WP Engine – всички Hype обосновани ли са?

Времето за преглед на управляваните WordPress услуги най-накрая е тук!


Ще започна тази нова глава от живота на Hosting Tribunal с възможно най-добрите пари за WordPress платформа.

Моят преглед на WP Engine следва същата подробна и задълбочена методика за тестване, с която е известен хостинг трибуналът.

Критериите за класиране обаче са още по-строги, тъй като се предполага, че управляваните WP решения трябва да работят много по-добре от споделените хостинг пакети.

Регистрирах се с този посветен хост на WordPress преди две години, за да наблюдавам неговата производителност, сигурност и поддръжка. Естествено, прегледах много ревюта на WP Engine, представени от крайните потребители, и такива, създадени от колегите тестери, за да получа по-добра представа за услугата.

Ето какво открих.

Какво е WP Engine?

WP Engine не е типичният доставчик на уеб хостинг услуги.

Компанията е по-близка до доставчик на услуги, тъй като платформата й е пригодена по уникален начин. Работи само за WordPress сайтове и дори тези, които са хоствани с определени ограничения.

Ето защо сравненията като WP Engine и Bluehost са доста погрешни. Въпреки че е вярно, че последният също осигурява управляван хостинг на WordPress, първият се специализира изключително в това да направи популярната система за управление на съдържанието бърза, сигурна и надеждна.

Прегледах шепа от най-добре управляваните хостове на WordPress и нито един не се доближава дори до това, което WP Engine е разработила.

Разбира се, всички страхотни неща идват на цена и тази услуга не прави изключение, но повече за плюсовете и минусите на WP Engines по-късно.

"Превъзходен Premium WordPress хостинг за Devs & Предприятия"

Uptime:

99,99%

Скорост на зареждане:

0.57s

Поддържа:

Абсолютен първокласен

Контролен панел:

Собственически

OVERAL4.3

Основните елементи – Време, скорост, поддръжка на WP Engine

Продължителността, скоростта и специализираната поддръжка на WP Engine правят много обещаващо хостинг решение.

1. Превъзходно време

WP Engine е бързо решение за хостинг. Сериозно бърз.

Това със сигурност е най-бързият домакин, който прегледах тук в хостинг трибунала. Както заявките за връщане, така и за заден план се обслужват за по-малко от 0,2 секунди.

Много специализирани домакини на WP оптимизират сървърите си за CMS. Обикновено такива усилия дават резултати, но WP Engine надминава очакванията с доста известна разлика.

От многобройните тестове, които проведох, е очевидно, че инженерите и систематиците на WP Engine са истински майстори на занаята си. Ясно е, че те са добре запознати с всички странности, които WordPress има (и те не са малко) и знаят собствената си среда за хостинг отвътре.

Последният е проектиран единствено предвид WP и е проектиран добре.

Ето какво говорят студените числа за скоростта на WP Engine на фронта:

Средна скорост през 2019:

 • Януари – 0,145s
 • Февруари – 0.121с
 • Март – 0.201s
 • Април – 0,143s
 • Май – 0,139s
 • Юни – 0.122с
 • Юли – 0,143s
 • Август – 0,139s
 • Септември – 0,188s
 • Октомври – 0,153s

WP Engine Напълно заредено време през 2019 г .:

 • Януари – 0,988s
 • Февруари – 1.12с
 • Март – 0,957s
 • Април – 1,01ч
 • Май – 0,849s
 • Юни – 1,14с
 • Юли – 1.21с
 • Август – 0,949s
 • Септември – 1.19с
 • Октомври – 0,931s

Бекендът също е впечатляващ, надминавайки удобно споделената среда на SiteGround.

50 едновременни потребители и над 300 едновременни връзки дори не напрегнаха най-малкото от плановете на WP Engine.

За да поставим нещата в перспектива, въз основа на тестовете за скорост WP Engine превъзхожда виртуалните частни сървъри. Това не трябва да е толкова голяма изненада, тъй като не само суровите изчислителни сили са от значение. А VPS се нуждае от значителна техническа експертиза, за да може да предостави върховното преживяване на WordPress.

Екипът на WP Engine притежава тази експертиза.

Присъда: Най-бързият хост на WordPress, който съм наблюдавал. Въз основа на числата платформата WP Engine може да се конкурира с VPS решения.

2. WP Време на двигателя – 99,99%

Започнах да наблюдавам уебсайта си на WP Engine още през 2017 г. Не планирах да завърша този преглед на WP Engine до 2019 г., но от светлата страна имам данни на стойност над 22 месеца.

Моят WPE сайт все още показва 99,99% наличност. 

Това е просто невероятно, но системата за наблюдение на StatusCake тепърва ще докладва невярно, така че трябва да изхвърля неверието си и да приема числата.

22 месеца и като броим, престоят е по-малко от една десета от процента.

Обсъждам цените на WP Engine по-нататък (спойлер: не е евтино), но когато четете за плановете на компанията, имайте предвид продължителността и скоростта, която получавате в замяна на вашата инвестиция.

За инвестиция е – WP Engine е хостинг решение, предназначено да повиши вашето онлайн присъствие чрез стабилно и бързо обслужване. Не е за ежедневни блогове, но подхожда на идеално малки фирми, разрастващи се уебсайтове и дори чудовища на трафика.

Без трептене.

Присъда: Статистически незначителен престой за две години мониторинг. Невероятен.

3. Поддръжка на WP Engine – Stellar

Хората, работещи в WP Engine, са глупави WordPress. Въпреки че тепърва ще се срещам с някой от тях, страстта им към популярния CMS е очевидна. Всички агенти за техническа поддръжка, с които се свързах, бяха много знаещи и нетърпеливи да помогнат.

Дори търговските агенти, с които разговарях, бяха доста запознати с WordPress и реалната хостинг среда на тяхната компания. Това не е малък подвиг, тъй като много често търговските агенти са много по-добри при сключване на сделки, отколкото да обясняват нещата.

Не бих класирал поддръжката на WP Engine най-добрите в хостинг индустрията, тъй като знанията им са до голяма степен специализирани в WordPress, но каквото и да попада в техния обхват на експертиза, се покрива превъзходно.

Присъда: Най-добрата поддръжка, която може да разреши всеки проблем с WordPress.

Плюсове на WP Engine

WP Engine върши едно нещо – хоства уебсайтове на WordPress – и го прави наистина добре. Ето основните предимства на платформата, които я поставят сред лидерите в управляваните WP решения.

1. Универсалност

WP Engine е подходящ както за търговци, така и за разработчици.

Благодарение на уникалната архитектура на платформата, разработчиците имат много по-голяма свобода, отколкото предлага средният споделен хост.

WP Engine предлага безпрецедентна универсалност.

От друга страна, компанията има проактивен и знаещ бордов екип, който да помогне на неопитни майстори на уеб. Те са куп ентусиасти на WP, които могат да отговорят на голямо разнообразие от въпроси, които ще ви помогнат да развивате, пускате на пазара и да развивате вашия сайт.

2. Сигурност

Едно нещо, което се откроява веднага, е колко сериозно WP Engine приема сигурността. Често говоря дълго за защитните функции, които домакините имат, защото сигурността е основна.

Ако смятате, че престоят и бавната скорост на зареждане са лоши за вашата онлайн репутация – и те са лоши, без съмнение там – помислете какво би могло да ви причини дадена уеб страница или откраднати потребителски данни..

WP Engine прави няколко неща за повишаване на сигурността в цялата система:

 • Осигурява силна изолация на акаунта
 • Дезактивира определени приставки
 • Инсталира автоматични актуализации
 • Внедрява специфични правила за сигурност на WordPress
 • Разгръща 2FA
 • Поддържа смекчаващи DDoS
 • Сканира се с инструменти за автоматично откриване на заплаха

3. Персонализирани решения за хостинг на предприятия

Благодарение на своите добре познаващи се специалисти, WP Engine може да помогне на предприятия от всякакъв размер да се възползват от най-оптимизираната работа на WordPress някога.

Ако нямате идея какво да поставите – или, наистина, къде да намерите – вашето Htaccess, WP Engine може да помогне. Ако се страхувате, че вашият сайт може да използва допълнителна SEO или скоростна оптимизация, WP Engine ще получи отговора или ще сложи в ръцете ви правилните инструменти, за да го намерите сами.

Компанията планира чудесно мащаб, така че да можете да развивате безпроблемно онлайн бизнеса си, като същевременно се наслаждавате на множеството ползи, които носи изключителна ефективност. Благодарение на функции като собствената LargeFS технология можете да увеличавате безкрайно.

Сладките, мощни маркетингови инструменти ви очакват с едно натискане на бутон.

И най-добрата част?

Никакъв растеж не е достатъчно голям, за да компрометира бързото време за зареждане (независимо от броя на посетителите), ненарушима сигурност и безупречен ъптайм.

Всички тези фактори комбинират подобряване на потребителското изживяване, което допринася значително за SEO от една точка нататък.

4. Персонализирани решения за разработчици

Ако мислите за секунда, че подробният ми преглед вече изчерпа всички потребителски решения, предлагани от WP Engine, седнете здраво – има още много.

WP Engine е високотехническа конструкция, която допринася значително за WP вселената. Хората, които работят там, знаят много добре какво е необходимо, за да стартирате и разработите сложен сайт за WordPress.

Това не е празно хваление или генеричен маркетинг лингво.

WP Engine разработва (все още в бета версия, но напредва бързо) собствен DevKit, който позволява бързо локално развитие. Бързо е, защото DevKit съдържа локална версия на цялата конфигурация на WordPress, за да можете да разгърнете, тествате, отстранявате грешки и отново да тествате по желание.

Разбира се, възможни са и сътрудничество, наред с други полезни неща като избор на PHP версия, Genesis CLI, xdebug, плюс WPEngine sFTP и SSH Gateway достъп за безпроблемно натискане и изтегляне към сървърите на WP Engine и много други.

Сериозно, WPE DevKit е нож за мощност и швейцарска армия в един пакет!

5. Рамка за генезис

Това е комбинация между предишните две точки, тъй като дава възможност за бързо развитие и внедряване, помагайки както на разработчиците, така и на собствениците на бизнес (които наемат разработчици) бързо да слезе от земята.

Genesis е солидна основа за всеки WordPress сайт, осигуряващ сигурност и производителност с някои чисти SEO вградени функции.

(Да, много по-добре е от редактора на Гутенберг.)

6. Теми на StudioPress

Какво друго прави WP Engine?

Дава ви 36 премиум теми, с които да играете, променяте и използвате. Те са изградени с рамката Genesis, което ги кара да работят особено добре на сървърите на WP Engine. 

Както можете да си представите, редактирането и модифицирането им е полъх.

Сладко, нали??

7. Бордови разговор за корпоративни потребители

WP Engine се грижи за малки предприятия, но също така знае как да се справи с масивни проекти. Това има смисъл само в противен случай голяма част от най-големите неограничени ресурси на платформата биха загубили.

Едно от потребителите на услугата за първокласни услуги е вградено повикване и специализиран мениджър на акаунти, който вкарва съвсем ново значение в термина „управлявани услуги“.

8. Оценка на кода

Това е друга услуга на ниво предприятие.

Специализиран екип на WP Engine преглежда кода и производителността на вашия готов за стартиране WP сайт. Чрез задълбочено тестване те се опитват да оптимизират новия уебсайт, така че след като той се представи на оптимални нива от първа стъпка.

9. Автоматични миграции

Има лесен начин да преместите вашия сайт към WP Engine. Тя не е толкова безпроблемна като безплатна миграция, обработвана изцяло от приемащия хост, толкова популярен сред споделени хостове като SiteGround и HostPapa, но въпреки това е много лесно.

Още един патентован инструмент, приставката за миграция на WP Engine може да повдигне съществуващата ви инсталация на WordPress от сървърите на друг хост и да я копира в средата на WP Engine.

Може да звучи сложно, но работи доста добре. Това може да бъде особено удобно, ако сте продавач на WP Engine, който се опитва да спечели нови клиенти.

И най-добрата част? Тъй като е плъгин, можете да го използвате, когато пожелаете, колкото и пъти да искате.

10. 60-дневна гаранция за връщане на парите

WP Engine струва огромна сума, но можете да го тествате от доста време. Индустриалният стандарт е да се даде само един месец хостинг в рамките на гаранцията за връщане на парите, но WPE продължава два пъти по-дълго.

Което няма за какво да се мръщи.

WP Engine Cons

Колкото и да е страхотно, WP Engine не е безупречна услуга. Колкото и малко да са те, минусите му са налице.

1. Твърди шапки на планове

Моят преглед на WP Engine има цял раздел, посветен на плановете на компанията, но едно нещо се откроява и заслужава споменаване самостоятелно: капачката за посетители.

Вижте, всеки план на WP Engine идва с определен лимит от месечни посетители. Ако той генерира повече уникални посещения, той няма да се понижи, нито ще пострада ефективността му. Вашият бюджет може да вземе удар, тъй като всички посетители над определения лимит ще наложат допълнителни такси.

Наистина, много алтернативи на WP Engine, които предлагат подобни нива на обслужване, разполагат с такива ограничения.

Обикновено те твърдят, че това е поради причини за производителност – да не се претоварват сървъри и други подобни, но когато се прилага толкова стриктно, често това е тласък към по-голям, по-скъп план.

2. Без хостинг по имейл

Ето ви изненада: влизате в контролния панел на WP Engine и … няма никакви контроли по имейл. Защото няма имейл услуга.

Разрешено, хостингът на уебсайтове и хостингът по електронна поща са две различни неща, но по-голямата част от уеб хостовете предоставят и двете. Сравнете WP Engine с Bluehost или Dreamhost – други качествени хостове с управлявано предлагане на WP – и това е очевиден недостатък.

Да, знам, че WPE е доставчик на услуги, а не типичен уеб хост, но би могъл да включи имейл в портфолиото си чрез трета страна.

Това обаче не е и за това вие, потребителят, трябва да се грижите независимо.

3. Забранени приставки

Честно казано, не съм 100% сигурен колко е справедливо да споменавам списъка с недопуснати плъгини, които WP Engine поддържа, защото за мнозина това ще бъде незначително неудобство и нищо повече.

Както и да е, ето сделката: WP Engine, главно поради съображения за сигурност, но и поради проблеми с производителността, не позволява инсталирането и работата на шепа приставки за WordPress.

Сега списъкът не е толкова кратък и там ще намерите много любими фенове, но записите в списъка с разрешени плъгини вършат работата еднакво добре, ако не и по-добре в средата на WP Engine.

Все пак, разгледайте списъка, особено ако планирате да мигрирате и сте свикнали с определени функции.

Препоръчваме ли WP Engine?

абсолютно!

В името на обективността и задълбочеността проучих внимателно ограниченията на платформата за този преглед на WP Engine, но истината е, че това са едно от най-добре управляваните WordPress решения, които парите могат да купят.

Разбира се, това не е евтино, но защо би го направило? Услугата е възвишена, настроена до съвършенство от умели ръце, полирана и оптимизирана извън възможностите и ноу-хау на повечето други хостинг доставчици.

Разбира се, че ще струва повече.

Но това е добре изразходвани пари, тъй като доколкото са посветени домакините на WordPress, WP Engine е изключителен изпълнител.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map