Wix Review – 3 dingen die u moet weten voordat u Wix (2020) gebruikt

Ons: “Wat wil je?”


Jij: “Ik wil een website bouwen!”

Ons: “Oh jongen, wat leuk. Er zijn veel opties.

Jij: ‘Vertel me welke ik moet gebruiken. NU!!!!”

Ons: “Jeez prima, kalmeer. Wil je HTML leren en je website volledig aanpassen of liever slepen en neerzetten met kant-en-klare sjablonen ”

Jij ook niet. Ik wil mijn website volledig aanpassen en als je me HTML laat leren, zal ik je vermoorden. ‘

Webontwikkeling vector afbeelding

Ons: “Oké … ik denk dat we dan over Wix moeten praten.”

Ik neem aan dat dit een gesprek tussen ons zou zijn. Ik weet niet waarom je in dit scenario een potentiële moordenaar bent, maar webontwikkeling kan mensen gekke dingen laten doen. Het goede nieuws is dat je niemand hoeft te vermoorden om de gewenste website te krijgen! Woo-hoo! ð ??????

The Low-Down

Uiteindelijk, als u op zoek bent naar functies voor massaaanpassing terwijl u een verbluffende website kunt bouwen zonder codering en extra hoofdpijn, dan zou Wix absoluut een topkandidaat moeten zijn.

Voor wie Website Builders zijn

Het bouwen van een website vector afbeeldingEnter: website-bouwers. Het hele punt van websitebouwers zoals Wix is ​​om iemand snel een website te laten bouwen door de behoefte aan eerdere kennis over website-ontwikkeling weg te nemen.

Hoewel Wix een van de meest bekende website-bouwers is en een redelijk goed hostingplatform heeft, heeft het zijn beperkingen. Als websitebouwer, Wix is ​​van nature eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken. Er blijft echter een kleine leercurve over.

Wix is ​​gemaakt voor mensen die willen kunnen aanpassen alles op hun nieuwe website. Als je een website wilt bouwen die er helemaal zelf geweldig uitziet – Wix is ​​nummer één. Dit alles zonder snelheid en functionaliteit op te offeren.

Sleep het en zet het neer

drag-drop-vector

Er zijn talloze website-ontwikkelingsservices die slepen-en-neerzetten-functionaliteit hebben, zoals Squarespace en Weebly. Over het algemeen is de ontwerpinterface zo eenvoudig als mogelijk.

U neemt een element dat u op de pagina wilt bouwen en sleept het naar een vooraf ingesteld raster.

Dit is ideaal voor bewerkingen waarbij snelheid en gebruiksgemak voorop staan, zonder maatwerk. Maar wat gebeurt er als dat vooraf ingestelde raster wordt weggenomen? Chaos?

Je zou denken, maar niet met Wix.

De vrijheid om alles te creëren

Er zullen geen branden worden veroorzaakt door Wix (die we kennen) maar in alle eerlijkheid ontstaat er een beetje chaos. Wix gelooft dat alles mogelijk is met hun websitebouwer.

Dit is de ietwat gekke zone die Wix bewoont. Het is niet alleen een functionele websitebouwer met slepen en neerzetten, u kunt ook elk element overal plaatsen en bijna doen wat u maar wilt.

De software van Wix ondersteunt tegenwoordig meer dan 20 miljoen websites ze doen duidelijk iets goed. Er zijn andere websitebouwers die wel werken zonder een vooraf ingesteld raster, maar die echt vreselijk zijn in de interactie tussen elementen.

Het goede

gebruiksvriendelijke siteWanneer ik verschillende programma’s gebruik, merkte ik vaak dat ik dacht: “Ik wou dat ik bla bla bla kon doen.” Met Wix – “bla bla bla” bestaat altijd. Ik denk eerlijk gezegd niet dat ze iets hebben weggelaten dat je zou willen doen met de beste websitebouwers.

Bij het maken van uw website kunt u deze laten lijken zoals u wilt en de siteconfiguratie in combinatie met onboarding beste in de klas. Als je eenmaal echt aan de slag bent met Wix, kan het redelijk intuïtief en gemakkelijk te gebruiken zijn, wat een anomalie is bij veel bouwers.

Een ander vermeldenswaardig aspect is de mobiele ervaring. Af en toe moet u de mobiele site afzonderlijk van de desktopversie aanpassen. Dit doen is relatief pijnloos en kan helpen om extra bloat van uw originele website te verwijderen. Maar wacht even! Niet alles is perfect.

De slechte

Met deze nieuw gevonden vrijheid zijn er talloze opties en tal van opvallende functies. Plotseling heeft de gemakkelijke, slepen-en-neerzetten website-builder die je hebt gekozen je bekeerd en raak je overweldigd. Zoveel te leren! Zo weinig tijd!

Voor wie Wix eigenlijk is

Je moet Wix gebruiken als je wilt slepen en neerzetten, maar je hebt ook een beetje geduld om de tijd te nemen om de functionaliteit van Wix onder de knie te krijgen. Als Wix eenmaal onder de knie is, is het een krachtig hulpmiddel waarmee je een leeg canvas in een kunstwerk kunt veranderen.

De meeste mensen die hun eigen website willen bouwen, moeten Wix gebruiken. De enige mensen die ik in de richting van Squarespace en Weebly zou wijzen, zijn degenen die een eenvoudige website willen zonder afleiding. Geen gedoe.

Kortom, de coole kinderen gebruiken Wix.

Laten we het opsplitsen

De bewerker

lourdes twitter ms word meme

De positieve kant van de redacteur is dat het zo simpel is als mogelijk. De editor is iets dat je meteen kunt oppikken en waar je halverwege bent. Er zijn een paar trucs en fijnere dingen om te leren, maar voor het grootste deel is het gemakkelijk om te doen wat je maar wilt.

Het eeuwenoude probleem van het verplaatsen van elementen door software is dat er een kans is dat het andere elementen in de buurt kan verstoren. Het is niet zo’n dramatische software als Microsoft Word, maar het kan nog steeds een paar problemen veroorzaken.

De problemen die u tegenkwam, zijn eenvoudig te verhelpen. Gelukkig zijn er tools zoals ongedaan maken, opnieuw uitvoeren, uitlijnen op raster en slepen met ankers. Hieronder ziet u een voorbeeld van de problemen die gewoonlijk opduiken. Wanneer we de lettergrootte van één sectie wijzigen, wordt het koptekstlogo ook op onverklaarbare wijze vergroot.

De editor van Wix is ​​net zo gemakkelijk te gebruiken als elke andere editor die er is. Met de editor van Wix is ​​er gewoon meer. Des te meer is echter leuk – dat beloven we.

Met totale ontwerpvrijheid komt een aantal geweldige functies in de editor die niet kunnen worden gedaan in de meeste website-bouwers en die uiterst moeilijk in te bouwen zijn in op maat gemaakte websites. Het vermogen van Wix om video’s en animaties overal en overal te plaatsen next-level feature porno naar onze mening.

De eigenaardigheden met enkele van de opmaakproblemen zijn geen dealbreakers. De problemen doen zich voor, maar ze zijn altijd gemakkelijk op te lossen en de moeite waard voor de volledige lege canvas-editor. Ook is het gebruiksgemak van de editor geweldig. Hebben we al gezegd dat je de rotzooi die je wilt gewoon naar de gewenste plek sleept en ze daar laat liggen? Het is geweldig!

Elementen

Laat het ons weten als er elementen zijn die je aan een webpagina wilt toevoegen en die niet beschikbaar zijn op Wix. We hebben geprobeerd, en we konden niets vinden dat we wilden doen dat niet beschikbaar was. Als u contact opneemt met het ondersteuningsteam van het bedrijf, zullen ze de functie waarschijnlijk zo snel mogelijk toevoegen.

Een belachelijk aantal mogelijkheden krijg je met Wix. De lijst met toe te voegen elementen is verbluffend.

elementen

Zo. Veel. Opties.

Hoewel dit de mogelijkheid biedt om de webpagina op elke mogelijke manier aan te passen, het kan ook overweldigend zijn. Menu’s en kleine pictogrammen bevinden zich in elk hoekje en gaatje van Wix. Als u op zoek bent naar een optie om een ​​aspect van de pagina te bewerken, wordt deze mogelijk weergegeven op een plek waar u nooit aan zou denken.

Er zijn nogal wat elementen die zich afspelen Wix in het hogere niveau van websitebouwers. Het leukste en handigste element moet de video-achtergrond zijn. U kunt uw telefoon pakken, uw hond opnemen terwijl hij zijn nether-stukjes likt en het de achtergrond van uw moderne kunstwebsite maken.

Andere noemenswaardige elementen zijn de stroken en galerijen over de volle breedte. Met strips over de volledige breedte kunt u uw website ordenen in de schoonste secties met een prachtig gestructureerde lay-out.

Met galerijen (hieronder te zien) kun je een heleboel foto’s pakken en ze op een esthetisch aangename manier samenvoegen. Ik zal niet hetzelfde voorbeeld gebruiken als voor achtergrondvideo’s, maar je begrijpt het wel.

wix galerijweergave

Thema’s

Een raar aspect van Wix dat genoemd moet worden is dat je kunt je thema niet veranderen. Bij de meeste websitebouwers kunt u een bepaald thema een tijdje gebruiken en wanneer u een ander thema wilt testen, schakelt u het gewoon om.

Thema’s zouden goed moeten vertalen naar mobiel. Voor het grootste deel doen ze dat – net als elke andere websitebouwer werkt het niet perfect. Mogelijk moet u naar binnen gaan en een paar dingen veranderen.

Een bekend onderwerp verschijnt – er zijn een miljoen opties. Het beste van Wix is ​​dat u uw website echt van u kunt maken. Het probleem is dat het moeilijk kan zijn om te vinden wat u zoekt en dat u bij veel opties zult vragen waarom ze bestaan ​​en wie ze gebruikt.

Kennis basis

Als je je overweldigd voelt, heeft Wix je gedekt. Een tip om beter te worden in het gebruik van software: Gebruik hun verdomde kennisbank. Ik garandeer dat elke keer dat een vraag is gesteld, het Wix-klantenserviceteam een ​​Knowledge Base-artikel heeft geschreven om die vraag te beantwoorden.

Waarom weet ik dit? Omdat het Wix Help Center is episch. Het selecteren van het Editor-gedeelte van het Helpcentrum leidt tot honderden artikelen. Honderden! Uitzoeken hoe u een functie gebruikt, kunt u doen door naar het Helpcentrum te gaan en te zoeken naar wat u zoekt. Ze leren je zelfs dingen over SEO als je het wilt lezen. Wix heeft je echt gedekt.

Bloggen

hoe een blogsite te bouwenDe blogpagina’s zijn min of meer het tegenovergestelde van de rest van Wix om welke reden dan ook. De blogopties voor de websitebouwer zijn net zo eenvoudig als ze komen. Het is eigenlijk een gestructureerde teksteditor waarmee je afbeeldingen kunt toevoegen. Ik klaag niet, omdat ik denk dat een bloggedeelte op deze manier het beste werkt.

Wix biedt nog steeds alles wat je als blog-eigenaar zou willen. Het staat auteurs, categorieën, concepten, omslagfoto’s, weergavetellers, avatars, zoals tellers en leestijdschattingen toe.

SEO

Wix heeft een behoorlijk slechte SEO-reputatie op het grote brede web. De belangrijkste reden hiervoor is dat Wix van voor 2016 is gebouwd op Flash-technologie, wat erg slecht is voor SEO. Wix had ook een paar andere problemen met URL-structuren en het toevoegen van alt-attributen.

Hoewel Wix nog steeds niet de beste is als het gaat om SEO, zegt John Muller, een senior medewerker bij Google: “Wix-websites werken prima in zoekopdrachten.” Wat kun je nog meer vragen van een websitebouwer? Als u Wix gebruikt, is de kans groot dat u geen SEO-expert bent, dus prima is misschien goed voor u.

Wix biedt wat de meeste gebruikers willen of nodig hebben voor SEO. De opties om metatitels en beschrijvingen aan te passen en verbinding te maken met verschillende SEO-tools. Hoewel je de wereld niet in vuur en vlam zet met waanzinnige SEO-mogelijkheden – Wix kan de klus nog steeds klaren.

De enige keer dat Wix moet worden vermeden, is dat je echt van plan bent alles uit de kast te halen met SEO. Dit is meestal niet het geval voor mensen die in de eerste plaats websitebouwers gebruiken.

Prijzen

Wix heeft geen gratis proefperiode. Wel verdomme!? Geen gratis proefperiode? Waarom is er niet?

Het is simpelweg omdat een door Wix gemaakte website voor altijd gratis kan worden gebruikt.

Als u de gratis versie van Wix gebruikt, heeft uw domeinnaam de volgende indeling: gebruikersnaam.wixsite.com/siteaddress. Om een ​​aangepast domein te gebruiken, moet u upgraden naar een Premium-abonnement.

wix-plannen

Het Premium-abonnement bevat een gratis jaar domeinhosting bovenop alle andere aangeboden voordelen, evenals de optie om Google’s G Suite te kopen om te gebruiken een aangepast e-mailadres.

Wix wordt prijzig, maar de prijs is zeker de moeite waard als je niet technisch onderlegd bent. Nivelleren met Wix kan u helpen uw website op een aantal verschillende manieren te verbeteren. Elke laag biedt zinvolle voordelen. De middelste niveaus zijn meestal voldoende voor de meeste abonnees.

Kunstmatige ontwerpintelligentie

Wix ADI is de eerste in zijn soort en staat nog in de kinderschoenen – en als gevolg daarvan schiet het beloofde een beetje tekort om eerlijk te zijn. Wat de ADI doet, is u verschillende vragen stellen en die toepassen op een algoritme dat een site voor u maakt. Het neemt alle opties van elementen, thema’s en lay-outs en grijpt uit elke combinatie.

Wat is beloofd: ADI belooft momenteel een verbluffende site die uniek is.

Wat te verwachten: Wat ADI echt doet, is u een stevige voorsprong geven in uw webdesign, maar verwacht niet dat het het hele proces omvat.

In plaats van de tijd te nemen om alle thema’s en lay-outs door te nemen, kiest de software voor u op basis van voorkeuren en gestelde vragen. Het is een tijdbesparende en besluitvormende functie – en daar is niets mis mee. Na verloop van tijd kan deze tool hopelijk veel meer worden.

FAQ

Is Wix beter dan WordPress?

Het korte antwoord is nee. Het langere antwoord is dat het kan zijn. Als u uw website sterk wilt aanpassen zonder een solide leercurve, dan is Wix voor u beter dan WordPress. WordPress is een diepe duik in het bouwen van websites, terwijl Wix een beetje lijkt op het ondiepe gedeelte waden en flirten met het idee om in het diepe te zwemmen.

Is een Wix-website echt gratis?

Wix heeft een gratis versie, maar uw domeinnaam heeft deze indeling: gebruikersnaam.wixsite.com/siteaddress. Om een ​​aangepast domein te gebruiken en veel functies te ontgrendelen, moet u een betaald abonnement selecteren.

Hoe krijg ik een gratis domeinnaam van Wix?

Een gratis domeinnaam is beschikbaar na het selecteren van een betaald abonnement. Je moet nog steeds betalen voor het Wix-abonnement, maar ze gooien gratis een domeinnaam in – voor een jaar.

Hoeveel kost het Wix-domein na het gratis jaar?

De domeinnaam kost je $ 14,95 voor het jaar nadat je gratis jaar voorbij is. Die prijs is relatief concurrerend met andere hostingplatforms.

Conclusie

Maar liefst 88% van de mensen die Wix gebruikten, zou het ten zeerste aanbevelen aan een vriend. Op dit moment zou ik zeggen dat we vrienden zijn – en dat zouden we graag willen Wix formeel aanbevelen aan jou.

Als we tijd hadden, zou er een nette ceremonie zijn met trompetten en confetti. We weten dat u moet beginnen met het bouwen van uw website, dus ik houd u niet langer tegen. Ga naar de pagina met prijzen en plannen van Wix om aan de slag te gaan.

Referenties en afbeeldingscredits:

 • Spericorn.com
 • EmailBoster.com
 • ClearEditorial.co.uk
 • RSWebsols.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map