Wix Review – 3 ting du må vite før du bruker Wix (2020)

Oss: “Hva vil du?”


Du: “Jeg vil bygge et nettsted!”

Oss: “Å gutt, hvor gøy. Det er mange alternativer der ute.

Du: “Fortell meg hvilken jeg skal bruke. NÅ!!!!”

Oss: “Jøss fint, ro deg ned. Vil du lære HTML og tilpasse nettstedet ditt fullstendig, eller vil du heller dra og slippe ved hjelp av ferdige maler ”

Ikke du heller. Jeg vil tilpasse nettstedet mitt fullstendig, og hvis du får meg til å lære HTML, vil jeg drepe deg. ”

Webutvikling vektorbilde

Oss: “OK … Jeg antar at vi burde snakke om Wix da.”

Jeg antar at det er slik en samtale ville gå mellom oss. Jeg vet ikke hvorfor du er en potensiell morder i dette scenariet, men nettutvikling kan få folk til å gjøre gale ting. Den gode nyheten er at du ikke trenger å myrde noen for å få det nettstedet du ønsker! Woo-hoo! ð ??????

Lav-ned

Til slutt, hvis du leter etter massetilpasningsfunksjoner mens du kan bygge et fantastisk nettsted uten koding og ekstra hodepine, bør Wix absolutt være en av de største utfordrerne.

Hvem nettstedsbyggere er for

Bygge et nettstedvektobildeSkriv inn: Nettstedsbyggere. Hele poenget med nettstedbyggere som Wix er å la noen bygge et nettsted raskt ved å ta ut behovet for tidligere kunnskap om nettstedutvikling.

Selv om Wix er en av de mest kjente nettstedbyggerne og har en ganske god hostingplattform, har den imidlertid sine begrensninger. Som nettstedsbygger, Wix er enkel og enkel å bruke av naturen. Det gjenstår imidlertid å være en liten læringskurve.

Wix er laget for folk som vil kunne tilpasse alt på deres nye hjemmeside. Hvis du vil kunne bygge et nettsted som ser fantastisk ut alene – Wix er nummer én. Alt uten å ofre hastighet og funksjonalitet.

Dra det-slipp det

dra-slipp-vektor

Det er mange nettsteder utviklingstjenester som har dra-og-slipp-funksjonalitet som Squarespace og Weebly. Generelt er designgrensesnittet så enkelt som det blir.

Du tar et element du vil bygge på siden og drar det inn i et forhåndsinnstilt rutenett.

Dette er ideelt for redigering som prioriterer hastighet og brukervennlighet mens du mangler tilpasning. Men hva skjer når det forhåndsinnstilte rutenettet tas bort? Kaos?

Du skulle tro, men ikke med Wix.

Friheten til å lage noe

Ingen branner vil være forårsaket av Wix (som vi vet om), men i all ærlighet oppstår det litt kaos. Wix mener alt er mulig med nettstedbyggeren deres.

Dette er den litt sprø sonen Wix bor. Ikke bare er det en dra-og-slipp-funksjonell nettstedsbygger, du kan også plassere ethvert element hvor som helst og gjøre nesten hva du vil.

Wix programvare gir mer enn 20 millioner nettsteder i dag tydelig at de gjør noe riktig. Det er andre nettstedsbyggere som fungerer uten et forhåndsinnstilt nett, men som virkelig er fryktelige når elementer samhandler.

Det gode

brukervennlig nettstedNår jeg bruker forskjellige programmer, tenker jeg ofte at jeg tenker: “Jeg skulle ønske jeg kunne gjøre bla bla bla.” Med Wix – “bla bla bla” eksisterer alltid. Jeg tror ærlig talt ikke at de har utelatt noe du kan ønske deg å gjøre med de beste nettstedbyggere.

Når du oppretter nettstedet ditt, kan du få det til å se ut, uansett hvordan du vil at det skal se ut, og konfigurasjonen av nettstedet kombinert med onboarding er best i klassen. Når du virkelig kommer i gang med Wix – kan det være ganske intuitivt og enkelt å bruke, noe som er en anomali med mange utbyggere.

Et annet aspekt som er verdt å nevne er mobilopplevelsen. Noen ganger og igjen må du finjustere mobilnettstedet separat fra skrivebordsversjonen. Å gjøre dette er relativt smertefritt og kan bidra til å fjerne ekstra oppblåsthet fra det originale nettstedet. Men hold på! Ikke alt er perfekt.

Det dårlige

Med denne nyvunnet friheten er det utallige alternativer og mange funksjoner for oppmerksomhet. Plutselig har den enkle, dra-og-slipp-nettstedbyggeren du valgte, slått på deg og du blir overveldet. Så mye å lære! Så lite tid!

Hvem Wix er faktisk for

Du bør bruke Wix hvis du vil dra og slippe, men du har også litt tålmodighet til å ta deg tid til å mestre funksjonaliteten til Wix. Når Wix er mestret er det et kraftig verktøy som lar deg gjøre et tomt lerret om til et kunstverk.

De fleste som ønsker å bygge sin egen webside, bør bruke Wix. De eneste jeg vil peke i retning Squarespace og Weebly er de som vil ha en enkel webside uten distraksjoner. Ingen oppstyr.

I utgangspunktet bruker de kule barna Wix.

La oss bryte det ned

Redaktøren

lourdes twitter ms word meme

Den positive siden av redaktøren er at det er så enkelt som det blir. Redaktøren er noe du kan hente med en gang og være halvveis grei på. Det er noen få triks og finere ting å lære, men for det meste er det enkelt å gjøre hva du vil.

Det gamle problemet med å flytte elementer rundt programvare er at det er en sjanse for at det kan forstyrre andre elementer i nærheten. Det er ikke så dramatisk programvare som Microsoft Word, men det kan fremdeles føre til noen få problemer.

Problemene som løp inn blir lett utbedret. Heldigvis finnes det verktøy som angre, gjøre om, snap-to-rutenett og ankerdraking. Nedenfor er et eksempel på problemene som vanligvis dukker opp. Når vi endrer skriftstørrelse på en seksjon – er overskriftslogoen også uforklarlig forstørret.

Wixs redaktør er like enkel å bruke som alle andre redaktører der ute. Med Wixs redaktør er det bare mer. Desto mer er morsomt – vi lover.

Med total designfrihet kommer noen fantastiske funksjoner i redaktøren som ikke kan gjøres i de fleste nettstedbyggere og som er ekstremt vanskelige å bygge inn i spesialbygde nettsteder. Wix ‘evne til å kaste videoer og animasjon overalt og hvor som helst neste nivå funksjonen porno etter vår mening.

Påfallene med noen av formateringsproblemene handler ikke om brytere. Problemene skjer, men de er alltid lett løst og verdt det for den komplette blanke lerretsredigereren. Dessuten er brukervennligheten til redaktøren fantastisk. Nevnte vi at du bare dro drittet du vil ha til stedene du vil ha dem og så la dem være der? Det er kjempebra!

Elements

Gi oss beskjed om det er elementer du vil legge til en webside og ikke er tilgjengelig på Wix. Vi prøvde, og vi kunne ikke finne noe vi ønsket å gjøre som ikke var tilgjengelig. Hvis du kontakter kundestøtteteamet i selskapet, vil de sannsynligvis legge til funksjonen så raskt som mulig.

En latterlig mengde muligheter er hva du får med Wix. Listen over elementer som skal legges til er svimlende.

elementer

. Mange. alternativer.

Selv om dette gir mulighet for å tilpasse nettsiden på noen som helst måte, det kan også være overveldende. Menyer og små ikoner er i Wix hver eneste krom. Ser du etter et alternativ for å redigere et aspekt av siden, kan det vises på et sted du aldri ville tenkt å se.

Det er ganske mange elementer som setter Bland inn øverst på nettstedbyggere. Det fineste og fineste elementet må være videobakgrunnen. Du kan ta tak i telefonen din, registrere hunden din som slikker sine biter og gjøre den til bakgrunnen på ditt moderne kunstnettsted.

Andre elementer som er verdt å nevne er stripene og galleriene i full bredde. Strimler i full bredde lar deg organisere nettstedet ditt i det reneste av seksjoner med et vakkert strukturert oppsett.

Gallerier (sett nedenfor) lar deg ta en haug med bilder og kaste dem sammen på en estetisk hyggelig måte. Jeg vil ikke bruke det samme eksemplet som jeg gjorde for bakgrunnsvideoer – men du får ideen.

wix gallery view

temaer

Et rare aspekt ved Wix som bør nevnes er det du kan ikke endre temaet ditt. De fleste nettstedbyggere lar deg bruke ett tema for en stund, og når du vil teste ut et annet, bytter du bare det.

Temaer er ment å oversette til mobil godt. For det meste de gjør – akkurat som alle andre nettstedbyggere, fungerer det ikke perfekt. Du må kanskje gå inn og endre et par ting.

Et kjent tema dukker opp – det er en million alternativer. Det beste med Wix er at du virkelig kan gjøre nettstedet ditt til ditt. Problemet er at det kan være vanskelig å finne det du leter etter, og mange alternativer vil få deg til å spørre hvorfor de eksisterer og hvem som bruker dem.

Kunnskapsbase

Hvis du føler deg overveldet, har Wix dekket deg. Et tips for å bli flinkere til å bruke programvare: Bruk deres forbaskede kunnskapsbase. Jeg garanterer at hver gang et spørsmål har blitt spurt, skrev Wix kundesupportteam en kunnskapsbaseartikkel for å løse dette spørsmålet.

Hvorfor vet jeg dette? Fordi Wix Help Center er episk. Velge Editor-delen av brukerstøtten fører til hundrevis av artikler. Hundrevis! Å finne ut hvordan du bruker en hvilken som helst funksjon kan gjøres ved å gå til brukerstøtten og søke etter det du leter etter. De vil til og med lære deg ting om SEO hvis du vil lese det. Wix har virkelig dekket deg.

blogging

hvordan du bygger en bloggsideBloggesidene er liksom det motsatte av resten av Wix for hvilken som helst grunn. Bloggalternativene for nettstedbyggeren er så enkle som de kommer. Det er i utgangspunktet en strukturert tekstredigerer som lar deg legge til bilder. Jeg klager ikke, for jeg synes en bloggseksjon fungerer best på denne måten.

Wix tilbyr fremdeles alt du kan ønske deg som bloggeier. Det lar forfattere, kategorier, utkast, omslagsbilder, se tellere, avatarer, som tellere, og lese tidsestimater.

SEO

Wix har et ganske dårlig SEO-rykte på det store, brede nettet. Hovedårsaken til dette er fordi Wix før 2016 ble bygget på Flash-teknologi, som virkelig er dårlig for SEO. Wix hadde også noen få andre problemer med URL-strukturer og legge til alt-attributter.

Selv om Wix fremdeles ikke er den beste når det gjelder SEO – har John Muller, en ansatt hos Google, sagt: “Wix-nettsteder fungerer fint i søket.” Hva annet kan du spørre fra en nettstedsbygger? Hvis du bruker Wix, er sjansen stor for at du ikke er SEO-ekspert, så det kan være bra for deg.

Wix tilbyr det de fleste brukere vil ønske eller trenger for SEO. Alternativene for å tilpasse metatitler og beskrivelser, og koble til forskjellige SEO-verktøy. Selv om du ikke vil sette verden i brann med vanvittige SEO-evner – Wix kan fortsatt få jobben gjort.

Den eneste gangen Wix bør unngås er at du virkelig planlegger å gå ut med SEO. Dette er vanligvis ikke tilfelle for folk som bruker nettstedbyggere i utgangspunktet.

Priser

Wix har ikke en gratis prøveperiode. Hva i helvete!? Ingen gratis prøveperiode? Hvorfor er det ikke noe?

Det er ganske enkelt fordi et nettsted som er opprettet av Wix, kan brukes gratis – for alltid.

Når du bruker gratisversjonen av Wix, vil domenenavnet ditt ha dette formatet: username.wixsite.com/siteaddress. For å bruke et tilpasset domene må du oppgradere til en Premium Plan.

Wix-planer

Premium-planen inkluderer et gratis år med domenehosting på toppen av alle de andre fordelene som tilbys, samt muligheten til å kjøpe Googles G Suite for å bruke en tilpasset e-postadresse.

Wix blir dyr, men prisen er absolutt verdt det hvis du ikke er teknisk kunnskapsrik. Utjevning med Wix kan hjelpe deg med å utjevne nettstedet ditt på noen få forskjellige måter. Hvert nivå gir meningsfulle fordeler. Midttrinnene vil vanligvis være tilstrekkelig for de fleste abonnenter.

Kunstig design intelligens

Wix ADI er den første i sitt slag, og er fremdeles i sin spede begynnelse – og som et resultat kommer det som loves litt til å være ærlig. Det ADI gjør er å stille deg forskjellige spørsmål og bruke det på en algoritme som lager et nettsted for deg. Den tar alle alternativene element, temaer, oppsett og grep fra hver kombinasjon.

Hva er lovet: ADI lover for øyeblikket et fantastisk nettsted som er unikt.

Hva å forvente: Det ADI virkelig gjør er å gi deg et solid forsprang i webdesignen, ikke forvent at den skal dekke hele prosessen.

I stedet for å ta deg tid til å se gjennom alle temaene og oppsettene programvaren velger for deg basert på preferanser og spørsmål. Det er en tidsbesparende og beslutningsdempende funksjon – og det er ingenting galt med det. Med tiden kan dette verktøyet forhåpentligvis bli mye mer.

FAQ

Er Wix bedre enn WordPress?

Det korte svaret er nei. Det lengre svaret er at det kan være det. Hvis du ønsker å tilpasse nettstedet ditt uten en solid læringskurve, er Wix bedre enn WordPress for deg. WordPress er et dypt dykk i nettstedsbygging mens Wix er litt som å vasse inn i den grunne enden og flørte med ideen om å svømme inn i den dype enden.

Er et Wix nettsted virkelig gratis?

Wix har en gratis versjon, men domenenavnet ditt har dette formatet: username.wixsite.com/siteaddress. For å bruke et tilpasset domene og låse opp mange funksjoner, må du velge en betalt plan.

Hvordan får jeg et gratis domenenavn fra Wix?

Et gratis domenenavn er tilgjengelig etter at du har valgt en betalt plan. Du må fremdeles betale for Wix-planen, men de kaster inn et domenenavn gratis – i et år.

Hvor mye er Wix-domenet etter gratisåret?

Domenenavnet vil koste deg $ 14,95 for året etter at gratisåret ditt er oppe. Den prisen er relativt konkurransedyktig med andre vertsplattformer.

Konklusjon

Utrolige 88% av folkene som brukte Wix vil anbefale det til en venn. På dette tidspunktet vil jeg si at vi er venner – og vil formelt anbefale Wix til deg.

Hvis vi hadde tid ville det vært en ryddig seremoni med trompeter og konfetti. Vi vet at du trenger å bygge nettstedet ditt, så jeg vil ikke holde deg oppe lenger. Gå over til Wix ‘side om priser og planer for å komme i gang.

Referanser og bildekreditt:

  • Spericorn.com
  • EmailBoster.com
  • ClearEditorial.co.uk
  • RSWebsols.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector