Нетфирмс преглед 2020

У вечним речима великог филозофа Патрицка Стумп-а (главни певач Фалл Оут Бои-а), “Ох како моћни падају”.


Нетфирмс ЛогоПре неколико година, веб хостинг Нетфирмс увелико се сматрао једном од највећих и најбољих игара у граду. Они су понудили приступачна и висококвалитетна веб хостинг решења која су одржавала рад многих највећих веб локација на свету.

Међутим, из било којег разлога, чини се да је некада моћни веб хостинг бехемотх умањио њихове напоре (можда им је генерални директор досадио и преселио се на Тахити … ко зна), и као резултат квалитета њихових услуга.

Да је ова рецензија написана још 2010. године, читали бисте о томе колико су Нетфирмс поуздани, свестрани, приступачни и висококвалитетни..

нетфирмс тренд домена

Али ово је 2018., и жалосно је што могу да пријавим да је Нетфирмс готово непрепознатљив од компаније која је некада била.

Заиста, моћни су пропали … И они су тешко пали.

Али колико је далеко пао овај некад сјајни провајдер веб хостинга?

Требаће само да прочитате и сазнате ��

ТЛДР;

Када је у питању заједничко гостовање Нетфирмс-а, предлажемо вам да пронађете алтернативу. Да, Нетфирмс су некада били добри и да, они имају неколико позитивних ствари, као што су солидне продукције и неограничени пакет е-поште..

Нажалост, они такође имају гомилу негатива као што су ужасно време учитавања, ограничени хостинг планови и неке од најгорих прегледа купаца које смо видели у простору.

Ако тражите солидан хостинг план који нема ове негативне кораке, предлажемо да проверите ХостПапа за ваше потребе за хостингом. ХостПапа је канадска хостинг услуга са ниским уводним ценама, великом брзином и плановима који омогућавају флексибилност за раст.

Ко је Нетфирм хостинг?

Позиционирање себе као „го-тог“ Смалл Бусинесс Веб Хост “Нетфирмс постоји већ дуго времена. Основан 1998. године са Томасом Савундром (који је од тада био ко-пронашао Синц.цом) више од деценије и по, Нетфирмс заправо био одлазак на веб домаћин за мала предузећа.

нетфирмс укупних домена 2018Међутим, након што их је купила компанија Ендуранце Интернатионал Гроуп 2011. године, ствари су кренуле на још горе.

Како је речено, компанија је и даље одговорна за хостинг више од 1,2 милиона веб локација и члан је једне од највећих хостинг компанија на свету.

… Због чега је још разочаравајуће што је квалитета њихове услуге тако необјашњиво опала.

Али довољно са лекцијама историје. С кратком причом о пореклу, завиримо у то како Нетфирмс данас ради и шта можете очекивати од ове иконе хостинг компаније.

Предности Нетфирм хостинга

Иако има пуно проблема са услугама хостинга и општем корисничком искуству са Нетфирмсом, по њиховој заслузи, они раде прилично добро на прегршт важних података.

Ево само неколико позитивних аспеката на које сам наишао током прегледа услуга Нетфирмс-а.

1. Добре временске прилике и достојна поузданост

Највеће продајно место Нетфирма је њихово поуздано продужење. Није ништа изузетно (као што је СитеГроунд или А2 хостинг), али по цени коју плаћате и даље је прилично солидна.

нетфирмс тест времена графикона

Нажалост, они не нуде било какве гаранције за продужење рада (осим оних које ћете заиста имати продужено) које су током наших 12 месеци обављали прилично добро као купци који плаћају.

Ево резултата који сам евидентирао током прошле године док сам користио Нетфирмс:

 • Јануара
 • Фебруара
 • Март
 • Април
 • Може
 • Јуна
 • Јули
 • Август
 • септембар
 • Октобар
 • Новембар
 • Децембар

2. Неограничени рачуни е-поште са свим пакетима

Многе, да кажем, „мање од етичких“ хостинг компанија (кашаљ Годадди кашаљ) ће понудити бесплатан рачун е-поште за прву годину вашег хостинг плана и потом наплатити и претјерано надокнадити накнаду у основном пакету од 60 долара по години по рачуну.

Срећом, то није како се Нетфирмс котрља.

Без обзира на пакет који одаберете, Нетфирмс свим својим купцима пружа неограничен број налога за е-пошту који осигуравају додавање додатног слоја професионалности на вашој веб локацији и дописивању.

нетфирмс неограничена функција е-поште

3. Достојна подршка уживо

нетфирмс ливе цхатИако не нуде корисничку подршку као што је ХостГатор или СитеГроунд, Нетфирмс пружа својим клијентима приступ доброј и бржој корисничкој подршци путем улазница путем е-поште 24 сата дневно и бесплатног ливе цхат-а.

После постављања тима за подршку кроз кораке, дао бих им солидну Б +. Њихово особље за подршку уживо одговара (мада не одмах тако) и били су у стању да одговоре на сва питања која сам им бацио … Чак и ако им је требало неколико покушаја да то исправе.

Као и остатак њихове услуге, корисничка подршка Нетфирмс-а је добра по цени коју плаћате, али није баш у складу са неким другим гигантима у индустрији..

Слабости Нетфирм хостинга

Нажалост, за сваку ствар која Нетфирмс има право, погреше још две. Од структуре њихових хостовних планова до врста сервера које користе до њиховог грозног времена учитавања, ево само неколико проблема са којима сам се сусрео током коришћења Нетфирмс-а.

1. Доступни су ограничени планови за хостинг

На први поглед, чини се да Нетфирмс нуди, мање-више, исту разноликост планова за хостинг као и други велики провајдери. Али када заправо огулите слојеве пословичног лука, брзо ћете схватити да све није онако како се прво појављује.

НетФирмс хостинг планови

Упркос чињеници да имају три различита хостинг пакета, Плус (4,55 УСД месечно), Адвантаге (8,99 УСД месечно) и Бусинесс (12,99 УСД месечно), разлике између ових планова су номиналне.

У ствари, једина стварна разлика између њихових Плус и Бусинесс планова су бесплатни ССЛ сертификат, неограничене СКЛ базе података и неограничени ФТП рачуни. Лично нисам баш сигуран зашто би се неко одлучио за надоградњу на пословни налог са тако јаком понудом.

2. Страшна времена учитавања

Један од највећих проблема са Нетфирмом су њихова времена подметања.

У 2018. години брзина је ваше веб странице све.

Више од 47% купаца ће одскакати са веб странице ако то потраје дуже 2 секунде утоварити. Ако ваш веб домаћин не може да испоручи време учитавања на или испод 2000 мс, саветујем вам да одмах пребаците новог добављача.

резултат потврђује брзину брзине

Нажалост за Нетфирм, њихова оптерећења нису била тако брза колико би требала бити.

Будући да не имплементирају ССД хостинг, њихов учинак је далеко испод онога што би се сматрало прихватљивим за висококвалитетни веб домаћин и, та чињеница сама по себи, довољна је за уређивање нашег одобрења..

Али постаје горе …

3. Само заједнички хостинг

Ако желите да будете веб локација малог предузећа или очекујете да ће видети значајан број посетилаца који траже садржај на вашој веб локацији, дељени хостинг није заиста опција.

Свакако, делује ако сте у фази покретања нове компаније или блогирате за киксеве и кикотање. Али једном када прођете преко 10.000 посетилаца месечно, у вашем најбољем интересу је да надоградите на ВПС или наменски хостинг пакет. Ако не, то је еквивалент пресељењу у стан са 4 друга цимера само неколико месеци пре него што планирате да оснујете породицу … Управо се постављате за свет повређених.

Нажалост, Нетфирмс нема много разноликости у својим хостинг пакетима.

Ако купујете хостинг преко Нетфирмс-а, купујете дељени хостинг … Период.

Они не нуде наменске сервере, ВПС сервере или било какво хостинг решење засновано на облаку. Дакле, ако планирате да смањите веб локацију и не желите да вас муче непрестани пади сервера и проблеми са пропусним опсегом, саветујем вам да свој посао однесете негде другде.

4. Нејасне гаранције и политике поврата новца

Један од најнезападнијих и најпријатнијих неетичких проблема који сам приметио на тржишту веб хостинга су неиспуњене гаранције поврата новца.

гаранција поврата новцаШирење двосмислених услова коришћења услуге и правила за повраћај довели су до тога да многи несвесни купци изврше значајну куповину, остану незадовољни крајњим производом и затраже повраћај новца… Само како би пронашли ону малу малу радњу (попут коришћења једним кликом Инсталација ВордПресс-а) гаранцију повраћаја новца поништава.

Нажалост, чини се да Нетфирм следи стопама једнако шкакљивих компанија као што је ГоДадди са својим двосмисленим и неетичким поступцима наплате..

Од неуспеха да откачем хостинг рачун (и неповратно враћање средстава купца), а затим обнављања услуге без претходне најаве наредне године, до оштрог ускраћивања поврата квалификованим купцима, видео сам безброј хорор прича на мрежи у вези са Нетфирмс-ом ‘ праксе наплате.

Ово је огроман црвена застава и ниједан потенцијални купац не треба је игнорисати.

Ако (из неког необјашњивог разлога) одлучите да верујете Нетфирму у своје далеко супериорне конкуренте и одлучите да желите свој новац назад … Па, само немојте очекивати да ће ускоро бити уплаћена на ваш рачун..

5. Грозне рецензије купаца (од 2016)

Иако се моје искуство с Нетфирмом у најбољем случају може описати као „неадазично“, изгледа да се јавност у цјелини не слаже са мојим консензусом. Најчешће речи и фразе које су се појављивале док сам прогледао кроз прегледе купаца Нетфирма биле су: „Ужасно“, „Атроциоус сервице“ и „Потпуни неуспех као веб домаћин“.

нетфирмс преглед купаца

Нисам сасвим сигуран зашто други купци су били толико узнемирени услугама Нетфирма, међутим, од 2016. године, јавно мишљење о Нетфирму значајно је опало.

Након неколико сати провере других веб хостинг форума и Реддит нити, приметио сам довољно ових рецензија (буквално стотине њих) за које сам сматрао да их вреди поменути.

6. Застарели центар за подршку

Коначно питање на које сам наишао током прегледа Нетфирмс-а био је њихов центар за подршку. Иако имате приступ е-пошти, чету уживо и телефонској подршци, постоји пуно случајева у којима не морате пролазити кроз гњаважу да разговарате са стварном особом и једноставно желите брзи одговор на питање о хостингу.

Нажалост, чини се да Нетфирмс није ажурирао центар за подршку откако их је купио Ендуранце Интернатионал Гроуп. Подаци који вам се дају су сумњиви и застарјели, а у најбољем случају потпуно и уопште непостојећи.

Ово је далеко од онога што бисте очекивали од компаније која има више од 1,2 милиона клијената.

Да ли препоручујемо Нетфирмс

Једном давно, одговор би био одјекнути: “Пакао да”.

Али данас је тешко „Не“.

Од неспретних времена учитавања до ограничених могућности хостинга до неетичних и двосмислених начина наплате, једноставно нема разлога да добро платите добар новац за такав подпар веб веб домаћин, када се једноставно можете пријавити за врхунски хостинг услугу путем СитеГроунд, А2 хостинга, или ХостГатор.

Извините Нетфирмс, али изгледа да је блистава звезда веб хостинга у потпуности изгорела.

Можда ће ти се свидети и:

 • Најбољи веб хостинг
 • Бест Буилдер веб локација
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector