru a termina configurarea contului de administrator. Instalatorul WordPress se va încărca și vă va solicita mai multe detalii, inclusiv numele bazei de date, numele dvs. de utilizator MySQL, parola MySQL și informațiile contului dvs..

Notă: veți folosi numele bazei de date necompletate pe care tocmai ați configurat-o. Pentru autentificare MySQL, puteți reveni la cPanel și faceți clic pe „MySQL” sub baze de date pentru a obține informațiile de conectare. Dacă nu este disponibil aici, poate fi necesar să contactați furnizorul de găzduire.

Cum să vă conectați baza de date?

În acest moment, WordPress va instala automat fișierele de care aveți nevoie și va configura noul dvs. site pentru dvs..

Copie de rezervă, import și export de baze de date

Puteți exporta bazele de date actuale și importa bazele de date prin PMA. Acesta este un instrument util dacă doriți să faceți o copie de rezervă a unei baze de date WP sau să migrați baza de date către o altă gazdă manual. Puteți utiliza un client FTP pentru a face acest lucru sau îl puteți face direct prin PMA.

Exportarea unei baze de date

Exportarea bazei de date

Din pagina principală a PMA, navigați la pagina „Export” din partea de sus. Făcând clic pe aceasta, se deschide instrumentul de export, unde puteți selecta exportul „Rapid” sau „Personalizat”. Opțiunea „Rapid” include în prezent toate tabelele bazei de date. Aceasta este cea mai rapidă opțiune pentru a face o copie de rezervă întreagă bază de date WP simultan.

 •  Selectați opțiunea „Rapid” pentru a face backup instantaneu a bazei de date.
 •  Selectați „Personalizat” pentru a selecta manual ceea ce veți exporta.
 •  Alegeți „SQL” sub „Format”, apoi faceți clic pe „Du-te”.
 •  Apare o fereastră de dialog care vă solicită să salvați fișierul pe computer. Salvați backup-ul cu un nume unic într-un folder de pe computer pe care nu îl veți uita.
 • Fișierul SQL conținând toate descărcările informațiilor dvs. în baza de date WP pe computer.

Importarea unei baze de date

Dacă aveți nevoie să migrați această bază de date către un server nou sau site-ul dvs. web se reduce și trebuie să încărcați rapid o copie de rezervă, puteți face acest lucru prin PMA.

Importarea bazei de date

 •  Pentru a importa exportul de baze de date salvat, trebuie doar să faceți clic pe „Import” din pagina principală PMA.
 •  Faceți clic pe „Alegeți fișierul”. Găsiți fișierul bazei de date pe care doriți să-l importați și încărcați-l. O copie exactă a bazei de date este acum localizată pe serverul dvs..

Este atât de ușor!

Optimizarea bazei de date WP cu phpMyAdmin

După ce ați avut site-ul dvs. WordPress pentru o perioadă, puteți vedea tabele fragmentate. Acestea sunt depozitele de deșeuri de memorie care măresc lățimea de bandă a bazei de date și încetinesc timpul de interogare. În esență, este timpul să optimizăm!

MySQL vă permite să utilizați o comandă care optimizează baza de date WP în câteva secunde. Pur și simplu accesați PMA și faceți clic pe baza de date WP pe care doriți să o modificați. Toate tabelele vor apărea. În partea de jos, faceți clic pe „Verificați tot”, apoi la dreapta, selectați meniul vertical și faceți clic pe „Optimizați tabelul”.

Cum să selectați tabelul de optimizare?

Odată terminată, tabelele dvs. vor fi defragmentate și noua memorie ar trebui eliberată pentru utilizare. În plus, site-ul dvs. WordPress poate rula mai repede.

Gestionarea utilizatorilor și parolelor WordPress de la phpMyAdmin

Cum să vă resetați parola WordPress în PMA

Ți-ai uitat parola în contul de admin de pe WordPress? Nu te teme niciodată! Puteți reveni la pagina principală PMA, selectați baza de date WP pentru parola potrivită, apoi faceți clic pe tabelul „wp_users”.

Cum să găsești utilizator bază de date WP

Faceți clic pe „Parcurgere” pentru a afișa toți utilizatorii și parolele. Puteți schimba manual parolele de aici făcând clic pe „Editare” de lângă parolă.

Adăugați un utilizator nou sau Modificați un nume de utilizator pentru WordPress în PMA

Dacă doriți să editați sau să adăugați utilizatori prin PMA, navigați la același tabel „wp_users”, așa cum se menționează în ghidul de mai sus.

Pentru a schimba un nume de utilizator:

 •  Faceți clic pe „Navigați” lângă „wp_users”.
 •  Va apărea o listă de utilizatori, faceți clic pe „Editați” lângă utilizatorul pe care doriți să îl schimbați.
 •  Lângă „user_login”, puteți introduce manual noul nume de utilizator.Tabloul de bord al utilizatorului WP al bazei de date

Pentru a adăuga un utilizator nou:

 •  Selectați „Parcurgere” lângă „wp_users”. Lista dvs. de utilizatori se va încărca. În partea de sus a paginii, faceți clic pe „Insert”.Meniul Inserător al utilizatorului tabelului de baze de date WP
 •  De aici, veți completa toate câmpurile din formularul necesar pentru a configura un utilizator nou.
 •  ID: Aceasta este generată automat, deci lăsați-vă necompletat.
 •  user_login: Acesta este numele de utilizator care este folosit pentru a vă autentifica.
 •  user_pass: Aceasta este parola folosită pentru a vă conecta la WordPress.
 •  user_nicename: Dacă doriți un nume de utilizator mai prietenos cu adresa URL, puteți introduce unul aici. Aceasta poate fi folosită dacă numele dvs. de utilizator are caractere speciale, dar doriți o adresă URL cu doar litere.
 •  user_email: Introduceți o adresă de e-mail validă, astfel încât să puteți accesa e-mailurile contului dvs. WordPress.
 •  user_url: Puteți lăsa acest mesaj sau introduceți adresa URL a site-ului dvs. WordPress.
 •  user_registered: selectați CURRENT_TIME în coloana de funcții, astfel încât să adauge automat timpul.
 •  user_activation_key: lăsați gol.
 •  user_status: Lăsați gol.
 • display_name: Puteți introduce numele sau pseudonimul utilizatorului, deoarece acesta va fi afișat pe postări și articole din câmpul autorului.

Faceți clic pe „Du-te” pentru a adăuga utilizatorul.

Modificarea privilegiilor utilizatorului în PMA pentru WordPress

Înainte de a schimba privilegiile de utilizator, trebuie să aveți deja ID-ul de utilizator. Pentru a obține acest lucru, veți naviga înapoi la tabelul „wp_users” și faceți clic pe „Parcurgere”. Apoi, puteți selecta ID-ul din coloană.

Modificarea ID-ului privilegiilor utilizatorului
Pentru a schimba privilegiile utilizatorului, accesați „wp_usermeta” din lista de tabele. Selectați „Răsfoiți”.

Schimbarea privilegiilor de utilizator - Wm Usermeta
În partea de sus, faceți clic pe „Insert”. Se încarcă formularul pentru modificarea permisiunilor. Utilizați ghidul de mai jos pentru a adăuga privilegii de administrare.

Opțiunea de introducere a bazei de date

 •  umeta_id: Lasă gol. Aceasta se completează automat.
 •  user_id: Introduceți ID-ul de utilizator pe care l-ați selectat mai devreme de la utilizatorul pe care l-ați adăugat.
 •  meta_key: Introduceți wp_capabilities în acest câmp. (Este posibil să aveți un alt prefix pentru tabelele dvs., dacă dați să îl introduceți în loc de wp.)
 •  meta_value: Introduceți următorul cod serial: a: 1: {s: 13: “administrator”; s: 1: “1”;}

Faceți clic pe „Mergeți pentru a salva modificările și adăugați noile permisiuni.

Cum să vă securizați baza de date WP în PMA

În timp ce fiecare site este susceptibil la hacks și cibernetici, există câteva măsuri pe care le puteți lua pentru a vă împiedica să fiți complet deschiși. Acești pași vor îngreuna infiltrarea site-urilor.

Schimbă-ți prefixul bazei de date WP

Până acum, toată lumea știe că prefixul standard pentru bazele de date WP este „wp”. Acesta este motivul pentru care vezi wp_users sau wp_posts.

PMA puteți face acest lucru în PMA navigând pe pagina de start și făcând clic pe „SQL” din partea de sus a meniului.

Baza de date SQL Menu

Căutați folosind o interogare SQL

A merge manual unul câte unul și a schimba prefixele este obositor, așa că puteți utiliza o interogare SQL pentru a face lucrurile mai repede. Am pregătit o întrebare pe care să o utilizați mai jos. Puteți copia și lipi acest lucru în caseta SQL pentru a schimba toate prefixele în wp_b123456. Puteți găsi acest număr și îl puteți schimba în orice prefix pe care îl doriți urmând același format ca wp_insertnumber.

Tabelul RENAME `wp_commentmeta` TO` wp_b123456_commentmeta`;
Tabelul RENAME `wp_comments` TO` wp_b123456_comments`;
Tabelul RENAME `wp_links` TO` wp_b123456_links`;
Tabelul RENAME `wp_options` TO` wp_b123456_options`;
Tabelul RENAME `wp_postmeta` TO` wp_b123456_postmeta`;
Tabelul RENAME `wp_posts` TO` wp_b123456_posts`;
Tabelul RENAME `wp_terms` TO` wp_b123456_terms`;
Tabelul RENAME `wp_termmeta` TO` wp_b123456_termmeta`;
Tabelul RENAME `wp_term_relationships` TO` wp_b123456_term_relationships`;
Tabelul RENAME `wp_term_taxonomy` TO` wp_b123456_term_taxonomy`;
Tabelul RENAME `wp_usermeta` TO` wp_b123456_usermeta`;
Tabelul RENAME `wp_users` TO` wp_b123456_users`;

Schimbarea numelui de utilizator și a pasului MySQL

Utilizatorul și parola bazei de date ar trebui să fie extrem de greu de ghicit. Aceasta înseamnă adăugarea de caractere speciale sau utilizarea unui generator de parole pentru a asigura o parolă puternică. În plus, nu ar trebui să păstrați parola în orice director de gestiune deschis pe computerul sau site-ul dvs., decât dacă este sigur.

Utilizați un plugin de securitate WordPress de la terți

Dacă vă îngrijorează securitatea WordPress și doriți o protecție suplimentară, puteți utiliza Sucuri. Este unul dintre principalele plugin-uri de securitate WordPress, deoarece, de fapt, notifică că ai încercări de a intra în baza de date înainte ca site-ul tău să se oprească..

De asemenea, nu ar fi rău să obții una dintre cele mai bune VPN-uri pentru rețeaua ta personală pentru a evita furtul de date.

Înveliți-l

Sperăm că acest ghid v-a oferit câteva informații despre modul de configurare, acces și optimizare a phpMyAdmin (PMA). Dacă mai aveți nevoie de alte îndrumări despre navigarea și securizarea WordPress, nu ezitați să lăsați un comentariu sau să consultați cercetările și analizele noastre de găzduire web.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector