Eri tyyppisiä web-hosting-palveluita selitetty (jaettu, VPS, omistettu)

Erityyppiset web-hosting-palvelut


Tarvitsetko sijainnin verkkosivustollesi, mutta erilaiset web-hosting ovat hämmentyneitä? Sitten olet tullut oikeaan paikkaan.

Löydä itsellesi oikea web-isäntä ei ole helppoa. On otettava huomioon monia tekijöitä. Vaikka olet käynyt läpi parhaan web-hosting-luettelomme, saatat silti olla kiinni kysymysmerkeistä siitä, millainen verkkosivusto on sinulle sopivin.

Auttaaksesi sinua tässä viestissä antaa sinulle pohjan siitä, mikä on web-hosting ja millaisia ​​web-hosting-palveluita on saatavana. Sen jälkeen keskustelemme yksityiskohtaisesti erityyppisistä web-hosting-tyypeistä, mukaan lukien niiden toiminta, edut ja haitat ja kenelle ne sopivat parhaiten..

Valmis? Aloitetaan sitten.

Ensin perusteet – mikä on web hosting tarkalleen?

erityyppiset web-hosting - hosting selitettyEnsin selvitetään mitä web-hosting jopa on.

Se on itse asiassa melko yksinkertaista. Kun tarkastelet verkkosivustoa selaimessa, voit tehdä niin, koska selain on ladannut useita tiedostoja, jotka on täytetty koodilla, ja muuttanut merkinnät jotain mitä todella näet.

Aivan kuten tietokoneellasi, nämä tiedostot tallennettiin jonnekin, jotta voit käyttää niitä. Kiintolevyn sijaan ne olivat kuitenkin toisella tietokoneella, ns. Palvelimella.

Palvelimet ovat tehokkaampia kuin kannettava tietokone (joten ne voivat hallita monia verkkosivustoa käyttäviä ihmisiä samanaikaisesti), mutta se koostuu samoista asioista kuin suoritin, muisti ja muut komponentit. Siinä on jopa käyttöjärjestelmä, yleensä Linux-pohjainen.

Palvelimen omistaja vuokraa sen henkilölle, jolla on katsomasi verkkosivusto, ja tarjoaa myös joitain muita palveluita, kuten palvelimen hallintaa, tukea, haittaohjelmien tarkistusta, varmuuskopioita ja niin edelleen. Prosessia, jolla tätä infrastruktuuria tarjotaan muille, kutsutaan web-hosting-palveluksi. Henkilöä, joka tekee sen, kutsutaan isännöintipalveluntarjoajaksi.

Kaikki selvä toistaiseksi? Jäähtyä, sukellaan sitten yksityiskohtiin.

Mitä erityyppisiä web-hosting-palveluita on olemassa?

näyttää erityyppisiä web-hosting-palveluita - jaettu vs vps vs omistettu

Web-hosting on enemmän kuin yksi asia. Ensinnäkin, useimmat isännät tarjoavat useita palvelupaketteja, jotka saattavat olla villin erilaisia ​​hinnan ja sen suhteen, mitä saat siitä.

Yksi ensimmäisistä ja tärkeimmistä päätöksistä, jotka sinun on tehtävä, on kuitenkin päättää yhdestä erityyppisestä majoituksesta.

Vaikka web-hosting-tarjouksia voidaan erottaa toisistaan ​​eri tavoin (ominaisuudet, hallintotaso), tärkeimmät tapa on tarkastella palvelimelle käytettyä tekniikkaa.

Tämä on järkevää, koska kuten alla näet, tämä osa määrittää myös paljon muita tekijöitä, kuten suorituskyvyn, turvallisuuden, skaalautuvuuden ja ponnisteluasteen puolestasi.

Koska tämä tekee tällaisen eron, sen sijaan, että tarkasteltaisit ensin yrityksiä ja hintoja, keskityt ensin ensin selvittämään, mikä erityyppisistä web-hosting-palveluista on sinulle sopivin. Sen jälkeen voit silti tarkastella käytettävissä olevaa.

Seuraavaksi tarkastelemme tarkkaan neljää yleisintä isännöintityyppiä: jaettua, VPS: ää, erillistä ja pilvipalvelua. Joten osaat tehdä päätöksen itse.

1. Jaettu hosting – paras aloittelijoille

Jaettu hosting

Jaettu hosting on juuri miltä kuulostaa. Jaetulla hosting-tilillä sivustosi sijaitsee samalla palvelimella kuin joukko muita verkkosivustoja.

Kuinka monta on joukko? Se riippuu todella asennus- ja palveluntarjoajasta. Ei ole kuitenkaan harvinaista, että sivusto voi majoittua satojen ja jopa tuhansien muiden kanssa.

Plussat

Tämän vaihtoehdon suurin etu on, että jaat palvelimen kustannukset myös monien ihmisten kanssa. Jos isännöintipalveluntarjoaja voi laittaa useita satoja tai tuhansia asiakkaita kaikki yhdelle palvelimelle, se antaa heidän jakaa käyttökustannukset useiden osapuolten kesken.

Siksi myös jaettu hosting on edullisin. Voit hankkia sen niin halvalla kuin 2 dollaria / kk, ja keskimääräiset kustannukset ovat 5–10 dollaria / kuukausi. Erinomainen ihmisille, joilla on rajalliset varat ja vasta aloitteleville.

Sen lisäksi, että jaetulla hosting-tilillä, sinulla on yleensä täysin huolta asennuksen suhteen. Määrittämistä on vähän, joten voit keskittyä täysin verkkosivustosi rakentamiseen.

Haittoja

Palvelimen jakaminen monien osapuolten kanssa on kuitenkin myös tämän järjestelyn suurin haittapuoli. Kuten mainittiin, palvelin on tietokone, jolla on resursseja, kuten kiintolevytila, prosessorin nopeus ja RAM.

VPS-vs-Shared

Nämä resurssit ovat rajalliset. Aivan kuten kannettava tietokone hidastuu, kun suoritat liian monta ohjelmaa kerralla, niin tee nämäkin koneet, kun niillä on liikaa tekemistä.

Koska kaikki jaetun isännän verkkosivustot vaativat palvelimen resursseja, voit joutua ongelmiin, jos jokin niistä hakee kaiken prosessointitehon lisääntyneen liikenteen tai viallisen koodin avulla. Tämä antaa kaikkien muiden kilpailla loppupäästä, mikä johtaa seisokkeihin (eli verkkosivustoosi ei ole tavoitettavissa) tai vähentyneeseen lastausnopeuteen.

Se on ilmiö, jota kutsutaan ”pahan naapurin vaikutukseksi”, ja yksi tärkeimmistä syistä jaettuun isännöintiin on ongelmallisin erityyppisistä web-isännöinnistä. Vaikka monet isännät yrittävät aktiivisesti välttää tätä tilannetta, on vaara, että otat tämän tietyn asennuksen yhteydessä. Loppujen lopuksi, jos jokainen asiakas maksaa 5 dollaria / kk, onko se todellakin syytä käyttää tuntitukea yhdelle asiakkaalle? Ei oikeastaan.

Kenelle se on?

Joten onko jaettu hosting aina hyvä idea? Joo! Se voi olla mahtava asunto-sivustoille, jotka eivät vielä saa paljon liikennettä (vielä), staattisille esitteille, kehitys- ja testaussivustoille, henkilökohtaisille tai muille verkkosivustoille, joissa käyttöaika ei ole vaivaa..

Jaettu hosting on myös loistava vaihtoehto, jos budjetti on erittäin tiukka. Sen avulla yritykset voivat luoda läsnäolon verkossa, vaikka he eivät olisi parhaassa asemassa siihen. Sellaisena jaettuna isäntänä on erittäin tärkeä väline tasa-arvon saavuttamiseksi verkossa.

Joitakin tämän segmentin tunnetuimpia isäntiä ovat Bluehost, Siteground ja InMotion Hosting.

Suositeltava lisälukeminen: 8 parasta halpaa web-palveluntarjoajaa

2. VPS-hosting – seuraavan tason jaettu hosting

VPS-hosting

VPS on Virtual Private Server. Se on parhaiten tasapainotettu erityyppisten web-hosting-palveluiden joukossa. VPS-palvelin on edelleen jaettu ympäristö, mutta sen asennus tapa on hyvin erilainen.

Vaikka kaikki VPS-sivustot jakavat yhden fyysisen palvelimen, siinä on useita erillisiä virtuaalikoneita. Tämä tekee siitä eräänlaisen välimuodon jaetun isännöinnin ja oman omistetun palvelimen hankkimisen välillä.

Plussat

VPS on paljon luotettavampi ja vakaa kuin jaettu hosting. Ensinnäkin, se on yleensä rajoitettu 10-20 verkkosivustoon palvelinta kohti. Tämä vähentää palvelimen kysyntää sinänsä.

Todellinen parannus on kuitenkin se, että kaikki resurssit jakautuvat tasaisesti ja minkään verkkosivuston ei sallita ylittävän paljon. Kun olet saavuttanut sinulle osoitetun rajan, sivustosi saattaa mennä alas, mutta muut pysyvät vakaina.

Tämä saavutetaan virtuaalikoneilla, jotka luovat eron palvelimen sisällä. Tämä yksinkertainen lisäys lieventää suurimpaa osaa pahan naapurin vaikutuksesta.

VPS-palvelimien toinen suuri etu on, että ne tarjoavat enemmän joustavuutta ja antavat sinun muokata ympäristöäsi. Jaetussa isännässä tämä ei ole mahdollista, koska se muuttaisi myös kaikkien muiden asetuksia. Koska tilisi on virtuaalikoneessa, voit tehdä muutoksia vaikuttamatta muihin.

Viimeiseksi, VPS on skaalautuva. Koska sinulla on virtuaalikone, joka vie jonkin verran palvelimen käytettävissä olevista resursseista, käytettävissäsi olevan tiedon lisääminen ei ole mitään ongelmaa. Tämä on loistava mukavuus yrityksille, jotka odottavat sivustojensa kasvavan ja kukoistavan.

Haittoja

Tämän tyyppiselle isännöinnille ei ole liian paljon ala-puolia. Suurin asia on tietysti se, että se maksaa enemmän kuin alemman tason ratkaisut. Joten, jos budjetti on tiukka, sinun on löydettävä ratkaisu, joka toimii sinulle rahallisesti.

Vaikka keskimääräinen VPS maksaa noin 50 dollaria / kuukausi (ja voi skaalata jopa 200 dollariin), on mahdollista saada VPS noin 20 dollaria / kuukausi. Lisäksi, kun osut tämän tyyppisen web-isännöinnin korkeampaan tasoon, ansaitset todennäköisesti tarpeeksi rahaa kustannusten kattamiseksi helposti.

Toinen asia VPS-isännöinnissä on, että lisäämällä konfiguraatiotehoa tulee myös lisää vastuuta. Jos et tiedä mitä teet, on mahdollista poistaa tärkeät tiedostot tai ohjelmistot tietämättä niitä. Joten, jotta voit todella hyödyntää sitä, sinun täytyy saada koulutusta.

Kenelle se on?

Jos sinulla on rahaa, suosittelemme päivittämistä VPS: ään mahdollisimman pian. Vaikka se on kalliimpaa, myös alin taso on yleensä paljon parempi kuin mikään jaettu isännöintiratkaisu.

Pitäisikö sinun siirtyä viimeistään, kun alkaa saada kohtuullista määrää liikennettä? Muista kuitenkin tarkistaa saamasi tiedot (asennusmaksut, prosessorin virta, muisti, tallennustila, kaistanleveys), jotta tiedät, että se on mitä tarvitset.

Joitakin tunnettuja ja arvostettuja VPS-ratkaisuja tarjoavat inMotion Hosting ja Dreamhost.

3. Omistettu isäntä – suurille liigaille

Dedicated hosting

Kuten nimi jo viittaa, omistettu isännöinti tarkoittaa yksinkertaisesti tätä: sinulla on palvelin kaikki itsellesi. Tämä tarjoaa joukon etuja, mutta mukana on myös melkoinen haittapuoli.

Plussat

Ensinnäkin yksi omistautuneen isännöinnin tärkeimmistä eduista on, että se mitätöi kaikki huonoihin naapureihin liittyvät kysymykset yksinkertaisesti siksi, että niitä ei ole. Mikään muu verkkosivusto ei voi varastaa resurssejasi, aiheuttaa turvallisuusriskiä tai aiheuttaa muita ongelmia. Tämä erottaa sen erilaisista web-hosting-tyypeistä, joista olemme keskustelleet aiemmin.

Lisäksi, koska saat tietokoneen yksin, useat yritykset antavat sinun mukauttaa sitä laajasti. Saatat pystyä valitsemaan käyttöjärjestelmän, muistin määrän ja tyypin sekä muut laitteistoelementit. Tämä antaa sinulle paljon joustavuutta.

Haittoja

Tietysti tällaiseen asennukseen liittyy kustannuksia. Omistetun palvelimen vuokraaminen ei ole halpaa. Hinnat alkavat 60 dollaria / kuukausi ja menevät aina jopa 350 dollariin + / kuukausi. Kuitenkin siinä vaiheessa, kun yrityksesi tarvitsee erillistä palvelinta, sinun pitäisi todennäköisesti pystyä kantamaan kustannukset.

Lisäksi sinun on tosiasiassa tiedettävä melko vähän tietokoneista ja palvelintekniikasta. Vaikka hallittuja omistettuja hosting-ratkaisuja on, sinun on silti tehtävä paljon itse.

Asioiden äärimmäisillä puolilla voit saada täysin hallitsemattoman palvelun, jossa joudut asentamaan käyttöjärjestelmän itse, puhumattakaan kaikista työkaluista, joita tarvitaan Web-palvelimen suorittamiseen, tietoturvatarkistusten, haittaohjelmien poistamiseen ja niin edelleen. Vaihtoehtoisesti voit myös palkata palvelimen järjestelmänvalvojan. Se tuo kuitenkin lisäkustannuksia.

Lisäksi omistetulla palvelimella laitat kaikki munasi yhteen koriin. Jos sen laitteisto vikaantuu, sivustosi on poissa. Muissa järjestelyissä muut moduulit voivat siirtyä vikatilanteessa tai korvata automaattisesti. Omistettujen palvelimien kanssa, etenkin jos tarkkailet niitä itse, tämä voi viedä kauemmin.

Kenelle se on?

Tarvitseeko kukaan koskaan omaa isännöintiä? Se on kiistanalaista. Nykymaailmassa pilvi-VPS: n kiinnittymisen myötä oman palvelimen tarve vähenee. Toki, se voi viedä paljon enemmän osumia kuin perinteinen VPS, mutta skaalautuvuuden suhteen se ei ole läheskään mitään sellaista, jota pilvipohjainen järjestelmä voisi tarjota (lisää alla olevasta).

Sen lisäksi huippuluokan VPS voi olla paljon halvempaa kuin matalan päätelaitteen oma palvelin ja myös paljon tehokkaampi. Älä mene lankaan ajattelemaan, että omistettu on edistyneempi vaihtoehto vain siksi, että olet ainoa henkilö palvelimella. Katso sen sijaan käytettävissäsi olevia resursseja, sillä on todella merkitystä.

Joten tässä keskusteltujen erityyppisten web-hosting-tyyppien joukosta tämä on todennäköisimmin tarvitsemasi. Ainoa kaksi kertaa sanoisimme, että sinun on ehdottomasti hakeuduttava omistettuun palvelimeen, on jos sinulla on erityisen erityisiä laitteistotarpeita tai haluatko hallita tietosi paljon paremmin kuin missään muualla.

Jotkut parhaimmista omistajista ovat LiquidWeb, GreenGeeks ja PickaWeb.

4. Pilvipalvelu – Web-palvelun tulevaisuus

Pilvipalvelu

Cloud-hosting on pääosin sama kuin VPS-hosting, koska sinulla on myös sivustosi virtuaalikoneessa.

Yhden fyysisen palvelimen sijaan sivustosi on kuitenkin osa kokonaista tietokoneverkkoa, josta se voi vetää kaiken tarvitsemansa voiman dynaamisesti.

Tämän tyyppiset asennukset ovat yleistymässä. Jotkut yritykset eivät enää edes soita palvelunsa VPS: ksi, ts. Cloud tai Cloud VPS.

Plussat

Yksi pilvimahdollisuuksien eduista on skaalautuvuus. Perinteinen VPS voidaan skaalata, mutta vain tiettyyn pisteeseen. Sitä rajoittaa sen laitteiston kapasiteetti, jolla se on. Palvelimella, jolla on 32 Gt RAM-muistia, sivustosi ei koskaan voi käyttää 64 Gt tarvittaessa.

Näin ei ole pilvipohjaisessa järjestelmässä. Sen sijaan, että jaettaisiin yksi tietokone useiksi virtuaalikoneiksi, se yhdistää useita tietokoneita tehokkaaksi virtuaalipalvelimeksi, joka voi sitten tarjota resurssejaan tarpeen perusteella. Sivustosi vaatii kuitenkin paljon, mitä se voi saada.

Lisäksi laskutat vain niistä resursseista, joita käytät tosiasiallisesti. Tämä voi olla parempi ratkaisu kuin kiinteän hinnan maksaminen omistetulle palvelimelle, jonka et koskaan käytä koko kapasiteettia.

Tämäntyyppiset asennukset ovat hyviä myös turvallisuussyistä, etenkin DDoS-hyökkäyksissä. Tämän tyyppisissä hakkereissa palvelin hämmentää lukemattomia rinnakkaispyyntöjä, kunnes se kaatuu. Pilviverkossa voit levittää pyynnöt monien eri tietokoneiden kesken ja lieventää niiden vaikutusta paljon paremmin kuin missä tahansa yhden palvelimen järjestelmässä.

Haittoja

Pilvitallennuksen päähaittapuoli on, että kustannukset eivät aina ole täysin ennustettavissa. Monet pilvipalveluntarjoajat työskentelevät yhdistelmällä kiinteitä hinnoittelu- ja pay-as-you-go-maksuja. Jos koet liikenteen nousua, tämä voi lisätä kustannuksiasi huomattavasti. Vaikka tämä tarkoittaa yleensä myös sitä, että ansaitset paremmin ja pystyt siksi vastaamaan kustannuksista, se on jotain pidettävä mielessä.

Kenelle se on?

cloud_hosting

Pilvijärjestelmät ovat hienoja, jos haluat pystyä skaalaamaan verkkosivustosi paljon pidemmälle kuin perinteiset järjestelmät. Tulevaisuudessa se todennäköisesti korvaa jaetut ja omistetut vaihtoehdot tekniikan kehittyessä.

Toisin sanoen, tällä hetkellä sillä ei ole suurta eroa, etsitkö VPS: ää vai pilvipalvelua. Monet yritykset korvaavat tavallisen järjestelmänsa pilvipohjaisella VPS: llä muutenkin pelkästään niille tarjoamien etujen takia. Joten vaikka käytätkin yksinkertaista VPS: ää, saatat käyttää pilvipalvelua tietämättäsi.

Jotkut tunnetut isäntäpalvelun tarjoajat ovat Dreamhost, Google Cloud Platform, Amazon Web Services ja Linode.

Mikä web-hosting-tyypistä on sinulle sopiva?

Isäntäpaketin valinta voi olla melko vaikeaa ja vaatii paljon huomiota. Ensimmäinen askel on kuitenkin ymmärtää käytettävissä olevat erityyppiset isännöintityypit. Toivottavasti tämä artikkeli on antanut sinulle taustan siihen.

Jos olet vasta aloittamassa (esimerkiksi rakentaessasi ensimmäistä blogia / verkkosivustoa), on hienoa mennä jaettuun isännöintiin. On aina mahdollista siirtyä myöhemmin tehokkaampaan asetukseen. Ainoastaan ​​jos tiedät jo, että sivustosi tarvitsee tarpeita, joita jaettu hosting ei voi täyttää, sinun tulisi tutkia muita vaihtoehtoja get-go-palvelusta.

Kun olet tehnyt päätöksen, on järkevää katsoa joukko yrityksiä. Suosittelemme tarkistamaan parhaiten arvostettuja isäntämme löytääksemme parhaat. Katso mitä on tarjolla ja vertaa RAM-muistia, levytilaa, CDN-käyttöä, kaistanleveyttä ja muita mitattavissa olevia resursseja. Tutustu sitten tarvittaviin lisäominaisuuksiin.

Prosessin lopussa sinulla tulisi olla 2-3 suosikkia, jolloin se kiehuu henkilökohtaiseen mieltymykseen. Ehkä lyhyt keskustelu tuella – heidän avuliaisuuden arvioimiseksi – menee pitkälle.

Tarvitsetko lisätietoja verkkosivustosta? Tutustu artikkeleihin, kuten verkkotunnuksen rekisteröintikohteisiin ja verkkosivustojen rakennusohjelman vaihtoehtoihin sivustosi luomiseksi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector