Wix pregled – 3 stvari, ki jih morate vedeti, preden uporabite Wix (2020)

Nas: “Kaj hočeš?”


Vi: “Želim zgraditi spletno mesto!”

Nas: »O fant, kako zabavno. Možnosti je veliko.

Vi: »Povejte mi, katero naj uporabim. ZDAJ !!! “

Nas: “Jeez v redu, pomiri se. Ali se želite naučiti HTML in popolnoma prilagoditi svoje spletno mesto ali bi raje povlekli in spustili s pomočjo že pripravljenih predlog »

Vi: “Niti ne. Želim si popolnoma prilagoditi svojo spletno stran in če me prisiliš, da se naučim HTML-ja, te bom ubil. “

Vektorska podoba za razvoj spleta

Nas: “V redu … verjetno bi potem morali govoriti o Wixu.”

Predvidevam, da bo tako potekal pogovor med nama. Ne vem, zakaj ste potencialni morilec v tem scenariju, toda spletni razvoj lahko naredi nore stvari. Odlična novica je, da vam ni treba nikogar umoriti, da bi dobili spletno mesto, ki ga želite! Woo-hoo! ð ??????

Nizko-dol

Na koncu, če iščete funkcije množičnega prilagajanja, medtem ko lahko ustvarite osupljivo spletno mesto brez kodiranja in dodatnih glavobolov, bi moral biti Wix absolutno najboljši kandidat.

Za koga so ustvarjalci spletnih strani

Izdelava vektorske slike spletnega mestaVnesite: Sestavljalci spletnih strani Bistvo ustvarjalcev spletnih strani, kot je Wix, je, da nekdo omogoči hitro izdelavo spletnega mesta, tako da vzame potrebo po kakršnem koli predhodnem znanju o razvoju spletnega mesta.

Čeprav je Wix eden najbolj znanih graditeljev spletnih strani in ima precej dobro platformo za gostovanje, ima svoje omejitve. Kot graditelj spletnih strani, Wix je po naravi preprost in enostaven za uporabo. Vendar ostaja majhna krivulja učenja.

Wix je narejen za ljudi, ki želijo imeti možnost prilagoditve vse na njihovi novi spletni strani. Če želite ustvariti spletno mesto, ki je vse videti čudovito – Wix je številka ena. Vse brez žrtvovanja hitrosti in funkcionalnosti.

Povlecite-spusti

povleci-spusti-vektor

Obstajajo številne storitve za razvoj spletnih strani, ki imajo funkcijo povleci in spusti, kot sta Squarespace in Weebly. Na splošno je oblikovalski vmesnik tako preprost, kot se dobi.

Na strani vzamete element, ki ga želite sestaviti, in ga povlečete v prednastavljena mreža.

To je idealno za urejanje, ki daje prednost hitrosti in enostavnosti uporabe, ob pomanjkanju prilagajanja. Toda kaj se zgodi, ko odvzamemo to prednastavljeno mrežo? Kaos?

Bi si mislil, ampak ne z Wixom.

Svoboda ustvarjanja česar koli

Wix (ki ga poznamo) ne bo povzročil nobenih požarov, vendar po vsej poštenosti prihaja do malo kaosa. Wix verjame, da je pri njihovem ustvarjalcu spletnih strani vse mogoče.

To je nekoliko čudaško območje, ki ga naseljuje Wix. Ne le, da je funkcionalni gradnik spletnih strani povleci in spusti, lahko poljuben element postavite kamor koli in naredite skoraj vse, kar želite.

Wixova programska oprema danes upravlja z več kot 20 milijoni spletnih mest očitno delajo nekaj prav. Obstajajo tudi drugi ustvarjalci spletnih mest, ki delujejo brez vnaprej nastavljene mreže, vendar so resnično grozni pri medsebojnem delovanju elementov.

Dobro

uporabnikom prijazno spletno mestoKo uporabljam različne programe, bi se pogosto znašel med razmišljanjem: “Želim si, da bi lahko storil bla bla bla.” Pri Wixu – “bla bla bla” vedno obstaja. Iskreno mislim, da niso izpustili ničesar, kar bi lahko želeli narediti z najboljšimi graditelji spletnih strani.

Pri ustvarjanju spletnega mesta lahko izgledate, vendar želite, da je videti in konfiguracija spletnega mesta v kombinaciji z vkrcavanjem najboljši v razredu. Ko se resnično zapletete z Wixom – je lahko dokaj intuitiven in enostaven za uporabo, kar je anomalija z veliko gradbeniki.

Drug vidik, ki ga velja omeniti, je mobilna izkušnja. Vsake toliko časa boste morali spletno mesto za mobilne naprave prilagoditi ločeno od namizne različice. To je razmeroma neboleče in lahko pomaga odstraniti dodaten utrip z vašega prvotnega spletnega mesta. Ampak počakajte! Ni vse popolno.

Slabi

S to novo najdeno svobodo je na voljo nešteto možnosti in številne funkcije, ki pritegnejo pozornost. Kar naenkrat se je na vas vlekel preprost graditelj spletnega mesta, ki ga vlečete in spustite, in preplavili ste se. Toliko o učenju! Tako malo časa!

Za koga je pravzaprav Wix

Če želite povleci in spusti, bi morali uporabljati Wix, vendar imate tudi malo potrpljenja, da si vzamete čas za obvladovanje funkcionalnosti Wixa. Ko obvladate Wix, je to močno orodje, ki vam bo omogočilo, da prazno platno spremenite v umetniško delo.

Večina ljudi, ki želi zgraditi svoje spletno mesto, bi morala uporabljati Wix. Edini ljudje, ki bi jih opozoril v smeri Squarespace in Weebly, so tisti, ki želijo preprosto spletno mesto brez motenj. Brez pretiravanja.

V bistvu kul otroci uporabljajo Wix.

Razčistimo ga

Urednik

lourdes twitter ms word meme

Pozitivna stran urednik je, da je tako preprost, kot se dobi. Urejevalnik je nekaj, kar lahko poberete takoj in je na pol spodoben. Naučiti se je treba nekaj trikov in lepših stvari, vendar je večinoma enostavno narediti vse, kar želite.

Starostna težava premikanja elementov okoli programske opreme je, da obstaja možnost, da lahko ovira druge elemente v bližini. Ni tako dramatična programska oprema, kot je Microsoft Word, vendar kljub temu lahko povzroči nekaj težav.

Težave se zlahka odpravijo. Na srečo obstajajo orodja, kot so razveljavitev, ponovitev, zaklepanje v mrežo in vlečenje sidra. Spodaj je primer težav, ki se ponavadi pojavijo. Ko spremenimo velikost pisave enega odseka – je logotip glave tudi nerazložljivo povečan.

Wixov urejevalnik je enako enostaven za uporabo kot kateri koli drug urejevalnik tam. Z Wixovim urejevalnikom je samo več. Bolj je zabavno – obljubimo.

S popolno svobodo oblikovanja so v urejevalniku nekatere odlične funkcije, ki jih ni mogoče storiti pri večini ustvarjalcev spletnih mest in jih je zelo težko vgraditi v spletna mesta, izdelana po meri. Sposobnost Wixa, da videoposnetke in animacijo vrže kamor koli in kjer koli naslednja raven celovečerca po našem mnenju.

Prepiri z nekaterimi težavami s formatiranjem niso prekini. Težave se sicer dogajajo, vendar jih je vedno enostavno odpraviti in jih je vredno v celoti urediti prazno platno. Tudi enostavnost uporabe urejevalnika je čudovita. Ali smo že omenili, da sranje le potegnete na mesta, ki jih želite, in jih nato pustite tam? To je super!

Elementi

Sporočite nam, če obstajajo elementi, ki jih želite dodati na spletno stran in niso na voljo na Wixu. Poskusili smo in nismo mogli najti ničesar, kar bi želeli storiti, da ni bilo na voljo. Če se obrnete na ekipo za podporo v podjetju, bodo funkcijo verjetno dodali čim hitreje.

S Wixom dobiš smešno količino možnosti. Seznam elementov, ki jih želite dodati, je osupljiv.

elementi

Torej. Mnogi. Opcije.

Čeprav to omogoča, da lahko spletno stran poljubno prilagodite, lahko je tudi prenaporno. Meniji in majhne ikone so v vseh krajih Wixa. Če iščete možnost za urejanje vidika strani, se lahko prikaže na mestu, ki ga nikoli ne bi pogledali.

Določenih je nekaj elementov Wix v zgornji del gradbenikov spletnih mest. Najnovejši in najprimernejši element mora biti video ozadje. Lahko vzamete telefon, posnamete, da vaš pes liže njegove koščke in ga postavi v ozadje svojega spletnega mesta za sodobno umetnost.

Drugi elementi, ki jih je vredno omeniti, so trakovi in ​​galerije v polni širini. Trakovi polne širine vam omogočajo, da spletno mesto uredite v najčistejša področja s čudovito strukturirano postavitvijo.

Galerije (vidne spodaj) vam omogočajo, da zgrabite kup slik in jih na estetski način vržete skupaj. Ne bom uporabil istega primera kot za videoposnetke v ozadju – toda razumete.

wix galerija

Teme

Eden čudnih vidikov Wixa, ki ga je treba omeniti, je ta ne morete spremeniti teme. Večina ustvarjalcev spletnih mest vam omogoča, da nekaj časa uporabljate eno temo in ko želite preizkusiti drugo, jo preprosto preklopite.

Teme naj bi se dobro prenesle na mobilne naprave. Po večini – tako kot katerikoli drug proizvajalec spletnih mest, ne deluje brezhibno. Mogoče boste morali vstopiti in spremeniti nekaj stvari.

Pojavi se znana tema – obstaja milijon možnosti. Najboljša stvar pri Wixu je, da lahko svoje spletno mesto resnično naredite po svoje. Težava je v tem, da je težko najti tisto, kar iščete, in veliko možnosti vas bo vprašalo, zakaj obstajajo in kdo jih uporablja.

Baza znanja

Če se počutite preobremenjeni, vas je Wix pokril. Nasvet za boljšo uporabo katere koli programske opreme: Uporabite njihovo prekleto bazo znanja. Zagotavljam vsakič, ko je zastavljeno vprašanje, je skupina za podporo uporabnikom Wix-a napisala članek o bazi znanja, s katerim bo odgovorila na to vprašanje.

Zakaj to vem? Ker Wix-ov center za pomoč je epska. Izbira dela urejevalnika centra za pomoč pripelje do sto člankov. Stotine! Če želite ugotoviti, kako uporabljati katero koli funkcijo, je mogoče, če odprete center za pomoč in poiščete tisto, kar iščete. Naučili vas bodo celo stvari o SEO, če ga želite prebrati. Wix te je resnično pokril.

Blogging

kako sestaviti spletno stran za blogStrani za bloganje so neke vrste nasprotno od preostalega Wixa iz kakršnega koli razloga. Možnosti bloganja za ustvarjalca spletnih strani so tako preproste, kot prihajajo. V bistvu je strukturiran urejevalnik besedil, ki vam omogoča dodajanje slik. Ne pritožujem se, ker mislim, da odsek bloga tako najbolje deluje.

Wix še vedno ponuja vse, kar bi si lahko kot lastnik spletnega dnevnika želeli. Omogoča avtorjem, kategorijam, osnutkom, naslovnicam, števcem ogledov, avatarjem, kot so števci, in branje ocene časa.

SEO

Wix ima precej slab ugled SEO na širokem spletu. Glavni razlog za to je, ker je bil Wix pred letom 2016 zgrajen na tehnologiji Flash, kar je resnično slabo za SEO. Wix je imel tudi nekaj drugih težav s strukturami URL-jev in dodajanjem atributov alt.

Čeprav Wix še vedno ni najboljši, kar zadeva SEO, John Muller, starejši zaposleni v Googlu, je dejal: “Spletna mesta Wix delujejo dobro pri iskanju.” Kaj lahko še vprašate od ustvarjalca spletnih strani? Če uporabljate Wix, obstaja velika verjetnost, da niste strokovnjak za SEO, zato bi bilo za vas mogoče v redu.

Wix ponuja tisto, kar bo večina uporabnikov želela ali potrebovala za SEO. Možnosti za prilagoditev meta naslovov in opisov ter povezovanje z različnimi orodji za SEO. Medtem ko ne boste zagoreli sveta z norostjo SEO možnosti – Wix še vedno lahko opravi delo.

Edini čas, ko se je treba izogniti Wixu, je, da resnično načrtujete, da bi vse opravili s SEO. To ponavadi ne velja za ljudi, ki uporabljajo graditelje spletnih mest.

Cenitev

Wix nima brezplačnega preskušanja. Kaj za vraga!? Brez brezplačnega preizkušanja? Zakaj tega ni?

To je preprosto zato, ker se lahko spletno mesto, ustvarjeno z Wixom, brezplačno uporablja za vedno.

Pri uporabi brezplačne različice Wix bo ime vaše domene imelo to obliko: uporabniško ime.wixsite.com/siteaddress. Če želite uporabljati domeno po meri, boste morali nadgraditi na Premium načrt.

wix-načrti

Premium načrt vključuje brezplačno leto gostovanja domen poleg vseh drugih ponujenih ugodnosti in možnosti nakupa Googlovega G Suite-a, ki ga želite uporabljati e-poštni naslov po meri.

Wix je cenovno zelo dober, a cena je vsekakor vredna, če niste tehnični. Izravnavanje z Wixom vam lahko pomaga izravnati vaše spletno mesto na nekaj različnih načinov. Vsaka stopnja ponuja pomembne prednosti. Srednje stopnje bodo običajno dovolj za večino naročnikov.

Umetna oblikovalska inteligenca

Wix ADI je prvi te vrste in je še v povojih – in zato je obljubljeno malo manj, če sem iskren. ADI vam postavlja različna vprašanja in to uporablja za algoritem, ki ustvari spletno mesto za vas. Vključuje vse možnosti elementov, tem in postavitev ter oprijema iz vsake kombinacije.

Kaj je obljubljeno: ADI trenutno obljublja osupljivo spletno mesto, ki je edinstveno.

Kaj pričakovati: ADI v resnici pomeni dober začetek svojega spletnega oblikovanja, samo ne pričakujte, da bo zajel celoten postopek.

Namesto da bi si vzeli čas za pregled vseh tem in postavitev, ki jih programska oprema izbere za vas na podlagi preferenc in zastavljenih vprašanj. To je funkcija, ki prihrani čas in ublaži odločitve – in s tem ni nič narobe. S časom bi lahko to orodje postalo veliko več.

Pogosta vprašanja

Ali je Wix boljši od WordPress-a?

Kratek odgovor je ne. Daljši odgovor je, da lahko. Če želite svoje spletno mesto zelo prilagoditi brez trdne krivulje učenja, potem je Wix za vas boljši od WordPressa. WordPress je globok potop v gradnjo spletnih strani, medtem ko je Wix nekako všeč v plitvi konec in se spogleduje z idejo plavanja v globoki konec.

Ali je spletno mesto Wix resnično brezplačno?

Wix ima brezplačno različico, vendar bo ime vaše domene imelo to obliko: username.wixsite.com/siteaddress. Če želite uporabiti domeno po meri in odkleniti veliko funkcij, boste morali izbrati plačljiv načrt.

Kako dobim brezplačno ime domene od Wixa?

Po izbiri plačljivega načrta je na voljo brezplačno ime domene. Še vedno morate plačati za Wix-ov načrt, vendar domensko ime vržejo brezplačno – za eno leto.

Kolikšna je domena Wix po prostem letu?

Po izteku vašega brezplačnega leta vas bo ime domene stalo 14,95 USD. Ta cena je razmeroma konkurenčna drugim gostiteljskim platformam.

Zaključek

Neverjetnih 88% ljudi, ki so uporabljali Wix, bi ga zelo priporočil prijatelju. Na tem mestu bi rekel, da smo prijatelji – in to bi radi uradno priporočam Wix tebi.

Če bi imeli čas, bi bila čedna slovesnost s trobentami in konfeti. Vemo, da morate priti do izdelave svojega spletnega mesta, zato vas ne bom več zadrževal. Pojdite na stran za cene in načrte Wixa, da začnete.

Reference in sliki:

  • Spericorn.com
  • EmailBoster.com
  • ClearEditorial.co.uk
  • RSWebsols.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector