Cum să cumpărați un nume de domeniu – Ghid simplu (2020)

Felicitări pentru înființarea noii tale afaceri online! ������


Lansarea unei noi afaceri poate fi interesantă (și descurajantă), dar trebuie să abordați ceva înainte înainte de a începe distracția …

În primul rând, noua dvs. afacere online va avea nevoie de un bine numele domeniului.

Este greu să exagerezi importanța unui nume de domeniu … literalmente îți poate crea sau rupe afacerea (întrucât o pornire bazată pe Toronto a descoperit calea cea mai grea).

Un nume de domeniu pentru site-ul dvs. web este important pentru audiența dvs. și motoarele de căutare. Astfel, este crucial să alegeți un nume de domeniu care să reflecte marca dvs., este memorabil și care va rămâne în jurul anilor de acum încolo.

Dacă vă întrebați cum să cumpărați un nume de domeniu rapid și accesibil, sunteți la locul potrivit. Este un proces simplu, nedureros și simplu, dacă știți cei mai buni registratori de domeniu din care să alegeți și cum să le utilizați.

Sunteți gata să vă obțineți noul nume de domeniu? Minunat, hai să începem.

�� WATCH OUT: Înainte de a cumpăra un domeniu …

1. Efectuați propria cercetare (DYOR)

Înainte de a începe să căutați un nume de domeniu, faceți întotdeauna un pic de teme în avans.

Prin „a-ți face temele” înseamnă că trebuie să ai o idee aprofundată despre ceea ce doresc cititorii tăi – și / sau clienții – de fapt. Ar trebui și tu studiați-vă nișa pentru a înțelege cuvintele cheie populare și termenii de căutare folosiți de publicul țintă.

Uitați-vă la site-urile web ale întreprinderilor similare și verificați numele de domeniu ale concurenților. Căutați pentru a afla când a fost vândut ultima dată un anumit nume de domeniu și cine sunt sau au fost furnizorii de gazduire web. Cei mai buni gazde și registratori web canadieni își tratează bine clienții (și domeniile clienților) și evită practicile „umbroase” comune în rândul gazdelor web cu buget de calitate scăzută din anumite țări.

2. Domenii ușor de tipat și de amintit

Pastreaza-l simplu si usor. Amintiți-vă întotdeauna să alegeți un nume de domeniu care să poată fi redat cu ușurință de public. Nu urmăriți moda și tendințele zilei și nu alegeți un nume de domeniu ușor de ușor.

Cel mai bine este să evitați scrierile ciudate și alte personaje. Ortografiile care confundă audiența le pot trimite pe pagini greșite și chiar puteți pierde clienții. Un nume scurt care vorbește despre afacerea dvs. și care este ușor de răspândit prin cuvânt în gură este într-adevăr cel mai potrivit.

3. Mergeți cu .com

Tu stii 48% din numele de domeniu au extensia .com?

Da, este încă cea mai bună extensie pe care numele dvs. de domeniu o poate avea în 2020 și nu numai. Nu numai că este cel mai ușor de reținut, dar toată lumea este familiarizată cu asta.

În cazul în care extensia .com este luată, puteți merge cu alte TLD-uri populare, cum ar fi „.net”, „.org”, etc. Brainstorm unele extensii pe cont propriu. (Dar vă recomandăm să evitați extensii ciudate, cum ar fi .pizza.)

4. Ferește-te de taxele ascunse

Prețul joacă un rol imens în timp ce decide să cumpere numele de domeniu. Piața este plină de înregistratori de domeniu care vor încerca să vă atragă să cumpărați de la ei. Însă, cheia este să fii vigilent și să nu te lași păcălit să cumperi unul care pare ieftin, dar are tone de taxe ascunse și urări scumpe (uitându-te la tine, GoDaddy).

Unii registratori vă pot vinde un nume de domeniu la un preț ieftin în numele ofertelor promoționale. Cu toate acestea, se vor adăuga multe costuri în numele onorariilor de reînnoire, taxelor contractuale, rambursărilor scumpe și multe altele. Deci, înainte de a lua orice decizie, faceți-vă bine cercetarea.

5. Căutați transparența

Amintiți-vă întotdeauna să mergeți cu registrele care mențin un nivel optim de transparență în activitatea lor. Trebuie să știți toate prețurile, serviciile și alte detalii importante în avans.

De exemplu, ar trebui să fiți la curent cu taxele de reînnoire, taxele de transfer și suma de anulare. Dacă vreun registrator refuză să împărtășească asemenea aspecte importante, ceva nu este în regulă cu privire la el. Cel mai bine este să nu închei nicio înțelegere cu el.

6. Alegeți un nume de marcă

Brandingul este unul dintre cei mai importanți parametri pentru succesul oricărei afaceri. Deținerea unui nume de domeniu care poate fi marcat pentru afacerea dvs. îi oferă o identificare unică. Ce este? Și de ce este necesar?

Un nume de domeniu marcabil nu are o semnificație specifică. Este unic și poate fi ușor pronunțat și memorat. De exemplu, Google nu este un cuvânt și nu are niciun sens, totuși este atât de celebru și ușor de reținut. Dacă nu sunteți sigur cum să alegeți un nume de domeniu de marcă, consultați unul dintre acești generatori de nume de domeniu – vă ajută să alegeți un nume pentru site-ul dvs. (și destul de distractiv de utilizat, de asemenea).

7. Asigurați-vă că numele nu este marcat sau utilizat

Niciunul dintre noi nu vrea să ajungă la un proces legal chiar de la începutul afacerii. În timp ce selectați numele de domeniu, asigurați-vă că nu este înregistrat pe marcă. De asemenea, trebuie să verificați site-urile de socializare pentru a vedea dacă numele pe care îl alegeți este deja utilizat.

Folosirea aceluiași nume pe domeniul dvs. și rețelele sociale este un lucru ideal. Vă va ajuta publicul să se familiarizeze cu numele și să vă găsească pe web.

8. Protejează-ți confidențialitatea

Confidențialitatea este cea mai mare preocupare atunci când vine vorba de achiziționarea unui nume de domeniu. În timp ce cumpărați un nume de domeniu, căutați registrații care vă oferă protecție fără costuri sau la un preț minim. Întrucât numele de domenii sunt înregistrări publice în directoarele WHOIS și RDAP, cel mai bine este să păstrați informațiile dvs. personale private.

Dvs. trebuie să alegeți să vă păstrați proprietatea și datele de contact private. Rămâneți în alertă și nu lăsați capcană registratorilor care percep sume premium pentru protejarea vieții private. Pentru protecția vieții private, nu căutați mai departe de Namecheap; acestea oferă, în mod implicit, protecție gratuită a confidențialității WHOIS. Mulțumim Namecheap pentru faptul că sunt „cetățeni model” ai industriei registrelor atunci când vine vorba de protejarea informațiilor clienților lor.

9. Gândiți-vă pe termen lung

Orice decizie luată pentru afacerea dvs., mică sau mare, ar trebui să fie dintr-o perspectivă pe termen lung. În mod similar, numele dvs. de domeniu este investiția dvs. și ar trebui să fie un lucru pe termen lung.

Nu mergeți cu un nume care va trebui schimbat sau casat în viitorul apropiat. În schimb, alegeți un nume care să poată reprezenta afacerea și marca dvs. pentru anii următori. Luați în considerare nișa și alegeți un nume care să vă definească serviciile de afaceri chiar dacă decideți să vă extindeți în viitorul apropiat.

Importanța numelui de domeniu:

  • Creează-ți brandul – Numele de domenii ajută la creșterea gradului de conștientizare cu privire la afacerea dvs. și marca dvs. Un nume de domeniu perfect facilitează audiența să vă cunoască serviciile. Puterea cuvântului gură va ajuta la răspândirea conștientizării despre brandul dvs. în rândul maselor.
  • Un nume de domeniu adaugă credibilitate afacerii dvs. – Un nume de domeniu lasă o impresie bună publicului. Un nume de domeniu va insufla încrederea publicului dvs. țintă în afacerea și serviciile dvs. Afacerile dvs. vor părea mai profesioniste și mai de încredere. Dacă nu sunteți dispus să cheltuiți banul în plus pentru a înregistra un nume de domeniu, de ce publicul ar avea încredere în produsele și serviciile dvs.?
  • Atrage business walk-in – Alegerea unui nume de domeniu care se potrivește cu natura afacerii dvs. poate atrage o mulțime de activități de afaceri online. De exemplu, dacă aveți de-a face cu produse de înfrumusețare, un nume de domeniu precum lookbeautiful.com va atrage imediat atenția celor care caută produse de înfrumusețare..
  • Stabiliți-vă afacerea ca expert tehnic – Într-o epocă a revoluției digitale, un nume de domeniu va stabili afacerea dvs. ca pe o perspectivă avansată. Îți va construi reputația de marcă tehnologică. Oamenii au încredere în întreprinderile care au o prezență online mai mult decât cele fără prezență online.
  • Clasarea motorului de căutare – Un site web bine dezvoltat, cu conținut de calitate și un nume de domeniu bun, va crește clasamentul motorului de căutare. Numele dvs. de domeniu va fi mai recunoscut pe motoarele de căutare precum Google. Aceasta, la rândul său, vă va crește baza de clienți și vă va aduce mai multe afaceri.

Cum să cumpărați un nume de domeniu (pași exacti)

Acum că știți cum să alegeți un nume de domeniu, permiteți-ne să parcurgem pașii implicați în achiziționarea unui nume de domeniu.

După ce ai ales un nume de domeniu, acum trebuie să îl cumperi pentru afacerea ta. Iată cum se face acest lucru:

1. Alegeți un nume de domeniu

Alegeți numele pe care doriți să îl aibă afacerea dvs. Ar trebui să-ți definească în mod corespunzător serviciile și, dacă este posibil, să fie memorabil și un pic atrăgător.

generator de nume de domeniu numeboy

Utilizați un generator de nume de domeniu precum Nameboy pentru a vă ajuta să creați un nume bun pentru domeniul dvs..

2. Găsiți un registrator de domenii

Primul pas este să găsiți un registrator pentru a vă înregistra numele de domeniu. După cum am menționat, sugerez Namecheap.

căutare namecheap

3. Disponibilitatea domeniului

După ce alegeți un nume, trebuie să verificați dacă acesta este disponibil. Vizează o extensie TLD cunoscută și de încredere, cum ar fi .com, .net sau .org.

Verifică disponibilitatea

Rețineți că este posibil ca domeniul cu extensia dorită să nu fie disponibil.

Dacă este cazul, vizați extensia disponibilă „următoarea cea mai bună”. După ce ați găsit unul, plătiți pur și simplu pentru domeniu și finalizați tranzacția.

4. Înregistrarea domeniului

După efectuarea plății, va trebui să completați înregistrarea.

înregistrarea domeniului

Completați toate informațiile de contact necesare, după cum solicită registratorul. Nu uitați, dacă aveți confidențialitate WHOIS, informațiile dvs. personale vor rămâne private. .

5. Verificare

Ultimul și ultimul pas în achiziționarea unui nume de domeniu este verificarea detaliilor de proprietate pe care le-ați furnizat. După ce ați verificat, sunteți totul setat.

Felicitări!

Afacerea dvs. online are acum un nume de domeniu strălucitor.

Gata să-ți cumperi domeniul?

Pentru a încheia lucrurile, numele de domeniu joacă un rol crucial în reprezentarea, înființarea și promovarea afacerii dvs. pe internet.

Un nume de domeniu dă un identitate la afacerea ta și ajută să o duci mult.

Dincolo de branding, un nume de domeniu bun ar trebui să ajute afacerea dvs. să genereze trafic către site-ul dvs. web și să atragă clienți.

Sperăm că acest articol vă ajută să selectați – și să cumpărați – cel mai potrivit nume de domeniu pentru afacerea dvs..

Dacă sunteți confuz cu privire la selectarea unui nume de domeniu pentru afacerea dvs. sau dacă aveți întrebări despre diferiți registratori, nu faceți decât să ne trimiteți un mesaj pe pagina noastră de contact și vă vom parcurge procesul cu pas.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector