Kuinka hallita WordPress-tietokantoja phpMyAdmin-ohjelmalla (2020)

Useimmat ihmiset ajattelevat WordPressiä yksinkertaisena verkkosivustojen ja verkkokaupan rakentajana. Totta totta, kuka tahansa voi WordPressin avulla rakentaa erilaisia ​​temaattisia verkkosivustoja ja verkkokauppoja. Et kuitenkaan ehkä ymmärrä, kun napsautat kyseisen yhden painikkeen asennusta, luot todellisuudessa tietokannan. MySQL-tietokanta tallentaa verkkosivustosi, ja asianmukaisen hoidon ja ylläpidon avulla sinun ei tarvitse koskaan huolehtia verkkosivustosi menettämisestä.


PMA: n avulla voit käyttää työkaluja tämän tietokannan varmuuskopiointiin ja suojaamiseen. Tarkastelemme lähemmin mitä WordPress MySQL-tietokanta tekee ja kuinka suojata verkkosivustosi työkaluilla ja PMA-yhteisten tehtävien oppaalla.

Kuinka käyttää phpMyAdminia

Ennen kuin pääset tutustumaan WordPress-tietokantoihin, se auttaa määrittelemään muutamia termejä:

Mikä on WordPress MySQL-tietokanta?

MySQL tarkoittaa ”jäsenneltyä kyselykieltä”. Tämä määrittelee avoimen lähdekoodin tietokannan hallintajärjestelmän, jota voit tosiasiallisesti käyttää kyselyillä.

WordPressissä on MySQL-tietokanta asennettuna aina, kun luot uuden asennuksen. Tietokanta on yksi WordPress-sivustosi kahdesta tärkeästä komponentista. Jos WordPress on portti ja käyttöliittymä verkkosivuston luomiseen, MySQL-tietokanta on sydän. Kaikki sisältö, mukaan lukien viestit, kommentit, sivut, kuvat ja niin edelleen, tallennetaan tietokantaan.

miten-to-use-php-to-insertti-data-into-mysql-tietokanta

Jokaisen asennuksen yhteydessä luodaan uusia vakiotaulukoita WP-tietokantaan. Taulukoita on yhteensä 11. Jos sinulla on kuitenkin teemaasi varten tarvittavia laajennuksia, sinulla on enemmän taulukoita. Asennustiedostot tulevat kuitenkin WordPress-ydintaulukoista seuraavasti:

 •  wp_comments: kaikki sivustosi kommentit tallennetaan tähän.
 •  wp_commentmeta: tämä sisältää “metatiedot” (kuten otsikko, avainsanat jne.) kommentteillesi sivustolla.
 •  wp_links: sisältää tietoja, jotka olet kirjoittanut WordPress-linkkitoimintoon.
 •  wp_posts: tämä sisältää kaikki sivujen, navigoinnin ja viestien tiedot.
 • wp_options: tämä sisältää kaikki hallinto- ja asetustiedostot.
 • wp_postmeta: metatiedot kaikista viesteistäsi.
 • wp_terms: luokat ja tunnisteet tallennetaan tähän.
 • wp_term_relationships: kaikki virkoihin ja taksonomioihin liittyvät tiedot ovat täällä.
 • wp_users: voit määrittää erilaisia ​​käyttäjiä, kuten järjestelmänvalvojia ja kirjoittajia, ja heidän tiedot tallennetaan tähän.
 • wp_usermeta: tämä on käyttäjän metatiedot.
 • wp_term_taxonomy: tämä sisältää wp-_terms-taulukoiden taksonomiat.

Nämä taulukot tallentavat periaatteessa kaikki raakatiedot ja tiedostot, joihin verkkosivustosi on rakennettu. WordPress-puolella voit muokata, muokata ja lähettää mediaa. Nämä taulukot luodaan automaattisesti, kun asennat WordPress-asennustiedostot, joten sinun ei tarvitse huolehtia tämän osan määrittämisestä.

Mikä on phpMyAdmin ja miksi sitä käytetään WordPress-tietokannan hallintaan?

Joten miksi käytät tätä hallitaksesi MySQL-tietokantaasi? PMA: n avulla voit varmuuskopioida ja hallita tietokantaa työkalujen avulla, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse kirjoittaa MySQL-kyselyjä.

Tässä on tärkeimmät ominaisuudet:

 •  Käytä työkaluja tietokantojen hallintaan ja seuraamiseen avoimen lähdekoodin Web-sovelluksella, joka perustuu PHP: hen.
 • Yhteensopiva useiden palvelimien kanssa sekä Windows- että Linux-pohjaisissa järjestelmissä.
 • Muokkaa mitä tahansa tietopisteen arvopistettä
 • Napsauta ja suorita saumattomasti SQL-kyselyitä, jotka hallitsevat ja suojaavat tietokantojasi tehokkaammin
 •  Luo ja poista haluamasi tietokanta.
 • Varmuuskopioi, vie ja tuo tietokantoja vain muutamalla hiiren napsautuksella.

Nykyään melkein kaikki WordPress-isännät tarjoavat tämän PHP-hallintapaketin cPanel-ohjelmistossa, samoin kaikki cPanel-palveluntarjoajat. Saat nämä osana isäntäpakettiasi, ja niihin pääsee isännöintitilisi tuote- tai asetussivuilla. Jos kuitenkin käytät omaa palvelinta, asetat nämä tiedostot itse.

Vaikka sinulla ei olisi tietoa palvelimen asennuksesta ja olet vasta alkanut oppia tietokannoista, voit käyttää tätä MySQL-tietokannan hallintotyökaluna. Vaikka on monia muitakin hallinnollisia työkaluja, kuten PMA, PMA toimii myös muissa web-kehitysympäristöissä, kuten WampServer tai MAMP. Siksi PMA on erittäin suositeltava WordPressille, koska se on helppo asentaa, helppokäyttöinen ja sisältyy useimpiin korkealaatuisiin web-palveluntarjoajiin..

Tee sinun tarvitsee tietää PHP työskennelläksesi PMA: n kanssa?

Lyhyt vastaus on ei! Tämä PMA on kirjoitettu PHP: llä, jonka avulla voit suorittaa normaalin selaimen sisällä. Kaikki hallintatoimet ovat jo olemassa käyttöliittymässä, joten voit napsauttaa ja suorittaa helposti suorittaaksesi jokaisen niistä.

Haluatko joka tapauksessa oppia PHP: tä? Vaikka sinun ei tarvitse osata kirjoittaa PHP: tä PMA: n käyttämiseksi, saatat haluta oppia PHP: n ymmärtämään ja mukauttamaan WordPressiä myöhemmin. Tässä on loistava aloittelijan opas aloittamiseen.

Kuinka pääset PMA: hon?

Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun oppit MySQL: stä ja PMA: sta tietokannan hallintaan, haluat todennäköisesti käyttää isännöintipalveluntarjoajan työkaluja WordPress-palvelimen määrittämiseen ja hallintaan. Jokainen verkkosivusto tarvitsee isännöinnin, eikö niin? Kun kirjaudut palveluntarjoajan kanssa, ostatko WordPress-teeman tai asennatko tiedostoja cPanel (tai Plesk), luot MySQL-tietokannan. Sinun pitäisi voida päästä PMA-järjestelmänvalvojan kotisivulle cPanelissa, tai sinun on ehkä napsautettava isännöintitilisi alla olevaa isäntätuotetta ja napsauttamalla sitten Hallinnoi tai Asetukset.

Jos sinulla on vaikeuksia päästä tietokantojen hallintatyökaluihisi, ota yhteyttä palveluntarjoajaan tai tarkista heidän tukisivu.

Oletko kokenut käyttäjä määrittämässä omaa palvelinta ja tietokantoja? Jos asennat sen itse, on useita tapoja lisätä se palvelimellesi. Voit käyttää asennusoppaita saadaksesi asennustietoja kaikentyyppisistä palvelimista.

PhpMyAdminin avulla WordPress-tietokannan hallintaan

Kuten olet jo päätellyt edellä, PMA f WP-tietokannan hallintaa voidaan perustaa pääasiassa kahdella tavalla.

Yleisin ja helpoin tapa käyttää PMA: ta on isäntätilisi kautta. Tässä tapauksessa työkalu asennetaan todennäköisesti MySQL-tietokantaan. Sinun on yleensä käytettävä tilinhallinnan kojetaulua ja siirryttävä cPanelin kotisivulle. Jos sinulla on ongelmia tämän kanssa, on parasta ottaa yhteyttä palveluntarjoajaasi puhelimitse. He voivat opastaa sinut pääsemään tähän hallintatyökaluun palveluntarjoajan tilisivun kautta.

Toinen ja monimutkaisempi tapa on suorittaa oma palvelin ja asentaa PMA manuaalisesti, mutta tämä on helppo tehdä, jos tunnet palvelimen asennuksen ja hallinnan. Voit esimerkiksi määrittää Ubuntu-palvelimen palvelun avulla. Tarvitset vain komennon apt-get Linuxissa tai käyttämällä Composer-työkalua Windows-palvelimelle.

cPanel

Tämä prosessi riippuu palveluntarjoajastasi. Tyypillisesti, kun olet kirjautunut sisään hosting-verkkosivustoosi, löydät verkkosivustosi hosting-tuotteen, valitse sitten WordPress-asennus, jota haluat hallita, ja napsauta “Manage” tai “Settings”. Tämä saattaa avata linkin työkaluun, mutta yleensä sinut ohjataan cPaneliin.

Huomaa: Jos et ole koskaan määrittänyt WordPress-asennusta, sinun on ensin asennettava WordPress tietokantojen määrittämistä varten. Suurimman osan ajasta PMA asennetaan MySQL-tietokantaan. Tässä on opas WordPressin manuaaliseen asennukseen cPanelin kautta.

Löydät PMA-tietokannan osiosta. Yllä oleva kuvakaappaus osoittaa, missä tämä hallintatyökalu esiintyy nykyaikaisessa cPanel-kotisivussa (vuodesta 2020).

Kun napsautat työkalua, se käynnistää sovelluksen ja avaa sivun, jonka pitäisi näyttää tältä:PhpMyAdmin

Voit aloittaa tietokannan hallintaprotokollien käsittelyn heti, saatat haluta muuttaa joitain rajapinnan Ulkonäkö-asetuksista. Oletusasetuksena on asetettu “pmahomme” ja sen fonttikoko on “82%”, mutta voit suurentaa fonttia tai muuttaa värejä, jos se helpottaisi työskentelyä.

Huomaa: Ulkonäköasetukset muuttavat vain WordPress-sivustosi ulkoasua.

Neljä yleistä tehtävää phpMyAdmin kanssa

Seuraavat ohjeet pohtivat sitä, mitä useimmat ihmiset haluavat tehdä MySQL-tietokantojesi kanssa, mukaan lukien:

 •  Tarkista WordPress-laitteen tila: Voit nähdä kaiken WordPress-palvelun liikenteen, yhteydet, epäonnistuneet yritykset ja muut tilastotiedot PMA: n avulla.
 •  WP-tietokannan käyttö ja muokkaaminen: Voit muokata sivustosi sisältöä, viestejä ja suojaustietoja suoraan työkalun kotisivun kautta..
 •  Lisää tai poista WP-tietokanta Ehkä haluat käyttää palvelintasi uuden asennuksen määrittämiseen, voit luoda uuden WP-tietokannan tähän tai poistaa sen säästääksesi tilaa.
 •  WP-tietokannan varmuuskopiointi, vienti ja tuonti: Haluat ehkä luoda WP-tietokannan jo olemassa olevasta tietokannasta, voit käyttää PMA-tiedostoa WordPress-tiedostojen varmuuskopiointiin ja tietokannan tuomiseen, joten sinun ei tarvitse koskaan huolehtia verkkosivustosi menettämisestä..
 •  WP-tietokannan optimointi: Säästä tilaa optimoimalla sirpaloituneet taulukot ja varmista, että sivustosi toimii nopeasti.
 • Nollaa käyttäjän salasanat ja lisää tai muokkaa käyttäjätilejä
 • Suojaa WP-tietokanta: Tarjoamme oppaan useilla tavoilla, joilla WordPress-sivustosi voidaan suojata yleisiltä hakkeroilta.

Kuinka tarkistaa WP-tietokannan tila

PhmMyAdmin-tila

 •  Kun olet hallintotyökalun sisällä, napsauta valikon yläosassa olevaa Tila-painiketta.Tarkastettu MySQL Server
 •  Voit nyt nähdä kaikki verkkosivustosi liikenteen ja yhteydetiedot. Voit käyttää alavalikkoa myös saadaksesi tietoja muista prosesseista, kyselyistä, seurannasta ja muusta. On parasta käyttää näitä lukuja nähdäksesi, onko verkkosivustollasi ollut seisokkeja offline-tilassa ollessasi ja tarvitsetko enemmän kaistanleveyttä.

Kuinka käyttää ja muokata WP-tietokantaa

Tietokannan tarkistaminen PhpMyAdmin-hallintapaneelissa

Voit nähdä kaikki käytettävissä olevat tietokannat sivupalkissa tai napsauttamalla valikon yläosassa olevaa ”Tietokannat” -painiketta. Joissakin tapauksissa näet ”wp” merkittynä tietokannan nimeen. Tämä on tärkein etuliite, joka ilmaisee ”WordPress”.

Kun olet löytänyt muokattavan tietokannan, sinun on vain napsautettava sitä nähdäksesi luettelon taulukoista.

Tietokantataulukko

Voit muokata mitä tahansa taulukkoa, mutta sinun on oltava varovainen, koska nämä taulukot sisältävät tiedostoja live WordPress -sivustossa. Sinun tulisi aina luoda ensin varmuuskopio tietokannasta, ja haluat ehkä luoda “testitietokannan”, jossa voit pelata asetuksilla ja muokata tietokantoja työskentelemättä live-sivustolla.

Esimerkki: Viestien käyttäminen ja muokkaaminen PMA-muodossa

Tietokantataulukon käyttöliittymä

Voit napsauttaa wp_posts -taulua ja valita ”Selaa” nähdäksesi kaikki tekemäsi viestit. Jokaista viestin osaa voidaan muokata tästä käyttöliittymästä. Voit halutessasi napsauttaa viestiä muuttaaksesi sisältöä nopeasti, muokataksesi huonoa kuvaa tai muuttaaksesi muita tietoja. Jos napsautat ”pudota” tai “Poista” viestissä tai sen sisällössä, se poistetaan palvelimelta.

WP-tietokantojen varmuuskopiointi, luominen ja poistaminen phpMyAdminilla

poisto

Tietokannan poistaminen on tämän oppaan helpoin osa. Voit vain siirtyä kotisivullesi, napsauttaa ”Tietokannat” ja valita sitten poistettavan tietokannan. Napsauta alareunassa ”pudota” poistaaksesi tietokannan. Tämä poistaa tietokannan pysyvästi palvelimelta.
WP-tietokanta

Luo uusi WP-tietokanta

Tietokannan luominen

Palaa takaisin Tietokannat-välilehteen. Jos sinulla on mahdollisuus luoda tietokantoja, sivun yläosassa näkyy ”Luo ​​tietokanta”. Joissain tapauksissa palveluntarjoajasi ei ehkä salli sinun lisätä tietokantoja PMA: n kautta.

Voit kirjoittaa minkä tahansa nimen tietokannalle. Sinun tulisi kuitenkin valita nimi, jonka avulla on helppo tunnistaa, jos sinun täytyy palata myöhään. Napsauta ”Luo”, kun olet antanut tietokannan nimen. PMA luo heti tyhjän tietokannan.

Napsauta ”Oikeudet – Lisää käyttäjätili” ja kirjoita sitten uuden WordPress-järjestelmänvalvojan käyttäjänimi ja salasana. Valitse isäntänimen kentästä ”Käytä tekstikenttää” ja kirjoita nimellä localhost. Sinun olisi määritettävä erittäin turvallinen salasana tälle käyttäjälle.

Tietokannan kirjautumissivu

Seuraavaksi määrität uuden WP-tietokannan asetukset. Tämä sijaitsee ”käyttäjätilin tietokanta” -kohdassa. Valitse ”Myönnä kaikki oikeudet ___ tietokantaan” (____ on tietokannan nimi). Napsauta “Go” viimeistelläksesi järjestelmänvalvojan tilin määrittämisen. WordPress-asennusohjelma lataa sen jälkeen ja kysyy sinulta lisätietoja, mukaan lukien tietokannan nimi, MySQL-käyttäjänimesi, MySQL-salasanasi ja tilitietosi.

Huomaa: Käytät juuri määrittämäsi tyhjän tietokannan nimeä. MySQL-kirjautumista varten voit palata cPaneliin ja napsauttaa “MySQL” tietokantojen alla saadaksesi kirjautumistietosi. Jos tätä ei ole saatavilla täällä, saatat joutua ottamaan yhteyttä palveluntarjoajaasi.

Kuinka yhdistää tietokanta?

Tässä vaiheessa WordPress asentaa tarvitsemasi tiedostot automaattisesti ja määrittää uuden sivustosi sinulle.

Tietokantojen varmuuskopiointi, tuonti ja vienti

Voit viedä nykyiset tietokannat ja tuoda tietokantoja PMA: n kautta. Tämä on kätevä työkalu, jos haluat varmuuskopioida WP-tietokannan tai siirtää tietokannan toiseen isäntään manuaalisesti. Voit käyttää tätä FTP-asiakasohjelmalla tai tehdä sen suoraan PMA: n kautta.

Tietokannan vieminen

Tietokannan vieminen

Siirry PMA: n pääsivulta yläreunassa olevaan ”Vie” -sivulle. Napsauttamalla tätä avataan vientityökalu, josta voit valita ”Pika” tai ”Mukautettu” vienti. “Pika” -vaihtoehto sisältää kaikki tietokannan nykyiset taulukot. Tämä on nopein vaihtoehto varmuuskopioida koko WP-tietokanta kerralla.

 •  Valitse “Pika” -vaihtoehto varmuuskopioidaksesi tietokanta välittömästi.
 •  Valitse ”Mukautettu” valitaksesi vietävän käsin.
 •  Valitse ”SQL” ”Muoto” -kohdasta ja napsauta sitten Siirry.
 •  Esiin tulee valintaikkuna, jossa pyydetään tallentamaan tiedosto tietokoneellesi. Tallenna varmuuskopio yksilöllisellä nimellä tietokoneesi kansioon, jota et unohda.
 • SQL-tiedosto, joka sisältää kaikki WP-tietokannan tiedot ladataan tietokoneellesi.

Tietokannan tuominen

Jos joudut siirtämään tämän tietokannan uuteen palvelimeen tai verkkosivustosi menee alas ja sinun on ladattava varmuuskopio nopeasti, voit tehdä sen PMA: n kautta.

Tietokannan tuominen

 •  Voit tuoda tallennetun tietokannan viennin napsauttamalla “Tuo” PMA-kotisivulta.
 •  Napsauta “Valitse tiedosto”. Etsi tuotava tietokantatiedosto ja lähetä se. Tarkka kopio tietokannastasi on nyt palvelimellasi.

Se on niin helppoa!

WP-tietokannan optimointi phpMyAdminilla

Kun sinulla on ollut WordPress-sivustosi jonkin aikaa, saatat nähdä pirstoutuneita taulukoita. Nämä ovat muistinhukkaa, jotka lisäävät tietokannan kaistanleveyttä ja hidastavat hakuaikoja. Pohjimmiltaan on aika optimoida!

MySQL antaa sinun käyttää komentoa, joka optimoi WP-tietokantasi muutamassa sekunnissa. Mene vain PMA: llesi ja napsautat WP-tietokantaa, jota haluat muokata. Kaikki taulukot ilmestyvät. Napsauta alareunassa “Tarkista kaikki” ja valitse sitten sen oikealla puolella oleva pudotusvalikko ja napsauta “Optimoi taulukko”.

Kuinka valita Optimoi taulukko?

Valmistuttuaan taulukot on eheytetty ja uusi muisti on vapautettava käytettäväksi. Lisäksi WordPress-sivustosi saattaa toimia nopeammin.

WordPress-käyttäjien ja salasanojen hallinta phpMyAdminista

Kuinka palauttaa WordPress-salasanasi PMA-muodossa

Oletko unohtanut salasanasi järjestelmänvalvojan tilillesi WordPressissä? Älä koskaan pelkää! Voit palata PMA: n kotisivulle, valita oikean salasanan WP-tietokannasta ja napsauttaa sitten taulukkoa “wp_users”.

Kuinka löytää WP-tietokannan käyttäjä

Napsauta “Selaa” näyttääksesi kaikki käyttäjät ja salasanat. Voit muuttaa salasanat manuaalisesti täältä napsauttamalla salasanan vieressä olevaa Muokkaa-painiketta.

Lisää uusi käyttäjä tai vaihda käyttäjänimi WordPressiin PMA-sovelluksessa

Jos haluat muokata tai lisätä käyttäjiä PMA: n kautta, siirry samaan “wp_users” -taulukkoon, kuten yllä olevassa oppaassa on todettu..

Käyttäjätunnuksen vaihtaminen:

 •  Napsauta “Selaa” vieressä “wp_users”.
 •  Näkyviin tulee käyttäjäluettelo, napsauta ”Muokkaa” sen käyttäjän vieressä, jota haluat muuttaa.
 •  Voit lisätä käyttäjänimen manuaalisesti käyttäjän_login viereen.Tietokannan WP-käyttäjän kojetaulu

Uuden käyttäjän lisääminen:

 •  Valitse ”Selaa” ”wp_users” -kohdan vieressä. Käyttäjäluettelosi latautuu. Napsauta sivun yläreunassa Lisää.WP-tietokantataulukon käyttäjän Inser-valikko
 •  Tästä eteenpäin täytät kaikki lomakkeen kentät, joita tarvitaan uuden käyttäjän perustamiseen.
 •  ID: Tämä luodaan automaattisesti, joten jätä tyhjäksi.
 •  user_login: Tätä käyttäjätunnusta käytetään sisäänkirjautumiseen.
 •  user_pass: Tätä salasanaa käytetään kirjautumiseen WordPressiin.
 •  user_nicename: Jos haluat URL-osoitteita paremman käyttäjänimen, voit kirjoittaa käyttäjän tähän. Tätä voidaan käyttää, jos käyttäjänimesi sisältää erikoismerkkejä, mutta haluat URL-osoitteen, jossa on vain kirjaimia.
 •  käyttäjän_posti: Syötä kelvollinen sähköpostiosoite, jotta voit käyttää WordPress-tilisi sähköpostiosoitteita.
 •  user_url: Voit jättää tämän tyhjäksi tai kirjoittaa WordPress-sivustosi URL-osoitteen.
 •  käyttäjärekisteröity: Valitse toimintosarakkeesta CURRENT_TIME, niin se lisää ajan automaattisesti.
 •  user_activation_key: Jätä tyhjäksi.
 •  user_status: Jätä tyhjäksi.
 • näyttö_nimi: Voit kirjoittaa käyttäjän nimen tai lempinimen sellaisena kuin se näkyisi kirjoituskentän viesteissä ja artikkeleissa..

Napsauta “Go” lisätäksesi käyttäjän.

PMA-käyttäjän käyttöoikeuksien muuttaminen WordPressille

Ennen kuin muutat käyttöoikeuksia, sinulla on jo oltava käyttäjätunnus. Saadaksesi tämän, siirryt takaisin ”wp_users” -tauluun ja napsautat “Selaa”. Sitten voit valita tunnuksen sarakkeesta.

Käyttäjän oikeuksien tunnuksen muuttaminen
Jos haluat muuttaa käyttäjän oikeuksia, siirry sitten taulukkoluettelosta kohtaan wp_usermeta. Valitse ”Selaa”.

Käyttäjäoikeuksien muuttaminen - WP Usermeta
Napsauta yläreunassa Lisää. Tämä lataa lomakkeen käyttöoikeuksien muuttamiseksi. Lisää järjestelmänvalvojan oikeudet alla olevan oppaan avulla.

Tietokannan lisäysvaihtoehto

 •  umeta_id: Jätä tyhjäksi. Tämä täyttyy automaattisesti.
 •  user_id: Anna käyttäjätunnus, jonka valitsit aiemmin lisäämästäsi käyttäjästä.
 •  meta_key: Kirjoita tähän kenttään wp_kapasiteetit. (Sinulla voi olla toinen etuliite taulukoillesi, jos niin kirjoittaisit sen wp: n sijasta.)
 •  meta_value: Syötä seuraava sarjakoodi: a: 1: {s: 13: ”järjestelmänvalvoja”; s: 1: ”1”;}

Tallenna muutokset ja lisää uudet oikeudet napsauttamalla “Siirry.

Kuinka suojata WP-tietokanta PMA: ssa

Jokainen sivusto on alttiina hakkeroinnille ja verkkoroboteille, mutta voit suorittaa joitain toimenpiteitä estääksesi itseäsi kokonaan. Nämä vaiheet vaikeuttavat hakkereita tunkeutumaan sivustoosi.

Vaihda WP-tietokannan etuliite

Tähän mennessä kaikki tietävät, että WP-tietokantojen vakioetuliite on ”wp”. Siksi näet wp_käyttäjät tai wp_posts.

Voit tehdä tämän PMA-muodossa siirtymällä kotisivullesi ja napsauttamalla valikon yläosassa olevaa SQL-painiketta.

Tietokannan SQL-valikko

Haku SQL-kyselyn avulla

Käsittää yksi kerrallaan ja muuttaa etuliitteitä on työlästä, joten voit käyttää SQL-kyselyä asioiden nopeuttamiseen. Olemme laatineet alla kyselyn käyttämistä varten. Voit kopioida ja liittää tämän SQL-kenttään, jos haluat muuttaa kaikkien etuliitteiden tilalle wp_b123456. Voit löytää tämän numeron ja muuttaa sen mihin tahansa haluamaasi etuliitteeseen seuraavan muodon kuin wp_insertnumber.

RENAME-taulukko `wp_commentmeta` TO` wp_b123456_commentmeta`;
RENAME-taulukko `wp_kommentit` TO` wp_b123456_kommentit`;
RENAME-taulukko `wp_links` TO` wp_b123456_links`;
RENAME-taulukko `wp_options` TO` wp_b123456_options ‘;
RENAME-taulukko `wp_postmeta` TO` wp_b123456_postmeta`;
RENAME-taulukko `wp_posts` TO` wp_b123456_posts `;
RENAME-taulukko `wp_terms` TO` wp_b123456_terms`;
RENAME-taulukko `wp_termmeta` TO` wp_b123456_termmeta`;
RENAME-taulukko `wp_term_relationships` TO` wp_b123456_term_relationships`;
RENAME-taulukko `wp_term_taxonomy` TO` wp_b123456_term_taxonomy`;
RENAME-taulukko `wp_usermeta` TO` wp_b123456_usermeta`;
RENAME-taulukko `wp_users` TO` wp_b123456_users`;

MySQL-käyttäjänimen ja passin vaihtaminen

Tietokannan käyttäjän ja salasanan tulisi olla erittäin vaikea arvata. Tämä tarkoittaa erikoismerkkien lisäämistä tai salasanageneraattorin käyttöä vahvan salasanan varmistamiseksi. Lisäksi sinun ei pidä pitää salasanaasi missään hallintakansiossa avoinna tietokoneellasi tai verkkosivustollasi, ellei se ole myös vahvasti suojattu.

Käytä kolmannen osapuolen WordPress-suojauslaajennusta

Jos olet huolissasi WordPress-tietoturvastasi ja haluat lisäsuojaa, voit käyttää Sucuria. Se on yksi WordPressin tärkeimmistä tietoturvalaajennuksista, koska se todella ilmoittaa yrityksistäsi tunkeutua tietokantaan ennen kuin verkkosivustosi koskaan sammuu.

Ei myöskään ole haittaa hankkia yksi parhaimmista VPN-palveluista henkilökohtaiseen verkkoosi tietojen varkauksien välttämiseksi.

Kääri se

Toivomme, että tämä opas antoi sinulle joitain näkemyksiä phpMyAdmin (PMA) -sovelluksen asettamisesta, käytöstä ja optimoinnista. Jos tarvitset milloin tahansa lisäohjeita WordPressin navigointiin ja suojaamiseen, jätä kommentti tai tutustu web-hosting-tutkimukseen ja analyyseihin.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map