Aloittelijan cPanel-opas / opas (2020)

Jos olet juuri kirjautunut uuteen verkkopalvelimeen, on todennäköistä, että se toimii cPanelissa. Sanomalla, että 90% kaikista web-hosting-yrityksistä käyttää cPanelia, ei olisi ylenmääräistä. Joten tässä on seuraava cPanel-opetusohjelma.


Siinä opit:

 • C miten cPanelia käytetään
 • Domain kuinka määrität verkkotunnuksesi nimen cPanelissa
 • ✅ kuinka perustaa verkkosivustosi cPanelilla muutamassa minuutissa
 • ✅ ja enemmän

Miksi sinun pitäisi lukea tämä cPanel-opetusohjelma?

 • Täällä hostingfacts.com, eri hosting-alustojen testaaminen on jotain, mitä teemme toimeentulon hyväksi. Tiedämme nämä jutut.
 • Monet muut web-oppaat ovat yleensä erittäin teknisiä, mutta eivät meidän omia. Et tarvitse mitään ennakkotietoja tai palvelimen hallinnan taitoja oppiaksesi kanssamme.
 • Kirjoitimme tämän cPanel-oppaan aloittelijan mielessä.
 • Voit käyttää näppäimiä CTRL + F löytääksesi vastauksia yleisiin kysymyksiin.
 • Tämä opas päivitetään cPanel 2019: n nykyaikaisiin versioihin.

Contents

Sisällysluettelo

1. cPanel – perusteet
2. Pikaohje cPanel-käyttöliittymään
3. Asetusten päivittäminen (salasanat, yhteystiedot jne.)
4. Verkkotunnusten hallinta (lisääminen, poistaminen jne.)
5. Sähköpostitilit ja -asetukset (roskapostisuodattimet, ylimääräiset sähköpostitilit)
6. Tiedostojen hallinta (FTP: n kautta)
7. Tietokannat
8. Yhden napsautuksen asennukset (WordPress ja muut)
9. Verkkosivun varmuuskopiointi
10. Tilastosi tarkistaminen

Annamme sinulle myös hyödyllisiä vinkkejä ja temppuja, jotka helpottavat verkkosivustosi hallintaa.

1. cPanel-opetusohjelma – perusteet

Pssst… Jos tiedät jo cPanelin ja olet kirjautunut sisään, siirry seuraavaan osioon napsauttamalla tätä – et menetä yhtään asiaa.

1.1. Mikä on cPanel?

�� Yksinkertaisesti sanottuna, se on ohjauspaneeli, jossa voit hallita kaikkia web-hosting-tilisi elementtejä.

Web-hosting-yritykset haluavat antaa cPanelin asiakkaidensa käyttöön muutamista tärkeistä syistä: se on helppokäyttöinen kojelauta, se on hyvin ylläpidetty säännöllisillä päivityksillä, parannuksilla ja turvallisuustoimenpiteillä.

1.2. Mitä voin tehdä cPanelissa??

Paljon … cPanel on minne tulet:

 • Yhdistä verkkotunnukset isäntään
 • Määritä sivustosi sähköpostit
 • Asenna WordPress (tai muu sisällönhallintajärjestelmä)
 • Varmuuskopioi verkkosivustosi
 • Lataa tiedostot palvelimellesi
 • Tarkista kaistanleveys ja muut käyttötilastot
 • Muuta erilaisia ​​suojausasetuksia
 • Asenna lisäsovellukset palvelimellesi
 • Luo uusia tietokantoja / hallitse olemassa olevia
 • Määritä erilaisia ​​optimointeja

Ja paljon muuta – me vain naarmutamme pintaa täällä. Älä kuitenkaan pelkää. Vaikka cPanel tarjoaa sinulle valtavan määrän ominaisuuksia ja mukautuksia, joista huolehtia, sinun ei oikeastaan ​​tarvitse ymmärtää niitä kaikkia voidaksesi hallita verkkosivustoasi tehokkaasti. Aiomme kattaa kaiken tämän oppaan.

1.3. Kuinka kirjaudun sisään cPaneliin?

Jos kirjaudut sisään ensimmäistä kertaa, palveluntarjoajan olisi pitänyt antaa sinulle tarvittava käyttäjänimi ja salasana.

�� Suurimmalla osalla hosting-yrityksiä on linkkejä cPaneliin, kun olet kirjautunut sisään hosting-tiliisi.

Jos esimerkiksi isännöit sivustosi sivustolla SiteGround, voit käyttää cPanel-sovellusta käyttäjäprofiilissasi Omat tilit -välilehdessä:

SiteGround-paneeli

Jos olet Bluehostin kanssa, cPaneliin johtava linkki on oikeastaan ​​linkki, joka on varustettu ”Advanced”:

Bluehost-paneeli

Jos et löydä suoraa linkkiä isännöintipalveluntarjoajasi paneelista, voit joko ottaa yhteyttä tukeen ja kysyä heiltä, ​​kuinka pääset cPaneliin, tai voit nuuskaa ja yrittää arvata oikean cPanel-osoitteen. Tämä kuulostaa aluksi kaukaa, mutta se on oikeastaan ​​erittäin toteutettavissa. Näin:

Käynnistä selaimesi ja kirjoita verkkosivustosi osoite, jota seuraa: 2082 (http) tai: 2083 (https). Esimerkiksi:

http://www.YOURDOMAIN.com:2082

Tai:

https://www.YOURDOMAIN.com:2083

Sitten sinua pyydetään antamaan cPanel-käyttäjänimesi ja salasanasi.

1.4. Entä jos tarvitsen lisää apua?

Tämä opas selittää kaikki perusteet ja antaa sinulle vaiheittaiset ohjeet käsitellä joitain yleisimpiä tehtäviä, kuten verkkosivustojen, sähköpostitilien ja verkkotunnusten perustaminen. Jos tarvitset hieman enemmän apua, cPanelilla on täällä joitain omia video-oppaita.

CPanel-ohjelmiston jokaisella sivulla on myös PALJON dokumentteja, yleensä luettelossa yläosassa. Esimerkiksi:

cpanel docs

2. Pikaohje cPanel-käyttöliittymään

Kun olet kirjautunut sisään, sinun pitäisi nähdä seuraava kaltainen näyttö:

cPanel-opetusohjelma - kojelauta

Tämä on uusin cPanel-versio vuodelle 2020. Se käyttää teemaa nimeltä “Paper Lantern”.

2.1. CPanel-käyttöliittymäni näyttää erilaiselta! Mitä nyt?!

Ensinnäkin, älä paniikki.

Jos haluat muuttaa cPanel-tyylisi tyyliä, etsi PREFERENCES-osio (se on yleensä lähellä alaosaa) ja napsauta “Change Style”:

vaihda tyyliä

Sinulla on siellä muutama valinta sen perusteella, mitä isäntäsi tarjoaa. Tapauksessamme valinta koostuu Basic-, Dark-, Light- ja Retro-tyyleistä.

Jos haluat työskennellä samassa teemassa, jota työskentelemme, valitse ”Perus” napsauttamalla tyylin vieressä oikeassa yläkulmassa olevaa ”Käytä” -painiketta. cPanel latautuu uudelleen uuden tyylin kanssa.

2.2. Liikkuminen cPanel-käyttöliittymässä

Navigointipalkki

Löydät navigointipalkin näytön oikeasta yläkulmasta. Siinä on yksinkertainen hakukenttä, linkki käyttäjän asetuksiin, ilmoituskellot ja kirjautumislinkki.

navigointipalkki

 • Hakukenttä antaa sinun löytää keskeiset vaihtoehdot cPanelista. Itse asiassa hakukentän käyttäminen on paljon nopeampi tapa navigoida cPanelissa kuin yrittää selata ja päästä tiettyyn vaihtoehtoon manuaalisesti. Hakukenttä alkaa näyttää tulokset heti kirjoittaessasi.
 • Napsauttamalla käyttäjän asetukset -linkkiä, voit vaihtaa salasanasi, kielen, muokata yhteystietojasi ja voit myös nollata sivun asetukset yhdellä napsautuksella.
 • Ilmoituskello on juuri se, mistä se kuulostaa – paikka, jossa voit nähdä tärkeät päivitykset hosting-asetukseesi tai itse cPaneliin. Yleensä cPanel käyttää ilmoituksia ilmoittaaksesi sinulle uutisista, kriittisistä päivityksistä, tietoturvaongelmista tai muista pakollisista tiedoista.
 • Uloskirjautumislinkki on melko itsestään selvä – muista käyttää sitä aina, kun olet lopettanut työskentelyn cPanelilla.

Hakupalkki

Yksi ylimääräinen hakukenttä lukuun ottamatta navigointipalkin kenttää on näkyvissä sivun yläosassa aivan navigointipalkin alla.

Tämä toimii melko samalla tavalla, mutta tällä kertaa sen sijaan, että näyttäisit tuloksia avattavassa valikossa, se suodattaa cPanelin keskiosan. Lyö vain mitä olet tekemässä, ja cPanel kaivaa sen puolestasi.

cpanel-haku

sivupalkki

Näytön vasemmalla puolella näet sivupalkin, jossa on muutama kuvake – tarkka numero riippuu siitä, mitä isäntäsi tarjoaa sinulle. Meidän tapauksessamme, ylhäältä alaspäin, nämä tarkoittavat kotia, tilastoja, hallintapaneelia ja käyttäjän hallintaa.

cPanel-sivupalkin navigointi

 • Koti on cPanelin pääsivu, jolla pääset useimpiin toimintoihin.
 • tilasto näyttää sinulle tärkeät numerot – kuinka monta sähköpostitiliä, FTP-tiliä ja verkkotunnuksia sinulla on, sekä kuinka paljon kaistanleveyttä ja levytilaa käytät.
 • Kojelauta on pikasivu, josta löydät linkit joihinkin yleisimmin käytettyihin linkkeihin, samoin kuin yhdellä silmäyksellä kaistanleveyden ja levytilan käytön, postitilastot ja paljon muuta.
 • Käyttäjien hallinta on paikka, johon voit lisätä tai poistaa käyttäjiä cPanel-tililtäsi. Voit myös nähdä, mitä sähköpostitilejä olet asettanut, sekä kenellä on pääsy FTP: hen ja Web-levylle, jos jaat tilin muiden käyttäjien tai järjestelmänvalvojien kanssa.

2.3. CPanelin kotisivun uudelleen järjestäminen

Voit tiivistää osiot minimoidaksesi napsauttamalla kunkin kotisivun oikeassa yläkulmassa olevaa “-” merkkiä.

cpanel reorg

Jos haluat, voit myös vetää ja pudottaa kokonaisia ​​osia järjestääksesi ne ja laittaaksesi yleisimmin käytetyt osiot yläosaan.

3. Päivitä asetukset

Kun kirjaudut sisään ensimmäistä kertaa cPaneliin, muista käydä PREFERENCES-osiossa päivittääksesi yhteystietosi ja vaihtaaksesi salasanasi.

mieltymykset

Näin voit tehdä tämän askel askeleelta:

3.1. Salasanasi vaihtaminen

Suosittelemme salasanasi vaihtamista heti, kun kirjaudut sisään cPaneliin ensimmäistä kertaa.

Napsauta “Salasana & Turvallisuus”. Sinut ohjataan tälle näytölle:

pass muutos

Sinun on annettava vanha salasanasi, ennen kuin valitset uuden.

Kun kyse on uuden salasanan asettamisesta, voit joko hyödyntää Salasanan luonti -sovelluksen tai keksiä jotain itse. Salasanageneraattorin käyttäminen on todennäköisesti oikea tapa edetä, koska se antaa sinulle vahvan ja turvallisen salasanan. Napsauta vain painiketta ja anna generaattorin huolehtia muusta:

siirtää yl

Paras tapa tallentaa salasana on käyttää salasananhallintaa (kuten LastPass – ilmainen). Tällä tavalla sinun ei tarvitse muistaa salasanaa. ÄLÄ tallenna salasanaasi Word-tiedostoon tai jotain vastaavaa tietokoneellesi – riippumatta siitä, mitä teet, – missä se voidaan helposti löytää.

3.2. Yhteystietojen päivittäminen

Yksi tärkeimmistä asioista, jotka sinun on tehtävä cPanelissa, on antaa sähköposti, josta voit vastaanottaa päivityksiä tarvittaessa.

Miksi tämä askel on ratkaiseva:

 • Ilman tässä osiossa olevaa toimivaa sähköpostia, cPanel ei voi kommunikoida kanssasi, jos kokoonpanollesi tapahtuu jotain merkittävää.
 • Sinun on myös asetettava sähköpostiosoite sähköpostiosoitteeksi, jota ei ole liitetty mihinkään verkkotunnukseen, jota ylläpidät tässä cPanelissa; muuten, jos jotain tapahtuu konfiguraatiosi kanssa, kyseinen verkkotunnus saattaa myös vaarantua, mikä tekee kaikesta yrityksestä kommunikoida kanssasi mahdotonta.

Päästäksesi näihin asetuksiin napsauta ”Yhteystiedot” päästäksesi seuraavaan ruutuun:

yhteystiedot

Suosittelemme, että kaikki “Yhteysasetukset” -kohdan valintaruudut valitaan, koska ne ovat kaikki päivitykset, jotka voivat varoittaa sinua epäilyttävistä toimista (esim. Joku muu vaihtavat salasanasi) tai isännöintiongelmista (esim. Levytila ​​on käytetty).

3.3. Uuden käyttäjän lisääminen

Oletetaan, että haluat työskennellä jonkun kanssa verkkosivustojesi hallinnassa tai sinulla on luotettava liikekumppani, joka tarvitsee myös pääsyn isäntäasetuksiin. Kyseinen henkilö vaatii oman käyttäjäprofiilin cPanelissa.

Napsauta “Käyttäjähallinta” -kuvaketta, joka on samassa ”ETUSIVUT” -osiossa.

käyttäjän hallinta

Sinut ohjataan seuraavalle näytölle:

cpanel-käyttäjät

Tässä osiossa näet kaikki tilit, jotka ovat tällä hetkellä asetettu cPaneliin. Kunkin tilin vieressä on kolme kuvaketta (näet ne yllä olevassa kuvakaappauksessa):

 • ✉️ kirjekuoren kuvake osoittaa, onko henkilöllä järjestelmään perustettu sähköpostitili – jos kuvake on värillinen, sähköpostitili on määritetty; jos se on harmaana, niin sitä ei ole
 • �� kuorma-autokuvake ilmaisee, onko henkilöllä FTP-tili – taas värillinen kyllä ​​ja harmaana kielletty
 • �� levykuvake osoittaa, pystyykö käyttäjä käyttämään cPaneliin kuuluvia Web-levypalveluita

Voit helposti muokata mitä tahansa käyttäjää siellä, vaihtaa heidän salasanansa tai poistaa he tilin nimen alla luetelluilla vaihtoehdoilla.

Lisää uusi käyttäjä napsauttamalla oikeassa yläkulmassa olevaa Lisää käyttäjä -painiketta:

lisää käyttäjä

Sitten sinut ohjataan seuraavalle näytölle:

lisää käyttäjä 2

Lisää käyttäjän koko nimi, käyttäjänimi, verkkotunnus, johon uuden käyttäjän tulee liittää, ja jos haluat, vaihtoehtoisen sähköpostin, johon käyttäjä voi tavoittaa. Sinua pyydetään myös luomaan salasana käyttäjälle.

Juuri näiden kenttien alapuolella on osio nimeltä ”Palvelut”, jossa voit huolehtia kourallisista avainasetuksista. Mielenkiintoista, että ne vastaavat kolmea kuvaketta, jotka kuvaamme vain pari kappaletta yllä:

lisää käyttäjä 3

 • Sähköposti antaa sinun ottaa käyttöön / poistaa käytöstä sähköpostitilit uudelle käyttäjälle ja asettaa myös rajan, kuinka paljon tilaa jokaisella tilillä voi olla.
 • FTP sallii tilien ottamisen käyttöön tai poistamisen käytöstä, jotta pääsy hosting-asetuksiin FTP: n kautta. FTP: tä voidaan käyttää tiedostojen lähettämiseen verkkosivustollesi. Voit valita, mihin hakemistoon uusi käyttäjä pääsee, ja rajoittaa tilaa, jota hän voi käyttää.
 • Web-levy käyttöoikeudet tulisi varata vain ylimmän tason järjestelmänvalvojan tileille. “Read-Write” -tason käyttöoikeus antaa käyttäjälle täydet oikeudet tehdä melkein mitä tahansa he haluavat määritettyyn hakemistoon (myös tiedostojen poistamiseen)! Vain luku -tyyppinen sallii vain tiedostojen lukemisen, lataamisen ja luetteloinnin.

Kun olet suorittanut nämä asetukset, napsauta asetussivun alaosassa olevaa Luo tai Luo ja lisää uusi käyttäjä -kohtaa..

4. Verkkotunnusten hallinta

CPanelin DOMAINS-osio on sinun menopiste, kun haluat lisätä uuden verkkotunnuksen (juuri ostamasi) verkkotunnuksellesi, hallita nykyisiä verkkotunnuksiasi ja asettaa aliverkkotunnuksia.

verkkotunnukset

4.1. Uuden verkkotunnuksen lisääminen

Jos haluat lisätä verkkotunnuksen cPaneliin (ja siten hosting-pakettiin), sinun on napsautettava yllä olevassa DOMAINS-osiossa Addon Domains -kohtaa..

Lisäosoite on hieno nimi tavalliselle verkkotunnukselle, jonka avulla voit luoda täysin toimivan verkkosivuston – mikä tarkoittaa, että voit isännöidä useita verkkotunnuksia samasta ohjauspaneelista.

Addon Domains -näytössä sinua pyydetään antamaan uusi verkkotunnuksesi nimi ja muutama muu parametri:

lisää verkkotunnus

 • Uusi verkkotunnus – tarkka rekisteröimäsi verkkotunnus – miinus www. osa.
 • Subdomain – tämä täytetään automaattisesti heti, kun kirjoitat uuden verkkotunnuksen nimen yllä olevaan kenttään. On parasta jättää tämä ehjä. cPanel käyttää tätä joihinkin sisäisiin reitityksiin, joilla ei ole paljon merkitystä käyttäjän kannalta.
 • Asiakirjan juuri – sijainti palvelimella, jossa uuden verkkotunnuksesi tiedostot ovat. Tämä täytetään myös automaattisesti. On parasta noudattaa näitä suositeltuja asetuksia.

Napsauta ”Lisää verkkotunnus” viimeistelläksesi.

4.2. Verkkotunnuksen muokkaaminen / poistaminen

Samalla “Addon Domains” -näytöllä on “Modify Addon Domain” -osa, jossa voit hoitaa tilillesi tällä hetkellä määritetyt verkkotunnukset – tämä sisältää hallintaan, uudelleenohjausten määrittämiseen tai verkkotunnusten poistamiseen kokonaan.

lisäosa-verkkotunnukset

Tässä käyttö on suoraviivaista. Oikealla on linkkejä uudelleenohjausten poistamiseen ja hallintaan. Napsauttamalla jotakin niistä näet toisen asetuspaneelin, jossa voit vahvistaa poiston tai kirjoittaa kohteen, johon haluat ohjata verkkotunnuksen uudelleen.

4.3. Aliverkkotunnusten hallinta

Aina kun lisäät uuden verkkotunnuksen tiliisi (katettu yllä), cPanel luo myös vastaavan aliverkkotunnuksen, joka menee rinnalle. Esimerkki perustuu seuraavaan tapaan, miten se yleensä toimii:

Oletetaan, että cPanel-tilisi nimi on john ja isäntä kutsutaan greathost.com. Tällöin ensisijainen palvelimen verkkotunnus tulee olemaan john.greathost.com. Kun olet lisännyt uuden addon-verkkotunnuksen, esimerkiksi johnsworld.com, cPanel luo myös aliverkkotunnuksen nimeltään johnsworld.john.greathost.com.

Nyt valitettavasti tällaisessa asennuksessa on, että tässä uudessa aliverkkotunnuksessa on usein kopio normaalista verkkosivustostasi, joka on saatavana osoitteessa johnsworld.com. Toisin sanoen saat saman verkkosivuston saatavana kahdesti, kahdella osoitteella: johnsworld.com ja johnsworld.john.greathost.com.

Tämä ei ole ihanteellista SEO-näkökulmasta. Tämän korjaamiseksi sinun on ohjattava uusi aliverkkotunnus vakioverkkotunnuksellesi. Toisin sanoen, sen jälkeen kuka tahansa yrittää siirtyä osoitteeseen johnsworld.john.greathost.com, ohjataan automaattisesti johnsworld.com-sivustoon..

Voit tehdä tämän seuraavasti:

Napsauta ensin ”Verkkotunnukset” -osiossa ”Alueverkkotunnukset”:

aliverkkotunnukset

Sinut viedään paneeliin, jossa voit nähdä kaikki nykyiset aliverkkotunnuksesi, jotka on määritetty.

Tässä vaiheessa ”Uudelleenohjaus” -sarake on todennäköisesti tyhjä.

aliverkkotunnukset tyhjä uudelleenohjaus

Muokkaa sitä napsauttamalla Muokkaa hallinta -linkkiä muokattavan aliverkkotunnuksen vieressä. Määritä seuraavassa näytössä uudelleenohjaus kirjoittamalla täydellinen verkkotunnus, johon haluat ohjata. Esimerkissämme johnsworld.com. Napsauta Tallenna-painiketta, kun olet valmis.

aliverkkotunnuksen asetettu uudelleenohjaus

Mukautettujen aliverkkotunnusten luominen

Aliverkkotunnukset eivät ole vain aiheuttaneet pieniä haittoja, vaan myös antaa sinun laajentaa tiettyjä sivustosi alueita luovalla tavalla.

Esimerkiksi, jos haluat käynnistää uuden blogin osana verkkosivustoasi, hyvä tapa on tehdä se aliverkkotunnuksen alla. Esimerkiksi, jos pääsivustosi on jälleen kerran johnsworld.com, voit harkita blogin käynnistämistä sivustolla blog.johnsworld.com.

Tässä tapauksessa blogi on vain esimerkki. Sinulla on täysi vapaus valita haluamasi aliverkkotunnus.

Voit luoda mukautetun aliverkkotunnuksen samalle näytölle, jossa olet huolehtinut olemassa olevien hallinta. Täytä vain yläreunassa oleva lomake.

aliverkkotunnus

 • Subdomain. Asetettavan aliverkkotunnuksen nimi. Pidä se lyhyenä ja käytä vain kirjaimia, viivoja ja numeroita.
 • verkkotunnuksen. Uuden aliverkkotunnuksen pääverkkotunnus.
 • Asiakirjan juuri. Hakemisto / kansio palvelimella, jossa uuden aliverkkotunnuksen tiedostot säilytetään. On hyvä käytäntö syöttää koko aliverkkotunnuksesi sinne. Esimerkki: blogi.johnsworld.com.

Viimeistele aliverkkotunnuksen asetukset napsauttamalla Luo.

5. Sähköpostitilit ja -asetukset

Yksi hienoista asioista verkkotunnuksesi pitämisessä cPanel-yhteensopivalla Web-isäntällä on, että saat myös mahdollisuuden luoda mukautettuja sähköpostitilejä kyseiselle verkkotunnukselle.

Kaikki tämä tapahtuu cPanelin EMAIL-osiossa.

sähköposti

Kuten näette, siellä on paljon työkaluja – uusien sähköpostien luomisesta, huolitsijoiden, automaattivastaajien asettamisesta, roskapostin hoidosta ja muusta.

5.1. Sähköpostitilin perustaminen

Luonnollisesti tämä on ensimmäinen asia, jonka haluat tehdä. Jos haluat lisätä uuden sähköpostitilin verkkotunnukseesi, napsauta ”Email Accounts” siirtyäksesi seuraavaan ruutuun (varmista, että olet ensimmäisellä välilehdellä – “Add Email Account”):

lisää sähköposti

Ylhäältä alaspäin on seuraava, kuinka voit luoda uuden tilisi:

 1. Sisään Sähköposti, kirjoita osoite, johon haluat tavoittaa – esimerkiksi hei tai nimesi
 2. Sisään verkkotunnuksen, Valitse oikea verkkotunnus avattavasta kentästä. Jos et ole vielä lisännyt verkkotunnuksesi nimeä cPaneliin, sinun on tehtävä se ensin.
 3. Sisään Salasana, luo salasana ja varmista, että se on turvallinen!
 4. Sisään Postilaatikon kiintiö, säädä varmistaaksesi, että sähköposti toimii oikein. Muista: sähköpostit vievät tilaa palvelimellasi, joten et ehkä halua antaa kaikille rajoittamatonta pääsyä. 1 Gt (= 1024 Mt) on kuitenkin kohtuullinen minimi.
 5. Napsauta Luo tili

Kun olet suorittanut kaikki yllä olevat, huomaat, että juuri luomasi sähköpostiosoite on lisätty olemassa olevien sähköpostitilien luetteloon ”Sähköpostitilit” -välilehdellä:

nykyiset sähköpostit

Voit hallita tilin kaikkia elementtejä myöhemmin – mukaan lukien salasana, kiintiö ja muut yksityiskohdat.

5.2. Sähköpostisi käyttäminen

Nyt kun olet perustanut sähköpostitilin – miten sitä käytetään?

Tässä on kaksi päävaihtoehtoa:

 • Määritä sähköposti sähköpostiohjelmassa – kuten Gmail, Apple Mail, Outlook jne.
 • Käytä webmailia

Aloitetaan entisellä:

Kuinka määrittää sähköpostisi paikallisesti

Tämä vaihe alkaa vähän vastaintuitiivista, mutta kestää kanssamme. Joten määrittääksesi sähköpostisi tosiasiallisesti paikallisesti, sinun on ensin napsautettava Access Webmail -linkkiä, joka näkyy osoitteen vieressä “Email Accounts” -välilehdessä:

olemassa olevat sähköpostiviestit

Tämä vie sinut uuteen paneeliin. Vierittyään siellä alas kohtaan, jonka otsikko on ”Sähköpostiohjelman automaattiset määritysskriptit”. Näet jotain tällaista:

sähköpostin määritysskriptit

Siellä on valikoima hyödyllisiä linkkejä, jotka kaikki sisältävät ohjeita tai valmiita kokoonpanoskriptejä joillekin suosituimmista sähköpostiohjelmista. Jos sinun on luettelossa, napsauta vain vieressä olevaa linkkiä ja viimeistele määritykset annettujen neuvojen mukaisesti.

Jos et näe asiakasasi tai haluat määrittää sähköpostisi manuaalisesti, tämän osan alapuolella on toinen, jonka otsikko on ”Mail Client Manual Settings”..

sähköpostin manuaalinen konfigurointi

Löydät sieltä kaikki tarvitsemasi tiedot.

Web-sähköpostin käyttäminen

Tässä vaiheessa pääsy verkkopostiisi on erittäin helppoa. Napsauta Access Webmail -linkkiä, joka näkyy osoitteen vieressä “Email Accounts” -välilehdessä:

olemassa olevat sähköpostiviestit

Kun olet siellä, napsauta yhtä käytettävissä olevista webmail-asiakasohjelmista:

webmail

Sinut ohjataan välittömästi sähköpostilaatikkoosi.

Vaihtoehtoisesti voit käyttää verkkopostiasi suoraan verkkoselaimesta. Siirry vain osoitteeseen http://YOURDOMAIN.com/webmail ja toivottaa sinut tervetulleeksi tällä näytöllä:

Webmail-sisäänkirjautuminen

Kirjoita sähköpostiosoite ja salasana ja olet sisään.

5.3. Sähköpostin edelleen välittäminen toiseen osoitteeseen

Oletetaan, että haluat, että sähköpostiviestisi, jotka saapuvat osoitteeseen [email suojattu], välitetään edelleen toiseen omistamaasi osoitteeseesi – kuten [email suojattu].

Napsauta ensin ”Huolitsijat” saavuttaaksesi tämän näytön:

ajokoneet

Täältä voit luoda joko yksinkertaisen sähköpostin edelleenlähetysjärjestelmän tai vakavamman välittäjän koko verkkotunnuksellesi. Me pysymme entisen kanssa täällä.

Lähetä edelleen sähköpostiosoite napsauttamalla “Lisää huolitsija” -painiketta. Näet tämän:

sähköpostin välittäjät

Nämä ovat nämä kentät tarkoittavat:

 • Osoite eteenpäin – kirjoita tähän vain sen sähköpostiosoitteen käyttäjäosa, jonka haluat välittää. Esimerkiksi, jos sähköpostiosoitteesi on [sähköpostisuojattu], niin käyttäjän käyttäjäosa on john
 • verkkotunnuksen – tämä on edelleen lähetettävän sähköpostiosoitteen verkkotunnusosa. Esimerkiksi, jos sähköpostiosoitteesi on [sähköpostisuojattu], niin sen verkkotunnusosa on domain.com
 • määränpää – saat täällä kaksi vaihtoehtoa. Jos haluat kuitenkin ohjata sähköpostisi tehokkaasti toiseen olemassa olevaan osoitteeseen, valitse ”Lähetä edelleen sähköpostiosoitteeseen”. Kirjoita alla olevaan kenttään täydellinen sähköpostiosoite, johon haluat ohjata viestit.

Napsauta “Lisää kuormatraktori” asettaaksesi kaiken.

5.4. Oletusosoitteen määrittäminen

Oletusosoitteet ovat mielenkiintoinen hankinta, jonka saat, kun itse ylläpidät postilaatikoitasi – kuten teet cPanelilla.

Periaatteessa sinulla on mahdollisuus saada kaikki saapuvat sähköpostit, jotka lähetetään kelpaamattomaan sähköpostiosoitteeseen verkkotunnuksesi alla.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että voit käyttää olemattomia sähköpostiosoitteita kirjautuessasi erilaisiin verkkotyökaluihin / palveluihin / profiileihin, mutta silti, että nämä sähköpostiviestit antavat sinulle mitään ongelmaa.

Tässä on esimerkki; Oletetaan, että verkkotunnuksellesi on määritetty vain yksi sähköpostiosoite, ja se on [sähköposti suojattu]. Kun kirjaudut Netflixiin, et kuitenkaan halua käyttää tätä osoitetta, koska olet huolissasi siitä, että se saattaa lopulta vuotaa verkkoon ja saada sen vastaan ​​spamboteilla. Siinä tapauksessa voit käyttää jotain [sähköpostin suojattu], ja tehdä siitä silti toimiva.

Määritä tämä seuraavasti:

Napsauta cPanelin EMAIL-osiossa oletusosoitetta:

oletusosoite

Näet tämän:

oletusosoitelomake

 1. Valitse verkkotunnuksesi nimi avattavasta valikosta.
 2. Valitse valintaruutu ”Lähetä edelleen sähköpostiosoitteeseen”.
 3. Kirjoita nykyinen sähköpostiosoitteesi alla olevaan ruutuun.
 4. Napsauta ”Muuta” -painiketta.

Olet valmis.

5.5. Roskapostisuodattimien asettaminen

Kaikki vihaavat roskapostia, onneksi cPanelilla voit estää sitä koskaan lyömästä postilaatikkoasi.

Napsauta ”Roskapostisuodattimet” nähdäksesi käytettävissä olevat vaihtoehdot:

spam

Verkon isäntäsi sallimien asetusten mukaan et ehkä voi tehdä paljon tässä osiossa. Itse roskapostisuodattimet ovat usein oletuksena päällä, etkä voi poistaa niitä käytöstä (kuten minun tapauksessani). Voit kuitenkin hienosäätää suodattimien toimintaa.

Ensimmäinen huomioon otettava asetus on merkintä ”Poista uusi roskapostia automaattisesti”. Vaikka se aluksi voi tuntua hyvältä idealta, sinun on todella parempi jättää se. Ongelma on tässä, että roskapostisuodattimissa voi kohdata paljon vääriä positiivisia viestejä – sähköposteja, jotka on virheellisesti luokiteltu roskapostiksi. Siksi haluat pystyä tutustumaan roskapostikansioon joka kerta ja katsomaan nopeasti, jos jokin siellä vaatii huomion. Kun automaattinen poisto on käytössä, sinulla ei ole tätä mahdollisuutta.

Lisämääritykset -osiossa on linkki, joka näyttää lisää vaihtoehtoja. Kun napsautat sitä, näet tämän:

roskapostia enemmän

Voit kokeilla näitä asetuksia tiettyjen sähköpostiosoitteiden manuaaliseen sallimiseksi luettelossa tai mustana listana. On todennäköisesti hyvä idea lisätä luetteloon kaikki yrityksesi sähköpostit tai muut tärkeät yhteyshenkilöt verkostosi.

6. Tiedostojen hallinta

CPanelin ”TIEDOSTO” -osa on sinun kohdepaikka tiedostojen lähettämiseen, verkkosivustosi varmuuskopiointiin ja tiedostojen hallintaan FTP: n kautta *.

tiedostot

* FTP tarkoittaa tiedostonsiirtoprotokollaa. FTP: n avulla voit hallita verkkosivustoosi liittyviä tiedostoja – tarkoittaako se sitten niiden lähettämistä, lukemista tai noutamista. Tarvitset vain FTP: n käyttääksesi asiakassovellusta, kuten FileZilla. CPanel tarjoaa vaihtoehtoisesti myös työkaluja tiedostojen hallintaan ilman FTP-työkalua. Tarkastelemme sitä seuraavana.

6.1. Tiedostonhallinnan käyttö

Ensimmäinen tila, jonka haluat tutustua ”TIEDOSTO” -osiossa, on “Tiedostonhallinta”.

”File Manager” antaa sinun hallita kaikkia sivustojesi tiedostoja suoraan cPanel-käyttöliittymästä sen sijaan, että tarvitset kolmannen osapuolen FTP-työkalua.

Napsauta ”File Manager” -kuvaketta (näkyy yllä olevassa kuvakaappauksessa) aloittaaksesi. Näet “Tiedostonhallinnan” keskuspaneelin. Se näyttää tältä:

Tiedostonhallinta

Tässä voit huolehtia kaikista palvelimellasi olevista tiedostoista, joten kannattaa noudattaa EXTREME-varovaisuutta muutoksia tehdessäsi.

Tässä näytössä on muutamia nopeita asioita, jotka voidaan tuoda esiin. Ensin vasemmalta löydät juuri (pää) -kansiosi ja joitain alikansioita (näet tämän yllä olevassa kuvakaappauksessa).

Sitten näytön keskellä näet valitsemasi kansion sisällön.

Tietäen tämän, tässä on muutamia asioita, jotka kannattaa ehkä tehdä:

Luo uusi kansio

Luo uusi kansio napsauttamalla vain + -kansio-painiketta ja ylävalikkoa alla olevan kuvan mukaisesti:

lisää kansio

Sen jälkeen sinua pyydetään nimeämään uusi kansio ja antamaan kohde, johon kansio luodaan.

cPanel uuden kansion nimi

Kun olet valmis, napsauta Luo uusi kansio ja olet valmis.

Tiedoston lataaminen File Manager -ohjelmalla

Voit lisätä tiedoston – esimerkiksi suuren videotiedoston, jonka haluat ihmisten ladattavan, tai täysikokoisen valokuvan, jota haluat käyttää sivustossasi – sinun on ensin napsautettava kansiota, johon haluat lataa tiedosto.

Napsauta sitten sitten ylävalikossa olevaa Lähetä-painiketta:

upload

Sinua pyydetään vetämään ja pudottamaan tiedosto, jonka haluat lähettää, tai valitse tiedosto paikallisesta asemasta:

lataa 2

�� Merkintä; Jos verkkosivustosi ohjelmisto antaa sinun ladata tiedostoja sen käyttöliittymästä, tee se sen sijaan, että siirryt cPanelin Tiedostonhallintaohjelmaan. Koska aiot joka tapauksessa käyttää näitä tiedostoja sivustossasi, on vain helpompaa hallita asioita tällä tavalla – verkkosivustosi ohjelmisto “näkee” tiedoston heti. Jos lataat tiedoston Tiedostonhallinnan tai FTP: n kautta, niin ei välttämättä ole. WordPress toimii todella hyvin tiedostojen kanssa.

6.2. Pääkäytä FTP-tiliäsi

Riippuen siitä, kuinka Web-isäntä on määrittänyt cPanel-tilisi, saatat pystyä kirjautumaan FTP-päätiliisi samalla cPanel-kirjautumisella ja passilla.

Tarkista tässä tapauksessa napsauttamalla ”FTP-tilit” ”TIEDOSTO-osiossa”. Vieritä alas kohtaan ”Erityiset FTP-tilit”. Pääasiallisen FTP-tilisi pitäisi olla siellä.

pää ftp

Oletusarvoisesti FTP-päätilillä on pääsy juurihakemistoon.

6.3. Uuden FTP-tilin lisääminen

Uusien FTP-tilien luominen on hyvä tapa työskennellä cPanelin kanssa ja käynnistää uusia projekteja / verkkosivustoja isäntäasetuksissasi.

Yhden tilin hankkiminen projektia kohti on hyvä lähtökohta. Ajatuksena on, että annat kyseisille henkilötilille pääsyn vain tiettyyn kansioon, johon he tarvitsevat pääsyä – ei koko Web-palvelimelle.

Luo uusia FTP-tilejä napsauttamalla ”FTP Accounts” -lomaketta “FILES” -osiossa. Näet tämän näytön:

ftp-tilit

Täytä tämä lomake ja luo uusi tili seuraavasti:

 • Kirjaudu sisään. Tämä on uuden tilin käyttäjänimi.
 • verkkotunnuksen. Verkkotunnus, jolle uudelle käyttäjätilille osoitetaan. Valitse avattavasta valikosta.
 • hakemisto. Tämä määrittelee uuden FTP-tilin korkeimman hakemistotason. Jos jätät tämän tyhjäksi, käyttäjällä on pääsy juureen. On parasta syöttää hakemisto, joka liittyy projektiin, johon tili on tarkoitettu.
 • Kiintiö. Uuden käyttäjän enimmäistila. Paras loma “Rajoittamattomalla”.

Kun napsautat ”Luo ​​FTP-tili”, uusi käyttäjä lisätään.

Voit hallita olemassa olevia FTP-tilejäsi samalla sivulla uuden käyttäjälomakkeen alla:

hallita ftp-käyttäjiä

7. Tietokannat

Useimpia nykyaikaisia ​​verkkosivustoja ei voi olla olemassa ilman tietokantaa, joka toimii hiljaa verhojen takana ja käsittelee verkkosivuston tietoja.

Toisin sanoen kaikki verkkosivustosi sisältö, kaikki sivut, kaikki viestit ja kaikki käyttäjätiedot pidetään tietokannassa.

Kuten jo odotit, cPanelilla on melko laaja moduuli, jonka avulla voit luoda ja hallita tietokantoja.

7.1. Tietokannan luominen

Jos haluat perustaa nykyaikaisen verkkosivuston CMS: n avulla, sinun on ensin luotava tietokanta sitä varten.

CPanelin ”TIETOKANNAT” -osiossa on käytettävissä muutama vaihtoehto:

tietokannat

Tärkeintä on, että cPanel antaa sinun työskennellä sekä MySQL- että PostgreSQL-tietokantojen kanssa. Tätä opasta varten pidämme kiinni MySQL: stä, mutta PostgreSQL: n kanssa työskenteleminen on melkein samaa.

Luo uusi tietokanta napsauttamalla ”TIETOKANET” -osiossa ”MySQL Database Wizard” (katso yllä).

Kun olet siellä, voit aloittaa uuden tietokannan määrittämisen.

Vaihe 1: aseta nimi tietokannalle:

tietokannan nimi

Vaihe 2: Luo tietokannan käyttäjä, jota käytetään tietokantaan pääsyyn (tätä tarvitaan, jotta myöhemmin voitaisiin työskennellä tietokannan kanssa):

tietokannan käyttäjä

Vaihe 3: määritä vaadittavat käyttöoikeudet uudelle tietokannan käyttäjälle; on parasta valita vaihtoehto, jonka otsikko on ”KAIKKI YKSITYISYYS”, kuten näin:

tietokannan käyttöoikeudet

Vaihe 4: valmis.

Tässä vaiheessa uusi tietokanta on asetettu.

Voit nähdä sen palaamalla cPanelin pääsivulle ja napsauttamalla ”MySQL-tietokannat”.

7.2. Tietokantojen hallinta

Jos haluat nähdä kaikki tietokannat, siirry cPanelin “TIETOKANAT” -kohdan MySQL-tietokannat -kohtaan..

nykyiset tietokannat

Jokainen tietokanta voidaan nimetä uudelleen tai poistaa oikealla olevien linkkien kautta.

Lisäksi voit hallita tietokantakäyttäjiä siellä, hieman kauempana sivulta.

nykyiset tietokannan käyttäjät

8. Yhden napsautuksen asennukset (WordPress ja muut)

Seuraavaksi näytämme sinulle tässä cPanel-opetusohjelmassa, kuinka WordPress (ja muut hyödylliset palvelinsovellukset) asennetaan. Tämä nopeuttaa vakavasti prosessiisi verkkosivustosi saamiseksi käyttöön.

Etsi ensin cPanel-osiosta “OHJELMISTO” ja napsauta sitten “Softaculous Apps Installer”:

ohjelmisto

Tämän työkalun nimi on vähän harhaanjohtava, koska kyse ei ole vain asennettavista sovelluksista, vaan myös sisällönhallintajärjestelmistä.

Näet seuraavan kaltaisen ruudun, TÄYSIN sovelluksia, jotka voit asentaa vasemmalla olevan kätevän valikon avulla:

softaculous

Kuten huomaat, Softaculous tarjoaa siellä kaikki kuviteltavissa olevat verkkosovellukset. Kun tarkastelet sivupalkkia, blogeille, mikrolubille, foorumeille, wikille, verkkokaupalle ja paljon muulle on asennettu.

Voit ottaa aikaa ja katsoa ympärillesi, nähdä mitä on saatavilla. Tätä cPanel-opetusohjelmaa varten aiomme kuitenkin selvittää kuinka asentaa kaikkien niiden suosituin ja eniten käytetty verkkosivustoympäristö – WordPress. Tiesitkö, että WordPress ylläpitää yli 30% kaikista verkkosivustoista? Uudelleen, se on kaikki verkkosivustot.

8.1. WordPressin asentaminen

WordPressin asentaminen Softaculous-sovelluksen kautta on erittäin helppoa. Näet WordPress-logon ensimmäisenä vaihtoehtona näytön keskiosassa. Aseta hiiren osoitin kyseisen kuvakkeen päälle ja “Install” -painike tulee näkyviin. Klikkaa sitä.

Näet seuraavankaltaisen näytön:

softaculous asenna WordPress

Napsauta sinistä “Asenna nyt” -painiketta aloittaaksesi. Softaculous näyttää seuraavan muodon:

WordPress-asennuslomake

Tässä on mitä Softaculous tarvitsee sinun täyttävän, ennen kuin WordPress-asennus voidaan suorittaa.

“Ohjelmiston asennus” -osa:

 • Valitse asennettava versio. On suositeltavaa, että etsit aina viimeisintä saatavilla olevaa (suurin numero).
 • Valitse Protokolla. Paras valita https: //, jos se on saatavilla (tämän avulla voit integroida sivustosi SSL-varmenteeseen). Jos ei, http: // toimii samoin.
 • Valitse Verkkotunnus. Tämä on verkkotunnus, jonka haluat lisätä WordPress. Valitse avattavasta luettelosta.
 • Hakemistossa. Jätä tämä tyhjäksi, jos lisäät WordPress-verkkotunnuksesi juureen – jos haluat sen olevan saatavana YOURDOMAIN.com-sivustossa. Jos lisäät WordPress-blogia blogiina jo olemassa olevaan sivustoon, haluat asettaa hakemiston esimerkiksi blogiin tai uutisiin..

Sivuston asetukset -osa:

 • Sivuston nimi. Kirjoita nimi, joka heijastaa sitä, mitä sivustosi kutsutaan. Voit muuttaa tämän myöhemmin itse WordPressistä, joten sinun ei tarvitse viettää liian paljon aikaa ajatellen sitä nyt.
 • Sivun Kuvaus. Voit jättää tämän tyhjäksi nyt. Voit säätää tätä asetusta myöhemmin WordPressistä.
 • Ota monisivusto käyttöön. Jätä merkitsemätön. Tämä ominaisuus on hyödyllinen vain, jos aiot ajaa useampaa kuin yhtä WordPress-asennusta samassa verkkotunnuksessa – usean sivuston kokoonpanossa. Melko edistyksellisiä juttuja.

Järjestelmänvalvojan tili -osa:

 • Järjestelmänvalvojan käyttäjänimi. Tämä on erittäin tärkeä! On hienoa jättää järjestelmänvalvojan nimi järjestelmänvalvojaksi, vaikka haluat ehkä muuttaa sen jotain monimutkaisempaa. Sinulla on paljon turvallisempi käyttäjänimellä, kuten koirani tykkää-halailemalla. Miksi? Se on vain poikkeuksellisen vaikeampi arvata, joten hakkeri vaikeuttaa murtautumista sivustoosi.
 • Järjestelmänvalvojan salasana. Varmista, että käytät erittäin vahvaa salasanaa, joka koostuu kirjaimista, numeroista, merkistä ja isoista kirjaimista. Asentaja ehdottaa sinulle suojattua salasanaa. Saatat myös mennä tämän kanssa, mutta muista tallentaa se salasanahallintaohjelmaan, kuten LastPass. Tällä tavalla sinun ei tarvitse muistaa sitä.
 • Järjestelmänvalvojan sähköposti. Tarkista vielä kerran, onko tämä oikein.

Valitse kieli -osa:

Tämä on melko itsestään selvää. Mene sen kielen kanssa, joka vastaa tulevan verkkosivustosi kohderyhmää. Esimerkiksi, jos olet Yhdysvalloissa ja haluat kohdistaa espanjankieliseen yleisöön, valitse WordPress-kieli espanjaksi.

“Valitse laajennukset” -osa:

Tämä on valinnainen. Halutessasi voit asentaa käteviä laajennuksia suoraan Softaculous-ohjelmasta. Emme aio päästä siihen nyt. Voit asentaa laajennuksia myöhemmin erittäin helposti.

“Lisäasetukset” -osa:

Sinun ei tarvitse vaivautua toistaiseksi edistyneisiin vaihtoehtoihin.

Valitse teema -osa:

Riippuen isäntäsi asennuksesta Softaculous, saatat nähdä myös vaihtoehdon valita sivustollesi asennettava WordPress-teema heti portista.

Sinun ei tarvitse häiritä itseäsi tällä nyt. Teeman valitseminen on tärkeä vaihe, ja se on todella helpompaa tehdä myöhemmin – kun WordPress on asennettu kokonaan. Teemavalinta, jonka Softaculous näyttää sinulle, on rajoitettu.

Voit vapaasti sivuuttaa tämän osan toistaiseksi.

Kun olet käynyt läpi kaikki nämä vaihtoehdot, napsauta ”Asenna” saadaksesi asennuksen päätökseen.

Noin minuutin kuluttua Softaculous ilmoittaa sinulle, että WordPress on asennettu onnistuneesti. Näet myös suorat linkit, joiden avulla voit kirjautua sisään tuoreeseen uuteen asennukseen.

Yleensä voit kirjautua sisään WordPress-asennukseen siirtymällä osoitteeseen YOURDOMAIN.com/wp-admin/.

9. Verkkosivun varmuuskopiointi

Jos sinulla on koskaan ollut puhelin tai tietokone kuolemassa sinulle, tiedät kuinka tuhoisa se voi olla, jos et ole varmuuskopioinut tietosi.

Kuvittele nyt sama tapahtuu verkkosivustollesi. Tämä on ehkä vielä pahempaa, koska on todennäköistä, että verkkosivustosi on yrityksesi.

Onneksi cPanel tekee uskomattoman helpoksi pitää tämän tragedian tapahtumasta antamalla sinulle mahdollisuuden varmuuskopioida sivustosi manuaalisesti – milloin tahansa valitset.

�� Merkintä; Jotkut verkkoisäntäkoneet hoitavat varmuuskopiot puolestasi automaattisesti. Ota yhteyttä palveluntarjoajaasi varmistaaksesi. Silti oppiminen varmuuskopioimaan manuaalisesti voi osoittautua arvokkaiksi taitoiksi tulevaisuudessa.

Aloita varmuuskopiointi napsauttamalla “Varmuuskopiointitoiminto” -kuvaketta, joka on cPanelin TIEDOSTO-osiossa..

ohjattu varmuuskopiointi

Näet tämän näytön:

varmuuskopiointitoiminto 2

Napsauta “Back Up” -painiketta aloittaaksesi varmuuskopiointiprosessin. Sinulle näytetään näyttö, jossa voit valita, haluatko täyden varmuuskopion (kaikki verkkosivustosi tiedostot ja kokoonpanot) tai osittaisten varmuuskopioiden (kotihakemisto, MySQL-tietokannat, sähköpostin välittäjät) & suodattimet).

Jotta se olisi helpompaa, varmuuskopioi koko tili ja tallenna se ulkoiseen kiintolevyyn tai toiseen suojattuun sijaintiin.

varmuuskopiotyyppi

Kun varmuuskopiointi on valmis, voit ladata sen.

9.1. Tarkista levytila

Joissakin isäntäasetuksissa on rajoittamaton levytila, kun taas toiset asettavat korkin jonnekin. CPanelin avulla voit tarkistaa, kuinka paljon kyseisestä tilasta käytät.

�� Merkintä; On tärkeää tarkistaa levytila ​​säännöllisin väliajoin nähdäksesi, mitkä sivustosi osat vievät eniten tilaa, jotta tiedät, mistä pakata tai poistaa tarpeettomia tiedostoja, jos tila loppuu..

Saadaksesi yleiskuvan käytöstäsi, katso vain cPanelin oikealle sivupalkille. Näet erilaisia ​​tietoja siitä, kuinka paljon levytilaa kulutat, kuinka monta tietokantaa olet asettanut yhteensä ja paljon muuta.

käyttötilastot

Saadaksesi perusteellisemman ilmeen napsauttamalla ”Disk Usage” -kuvaketta ”FILES” -osiossa.

levyn käyttö

Näet on hieno yhteenveto siitä, kuinka paljon tilaa eri kansiot vievät.

levyn käyttö 2

Voit myös nähdä kiintiön tai rajan ensimmäisen taulukon alareunassa – tässä tapauksessa kiintiö yllä olevassa kuvassa on 10 240 MB (tai 10 Gt)..

On tärkeää huomata, että sininen palkki on täynnä ei tarkoita olet käyttänyt kaiken tilan – kaikki esitetyt luvut ovat suhteessa suurimpaan hakemistoon.

10. Tilastosi tarkistaminen

Viimeinen asia, joka kannattaa katsoa käydessäsi läpi cPanelin, on kohta, jonka otsikko on ”METRIKA”.

mittarit

Sieltä löytyy paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka kaikki kertovat palvelimen nykyisestä tilasta, saatujen käyntien määrästä ja asennuksen yleisestä tilanteesta.

Jokainen näistä tilasto-osista edustaa hiukan erilaista lukumäärääsi:

 • Vierailijat, Raaka pääsy, AWStats, Webalizer kaikki keskittyvät verkkosivustojesi kävijämäärään. Esitys vaihtelee näiden alaosastojen välillä.
 • virheet näyttää viimeisimmät merkinnät verkkosivustosi virhelokeissa.
 • kaistanleveys antaa sinun nähdä isäntäasetuksiesi kaistanleveyden käytön.
 • Webalizer FTP näytä kaikkien käyntien tiedot FTP-protokollan kautta.
 • Suorittimen ja samanaikaisen yhteyden käyttö näyttää isäntäasetuksien käyttämien koneresurssien määrän.

Valmis ja valmis

�� Tämä tiivistää cPanel-opetusohjelman. Toivomme, että olet pitänyt siitä hyödyllistä. Olet nyt saanut täydellisen näkemyksen siitä, mikä cPanel on ja kuinka sitä käytetään, kun määrität hosting-ympäristöä.

�� Koska verkkosivustosi on todennäköisesti täysin toimintakykyinen, on enää jäljellä vain mukauttaa sitä vähän – teemoilla ja laajennuksilla – ja alkaa sitten luoda sisältöä kiinnostamaan yleisöäsi.

�� Onko jotain muuta, jonka haluat oppia cPanelista? Älä epäröi kommentoida alla tai tavoittaa meitä yhteystietosivun kautta.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map