5 parasta blogiympäristöä, jotka on arvioitu vuodelle 2020 (maksettu ja ilmainen)

Valmiina astumaan eteenpäin bloggaamisen maailmaan?


Sitten sinun oli parempi aloittaa matkasi oikealle tielle valitsemalla paras blogimisalusta… Valitsemasi blogging-alusta vaikuttaa blogin laatuun (ja kuinka paljon nautit blogin päivämatkasta.)

Tätä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty …

Internetissä on nykyään selvästi yli miljardi blogia, ja käytettävissä olevien blogialustojen määrä vaikeuttaa vain yhden valintaa.

Tämä opas auttaa sinua tunnistamaan sinulle sopivan blogging-alustan vertaamalla kummankin etuja ja haittoja.

Oletamme, että olet uusi bloggaaja, joka haluaa helppokäyttöisen ja asennettavan blogimisalustan. Haluat alustan, joka kasvaa kanssasi kokemuksen ja yleisön kasvaessa.

Väärän blogging-alustan valitseminen alussa johtaa tulevaisuuden haasteisiin, etenkin jos toivot käyttäväsi blogiasi keinona ansaita rahaa.

Oletko valmis aloittamaan? Sukellaan sisään.

Meidän numero 1 valinta: Wix

Wix on valintamme ykkönen koska se on intuitiivinen, siinä on useita opetusohjelmia ja se on yksinkertainen aloittelijoille.

wix -lokero

Käy Wix.com-sivustossa

Plussat:
 • Helposti muokattavissa malleilla ja kolmannen osapuolen sovelluksilla
 • Ei vaadita koodaustaitoja. Rakenna sivustosi vetämällä ja pudottamalla -työkaluilla
 • Helppo ja nopea asennus
Haittoja:
 • Ilmainen tili näyttää WIX-tuotemerkin ja mainokset sivustossasi
 • Rajoitettu määrä ilmaisia ​​kolmannen osapuolen sovelluksia
 • Kun malli on valittu, mallia ei voi muuttaa

WIX erottuu muista verkkosivustojen rakentajista. He ovat rakentaneet tuotemerkkinsä ensisijaisesti suusanallisesti vuodesta 2006. He ovat luoneet tuote, joka on intuitiivinen ja monipuolinen, mutta helppo käyttää uusille bloggaajille jotka etsivät vedä ja pudota -alustaa. Se on kattava verkkosivustojen rakentaja.

WIX antaa sinun luoda sivustosi yhdessä blogin kanssa käyttämällä heidän työkaluja, ohjelmistoja ja palvelimia. Wix-hallintapaneelilla pääset sivustoosi. Muut sivustonrakennuksen ratkaisut edellyttävät, että asennat, lataa ja hallitse Wixin eri osia erikseen.

Wixiä voidaan verrata asunnon vuokraamiseen talon ostamisen sijaan. Pystyt mukauttamaan sivuston ytimen ja ulkonäön.

Mutta infrastruktuurista, turvallisuudesta ja rakentamisesta huolehtii kiinteistön omistaja, joka tässä skenaariossa on Wix. Mukavuuden ja hallinnan välillä on kompromissi.

Kun olen yli 14 kuukautta tarkistanut Wixiä omalla sivustollani ja monien asiakkaidemme sivustoilla, tunnen sen se löytää täydellisen tasapainon suunnittelusta, ominaisuuksista ja hinnoittelusta.

Wix-hinnoittelu

Wixin ilmainen suunnitelma on tarkoitettu niille, jotka eivät välitä sivuston osoitteen rakenteesta seuraavasti: http://yourwebsite.wix.com/yourwebsite. Ilmainen suunnitelma sallii rajoittamattoman määrän sivuja ja sivutyyppejä. Sinulla on rajoitettu tallennustila ja ominaisuudet.

Wix-hinnoittelu

Maksetut suunnitelmat vaihtelevat 5–25 dollaria. 5 dollarin Connect Domain -suunnitelma sisältää 1 Gt kaistanleveyttä, 500 Mt tallennustilaa ja mahdollisuuden muodostaa yhteys verkkotunnukseesi.

VIP-suunnitelma on 25 dollaria kuukaudessa. Tämä sisältää rajoittamattoman kaistanleveyden, 20 Gt tallennustilaa, ammattimaisen sivuston tarkistuksen, verkkokaupan, ilmaisen verkkotunnuksen ja muut ominaisuudet. Maksu voidaan suorittaa millä tahansa suurella luottokortilla.

Wix-blogisovelluksen avulla on helppoa lisätä blogeja verkkosivustollesi tuettu mobiililaitteissa. Wix tarjoaa asiakastukea sähköpostitse ja puhelimitse vastataksesi mahdollisiin kysymyksiisi.

Wix täyttää lupauksensa olla 100-prosenttisesti kätevä tee-se-itse-web-suunnittelijoille ja bloggaajille. Joustavuuden puute saattaa olla haaste ammattimaisille kehittäjille (joille suosittelemme Squarespacea), mutta aloittelijoille, jotka haluavat kasvattaa blogiaan, mielestämme Wix edustaa parasta markkinoilla, mitä tällä hetkellä on..

Meidän numero 2 valinta: WordPress

WordPress on toinen valintamme, koska se on yksinkertainen, ilmainen ja helppo ylläpitää.

WordPress -lokero

Käy WordPress.com-sivustossa

Plussat:
 • Täydellinen hallinta verkkosivustossasi
 • Lisää ominaisuuksia, kuten verkkokaupat, jäsenyydet ja foorumit
 • Tuhannet ilmaiset ja premium-luokan WordPress-teemat
 • Yli 45 000 ilmaista laajennusta
 • WordPress toimii hyvin SEO: n kanssa
Haittoja:
 • Suhteellisen jyrkkä oppimiskäyrä blogin hallintaan
 • Olet vastuussa varmuuskopioista ja turvallisuudesta

Toisin kuin ensisijainen valintamme Wix, WordPress vaatii hieman enemmän tietoa ensimmäisen blogin suunnitteluun. Se on paljon helpompaa kuin koodata oppiminen, mutta se ei ole vedä ja pudota.

Ennen kuin menimme paljon pidemmälle katsauksessamme, halusimme selittää eron WordPress.org ja WordPress.com välillä.

Teeman tuki
 • WordPress.org tarjoaa täyden teematuen. Voit käyttää, muokata ja mukauttaa kaupallisia ja ilmaisia ​​teemoja. Voit tehdä sivustosi kanssa mitä haluat.
 • WordPress.com rajoittaa teemasi niihin, jotka ovat tällä hetkellä WordPress-arkistossa. Olemassa olevia teemoja ei voi mukauttaa, eikä myöskään voi lähettää mukautettuja teemoja.
Laajennukset
 • WordPress.org antaa sinun maksimoida WordPressin teho CMS: nä. Voit lähettää ja mukauttaa mitä tahansa haluamiasi laajennuksia.
 • WordPress.com ei salli minkäänlaisia ​​laajennuksia. Joitakin laajennuksen kaltaisia ​​ominaisuuksia on sisäänrakennettu alustaan.
WordPress.com hinnoittelu

WordPress hinnoittelu

 • WordPress.org vaatii sinua ostamaan isännöinnin ja maksamaan verkkotunnuksesi rekisteröimisestä kolmannen osapuolen palveluun.
 • WordPress.com sallii blogien ilmaiseksi ja tarjoaa jopa 3 Gt tallennustilaa. Et voi mukauttaa verkkotunnustasi, ja olet rajoitettu aliverkkotunnuksiin. WordPress näyttää mainoksia sivustossasi.
ansioita
 • WordPress.org antaa sinun myydä mainoksia, jos valitset sivustosi. Voit pitää 100 prosenttia sivustosi ansiosta.
 • WordPress.com ei salli sinun myydä mainoksia sivustossasi. Jos sivustossasi on vähintään 25 000 kuukausittain sivun katselua, voit jakaa tuloja.
branding
 • WordPress.org ei pakota sinua merkitsemään sivustoasi millään WordPressistä. Voit, jos haluat, mutta se on puhtaasti valinnainen.
 • WordPress.com edellyttää, että näytät “powered by” -linkin sivustossasi. Lisäksi WordPress näyttää mainoksia sivustossasi tuottamatta sinulle tuloja.

Nämä ovat muutamia eroista WordPress.com ja WordPress.org välillä. Muita eroja ovat käyttöjärjestelmien käyttö SEO, analytiikka, verkkokauppa ja ylläpito.

WordPress.com ja WordPress.org tarjoavat bloggaajille vertaansa vailla olevaa tukea sivustojen tarjoamista oppaista sekä valtava käyttäjäyhteisö, joka haluaa auttaa muita käyttäjiä kysymyksillä tai huolenaiheilla.

Kaikkien käytettävissä olevien tietojen avulla uudet bloggaajat voivat nopeasti vauhtiin ja aloittaa sivuston mukauttamisen pienillä vaivoilla.

Meidän numero 3 valinta: Medium.com

Medium.com on kolmanneksi suurin valinta helppokäyttöisyytensä vuoksi. Se on loistava vaihtoehto ilmaiselle blogialustalle.

keskikokoinen logo-laatikkoPlussat:
 • Helppokäyttöisyys
 • Koodausta ei tarvita
 • Asennusta ei tarvita
 • Keskity kirjoittamiseen, ei verkkosivuston suunnitteluun
 • Yhdistää sinut online-kirjoitusyhteisöön
Haittoja:
 • Rajoitetut ominaisuudet
 • Medium.com omistaa yleisösi. Jos kadotat blogin, yleisösi seuraa sitä
 • Kaupallistaminen ei ole vaihtoehto mainosten kautta

Medium.com on alusta, jonka avulla kirjoittajat voivat jakaa oivalluksia vuodesta 2012. Sen avulla sisältösi tavoittaa suuren yleisön. Medium.com on kuvattu Twitteriksi pitkämuotoisessa muodossa.

Yksi he tarjoavat on kyky tuoda blogisisältöä mistä tahansa Internetistä. Kun se on tuotu, voit muokata sitä vapaasti.

Vielä parempi, seuraava sosiaalinen media seuraa sinua Medium.com-sivulle. Medium-tilisi linkittäminen sivustoihin, kuten Facebook ja Twitter, yhdistää sinut automaattisesti Mediumia käyttäviin ystäviin.

Medium näyttää kuinka monta lukijaa sinulla on. Se kertoo, mitkä tekevät sen loppuun. Jotkut kustantajat kääntyvät Medium.com-sivuston puoleen löytääksesi uusia avustajia sivustoilleen.

kuinka keskisuuri toimii

Medium on API-vapaa. Seuraajasi, jotka sinulla on, ovat laillisia ja lisäävät uskottavuuttasi kirjoittamaasi.

Medium ei ole oikea alusta monimutkaiselle ja tekniselle kirjoittamiselle. Bloggaajat, jotka keskittyvät elämän oppimiseen, yrittäjyyteen ja politiikkaan, saattavat mennä paremmin.

Toisin kuin WordPressissä, et omista mitään Medium.com-sivustossa. Medium Corporation voi sulkea sinut harkintansa mukaan. He voivat peruuttaa tilisi haluamallasi tavalla, ja he voivat muuttaa hinnasuunnitelmia.

Mediumin käyttö ei kasva tuotemerkkiäsi niin paljon kuin kasvaa Mediumin. Kun kirjoitat, mainostat pääosin Medium.com-sivustoa.

Jos olet suosittu kirjailija, ihmiset muistavat kirjoittamasi ja muistavat löytäneensä sen Medium.comista, mutta he eivät muista nimesi niin hyvin kuin he olisivat kirjoittaneet omalle verkkotunnuksellesi tai sosiaalisen median tili. Aivan päinvastoin on totta sivustoissa, kuten WordPress.

Medium.com on ilmainen. Se voi lisätä altistumistasi, mutta sillä on vakavia rajoituksia. Mielestämme se on sen hinnan arvoinen, jonka maksat siitä.

Numero 4 valinta: Blogger

Blogger on vanha alusta, joka pyrkii vastaamaan nykyaikaisten bloggaajien tarpeisiin.

bloggaajan logo-ruutuPlussat:
 • Se on ilmainen
 • Helppo asentaa ja hallita
 • Hyödyntää Googlen turvallisuutta ja luotettavuutta
Haittoja:
 • Rajoitetut ominaisuudet
 • Rajoitetut mallit ja suunnitteluvaihtoehdot
 • Päivitykset ovat harvinaisia
 • Google voi peruuttaa tai keskeyttää blogin oman harkintansa mukaan

Evan Williams perusti 1990-luvulla Bloggerin, isoisän bloggaamisen. Evan Williams siirtyi myöhemmin Twitteriin ja Mediumiin. Matt Mullenwegin turhautuminen Bloggeriin johti hänet käynnistämään WordPressin. Monet pitävät Bloggeria vanhentuneina ja täynnä unohdettua tekniikkaa.

Blogger on nyt Googlen omistama, täysin ilmainen. Sen kattava luonne antaa sinulle kaiken mitä tarvitset. Vielä, kirjoittajien on vaihdettava kauppaa.

Blogger keskittyy bloggaamiseen (… duh); alustalle on vähän sisällönhallintakykyä. Ei ole yllättävää, että Bloggerista suurin valitus on, että siinä ei ole ominaisuuksia, minkä vuoksi kirjoittajat kasvattavat alustaa nopeasti.

Google näkee Bloggerin myötätoimenpiteenä. Niiden tarjoama asiakaspalvelu ja tuki on vähemmän kuin tähtiä. Tarvittavat vianetsinnät tulevat tukifoorumeista tai YouTube-videoiden hakuista.

bloggaaja google-sivustoissa

Blogger on alusta, joka kieltäytyy kasvamasta. Heidän ainoa painopiste on bloggaaminen. Muiden sivustojen avulla voit mainostaa sisältöäsi sosiaalisen median avulla.

Blogger näyttää kuitenkin olevan tyytyväinen tekemällä asioita samalla tavalla kuin aina. Se ei ole välttämättä huonoa, jos keskityt vain bloggaamiseen. Mutta jos haluat, että kellot ja pillit ovat läsnä muilla alustoilla, niitä ei vain ole täällä.

Google on pitänyt Bloggeria menossa yli kymmenen vuoden ajan. Ei ole merkkejä siitä, että se katoaisi pian. kuitenkin, Googlella on maine tappaessaan tuotteitaan mielivallan vuoksi. Blogger ei ole tällä hetkellä eikä se ole koskaan ollut prioriteettina Googlelle. Se on jatkuvasti uhattuna sulkeutumiseen.

Koska sisältöäsi ylläpidetään Google-blogialustalla, sinun on noudatettava Googlen sisältökäytäntöä. Käytäntö on liberaali (ja muuttuu liberaalimmaksi joka vuosi …), mutta useampi kuin yksi bloggaaja on nähnyt bloginsa sulkeutuvan Googlen mielivaltaisen täytäntöönpanon takia.

Jos blogiisi liittyy aihe, jota voidaan pitää kiistanalaisena, sinun tulee miettiä kahdesti ennen sijoittamista aikaasi ja energiaasi kirjoittamiseen alustalle, jolla sinulla ei ole täydellistä hallintaa.

Bloggerin käytöstä voi olla pieni yleisö. Katsomme kuitenkin, että se ei ole hyvä sopivuus suurimmalle osalle bloggaajia.

Meidän numero 5 valinta: Tumblr

Tumblr on mikroblogialusta, joka sisältää joitain sosiaalisen verkon ominaisuuksia.

tumblr -lokeroPlussat:
 • Helppokäyttöinen
 • Helppo integroida sosiaalisen median komponentteja
 • Tee kuvien, videoiden, GIF-tiedostojen jne. Käyttö helpoksi.
Haittoja:
 • Rajoitetut ominaisuudet
 • Huono teeman valinta
 • Vaikea varmuuskopioida blogiisi
 • Vaikea tuoda tai viedä hankkeita

Tumblr on suunniteltu nuoremmille asiakkaille. Kojelaudan tulisi olla intuitiivinen, mutta vaatii vakavaa oppimiskäyrää. Blogi on alistettu multimedialle.

tumblr-asetteluTekstipohjaisesta sisällöstä puuttuu vakavia vaihtoehtoja ja työkaluja. Aloittelijana voit nauttia joihinkin saatavilla olevista taiteellisista työkaluista. Blogisi saattaa näyttää houkuttelevalta, mutta siitä puuttuvat kellot ja pillit, joihin lukijat ovat tottuneet.

Hakukoneiden optimointityökaluja ei ole tämän palvelun mukana. Tämä on merkittävä haittapuoli, varsinkin jos näet blogisi tulevana tulolähteenä. Tumblr tarjoaa jatkuvasti kasvavan jäsenkannan. Kuitenkin, mitä he eivät mainitse, ovat ihmisten droves, jotka jättävät palvelun joka kuukausi, kun he ymmärtävät, että sillä ei ole tarvittavia työkaluja bloggaamisen onnistumiseen.

Emme usko, että Tumblr on hyvä vaihtoehto, etenkin uusille kirjoittajille. Et halua turhautumisen aiheuttavan sinua luopumaan kokonaan bloggaamisesta.

Suosittelemme, että tarkastelemme numeroa Wix. Se tarjoaa sinulle kaikki työkalut, joita tarvitset houkuttelevan blogin luomiseen. Se on helppo käyttää ja intuitiivinen.

johtopäätös

Maailmanlaajuisesti on yli 400 miljoonaa blogia. Ihmiset kääntyvät blogeihin löytääkseen yhteisön, jolla on samat ihanteensa, kiinnostuksensa, toiveensa ja toiveensa. Jos aiot perustaa oman blogin, aloitat valtavan matkan, jolla on useita ansaitsevia etuja.

Ennen kuin aloitat bloggaamisen, sinun on valittava oikea blogimisalusta. Haluat valitsemasi alustan olevan helppokäyttöinen, edullinen, tehokas ja toimimaan saumattomasti sosiaalisen median kanssa. Rahastomme, Wix on vastaus.

Toivomme, että nautit viestin lukemisesta. Oletko uusi bloggaaja? Mitä alustoja olet käyttänyt? Kerro meille alla olevassa kommenttiosassa. Ensi kertaan.

Kun olet valmis päivittämään blogiisi, tarvitset hyvän isännän. Tutustu oppaamme Kanadan bloggaajien parhaaseen web-hosting-palveluun nähdäksesi kuka ottaa kakun.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector