Kuinka siirtää WordPress.com sivustoon WordPress.org

miten siirtää wordpress.com-sivusto wordpress.org-sivustoonVaikka WordPress.com on yksi parhaista alustoista aloittelijoille, jotka voivat aloittaa blogin kirjoittamisen ja oman online-tilan luomisen, siihen liittyy myös useita rajoituksia. WordPress.com-sivustolla voit luoda tilin ilmaiseksi, mutta tämän kohtuuhintaisuuden kääntöpuoli on, että olet paljon rajoitetumpi verkkosivustosi räätälöinnin ja hallinnan suhteen verrattuna WordPress.orgiin..


Esimerkiksi WordPress.com-sivustoilla on rajoitetut mahdollisuudet ansaita rahaa sisällöstään, et voi asentaa erilaisia ​​laajennuksia SEO-optimointiin, verkkokauppaan ja muihin. Etkä voi käyttää kolmansien osapuolien mainoksia liikenteessäsi. Lisäksi WordPress.com-blogin avulla sinulla on paljon vähemmän hallintaa verkkosivustollesi tarjoamista palvelinresursseista ja tietoturvasta.

WordPress.org-blogit ovat paljon tehokkaampia sekä palvelintilan että mukautusvaihtoehtojen suhteen. Tämä johtuu siitä, että WordPress.org-sivustot tai käyttävät WordPress-hosting-tiliä (ts. Kirjaudut hyvään omistettuun isännöintiin sivustollesi) ja sinulla on oikea verkkotunnus. Toisin sanoen se turvaa vähän Internet-kiinteistöjä sen sijaan, että vuokrataan jotain halvalla.

Tässä oppaassa käydään läpi siirtyminen WordPress.com-sivustosta WordPress.org ja selitetään jokainen vaihe yksityiskohtaisesti. Aloitetaan.

Vaihda WordPress.com-sivustosta WordPress.org-tilaan

Vaihtaminen WordPress.com-sivustosta WordPress.org ei ole kovin vaikeaa tai monimutkaista, etenkin koska WordPress-alusta tarjoaa sinulle suurimman osan tai kaikki työkalut, joita tarvitset prosessin suorittamiseen. On kuitenkin joitain vaiheita, jotka sinun on suoritettava yksin ilman WordPress-alustan apua, kuten suojata verkkopalvelupalveluita ja päättää verkkotunnuksesta.

Sukellaan syvälle WordPress.com- ja WordPress.org-sivustoihin ja tutkitaan, miten ne eroavat toisistaan ​​eri alustoilla.

Mitä WordPress.com tarjoaa

Vaikka heillä on sama nimi, WordPress.com ei ole niin suosittu tai yhtä tehokas kuin WordPress.org. WordPress.com-sivuston on kuitenkin edelleen luonut yksi WordPressin perustajista: Matt Mullenweg. Tämä lisää vain aloittelijoiden hämmennystä ja saa monet ihmiset uskomaan, että WordPress.com tarjoaa merkin kokonaisominaisuuksien ja käytettävyyden laajuuden.

WordPress.com on jaettu viiteen suunnitelmaan, aina ilmaiseksi VIP: iin. Näillä suunnitelmilla on erilaisia ​​hinta-alueita, ja jokainen hintaluokka vastaa erilaista tilausta ja lisäominaisuuksia tai mukautusvaihtoehtoja. Tilauksen kustannukset ovat 48 dollaria vuodessa henkilökohtaisesta suunnitelmasta aina 5000 dollaria tai enemmän kuukaudessa VIP: lle johtuen suunnitelmaan kuuluvasta erillisestä pilvipalvelustekniikasta.

Kuitenkin suurin osa käyttäjistä ja aloittamassa WordPress.com: n ilmaisen suunnitelman luomista tai pitämällä sitä kiinni. Tämä on paitsi erittäin uskomattoman helppo asentaa, mutta sen avulla voit myös kokeilla riskiisi lompakollesi. Jopa ilman tilausta, WordPress.com tarjoaa sinulle 3 Gt tallennustilaa ja automaattiset päivitykset ja varmuuskopiot alustaan ​​ja verkkosivustollesi. Varmuuskopiot ovat loistava ominaisuus, koska ne estävät sinua välttämästä rakentaa sivustosi uudelleen tyhjästä kaatumisen sattuessa.

WordPress.com-sivustolla on kuitenkin vakavia rajoituksia, jotka tekevät WordPress.org-palvelusta houkuttelevamman vaihtoehdon vakavien Internet-yritysomistajien tai bloggaajien kannalta..

Vapaa suunnitelma sisältää mainoksia

Aluksi, kaikki WordPress.com: n ilmaiset verkkosivustot sisältävät mainoksia. Et ansaitse rahaa näistä mainoksista vierailijoillasi ei ole vaihtoehtoa ei nähdä heidät. Tietynlaisille blogille tai tietylle vierailijaryhmälle räätälöityyn sisältöön tämä voi poistaa lukijat, etenkin mainokset ovat ristiriidassa sisällön kanssa. Sinun on päivitettävä maksulliseen suunnitelmaan, jos haluat päästä eroon näistä yleisistä ilmoituksista.

Lisäksi et voi myydä mitään omia mainoksiasi, joten kaupallistamismahdollisuutesi ovat rajoitetut. Myönnetään, että jos sinulla on ensisijaisesti paljon liikennettä tekevä verkkosivusto, haluat todennäköisesti päivittää sen etukäteen, mutta se on silti huomattava haitta.

Kuten aiemmin mainittu, et voi myöskään ladata mitään laajennuksia. Laajennukset ovat pääosin lisäosia, jotka toimivat WordPress-alustan kanssa ja lisäävät hyödyllisiä ominaisuuksia tai suojaustoimintoja. WordPress.com-ilmaisohjelman käyttäjät saavat useita “Jetpack” -ominaisuuksia verkkosivustonsa hallintaan, vaikka nämä ovat rajoitetut verrattuna maksettuihin vaihtoehtoihin.

WordPress.com Ilmaiset verkkosivustot ovat myös erittäin hyviä rajallinen teeman ja ulkoasun suhteen. Monet WordPress.com-käyttäjät tarkastelevat lukuisia WordPress-alustalta saatavissa olevia teemoja vain ymmärtääkseen, että he ovat lukittuina useimpiin niistä, elleivät he maksa ensimmäisen tilauksen tasoa.

Lopuksi, ilmaisen suunnitelman WordPress.com-käyttäjillä ei ole Google Analytics -työkaluja tai tilastoseurannan mahdollisuuksia. Kaiken kaikkiaan WordPress.com Free -vaihtoehto on todella hyvä vain aloittelijaharrastusblogialustana; et voi tehdä paljon muuta käytettävissä olevilla työkaluilla.

Mitä WordPress.org tarjoaa

wordpress.com-logoWordPress.org on foorumi, jota verkkoyritysten omistajat käyttävät vakavissa bloggaajissa ympäri maailmaa. Sen mukana tulee myös ilmainen suunnitelma, vaikka joudut maksamaan verkkotunnuksesta ja web-hosting-palvelusta (entinen sisältyy usein jälkimmäiseen). WordPress.org alustana on myös avoimen lähdekoodin muotoinen, joten suuri osa verkkoyhteisöstä luottaa siihen.

WordPress.orgin tärkein nähtävyys on täysi hallinta, jonka se antaa sinulle verkkosivustollesi. Se on yksi helpoimmista käyttää koskaan luotujen verkkosivustojen käyttöympäristöä, joka on osa sitä, mikä vetää niin monet ihmiset alustalle. Sen avulla voit hyödyntää WordPress-teemojen leviämistä räätälöintityökaluissa, jotta voit todella luoda ainutlaatuisen verkkosivun vierailijoillesi tai online-yrityksille.

Upea mukautusvaihtoehto

Voit myös lisätä WordPress-laajennuksia tai sovelluksia verkkosivustoosi. Niiden avulla voit perustaa verkkokauppoja, parantaa kävijöiden tietoturvaa, mediatyökaluja tai valokuvanäytösivuja ja paljon muuta. Erityisesti sinun on ladattava WordPress-varmuuskopiolaajennukset, jos haluat ylläpitää verkkosivustosi eheyttä ja historiaa sen sijaan, että luottaisi automaattisiin varmuuskopioihin, jotka WordPress.com-asetukset tarjoavat ilmaiseksi.

Voit pääosin Luo mikä tahansa verkkosivusto, jonka voit kuvitella käyttämällä WordPress.org-alustaa sen mukautusvaihtoehtojen ansiosta.

Antaa sinulle paljon enemmän hallintaa

Mutta toinen suuri vetovoima WordPress.orgiin on sen kaupallistamisvaihtoehdot ja potentiaali. Jos haluat ansaita rahaa online-yrityksestäsi tai verkkosivustoltasi, sinun on periaatteessa hankittava WordPress.org-sivusto. Voit paitsi suorittaa omia mainoksiasi joutumatta jakamaan tuloja WordPressin kanssa, mutta voit myös hallita Google Analytics -tietoja ja seurantatyökaluja että WordPress.com-sivustot suljetaan pahamaineisesti pois.

Tämän avulla voit räätälöidä markkinointikampanjoita, selvittää, mitkä mainokset ovat menestyneimpiä käyttäjän kanssasi, ja määrittää, mikä sisältö johtaa parhaiten liikennettä, mikä puolestaan ​​kasvattaa voittoja..

Vielä parempi, WordPress.org-verkkosivustojen avulla voit luoda jäsenyysvaihtoehtoja ja myydä niitä sisällölle, tietyntyyppisille medioille ja paljon muuta. Verkkoyrityksen rakentaminen on tehty enemmän kuin mahdollista näiden työkalujen ansiosta, ja kaiken tämän voi saavuttaa yksi henkilö, jolla on riittävästi asioita ja luovaa näkemystä..

Ainoat todelliset haitat ovat ne, joilla on täysi hallinta. Esimerkiksi, olet vastuussa verkkosivustosi päivittämisestä, sekä yleensä että turvallisuussyistä. Lisäksi joudut maksamaan palvelimen isännöinnistä, joka tulee kalliiksi liikenteen kasvaessa ja palvelimen resurssien tarpeiden kasvaessa vastaavasti.

Silti suurin osa yksilöistä katsoo, että WordPress.org-sivustot ovat paljon parempia kuin vaihtoehto. Se on paras vaihtoehto, jos olet tosissasi oman verkkotilasi raivaamisesta ja ylläpitämisestä.

Oman isäntän hankkiminen

Ensimmäinen vaihe WordPress.com-sivustosi siirtämiseen WordPress.org sisältää WordPress Web-hosting-palvelun ostamisen. WordPress-web-hosting-yrityksen löytäminen on tarpeeksi helppoa: vain Google sama kysely ja sinulla pitäisi olla runsaasti tuloksia hetkessä. Mutta parhaan WordPress-web-hosting-vaihtoehdon määrittäminen on hieman hankalampaa.

Mitä etsiä

Aluksi, haluat yrityksen, jolla on erinomainen skaalautuvuus palvelinresurssien suhteen. Nämä resurssit ovat esimerkiksi tallennustilaa (gigatavuina mitattuna) ja kaistanleveyttä, joka on yleensä ”rajaton” (vaikkakin realistisesti rajoitettu, jos sivustosi kasvaa yhtäkkiä). Skaalautuvuus on tärkeä, koska sen avulla pystyt käsittelemään enemmän kuukausittain kävijöitä ja hyötymään täysimääräisesti äkillisistä liikenteen päivityksistä sen sijaan, että joudut sekoittamaan ja päivittämään isäntätilauksesi kiireessä.

WordPress turvallisuusYritä seuraavaksi löytää WordPress-web-hosting yritys, joka tarjoaa hyvän turvallisuuden. WordPress.org-verkkosivustosi tietoturva on todella kriittinen, etenkin GDRP: n ja muiden Internet-asetusten aikakaudella. Yksinkertaisesti sanottuna verkkosivustojen kävijät haluavat tietää, että heidän tietonsa ovat turvallisia.

Tähän voi liittyä SSL-sertifiointi, joka luo sivustosi tietoturvan perustiedot ja tarjoaa kävijöille mielenrauhan. Se on välttämätöntä, jos haluat ylläpitää kaikenlaista verkkokauppaa. SSL-varmenne maksaa yleensä kuukausimaksun, mutta jotkut WordPress-verkkopalvelupalvelut sisältävät bonuksena SSL-varmennuksen. Etsi näitä, jos haluat parhaan vastineen rahalle.

Jotkut WordPress-web-hosting-yritykset sisältävät varmuuskopioita myös yhtenä ominaisuutena. Nämä ovat erinomaisia ​​lisäetuja. DDoS-suojausjärjestelmät ja muut viruksentorjuntatoimenpiteet ovat myös hienoja asioita, joista pitää silmällä.

Suojauksen jälkeen tutkia, mitä WordPress-web-hosting-yritys tarjoaa asiakaspalvelun kannalta. Hyvällä hosting-yrityksellä tulisi olla useita tapoja tavoittaa asiakaspalvelutiiminsä, mukaan lukien puhelin- tai web-chat-tuki.

Isäntätyyppi

Lopuksi harkitse tyyppi yrityksen tarjoamista WordPress-verkkosivustoista. Suurin osa tilaustarjouksista tulee olemaan jaettua web-hosting-palvelua, mikä tarkoittaa, että jaat verkkotallennustilaa palvelinkokoelmasta muiden ”vuokralaisten” kanssa. Tämä toimii yleensä hyvin pienille ja keskisuurille verkkosivustoille.

Wordpress-hostingMutta saatat haluta web-hosting-yrityksen, joka tarjoaa omistettu huippuluokan WordPress-hosting. Tämä tarkoittaa, että saat täyden palvelintilan itsellesi eikä sinun tarvitse koskaan jakaa palvelinresursseja kenenkään muun kanssa. Nämä isännöintivaihtoehdot ovat luonnollisesti vähän kalliimpia kuin jaetuissa tilauksissa, mutta ne saattavat olla sen arvoisia, jos odotat verkkosivustosi kasvavan eksponentiaalisesti.

Tai voit tutkia WordPress-pilvipalvelu. Tämä on uudempi kuin kaksi muuta vaihtoehtoa ja antaa sinun tallentaa palvelintietosi pilveen. Laadun pilvitallenteen suosio kasvaa nopeasti lisääntyneen nopeuden, paremman tietoturvan ja helpon käytön ansiosta. Nämä suunnitelmat voivat olla keskihintaisia ​​tai kalliita kustannuksissa palveluntarjoajasta riippuen.

Mistä puhutaan, älä unohda harkita hintaa ennen isäntävalinnan viimeistelemistä. Muista lisätä yhteen isännöintisuunnitelmasi kuukausikustannukset mukana olevaan WordPress.org-suunnitelmaan kuukausikustannusten kokonaisbudjettisi kanssa.

Verkkotunnuksen rekisteröijän siirto

Kun määrität WordPress.org-sivuston, voit joko siirtää olemassa olevan verkkotunnuksen WordPress.org-tietokantaan tai voit aloittaa uudella verkkotunnuksella, jos et ole erityisen kiinnittynyt siihen, jolla WordPress.com-sivustollasi on tällä hetkellä..

Jos valitset uuden verkkotunnuksen nimen, voit yrittää siirtyä verkkosivustosi päänimeen, vaikka tämä ei välttämättä toimi riippuen siitä, kuinka tavanomainen nimi jo on. Verkkotunnuksen nimen ei joka tapauksessa välttämättä tarvitse liittyä pääsivustoon; valitse vain jotain mitä muistat ja se on helppo tunnistaa.

Jos haluat siirtää verkkotunnuksesi WordPress.com-palvelusta toiseen isäntään, kirjaudu ensin WordPress.com-tiliisi ja hallitse sitten verkkotunnusta Domain Management -välilehdeltä. Valitse verkkosivusto, jonka aiot siirtää, ja se vie sinut sivulle, joka sisältää sen tiedot ja eri vaihtoehdot.

Siirrä verkkotunnus -painike pitäisi olla käytettävissä, mikä johtaa sinut näyttöön, jonka avulla voit siirtää toiselle verkkotunnuksen rekisteröijälle tai käyttäjälle tai jopa toiselle sivustolle. Valitse tietysti siirto toiselle rekisterinpitäjälle. Sinun on ehkä avattava verkkotunnuksesi lukitus ja poistettava kaikki tietosuoja. Tee niin pyydettäessä Päivitä asetukset ja Jatka.

Tämä antaa sinulle sähköpostin siirtokoodin, jonka voit sitten toimittaa WordPress.com-käyttöliittymälle.

Siirry tämän jälkeen WordPress.org-sivuston uuteen verkkosivustoon ja hanki verkkotunnuksen nimi.

Nykyisten verkkosivustojen siirtäminen

Joissain tapauksissa ja valitsemastasi verkkopalvelupalvelusta riippuen, WordPress.com-sivustosi siirtäminen WordPress.org-sivulle on ilmaista. Muissa tapauksissa se voi maksaa pienen maksun; tarkista tämä ennen siirtoprosessin aloittamista.

Ensimmäinen askel

Wordpress-järjestelmänvalvojan alue

Aluksi sinun täytyy viedä tietosi WordPress.com-sivustosta. Kirjaudu WordPress.com-tiliisi ja siirry kojelautaan ja napsauta sitten vasemmalla olevaa hallintalinkkiä (kutsutaan WP-järjestelmänvalvoja).

Suunnata Työkalut, sitten Viedä. Sinun pitäisi nähdä kaksi vaihtoehtoa: ilmainen ja opastettu siirto. Ilmainen vaihtoehto on hieno tarkoituksiin, koska sinulla on tämä opas!

Seuraava näyttö kysyy, mitä tietoja haluat viedä uudelle sivustollesi; Useimmissa tapauksissa odotamme, että haluat siirtää kaiken sisällön, mutta voit myös siirtää sivuja, viestejä, mediaa ja muuta sisältöä kategoriatietojen mukaan erotettuna.

kuinka ekspressoida wordpress.com-sivustoa

Napsauttamalla tätä näyttöä, tietokoneellesi ladataan XML-tiedosto, joka sisältää kaikki viemäsi tiedot uuteen WordPress.org-sivustoon..

Vaihe toinen

Seuraavaksi on aika asentaa WordPress Web-hosting-palvelimelle. Tämä saattaa olla jo suoritettu etukäteen valitsemastasi WordPress-isännöintisuunnitelmasta riippuen – useat tekevät sen automaattisesti tilauksensa bonuksena. Joko niin, se vie vain muutaman napsautuksen.

Vaihe kolme

Voit sitten kirjautua WordPress-verkkosivustosi hallinta-alueelle kuten aiemmin, mutta tällä kertaa palveluntarjoajan palvelimen kautta. Mene Työkalut, sitten Tuonti ja etsi painike merkittynä Asenna nyt WordPress-vaihtoehdon alla. Tämä suorittaa automaattisen WordPress-tuontityökalun; sinun tarvitsee vain napsauttaa “suorita maahantuoja” -painiketta heti, kun näet sen esiin.

kuinka tuoda WordPress

Näyttö kehottaa sinua lähettämään aiemmin lataamasi XML-tiedoston. Lataa tämä mistä vain tallensit (työpöytä on helppo muistaa).

Maahantuoja antaa sinulle mahdollisuuden määrittää sisältö nykyiselle käyttäjäprofiilillesi tai antaa sinun luoda uuden käyttäjäprofiilin sekä mahdollisuuden tuoda vanhoja liitteitäsi. Suosittelemme napsauttamaan kyseistä ruutua, joten pidät kuvatiedostot liitettyinä oikeisiin viesteihin tai sivuihin.

Vaihe neljä

Nyt sinun tarvitsee vain napsauttaa Lähetä -painiketta, ja WordPress siirtää vanhan sivustosi automaattisesti uuteen WordPress.org-alustalle. Muista, että suurempien verkkosivustojen, joissa on enemmän tietoa, siirtäminen vie kauemmin, kun taas pienemmät verkkosivustot saatetaan tehdä vain muutamassa minuutissa.

Kun tuonti on valmis, on silti hyvä idea käydä verkkosivustosi läpi ja varmistaa, että kaikki näyttää entiseltä. Kuvat ja muut mediat voivat olla hiukan hankalia siirtymisprosessin aikana, joten saatat joutua sotkeutumaan asioihin täällä ja siellä saadaksesi kaiken takaisin niin kuin se oli.

Liikenteen uudelleenohjaus

Yksi toinen vinkki: jos sinulla oli uskollisia seuraamuksia WordPress.com-sivustosi kanssa, voi olla syytä maksaa WordPressille 13 dollaria vuodessa maksu vanhan liikenteen ohjaamiseksi WordPress.com-sivustolta uudelle WordPress.org-sijaintiisi. Tämä voi auttaa sinua säilyttämään sijaintisi Google-hakutuloksissa ja pitämään liikenteesi entisellä tasollaan joutumatta rakentamaan uutta yleisöä tyhjästä tai hitaammin. Tämä voidaan suorittaa WordPress.com-sivuston uudelleenohjaussivu, joka hoitaa myös kaikki maksut

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map