SiteGround recensie

Als je al meer dan 2,47 seconden op onze website bent, dan heb je het waarschijnlijk al begrepen – we willen SiteGround.


En voordat je in paniek raakt en met je vingers begint te wijzen, is het antwoord “Nee!”. Wij doen niet werken voor SiteGround en ze sturen ons niet elke maand enorme sponsorcontroles om hun service te promoten.

De reden dat we SiteGround zo leuk vinden, is eenvoudig. Volgens elke meetbare statistiek roken ze de concurrentie zoals Snoop Dogg (of is het Lion? Ik kan het me niet herinneren) California Prime rookt … ��������

Buiten hun belangrijkste concurrent – A2-hosting – er is geen enkel bedrijf op de markt dat kan concurreren met de pure kwaliteit en waarde die wordt geleverd door de overvloedige hostingservices van SiteGround.

Met meer dan een decennium aan ervaring en meer dan 2.000.000 domeinen onder hun toezicht, hebben we SiteGround in de loop der jaren zien evolueren van ‘bleh’ naar ‘OMFREAKINGG!’

Met datacenters verspreid over Azië, Noord-Amerika en Europa, SiteGround heeft de afgelopen jaren een snelle stijging naar de top meegemaakt en terecht.

In deze SiteGround-recensie pellen we de lagen van de spreekwoordelijke ui terug om alle sappige details en cijfers te onthullen over waarom we zo veel van SiteGround houden, zodat u kan beslissen of ze de juiste hostingservice zijn voor uw behoeften.

Laten we erin duiken.

SiteGround Review – Snelle samenvatting

 • Onberispelijke klantenservice
 • Betrouwbare uptime
 • Snelle snelheden
 • Een overvloed aan functies
 • Super betaalbare prijzen

Inleiding tot SiteGround

Halverwege 2013 gaf ik een presentatie tijdens een conferentie in Thailand en nadat de gordijnen waren gevallen, begon ik met een paar aanwezigen te praten. Een paar van hen waren buitengewoon serieus, stelden veel technische vragen over mijn bedrijf en bleven bij bijna elk woord hangen.

De jongens in kwestie waren eigenlijk SiteGround-medewerkers en, na bespreking van mijn webbureau en whitelabel-team, adviseerden ze (uiteraard) hun service als een oplossing voor de problemen die ik had met de bestaande Canadese hostingdiensten.

Ik zal helemaal eerlijk zijn. Ik was sceptisch (om het zachtjes uit te drukken). Ik had in het verleden zoveel flauwe hosts geprobeerd dat ik eindelijk een nederlaag toegaf en mezelf degradeerde tot een eeuwigheid van waardeloze webhosts.

Maar ik klikte echt met de jongens waarmee ik sprak en besloot ze het voordeel van de twijfel te geven. Na twee korte maanden gebruik te hebben gemaakt van hun diensten, Ik heb meer dan 150 websites van mijn klanten overgezet naar SiteGround en heb sindsdien niet meer achterom gekeken.

Ik voordat ik SiteGround gebruik …

Ik vandaag…

De uitzonderlijke service van SiteGround bespaarde mij en mijn bedrijf duizenden dollars en een onberekenbaar aantal uren en in de volgende secties zal ik de technische redenen achter hun superieure service uitleggen.

Hoe we deze gegevens hebben verzameld

In de wereld van webhosting (Frans: Meilleur Hébergement Web), provisie-aangedreven aanbevelingen betekenen precies… jack sh * t. ��

Zonder hardnekkige feiten en gegevens om claims te staven, kunt u er zeker van zijn dat de ‘aanbeveling’ in kwestie voornamelijk wordt gedreven door de wens om snel geld te verdienen aan uw naïviteit … NIET om u een onbevooroordeelde blik op de bedrijf in kwestie.

We krijgen dit …

Gelukkig hebben we met onze volledig geïntegreerde clientbeheersystemen meer dan een decennia aan gegevens kunnen verzamelen over tientallen verschillende hostingservices, waaronder: uptime, downtime, laadsnelheden en meer.

Je kunt de live tracking hier zien. Lees hier meer over ons 4-stappen onderzoeksproces.

En nu ga ik enkele van die sappige nummers met je delen …

SITEGROUND UPTIME

De volgende gegevens zijn verzameld over een periode van ~ 12 maanden van 14 december 2016 tot 13 januari 2019.

Een van de grootste verkoopargumenten van SiteGround zijn ongetwijfeld de waanzinnig betrouwbare uptimes die hun servers bieden. Met een kloksnelheid van 99,92% voor hun gedeelde hostingservice (ook bekend als de ‘goedkope’ hosting), stelt SiteGround niet teleur.

Deze tests werden uitgevoerd met behulp van hun datacenter in Chicago, en de resultaten waren behoorlijk goed, aangezien er slechts 5 korte storingen waren gedurende meer dan 2 jaar. Als je dat overweegt iPage – een van de vaak geprezen “top” Canadese hostingbedrijven – had een uptime van slechts 97,6% (ja, u leest het goed) en meer dan 100 storingen in dezelfde periode, dit is belachelijk laag.

Testen & Beoordeling van de downtime van SiteGround

 • 28-04-2017 – 154 seconden
 • 4/10/2017 – 561 seconden
 • 11/11/2018 – 431 seconden
 • 1/3/2019 – 331 seconden
 • 14-1-2019-430 seconden

Hier zijn enkele records van onze uptime-rapporten voor 2018. Zoals u kunt zien, liggen alle bereiken tussen 99,9% en 100%.

Deze test komt specifiek uit Toronto en werd vorig jaar maandelijks getest op de 23e van elke maand (zoals je kunt zien in de afbeelding hierboven).

Ik denk dat het redelijk veilig is om te zeggen dat met korte uitvaltijden u zich geen zorgen hoeft te maken over uw website gedurende een paar (561 om precies te zijn) seconden.

uptime rapportgegevens

Hier is nog een screenshot van ons dashboard met de uptime van elke individuele site / host in de afgelopen jaren. Vrij solide.

SITEGROUND SNELHEID

Een van de interessante problemen bij het beoordelen van webhostbedrijven is dat veel lezers (ten onrechte) aannemen dat lokale datacenters altijd troef datacenters gestationeerd in het buitenland of in een aangrenzend land. En het is gemakkelijk te zien waarom.

De nabijheid van een datacenter bepaalt in grote mate de snelheid waarmee uw websitegegevens aan uw publiek worden geleverd. Hoe dichter het centrum bij uw eindgebruikers is, hoe minder afstand de informatie moet afleggen en hoe sneller de levering (moet) zijn. Het is echter belangrijk om te beseffen dat kwaliteit met betrekking tot datacenters de nabijheid overtreft.

Helaas werken Canadese datacenters nog steeds om aan de groeiende vraag te voldoen. Hoewel ze met grote sprongen voorlopen op Australische (sorry maatjes) en veel Aziatische datacenters, vertrouwen ze nog steeds op onbetrouwbare en verouderde software, waardoor ze minder effectief zijn dan hun Amerikaanse tegenhangers.

Gelukkig zijn de Noord-Amerikaanse datacenters van SiteGround gevestigd in Chicago en leveren ongelooflijk hoge snelheden aan de noorderburen van het land (ook bekend als YOU!)

Hier zijn enkele van onze testresultaten van Toronto en Montreal:

Niet te armoedig, hè?

De onderstaande schermafbeelding is van een van de eCommerce-websites van onze klant voor en na het overschakelen naar SiteGround. Ik denk dat de grafiek voor zich spreekt.

Als dat niet genoeg is om je te verkopen op de snelheden van SiteGround, dan zijn hier nog een paar tests die we in 2017 en 2018 hebben uitgevoerd vanaf 5 verschillende locaties in Canada.

 • Gemiddelde snelheid in juli: 314ms
 • Gemiddelde snelheid juni: 302ms
 • Gemiddelde snelheid mei: 283ms
 • Gemiddelde snelheid april: 333ms
 • Gemiddelde snelheid in maart: 312ms

Voor iemand die alles over snelheid heeft, wil je misschien iets sneller. Als dit helemaal niet indrukwekkend is, dan zult u blij zijn te weten dat ze besloten hebben hun eigen record te verbreken met de nieuwe versie van de SG Optimizer-plug-in.

Met deze tool kunnen WordPress-websites de snelheden met maar liefst 30% verder verbeteren met hun verbeterde Memcached-ondersteuning en dynamische cache-opschoning.

Interactie en beoordeling van de ROCKSTAR-klantenondersteuning van SiteGround

Hier is het probleem met de klantenondersteuning van de meeste webhostingproviders … Het is moeilijker dan Dyson-vacuüm om de rommel op te ruimen die is achtergebleven na het 9e verjaardagsfeestje van je kleine neef.

Nee echt … Het is vreselijk.

Gezien het feit dat de industriestandaard voor klantenservice scoort een beetje boven het telecommunicatieteam van Roger (God help u als uw account ooit dubbel wordt opgeladen), kunt u zich onze volledige en totale verrassing voorstellen toen we contact opnamen met SiteGround voor hulp met een paar minpuntjes … En kreeg effectieve en bijna onmiddellijke feedback.

Klantenservice is een punt van trots voor SiteGround en hun bekwame ondersteuningspersoneel is 24/7/365 beschikbaar.

Ondersteuningsopties voor SiteGround:

 1. Live Chat (24/7)
 2. Ticketsysteem (doorgaans beantwoord binnen 24 uur)

Hier is een snelle momentopname van het chatvenster van hun klantenondersteuning. (verwacht een wachttijd van ongeveer … 10 seconden)

siteground chat-ondersteuning

Regelmatige website-updates

De # 1 zwakte die hackers en andere internetgebruikers misbruiken om uw website te schenden en de gegevens van uw klant te stelen, zijn verouderde plug-ins en websitethema’s.

Naarmate de technologie blijft evolueren, worden eerdere iteraties van websitesoftware opengesteld voor nieuwe kwetsbaarheden, tenzij ze worden “gepatcht” door de ontwikkelaars.

Zie het als een hek rond een veilige compound. Tenzij het hek regelmatig wordt gerenoveerd en gerepareerd, zal het na verloop van tijd verslijten en zal roest, erosie en andere natuurkrachten het kwetsbaar maken voor iedereen die toegang wil krijgen.

Gelukkig doet SiteGround al het zware werk voor u en stelt al uw websites in op automatische updates, zodat u zich geen zorgen meer hoeft te maken over het installeren van de nieuwste patches of software-updates.

Met SiteGround kunt u het letterlijk instellen en ‘fuggen’.

Een paar nette bonussen: Supercacher en CDN

Naast de zeer betrouwbare uptimes, slechte snelle laadtijden en regelmatige beveiligingsupdates, biedt SiteGround ook een bijzonder waardevolle bonus om uw website soepel te laten werken. (Een bonus waarvoor de meeste gastheren u rijkelijk zullen laten betalen)

Het is een functie die bekend staat als CDN (of clouddistributienetwerk) en die uw websitebestanden verspreidt over 34 locaties wereldwijd om de snelste laadtijden mogelijk te garanderen … Het maakt niet uit waar uw publiek uw inhoud bekijkt.

SiteGround biedt een gratis Cloudfare CDN-installatie bij elk hostingpakket, waarmee u $ 20 / maand (of meer) bespaart.

Daarnaast is er het Supercacher-systeem dat dynamisch meerdere caching-systemen implementeert, zoals statische caching, dynamische caching en de alom bekende Memcached – wat de laadtijden enorm versnelt.

Een gratis SSL-certificaat (waarde $ 60)

SiteGround biedt volledig gratis SSL.  

Maar wacht, er is meer …

Met de recente beveiligingsupdates van Google is het hebben van een SSL (beveiligde socketlaag) allesbehalve verplicht als u wilt dat uw website op de eerste of tweede pagina van Google’s SERP staat (resultatenpagina van zoekmachine).

Een SSL is in feite een gecodeerde tunnel tussen uw website en het apparaat van uw bezoeker die alle privégegevens precies zo houdt … Privé.

Het is net alsof je een brief naar je vriend stuurt in een geheime taal die alleen jullie twee kennen. Als je de brief in gewoon Engels verstuurde, zou elke Jane of Joe die de brief onderschepte snel de geheime boodschap kunnen lezen en decoderen.

Door de informatie echter te versleutelen met een geheime taal, zelfs in het geval dat de brief was onderschept, zou niemand de inhoud van de brief kunnen bepalen.

Gelukkig biedt SiteGround uw website opnieuw een SSL-certificaat, geheel gratis. Dit is vooral handig als u een e-commercebedrijf heeft, aangezien veel van de meest populaire betalingsverwerkers zelfs geen transactie toestaan ​​op een onbeveiligde verbinding.

EEN KLIK INSTALLEERT VOOR NIEUWS

Een andere geweldige functie van SiteGround is hun 1-klik WordPress-installatie. Zodra je inlogt op je dashboard, zie je een optie om installeer WordPress met (letterlijk) één klik en, na het instellen van uw gebruikersnaam en wachtwoord, zal uw website binnen enkele minuten gespannen, vergrendeld en klaar om te rocken.

GRATIS WEBSITE-OVERDRACHTEN

Tenzij u van plan bent een geheel nieuwe website te maken, heeft u waarschijnlijk enkele gigabytes aan waardevolle inhoud die al op uw huidige site wordt gehost. Helaas is het overdragen van deze gegevens van de ene host naar de andere lastig in Jurassic proporties.

Zoals deze man …

Normaal gesproken moet u deze overdracht handmatig uitvoeren via FTP en uw cPanel. Met SiteGround krijgen alle nieuwe klanten echter één gratis transfer helemaal gratis.

… Dit betekent dat ze al uw oude websitegegevens binnen 24-48 uur voor u migreren. Geen extra kosten vereist (lijkt eenvoudig genoeg, maar een zeldzaamheid in de hostingruimte).

Dit klinkt geweldig … maar hoe zit het met de nadelen?

Het enige echte probleem dat ik heb ondervonden met de service van SiteGround is dat het een beetje prijzig kan worden als je nog niet helemaal klaar bent om de toezegging van 2-3 jaar te doen die nodig is om hun laagste kostenaanbod veilig te stellen.

Als u uw website maandelijks wilt laten hosten, betaalt u een vergoeding van $ 14,99 / maand voor een jaar service vrij hoog gezien de prijs van sommige van hun concurrenten.

Maar zonder verborgen kosten is de prijs eigenlijk aanzienlijk lager dan die van bedrijven zoals GoDaddy. En gezien de enorme waarde die ze op tafel leggen, betaal ik dit graag voor mezelf en mijn klanten. Als je kijkt naar de hoeveelheid tijd die je besteedt aan het omgaan met klantenondersteuning (of gewoon probeert ze te bemachtigen) bij andere hosts, is het extra paar dollar een goed idee.

Siteground hostingplannen

Welke soorten hostingplannen bieden ze aan??

Tenzij u op zoek bent naar een speciale hostingservice (wat helemaal niet nodig is totdat uw website minstens 50.000 genereert bezoekers – niet te verwarren met views – per maand), dan wil je kiezen SiteGround’s gedeelde hostingplannen. Hier is een overzicht van wat ze kosten en wat je krijgt …

 • Opstartplan

  • Kosten – $ 3,95 / maand
  • Eén website en 10 GB HD-ruimte
  • Ideaal voor sites met minder dan 10.000 dagelijkse bezoekers
  • Gratis back-ups en enkele add-ons
 • Groei groot plan

  • Kosten – $ 5,95 / maand
  • Meerdere websites
  • 20 GB
  • Tot 25.000 dagelijkse bezoekers
  • Gratis SSL
  • Gratis back-ups
 • GoGeek-plan

  • Kosten – $ 11,95
  • 30 GB HD-ruimte
  • Tot 100.000 dagelijkse bezoeken
  • Veel upgrades

Dit is verreweg het beste plan, tenzij u een zakelijke website met veel verkeer, een e-commercewinkel of een fulltime blog runt.

Hier zijn een paar kenmerken van het plan.

 1. Gratis SSL
 2. Super eenvoudig aanmelden
 3. One Click Install
 4. Geen BS verborgen kosten
 5. Geen upsells (godzijdank!)

Laatste gedachten na het bekijken van SiteGround

Er is geen tekort aan levensvatbare webhosts om uit te kiezen.

Maar gezien de enorme waarde die SiteGround biedt: van hun razendsnelle datacenters, betrouwbare uptimes en ongelooflijke klantenservice, het zal moeilijk zijn om een ​​betere deal te vinden.

We gebruiken ze al jaren en moeten nog steeds teleurgesteld zijn in hun service. Probeer ze zelf en laat ons weten wat je ervan vindt.

Vragen? Opmerkingen? Bedenkingen? Geestige en sarcastische opmerkingen? Zet ze hieronder neer en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Dit vind je misschien ook leuk:

 • Beste webhosting
 • Beste Website Builder

Referenties en afbeeldingscredits:

 • ShivarWeb.com
 • WebNoo.com
 • WebHostingSecretRevealed.net
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map