WP Engine – Is alle hype gerechtvaardigd?

Het is eindelijk tijd om door WordPress beheerde services te bekijken!


Ik ga dit nieuwe hoofdstuk in het leven van Hosting Tribunal beginnen met mogelijk het beste WordPress-platform dat je kunt kopen.

Mijn WP Engine-beoordeling volgt dezelfde gedetailleerde en grondige testmethodologie waar Hosting Tribunal bekend om staat.

De rangschikkingscriteria zijn echter nog strenger omdat beheerde WP-oplossingen veel beter zouden moeten werken dan shared hosting-pakketten.

Ik heb me meer dan twee jaar geleden aangemeld bij deze speciale WordPress-host om de prestaties, beveiliging en ondersteuning te controleren. Uiteraard heb ik veel WP Engine-recensies doorzocht die door eindgebruikers zijn ingediend en die door collega-testers zijn gemaakt om een ​​beter idee te krijgen van de service.

Dit is wat ik heb gevonden.

Wat is WP Engine?

WP Engine is niet de typische website-hostingprovider.

Het bedrijf lijkt meer op een serviceprovider omdat het platform op een unieke manier is afgestemd. Het werkt alleen voor WordPress-sites en zelfs die worden gehost met bepaalde beperkingen.

Daarom zijn vergelijkingen zoals WP Engine versus Bluehost nogal misplaatst. De laatste biedt weliswaar ook managed WordPress-hosting aan, maar de eerste is uitsluitend gespecialiseerd in het snel, veilig en betrouwbaar maken van het populaire contentmanagementsysteem..

Ik heb een handvol van de best beheerde WordPress-hosts beoordeeld en geen enkele komt zelfs maar in de buurt van wat WP Engine heeft ontwikkeld.

Natuurlijk hebben alle geweldige dingen een prijs en deze service is daarop geen uitzondering, maar later meer over de voor- en nadelen van WP Engines.

"Uitstekende premium WordPress-hosting voor ontwikkelaars & Ondernemingen"

Uptime:

99,99%

Laadsnelheid:

0,57 s

Ondersteuning:

Absoluut top

Controlepaneel:

Eigen

OVERAL 4.3

The Essentials – WP Engine Uptime, snelheid, ondersteuning

De uptime, snelheid en gespecialiseerde ondersteuning van WP Engine zorgen voor een veelbelovende hostingoplossing.

1. Uitstekende beschikbaarheid

WP Engine is een snelle hostingoplossing. Ernstig snel.

Het is zeker de snelste host die ik hier op Hosting Tribunal heb beoordeeld. Zowel backend- als frontend-query’s worden in minder dan 0,2 seconden uitgevoerd.

Veel toegewijde WP-hosts optimaliseren hun servers voor het CMS. Dergelijke inspanningen leveren doorgaans resultaten op, maar WP Engine overtreft de verwachtingen met een behoorlijke marge.

Uit de talloze tests die ik heb uitgevoerd, is het duidelijk dat de ingenieurs en sysadmins van WP Engine echte meesters zijn in hun vak. Het is duidelijk dat ze goed thuis zijn in alle eigenaardigheden die WordPress heeft (en dat zijn er niet zo weinig) en kennen hun eigen hostingomgeving van binnen en van buiten.

De laatste is uitsluitend ontworpen met WP in gedachten en is goed ontworpen.

Dit is wat de koude cijfers zeggen over het WP-motortoerental op de frontend:

Gemiddelde snelheid in 2019:

 • Januari – 0.145s
 • Februari – 0.121s
 • Maart – 0.201s
 • April – 0.143s
 • Mei – 0.139s
 • Juni – 0.122s
 • Juli – 0.143s
 • Augustus – 0.139s
 • September – 0.188s
 • Oktober – 0.153s

WP Engine Volledig geladen tijd in 2019:

 • Januari – 0.988s
 • Februari – 1.12 s
 • Maart – 0.957s
 • April – 1.01 s
 • Mei – 0.849s
 • Juni – 1.14s
 • Juli – 1.21s
 • Augustus – 0,949s
 • September – 1.19s
 • Oktober – 0,931s

De backend is ook indrukwekkend en overtreft comfortabel de gedeelde omgeving van SiteGround.

50 gelijktijdige gebruikers en meer dan 300 gelijktijdige verbindingen waren niet eens belastend voor de kleinste WP Engine-plannen.

Om de zaken in perspectief te plaatsen: op basis van de snelheidstests presteert WP Engine beter dan virtual private servers. Dit hoeft geen grote verrassing te zijn, want het is niet alleen de ruwe rekenkracht die ertoe doet. Een VPS heeft veel technische expertise nodig om de ultieme WordPress-ervaring te kunnen leveren.

De WP Engine-crew heeft deze expertise.

Oordeel: de snelste WordPress-host die ik heb gezien. Op basis van de cijfers kan het WP Engine-platform concurreren met VPS-oplossingen.

2. WP Engine-uptime – 99,99%

Ik begon mijn WP Engine-website te monitoren in 2017. Ik was niet van plan om deze WP Engine-beoordeling tegen 2019 af te ronden, maar aan de positieve kant heb ik meer dan 22 maanden aan gegevens.

Mijn WPE-site geeft nog steeds 99,99% beschikbaarheid weer. 

Dat is gewoon ongelooflijk, maar het StatusCake-controlesysteem moet nog vals rapporteren, dus ik moet mijn ongeloof wegdoen en de cijfers accepteren.

22 maanden en tellen, de downtime is minder dan een tiende van een procent.

Ik bespreek de prijzen van WP Engine verder naar beneden (spoiler: het is niet goedkoop), maar houd bij het lezen van de plannen van het bedrijf rekening met de uptime en de snelheid die u terugkrijgt voor uw investering.

Voor investeringen is het – WP Engine is een hostingoplossing die is ontworpen om uw online aanwezigheid te verbeteren door een stabiele en snelle service. Het is niet voor informeel bloggen, maar past perfect bij kleine bedrijven, groeiende websites en zelfs verkeersmonsters.

Zonder aarzeling.

Oordeel: statistisch verwaarloosbare uitvaltijd gedurende twee jaar monitoring. Ongelofelijk.

3. WP Engine Support – Stellar

De mensen die bij WP Engine werken, zijn WordPress-nerds. Ook al moet ik ze nog persoonlijk ontmoeten, hun passie voor het populaire CMS is duidelijk. Alle technische ondersteuningsmedewerkers met wie ik in contact kwam, waren zeer deskundig en wilden graag helpen.

Zelfs de verkoopagenten met wie ik sprak, waren redelijk bekend met WordPress en de daadwerkelijke hostingomgeving van hun bedrijf. Dat is geen geringe prestatie, aangezien verkoopagenten vaak veel beter zijn in het sluiten van deals dan in het uitleggen van dingen.

Ik zou de WP Engine-ondersteuning niet als de beste in de hostingsector rangschikken, omdat hun kennis grotendeels gespecialiseerd is in WordPress, maar alles wat binnen hun expertise valt, wordt uitstekend gedekt.

Oordeel: eersteklas ondersteuning die elk WordPress-probleem kan oplossen.

WP Engine Pros

WP Engine doet één ding – host WordPress-websites – en het doet het heel goed. Dit zijn de belangrijkste sterke punten van het platform waarmee het een van de leiders is in beheerde WP-oplossingen.

1. Veelzijdigheid

WP Engine is geschikt voor zowel marketeers als ontwikkelaars.

Dankzij de unieke architectuur van het platform hebben ontwikkelaars veel meer vrijheid dan de gemiddelde shared host biedt.

WP Engine biedt ongeëvenaarde veelzijdigheid.

Aan de andere kant heeft het bedrijf een proactief en deskundig on-boarding-team om onervaren webmasters op weg te helpen. Ze zijn een stel WP-enthousiastelingen die een breed scala aan vragen kunnen beantwoorden die u zullen helpen uw site te ontwikkelen, op de markt te brengen en te laten groeien.

2. Beveiliging

Een ding dat meteen opvalt, is hoe serieus WP Engine beveiliging neemt. Ik spreek vaak uitgebreid over de beveiligingsfuncties die hosts hebben, omdat beveiliging van fundamenteel belang is.

Als u denkt dat downtime en langzame laadsnelheid slecht zijn voor uw online reputatie – en dat is ongetwijfeld slecht – overweeg dan wat een beschadigde webpagina of gestolen gebruikersgegevens met u kunnen doen.

WP Engine doet verschillende dingen om de beveiliging van het hele systeem te verbeteren:

 • Biedt een sterke accountisolatie
 • Verbiedt bepaalde plug-ins
 • Installeert automatische updates
 • Implementeert specifieke WordPress-beveiligingsregels
 • Implementeert 2FA
 • Onderhoudt DDoS-mitigators
 • Scant met automatische tools voor het detecteren van bedreigingen

3. Maatwerkoplossingen voor Enterprise Hosting

Dankzij zijn zeer deskundige specialisten kan WP Engine bedrijven van elke omvang helpen profiteren van de meest geoptimaliseerde WordPress-prestaties ooit.

Als je geen idee hebt wat je erin moet stoppen – of, inderdaad, waar te vinden – je htaccess, WP Engine kan helpen. Als u bang bent dat uw site extra SEO of snelheidsoptimalisatie kan gebruiken, heeft WP Engine het antwoord of geeft u de juiste tools in handen om het zelf te vinden.

De plannen van het bedrijf zijn fantastisch schaalbaar, zodat u uw online bedrijf naadloos kunt laten groeien, terwijl u geniet van de vele voordelen die uitstekende prestaties met zich meebrengen. Dankzij functies zoals de gepatenteerde LargeFS-technologie kun je oneindig opschalen.

Zoete, krachtige marketingtools wachten op je met één klik op de knop.

En het beste deel?

Geen enkele groei is groot genoeg om de snelle laadtijden (ongeacht het aantal bezoekers), onbreekbare beveiliging en onberispelijke uptime in gevaar te brengen.

Al deze factoren bij elkaar versterken de gebruikerservaring, die vanaf een bepaald moment sterk bijdraagt ​​aan SEO.

4. Maatwerkoplossingen voor ontwikkelaars

Als je zelfs maar een seconde dacht dat mijn gedetailleerde beoordeling al alle aangepaste oplossingen die WP Engine biedt, heeft uitgeput, blijf dan zitten – er zijn nog veel meer.

WP Engine is een zeer technisch construct dat een grote bijdrage levert aan het WP-universum. De mensen die daar werken, weten heel goed wat er nodig is om een ​​complexe WordPress-site uit te voeren en te ontwikkelen.

Dit is geen lege opschepperij of generieke marketingtaal.

WP Engine ontwikkelt (nog steeds in bètaversie maar vordert snel) zijn eigen DevKit die snelle lokale ontwikkeling mogelijk maakt. Het is snel omdat de DevKit een lokale versie van de volledige WordPress-configuratie bevat die u naar believen kunt implementeren, testen, debuggen en opnieuw testen.

Natuurlijk zijn samenwerkingen ook mogelijk, onder andere nuttige zaken zoals PHP-versieselectie, Genesis CLI, xdebug, plus WPEngine sFTP en SSH Gateway-toegang voor naadloos push en pull heen en weer WP Engine-servers, en nog veel meer.

Serieus, de WPE DevKit is een powertool en een Zwitsers zakmes in één pakket!

5. Genesis Framework

Dat is een mix tussen de vorige twee punten omdat het een snelle ontwikkeling en implementatie mogelijk maakt, waardoor zowel ontwikkelaars als bedrijfseigenaren (die ontwikkelaars inhuren) snel van de grond komen..

Genesis is een solide basis voor elke WordPress-site en biedt beveiliging en prestaties met een aantal handige ingebouwde SEO-functies.

(Ja, het is veel beter dan de Gutenberg-editor.)

6. StudioPress-thema’s

Wat doet WP Engine nog meer??

Het geeft je 36 premium thema’s om mee te spelen, aan te passen en te gebruiken. Ze zijn gebouwd met het Genesis-framework, waardoor ze bijzonder goed werken op de WP Engine-servers. 

Zoals je je kunt voorstellen, is het bewerken en wijzigen ervan een fluitje van een cent.

Lief, is het niet?

7. Onboarding-oproep voor zakelijke gebruikers

WP Engine richt zich op kleine bedrijven, maar weet ook hoe het met grote projecten moet omgaan. Het is alleen logisch, anders zou een groot deel van de bijna onbeperkte middelen van het platform verloren gaan.

Een van de premium service die enterprise-gebruikers krijgen, is een onboarding-oproep en een toegewijde accountmanager, die een geheel nieuwe betekenis geeft aan de term “managed services”.

8. Code Beoordeling

Dit is een andere service op ondernemingsniveau.

Een gespecialiseerd WP Engine-team beoordeelt de code en prestaties van uw gebruiksklare WP-site. Door middel van grondige tests proberen ze de nieuwe website te optimaliseren, zodat deze vanaf het begin optimaal presteert.

9. Automatische migraties

Er is een gemakkelijke manier om uw site over te zetten naar WP Engine. Het is niet zo naadloos als een gratis migratie die volledig wordt afgehandeld door de ontvangende host die zo populair is onder shared hosts zoals SiteGround en HostPapa, maar het is toch heel eenvoudig.

Nog een andere gepatenteerde tool, de WP Engine-migratieplug-in, kan uw bestaande WordPress-installatie van de servers van een andere host halen en naar de WP Engine-omgeving kopiëren.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar het werkt redelijk goed. Het kan met name handig zijn als u een WP Engine-reseller bent die nieuwe klanten probeert binnen te halen.

En het beste deel? Omdat het een plug-in is, kunt u deze gebruiken wanneer u maar wilt, hoe vaak u maar wilt.

10. 60 dagen geld-terug-garantie

WP Engine kost een flink bedrag, maar je kunt het geruime tijd testen. De industriestandaard is om slechts een maand hosting te geven binnen de geld-terug-garantie, maar WPE gaat twee keer zo lang mee.

Dat is niets om op te fronsen.

WP Engine Cons

Hoe geweldig het ook is, WP Engine is geen onberispelijke service. Hoe weinig ze ook zijn, de nadelen zijn aanwezig.

1. Hard caps op plannen

Mijn WP Engine-beoordeling heeft een hele sectie gewijd aan de bedrijfsplannen, maar één ding valt op en verdient een vermelding op zich: de bezoekerslimiet.

Kijk, elk WP Engine-abonnement heeft een vaste limiet voor maandelijkse bezoekers. Als uw site meer unieke hits genereert, zal de site niet uitvallen en zullen de prestaties niet afnemen. Uw budget kan echter een hit worden, omdat alle bezoekers boven de opgegeven limiet extra kosten in rekening brengen.

Toegegeven, veel WP Engine-alternatieven die vergelijkbare serviceniveaus bieden, gebruiken dergelijke limieten.

Ze beweren meestal dat het om prestatieredenen is – om servers en dergelijke niet te overbelasten – maar als het zo strikt wordt opgelegd, is het vaak een duw in de richting van een groter, duurder plan.

2. Geen e-mailhosting

Hier is een verrassing: u logt in op uw WP Engine-configuratiescherm en … er zijn helemaal geen e-mailcontroles. Omdat er geen e-mailservice is.

Toegegeven, websitehosting en e-mailhosting zijn twee verschillende dingen, maar de overgrote meerderheid van webhosts biedt beide. Vergelijk WP Engine met Bluehost of Dreamhost – andere kwaliteitshosts met een beheerd WP-aanbod – en dat is een duidelijk nadeel.

Ja, ik weet dat WPE een serviceprovider is en geen typische webhost, maar het had e-mail in zijn portfolio kunnen opnemen via een derde partij.

Dit is echter niet het geval en dat is iets waar u, de gebruiker, zelfstandig voor moet zorgen.

3. Verboden plug-ins

Eerlijk gezegd ben ik niet 100% zeker hoe eerlijk het is om de lijst met niet-toegestane plug-ins te noemen die WP Engine bijhoudt, omdat het voor velen een klein ongemak zal zijn en niets meer.

Hoe dan ook, hier is de deal: WP Engine, voornamelijk om veiligheidsredenen maar ook vanwege prestatieproblemen, staat de installatie en het uitvoeren van een handvol WordPress-plug-ins niet toe.

Nu is de lijst niet zo kort en je zult daar veel favorieten van fans vinden, maar de vermeldingen op de lijst met toegestane plug-ins doen het werk even goed, zo niet beter binnen de WP Engine-omgeving.

Bekijk toch de lijst, vooral als u van plan bent over te migreren en gewend bent aan bepaalde functionaliteiten.

We raden WP Engine aan?

Absoluut!

In naam van objectiviteit en grondigheid heb ik de beperkingen van het platform voor deze WP Engine-review zorgvuldig bestudeerd, maar de waarheid is dat dit een van de best beheerde WordPress-oplossingen is die geld kan kopen.

Toegegeven, het is niet goedkoop, maar waarom zou het? De service is subliem, perfect afgestemd door bekwame handen, gepolijst en geoptimaliseerd boven de middelen en knowhow van de meeste andere hostingproviders.

Het kost natuurlijk meer.

Maar het is goed besteed geld, want voor toegewijde WordPress-hosts is WP Engine een uitstekende prestatie.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector