cPanel vs. Plesk -vertailu verkkosivustojen isännöintiin vuonna 2020

cpanel vs pleskJos pidät useimmista verkkoyritysten omistajista, haluat ehdottomasti helpoimman tavan hallita verkkosivustojasi … jokin auttaa sinua tekemään asiat mahdollisimman vaivattomasti..


Onneksi kaksi suosituinta ohjauspaneelia, cPanel ja Plesk, tarjoavat ominaisuuksia, jotka tekevät verkkosivujen hallinnasta uskomattoman yksinkertaisen.

Jos olet joskus miettinyt, kuinka he pärjäävät toisiaan vastaan, niin tämä cPanelin ja Pleskin vertailu on sinulle.

Oletko valmis näkemään, ketä kruunaamme ohjauspaneelin kuninkaana? ��

Sukellaan sisään.

Ohjauspaneelin yleiset ominaisuudet

Suurimmassa osassa web-hosting-ohjauspaneeleita tulisi olla seuraavat ominaisuudet:

 • Tietokannan hallinta, usein MySQL tai PostgreQSL
 • Verkkotunnusten hallinta. Tähän sisältyvät posti- ja verkkotunnukset
 • FTP-hallinta
 • Varmuuskopioiden hallinta
 • Sähköpostijärjestelmien hallinta. Tähän sisältyisi sähköpostikiintiöt, sähköpostiosoitteet ja roskapostin estäminen
 • Lokitiedostojen käyttö ja raportointi
 • SSH-käyttäjän avainten hallinta

Kuten useimmissa markkinoilla olevissa web-hosting-tuotteissa, web-ohjauspaneeleille on päivityksiä ja premium-tason tuotteita.

Monet näistä tuotteista ovat hyviä laajentamaan yrityksiä. Katsotaanpa nyt, mitä cPanel ja Plesk tarjoavat asiakkailleen.

cPanel

cPanel-logocPanel on tähän mennessä eniten käytetty ohjauspaneeli. Se tarjoaa intuitiivisen käyttäjätason käyttöliittymän ja toimivan palvelimen hallintarajapinnan.

Molemmat rajapinnat toimivat saumattomasti ja tarjoavat sujuvan hosting-kokemuksen riippumatta siitä, oletko sivuston ylläpitäjä, loppukäyttäjä tai jälleenmyyjä. cPanel luottaa isäntäteollisuuden suurimpiin toimijoihin, kuten HostGator, Bluehost ja GoDaddy.

Vaikka cPanel-ohjelmaa tukee vain Linux, voit saada Windows-tuen käyttämällä virtualisointia, joka on määritetty useimpien johtavien cPanel-koneiden avulla.

Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

 • Mahdollisuus määrittää useimmat CMS: t intuitiivisten asennusohjelmien avulla
 • Suuri joukko hyödyllisiä työkaluja, mukaan lukien tietokantatyökalut ja varmuuskopiointityökalut
 • Ohjauspaneeli on Linux-pohjainen
 • Voidaan käyttää WHM: n kanssa isäntäalustan virittämiseen

cpanel-yleiskatsaus

cPanel on sitoutunut kouluttamaan asiakkaitaan tavoitteenaan antaa isännöintipalveluntarjoajille mahdollisuus, riippumatta heidän toiminnastaan.

He tarjoavat dokumentaatiota, video-oppaita ja tietopohjia. cPanelilla on omistautuneita kouluttajia, jotka hallinnoivat ilmaisia ​​online-koulutusohjelmia. cPanel-yliopistoon voi päästä kuka tahansa.

cPanel ja WHM

Näet usein WHM: n kanssa mainitun cPanel-ohjelman. cPanel on tuotteen asiakaspinta. Tämä tarkoittaa, että pystyt muokkaamaan verkkosivutiedostoja, hallitsemaan tietokantoja ja luomaan uusia sähköpostitilejä.

WHM – jota voit kokeilla täällä – on hallintatyökalu, jonka avulla voit hallita useita cPanel-tilejä samanaikaisesti. Tämä on hieno kaikille, joilla on useampi kuin yksi verkkosivusto (eli melkein kaikille), koska heillä on todennäköisesti useampi kuin yksi cPanel.

whm kojelauta

Lisäominaisuudet

Nopeat PHP- ja Ruby-verkkosivustot

PHP7 yhdessä PHP: n kanssa – FPM ja HTTP / 2 tarkoittaa, että sinulla on nopea verkkosivusto. Multi-PHP: n avulla sivustonomistajat voivat helposti hallita PHP: tä – FPM ja PHP sekä virtuaalisten isäntien pool-asetusmäärityksiä entistä paremmin. cPanel & WHM työskentelee 90 prosenttia nopeammin. Vaadittavat palvelinresurssit ovat nyt 30 prosenttia vähemmän.

Jokainen verkkosivusto saa ilmaisen SSL-sertifikaatin

AutoSSL: n ansiosta jokainen verkkosivusto isännöi cPanelissa & WHM: lle voidaan antaa automaattinen ilmainen SSL-varmenne. Prosessi kestää vain muutaman minuutin. Koska käyttäjät voivat asentaa varmenteet cPanel-käyttöliittymän avulla, isännöintipalveluntarjoajat eivät tarvitse palvelun SSL-palvelua.

Yksinkertainen PCI-vaatimustenmukaisuus

CPanel & WHM-palvelin voi olla PCI-yhteensopiva vain muutamassa minuutissa. Tämä johtuu WHM: n tarjoamasta ystävällisestä käyttöliittymästä.

Estä automaattisesti haitalliset vierailijat

cPHulk antaa sivustonomistajille suojata sivustonsa hyökkääjiltä ja antaa samalla laillisille kävijöille pääsyn sivustoon.

Voit mustalle listalle kokonaiset maat, tilit tai IP-osoitteet. Voit myös lisätä sallittujen luetteloon samoja parametreja. Voit seurata sekä estää kirjautumisyrityksiä cPaneliin, SSH: hen, WHM: ään, sähköpostiin ja FTP: hen.

Ota pois

cPanel on rakennettu kaikille. Heidän maailmanlaajuinen kokoonpano on vankka. Heillä on infrastruktuuri, asiakaspalvelu ja laadukkaat tuotteet tarjotakseen asiakkailleen tarvitsemansa.

CPanel on käytettävissäsi riippumatta siitä, haluatko tehdä pieniä muutoksia kello 3 aamulla tai haluatko tehdä sivustosi kunnostuksen,.

Plesk

plesk-logoPlesk on ohjauspaneeli, joka on suunniteltu auttamaan sinua suojaamaan, rakentamaan ja ajamaan sovelluksiasi ja verkkosivujasi. Sen painopiste on yksinkertaisuudessa ja helppokäyttöisyydessä. Plesk on hiukan nuorempi kuin cPanel. cPanel julkaistiin vuonna 1996, ja Plesk iski markkinoille vuonna 2001.

Pleskillä on useita samankaltaisuuksia cPanelin kanssa & WHM. Vaikka cPanel on rajoitettu Linuxiin, Plesk on monialustainen palvelu.

Se voi toimia Linuxissa, Windowsissa ja muissa palvelevissa käyttöympäristöissä. Plesk tarjoaa sekä asiakaskohtaisia ​​että hallinnollisia toimintoja. Se tarkoittaa, että Plesk tarjoaa tehokkaan kokemuksen, joustavuuden ja hallinnan.

Plesk-palvelua käyttävät hosting-alan johtajat, kuten Go Daddy, Amazon Web Services, Google ja Docker.

Tärkeimmät ominaisuudet ovat:

 • Tuki Linux- ja Windows-palvelimille
 • Tukee ja tarjoaa asentajia suurimmalle osalle suosituista CMS-laitteista
 • Tarjoaa tilinhallintaominaisuudet ja palvelimenhallintaominaisuudet valmiiksi

plesk kojelauta

Plesk tarjoaa käyttöliittymän, joka on hiukan puhtaampi kuin mitä saat cPanelilla. Pleskin tarjoamat ominaisuudet eivät kuitenkaan eroa paljon siitä, mitä cPanel tarjoaa.

Pleskistä tuli äskettäin itsenäinen yritys. He ovat omistautuneet pysymään jatkuvasti verkossa havaittavien muutosten kanssa.

Heidän tavoitteensa on kohdistaa isännöintiä aloitteleville henkilöille sekä ahkeralle kehittäjille. Heidän ajatuksensa on tehdä palvelinten hallinnasta tehokasta, mutta helppoa.

He käyttävät sisältömarkkinointia opetusvälineenä auttaa verkkosuunnittelijoita ymmärtämään tarinankerronnan, liiketoiminnan johtamisen online-tilassa ja markkinoinnin merkitystä.

WebOps

Plesk on ylpeä siitä, että se on täydellinen webops-palvelimen ohjauspaneeli. Tämä tarkoittaa, että ne tarjoavat vahvan verkkosivustojen ja palvelinten tietoturvan sekä mahdollisuuden hallita useampaa kuin yhtä palvelinta yhdellä ohjauspaneelilla.

Joustavuus, laajennettavuus ja hallinta tarkoittavat, että voit saada Pleskin tekemään juuri sen mitä tarvitset.

Lisäominaisuudet

Yhden napsautuksen SSL-suojaus

Vaikka olet uusi isäntä, ymmärrät miksi SSL-tietoturva on niin tärkeä. Valitettavasti se voi olla haaste perustaa ja pitää ajan tasalla.

Markkinoilla olevien uusien palveluiden ansiosta ei ole mitään syytä, miksi sivustosi pitäisi olla suojaamaton. Plesk hankkii varmenteen automaattisesti ja määrittää tietokantatiedostot vain HTTPS-pääsyä varten.

Tämä tarkoittaa, että Web-paneelisi ja kaikki sivustosi ovat suojattuja. Saat myös tietoturvatietoja palvelimesi hyökkäyksen yhteydessä, ja sertifikaatit uusitaan automaattisesti.

Suojaa WordPress yhdellä napsautuksella

Plesk antaa WordPress-isäntäasiakkaille uskoa heidän tietoturvan hallinnan. Vain yhdellä napsautuksella Plesk voi seurata laajennuspäivityksiä, asentaa suojauskorjauksia ja käsitellä virhekorjauksia.

Git-integraatio

Monet olivat valittaneet, että verkkopaneelit eivät tarjonneet tukea Gitille. Plesk vastasi lisäämällä heidän Gitman-laajennuksen. Laajennusta voidaan käyttää Plesk 12.5: n ja uudempien kanssa.

plesk-laajennusluettelo

Telakkaintegraatio

Lokakuusta 2016 lähtien Plesk on lisännyt Docker-tukea. Siellä on luettelo yli 200 000 Docker-kuvasta. Docker voidaan käynnistää suoraan Pleskistä ilman komentoriviä.

OS / Host Agnostic

Plesk voi toimia useimmissa käyttöjärjestelmissä ja on käytännössä isäntäagnostiikka. Plesk voidaan jopa ajaa Docker Hub -sivun Docker-säilön sisällä. Tämä on yksi suurimmista eroista, joita näet Pleskin ja cPanelin välillä.

cPanel vs. Plesk

Kuten huomaat, cPanelin ja Pleskin välillä on useita samankaltaisuuksia. Joten miten päätät, mikä sopii sinulle? On otettava huomioon muutama tekijä:

 • yhteensopivuus
 • Ominaisuusjoukko
 • Käyttäjäkokemus
 • Hinta ja lisensointivaihtoehdot
 • Tuki

cPanel vs. Plesk -vertailutaulukko

yhteensopivuus

CPanel toimii vain Linuxissa. Joten jos käytät cPanel-sovellusta, sinun on käytettävä yhtä seuraavista tuetuista käyttöjärjestelmistä:

 • ceNOS
 • CloudLinux
 • Red Hat Enterprise Linux
 • Amazon Linux

Plesk on monen alustan välinen ohjelma, joka voi toimia useilla käyttöjärjestelmillä, mukaan lukien:

 • Debian
 • ubuntu
 • CentOS
 • Red Hat Enterprise Linux
 • CloudLinux
 • Virtuozzo Linux
 • Windows Server

On tärkeää huomata, että joudut ostamaan Plesk-vaihtoehdon käyttämällesi käyttöjärjestelmälle. Et voi ostaa vain yhtä ohjelmistopakettia ja käyttää sitä sitten useissa koneissa, joissa on eri käyttöjärjestelmät.

Ominaisuusjoukko

Kuten mainitsimme, molemmilla tuotteilla on perusominaisuudet, joita tarvitaan verkkosivustosi ja palvelimesi hallintaan. Laajennettavuus on tärkein ero näiden kahden tuotteen välillä.

Esimerkiksi Pleskin avulla voit integroida helposti Gitin tai Dockerin. Jos kuitenkin haluat käyttää työkaluja, jotka yleensä liittyvät WordPressiin tai Virtualminiin, sekä Plesk että cPanel toimivat.

Käyttäjäkokemus

Sekä cPanelilla että Pleskillä on houkuttelevat, modernit ja käyttäjäystävälliset rajapinnat. Palvelimenhallinnan aloittelijat pitävät Pleskin tarjoamaa virtaviivaista lähestymistapaa helpompana käyttää. Tämä ei tarkoita, että cPanelia on vaikea käyttää.

Plesk-ryhmät toimivat yhdessä, joten sinun ei tarvitse etsiä joukko vaihtoehtoja ennen kuin löydät etsimäsi.

plesk Verkkosivustot ja verkkotunnukset -sivu

Sekä Plesk että cPanel sallivat pääsyn mobiililaitteiden ohjauspaneeliin riippumatta siitä, käytätkö Androidia tai IOS: ää.

cpanel-näytöt mobiililaitteissa

Hinnoittelu ja lisensointi

cPanel tarjoaa kolme vaihtoehtoa, jotka vaihtelevat 15 dollarista kuukaudessa 45 dollariin kuukaudessa. Voit maksaa kuukausittain tai vuosittain tai jopa kolme vuotta kerrallaan. Mitä pidempi etukäteen maksettava ajanjakso, sitä pienemmäksi keskimääräinen kuukausimaksu tulee.

cpanel hinnoittelu taulukko

Plesk tarjoaa kolme vaihtoehtoa, jotka alkavat 4,17 dollaria kuukaudessa ja nousevat 29,17 dollariin valitsemistasi vaihtoehdoista riippuen. Ota aikaa tarkistaaksesi ostamasi kuvaukset varmistaaksesi, että saat oikean vaihtoehdon sinulle.

plesk hinnoittelu taulukko

Tuki

Molemmat yritykset tarjoavat valtavan tuen. Pleskillä on asiakaspalvelu, joka on käytettävissä 24 tuntia vuorokaudessa seitsemänä päivänä viikossa.

cPanelilla on asiakaspalvelu käytettävissä maanantaista perjantaihin klo 18–18 ja lauantaisin ja sunnuntaisin klo 18–16..

Valinta Pleskin ja cPanelin välillä

Valitsemallasi web-hosting-ohjauspaneelilla tulee olemaan suuri rooli vuorovaikutuksessa palvelimesi kanssa. Paneeli antaa sinulle ominaisuuksia, joita tarvitset projektin hallitsemiseksi. Useimmille ihmisille, jotka lukevat tätä opasta, suosittelemme cPanelia siirtyäksesi vaihtoehtona verkkosivustosi hosting-suunnitelman hallinnalle.

Caveat-harha: Kaikki suosituimmat valinnat web-hosting-palveluistamme Kanadassa perustuvat tietokannan hallintaan cPaneliin, joten suosittelemme, että lähdet heidän kanssaan. Sitä vastoin Wix ja Squarespace – joita usein pidetään nykyään parhaimpana verkkosivustojen rakentajana – eivät tule ohjauspaneeliin, kuten Plesk tai cPanel. Pikemminkin se on räätälöity ohjauspaneeli, joka on suunniteltu erityisesti heidän verkkopalveluihinsa, ja tarjoaa siten vähän muokkaustapoja.

cPanel on villin suosittu, koska sitä on helppo käyttää ja se toimii Linux-pohjaisten palvelimien kanssa, jotka käyttävät suurimman osan webistä. Plesk puolestaan ​​toimii sekä Linuxissa että Windowsissa. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos haluat pysyä samanlaisen ohjauspaneelin kanssa, kun käytät useita palvelimia.

Toivomme, että tämä opas on ollut hyödyllinen antamalla sinulle yleiskuvan siitä, mitä Plesk ja cPanel tuovat pöytään. Kumpi on mielestäsi parempi? Ole hyvä ja jaa kommenttisi meille alla.

Lisää oppaita

 • Apache vs. Nginx
 • Mitä ovat käyttäjäagentit
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map