Comparație cPanel vs. Plesk pentru site-uri de găzduire în 2020

cpanel vs pleskDacă vă plac majoritatea proprietarilor de afaceri online, doriți cea mai simplă metodă absolută de gestionare a site-urilor dvs. web ….


Din fericire, cele două panouri de control cele mai bine cotate, cPanel și Plesk, oferă funcții care fac administrarea site-ului web extrem de simplă.

Dacă v-ați întrebat vreodată cum se stivuiesc unul față de celălalt, atunci această comparație între cPanel și Plesk este pentru dvs..

Sunteți gata să vedeți pe cine ne încoronăm ca rege al panoului de control? ��

Să ne scufundăm.

Caracteristici comune ale panoului de control

Majoritatea panourilor de control de găzduire web ar trebui să ofere următoarele caracteristici:

 • Gestionarea bazelor de date, adesea MySQL sau PostgreQSL
 • Gestionarea sistemului de nume de domeniu. Aceasta ar include domenii de mail și domenii web
 • Management FTP
 • Managementul copiilor de rezervă
 • Gestionarea sistemului de e-mail. Aceasta ar include cote de e-mail, adrese de e-mail și prevenirea spamului
 • Jurnal de acces și raportare la fișiere
 • Managementul cheilor utilizator SSH

Ca și în cazul majorității produselor de găzduire web de pe piață, există upgrade-uri și produse la nivel premium pentru panourile de control web.

Multe dintre aceste produse sunt excelente pentru dezvoltarea afacerilor. Acum, să aruncăm o privire la ce oferă cPanel și Plesk clienților lor.

cPanel

cPanel-logocPanel este cel mai utilizat panou de control până în prezent. Are o interfață intuitivă la nivel de utilizator și o interfață funcțională de gestionare a serverului.

Ambele interfețe funcționează perfect și oferă o experiență de găzduire lină, indiferent dacă sunteți administrator de site, utilizator final sau revânzător. cPanel este de încredere de cei mai mari jucători din industria de hosting, inclusiv HostGator, Bluehost și GoDaddy.

Deși cPanel este acceptat doar de Linux, puteți obține suport Windows folosind o configurație de virtualizare de la majoritatea gazdelor cPanel conducătoare.

Printre principalele caracteristici se numără:

 • Posibilitatea de a configura majoritatea CMS folosind instalatoare intuitive
 • Un număr mare de instrumente utile, inclusiv instrumente de bază de date și instrumente de rezervă
 • Panoul de control este bazat pe Linux
 • Poate fi utilizat alături de WHM pentru a alimenta o platformă de găzduire

prezentare cpanel

cPanel se angajează să-și educe clienții cu scopul de a împuternici furnizorii de găzduire, indiferent de dimensiunea operațiunii lor.

Acestea oferă documentație, tutoriale video și baze de cunoștințe. cPanel are formatori specializați care gestionează programe gratuite de instruire online. cPanel University poate fi accesat de oricine.

cPanel și WHM

Veți vedea frecvent cPanel menționat cu WHM. cPanel este partea clientului a produsului. Aceasta înseamnă că veți putea face lucruri precum editarea fișierelor de site-uri web, gestionarea bazelor de date și crearea de noi conturi de e-mail.

WHM – pe care îl puteți încerca aici – este un instrument administrativ care vă permite să gestionați simultan un număr de conturi cPanel. Acest lucru este excelent pentru oricine are mai mult de un site web (adică aproape toată lumea), deoarece acestea au probabil mai mult de un cPanel.

tabloul de bord whm

Caracteristici speciale

Site-uri rapide PHP și rubin

PHP7 utilizat împreună cu PHP – FPM și HTTP / 2 înseamnă că veți avea un site web rapid. Multi-PHP facilitează proprietarii de site-uri să gestioneze mai bine PHP – FPM și PHP, precum și configurarea opțiunilor de pool a gazdelor virtuale. cPanel & WHM funcționează cu 90% mai repede. Resursele de server necesare sunt acum cu 30% mai puține.

Fiecare site web obține gratuit un certificat SSL

Datorită AutoSSL, fiecare site web găzduit pe cPanel & WHM poate fi emis certificat SSL gratuit automat. Procesul durează doar câteva minute. Deoarece utilizatorii pot instala certificatele folosind interfața cPanel, furnizorii de găzduire nu vor avea nevoie de SSL de servicii.

Conformitate PCI simplă

Un cPanel & Serverul WHM poate fi compatibil PCI în doar câteva minute. Acest lucru se datorează interfeței de utilizator prietenoase oferite de WHM.

Blocați automat vizitatorii rău intenționat

cPHulk permite proprietarilor site-ului să-și protejeze site-urile împotriva atacatorilor, permițând simultan accesului vizitatorilor legitimi pe site.

Puteți lista neagră între țări, conturi sau adrese IP. Puteți, de asemenea, lista albă folosind aceiași parametri. Puteți monitoriza și bloca încercările de conectare la cPanel, SSH, WHM, e-mail și FTP.

The Take Away

cPanel este construit pentru toată lumea. Înființarea lor la nivel mondial este robustă. Au infrastructura, serviciul pentru clienți și produse de calitate pentru a oferi clienților lor ceea ce au nevoie.

Fie că doriți să efectuați o modificare minoră la ora 3 dimineața sau doriți o revizuire majoră a site-ului dvs., cPanel este disponibil pentru a vă ajuta.

Plesk

logo pleskPlesk este un panou de control conceput pentru a vă ajuta să vă asigurați, să construiți și să rulați aplicațiile și site-urile dvs. web. Concentrația sa este pe simplitatea și ușurința de utilizare. Plesk este puțin mai tânăr decât cPanel. cPanel a fost lansat în 1996, iar Plesk a intrat pe piață în 2001.

Plesk împărtășește o serie de asemănări cu cPanel & WHM. În timp ce cPanel este limitat la Linux, Plesk este un serviciu multiplă platformă.

Poate funcționa pe Linux, Windows și alte platforme de servire. Plesk oferă atât funcționalitate administrativă, cât și client. Aceasta înseamnă că Plesk oferă o experiență puternică, flexibilitate și control.

Plesk este folosit de liderii din domeniul de găzduire, inclusiv Go Daddy, Amazon Web Services, Google și Docker.

Caracteristici cheie includ:

 • Suport pentru servere Linux și Windows
 • Sprijină și oferă instalatori pentru majoritatea CMS-urilor populare
 • Oferă caracteristici de administrare a contului și funcții de administrare a serverului în afara cazului

tablou de bord plesk

Plesk oferă o interfață de utilizator ușor mai curată decât ceea ce obțineți cu cPanel. Cu toate acestea, caracteristicile oferite de Plesk nu diferă mult de cele oferite de cPanel.

Plesk a devenit recent o companie independentă. Acestea sunt dedicate să țină pasul cu schimbările constante care se văd pe web.

Scopul lor este să vizeze persoane care sunt noi în găzduire, precum și dezvoltatori de bază. Ideea lor este de a face managementul serverului eficient, dar ușor.

Ei folosesc marketingul de conținut ca instrument de predare pentru a ajuta designerii web să înțeleagă importanța povestirii, cum să desfășoare o afacere online și marketing.

WebOps

Plesk se mândrește cu faptul că este un panou de control complet al serverului webops. Aceasta înseamnă că oferă o securitate puternică a site-ului și a serverului, precum și posibilitatea de a gestiona mai mult de un server folosind un panou de control.

Flexibilitatea, extensibilitatea și controlul înseamnă că îl puteți determina pe Plesk să facă exact ceea ce aveți nevoie pentru a face.

Caracteristici speciale

One Click SSL Security

Chiar dacă sunteți nou la găzduire, înțelegeți de ce securitatea SSL este atât de importantă. Din păcate, poate fi o provocare să vă configurați și să vă mențineți la curent.

Datorită serviciilor noi pe piață, nu există niciun motiv pentru care site-ul dvs. să fie nesigur. Plesk obține automat un certificat și configurează fișierele bazei de date pentru a se acomoda doar cu accesul HTTPS.

Aceasta înseamnă că panoul dvs. web și toate site-urile dvs. sunt securizate. Veți obține, de asemenea, detalii de securitate atunci când serverul dvs. este atacat, iar certificatele vor fi reînnoite automat.

Securizați WordPress cu un singur clic

Plesk va permite clienților care găzduiesc WordPress să le încredințeze gestionarea securității lor. Cu un singur clic, Plesk va putea monitoriza actualizările plug-in-urilor, va instala corecții de securitate și va trata corecțiile de erori pentru dvs..

Integrare Git

Mulți s-au plâns că panourile web nu oferă sprijin pentru Git. Plesk a răspuns adăugând extensia lor Gitman. Extensia poate fi folosită cu Plesk 12.5 și versiuni ulterioare.

catalog extensii plesk

Integrare Docker

Din octombrie 2016, Plesk a inclus suport Docker. Există un catalog cu peste 200.000 de imagini Docker. Docker poate fi lansat direct de la Plesk fără a folosi linia de comandă.

OS / Agnostic gazdă

Plesk poate rula pe majoritatea sistemelor de operare și este practic gazdă agnostic. Plesk poate fi chiar rulat într-un container Docker de pe Docker Hub. Aceasta este una dintre cele mai mari diferențe pe care le veți vedea între Plesk și cPanel.

cPanel versus Plesk

După cum puteți vedea, există o serie de asemănări între cPanel și Plesk. Deci, cum decizi care este potrivit pentru tine? Există câțiva factori de luat în considerare:

 • Compatibilitate
 • Set de caracteristici
 • Experiența utilizatorului
 • Preț și Opțiuni de licențiere
 • A sustine

tabel de comparație cPanel vs. Plesk

Compatibilitate

CPanel funcționează doar cu Linux. Deci, dacă utilizați cPanel, trebuie să utilizați unul dintre următoarele sisteme de operare acceptate:

 • Cenos
 • CloudLinux
 • Red Hat Enterprise Linux
 • Amazon Linux

Plesk este un program de platformă multiplă care poate rula folosind mai multe sisteme de operare, inclusiv:

 • Debian
 • Ubuntu
 • CentOS
 • Red Hat Enterprise Linux
 • CloudLinux
 • Virtuozzo Linux
 • Windows Server

Este important să rețineți că va trebui să achiziționați o opțiune Plesk pentru sistemul de operare specific pe care îl utilizați. Nu puteți cumpăra o singură suită de software și apoi să o utilizați pe mai multe mașini care au sisteme de operare diferite.

Set de caracteristici

După cum am menționat, ambele produse vin cu caracteristicile de bază necesare pentru administrarea site-ului dvs. web și a serverului dvs. Extensibilitatea este principala diferență între cele două produse.

De exemplu, cu Plesk, puteți integra cu ușurință Git sau Docker. Cu toate acestea, dacă doriți să utilizați instrumente care sunt asociate în mod obișnuit cu WordPress sau Virtualmin, funcționează atât Plesk, cât și cPanel..

Experiența utilizatorului

Atât cPanel cât și Plesk au interfețe atractive, moderne și ușor de utilizat. Acestea fiind spuse, novicii în managementul serverului consideră că abordarea simplificată oferită de Plesk este mai ușor de utilizat. Aceasta nu înseamnă însă că cPanel este dificil de utilizat.

Funcțiile Plesk Group sunt împreună, astfel încât nu trebuie să căutați prin o mulțime de opțiuni înainte de a găsi ceea ce căutați.

Plesk Site-uri web și domenii

Atât Plesk, cât și cPanel vă permit să accesați panoul de control pentru dispozitive mobile, indiferent dacă utilizați Android sau IOS.

ecrane cpanel pe dispozitive mobile

Prețuri și licențe

cPanel oferă trei opțiuni, de la 15 dolari pe lună la 45 dolari pe lună. Puteți plăti lunar sau anual sau puteți plăti până la trei ani la un moment dat. Cu cât este mai lungă perioada de timp pe care o plătiți în avans, cu atât se va dovedi o plată lunară medie.

tabel de prețuri cpanel

Plesk oferă trei opțiuni care încep de la 4,17 USD pe lună și ajung până la 29,17 USD, în funcție de opțiunile selectate. Faceți timp pentru a examina descrierea a ceea ce achiziționați pentru a vă asigura că veți primi opțiunea potrivită pentru dvs..

tabel de prețuri plesk

A sustine

Ambele companii oferă un sprijin extraordinar. Plesk are un birou de asistență care este disponibil 24 de ore pe zi, șapte zile pe săptămână.

cPanel are un birou de asistență disponibil de luni până vineri, de la 6:00 la 18:00 CST și sâmbătă și duminică, de la 6:00 la 16:00 CST.

Alegerea dintre Plesk și cPanel

Panoul de control de găzduire web pe care îl alegeți va juca un rol important în modul în care interacționați cu serverul dvs. Panoul dvs. este ceea ce vă oferă funcțiile de care aveți nevoie pentru a vă gestiona proiectul. Pentru majoritatea oamenilor care citesc acest ghid, recomandăm cPanel ca opțiune pentru gestionarea planului de găzduire a site-ului dvs. web.

Biasor de avort: Toate opțiunile noastre de top pentru găzduire web în Canada se bazează pe cPanel pentru gestionarea bazelor de date, așa că vă recomandăm să mergeți cu ele. În schimb, Wix și Squarespace – deseori considerate a fi doi dintre cei mai buni constructori de site-uri de astăzi – nu vin cu un panou de control precum Plesk sau cPanel. Mai degrabă, este un panou de control personalizat, conceput special pentru serviciile lor web, oferind astfel puțin în mod de personalizare.

cPanel este extrem de popular deoarece este ușor de utilizat și funcționează cu servere bazate pe Linux, care alimentează majoritatea web-ului. Plesk, pe de altă parte, funcționează atât pentru Linux, cât și pentru Windows. Aceasta este o opțiune bună dacă doriți să rămâneți cu un panou de control similar atunci când utilizați mai multe servere.

Sperăm că acest ghid a fost benefic pentru a vă oferi o imagine de ansamblu asupra a ceea ce Plesk și cPanel aduc la masă. În opinia dumneavoastră, care este mai bun? Vă rugăm să ne împărtășiți comentariile dvs. mai jos.

Mai multe ghiduri

 • Apache vs Nginx
 • Ce sunt agenții utilizatori
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector