Kuinka varmistaa esteettömyys jokaiselle online-yleisölle

Vuodesta 2012 lähtien interaktiivisen saatavuuden mukaan verkossa oli aktiivisesti noin 7,6 miljoonaa kuulovammaista verkkokäyttäjää. 8,1 miljoonalla käyttäjällä oli näkövammaisia ​​ja 15,2 miljoonalla kognitiivinen, psyykkinen tai emotionaalinen toimintahäiriö. Tämän monenlaisten kykyjen ja ainutlaatuisten tarpeiden avulla palveletteko riittävästi verkkosivustosi koko yleisöä?


Miksi saavutettavuus on tärkeää?

Saatat ajatella, että koska verkkosivustollasi on kirjoitettua tekstiä, videoleikkeitä ja selkeitä valikkotoimintoja, olet selkeä kaikkien käyttäjien pääsyn ylläpitämiseksi. Yli 57 miljoonalla amerikkalaisella on kuitenkin vamma, joka vaikuttaa heidän kykyyn navigoida verkossa. Lisäksi tämä on vain yksi maa globaaleilla markkinoilla.

Tämän “vähemmistön” huomioon ottamiseksi verkkosivustosi suunnittelussa, julkaisemisessa ja mukauttamisessa on tärkeää tarkastella kaikkia kykyjä. Jos asenne on monimuotoisempi ja avoin mieli, yrityksesi ensimmäinen yritys asiakassuorittamiseen alkaa ennen kuin he edes tekevät ostoksen..

Yleisösi on jo monimuotoinen, ja kaikilla käyttäjillä on erilaisia ​​kokemuksia sivustostasi. Kuurot ihmiset vuorovaikutuksessa median kanssa ovat erilaiset kuin kuulevat. Värisävyiset ihmiset reagoivat kuviin ja tekstiin eri tavalla kuin joku, joka näkee jokaisen sävyn selvästi. Traumaattisista aivovaurioista kärsivät väestöt voivat kokea laukaisevan tunteita kuvista tai videosisällöstä.

Suunnitellun yleisön kaventumisen, yrityksen brändiviestien mukaisten markkinointimateriaalien luomisen ja markkinoidesi kulttuuritarpeita tunnustavan verkkosivuston avaamisen välillä olet todennäköisesti unohtanut vammaisten ihmisten segmentin..

Esteettömyys on tärkeätä sekä tuloksellesi että suhteellesi asiakkaisiin. Tarjoamalla mukauttava verkkosivusto, joka ottaa huomioon muiden tarpeet, asetetaan yrityksellesi monimuotoisuuden tietoisena. Ei ole parempaa tapaa näyttää asiakkaillesi kiinnostavia heidän tarpeitaan kuin suunnitella verkkosivusto, joka palvelee näitä tarpeita.

Kuva mantasmagorical lisensoitu Morguefilessa

Mitä saavutettavuus tarkoittaa??

Saavutettavuuden määritelmä kattaa kyvyn saavuttaa tai päästä sisään, kyvyn hankkia tai käyttää helposti ja kyvyn ymmärtää tai arvostaa. Vammaisten yleisöjen tavoittaminen on ensimmäinen askel verkkosivustollesi helpon selaamisen helpottamisesta.

Jollei näkövammaista, liian suuri teksti tuottaa vain turhautumista. Verkkosivustolle, joka on värisäteinen, normaalista mustasta valkoisesta poikkeavan tekstin lukeminen ansaitsee vain korkeammat poistumisprosentit.

Joten miten voit majoittaa suuren osan tästä ainutlaatuisesta vähemmistöstä? Tarkastelemme vaiheita, jotka voit tehdä verkkosivustosi luomiseksi asiakkaiden tarpeiden perusteella, mukaan lukien kuulovammaiset, näkövammaiset, autistiset ihmiset ja ihmiset, joilla on kognitiivisia vammoja tai häiriöitä, kuten posttraumaattiset stressihäiriöt. (PTSD). Jotkut yrityssivustojen WordPress-teemat ottavat jo seuraavat huomioon, mutta ne ovat tällä hetkellä harvinaisia.

Verkkosivujen suunnittelu kuuroutta ajatellen

Lisa Herrod A List Apartissa väittää vastauksena hyvää tarkoittaville verkkosuunnittelijoille, jotka antavat viltti suosituksia kuuroille vieraita palveleville verkkosivustoille. Kuuroisuus on enemmän kuin sokeuden vastakohta..

Vaikka ”kuuro tai sokea” saattaa vaikuttaa olennaiselta kontrastilta, Herrod selittää, että kuuroksi oleminen on paljon monimutkaisempi kokemus kuin monet kuulevat ihmiset ymmärtävät. Ensinnäkin kuuron ja kuurojen yhteisön välillä on ero.

Pohjimmiltaan sana kuuro (pienillä d-kirjaimilla) kattaa kaikki kuulovammaiset. Sana Kuuro (isoilla D-kirjaimilla) kattaa kuitenkin koko kuurouden yhteisön ja kulttuurin, johon monet kuurot ihmiset tunnistavat.

Kuurous on “vammaisuus” -luokan osajoukon sijasta erillinen kulttuuri kuulevien ihmisten kulttuurista. Vaikka puhuttu kieli voi kääntyä ASL: ksi (amerikkalainen viittomakieli), ASL on aivan eri kieli kuin puhuttu englanti.

Kuva: Anna Vander Stel Unsplash-kuvassa

Strategia kuurojen käyttäjien vastaanottamiseksi

Mitä kuurouden kulttuurierot merkitsevät verkkosivustojen suunnittelijoille ja yritysomistajille? Se tarkoittaa, että pelkkä äänisisällön kirjoittaminen ei riitä saavuttamaan kuuroille yleisöille. Tekstityksen ja tekstityksen kanssa median taustalla oleva viesti voi vääristyä.

Tekstitykset ja tekstitykset ovat positiivinen ensimmäinen askel kohti saavutettavuutta, mutta myös sisällön kääntäminen ASL: ksi on tärkeää. Kirjoittaminen voi kattaa perusteet, mutta käännös auttaa viestiäsi toimittamaan tarkemmin.

Herrod ehdottaa, että kuurojen yhteisön omaksumiseksi verkkosivustojen omistajat keskittyvät kuurouteen kulttuurina eikä vammaisuudeksi. Hyödynnä tätä ainutlaatuista kulttuuria samalla tavalla kuin kulttuuri, joka käyttää toista puhuttua kieltä, jota et puhu sujuvasti.

Seuraamalla Herrodin neuvoja sekä media- että verkkokirjoittamisesta, seuraavat strategiat auttavat tekemään verkkosivustostasi paremmin kuurojen yhteisön saataville:

Multimedia

  • Yritetään käyttää viittomakielen tulkkeja videovälineissä
  • Käytä transkriptiota ja tekstitystä varmuuskopiona tai ensisijaisena välineenä, jos viittomakielen tulkkeja ei ole saatavana
  • Sisällytä äänitehosteiden transkriptio tarvittaessa

Kirjallinen sisältö

  • Vältä synonyymejä, slängejä ja sanamuotoja, jotka saattavat hämmentää ihmisiä, joiden äidinkieli ei ole englanti
  • Käytä otsikoita ja alaotsikoita
  • Tee ensin huomautuksesi, sitten selitä se
  • Käytä lyhyitä linjapituuksia
  • Sisällytä luettelomerkit
  • Käytä aktiivista ääntä
  • Anna määritelmät yksinkertaisella tavalla

Verkkosivun suunnittelu näkövammaisille kävijöille

Teknologian kehittyessä ja laajentuessa avustava tekniikka kasvaa yhtä nopeasti. Nykyaikainen ohjelmisto auttaa näkövammaisia ​​ihmisiä navigoimaan verkkosivustoilla, shoppailemaan verkossa ja jopa lukemaan ja luomaan tekstiviestejä.

Sinä tai graafisen suunnittelutiimisi olet viettänyt valtavasti aikaa hiomalla verkkosivustosi grafiikkaa ja asettelua. Värimaailma, fonttien käyttö ja kuvien sisällyttäminen kaikki lisäävät verkkosivustosi ja siten online-liiketoiminnan elinkelpoisuutta.

Mutta oletko miettinyt mitä vierailijat “näkevät” kun he eivät näe? Monille verkkosivujen käyttäjille, joilla on näkövammaisia, verkkosivusto, jolla ei ole asianmukaista majoitusta, on hyödytön. Näin voit muokata verkkosivustoasi omaksumaan sen sijaan, että hylkäät näkövammaisia ​​kävijöitä.

Kuva DodgertonSkillhause lisensoitu Morguefile-luettelossa

Strategia näkövammaisille kävijöille

Amerikan sokeiden säätiö ehdottaa ryhtyvänsä moniin vaiheisiin palvelemaan yleisöä, joka ei voi katsella tavanomaisia ​​verkkosivuja. Osallistava kokemus on heidän suosittelemansa strategiat sivustosi saapumisesta.

Merkitse kaikki kuvat

Ihannetapauksessa käytät alt = -tunnisteita riippumatta siitä, haluatko mukauttaa näkövammaisia ​​yleisöjä vai et. Jos et ole vielä omaksunut tätä tapaa, kuvan kuvausten käyttäminen jokaisen kuvan vaihtoehtoisessa tekstikentässä auttaa optimoimaan sivusi myös hakukoneille.

Kun olet lisännyt alt = tunnisteet jokaiselle kuvalle, katsele verkkosivustoasi ilman kuvia ja katso, ovatko kuvaukset järkeviä. Tavoitteena on luoda kuvauksia, joista on apua ihmisille, jotka käyttävät apuvälineitä verkkosivujen lukemiseen.

Etikettisivun rakenne

Jos verkkosivustojen kävijät käyttävät avustavaa tekniikkaa, näihin keinoihin on edelleen rajoituksia. Sivusi rakenteen merkitseminen antaa kävijöille tietää missä he ovat sivullasi ja mitä he aikovat napsauttaa.

Helpota tätä prosessia käyttämällä paitsi visuaalisia vihjeitä ihmisille, jotka näkevät ne, mutta myös sisällyttämällä HTML-merkinnät yksinkertaisempaan navigointiin. Kaikkien verkkosivustosi osien, jotka ovat visuaalisesti erotettavissa painotuksista, tulisi saada etikettipainotus vain kuulokäyttäjille.

Käytä Tyhjennä linkit

Monet verkkosivustosi kävijät lukevat vain linkkitekstiä ja etsivät jotain tarkkaa. Anna näkövammaisille kävijöille mahdollisuus löytää linkkejä verkkosivustollesi ilman arvauksia.

Rajoita ei-HTML-muotoiluelementtejä

Luovien visuaalisten koristeiden käyttäminen ei palvele kaikkia yleisöjä, ja se voi häiritä verkkokokemusta kävijöille, jotka eivät näe niitä. Harkitse verkkosivustosi muita kuin HTML-elementtejä ja sitä, ovatko ne todella tarpeellisia. Huomaa myös, että monet käyttäjät, jotka eivät ole näkövammaisia, voivat arvostaa myös puhtaampaa sivua.

Kuva Nick Karvounis on Unsplash

Kotisivujen suunnittelu kognitiivisten vammaisten ihmisille

Kognitiivisiin vammoihin sisältyy erilaisia ​​tiloja, kuten Downin oireyhtymä, traumaattinen aivovamma (TBI), dementia, dysleksia ja huomiovaje (ADD). Jopa posttraumaattiseen stressihäiriöön (PTSD) liittyy psykologisen trauman aiheuttamia pitkäaikaisia ​​kognitiivisia vaikutuksia.

Kansallinen vammaisuuden ja koulutuksen saatavuuden keskus (NCDAE) toteaa, että 14,3 miljoonalla 15-vuotiaalla tai sitä vanhemmalla amerikkalaisella on psyykkinen vamma. Samanaikaisesti yleisö vaatii saavutettavissa olevia ja reagoivia verkkokokemuksia, ja saavutettavuus täyttää molemmat tavoitteet.

Strategiat kognitiivisten vammaisten kävijöiden vastaanottamiseksi

NCDAE: n kolmeen ensisijaiseen ehdotukseen sisältyy keskittyminen siihen, kuinka käyttäjät ovat vuorovaikutuksessa verkkosivuston kanssa ja kuinka reagoiva sivusto on vierailijoiden tarpeisiin. Yleensä verkkosivustosi ei pitäisi vaatia liikaa työtä yleisöltä. Pikemminkin sinun tulisi pyrkiä tehokkuuteen ja vaikuttavuuteen jokaisessa komponentissa.

Käytä avointa mallia

Kuten NCDAE toteaa, oppimisvaikeuksilla voi olla vaikeuksia käsitellä tekstiä ja numeroita sekä navigoida alueellisessa merkityksessä. Siksi selkeän ja siistimmän mallin käyttäminen, joka korostaa tärkeitä navigointiominaisuuksia (valikot ja linkit), auttaa vähentämään ärsykkeiden määrää verkkoympäristössä.

Osoitteen luettavuus ja käytettävyys

Lisäksi, kun kyse on luettavuudesta, verkkosivustosi kopion tulisi osoittaa yleisölle. Useimmissa tapauksissa tämä tarkoittaa noin kahdeksannen luokan lukutasoa. Siksi, vaikka luettavuus on huomioitava verkkosivustosi mukauttamisessa heikosti lukutaitoisille ihmisille, sinun tulisi kirjoittaa jo heti ymmärrettävyyden tasolle alusta alkaen.

Muut menetelmät sulavan sisällön luomiseksi, kuten otsikoiden ja luettelomerkkien käyttäminen, yhden idean laatiminen kohtaa kohden ja rivin pituuden rajoittaminen, palvelevat kognitiivisia vammaisia ​​sekä yleisöä.

Vältä hankaavaa ääntä ja videota

Lopuksi, yksi ainutlaatuinen huomio ihmisille, jotka voivat kärsiä ahdistuksesta tai PTSD-häiriöistä, on videoiden ja äänen käyttö sivuilla, varsinkin jos sivuston käyttäjät eivät voi keskeyttää näitä ominaisuuksia tai poistua niistä. Vältä mahdollisuuksien mukaan esittelevää musiikkia tai videoita, jotka toistavat automaattisesti ja voivat saada käyttäjän suojaamaan.

Verkkosivujen suunnittelu autismin käyttäjille

Autismi-olosuhteet kuuluvat tosin kognitiivisten häiriöiden luokkaan, mutta pelkästään autismi ansaitsee oman luokkansa yleistilan vaihtelusta johtuen. Koska autismi vaihtelee suhteellisen lievästä vaikeaan, erityiset tarpeet voivat vaihdella käyttäjien välillä.

Kansallinen autistinen yhdistys suosittelee kuitenkin muutamia perusvaiheita käyttäjille, joilla voi olla aisti- ja viestintähaasteita, jotka molemmat ovat yhteisiä kaikille autismin variaatioille. Monet näistä vaiheista hyödyttävät tyypillisiä yleisöjä sekä muita vammaisia ​​yleisöjä.

Mahdollistaa aistien tarpeet

Monilla autismissa ihmisillä on taipumus kokea aistihaasteita kohdatessaan ”kiireisiä” ympäristöjä. Pitämällä verkkosivustosi yksinkertaisia ​​navigoinnin apuvälineitä, välttäen samalla grafiikan tai muiden elementtien liikkumista, vältetään ylikuormitus.

Tee verkkosivustosta johdonmukainen

Johdonmukaisuus ja rutiini auttavat usein autistisia ihmisiä ylläpitämään päivittäisiä tapojaan ilman stressiä. Siksi verkkosivusto, jolla on selkeä muotoilu jokaisella sivulla, voi olla sinulle esteettinen, mutta todennäköisesti stressaa autismin kävijällesi.

Käytä suoraviivaista kieltä

Kuten kirjoittaminen kuuroille, myös sisällön kirjoittaminen autismin ihmisille vaatii metaforisen kielen ja sanamuotojen välttämistä. Yritä olla käyttämättä epäselvää kieltä, mukaan lukien sanat, joilla on useita merkityksiä tai synonyymejä, joiden merkitys on epäselvä.

Pyydä käyttäjän testausta

Jos mahdollista, ota autismin ihmiset mukaan testausprosessiisi suunnitellessasi verkkosivustoasi. Varmista, että tarjoat majoitusta ihmisille, jotka matkustavat sijaintiisi tuntemaan olonsa mukavaksi ympäristössäsi. Tähän voi kuulua etukäteisvalmistelut tai vierailut sijaintiin ennen testauksen aloittamista, jotta osallistujat tottuisivat tilaan.

Kuva LiaLeslie lisensoitu Morguefile-luettelossa

Sivustojen saatavuuden lisäämisen edut

Tehtävä voi tuntua pelottavalta, jos verkkosivustosi on jo aktiivinen, mutta askeleiden saavuttaminen kohti hyötyä yrityksellesi ajan myötä. Nykypäivän tekniikka antaa entistä useammille ihmisille mahdollisuuden omaksua ja hyödyntää verkkoa.

Kaiken kaikkiaan se, että verkkosivustosi on käytettävissä monenlaiselle yleisölle, hyödyttää enemmän kuin vammaiset käyttäjät. Ihmiset, joilla on rajoitettu teknologiakokemus, ihmiset, joilla on epätyypillisiä muotoiluja tai näytön kokoisia laitteita, ja kansalaiset, jotka haluavat nopeita, yksinkertaisia ​​ja toimivia verkkosivustokokemuksia, hyötyvät kaikki saavutettavuuden parantamisesta (muistaen, että sivustosi nopeus riippuu myös siitä, kunnollinen web-palveluntarjoaja – olemme tehneet web-hosting-arvosteluita Kanadalle, web-hosting-vertailun Australiaan ja jopa Iso-Britanniaan).

Koska kohdemarkkinoillasi on todennäköisesti kaiken kykyisiä ihmisiä, ei ole syytä sivuuttaa näitä erityisiä ryhmiä verkkosivustosi suunnittelussa ja toteuttamisessa. Pieni ylimääräinen työ tarkoittaa nyt korkeampaa tuottoa myöhemmin, kun ihmiset, jotka voivat helposti käyttää tuotteitasi tai palveluasi, jakavat muun verkkoyhteisön kanssa.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector