Wix áttekintés – 3 tudnivaló a Wix használata előtt (2020)

Nekünk: “Mit akarsz?”


Te: “Szeretnék weboldalt létrehozni!”

Nekünk: „Ó fiú, milyen szórakoztató. Sok lehetőség van odakint.

Ön: „Mondja meg, melyiket használja. MOST!!!!”

Nekünk: “Jeez remek, nyugodjon meg. Szeretne HTML-t tanulni, és teljesen testreszabni a webhelyét, vagy inkább kész sablonok használatával húzza-e át “

Te sem. Teljes mértékben testreszabom a weboldalamat, és ha arra késztetsz, hogy HTML-t tanuljak, meggyilkollak. “

Webfejlesztés vektor kép

Nekünk: “Oké … azt hiszem, akkor a Wixről kellene beszélnünk.”

Feltételezem, hogy így zajlik egy beszélgetés köztünk. Nem tudom, miért vagy potenciális gyilkos ebben a forgatókönyvben, de a webfejlesztés az embereket őrült dolgokra késztetheti. A nagy hír az, hogy nem kell megölnie senkit, hogy megkapja a kívánt weboldalt! Ju Hú! ð ??????

Az alulról lefelé

Végül, ha tömeges testreszabási funkciókat keres, miközben képes lenyűgöző weboldalt létrehozni kódolás és extra fejfájás nélkül, akkor a Wix-nek feltétlenül a legfontosabb versenyzőnek kell lennie..

Kik a weboldalkészítők?

Épület egy weboldal vektor képÍrja be: Weboldal-készítők. A Wix-hez hasonló weboldal-készítők lényege, hogy hagyja valakinek a weboldal gyors létrehozását azáltal, hogy szükség van bármilyen előzetes webfejlesztési ismeretekre..

Annak ellenére, hogy a Wix az egyik legismertebb weboldal-készítő és nagyon jó tárhely-platformmal rendelkezik, megvannak a korlátai. Mint weboldal készítő, A Wix egyszerű és a természetben könnyen használható. Van azonban még egy kis tanulási görbe.

A Wix az emberek számára készült, akik szeretnék testreszabni minden az új webhelyen. Ha azt szeretné, hogy webhelyet készítsen, amely egyedül is fantasztikusan néz ki – Wix az első számú. Mindezt a sebesség és a funkcionalitás feláldozása nélkül.

Húzza-ejtse le

drag-drop-vektor

Számos olyan weboldal-fejlesztési szolgáltatás működik, mint például a Squarespace és a Weebly, amelyek drag and drop funkciókkal rendelkeznek. Általában a tervezési felület annyira egyszerű, amennyire csak lehet.

Vet egy elemet, amelyet fel szeretne építeni az oldalra, és húzza be a előre beállított rács.

Ideális szerkesztésre, amely a sebességet és a könnyű használatot prioritássá teszi, miközben hiányzik a testreszabás. De mi történik, ha az előre beállított hálózatot elveszik? Káosz?

Azt gondolnád, de nem Wix-szel.

Bármi készítésének szabadsága

A Wix (amiről tudunk) nem okoz tüzet, ám őszintén szólva, egy kis káosz vezet be. Wix szerint bármi lehetséges a weboldal készítőjével.

Ez a kissé szokatlan zóna, amelyet a Wix lakik. Nem csak drag-and-drop funkcionális weboldal készítő, hanem bármilyen elemet bárhova elhelyezhet, és szinte bármit megtehet.

A Wix szoftvere ma már több mint 20 millió webhelyet bocsát ki, így nyilvánvalóan jól csinálnak valamit. Vannak más weboldal-készítők is, amelyek előre beállított rács nélkül működnek, de valóban szörnyűek az elemek kölcsönhatásában.

A jó

felhasználóbarát oldalKülönböző programok használatakor gyakran arra gondoltam, hogy „bárcsak meg tudnék csinálni bla bla bla”. A Wix-szel – a „bla bla bla” mindig létezik. Őszintén szólva nem hiszem, hogy elhagytak volna bármit, amit a legjobb weboldal-készítőkkel szeretnének tenni.

A webhely létrehozásakor úgy is kinézheti, ahogy szeretné, hogy kinézzen, és a webhely konfigurációja a fedélzeti beépítéssel kombinálva vannak legjobb az osztályban. Miután valóban elindult a Wix-szel – meglehetősen intuitív és könnyen használható, ami anomália sok építőmesternél.

További említésre méltó szempont a mobil élmény. Időről időre a mobil webhelyet külön-külön meg kell változtatnia az asztali verziótól. Ez viszonylag fájdalommentes, és segít eltávolítani az extra webhelyet. De várj! Nem minden tökéletes.

A rossz

Ezzel az újonnan megtalált szabadsággal számtalan lehetőség és számos figyelemfelkeltő szolgáltatás található. Hirtelen a választott egyszerű, drag and drop weboldal készítő bekapcsolta magát, és elkápráztatottá válik. Annyi tanulni! Ilyen rövid idő alatt!

Ki a Wix valójában

A Wix-et kell használnia, ha húzni akar, de van némi türelme, hogy időt szánjon a Wix funkcionalitásának elsajátítására. Miután Wix elsajátította, ez egy hatalmas eszköz, amely lehetővé teszi az üres vászon műalkotássá történő alakítását.

A legtöbb ember, aki saját weboldalt kíván létrehozni, használja a Wix-et. Az egyetlen ember, akit a Squarespace és a Weebly irányába mutatnék, azok, akik egyszerű figyelmet nem igénylő webhelyet akarnak. Semmi gond.

Alapvetően a jó gyerekek a Wix-et használják.

Lebontjuk

A szerkesztő

lourdes twitter ms szó mém

A pozitív oldala a szerkesztő az, hogy annyira egyszerű, ahogy kap. A szerkesztő olyasmi, amit azonnal felvethet, és félúton tisztességes lehet. Néhány trükköt és finomabb dolgot meg kell tanulni, de általában könnyű megtenni, amit csak akar.

A szoftverek körüli elemek mozgatásával kapcsolatos régi probléma az, hogy van esély arra, hogy megzavarja a közeli más elemeket. Nem olyan drámai szoftver, mint például a Microsoft Word, ám ez néhány problémát okozhat.

A felmerült kérdések könnyen orvosolhatók. Szerencsére vannak olyan eszközök, mint a visszavonás, az újracsomagolás, a rácsra rögzítés és a horgonyhúzás. Az alábbiakban bemutatunk egy példát a kérdésekre, amelyek általában felbukkannak. Ha megváltoztatjuk az egyik szakasz betűméretét – a fejléc logója is megmagyarázhatatlanul kibővül.

A Wix szerkesztője ugyanolyan könnyen használható, mint bármely más odakinn szerkesztő. A Wix szerkesztőjével csak van több. Minél inkább szórakoztató – ígérjük.

A teljes tervezési szabadsággal a szerkesztő néhány fantasztikus funkcióval bír, amelyet a legtöbb weboldal-készítőnél nem lehet megtenni, és amelyet rendkívül nehéz beépíteni az egyedi weboldalakba. A Wix képes bárhol és bárhol videókat és animációkat dobni következő szintű pornójáték véleményünk szerint.

A formázási problémák némelyike ​​nem foglalkozik megszakítókkal. A problémák előfordulnak, de mindig könnyen javíthatók és megéri a teljes üres vászonszerkesztő számára. Ezenkívül a szerkesztő egyszerű használata is csodálatos. Megemlítettük, hogy csak húzza a kívánt szart a kívánt helyekre, majd hagyja ott őket? Ez szuper!

Elements

Kérjük, tudassa velünk, ha vannak olyan elemek, amelyeket hozzáadni szeretne egy weboldalhoz, és amelyek nem érhetők el a Wix-en. Megpróbáltuk, és nem találtunk semmit, amit meg akartunk csinálni, ami nem volt elérhető. Ha felveszi a kapcsolatot a cég támogatási csoportjával, akkor valószínűleg addig fogja hozzáadni a funkciót, amilyen gyorsan csak lehet.

Nevetséges lehetőségeket kínál a Wix. A hozzáadandó elemek listája megdöbbentő.

elemek

Így. Sok. Opciók.

Bár ez lehetővé teszi a weboldal testreszabásának lehetőségét, ez is lenyűgöző lehet. A menük és a kis ikonok a Wix minden sarkában és rekeszében megtalálhatók. Az oldal egy elemének szerkesztésére vonatkozó opció keresése olyan helyen jelenhet meg, amelyre soha nem gondolja.

Nagyon sok elem állítja be Wix be a weboldal-építők felső szintjébe. A legfrissebb és legközelebbi elemnek a videó hátterének kell lennie. Megragadhatja a telefonját, rögzítheti, hogy kutyája nyalogatja az alsó részeit, és a modern művészeti webhely hátterévé teheti..

További említésre méltó elemek a teljes szélességű szalagok és galéria. A teljes szélességű szalagok lehetővé teszik webhelyének a legtisztább részekbe rendezését, gyönyörűen felépített elrendezéssel.

A galériák (lásd alább) lehetővé teszik, hogy megragad egy csomó képet, és esztétikailag összehozhassa őket. Nem ugyanazt a példát fogom használni, mint a háttér videókhoz -, de megkapod az ötletet.

wix galéria nézet

Témák

A Wix egyik furcsa aspektusa, amelyet meg kell említeni, az nem változtathatod meg a témád. A legtöbb weboldalépítő lehetővé teszi egy téma használatát egy ideig, és amikor egy másik témát akar kipróbálni, akkor csak átkapcsolja.

A témáknak várhatóan jól kell fordítaniuk őket mobilra is. Leginkább – akárcsak minden más webhely-készítő -, nem működik tökéletesen. Lehet, hogy be kell mennie és meg kell változtatnia néhány dolgot.

Megjelenik egy ismerős téma – millió lehetőség van. A Wix esetében a legjobb dolog az, hogy valóban saját webhelyévé teheti webhelyét. A probléma az, hogy nehéz lehet megtalálni, amit keres, és sok lehetőség esetén felteszi a kérdést, hogy miért léteznek, és ki használja őket.

Tudásbázis

Ha túlterheltek, Wix fedezte magát. Tipp a szoftver jobb felhasználásához: Használd az átkozott tudásbázist. Minden alkalommal, amikor kérdést felteszek, garantálom, hogy a Wix ügyfélszolgálat tudásbázis-cikket írt a kérdés megválaszolására.

Miért tudom ezt? Mert a Wix Súgó epikus. A súgó Szerkesztő részének kiválasztása cikkekhez vezet. Több száz! Bármely szolgáltatás használatának kitalálásához meglátogathatja a súgót és keresheti meg, amit keres. Még a SEO-ról is tanítanak neked dolgokat, ha el akarják olvasni. Wix valóban fedezi magát.

Blogolás

hogyan lehet weboldalt felépíteniA blogoldalak ilyenek a Wix többi részének ellentéte akármilyen okból. A weboldal készítője a blogkészítési lehetőségek olyan egyszerűek, mint ahogy jönnek. Alapvetően egy strukturált szövegszerkesztő, amely lehetővé teszi képek hozzáadását. Nem panaszkodom, mivel szerintem egy blogrész működik a legjobban.

A Wix továbbra is mindent kínál, amit blogtulajdonosként szeretne. Ez lehetővé teszi a szerzők, kategóriák, vázlatok, borítóképek, nézetszámlálók, avatárok, mint számlálók, és az időbecslések olvasását.

SEO

A Wixnek nagyon rossz SEO reputációja van a nagy interneten. Ennek fő oka az, hogy a 2016 előtti Wix Flash technológiára épült, ami valóban rossz a SEO számára. A Wix-nek néhány további problémája volt az URL-struktúrákkal és az alt attribútumok hozzáadásával.

Miközben a Wix továbbra sem a legjobb a SEO szempontjából – John Muller, a Google egyik vezető alkalmazottja azt mondta: „A Wix weboldalai jól működnek a keresésben”. Mit kérhet még egy weboldal-készítőtől? Ha Wix-et használ, akkor valószínűleg nem vagy SEO-szakértő, tehát a bírság jó lehet az Ön számára.

A Wix azt kínálja, amit a legtöbb felhasználó igényel vagy igényel SEO-ra. A meta címek és leírások testreszabásának és a különféle SEO eszközökhöz való kapcsolódásának lehetőségei. Miközben őrült SEO képességekkel nem fogja világítani a világot – Wix továbbra is elvégezheti a munkát.

A Wix-et csak akkor szabad elkerülni, ha tényleg azt tervezi, hogy mindent elindít SEO-val. Ez általában nem igaz azokra az emberekre, akik elsősorban webhely-készítőket használnak.

Árazás

Wix nem rendelkezik ingyenes próbaverzióval. Mi a fene!? Nincs ingyenes próbaverzió? Miért nincs ilyen??

Egyszerűen azért, mert a Wix által létrehozott webhely örökre ingyenesen használható.

A Wix ingyenes verziójának használatakor a domain név a következő formátumban lesz: username.wixsite.com/siteaddress. Az egyéni domain használatához frissítenie kell egy prémium csomagot.

wix-tervek

A prémium csomag magában foglalja a domain tárhelyének egy ingyenes évét az összes többi kínált előny mellett, valamint a Google G Suite használatának megvásárlására vonatkozó lehetőséget egyéni e-mail cím.

A Wix drága lesz, de az ár egyértelműen megéri, ha nem vagy hozzáértő. A Wix-szel történő kiegyenlítés néhány különböző módon segíthet a webhely szintjében. Minden egyes szint jelentős előnyöket kínál. A középszint általában a legtöbb előfizető számára elegendő.

Mesterséges tervezési intelligencia

A Wix ADI az első a maga nemében, és még gyerekcipőben jár, és ennek eredményeként az ígéret egy kicsit elmarad a becsületességtől. Amit az ADI tesz, különféle kérdéseket tesz fel, és ezt egy algoritmusra alkalmazza, amely webhelyet hoz létre az Ön számára. Az elem, a témák, az elrendezések és az összes kombináció minden lehetőségét igénybe veszi.

Mit ígérnek: Az ADI jelenleg egy egyedülálló lenyűgöző webhelyet ígér.

Mi várható: Az ADI valójában az, hogy szilárd előnyt jelent a webdizájnban, csak ne várja el, hogy az lefedi a teljes folyamatot.

Ahelyett, hogy időt fordítana az összes téma és elrendezés áttekintésére, a szoftver kiválasztja az Ön számára a preferenciák és a feltett kérdések alapján. Időmegtakarítást és döntést enyhítő funkció – és ebben nincs semmi baj. Idővel ez az eszköz remélhetőleg sokkal többré válik.

GYIK

A Wix jobb, mint a WordPress?

A rövid válasz nem. A hosszabb válasz az, hogy lehet. Ha azt szeretné, hogy webhelye nagymértékben testreszabható legyen szilárd tanulási görbe nélkül, akkor a Wix jobb, mint az Ön számára a WordPress. A WordPress egy mély merülés a weboldal készítésébe, míg a Wix olyan, mintha a sekély végbe gázolna, és flörtöl a mély végébe történő úszás gondolatával..

A Wix webhely valóban ingyenes?

A Wix-nek egy ingyenes verziója van, de domain nevének formátuma lesz: username.wixsite.com/siteadress. Az egyéni domain használatához és a sok szolgáltatás feloldásához ki kell választania egy fizetett tervet.

Hogyan szerezhetek be ingyenes domain nevet a Wix-től?

A fizetett terv kiválasztása után ingyenes domain név érhető el. Még mindig fizetnie kell a Wix-tervért, de ingyenesen dobnak be egy domain nevet – egy évig.

Mennyibe kerül a Wix domain a szabad év után?

A domain név 14,95 USD-t fog fizetni egy év után, amikor a szabad év lejárt. Ez az ár viszonylag versenyképes más host platformokkal.

Következtetés

A Wix-et használó emberek hihetetlen 88% -a nagyszerűen ajánlana egy barátjának. Ezen a ponton azt mondanám, hogy barátok vagyunk – és szeretnénk hivatalosan ajánlom a Wix-et neked.

Ha lenne időnk, rendezett szertartás lenne trombitákkal és konfettekkel. Tudjuk, hogy el kell kezdenie webhelyének felépítését, így már nem foglak tovább tartani. Keresse fel a Wix árképzési és tervezési oldalát az induláshoz.

Referenciák és képösszegek:

  • Spericorn.com
  • EmailBoster.com
  • ClearEditorial.co.uk
  • RSWebsols.com
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector