Wix преглед – 3 неща, които трябва да знаете, преди да използвате Wix (2020)

Нас: „Какво искаш?“


Вие: „Искам да създам уебсайт!“

Нас: „О, момче, колко забавно. Има много опции там.

Вие: „Кажете ми кой да използвам. СЕГА!!!!”

Нас: „Добре, успокой се. Искате ли да научите HTML и напълно да персонализирате уебсайта си или бихте предпочели да плъзнете и пуснете с помощта на готови шаблони “

Вие: „Нито едно от двете. Искам напълно да персонализирам уебсайта си и ако ме накарате да науча HTML, ще ви убия. “

Векторно изображение за уеб разработка

Нас: “Добре … предполагам, че тогава трябва да говорим за Wix.”

Предполагам, че така щеше да се проведе разговор между нас. Не знам защо сте потенциален убиец в този сценарий, но уеб разработката може да накара хората да правят луди неща. Страхотната новина е, че няма да ви се налага да убивате никого, за да получите уебсайта, който искате! Ура! д??????

Ниско долу

В крайна сметка, ако търсите функции за масово персонализиране, докато сте в състояние да създадете зашеметяващ уебсайт без кодиране и допълнителни главоболия, тогава Wix трябва абсолютно да бъде топ конкурент.

За кого са създателите на уебсайтове

Изграждане на векторно изображение на уебсайтВъведете: Създатели на уебсайтове. Целият смисъл на създателите на уебсайтове като Wix е да позволят на някой да изгради уебсайт бързо, като извади нужда от всякакви предварителни познания за разработка на уебсайтове.

Въпреки че Wix е един от най-известните създатели на уебсайтове и има доста добра хостинг платформа, той има своите ограничения. Като създател на уебсайт, Wix е проста и лесна за използване от природата. Все пак остава малка крива на обучение.

Wix е създаден за хора, които искат да могат да персонализират всичко на новия им уебсайт. Ако искате да можете да създадете уебсайт, който сам изглежда страхотно – Wix е номер едно. Всичко без да се жертва скоростта и функционалността.

Плъзнете го – пуснете го

плъзгане капка-вектор

Има многобройни услуги за разработка на уебсайтове, които имат функция за плъзгане и пускане като Squarespace и Weebly. По принцип дизайнерският интерфейс е толкова лесен, колкото се получава.

Вземете елемент, който искате да изградите на страницата и го плъзнете в предварително зададена мрежа.

Това е идеално за редактиране, което дава приоритет на скоростта и лекотата на използване, като липсва персонализиране. Но какво се случва, когато тази предварително зададена мрежа се отнеме? хаос?

Бихте си помислили, но не с Wix.

Свободата да създаваме всичко

Никой пожар няма да бъде причинен от Wix (за който знаем), но с пълна честност настъпва малко хаос. Wix вярва, че всичко е възможно при създаването на уебсайтове.

Това е леко чалнатата зона, която обитава Wix. Не само, че е функционален конструктор на уебсайтове с влачене и пускане, можете също така да поставите всеки елемент навсякъде и да направите почти всичко, което искате.

Софтуерът на Wix разполага с над 20 милиона уебсайта днес, така че очевидно правят нещо правилно. Има и други създатели на уебсайтове, които работят без предварително зададена мрежа, но са наистина ужасни в взаимодействието на елементите.

Доброто

лесен за употреба сайтКогато използвам различни програми, често бих се замислял: „Бих искал да мога да правя бла-бла-бла.“ При Wix – “бла-бла-бла” винаги съществува. Честно казано не мисля, че са изоставили всичко, което бихте могли да искате да направите с най-добрите създатели на уебсайтове.

Когато създавате уебсайта си, можете да го направите да изглежда, но искате да изглежда и конфигурацията на сайта, комбинирана с вграждането най-добрият в класа. След като наистина започнете работа с Wix – това може да бъде доста интуитивно и лесно за използване, което е аномалия с много строители.

Друг аспект, който си струва да се спомене, е мобилното изживяване. От време на време ще трябва да ощипвате мобилния сайт отделно от настолната версия. Правенето на това е сравнително безболезнено и може да помогне за премахване на допълнителен поток от вашия първоначален уебсайт. Но дръжте се! Не всичко е перфектно.

Лошото

С тази новооткрита свобода има безброй възможности и множество функции за привличане на вниманието. Изведнъж избраният от вас лесен и конструктор на уебсайтове се включи и се преуморите. Толкова много, за да науча! Толкова малко време!

За кого всъщност е Wix

Трябва да използвате Wix, ако искате да плъзнете и пуснете, но също така имате малко търпение, за да отделите време, за да овладеете функционалността на Wix. След като Wix се овладее, това е мощен инструмент, който ще ви позволи да превърнете празно платно в произведение на изкуството.

Повечето хора, които искат да създадат свой собствен уебсайт, трябва да използват Wix. Единствените хора, на които бих посочил посоката на Squarespace и Weebly, са тези, които искат обикновен уебсайт без разсейване. Без суетене.

По принцип готините деца използват Wix.

Нека го разрушим

Редакторът

lourdes twitter ms word meme

Положителната страна на редакторът е, че е толкова просто, колкото се получава. Редакторът е нещо, което можете да вземете веднага и да бъдете наполовина прилични. Има няколко трика и по-фини неща, които трябва да научите, но в по-голямата си част е лесно да правите каквото искате.

Възрастовият проблем при преместването на елементи около софтуера е, че има вероятност той да пречи на други елементи в близост. Това не е толкова драматичен софтуер като Microsoft Word, но все пак може да причини няколко проблема.

Проблемите, които се сблъскаха, се отстраняват лесно. За щастие има инструменти като отмените, повторно, щракане към мрежа и влачене на котва. По-долу е даден пример за проблемите, които обикновено се появяват. Когато променим размера на шрифта на една секция – логото на заглавката също е необяснимо увеличено.

Редакторът на Wix е също толкова лесен за използване като всеки друг редактор там. С редактора на Wix има просто Повече ▼. Колкото повече е забавно обаче – обещаваме.

С пълната свобода на дизайна има някои страхотни функции в редактора, които не могат да бъдат направени в повечето създатели на уебсайтове и са изключително трудни за вграждане в уеб сайтове, създадени по поръчка. Възможността на Wix да хвърля видеоклипове и анимация навсякъде и където и да е следващо ниво функция порно Според нас.

Свидетелствата с някои от проблемите с форматирането не са прекъсвачи. Проблемите се случват, но те винаги се коригират лесно и си заслужават за пълния редактор на празни платна. Също така лекотата на използване на редактора е прекрасна. Споменахме ли, че просто плъзнете глупостите, които искате, на местата, които искате, и след това ги оставете там? Това е страхотно!

елементи

Моля, уведомете ни дали има елементи, които искате да добавите към уеб страница и не е налична в Wix. Опитахме и не можахме да намерим нещо, което искахме да направим, че не беше достъпно. Ако се свържете с екипа за поддръжка във фирмата, те вероятно ще добавят функцията възможно най-бързо.

Нелепо количество възможности е това, което получавате с Wix. Списъкът с елементи за добавяне е потресаващ.

елементи

Така. много. Настроики.

Въпреки че това позволява възможността да персонализирате уеб страницата по всякакъв възможен начин, тя също може да бъде непосилна. Менютата и малките икони има във всяко кътче на Wix. Търсенето на опция за редактиране на аспект на страницата може да се появи на място, което никога не бихте помислили да изглеждате.

Има доста елементи, които задават Wix в горния ешелон на строителите на уебсайтове. Най-добрият и най-приятен елемент трябва да бъде видео фонът. Можете да вземете телефона си, да запишете кучето си да ближе неговите долни битове и да го направите на фона на вашия уеб сайт за модерно изкуство.

Други елементи, които си струва да се споменат, са лентите и галериите с пълна ширина. Ивиците с пълна ширина ви позволяват да организирате уебсайта си в най-чистите секции с красиво структурирано оформление.

Галерии (видени по-долу) ви позволяват да вземете един куп снимки и да ги хвърлите заедно по естетически приятен начин. Няма да използвам същия пример като за фоновите видеоклипове – но разбирате.

wix галерия изглед

Теми

Един странен аспект на Wix, който трябва да се спомене, е този не можете да промените темата си. Повечето създатели на уебсайтове ви позволяват да използвате една тема за известно време и когато искате да изпробвате друга, просто я превключвате.

Предполага се, че темите се превеждат на мобилни добре. В по-голямата си част – както всеки друг създател на уебсайт, той не работи перфектно. Може да се наложи да влезете и да промените няколко неща.

Появява се позната тема – има милион опции. Най-хубавото на Wix е, че наистина можете да направите уебсайта си ваш. Проблемът е, че може да е трудно да намерите това, което търсите, и много опции ще ви помолят да попитате защо съществуват и кой ги използва.

Знание

Ако се чувствате претоварени, Wix ви покри. Съвет за по-добро използване на всеки софтуер: Използвайте проклетата им база от знания. Гарантирам всеки път, когато бъде зададен въпрос, екипът за поддръжка на клиенти на Wix написа статия в базата знания, за да отговори на този въпрос.

Защо знам това? Защото помощният център на Wix е епичен. Изборът на частта за редактор на помощния център води до стотици статии. Стотици! Да разберете как да използвате някоя функция, можете да направите, като отидете в помощния център и потърсите това, което търсите. Те дори ще ви научат на неща за SEO, ако искате да го прочетете. Wix наистина ви покри.

Blogging

как да създадете сайт за блоговеСтраниците за блогове са нещо като обратното на останалата част от Wix по някаква причина. Опциите за блогове за създателя на уебсайтове са толкова прости, колкото и да идват. Това е основно структуриран текстов редактор, който ви позволява да добавяте изображения. Не се оплаквам, тъй като мисля, че разделът на блога работи най-добре по този начин.

Wix все още предлага всичко, което бихте могли да искате като собственик на блог. Тя позволява на автори, категории, чернови, корични снимки, броячи на огледи, аватари, като броячи и да четат прогнози за времето.

SEO

Wix има доста лоша SEO репутация в страхотната мрежа. Основната причина за това е, защото преди 2016 г. Wix е построен по Flash технология, което наистина е лошо за SEO. Wix имаше и няколко други проблема със структурите на URL и добавянето на alt атрибути.

Въпреки че Wix все още не е най-добрият, що се отнася до SEO – Джон Мюлер, старши служител в Google, заяви: „Уеб сайтовете на Wix работят добре в търсене.“ Какво друго можете да поискате от строител на уебсайтове? Ако използвате Wix, има вероятност да не сте експерт по SEO, така че за вас може да е добре.

Wix предлага това, което повечето потребители ще искат или имат нужда от SEO. Опциите за персонализиране на мета заглавия и описания и свързване с различни SEO инструменти. Въпреки че няма да подпалите света с безумни SEO възможности – Wix все още може да свърши работата.

Единственият път, когато Wix трябва да се избягва, е наистина да планирате да се справите с SEO. Обикновено това не е така за хората, които използват строители на уебсайтове.

Ценообразуване

Wix няма безплатна пробна версия. Какво по дяволите!? Безплатна пробна версия? Защо няма?

Това е просто защото уебсайт, създаден от Wix, може да се използва безплатно – завинаги.

Когато използвате безплатната версия на Wix, вашето име на домейн ще има този формат: username.wixsite.com/siteaddress. За да използвате персонализиран домейн, ще трябва да надстроите до Premium план.

Wix-планове

Премиум планът включва безплатна година на хостинг на домейн отгоре на всички други предлагани предимства, както и опцията за закупуване на G Suite на Google, който да използвате персонализиран имейл адрес.

Wix наистина се оскъпява, но цената определено си заслужава, ако не сте технически здрави. Изравняването с Wix може да ви помогне да изравните уебсайта си по няколко различни начина. Всеки ред предлага значими предимства. Средните нива обикновено са достатъчни за повечето абонати.

Изкуствен дизайн интелигентност

Wix ADI е първата по рода си и все още е в начален стадий – и в резултат това, което е обещано, е малко по-кратко, за да бъдем честни. Това, което прави ADI, ви задава различни въпроси и го прилага към алгоритъм, който създава сайт за вас. Той отнема всички опции на елемент, теми и оформления и грабва от всяка комбинация.

Какво е обещано: ADI в момента обещава зашеметяващ сайт, който е единствен по рода си.

Какво да очаквам: Това, което ADI наистина прави, е да ви даде солиден начален старт във вашия уеб дизайн, просто не очаквайте той да обхване целия процес.

Вместо да отделяте време да разгледате всички теми и оформления, софтуерът избира за вас въз основа на предпочитанията и зададените въпроси. Това е функция за спестяване на време и смекчаване на решенията – и в това няма нищо лошо. С времето този инструмент може да се надява да стане много повече.

ЧЗВ

Wix по-добър ли е от WordPress?

Краткият отговор е „не“. По-дългият отговор е, че може да бъде. Ако искате да персонализирате уебсайта си без солидна крива на обучение, тогава Wix е по-добра от WordPress за вас. WordPress е дълбоко гмуркане в изграждането на уебсайтове, докато Wix е нещо като навлизане в плиткия край и флирт с идеята за плуване в дълбокия край.

Уебсайтът на Wix наистина ли е безплатен?

Wix има безплатна версия, но името на вашия домейн ще има този формат: username.wixsite.com/siteaddress. За да използвате персонализиран домейн и да отключите много функция, ще трябва да изберете платен план.

Как да получа безплатно име на домейн от Wix?

Безплатно име на домейн е достъпно, след като изберете платен план. Все още трябва да плащате за плана на Wix, но те хвърлят име на домейн безплатно – за една година.

Колко е домейнът Wix след безплатната година?

Името на домейна ще ви струва $ 14,95 за годината след изтичане на безплатната ви година. Тази цена е сравнително конкурентна с други хостинг платформи.

заключение

Невероятните 88% от хората, които са използвали Wix, силно биха го препоръчали на приятел. В този момент бих казал, че сме приятели – и бихме искали официално препоръчвам Wix за теб.

Ако имахме време, щеше да има кокетна церемония с тромпети и конфети. Знаем, че трябва да стигнете до изграждането на уебсайта си, така че повече няма да ви задържам. Преминете към страницата с цени и планове на Wix, за да започнете.

Референции и графични кредити:

  • Spericorn.com
  • EmailBoster.com
  • ClearEditorial.co.uk
  • RSWebsols.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector