Kajian Kinsta

Kinsta adalah hos web premium. Apabila saya memikirkan apa-apa premium, saya biasanya menginginkannya daripada apa sahaja yang lama standard barang ada. Sekiranya saya tahu ada versi premium di luar sana, saya mengejek alternatifnya.


Dalam dunia hosting, kebanyakan orang tidak memerlukan versi premium. Itu mungkin berlaku dalam kebanyakan situasi mengenai perkhidmatan premium. Perkhidmatan hosting standard benar-benar menyelesaikan tugas, terutama bagi orang yang baru memulakan dengan laman web mereka. 
Itu belum tentu hosting premium tidak mempunyai tempatnya. Terdapat banyak faedah untuk perkhidmatan seperti Kinsta.

Perkara yang hebat ialah Kinsta adalah pilihan hosting premium terbaik di luar sana dan saya ingin memberitahu anda mengapa.

TLDR;

Kinsta berada dalam kategori premium hosting WordPress. Sekiranya anda memutuskan mahu mengeluarkan wang tambahan untuk menggunakan Kinsta, anda tidak akan kecewa. Ketahuilah bahawa anda akan menghabiskan banyak wang. 

Penting untuk diingat bahawa perkhidmatan hosting yang lebih murah dapat memberi anda apa yang anda perlukan tanpa mengeluarkan banyak wang. Sekiranya anda memerlukan perkhidmatan hosting terurus premium, Kinsta adalah pilihan yang tepat.

Tinjauan Kinsta

Apa yang menjadikan premium perkhidmatan hosting?

Di mana-mana platform hosting standard akan ada negatif yang berkaitan dengannya. Kelajuan laman web mungkin tidak sempurna atau memasang SSL mungkin menyakitkan. Inti keseluruhan perkhidmatan premium ini adalah menghilangkan segala masalah. Cara mereka melakukannya adalah dengan mengenakan bayaran lebih banyak sehingga mereka dapat memiliki infrastruktur terbaik.

Kinsta sendiri dicipta oleh pemaju WordPress. Ini adalah petanda baik kerana dibuat oleh orang yang benar-benar ingin menggunakan perkhidmatan ini. Pada tahun 2013, tujuan mereka adalah untuk membuat platform hosting WordPress terbaik di pasaran.

Papan Pemuka Kinsta

Pencipta menyedari bahawa ada banyak perkhidmatan hosting yang menawarkan jenis perkhidmatan yang sama. Daripada mengenakan jumlah dolar yang rendah, mereka memutuskan untuk membina perkhidmatan hosting yang dibina berdasarkan teknologi baru sepenuhnya fokus pada kelajuan, keselamatan, dan kestabilan.

Cara mereka melakukan ini adalah dengan membangun di Google Cloud Platform sementara memanfaatkan teknologi terkini dan memasangkannya dengan pemeriksaan keselamatan yang berlebihan dan sokongan pelanggan teratas.

 • PROS

  Tahap sokongan pelanggan yang tinggi
  Rangkaian selamat
  Sandaran harian
  Kepantasan Laju
  Waktu operasi yang boleh dipercayai
  Ciri premium

 • KEBURUKAN

   Papan pemuka baru sehingga tidak ada cPanel atau Plesk
  Mahal
  Khusus dalam WordPress sahaja

Waktu Terakhir Kinsta

Pelayan Kinsta ditempatkan secara strategik dan dikendalikan oleh Google Cloud Platform, yang bermaksud mereka sangat pantas. Untuk harga yang akan anda bayar untuk Kinsta, lebih baik anda menerima kelajuan yang tidak masuk akal. Nasib baik, Kinsta menyampaikan.

Mari selami bahagian kegemaran saya, nombor sebenarnya.

Semua ujian kami dijalankan di Kanada untuk membantu mendapatkan keputusan yang tepat di seluruh negara. Sepanjang ujian kami menggunakan pelayan Montréal untuk Montréal dan Toronto dan pelayan Iowa untuk Vancouver dan Winnipeg. Untuk memulakan, lihat hasil di bawah dari empat lokasi ujian kami.

 • Montreal

  Masa Masa – 99.98%
  Masa Beban – 409ms

 • Toronto

  Masa Masa – 99.98%
  Masa Beban – 468ms

 • Vancouver

  Masa Masa – 99.97%
  Masa Beban – 416ms

 • Winnipeg

  Masa Masa – 99.97%
  Masa Beban – 501ms

Jadi, apakah maksud nombor ini?

Baiklah, pertama sekali perlu memahami terminologi. Apabila kita bercakap mengenai waktu operasi di HostingCanada.org, ini merujuk kepada ukuran sejauh mana konsisten perkhidmatan penyedia hosting. Statistik disajikan sebagai peratusan untuk menunjukkan keseluruhan masa penyedia hosting dalam talian dan berfungsi seperti biasa.

Sebagai contoh, Kinsta telah menunjukkan prestasi dengan 99.98% masa operasi dari lokasi ujian Montreal. Ini bermaksud bahawa dalam semua data yang kami kumpulkan dalam ujian kami, Perkhidmatan Kinsta turun dengan hanya 0,02% peratus masa untuk pengguna Montreal. Matematik itu kurang daripada 2 jam waktu henti selama setahun – hampir tidak ada.

Semasa mengukur prestasi waktu operasi, walaupun sebahagian kecil dari titik peratusan dapat membuat perbezaan yang signifikan terhadap ketersediaan laman web anda. Kami menganggap metrik waktu operasi melebihi 98% adalah kuat, dengan apa-apa di bawah yang diklasifikasikan sebagai buruk.

Kinsta dengan 99.9% + Masa Masa

Syarikat hosting terbaik menjamin 99% waktu operasi atau tidak akan mengembalikan sebahagian daripada pembayaran anda sekiranya jangkaan tersebut tidak dipenuhi. Kinsta adalah salah satu syarikat yang memberikan jaminan sedemikian.

Halaman Kinsta Uptime

Sekarang dalam menukar gear untuk memuatkan masa, fokus kita beralih dari ketersediaan keseluruhan ke ukuran kelajuan sebenar. Angka yang dikumpulkan oleh Hosting Canada adalah ujian selama berbulan-bulan dengan platform Kinsta dengan pelbagai penyemak imbas seperti Google Chrome, Mozilla Firefox, dan Microsoft Internet Explorer. Masa yang disediakan di atas diukur dalam milisaat dan meliputi jangkaan permintaan dan respons penuh ke pelayan web awan.

Perlu diingat bahawa pengguna akhir laman web anda mungkin kelihatan beberapa variasi dalam masa tindak balas kerana pelbagai faktor, termasuk kelajuan rangkaian tempatan, tingkah laku penyemak imbas, dan lalu lintas pelayan. Secara keseluruhan, Kelajuan masa muat Kinsta menunjukkan prestasi yang jauh melebihi purata jika dibandingkan dengan penyedia umum lain yang terdapat di Kanada. Kita cenderung mempunyai kelajuan internet yang lebih pantas daripada kebanyakan.

Waktu muat yang rata-rata pada 2,000 milisaat atau kurang dianggap berprestasi tinggi, kerana ini bermaksud pengguna akhir akan menghadapi sedikit kelewatan semasa memuatkan laman web. Penyedia hosting dengan masa tindak balas yang lebih lambat berisiko untuk digunakan. Pembaca dan pelanggan anda mungkin terganggu dengan kelewatan dan memilih untuk melayari laman web lain sebagai gantinya.

Kinsta meluangkan masa di luar air dan benar-benar memberikan pengalaman premium.

Pelayan

Kinsta menggunakan Google Cloud dan lebih khusus lagi versi perkhidmatan pelbagai wilayah mereka. Ini bermaksud bahawa pengguna Kinsta mempunyai akses ke 22 wilayah di mana pusat data berada.

Lokasi Kinsta

Sebagai orang Kanada, terdapat beberapa pelayan yang mungkin masuk akal untuk syarikat anda seperti Montréal dan Iowa.

Sekiranya anda memutuskan untuk menggunakan Kinsta maka adalah bandar-bandar berikut yang boleh anda pilih untuk pusat data anda:

 •  Council Bluffs, Iowa, Amerika Syarikat
  St. Ghislain, Belgium
   Daerah Changhua, Taiwan
   Sydney, Australia
   The Dalles, Oregon, Amerika Syarikat
  Ashburn, Virginia, Amerika Syarikat
  Moncks Corner, South Carolina, Amerika Syarikat
  São Paulo, Brazil
  London, UK
  Frankfurt, Jerman
 • Jurong West, Singapura
  Tokyo, Jepun
  Mumbai, India
  Montréal, Kanada
  Belanda
  Hamina, Finland
  Los Angeles, California
  Hong Kong
  Zürich, Switzerland
  Osaka, Jepun

Keselamatan dan Pemantauan

Keselamatan jelas menjadi perhatian besar ketika mengurus laman web. Terdapat banyak cara untuk mengamankan laman web WordPress anda. Anda boleh menggunakan pemalam atau melaksanakan prosedur manual anda sendiri tetapi cara terbaik untuk menguruskan keselamatan WordPress adalah dengan meminta orang lain melakukan sebahagian besar pekerjaan untuk anda.

Siapa yang patut menggunakannya

Kinsta mengimplementasikan rangkaian keselamatan tinggi yang pada dasarnya melakukan semua yang diperlukan oleh plugin keselamatan WordPress untuk anda.

Sebahagian daripada nilai tambah dalam perkhidmatan hosting premium adalah mereka menjadikan laman web anda sangat selamat. Secara khusus, Kinsta melaksanakan pengesanan serangan DDoS, sekatan berasaskan perisian, sokongan SSL, dan firewall.

Bukan itu sahaja, jika atas sebab tertentu serangan membawa laman web anda ke luar talian dan menghapus semuanya, anda tidak perlu takut. Kinsta mempunyai polisi sandaran harian yang bermaksud bahawa tidak kira apa pun, anda boleh menghidupkan dan menjalankan versi laman web anda semalam. Sekiranya penyerang laman web anda mengulangi serangan mereka dengan betul, anda mungkin dapat mengembalikan versi laman web anda hari ini.

ciri keselamatan kinsta

Kinsta menggunakan persekitaran sandaran yang berasingan untuk laman web langsung dan persekitaran pementasan anda jadi anda juga tidak akan kehilangan kemajuan baru anda.

Sekiranya mempunyai cadangan harian bukan perkara anda, anda boleh membayar lebih banyak Kinsta untuk mengemas kini laman web anda sekerap mungkin. Sekiranya anda seorang yang paranoid yang memerlukan laman web anda disandarkan setiap jam, Kinsta tidak akan menilai anda, mereka akan mengambil beberapa wang tambahan dan menyokong laman web anda setiap jam.

Kinsta proaktif dalam pencegahan peretasan kerana mereka memperbaharui semua perisian pelayan mereka dan mempunyai dasar pemantauan yang besar, yang akan kita bahas selanjutnya. Sekiranya anda diretas, Kinsta mempunyai jaminan bahawa anda akan dijaga dengan keutamaan segera. Pakar WordPress mereka berjanji untuk menghidupkan semula laman web anda dan beroperasi dalam masa yang singkat.

Harga dan Ciri

Adakah anda pernah membeli perkhidmatan dan termasuk dalam perkhidmatan itu jauh lebih banyak daripada yang anda perlukan? Seperti jika anda membeli tempat duduk di tepi gelanggang ke permainan Maple Leaf dan termasuk dalam harga tiket adalah urutan bila-bila masa yang anda mahukan.

harga permulaan starter-pro-perniagaan kinsta

Jangan salah faham, urut pasti bagus. Namun, tidak perlu. Anda pasti gembira dengan menonton permainan ini. Urutan permainan hoki versi Kinsta adalah polisi pemantauan mereka. Ia pasti berlebihan tetapi masih dihargai.

kinsta harga perniagaan-perusahaan

Perkhidmatan hosting memeriksa laman web anda setiap dua minit. Ya, setiap dua minit. Itu bermaksud bahawa Kinsta memeriksa laman web anda 720 kali sehari. Nampaknya agak banyak bagi saya, tetapi apa yang saya tahu. Sekiranya ada yang tidak betul, mereka akan segera meneliti dan memperbaikinya. Itu benar-benar boleh berlaku sebelum anda menyedari apa-apa yang salah. Kinsta melakukan perkara yang sama dengan semua perkakasan dan sistem mereka juga.

Sokongan pengguna

Kinsta benar-benar membawa sokongan pelanggan hosting web ke tahap seterusnya. Syarikat tidak berpuas hati dengan hanya membantu anda memastikan anda melakukan semuanya dengan betul dari segi hosting. Sokongan pelanggan malah akan membantu anda menggunakan laman web WordPress anda. Ini adalah perkhidmatan hosting web WordPress.

Siapa yang patut menggunakannya

Kinsta ada untuk benar-benar menolong anda dalam laman WordPress anda. Oleh kerana perkhidmatan ini disediakan sebagai perkhidmatan hosting WordPress, sokongan pelanggan mengetahui semua tentang WordPress dan dapat menyelesaikan masalah WordPress untuk anda. Mereka akan membantu anda menyelesaikan masalah, penyelenggaraan pelayan, tema, pemalam dan penyelenggaraan umum. Menggunakan Kinsta sebagai perkhidmatan hosting menjadikan anda ahli WordPress dalam pasukan anda dengan segera.

ciri sokongan kinsta

Laman web Kinsta bahkan mempunyai keseluruhan bahagian yang dikhaskan untuk mengajar WordPress.

Asas pengetahuan

Saya secara peribadi benci menggunakan sokongan pelanggan di sebuah syarikat kerana maklumat yang saya perlukan pada amnya sudah ada. Saya penghisap pangkalan pengetahuan dan Kinsta memberikan. Mereka mempunyai banyak artikel bermanfaat yang harus merangkumi kebanyakan masalah asas.

Nampaknya seolah-olah kebijakan Kinsta adalah mencatat semua masalah dan jika berlaku lebih daripada beberapa kali, mereka membuat artikel asas pengetahuan mengenainya.

Sokongan 24/7

Kinsta mempunyai sokongan pelanggan 24/7 yang sangat baik untuk pelanggan antarabangsa dan orang yang suka bekerja hingga larut malam. Sokongan tersedia melalui sembang dan e-mel dan ada dikuasakan melalui interkom, perisian sokongan pelanggan terbaik di pasaran hari ini dan membolehkan beberapa orang mengakses isu sokongan pelanggan anda.

ciri-ciri

Anda pasti akan menerima banyak ciri dari perkhidmatan premium seperti Kinsta. Nasib baik, Kinsta tidak menahan dan memberikan semua yang anda mahukan. Sekiranya Kinsta saat ini tidak memiliki apa yang anda mahukan, laman web mereka memberitahu kami untuk menghubungi mereka jadi perkhidmatan dapat berusaha mendapatkannya. Saya tidak mengetahui perkhidmatan hosting lain yang menawarkannya.

gambaran keseluruhan ciri kinsta

Senibina

Inilah yang mendorong keseluruhan kapal. Kinsta menggunakan teknologi terkini untuk memastikan anda mempunyai masa muatan pantas yang telah kita bicarakan sebelumnya. Cara ini dicapai adalah dengan memberi tumpuan kepada penggunaan teknologi terbaik, pengasingan sumber, skalabiliti automatik, dan ketersediaan.

Untuk penggemar teknologi di luar sana, teknologi yang digunakan Kinsta dalam seni bina mereka adalah Nginx, PHP 7.4, kontena perisian LXD, dan MariaDB.

Awan Google

Platform Google Cloud adalah platform terbaik dan terpantas yang boleh digunakan oleh perkhidmatan hosting. Dengan 22 pusat data di seluruh dunia, semuanya terhubung dan dirancang untuk memastikan tidak ada yang menggunakannya jauh. Ini menghasilkan kelajuan yang jauh lebih cepat dan membolehkan mana-mana pelanggan Kinsta meningkatkan kuasa mereka sesuka hati.

Ciri-ciri lain

Kinsta mempunyai ciri lain seperti migrasi laman web percuma jika anda datang dari hos lain, kesediaan peningkatan lalu lintas, alat pengurusan laman web, pelayan pementasan, pengklonan laman, analitik laman, papan pemuka proprietari, persekitaran ujian, laman pengembangan, sokongan pemaju lanjutan, banyak PHP versi, Cloudflare Railgun, Elasticsearch, Redis, lawatan skala, CDN dan proksi terbalik Nginx.

ciri kelajuan uptime kinsta

Satu perkara lagi, jika anda tidak melihat apa yang anda perlukan di papan pemuka, Kinsta mendorong menghubungi pasukan sokongan untuk meminta apa yang anda perlukan. Kami belum mengujinya tetapi nampaknya mereka akan menyelesaikan apa sahaja yang anda perlukan berdasarkan bagaimana ujian sokongan pelanggan lain telah berjalan.

Jenis Hosting

Kinsta tidak menawarkan hosting bersama atau hosting VPS. Ia menawarkan jenis hosting sendiri yang tidak mempunyai label pada masa ini. Daripada menawarkan pilihan pelayan khusus atau hosting VPS, Kinsta menawarkan pilihan permulaan dan pro dan mempunyai kategori perniagaan dan perusahaan.

Pilihan permulaan sangat sesuai untuk seseorang yang mempunyai satu laman web sedangkan versi pro adalah untuk seseorang yang mempunyai satu atau dua laman web tetapi memerlukan sedikit jus tambahan.

Sangat mudah untuk mengetahui rancangan mana yang anda perlukan kerana Kinsta memberikannya dengan metrik yang mudah untuk memenuhi keperluan anda seperti jumlah pemasangan WordPress dan jumlah trafik bulanan.

Sebaik sahaja anda memasuki kategori perniagaan dan perusahaan, kaedah terbaik untuk mengenal pasti apa yang anda perlukan adalah dengan mencocokkannya dengan itu. Sekiranya anda adalah agensi atau perusahaan yang mempunyai keperluan lebih besar daripada yang ditawarkan, yang harus anda lakukan hanyalah menghubungi syarikat tersebut.

Pelan Harga

Setiap rancangan dari Kinsta merangkumi yang berikut:

 • Jaminan wang dikembalikan 30 hari
  Migrasi asas percuma dari host lain
  Platform Awan Google
  Semua pelayan mereka
  Sandaran Harian Automatik
  14 hari pengekalan sandaran
  Sokongan 24/7
 • Persekitaran berbilang pengguna
  Kawasan pementasan
  Sijil SSL
  Sokongan PHP 7
  Akses SSH
  Cache berlabel putih

Setiap rancangan selain pelan permulaan juga merangkumi pengklonan laman web dan sokongan berbilang laman web. Pelbagai rancangan ditunjukkan dalam jadual di bawah. Cara terbaik untuk mengenal pasti apa yang mungkin anda perlukan adalah dengan berapa banyak laman web yang akan anda gunakan dan berapa banyak lawatan bulanan yang akan anda terima.

Mengemasnya

Kinsta mungkin dianggap sebagai salah satu penyelesaian hosting WordPress pengguna terbaik di pasaran sekarang. Kami tidak mempunyai kedudukan nombor satu Kinsta kerana kebanyakan orang tidak memerlukan penyelesaian hosting WordPress pengguna terbaik di pasaran. 

Perkhidmatan ini dibina sebagai produk premium dan kebanyakan orang, terutamanya ketika baru memulakan, hanya perlu membuat laman web mereka secara langsung.

Bagi mereka yang memerlukan penyelesaian hosting WordPress pengguna terbaik di pasaran, kami sangat mengesyorkan menggunakan Kinsta. Sekiranya anda memerlukan kelajuan terpantas, waktu operasi terbaik, keselamatan Fort Knox-esque, dan pakar WordPress yang sedang dihubungi, anda harus menggunakan Kinsta

Sekiranya anda telah membina laman web anda dan kini mendapat banyak lalu lintas, kami sarankan untuk beralih ke Kinsta juga.

Soalan Lazim

Apa yang diuruskan hosting WordPress?

Hosting WordPress yang diuruskan adalah perkhidmatan di mana semua aspek teknikal hosting laman WordPress anda dijaga. Tuan rumah memastikan untuk menguruskan keselamatan, kelajuan, kemas kini, sandaran, waktu operasi, dan skalabiliti. Ini juga bermaksud bahawa sokongan pelanggan hebat. Menggunakan hosting WordPress yang dikendalikan mengambil banyak tanggungjawab teknikal dari bahu pemilik laman web.

Adakah Kinsta berkongsi hosting?

Kinsta bukan hosting yang dikongsi. Jenis syarikat mencipta kategorinya sendiri. Sekiranya kita harus menentukannya, kita akan memanggilnya hosting Google Cloud container. Syarikat ini menggunakan Google Cloud dan menjalankan setiap domain pada wadah perisiannya sendiri melalui Linux.

Apakah perbezaan antara host dan domain?

Domain adalah alamat web anda. Ini adalah bagaimana orang tahu di mana mencari laman web sebenar anda. Mereka menaipnya ke dalam penyemak imbas web yang berfungsi sebagai GPS internet. Alamat anda perlu di suatu tempat untuk menubuhkan kedai sehingga tuan rumah web anda menyediakan tanah internet untuk menampar alamat anda. Dalam senario ini, laman web sebenar anda adalah rumah internet anda.

Awak juga mungkin menyukai:

 • Perkhidmatan Web Hosting Terbaik
 • Hosting Murah Terbaik
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector