Kanadan verkkosivustojen saavutettavuusohjeet

Vuodesta 2020 lähtien noin 34,56 miljoonaa kanadalaista surffaa Internetissä milloin tahansa. Maassa on myös yksi korkeimmista saatavuusasteista 96 prosenttia väestöstä, jolla on Internet-yhteys.


Olitpa bloggaaja tai verkkokauppamyyjä, haluat varmistaa, että sisältösi noudattaa Kanadan saavutettavuuslakeja ja on hyödyllinen ja tavoitettavissa kaikille, jotka haluavat käydä sivuillasi.

Tämä tarkoittaa, että sinun on noudatettava suunnitteluvaiheessa annettuja ohjeita, jotka antavat vammaisille yhtäläisen pääsyn verkkosivustollesi. Sivuston optimointi, mukaan lukien verkkosivustotiedostojen pakkaaminen, isäntätehokkuus ja yleinen käyttökokemus, olisi hoidettava tavalla, joka antaa heikentyneille kävijöille mahdollisuuden nähdä, kuulla, ymmärtää ja olla vuorovaikutuksessa tai auttaa sisältöäsi..

Varmistamalla, että sinulla on paras käytettävissä oleva web-hosting, ratkaisee useita ongelmia, mutta on vielä joitain asioita, jotka sinun tulee oppia tekemään itse:

Mikä on verkkosivustojen saavutettavuus ja miksi se on tärkeää?

Esteettömyys on keino varmistaa hyvä käyttökokemus (UX), mutta se ylittää sen. Verkkosivun saatavuus kattaa pysyvästi vammaiset näkö-, kuulo- ja puutehäiriöiden, neurologisten tilojen sekä henkilöt, jotka käyttävät Internetiä monin tavoin, jotka voivat vaikeuttaa normaalia vuorovaikutusta.

Sisältää vanhemmat järjestelmät ja laitteet, joissa on pienemmät näytöt, jotka eivät käytä näppäimistöä.

Kun verkkosivustosi on suunniteltu noudattamaan pääsyohjeita, se auttaa myös väliaikaisesti vammaisia, vanhuksia, ihmisiä, jotka asuvat paikoissa, joissa on yhteysongelmia, sekä niitä, joilla on tilannerajoitteita, kuten henkilöitä, jotka käyttävät tietokoneita tai muita laitteita tiloissa, joissa on paljon häikäisyä tai äänisisällön rajoituksia.

Infografia verkkosivustojen saavutettavuuden tärkeydestä

Lähde: DMA.org.uk

Se, kuinka vammaiset käyttävät verkkoa mielessä, on erittäin hyödyllistä kerätä uskollinen yleisö.

Jotta Internet olisi todella avoin ja kuka tahansa käyttökelpoinen, verkkosivustosi optimoiminen saavutettavuuden kannalta on välttämätöntä. Itse asiassa se on Kanadan laki, jossa yli kuusi miljoonaa yli 15-vuotiasta ihmistä asuu jollain muotoisella vammaisuudella.

Vammaisille suunnattuja esteitä on useita erilaisia. Näitä lakeja sovelletaan kaikkiin julkaisuihin, mukaan lukien koulutusmateriaalit ja verkkosivustojen sisältö, ja joitakin sovelletaan tiukasti digitaaliseen mediaan. Tavoitteenamme on antaa sinulle yleiskatsaus kanadalaisten esteettömyyttä koskeviin ohjeisiin ja lainsäädäntöön ja kattaa sitten tavat, joilla voit tehdä verkkosivustosi. todella saatavana koko yleisöllesi samalla kun noudatat lainmukaisuutta.

Kanadan helppokäyttöisyyslakeja

Jo ennen digitaaliajan alkamista vammaisia ​​kanadalaisia ​​suojeltiin useilla säädöksillä. Monet näistä laeista pysyvät kirjassa koko maakunnassa, vaikka niitä on päivitetty ja muutettu vastaamaan paremmin kansalaisten nykyisiin tarpeisiin.

