Преглед на Netfirms 2020

По вечните думи на великия философ Патрик Стъмп (главният певец на Fall Out Boy), „О, как падат мощните“.


Netfirms ЛогоПреди няколко години уеб хостингът на Netfirms до голяма степен се счита за една от най-големите и най-добрите игри в града. Те предлагаха достъпни и висококачествени решения за уеб хостинг, които поддържаха много от най-големите уебсайтове в света да работят.

Въпреки това, по някаква причина, изглежда, че някога могъщият уеб хостинг бегемот е намалил усилията им (може би техният изпълнителен директор се отегчи и се премести в Таити … кой знае) и в резултат на качеството на техните услуги.

Ако този отзив беше написан през 2010 г., вие щяхте да прочетете колко надеждни, универсални, достъпни и висококачествени Netfirms са.

netfirms домейн тенденция

Но това е 2018 г. и с тъга съобщавам, че Netfirms е почти неузнаваем от компанията, която някога беше.

Наистина, силните са паднали … И те паднаха трудно.

Но докъде е паднал този някога страхотен уеб хостинг доставчик?

Просто ще трябва да прочетете и да разберете ��

TLDR;

Когато става въпрос за споделения хостинг на Netfirms, ви предлагаме да намерите алтернатива. Да, Netfirms са били добри и да, те имат няколко позитиви като солидни времена и неограничени имейл пакети.

За съжаление те имат и куп негативи като ужасно време за зареждане, ограничени хостинг планове и някои от най-лошите отзиви на клиентите, които сме виждали в пространството.

Ако търсите солиден хостинг план, който няма тези негативи, предлагаме да проверите HostPapa за вашите хостинг нужди. HostPapa е канадска хостинг услуга с ниски въвеждащи цени, голяма скорост и планове, които позволяват гъвкавост за растеж.

Кой е Netfirm хостинг?

Позиционирането на Netfirms като „Go-to“ за малкия бизнес уеб хостинг е от дълго време. Основана през 1998 г. с Томас Савундра (който оттогава е съвместно открит Sync.com) повече от десетилетие и половина, Netfirms всъщност беше отидете на уеб хост за малки фирми.

netfirms общо домейни 2018След придобиването им от Endurance International Group през 2011 г. обаче нещата се обърнаха към по-лошо.

Като се казва, компанията все още отговаря за хостинг на повече от 1,2 милиона уебсайтове и е член на една от най-големите хостинг корпорации в света.

… Което прави още по-разочароващото, че качеството на тяхната услуга отпадна толкова необяснимо.

Но достатъчно с уроците по история. Със своята кратка история за произхода, нека да се потопим в представянето на Netfirms днес и какво можете да очаквате от тази емблематична хостинг компания.

Плюсове на Netfirm хостинг

Въпреки че има много проблеми с хостинг услугите на Netfirms и общото изживяване на клиентите, за тяхна заслуга, те се представят доста добре на шепа важни показатели.

Ето само някои от положителните аспекти, които срещнах при преглед на услугите на Netfirms.

1. Добри времена и достойна надеждност

Най-голямата точка на продажба на Netfirms е тяхното надеждно време. Това не е нищо изключително (като SiteGround или A2 хостинг), но за цената, която плащате, тя все още е доста солидна.

netfirms тест графиката за ъптайм

За съжаление, те не предлагат каквито и да било гаранции за продължаване (освен това, че действително ще разполагате с продължителен срок), те се представиха доста добре през нашите 12 месеца като клиенти, плащащи.

Ето последвалите периоди, в които влязох през последната година, докато използвах Netfirms:

 • януари
 • февруари
 • Март
 • април
 • Може
 • юни
 • Юли
 • Август
 • Септември
 • октомври
 • ноември
 • декември

2. Неограничени имейл акаунти с всички пакети

Много, трябва ли да кажа, „хостинг компании, по-малко от етични“ (кашлица Godaddy кашлица) ще предложат един-единствен безплатен акаунт за имейл за първата година от вашия хостинг план и след това такса и прекомерна такса за подновяване в топ-парка от $ 60 на година за сметка.

За щастие не така се търкаля Netfirms.

Независимо от пакета, който сте избрали, Netfirms предоставя на всички свои клиенти достъп до неограничен брой имейл акаунти, гарантиращи, че можете да добавите допълнителен професионализъм към вашия уебсайт и кореспонденция.

netfirms неограничена функция за електронна поща

3. Прилична поддръжка на чат на живо

netfirms чат на живоМакар че не предлагат подтикваща поддръжка на клиенти като HostGator или SiteGround, Netfirms предоставя на клиентите си достъп до информирана и отзивчива поддръжка на клиенти чрез 24/7 имейл билети и безплатен чат на живо.

След като пуснах екипа си за поддръжка през крачките им, бих им дал солидна B +. Техният персонал за поддръжка на живо е доста отзивчив (макар и не веднага) и те бяха в състояние да се справят с всички въпроси, които им хвърлих … Дори и да им отнеме няколко опита да се оправят.

Подобно на останалата част от тяхната услуга, поддръжката на клиенти на Netfirms е добра за цената, която плащате, но не е напълно равна на някои от другите гиганти в бранша..

Минуси от хостинг на Netfirm

За съжаление, за всяко едно нещо, което Netfirms се оправи, те получават още две грешни. От структурата на хостинг плановете им до типовете сървъри, които използват, до техните страшни времена на зареждане, ето само няколко от проблемите, които срещнах при използване на Netfirms.

1. Налични са ограничени хостинг планове

На пръв поглед изглежда, че Netfirms предлага, повече или по-малко, същото разнообразие от хостинг планове, каквито правят и други големи доставчици. Но когато всъщност отлепите слоевете на пословичния лук, бързо ще разберете, че всичко не е както изглежда първо.

NetFirms хостинг планове

Въпреки факта, че имат три различни хостинг пакета, плюс ($ 4.45 / месец), предимство ($ 8.99 / месец) и бизнес ($ 12.99 / месец), разликите между тези планове са номинални.

Въобще, единствената реална разлика между техните Plus и Business планове е безплатен SSL сертификат, неограничен SQL бази данни и неограничен FTP акаунт. Лично аз не съм съвсем сигурен защо някой би избрал да надгради до бизнес акаунт с такава неприятна оферта.

2. Ужасни времена на натоварване

Един от най-големите проблеми на Netfirm е времето за зареждане на subpar.

През 2018 г. скоростта на вашия уебсайт е всичко.

Повече от 47% от клиентите ще отскачат от уебсайт, ако отнеме повече от 2 секунди да се зареди. Ако вашият уеб хост не е в състояние да достави време за зареждане с или по-малко от 2000 ms, тогава бих ви посъветвал незабавно да прехвърлите към нов доставчик.

резултат потвърждава скоростта на мрежата

За съжаление на Netfirm, времето им за натоварване не беше никъде толкова бързо, колкото трябва да бъде.

Тъй като те не прилагат SSD хостинг, тяхната производителност е далеч под това, което би се считало за приемливо за висококачествен уеб хост и, този факт сам по себе си, ни е достатъчен, за да редактираме нашето одобрение..

Но се влошава …

3. Само споделен хостинг

Ако искате да хоствате уебсайт за малък бизнес или очаквате да видите значителен брой посетители, които искат съдържание на вашия уебсайт, тогава споделеният хостинг всъщност не е опция.

Разбира се, работи, ако сте в стартовата фаза на нова компания или блогвате за ритници и хихикания. Но след като мащабите над 10 000 посетители на месец, е в най-добрия ви интерес да надстроите до VPS или специален хостинг пакет. Ако не го правите, това е еквивалентно на преместване в апартамент с други 4 съквартиранти само няколко месеца, преди да планирате да създадете семейство … Просто се настройвате за свят на нараняване.

За съжаление Netfirms няма голямо разнообразие в своите хостинг пакети.

Ако купувате хостинг през Netfirms, купувате споделен хостинг … Период.

Те не предлагат специализирани сървъри, VPS сървъри или някакво облачно хостинг решение. Така че, ако планирате да мащабирате уебсайта си и не искате да бъдете измъчвани от непрекъснати сривове на сървъра и проблеми с честотната лента, бих ви посъветвал да занесете бизнеса си на друго място.

4. Размити гаранции и политика за възстановяване

Един от най-досадните и откровено неетични проблеми, които забелязах на пазара за уеб хостинг, е неизпълнените гаранции за връщане на пари.

гарантирано връщане на паритеРазпространението на двусмислените правила за обслужване и възстановяване на средства доведе до много неволен клиент да направи значителна покупка, да се окаже неудовлетворен от крайния продукт и да поиска възстановяване на сумата … Само за да открие, че едно малко мъничко действие (например използване на едно кликване Инсталирането на WordPress) обезсили гаранцията за връщане на парите.

За съжаление, изглежда, че Netfirm следва по стъпките на еднакво закъсали компании като GoDaddy със своите двусмислени и неетични практики за фактуриране..

От пропускането на анулиране на хостинг акаунт (и невъзстановяването на средствата на клиента) и след това подновяването на услугата без предизвестие през следващата година, до откровеното отказване на възстановяване на средства, отговарящи на изискванията, в мрежата видях безброй истории на ужаси по отношение на Netfirms ‘ практики за фактуриране.

Това е огромен червен флаг и не трябва да се игнорира от потенциален клиент.

Ако (по някаква необяснима причина) решите да се доверите на Netfirm над далеч превъзходните си конкуренти и решите, че искате парите си обратно … Е, просто не очаквайте скоро да видите средствата, кредитирани във вашия акаунт.

5. Ужасни отзиви на клиентите (от 2016 г.)

Въпреки че моят собствен опит с Netfirm би могъл да бъде описан като „недиадактичен“ в най-лошия случай, обществеността като цяло не изглежда съгласна с моето съгласие. Най-често срещаните думи и фрази, които изскочиха, докато се запознах с прегледите на клиентите на Netfirm, бяха: „Ужасно“, „Atrocious service“ и „Пълен провал като уеб хост“.

netfirms преглед на клиента

Не съм напълно сигурен защо други клиенти бяха толкова силно развълнувани от услугите на Netfirm, но от 2016 г. общественото мнение за Netfirm спадна значително.

След няколко часа проверка на други уеб хостинг форуми и reddit теми, забелязах достатъчно от тези ревюта (буквално стотици от тях), които почувствах, че си струва да спомена.

6. Остарял център за поддръжка

Последният проблем, с който се сблъсках при прегледа на Netfirms, беше техният център за поддръжка. Въпреки че имате достъп до имейл, чат на живо и по поддръжката по телефона, има много случаи, в които не ви се случва да изпитвате труда да говорите с истински човек и просто искате бърз отговор на хостинг въпрос.

За съжаление изглежда, че Netfirms не са актуализирали техния център за поддръжка, тъй като са били закупени от Endurance International Group. Информацията, която ви се предоставя, е загадъчна и остаряла и най-добрата и напълно несъществуваща в най-лошия случай.

Това е далеч от това, което бихте очаквали да видите от компания с повече от 1,2 милиона клиенти.

Препоръчваме ли Netfirms

Едно време отговорът щеше да бъде гласен: „По дяволите“.

Но днес е трудно “Не”.

От мрачните времена на зареждане до ограничените опции за хостинг до неетичните и двусмислени практики за таксуване просто няма причина да плащате добри пари за такъв хост на подпарта, когато можете също толкова лесно да се регистрирате за превъзходна хостинг услуга чрез SiteGround, A2 хостинг, или HostGator.

За съжаление Netfirms, но изглежда, че блестящата звезда в света на уеб хостинга напълно изгоря.

Може също да ти хареса:

 • Най-добър уеб хостинг
 • Най-добрият уебсайт
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector