Kuinka rakentaa verkkosivusto tyhjästä

Haluatko rakentaa verkkosivuston tyhjästä, mutta et tiedä miten? Olet oikeassa paikassa, olemme kirjoittaneet tämän kattavan 7000+ sanan oppaan juuri sinulle! Sillä ei ole väliä, haluatko perustaa blogin tai luoda verkkosivustosi yrityksellesi. Loppuun mennessä sinulla on täysin toimiva verkkosivusto ja tiedät, kuinka suunnittelun perussäädöt ja sisältö lisätään.


Ei, se ei ole vaikea tehdä. Ja ei, sinun ei tarvitse koodata ja suunnitella taidot keksiä kaunis, ammattimainen verkkosivusto.

Tässä artikkelissa kuvatuilla menetelmillä pystyt laittamaan toimivan verkkosivuston noin tunnissa (alusta loppuun). Emme käytä HTML- tai CSS-koodausta (ne vievät liian kauan), joten sinun tarvitsee vain noudattaa sinulle antamiasi ohjeita, napsauttaa tätä ja napsauttaa sitä, kunnes olet valmis.

Jos noudatat kaikkea mitä sanomme tässä artikkelissa, sinulla on oma verkkotunnuksesi ja toimiva WordPress-verkkosivustosi ilman, että sinun on palkattava ammattitaitoisia verkkosuunnittelijoita (nämä ovat kalliita, tiedätkö).

Kuinka luoda verkkosivusto

Contents

Miksi käytämme WordPressiä

Ennen kaikkea muuta haluamme sinun tietävän, että aiomme käyttää WordPress-alustaa verkkosivustosi luomiseen. Kyllä, on olemassa muitakin alustoja (joita kutsutaan myös sisällönhallintajärjestelmiksi tai CMS: ksi) – mutta uskomme (kokemuksen kautta), että se on tällä hetkellä paras vaihtoehto verkkosivustojen rakentamiseen.

Katso viimeisimmät BuiltWith-käyttäjätilastot (mahtava työkalu, joka voi kertoa mitä tekniikkaa tietty sivusto käyttää, suositellaan ehdottomasti antamaan sille spin).

 • * WordPress – 52%
 • ** Wix – 7%
 • * Joomla – 4%
 • ** SquareSpace – 4%
 • * Progress Sitefinity – 4%
 • ** Weebly – 2%

Viite:

* Vapaa
** Maksettu

WordPress-logo

Kuten näette, monet verkkosivustojen omistajat, kehittäjät ja suunnittelijat mieluummin käyttävät WordPress-alustaa. Kerroimme sinulle, että sitä on erittäin helppo käyttää, kun vertaat sitä muihin verkkosivustojen rakentajiin ja CMS-alustoihin. Ja tietysti, se on waaaay helpompaa ja nopeampaa kuin jos aloittaisit verkkosivun tyhjästä käyttämällä HTML: ää ja CSS: ää. Jos et ole koodauksen asiantuntija, saatat jopa päätyä keskinkertaiseen näköiseen sivustoon. WordPressin avulla jopa aloittelijat voivat keksiä ammattimaisia ​​ja houkuttelevia verkkosivustoja valitsemalla kunnollisen WordPress-teeman.

Hyödyt ja haitat WordPressin käytöstä

Saatat ihmetellä, mitkä ovat edut ja haitat WordPressin käytön suhteen. Joten käsittelemme tässä osiossa olevia.

Katsomme ensin ammattilaisia:

 • Ilmainen – kyllä, ILMAINEN. Se yksin sanoo paljon, eikö niin? Voit myös laajentaa WordPress-sivustosi toiminnallisuutta käyttämällä ILMAISIA lisäosia laajennusten muodossa. Ja saat myös ILMAISTA tukea kehittäjiltä itseltään ja muilta käyttäjiltä. Itse asiassa löydät paljon WordPress-opetusohjelmia pelkästään YouTubesta.
 • Joustava – Muokattavien asetusten avulla voit käyttää WordPressiä pienille ja suurille yrityksille. Se on myös suosittu verkkokauppojen alusta.
 • Ei vaadita koodaustietoja / taitoja – HTML / CSS: n oppiminen voi viedä kuukausia, ennen kuin voit laittaa kunnon näköisen verkkosivuston. WordPressin avulla voit laittaa toimivan verkkosivun tunnissa tai päivässä, jos todella haluat mukauttaa paljon sivustosi asetuksia. Joka tapauksessa voit olla varma, että verkkosivustosi näyttää ammattimaiselta (kuten ammattilaiset ovat tehneet sen!).
 • Edullinen teemat ja laajennukset – WordPress sisältää ilmaisia ​​teemoja, kohtuuhintaisia ​​teemoja ja kalliita teemoja (premium-teemat voivat maksaa vähintään 100 dollaria). Vaikka suuri osa plugineista on ilmaisia ​​(lahjoitusmahdollisuuksilla), on myös maksettuja laajennuksia, jotka voit valita. Muista silti, että voit tehdä erittäin hyvin (itse asiassa hienoa) ilmaisten ja edullisten kanssa.
 • Käyttäjäystävällinen – Aloittelijat voivat helposti hankkia WordPressin käytöstä. Ammattilaiset (jopa koodaustaidot omaavat) arvostavat myös WordPressin nopeita ja aikaa säästäviä ominaisuuksia.

Ja nyt, miinuksista:

 • Oppimiskäyrä – WordPressin käytön hallitseminen vie jonkin aikaa ja kärsivällisyyttä – mutta sitä odotetaan jokaisesta uudesta tehtävästä. Joten, jos se on ensimmäinen kerta käyttää sitä, älä odota kävelyä puistossa. Tämän opetusviestin kanssa on kuitenkin kuin se, että olemme vierelläsi. Otamme sinut kädestämme ja autamme sinua sen läpi (mikä tekee oppimiskäyrästä niin paljon helpompaa).
 • Viat – No niin, joillakin WordPress-teemoilla ja -laajennuksilla voi olla virheitä. Kehittäjät pyrkivät kuitenkin päivittämään ja parantamaan ohjelmistojaan virheistä. Virheet ovat myös yleisiä (ja voidaan odottaa) Internetissä. Tästä syystä suosittelemme aina tarkistamaan käyttäjien arvosteluja ja arvioita, kun valitset ja käytät teemoja (samoin kuin laajennuksia).

Okei, olemme punnittaneet WordPressin käytön edut ja haitat ja suosittelemme sitä aloittelijoille ja ammattimaisille web-rakentajille. Se tekee koko verkkosivuston luomisesta niin paljon nopeamman ja helpomman. Puhumattakaan siitä, että yksinkertaisella laajennuksella (kuten Yoast SEO) sinulla on verkkosivusto, jota jopa Google ja muut hakukoneet rakastavat.

Kuinka luoda verkkosivusto – vaiheittaiset ohjeet

Tässä olemme – valmistaudu verkkosivustosi luomiseen. Nämä ovat seuraavat perusvaiheet:

 1. Rekisteröi verkkotunnus ja hanki web-hosting.
 2. Asenna verkkosivustosi.
 3. Suunnittele verkkosivustosi.
 4. Lisää sisältöä verkkosivustollesi.
 5. Lisää laajennuksia verkkosivustollesi.

Käsittelemme kutakin alla yksityiskohtaisesti (yhdessä vaihe vaiheelta -ohjeiden kanssa). Nämä on erittäin helppo tehdä, kun yksinkertaistimme vaiheita. Kun olet valmis, ja sivusto on aktiivinen, lisäsimme 20 lisävaihetta, jotta voit olla oikealla jalalla (nämä ovat valinnaisia, mutta voivat tehdä elämästäsi paljon helpompaa).

1. Rekisteröi verkkotunnus ja hanki web-hosting

SiteGround-web-hosting

Miksi sinun pitäisi saada verkkotunnus ja web-hosting? No, sinulla ei oikeastaan ​​ole valintaa :).

 • Verkkotunnus – Tämä on URL-osoitteesi tai Internet-osoitteesi. Se näyttää noin: www.yourwebsite.com.
 • Web-hosting – Tarvitset tämän palvelun, jotta sivustosi sisältö näkyy verkossa. Web-palveluntarjoajasi on se, joka tosiasiallisesti isännöi sivustojesi tiedostoja.

Verkkotunnuksen ja isäntän napauttamiseksi suosittelemme ehdottomasti osallistumista SiteGroundiin. He ovat paras kokonaispalvelun tarjoaja, jonka WordPress virallisesti suosittelee WordPressille, ja heillä on useita tietokeskuksia ympäri maailmaa minimoidaksesi sivuston latausajat. He voivat rekisteröidä verkkotunnuksesi ja isännöidä uutta sivustoasi. Jos haluat tehdä lisätutkimuksia, meillä on yleinen web-hosting-vertailu, yksi Australiaan, Kanadaan ja muihin.

merkintä: Jos sinulla on jo verkkotunnus toisen verkkotunnuksen rekisteröijän kanssa (kuten NameCheap, GoDaddy jne.) Ja haluat käyttää sitä, voit silti seurata ongelmia, mutta sinun on vain mentävä rekisteröijätilillesi, siirry verkkotunnuksesi nimipalvelimeen asetukset ja liitä SiteGrounds-nimipalvelimet sinne, kun olet ostanut hosting-paketin SiteGround-palvelusta (lisätietoja täältä).

Jatka verkkotunnuksen ja verkkopalvelun hankkimista seuraavasti:

 1. Siirry sivustolle siteground.com
 2. Siirry hosting-välilehteen.
 3. Napsauta Web-hosting.
 4. Vaihe 3 vie sinut sivulle, jolla on 3 vaihtoehtoa:
 • Aloittaa
 • GrowBig
 • GoGeek

Ehdotamme valita ensimmäinen vaihtoehto (Käynnistys). Startup-paketti on hieno aloittelijoille. Muista, että voit aina päivittää tai alentaa suunnitelmaa milloin tahansa (tarpeen mukaan).

Sivustojen isäntäpaketit

 1. Napsauta Hanki suunnitelma
 2. Vaihe 5 vie sinut heidän Valitse verkkotunnus -sivulle. Napsauta “Rekisteröi uusi verkkotunnus”, jos sinulla ei vielä ole verkkotunnusta. Jos sinulla on jo verkkotunnus ja tarvitset vain web-hosting-palvelua, napsauta ”Minulla on jo verkkotunnus”.
 3. Ajattele verkkotunnusta ja kirjoita se tyhjään kenttään. Esimerkiksi xyzcompany.
 4. Oletusarvon mukaan laajennus (verkkosivustosi osoitteen loppuosa) on asetettu .com. Jätä se, vaikka voit nähdä, että sinulla on muita vaihtoehtoja.
 5. Napsauta Jatka. Tämä vaihe vie sinut onnittelut-sivulle (käytettävissä olevan verkkotunnuksen valinnasta).

Huomautuksia:

 • Verkkotunnuksesi nimi riippuu verkkosivustotyypistäsi – jos kyseessä on esimerkiksi yrityksen sivusto tai henkilökohtainen blogi. Voit valita yrityksen nimen yrityksen verkkosivustolle tai oman nimesi henkilökohtaiseen sivustoon.
 • Ehdotamme mennä .com (ensimmäinen vaihtoehto), .net (toinen vaihtoehto) tai .org (kolmas vaihtoehto). Nämä ovat yleisimmin käytettyjä, ja monet ihmiset ovat jo pitäneet niitä hyvämaineisina (olemme täällä huolissamme brändäyksestä ja auktoriteetista).
 • Pidä useita verkkotunnuksia (vaihtoehtoja) valmiina, koska käytettävissä olevan verkkotunnuksen valitseminen voi olla melko vaikeaa. Pelaa useilla vaihtoehdoilla ja löydät varmasti sopivan (joka on saatavilla) sinulle.

Sivustoalueen tilitiedot

 1. Kun olet suorittanut vaiheen 9, sinut ohjataan Tarkista ja valmis -sivulle. Täytä kaikki vaadittavat tiedot, kuten seuraavat:
 • Tilitiedot – sähköpostiosoitteesi ja salasanasi.
 • Asiakastiedot – Maasi, etunimi, sukunimi, osoite, puhelinnumero jne.
 • Maksutiedot – luottokorttisi numero, kortin vanheneminen jne.
 • Ostotiedot – Suunnitelmasi (StartUp, jos olet noudattanut ehdotustamme). Sinun on myös valittava avattavasta Aika-valikosta hosting-palvelun aika (esimerkiksi 12 kuukautta)..
 • Lisäpalvelut – Varmista, että Verkkotunnuksen rekisteröinti -valintaruudussa on valintamerkki. Ehdotamme myös verkkotunnuksen tietosuojavaihtoehdon saamista (napsauta valintaruutua), jotta rekisteröintitietosi pysyvät yksityisinä (kukaan ei tiedä kuka sivustosi omistaja on – suojaukseksi roskapostilta).

Sivustojen ostotiedot

 1. Vaihe 10 näyttää sinulle kokonaissumman, jonka ostosi / palvelusi maksaa. Sinun on myös vahvistettava (napsauttamalla valintaruutua), että olet lukenut heidän käyttöehdot.
 2. Napsauta Maksa nyt -painiketta, kun haluat suorittaa verkkotunnuksesi ja hosting-palvelun hankkimisprosessin SiteGround-palvelusta.

merkintä: Kun olet suorittanut yllä olevat vaiheet, sinulla on jo verkkotunnus ja web-hosting. Onnittelut!

Sivustokenttä maksaa nyt

2. Asenna verkkosivustosi

WordPress-työkalujen asennus

Nyt kun sinulla on verkkotunnus ja web-hosting, sinun on aika rakentaa verkkosivustosi asentamalla WordPress. Älä huolestu, on olemassa yhden napsautuksen asennusvaihtoehto, jonka avulla voit määrittää WordPressin nopeasti (uudelleen ei tarvita koodaustaitoja). Valittavana on 2 tapaa:

 • Tapa 1 – Asennus yhdellä napsautuksella
 • Tapa 2 – Softaculous-asennuksen kautta

Näytämme sinulle yksityiskohtaiset yksityiskohdat alla.

SiteGround cPanel

Tapa 1 – yhden napsautuksen asennuksella

 1. Kirjaudu sisään Siteground-tiliisi. Käytä edellisen osan (Tilitiedot) vaiheen 10 valtuustietoja. Muista, että tällä (SiteGround-tililläsi) siirryt ostamaan verkkotunnuksia (lisä) ja päivittämään tai alentamaan suunnitelmasi. Huomaa, että et pääse WordPress-verkkosivustoosi samoilla yksityiskohdilla (puhumme lisää WordPress-käyttöoikeustiedoistasi myöhemmin tässä viestissä).
 2. Napsauta Tilit-painiketta.
 3. Valitse Tilien hallinta. Näet verkkotunnuksesi ja hosting-yhdistelmän täällä.
 4. Napsauta verkkotunnuksesi ja isäntäpaketin vieressä olevaa cPanel-painiketta (oranssi-painike).
 5. Napsauta Access cPanel Securely.
 6. Napsauta Jatka.
 7. Vaihe 6 vie sinut sivulle, jolla on PALJON juttuja. Etsi WordPress-työkalut-osio ja napsauta WordPress.
 8. Vaihe # 7 vie sinut WordPressin asennussivulle. Napsauta vasemmassa yläkulmassa olevaa Asenna-painiketta. Voit myös napsauttaa sivun alla olevaa Asenna nyt -painiketta (ne ovat samat).
 9. Vaihe 8 johtaa sinut sivulle, jolla voit mukauttaa WordPress-asetuksia. Tee seuraava:
 • Valitse toimialueprotokollan avattavasta valikosta tämä: http: // www.
 • Jätä In Directory -vaihtoehto, tyhjä.

WordPressin napsauttamalla asennus

 1. Vieritä alaspäin nykyisellä sivulla, kunnes näet sivustoasetukset. Tässä voit mukauttaa verkkosivustosi nimeä ja kuvausta – sivustosi kävijöille ja SEO-tarkoituksille (nämä näkyvät hauissa). Tässä on tekemistä:
 • Sivuston nimi sanoo ”Oma blogi” – muuta se oikeaksi verkkosivustosi nimeksi, kuten verkkotunnukseesi (esim. XYZ Company).
 • Sivustokuvauksessa sanotaan ”My WordPress Blog” – muuta se oman sivustosi kuvaukseksi (esim. Vaatteiden verkkokauppa).
 • Vaihda järjestelmänvalvojan käyttäjänimi yhdeksi valintasi. Käytät tätä valtuustietoa päästäksesi WordPress-sivustoosi.
 • Vaihda järjestelmänvalvojan salasana uuteen (sen tulisi olla vahva ja vaikea arvata). Käytä tätä salasanaa yllä olevan järjestelmänvalvojan käyttäjänimen avulla päästäksesi sivustoosi.
 • Sähköpostiasetukselle voit jättää sen sellaisenaan ja edelleenlähettää vain saadut sähköpostit sähköpostitilillesi verkkosivustollesi. Voit myös muuttaa sen nykyiseksi sähköpostiosoitteeksi ja vastaanottaa viestejäsi suoraan kyseiselle sähköpostitilille.
 1. Napsauta Tallenna.
 2. Vaihe # 11 vie sinut onnittelut-sivulle (WordPress-asennuksen loppuun saattamisesta).

Huomautuksia:

 • Edellisen esimerkin avulla sivustosi kävijät menevät tänne (se on sivustosi URL-osoite):

http://www.xyzcompany.com.

 • Käytä edelleen samaa esimerkkiä, siirryt tänne muokkaamaan sivustoasi (se on järjestelmänvalvojan URL-osoite):

http://www.xyzcompany.com/wp-admin.

Huomaa: Tämä on sivustosi tausta, ja sinun on kirjauduttava sisään täällä, jos haluat lähettää jotain uutta tai tarkkaa verkkosivustosi asetuksista.

 • Kirjaudu sisään WordPress-järjestelmänvalvojan hallintapaneeliin käyttämällä järjestelmänvalvojan URL-osoitetta ja kirjoittamalla järjestelmänvalvojan käyttäjänimi ja salasana (katso vaihe 10). Sen jälkeen olet sisään!

Tapa 2 – Softaculous-asennuksen avulla

Vaikka suosittelemme erittäin suositeltavaa menetelmää 1 (WordPressin napsautuksen asennus), haluamme näyttää toisen vaihtoehtosi. Tällä kertaa sinun on asennettava WordPress Softaculousin avulla.

Tässä on vaiheet tämän menetelmän käyttämiseen:

 1. Suorita vaiheet 1 – 6 ensimmäisessä menetelmässä.
 2. Etsi AutoInstallers-osiosta Softaculous-kuvake ja napsauta sitä.
 3. Vaihe 2 vie sinut sivulle, jolla voit valita, minkä ohjelmiston haluat asentaa. Etsi WordPress ja napsauta sitä.
 4. Suorita vaiheet 8–11 ensimmäisessä menetelmässä.

Huomaa: Vaihe 4 vie sinut onnittelut-sivulle (WordPressin onnistuneesta asentamisesta).

WordPressin asennuspainike

3. Suunnittele verkkosivustosi

Verkkosivustosi suunnittelu riippuu suuresti teemastasi (tarkemmin valitsemastasi teemasta). Valitsemasi teema määrittelee brändisi osittain.

Sinun pitäisi todellakin kuluttaa paljon aikaa ja vaivaa löytääksesi sivustollesi oikea WordPress-teema (jos rakennat yrityssivustoa, sinun pitäisi etsiä esimerkiksi yritysteemoja). Tätä osaa varten emme kuitenkaan viettä niin paljon aikaa teemavalinnassa (tämä on tarkoitettu vain esimerkiksi sinun seuraamiseksi). Lisäksi voit aina muuttaa teemaasi myöhemmin – valitse vain mitä tahansa, mikä on kaunista ja houkuttelevaa sinulle.

Oletusarvoisesti WordPress-asennuksessa on jo käyttövalmis teema. Jos haluat, voit tyytyä siihen. Suosittelemme silti toisen WordPress-teeman valitsemista (koska oletusteemoja käytetään yleensä ja haluamme ainutlaatuisen näköisen sivuston, eikö?). Joten mene eteenpäin ja valitse teema verkkosivustollesi ja pidä seuraavat seikat mielessä:

 • Valittavissa on yli 1500 WordPress-teemaa.
 • Monet WordPress-teemat ovat ilmaisia.
 • WordPress-teemat ovat helposti muokattavissa, joten voit todella luoda ainutlaatuisen näköisen sivuston.

Antaaksemme sinulle idean, asennamme teeman heti. Noudata näitä vaiheita:

 1. Kirjaudu WordPress-sivustoosi järjestelmänvalvojan URL-osoitteella (käytä tietysti järjestelmänvalvojan käyttäjänimeä ja salasanaa).
 2. Siirry WordPress-hallintapaneelissa kohtaan Ulkoasu (se on vasemman sivupalkin valikossa).
 3. Napsauta Teemat.
 4. Napsauta Lisää uusi teema.
 5. Etsi Lisää teemat -sivulta hakukenttä ja kirjoita haluamasi teeman avainsanat. Tässä esimerkissä syötetään nämä avainsanat: sininen, kaksi saraketta.
 6. Katso tuloksia ja valitse teema. Käytettyjen avainsanojen osalta 2 tulosta tuli – Siirrymme Blue Planet -teemaan.
 7. Napsauta Asenna.
 8. Kun onnistunut asennus, napsauta Aktivoi.

WordPress-teematHuomautuksia:

 • Vaihe 8 muuttaa automaattisesti sivustosi teeman oletusteemalta uuteen.
 • Voit muuttaa teemoja menettämättä aiempaa sisältöä.
 • Jos löydät jonkin sisällön puuttuvasta (teemaa vaihtaessasi), valitse vain toinen (kaksi teemaa eivät ehkä ole yhteensopivia keskenään).

4. Lisää sisältöä verkkosivustollesi

Tässä vaiheessa opit lisäämään sivuja sivustoosi, luomaan valikkoja, lisäämään viestejä ja muokkaamaan viestejä.

Vaiheet perussivujen lisäämiseen verkkosivustollesi

Sivujen omistaminen verkkosivustollesi tekee siitä organisoidumman ja houkuttelevamman yleisöllesi. Nämä sivut edustavat myös tiettyjä sivustosi osioita ja toimintoja. Lisää sivuja seuraavasti:

 1. Kirjaudu WordPress-järjestelmänvalvojan URL-osoitteeseen.
 2. Siirry hallintapaneelissa Sivut (se löytyy vasemman sivupalkin valikosta).
 3. Napsauta Lisää uusi.
 4. Vaihe 3 vie sinut sivulle, joka näyttää Microsoft Wordilta. Kirjoita Otsikko-kenttään sivun otsikko (esim. Tietoja). Kirjoita viesti tekstialueelle (tässä esimerkissä jotain sivustostasi, yrityksestäsi tai yrityksestäsi).
 5. Napsauta Julkaise.

Valikkojen luomisen vaiheet verkkosivustollesi

WordPress-valikkoValikoiden avulla navigointi helpottaa sivustosi kävijöiden löytämää etsimäänsä verkkosivustollesi. Tässä on vaiheet:

 1. Siirry WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry Ulkonäkö (sijaitsee vasemmalla sivupalkilla).
 3. Napsauta Valikot.
 4. Napsauta Luo uusi valikko ja nimeä se esimerkiksi Ensisijainen valikko tai Päävalikko. Huomaa, että joillakin teemoilla on jo oletusvalikot.
 5. Lisää kohteita valikkoon napsauttamalla jo luomiasi sivuja (vasemmalla). Voit napsauttaa Tietoja-sivua ja muita sivuja, jotka olet jo tehnyt valikkojen luomista varten. Huomaa, että voit helposti lisätä uusia sivuja valikkoosi, kun ne tulevat saataville.
 6. Kun kaikki tarvittavat sivut on tarkistettu, napsauta Lisää valikkoon.
 7. Napsauta Tallenna.

Huomautuksia:

 • Voit järjestää valikon kohteita uudelleen vetämällä ja pudottamalla niitä (ylös ja alas).
 • Valitse missä haluat valikoiden näkyvän napsauttamalla Hallinnoi sijainteja -välilehteä.

Vaiheet viestien lisäämiseen verkkosivustollesi

Lisää uusi artikkeli verkkosivustollesi seuraavasti:

 1. Avaa WordPress-hallintapaneeli.
 2. Etsi valikon Viestit-osio (vasen sivupalkki).
 3. Napsauta Lisää uusi.
 4. Kirjoita artikkelin otsikko ja teksti toimitussivulle.
 5. Valitse artikkelin luokka luokaluettelosta (oikea puoli) napsauttamalla valintaruutua.
 6. Napsauta Julkaise.

Lisää uusi viesti

Vaiheet verkkosivustosi viestien muokkaamiseen

Joskus sinun on muokattava viestejä korjauksia ja päivityksiä varten. Voit tehdä sen seuraavasti:

 1. Kirjaudu WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry Viesteihin (vasemman sivupalkin valikossa).
 3. Napsauta Kaikki viestit.
 4. Etsi viestiluettelosta muokattava viesti ja napsauta Muokkaa (se löytyy viestin otsikosta).

5. Lisää laajennuksia verkkosivustollesi

WordPress-laajennukset Lisää uusi

Laajennukset ovat WordPress-laajennuksia, joiden tarkoituksena on laajentaa teeman ominaisuuksia ja toimintoja. Jos tarvitset tietyn ominaisuuden, jota ei ole sisällytetty nykyiseen / valittuun teemaasi, voit käyttää sen sijaan laajennusta.

Totuus on, että lisäosien lisääminen WordPress-sivustoosi antaa sinulle kaiken irti teemastasi. Itse asiassa emme tiedä mitään WordPress-käyttäjiä, jotka eivät käytä laajennuksia. Sen lisäksi, että se on erittäin hyödyllinen, useimmat liitännäiset ovat ilmaisia ​​(joissakin mukana on mahdollisuus lahjoittaa).

Seuraava on lisäosan asennuksen vaiheet:

 1. Siirry WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry laajennuksiin (se on vasemman sivupalkin valikossa).
 3. Napsauta Lisää uusi.
 4. Etsi Lisää uusi -sivulta laajennus kirjoittamalla sen nimi (esim. Yhteyslomake 7). Voit syöttää avainsanoja myös, jos et etsi tiettyä laajennusta (esim. Yhteyslomake).
 5. Kun tulos / tulokset näkyvät, napsauta laajennusta.
 6. Napsauta Asenna.
 7. Napsauta Aktivoi.

Kuinka asentaa yhteyslomake 7

WP-yhteyslomake 7

Käytimme Yhteyslomake 7 -lomaketta yllä olevassa esimerkissä (yhteydenottolomakkeen laajennuksen etsimiseen), koska se on tällä hetkellä WordPressin suosituin yhteyslomake. Tämän liitännäisen (kuten useimpien yhteyslomakelaajennusten) avulla sivustosi kävijät voivat lähettää sinulle sähköpostia suoraan verkkosivustoltasi (se on turvallinen, tehokas ja nopea).

Annamme sinulle esimerkin laajennuksen asentamisesta antamalla sinulle vaiheet alla olevan lomakkeen 7 asentamiseen..

 1. Kirjaudu WordPress-järjestelmänvalvojan hallintapaneeliin.
 2. Siirry laajennuksiin (löytyy vasemmasta sivupalkin valikosta).
 3. Napsauta Lisää uusi.
 4. Etsi Lisää uusi -sivulta hakukenttä ja kirjoita ”Yhteyslomake 7.”
 5. Kun näet Contact Form 7 -laajennuksen, napsauta Asenna nyt ja lataa se.
 6. Kun olet asentanut sen onnistuneesti, napsauta Aktivoi.
 7. Palaa takaisin hallintapaneeliin ja napsauta Yhteystiedot (se sisältyy nyt vasemman sivupalkin valikkoon).
 8. Vaihe 7 vie sinut Yhteyslomake-sivulle, jossa näet ”Yhteyslomake 1” -luettelon (jos se on ensimmäinen kerta käyttää sitä, sitä pitäisi olla vain yksi). Napsauta yhteyslomakkeen lyhytkoodia kopioidaksesi sen leikepöydälle. Lyhytkoodi näyttää suunnilleen tältä: [contact-form-7 id = “123” title = “Lomake yhteystietosivulle”].
 9. Liitä lyhytkoodi sivulle, viestiin tai tekstiwidgettiin (jos haluat sijoittaa yhteyslomakkeen sivustosi sivupalkkiin). Tässä esimerkissä aiomme kuitenkin sijoittaa sen sivulle luodaksesi yhteystietosivun.

Olemme melkein perillä. Suorita nämä lisävaiheet suorittaaksesi yhteydenottosivun luomisen yhteydenottolomakkeen 7 vaiheet:

 1. Palaa takaisin WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry Sivut (vasemmassa sivupalkki-valikossa).
 3. Napsauta Lisää uusi.
 4. Kirjoita Lisää uusi sivu -editoriin otsikkokenttään ”Yhteystiedot” tai ”Ota yhteyttä”.
 5. Liitä sivun rungon kohtaan Contact Form 7 -pikakoodi (katso vaihe 8 edellisestä osiosta).
 6. Napsauta Julkaise.

Olet luonut verkkosivustosi!

Noudata kaikkia yllä kuvattuja vaiheita ja sinulla on oma toimiva verkkosivusto. Alla on joitain muita tärkeitä asioita, jotka sinun on tehtävä verkkosivustosi luomisen jälkeen. Nämä asiat ovat välttämättömiä korjauksia sivustosi menestyksen varmistamiseksi (jotta siitä tulisi myös käyttäjäystävällinen ja hakukoneystävällinen). Se sisältää joidenkin WordPress-sivustosi oletusasetusten määrittämisen ja laajennusten asentamisen erityistarpeidesi mukaan.

20 tekemistä tehtävää verkkosivustosi luomisen jälkeen

Muista, että WordPress on käyttäjäystävällinen alusta, jonka kanssa on erittäin helppo miettiä. Se on myös erittäin muokattavissa laajennusten avulla. Tässä on 20 muuta tehtävää verkkosivustosi asennuksen ja asennuksen valmistumisen jälkeen:

 1. Poista WordPress-nukke / näytesisältösi
 2. Nollaa WordPress-salasanasi
 3. Muokkaa sivustosi nimeä ja tunnistetta
 4. Muokkaa päivämäärä- ja aika-asetuksia verkkosivustollasi
 5. Määritä kieli-asetukset sivustollesi
 6. Luo verkkosivustollesi perussivut
 7. Määritä sivustosi pysyvien linkkien rakenne
 8. Päivitä WordPress-profiilisi
 9. Muokkaa ja mukauta sivustosi sivupalkkeja
 10. Asenna kotisivusi ja blogisyöte
 11. Luo viestiluokat sivustollesi
 12. Määritä sivustosi kommenttiasetukset
 13. Määritä sivustosi jäsenyysvaihtoehto
 14. Lisää muita käyttäjiä sivustoosi
 15. Päivitä sivustosi WordPress-versio
 16. Lisää ping-luettelo WordPress-sivustoosi
 17. Aikataulun varmuuskopio verkkosivustollesi
 18. Lataa logo verkkosivustosi suosikkisi
 19. Poista kaikki käyttämättömät laajennukset WordPress-sivustolta
 20. Siivoa ja järjestä WordPress-kojetaulu

Alla annamme sinulle askel askeleelta ohjeet, kuinka ne kaikki tehdä.

# 1 – Poista WordPress-nukke- / näytesisältösi

WP-näyteviesti

Kun asennat WordPressin ensimmäistä kertaa verkkosivustollesi, sen mukana tulee näyteviesti, jonka nimi on “Hei maailma”. Keholle se sanoo jotain: “Tämä on ensimmäinen viestisi.” Sanomattakin on selvää, että sinulla ei ole mitään käyttöä tähän viestiin, koska se on vain olemassa uusille käyttäjille tarkoitettuna näytteenä. Poista tämä nuken sisältö noudattamalla näitä vaiheita:

 1. Kirjaudu WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry sivuille.
 3. Napsauta Kaikki sivut.
 4. Etsi Hello World -otsikko ja napsauta roskakoria (se löytyy viestin alaosasta).

Huomautuksia:

 • Jos sivustollasi on Hello World -viesti, paljastaa yleisöllesi, että se on vain uusi sivusto (jolla ei ole vielä valtuuksia).
 • Ammattilaisverkkosivustot eivät säilytä Hello World -määräysten sisältöä – varmista, että pääset eroon siitä mahdollisimman pian.

# 2 – Nollaa WordPress-salasanasi

WordPress-käyttäjätilien hallinta

WordPress cPanel -asennuksen jälkeen sinun on vaihdettava salasanasi heti, jotta sivustosi olisi turvallisempi. Tässä on vaiheet, miten tämä tehdään:

 1. Siirry WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry käyttäjiin (vasemman sivupalkin valikossa).
 3. Napsauta profiilisi.
 4. Napsauta Luo salasana.
 5. Napsauta Päivitä profiili.

Huomautuksia:

 • Kirjoita uusi salasanasi muistiin, kun käytät tätä salasanaa seuraavissa kirjautumisissa.
 • Jos olet jo luonut uuden salasanan seuraamalla yhdessä edellisessä osiossa annettuja ohjeita (vaihe 2 – Verkkosivun menetelmän määrittäminen 1 yhden napsautuksen asennuksella, vaihe 10), voit ohittaa tämän vaiheen.

# 3 – Muokkaa sivustosi nimeä ja tunnistetta

WordPress-sivuston otsikkotunniste

Sivustosi nimi ja otsikkolinja näkyvät sekä kotisivulla että selaimen välilehdellä – siksi se on erittäin tärkeä tuotemerkkitarkoituksiin. Tässä on näiden kenttien muokkaamisen vaiheet:

 1. Kirjaudu WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry kohtaan Asetukset (se löytyy hallintapaneelin vasemmasta sivupalkista).
 3. Napsauta Yleistä.
 4. Vaihe # 3 vie sinut Yleiset asetukset -sivulle. Näet kentän Sivuston otsikko (sanotaan WordPress-verkkosivusto) ja Tagline (sanotaan, että Taglinesi menee tähän). Muokkaa molempia kenttiä napsauttamalla ruudun sisällä ja kirjoittamalla oma otsikko ja tagline.
 5. Napsauta Tallenna muutokset.

Huomautuksia:

 • Otsikko voi olla yrityksen nimi, myymälän nimi tai verkkotunnuksen nimi.
 • Tunnistemerkki voi olla mikä tahansa, joka kuvaa sivustoasi tai sisältöä. Se voi olla mottosi, tehtäväsi tai jotain vastaavaa.
 • Voit myös valita tyhjän tunnisteen – tämä johtaa puhtaaseen selaimen välilehteen, kun ihmiset käyttävät sivustoasi.

# 4 – Muokkaa päivämäärä- ja aika-asetuksia verkkosivustollasi

WP Päivämäärän aika-asetukset

Voit hallita päivämäärä- ja aikaelementtien näkymistä sivustossasi määrittämällä Päivämäärä- ja aika-asetukset. Vaiheet tämän tekemiseksi on lueteltu alla.

 1. Siirry WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry Asetukset (vasemman sivupalkin valikkoon)
 3. Napsauta Yleistä.
 4. Vaihe # 3 avaa Yleiset asetukset -sivun ja siellä voit määrittää seuraavat:
 • Aikavyöhyke – esim. UTC + 0
 • Päivämäärämuoto – esim. 24. maaliskuuta 2019, 24.3.2019 jne.
 • Aikamuoto – esim. 12:30, 12:30 jne.
 • Viikko alkaa – Valitse avattavasta valikosta (oletus on asetettu maanantaina).
 1. Napsauta Tallenna muutokset

Huomautuksia:

 • Aika- ja päivämääräasetukset ovat erityisen tärkeitä bloggaajille, jotka kirjoittavat säännöllisesti blogeissaan.
 • Ajan ja päivämäärän asettaminen sivustollesi on myös tärkeää, jos aiot viestejä tulevaa julkaisua varten.

# 5 – Kieli-asetusten määrittäminen sivustollesi

Voit valita kielen, jota haluat käyttää verkkosivustollasi. Suorita se noudattamalla alla lueteltuja vaiheita.

 1. Kirjaudu WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry Asetukset (vasemman sivupalkin valikkoon).
 3. Napsauta Yleistä.
 4. Vaihe # 3 vie sinut Yleiset asetukset -välilehteen. Vieritä alaspäin, kunnes löydät Sivuston kieli -kohdan.
 5. Napsauta avattavaa valikkoa ja valitse tietty kieli – esim. Englanti (Yhdysvallat).
 6. Napsauta Tallenna muutokset.

# 6 – Luo verkkosivustollesi perussivut

Lisää WordPress-sivu

Ennen kuin aloitat sivustosi täyttämisen sisällöllä (viesteillä), sinun on luotava ensin perussivut. Itse asiassa sivujen luominen on ihanteellista ennen valikkojen luomista (voit tietysti lisätä myös vastavalmiita sivuja valikkoosi).

Osoimme jo sinulle, miten luodaan yhteystietosivu yhdessä yllä olevista osioista. Yhteystietosivun lisäksi sinun on kuitenkin luotava Tietoja-sivu sekä muut tietyn verkkosivustosi kannalta merkitykselliset sivut. Tässä osiossa näytämme sinulle kuinka luoda Tietoja-sivun (voit luoda muita sivuja samalla menetelmällä). Vaiheet on lueteltu alla.

 1. Siirry WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry Sivut (löytyy vasemmasta sivupalkin valikosta).
 3. Napsauta Lisää uusi.
 4. Vaihe 3 vie sinut Lisää uusi -sivulle. Kirjoita Otsikko-kenttään sana ”Tietoja”.
 5. Täytä sisältöeditorin teksti viestilläsi yrityksestäsi, blogissa tai tehtäväsi ilmoituksessa (miksi loit verkkosivustosi).
 6. Napsauta Julkaise.

merkintä: Nyt kun osaat luoda 2 sivua (Yhteystiedot ja Tietoja), voit lisätä muita sivuja kulkeessasi.

# 7 – Määritä sivustosi pysyvien linkkien rakenne

WP Permalink -asetukset

WordPress luo URL-osoitteet jokaiselle viestillesi – ja näitä kutsutaan pysyviksi linkkeiksi. Oletuksena WordPress-pysyvällä linkillä on rakenne, joka näyttää noin:

http://www.xyzcompany.com/?p=12

Kuten voitte nähdä, se ei ole kovin informatiivinen (ja todellakaan ole niin houkutteleva). Kun katsot pysyviä linkkejä, käyttäjät haluavat tietää, mistä tietystä viestistä (tai sivusta) on kyse. Jotain, joka näyttää tältä, olisi parempi:

http://www.xyzcompany.com/mens-clothes-for-sale

Alla on luettelo vaiheista tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

 1. Kirjaudu WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry asetuksiin (vasemmassa sivupalkissa).
 3. Napsauta Permalinks.
 4. Vaihe 3 näyttää 6 vaihtoehtoa pysyvän linkin asettamiselle. Valitse Lähetä nimi -vaihtoehto, koska tämä näyttää artikkelisi otsikon sivustosi URL-osoitteessa.
 5. Napsauta Tallenna muutokset.

Huomautuksia:

 • Suosittelemme, että määrität sivustosi pysyvät linkit ennen ensimmäisen viestin julkaisemista.
 • Edellä olevien menettelyjen noudattaminen antaa sivustosi kävijöille tietää, mistä tietystä viesistä on kyse.
 • Oikeiden pysyvien linkkien käyttö auttaa parantamaan SEO-strategiaasi, koska voit sijoittaa avainsanoja viesteihisi.

# 8 – Päivitä WordPress-profiilisi

Kun WordPress-verkkosivustosi on aktiivinen, sinun tulee varmistaa, että käyttäjäprofiilisi päivitetään. Noudata näitä vaiheita:

 1. Siirry WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry kohtaan Käyttäjät (vasen sivupalkki-valikko).
 3. Napsauta profiilisi.
 4. Vaihe 3 vie sinut profiilisivulle. Syötä kaikki tarvittavat tiedot (etenkin tarvittaessa merkityt), kuten seuraavat:
 • Etunimi
 • Sukunimi
 • Lempinimi (se nimi näytetään kirjoittajana viesteissäsi)
 • Yhteystiedot (esim. Sähköposti)
 • Yahoo IM
 • Google+
 • Viserrys
 • Facebook
 • Tietoja itsestäsi – henkilökohtaiset tiedot (voit laittaa lyhyen mutta tarttuvan elämäkerran täällä)

# 9 – Muokkaa ja mukauta sivustosi sivupalkkeja

WP-sivupalkin widgetit

Sivustosi etuosassa olevat sivupalkit ovat hyödyllisiä sivustosi kävijöille, koska he pääsevät helposti verkkosivustosi tarvittaviin osiin. Liian monien osien olemassaolo voi kuitenkin myös olla hämmentävää ja haitallinen. Pidä sivupalkki / siivous (varsinkin kun olet juuri saanut asennusprosessin päätökseen uudessa WordPress-sivustossasi), toimi seuraavasti:

 1. Kirjaudu WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry Ulkonäkö (vasen sivupalkki -valikko).
 3. Napsauta Widgetit.
 4. Poista widgetit sivupalkeista vetämällä ja pudottamalla ne ruudun vasemmalla puolella oleviin widget-altaisiin.
 5. Jos tarvitset widgettejä käytettävissä olevien widget-kokoelmasta, vedä ja pudota ne sivustosi sivupalkkeihin.
 6. Tällä WordPress-taustatietojen alueella tekemäsi muutokset tallennetaan automaattisesti.

Huomautuksia:

 • Koska muutokset tallennetaan reaaliajassa, voit tarkistaa, kuinka kaikki näyttää käyttöliittymästä, lataamalla sivu uudelleen.
 • Suosittelemme poistamaan elementtejä, jotka eivät ole kovin hyödyllisiä sinulle ja sivustosi kävijöille (esim. Meta, arkistot jne.).
 • Käytä Tekstikenttä-widgettiä HTML-koodeja (esimerkiksi mainoksia) käyttävien elementtien näyttämiseen. Liitä vain koodi widgetin sisään, niin se näkyy oikein verkkosivustosi etuosassa.

# 10 – Kotisivun ja blogisyötteesi määrittäminen

WP-lukuasetukset

Oletuksena WordPress-kotisivulla näkyy viimeisimmät viestit. Voit kuitenkin valita yhden sivun näyttämisen kotisivuna. Tässä on vaiheet tämän tekemiseen:

 1. Siirry WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry kohtaan Asetukset (sijaitsee vasemman sivupalkin valikossa).
 3. Napsauta lukemista.
 4. Vaihe 3 johtaa Lukemisasetukset-sivulle. Näet nämä vaihtoehdot:
 • Uusimmat viestit
 • Staattinen sivu

Oletusasetuksena on asetettu “viimeisimmät viestit”. Voit muuttaa tämän napsauttamalla ”staattinen sivu” -vaihtoehdon vieressä.

 1. Vielä samalla sivulla näet Kotisivun valinta-vaihtoehdon avattavalla nuolella. Napsauta avattavaa nuolta ja valitse tietty sivu, jota haluat käyttää sivustosi kotisivuna.
 2. Nyt kun olet samalla sivulla, vieritä alas ja etsi alue, jolla voit määrittää viestimäärän, jonka haluat näkyä sivuillasi ja RSS-syötteessä. Oletusarvoisesti näet nämä:
 • Blogisivuilla on korkeintaan 10 viestiä
 • Syndikointisyötteissä näkyy viimeisin – 10 kohdetta

Voit muuttaa numeroita napsauttamalla ruutua ja muokkaamalla numeroita. Suosittelemme kuitenkin pitämään tämän oletusasetukset (10 on hyvä luku, jos haluat selkeän ilmeen).

 1. Vielä samalla sivulla, vieritä alas ja etsi alue, jolla voit asettaa artikkelin pituuden sivustosi syötteessä. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa:
 • Kokoteksti – tämä näyttää artikkelin kokonaisuudessaan.
 • Yhteenveto – tämä vaihtoehto näyttää vain otteen artikkelista.

Huomautus: Suosittelemme Yhteenveto-vaihtoehdon käyttämistä, koska se näyttää järjestäytyneemmältä ja puhtaammalta. Otessa on ”Lue lisää” -painike lukijoille, jotka haluavat nähdä koko asian.

# 11 – Luo viestiluokka sivustollesi

WordPress-luokat

Varmasti tiedät jo sisällön tyypin, jonka aiot julkaista sivustossasi jo ennen sen luomista. Voit saada ideoitasi luokkiisi mahdollisista aiheistasi omaan markkinarakoosi. Tee luettelo luokista ja luo luokkaluettelo seuraavien vaiheiden avulla:

 1. Siirry WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry Viesteihin (vasen sivupalkki-valikko).
 3. Napsauta Luokat.
 4. Vaihe 3 johtaa sinut Lisää uusi luokka -sivulle. Kirjoita luokka Nimi-kenttään.
 5. Napsauta Lisää uusi luokka
 6. Toista vaiheet 4 ja 5 jokaiselle luokalle.

Huomautuksia:

 • Luokat-ominaisuuden käyttäminen auttaa pitämään sivustosi järjestäytyneenä.
 • Sivustosi kävijöiden on helpompi navigoida sivustossasi, jos sinulla on luokkia aiheitasi varten.
 • WordPressillä on oletusluokka nimeltä luokittelematon. Kaikki viestit, joita ei ole luokiteltu, kuuluvat automaattisesti tähän luokkaan.
 • Voit luokitella artikkelin julkaisemalla sitä valitsemalla sisältöeditorin luokkiluettelosta ennen julkaisua.

# 12 – Määritä sivustosi kommenttiasetukset

WordPress-keskustelun asetukset

Voit sallia ja estää vanhojen ja uusien viestien kommentit. Voit määrittää sivustosi kommenttiasetukset seuraavasti:

 1. Siirry WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry Asetuksiin (se löytyy vasemmasta sivupalkista).
 3. Napsauta Keskustelu.
 4. Keskustelu-sivulla on kolme oletusasetusta – ja voit pitää ne kaikki sellaisenaan. Huomaa kuitenkin kolmas asetus, joka sanoo: Anna ihmisten lähettää kommentteja uusiin artikkeleihin. Tämä tarkoittaa, että kuka tahansa voi kommentoida uusia artikkeleitasi. Pidä se valittuna, onko juuri sitä mitä haluat. Huomaa myös, että tämä vaihtoehto voidaan räätälöidä (ohittaa) jokaiselle artikkelille.
 5. Vieritä samalla sivulla määrittääksesi muiden kommentointivaihtoehtojen asetukset. Määritä asetus seuraavasti: Sulje kommentit automaattisesti yli 14 päivää vanhoja artikkeleita. Tätä vaihtoehtoa varten suosittelemme 14–30 päivää. Tai voit poistaa sen valinnan, jos haluat sallia vanhojen viestien kommentoinnin.
 1. Juuri vaiheessa # 5 olevan asetuksen alapuolella on tämä vaihtoehto: Ota kierteitetyt (sisäkkäiset) kommentit käyttöön. Suosittelemme tarkistamaan kierteitetyt kommentit -vaihtoehto, koska tämä auttaa käyttäjiä seuraamaan keskustelujaan tietyistä kommentteista.

# 13 – Määritä sivustosi jäsenyysvaihtoehto

Jos sinulla on jäsensivusto, on tärkeää määrittää jäsenyysvaihtoehdot. Noudata alla olevia vaiheita.

 1. Kirjaudu WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry kohtaan Asetukset (löytyy vasemmasta sivupalkin valikosta).
 3. Napsauta Yleistä.
 4. Vaihe # 3 avaa Yleiset asetukset -sivun. Näet jotain tällaista:

Jäsenyys: _ Kuka tahansa voi ilmoittautua.

 1. Varmista, että Kuka tahansa voi rekisteröidä -asetuksen vieressä olevaa valintaruutua ei ole valittu.

merkintä: Jos valintaruutu on valittu, tämä antaa kenelle tahansa mahdollisuuden rekisteröityä verkkosivustollesi. Kyllä, kuka tahansa – mukaan lukien roskapostittajat.

# 14 – Lisää muita käyttäjiä sivustoosi

WordPress Lisää uusi käyttäjä

Jos sinulla on verkkosivusto tai blogi, jolla on paljon kirjoittajia, olisi hyvä käyttää WordPress-ominaisuutta lisätäksesi muita käyttäjiä sivustoosi. Tällä tavalla voit määrittää kullekin käyttäjälle erilaisen roolin ja hän voi kirjautua sisään itse suorittaakseen erityistehtävänsä. Tässä on vaiheet tämän tekemiseen:

 1. Kirjaudu WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry käyttäjille
 3. Napsauta Lisää uusi.
 4. Vaihe 3 vie sinut Lisää uusi käyttäjä -sivulle. Täytä tarvittavat tiedot (erityisesti vaadittavat), kuten seuraavat:
 • Käyttäjätunnus – vaaditaan
 • Sähköposti – vaaditaan
 • Etunimi
 • Sukunimi
 • Verkkosivusto
 • Salasana vaaditaan
 1. Napsauta Lähetä käyttäjäilmoitus – järjestelmän avulla järjestelmä voi lähettää uusille käyttäjille salasanansa (sähköpostitse)..
 2. Napsauta Lisää uusi käyttäjä

Huomautuksia:

 • Uudet käyttäjät voivat päivittää oman profiilinsa.
 • Uudet käyttäjät voivat vaihtaa salasanansa kerran sisällä.

# 15 – Päivitä sivustosi WordPress-versio

Päivitä WordPress-versio

Yleensä yhden napsautuksen WordPress-asentajat kantavat sovelluksen vanhempia versioita. On suositeltavaa, että sinulla on jatkuvasti uusin WordPress-versio – päivitä sivustosi WordPress-versio noudattamalla alla lueteltuja vaiheita.

 1. Kirjaudu WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Jos näet päivitysilmoituksen, se tarkoittaa, että käytät WordPressin vanhempaa versiota. Tässä tapauksessa näet jotain tällaista: WordPress 5.x.x on saatavana. Päivitä nyt.
 1. Napsauta viestin ”päivitä nyt” -osaa, jolloin järjestelmä päivittää WordPress-version automaattisesti.

Huomautuksia:

 • Näet päivitysilmoituksen, jos WordPressistä on päivitetty versio.
 • Jos näet hallintapaneelissa WordPress-version päivitysilmoituksen, varmista, että napsautat heti päivityslinkkiä.
 • Päivitetyn version pitäminen sivustosi turvaa.

# 16 – Lisää ping-luettelo WordPress-sivustoosi

SEO-tarkoituksiin ping-luettelon pitäminen on erittäin tärkeää. WordPressillä on vain yksi oletuskohde ping-luettelossa, mutta tosiasiallisesti niitä voi olla useita. Joten lisätäksesi WordPress-sivustosi ping-luetteloon, toimi vain seuraavasti:

 1. Kirjaudu WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry Asetukset (vasemman sivupalkin valikkoon).
 3. Napsauta Kirjoittaminen.
 4. Vaihe 3 avautuu sivulle kirjoittamisasetuksia varten. Vieritä alaspäin, kunnes näet Päivityspalvelut -osan.
 5. Lisää ping-palveluluettelosi kyseiseen kenttään.
 6. Napsauta Tallenna muutokset.

Huomautuksia:

 • Edellä olevien asetusten avulla WordPress voi lähettää ilmoituksia ping-palveluille aina, kun uusi viesti julkaistaan.
 • Voit etsiä viimeisintä luetteloa ping-palveluista Googlessa.

# 17 – Aikataulun varmuuskopio verkkosivustollesi

WP-varmuuskopio

On tärkeää ajoittaa verkkosivustollesi varmuuskopiot, jotta voit noutaa tiedostoja kaatumisten ja muiden odottamattomien ongelmien ilmetessä. Sanomattakin on selvää, että sinun on asennettava laajennus tähän. Alla on vaiheet, kuinka se tehdään.

 1. Siirry WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry laajennuksiin (se löytyy vasemmasta sivupalkin valikosta).
 3. Napsauta Lisää uusi.
 4. Vaihe # 3 avaa Plugins-osan sivun.
 5. Kirjoita hakukenttään avainsanoja, kuten ”WordPress-varmuuskopio”.
 6. Valitse yksi tuloksista (valitse yksi hyvillä arvosteluilla ja korkeilla arvosanoilla).
 7. Napsauta Asenna.
 8. Kun laajennus on asennettu, napsauta Aktivoi.

Huomaa: WordPress-varmuuskopiolaajennuksia on paljon ilmaiseksi – löydät varmasti sellaisen, joka toimii sinulle.

# 18 – Lataa logo verkkosivustosi Faviconille

Pieniä kuvaa, jonka näet sivuston otsikon vasemmalla puolella (kun avaat sen selaimen välilehdellä), kutsutaan Faviconiksi. Sitä käytetään pääasiassa tuotemerkkitarkoituksiin. Lataa Favicon sivustoosi seuraavasti:

 1. Siirry WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry Ulkonäkö (etsi sitä vasemmasta sivupalkista).
 3. Napsauta Mukauta. Tämä vie sinut sivulle, jolla on paljon vaihtoehtoja. Keskitymme kuitenkin Faviconin lähettämiseen toistaiseksi.
 4. Napsauta Site Identity.
 5. Napsauta Sivustokuvaketta.
 6. Napsauta kenttää valitaksesi kuvan tietokoneeltasi. Näet miltä se näyttää hakukentän oikealla puolella.
 7. Kuva tallennetaan automaattisesti, kun se on ladattu onnistuneesti. Sinulla on sitten nämä 2 valmista vaihtoehtoa:
 • Poista
 • Vaihda kuva

Huomautuksia:

 • Ilman faviconia verkkosivustosi välilehti näyttää vain sivustosi otsikon. Joissain tapauksissa verkkopalveluntarjoajan logo näkyy favicona.
 • Suosittelemme faviconin käyttämistä paitsi tuotemerkkitarkoituksiin myös esteettisiin syihin (selaimesi välilehti näyttää tylsältä ilman faviconia).
 • Voit niputtaa favicon-kuvasi (koko, väri, muotoilu), kunnes löydät sivustollesi parhaimman ilmeen.

# 19 – Poista kaikki käyttämättömät laajennukset WordPress-sivustolta

WP: n asennetut laajennukset

WordPress-paketeissa on esiasennetut laajennukset, joista et ehkä ole hyödyllisiä. Poista ne noudattamalla alla lueteltuja vaiheita.

 1. Kirjaudu WordPress-hallintapaneeliin.
 2. Siirry laajennuksiin (näet sen vasemmasta sivupalkista).
 3. Napsauta Asennetut laajennukset.
 4. Napsauta Poista käytöstä kaikissa poistettavissa olevissa laajennuksissa. Huomaa, että poistovaihtoehto näkyy vain deaktivoiduissa laajennuksissa.
 5. Poista kaikki deaktivoidut laajennukset, jotka haluat poistaa sivustoltasi.
 6. WordPress pyytää sinua vahvistamaan toimintasi – vahvista vain napsauttamalla kyllä, jolloin plugin poistetaan automaattisesti asennettujen laajennusten (ja järjestelmäsi) luettelosta..

Huomautuksia:

 • Sinulla on mahdollisuus pitää asennetut laajennukset, vaikka et käytä niitä. Poista ne vain käytöstä tässä tapauksessa.
 • Poistamalla hyödytön laajennukset (varsinkin sellaiset, joita et ole varma, ettet koskaan käytä), WordPress-taustapuhelimesi pysyvät siistinä (ainakin Plugins-osiossa).

# 20 – WordPress-hallintapaneelin siivoaminen ja järjestäminen

WP-hallintapaneelin näyttöasetukset

CPanelin WordPress-asennukset toimitetaan yleensä widgetien ja laajennusten kanssa, jotka eivät ole sinulle todella hyödyllisiä – joten nämä voivat vain turhauttaa hallintapaneelin. Siivoa WordPress-hallintapaneeli seuraavasti:

 1. Mene hallintapaneeliin.
 2. Etsi avattava Näyttöasetukset-nuoli (se sijaitsee hallintapaneelin oikeassa yläkulmassa, lähellä järjestelmänvalvojan profiilikuvaa). Napsauta avattavaa nuolta.
 3. Vaihe 2 paljastaa sinulle kaikki widgetit, jotka tarkistetaan oletuksena tällä hetkellä. Poista kaikkien tarvittavien widgetien valinta.

Huomautuksia:

 • Kun olet suorittanut yllä olevat vaiheet, et enää näe kaikkia tarpeettomia (tarkistamattomia) widgettejä hallintapaneelissa.
 • Ellet poista joitain Näyttöasetukset-valikon widgetistä, näet ne kaikki joka kerta, kun kirjaudut WordPress-hallintapaneeliin..
 • Suosittelemme poistamaan Welcome widget.
 • Harkitse aktiviteetti-widgetin poistamista.
 • Harkitse WordPress News -widgetin poistamista.

Onnittelut uudesta verkkosivustostasi!

WordPress-sivusto

Kuten näette, verkkosivuston luominen ilman koodausta on todella mahdollista. Toki, se vaatii paljon vaiheita – mutta voit tottua niihin, kun jatkat työskentelyä verkkosivustollasi (tai ehkä luoda uusia tulevaisuudessa).

Pidä tämä ohje vaiheelta ohjeena ja olemme varmoja, että voit luoda todella kauniita ja toimivia verkkosivuja kapeallesi. Onnea!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map