Lisäksi on luotu joukko uusia lakeja, joiden tarkoituksena on varmistaa, että kaikilla kanadalaisilla on pääsy verkkoon pääsyn tuomiin etuihin..

Yksi varhaisimmista globaaleista säädöksistä tulee meille YK: n vammaisten yleissopimuksen kautta, jota on muutettu jatkuvasti vuosien varrella varmistaakseen, että työntekijöillä ja kansalaisilla on ympäri maailmaa sama pääsy digitaalitekniikkaan..

verkkosivustojen saatavuuden eri näkökohdat

lähde: newtarget.com

Yhdysvallat on myös ollut eturintamassa varmistaessaan pääsyn kaikille kansalaisille riippumatta fyysisistä kyvyistä, ja heillä on yhtäläiset mahdollisuudet käyttää tekniikkaa. Heidän vuoden 1973 kuntoutuslakia päivitettiin vuonna 1998. Sen 508 §: n mukaan liittovaltion virastot edellyttävät, että muut Yhdysvaltain kansalaiset nauttivat samasta sähköisestä ja tietotekniikasta kuin vammaisille helposti saatavilla..

Jos verkkosivustollasi on pääsy Kanadan ulkopuolelle, on hyvä idea tutustua tähän 508-tarkistusluetteloon varmistaaksesi, että koodauksesi, lisäosat ja skriptit täyttävät kyseisessä muutoksessa esitetyt standardit. Se on epävirallinen, mutta perustuu laissa annettuihin 508-suuntaviivoihin.

Kanadan lainsäätäjät ovat koko maassa luoneet omat säännöt ja pääsyvaatimukset, jotta emme estä eteläisiä naapureitamme. Yksi ensimmäisistä on muutos Kanadan vuoden 1985 ihmisoikeuslakiin, jota muutettiin vuonna 2016 Internetin saatavuutta koskevien ohjeiden tarjoamiseksi.

Saavutettavuus vammaisten omantarians (AODA)

Osana tätä lakia Ontarion yli 50 työntekijän, joko yksityisten tai voittoa tavoittelemattomien, koulujen ja julkisen sektorin organisaatioiden on joko luotava tai päivitettävä verkkosivustosisältö WCAG 2.0 Level A – AA -ohjeiden mukaisiksi 1. tammikuuta mennessä, 2021. Sisällöllä tarkoitetaan mitä tahansa tekstiä, kuvia, videota tai ääntä.

Vuonna 2020 AODA edellyttää myös merkittäviä muutoksia asteittain uusiksi tai olemassa oleviksi julkisiksi, kouluiksi ja yrityssivustoiksi vuoteen 2025 mennessä. Tähän sisältyy:

 • Luodaan käytettäviä koulutus- ja koulutusmateriaaleja
 • Luodaan käytettävissä oleva video, joka sisältää kuvatekstejä kuulovammaisille ja kuvauksia näkövammaisille opiskelijoille ja henkilökunnalle
 • Kaikkien koulukirjastoaineistojen saatavuus
 • Luodaan palautettavat mekanismit ja lomakkeet
 • Saatavilla saatavissa olevan hätämateriaalin luominen pyynnöstä

Työnantajien on myös varmistettava, että kaikki koulutusoppaat, sisäinen viestintä, arvioinnit ja hätätilannetiedot ovat saatavilla. Minkä tahansa edellä mainitun tapauksen noudattamatta jättäminen johtaa sakkoihin, jotka vaihtelevat 200–15 000 dollaria, riippuen verkkosivuston omistajuudesta / ympäristöstä ja noudattamatta jättämisen vakavuudesta.

Saavutettavissa oleva Kanada-laki (lakiesitys C-81)

Yksi uudemmista säädöksistä, tiede-, urheilu- ja vammaisten ministeri ehdotti tätä lakia vuonna 2018. Tarkoituksena on antaa ohjeita verkkosivustojen kehittäjille ja suunnittelijoille sekä edistää vammaisten ja kansalaisten osallisuutta.

Se äänestettiin 21. kesäkuuta 2019 kuninkaallisen suostumuksen jälkeen, ja se noudattaa periaatteessa samoja vaatimuksia kuin WCAG. Seuraamukset näiden ohjeiden noudattamatta jättämisestä ja noudattamatta jättämisestä voivat johtaa sakkoihin $ 250,000.

Saatavuus Manitobans Act (AMA)

Maakunta hyväksyi AMA: n vuonna 2013 varmistaakseen samanlaiset suojaukset ja pääsyn kuin Ontarion lainsäädännössä. Se perustuu viiteen standardisarjaan, jotka vaativat verkkosivustojen luojat, julkaisijat ja yritykset tarjoamaan pääsyn vammaisille manitobanseille.

Näihin sisältyy tulosteen koko, väri- kontrasti, ja kielenkäyttö, joka on vaiheessa AODA: n ja WCAG: n kanssa.

Nova Scotian esteettömyyslaki

Tämä laki annettiin lakiin vuonna 2017, mutta osaa siitä on edelleen kehitteillä. Nova Scotia noudattaa ”esimerkki esimerkkiä” -lähestymistapaa saattamalla kaikki hallituksen verkkosivustot WCAG-standardien mukaisiksi. Ne eroavat muista maakunnista soveltamalla aikataulua noudattamiselle, joka riippuu kunkin 12 WCAG-standardin vaatimuksista.

Rangaistus rikkomisesta on sakko, joka voi nousta jopa $ 250,000. Maakunta tarjoaa myös apurahoja web-kehittäjille auttaakseen heitä täyttämään vaatimukset ja välttämään seuraamuksia.

Asiaan liittyvät laskut, lait ja asetukset

Web-sisällön saavutettavuusohjeet 2.0 (WCAG 2.0) on joukko standardeja, joiden tarkoituksena on auttaa web-kehittäjiä ja suunnittelijaa sisällyttämään esteettömät pääsypisteet vammaiseen pääsyyn sisältöön. Se perustuu neljään periaatteeseen, jotka ovat havaittavissa, toimivia, kestäviä ja ymmärrettäviä. Ne ohjaavat 12 standardia saavutettavalle verkkosivujen suunnittelulle..

digitaaliset esteettömyyskuvakkeet

Muita provinsseja koskevissa töissä on myös muutama säädös. Yksi tuoreimmista on brittiläinen Columbi Accessibility Act (Bill M 219), joka perustuu heidän saavutettavuutensa 2024 -strategiassa esitettyihin suuntaviivoihin..

Lain ensimmäinen käsittely oli toukokuussa 2018, mutta se ei ole vielä laki. Seuraten muiden Kanadan provinssien kantapäätä, suurin osa muista työskentelee omien esteettömyyssääntöjensä ja -lainsäädäntönsä perusteella.

Parhaat käytännöt verkkosivustosi saatavuuden parantamiseksi

Verkkosisällön saattaminen kaikille, jotka voivat hyötyä siitä tai nauttia sen käytöstä, on huolenaihe kaikille YK: sta paikallisille hallituksille ja yritysten omistajille.

Verkkosivua luotaessa pääsyn lisääminen verkkosivujen suunnitteluun varmistaa sen lisäksi, että verkkosivustosi tukee esteettömyysvälineitä ja -laitteita, tarjoaa tyydyttävämmän kokemuksen, auttaa brändäyksessä ja lisää asiakasuskollisuutta..

Se tarjoaa myös perustan sosiaaliselle osallisuudelle, joka auttaa vammaisia, vanhuksia ja maaseutualueiden asukkaita nauttimaan samasta tekniikasta kuin muut meille.

Yksi saavutettavuusohjeiden ongelmista on vaikeus luoda standardoitu protokollien ja menettelyjen joukko, joka antaa suurimman osan ihmisistä käyttää tekniikkaa mukavasti.

Tämä on johtanut eräitä suurimmista tekniikan innovaatioistamme kokoontumaan yhteen ja luonut yhtenäisen standardisarjan, joka varmistaa suurimman saatavuuden useille laitteille ja tietokoneympäristöille..

Yritäessämme varmistaa, että palvelet kaikkia potentiaalisia verkkosivustosi kävijöitä, olemme ylpeitä siitä, että toimitamme joitain ohjeita ja parhaita käytäntöjä esteettömyyden sisällyttämiseksi verkkosivustoosi..

Verkkotiedotteet

Lähde: kirjasto.triton.edu

Typografia ja luettavuus

Tämä on hallitseva ja väitetysti tärkein osa verkkosivujen suunnittelua. Kirjasinkoko ja väri, asettelu ja yleinen organisaatio voivat helpottaa verkkosivuston lukemista ja navigointia näkövammaisille. Seuraavat tekstiohjeet perustuivat WebAIM: ään ja luotiin WCAG-vaatimustenmukaisuuden varmistamiseksi:

 • Kiinnitä yhdellä tai kahdella helposti luettavalla suurella kirjasimella
 • Käytä varsinaista tekstiä sen sijaan, että haudat sen grafiikkaan
 • Varmista, että fontin ja taustavärien välillä on riittävästi kontrastia
 • Käytä suhteellisia fonttikokoja ja vältä pieniä, hienoja tai hienoja fontteja
 • Rajoita muunnelmia, kuten CAPS, lihavoidut tai kursivoidut fontit
 • Älä käytä tekstiä, joka vilkkuu tai liikkuu
 • Vältä vain fonttikoon, värin tai tyylin käyttämistä tekstin merkityksen välittämiseksi

Saavutettujen otsikoiden rakentaminen

Otsikot ovat yksi parhaista tavoista tarjota sisältöllesi rakenne, jota on helppo seurata näkövammaisille kävijöille. Se parantaa virtausta ja luettavuutta, ja tarjoaa lukijoille selkeät suunnan- ja navigointivaihtoehdot.

W3-organisaatio on luonut ohjeet HTML-otsakkeiden luomiseen, joka kattaa koon, optimaalisen sijoittelun ja käytön. Suurin otsikko tulisi varata sivun yläosaan, jako, peräkkäiset koot merkitsevät kappaleita ja osioita.

Sisällön asettelu, värit ja kuvat

Värisokeus voi tehdä jopa tyylikkääimmin suunnitellusta verkkosivustosta vaikeaa nähdä, jos värimaailmaa valittaessa ei oteta tarkkaan huomioon. Värisokeudessa ei ole yhtä muotoa, joten yhden kokoista ratkaisua ei pitäisi olla.

Yleinen nyrkkisääntö tarkoituksenmukaisen kokemuksen varmistamiseksi on kuitenkin valitse teksti, joka erottuu hyvin taustasta, ja käytä tummat värit vaaleampia sävyjä vastaan.

Tässä tapauksessa on hyödyllistä käyttää työkalua kontrastin mittaamiseen. Löydät sellaisen alla olevasta resurssiosasta. Kuvien tulee olla kooltaan suuria, niitä tulee käyttää harvoin, ja niiden tulee olla korkean tekstin sisällä asianmukaista indeksointia ja kuvaavia tarkoituksia varten. Tee minkä tahansa sisällön koko muutettavissa minkä tahansa tyyppisellä näytöllä vaikuttamatta asetteluun tai toimintoihin.

kuvien optimointi saavutettavuuden kannalta

lähde: kinsta.com/blog/

Asettelun suhteen on hyvä nyrkkisääntö, että kaikki vierailijat käyttävät pieniä tekstilohkoja ja hyvän kokoisia fontteja, sisältävät paljon tyhjää tilaa ja käyttävät luetteloluetteloita ja otsikoita sisällön hajottamiseen ja määrittelemiseen. Yritä välttää taulukoiden käyttöä, paitsi jos niitä tarvitaan ehdottomasti sisältötyypillesi.

Sisältää saavutettavissa olevan videosisällön

Videon suhteen on harkittava kolme pääkohtaa: tekstitystä, kuvaukset, ja transcriptions. Tekstitykset tulee synkronoida videossa puhuttujen sanojen kanssa, niiden tulisi olla samoja kuin niiden, jotka kuulevat ilman kuuloa, ja pääsy tulisi suorittaa yksinkertaisella kytkentäpainikkeella.

Vältä lisäämällä automaattisen toistotoiminnon omaavaa videota, koska näkymättömät eivät ehkä löydä mekanismia toiston lopettamiseksi.

Mahdollisten tekstien tulee sijaita videon katselunäytön alapuolella ja rakentaa siten, että lukijalla on videosisällön todellinen esitys. Tämä tarkoittaa, että sanamuodon on oltava tarkka ja kaikki tärkeät toimenpiteet tai vihjeet on sisällytettävä sanakirjaan.

automatisoidut videotiedoteuutiset

lähde: telestream.net

Äänikuvaukset antavat sokeille ja näkövammaisille mahdollisuuden nauttia videosisällön ytimestä. Kaikista toiminnoista tai esityksistä, joita ei kerrota, tulisi olla selkeä ja ytimekäs kuvaus, jotka välittävät videossa tapahtuvat toiminnot.

Näppäimistön käytettävyyden varmistaminen

Yksi perusteellisimmista syöttötavoista on näppäimistö, jotta voidaan varmistaa, että verkkosivustosi on todella käytettävissä, Varmista, että mitään sisältöä ei voida navigoida vain hiiren kautta.

Näppäimistön saavutettavuutta tuetaan luomalla tekstiä ja muita navigointialueita, jotka vastaavat välilehden ominaisuuksia, mikä voi lievittää painikkeiden tai valikoiden käyttämistä ilman hiirtä. Voit testata tämän jokaisella verkkosivustollasi irrottamalla hiiren pistorasian ja yrittämällä käyttää kaikkia ominaisuuksia ja toimintoja.

Helppokäyttöisten asiakirjojen luominen

Suurin osa verkkosivustojen sisällöstä sisältää asiakirjoja tai jonkinlaista tekstiä, ja kanadalaiset tarvitsevat monia digitaalisesti tuotettuja asiakirjoja liiketoiminnan harjoittamiseen. PDF-tiedostojen ja muun tyyppisten asiakirjojen saatavuuden varmistamiseksi niiden tulisi:

 • Ole selkeä ytimekäs ja hyvin esitelty
 • Käytä otsikoita ja muita muotoiluja, jotka parantavat virtausta
 • Rakenna sisältöä luettelomuodossa aina kun mahdollista
 • Tag-kielet, joita käytetään näytönlukijoihin auttamaan oikeita välimerkkejä
 • Sisällytä alt-teksti kuvien tunnistamiseen

Esteettömien lomakkeiden suunnittelu

Melkein kaikkiin verkkosivustoihin sisältyy jonkinlaisia ​​muotoja, joko pyytämällä kävijöitä tilaamaan verkkosivustosi, luomaan tiliä, lähettämään asiakaspalvelulippuja tai myymään tavaroita. Kun lisäät lomakkeita sisältöön, varmista, että kentät ovat riittävän suuria erotettavissa, että jokainen osa on selvästi merkitty ja varmista, että kaikki merkinnät ovat asianmukaisen kentän vieressä.

Ohjeiden ja muiden lisätietojen tulisi olla helppo löytää, ymmärtää ja lukea.

Resurssit verkkosivustojen saavutettavuuden parantamiseksi

Verkkosivustojen rakentamiseen ja suunnitteluun liittyvien ohjeiden lisäksi on olemassa useita resursseja, joiden avulla kehittäjät voivat ylläpitää vaatimustenmukaisuutta luomalla silti esteettisesti miellyttäviä, toimivia verkkosivuja, joita voidaan käyttää kaikille.

 • Saatavilla olevat asiakirjat MS Wordilla: Koska tämä opas on yksi yleisimmistä tietojenkäsittelysovelluksista, tämä opas näyttää sinulle, kuinka voit varmistaa, että Word-asiakirjat täyttävät esteettömyyttä koskevat ohjeet. Siellä on myös opas Word-asiakirjojen muuntamiseksi PDF-muotoon menettämättä saavutettavuutta ja oppaita Adobe Acrobat Pro-, InDesign- ja Adobe PDF-tiedostojen korjaamiseksi.
 • Verkkosivustojen suunnittelu sokeille ja näkövammaisille: Tämä opas tarjoaa hyödyllisiä ohjeita SEO: n käytölle parantamiseksi saavutettavuudelle, näytönlukijalle suunnittelemiseen ja värisuojuksen sisällön luomiseen..
 • Aaltojen esteettömyystyökalu: Kun haluat arvioida verkkosivustosi tarkasti esteettömyyteen liittyvien ongelmien varalta, nämä työkalut auttavat.
 • Helppokäyttötoiminto: Tämän työkalun avulla kehittäjät voivat näyttää ja tarkastaa selainten sovellusliittymädatoja varmistaakseen, kuinka nämä tiedot välittävät aputekniikan.
 • W3C Wiki: Esteettömyystestausta käsittelevässä osassa on ohjeita siitä, milloin saavutettavuustestaus tehdään ja miten se tulisi tehdä parhaan tuloksen saavuttamiseksi.
 • WebAIM-kontrastitarkistin: Tämän työkalun avulla voit testata etualan ja taustavärit varmistaakseen, että ne täyttävät WCAG 2.0: n kontrastistandardit.
 • DigitalGOV 508 -käytettävät videot: Osoittaa kuinka käyttää videosoitinta, joka on 508-yhteensopiva.
 • NVDA (NonVisual Desktop Access): Tämä on ilmainen henkilökohtainen käytettävyystyökalu, joka on samanlainen kuin VoiceOver-työkalu Macille.
 • Esteettömyyskehittäjän työkalut: Chrome-laajennus, jonka avulla kehittäjät voivat tarkistaa verkkosivustojen saavutettavuusongelmat.
 • Verkkosisällön saavutettavuus ja mobiili Web: Tämä on loistava opas esteettömyyden testaamiseen mobiiliympäristöissä. Sitä voidaan käyttää yhdessä Mobile Web Best Practices Guide -oppaan kanssa.

Lopulliset ajatukset

Vaatimustenmukaisuus tarkoittaa saavutettavuuden sisällyttämistä suunnitteluosi alusta alkaen. Esteettömyyden suunnittelu ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että sinun on aloitettava tyhjästä. Kaikki edellä esitetyt ehdotukset ja parhaat käytännöt voidaan ottaa käyttöön verkkosivustollasi milloin tahansa.

Kärki: Suurin osa arvostetuista verkkosivustojen rakentajista seuraa jo tarkkaan esteettömyyttä. Jos sinulla ei ole kokemusta taustanhallinnasta, suosittelemme tarkistamaan mainittu ohjelmisto ennen kuin yrität tehdä kaiken itse.

Toivomme, että nämä tiedot ja linkit resursseihin auttavat sinua tuottamaan parhaan mahdollisen sisällön ja asettelun ja että siitä voi nauttia kuka tahansa, joka matkustaa sivujesi.webs kautta

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map