WP Engine – Er all Hype begrunnet?

Tiden for å se gjennom WordPress-administrerte tjenester er endelig her!


Jeg kommer til å sparke av med dette nye kapittelet i livet til Hosting Tribunal med muligens den beste WordPress-plattformen penger kan kjøpe.

Min WP Engine-gjennomgang følger den samme detaljerte og grundige testmetodikken Hosting Tribunal er kjent for.

Imidlertid er rangeringskriteriene enda strengere ettersom administrerte WP-løsninger skal fungere mye bedre enn delte hostingpakker.

Jeg registrerte meg hos denne dedikerte WordPress-verten for over to år siden for å overvåke ytelsen, sikkerheten og støtten. Naturligvis gjennomsøkte jeg mange WP Engine-anmeldelser sendt av sluttbrukere og slike laget av andre testere for å få en bedre ide om tjenesten.

Dette er hva jeg fant.

Hva er WP-motor?

WP Engine er ikke den typiske webhotellleverandøren.

Selskapet ligner mer på en tjenesteleverandør fordi plattformen er skreddersydd på en unik måte. Det fungerer bare for WordPress-nettsteder, og til og med de er vert med visse begrensninger.

Derfor er sammenligninger som WP Engine vs Bluehost ganske feilplasserte. Selv om det er sant at sistnevnte også tilbyr administrert WordPress-hosting, spesialiserer førstnevnte utelukkende i å gjøre det populære innholdsstyringssystemet raskt, sikkert og pålitelig.

Jeg har gjennomgått en håndfull av de best administrerte WordPress-vertene, og ingen kommer engang i nærheten av det WP Engine har utviklet.

Selvfølgelig kommer alle gode ting til en pris, og denne tjenesten er intet unntak, men mer om WP Engines fordeler og ulemper senere.

"Superb Premium WordPress Hosting for Devs & Bedrifter"

oppetid:

99,99%

Lastehastighet:

0.57s

Brukerstøtte:

Absolutt topp

Kontrollpanel:

Proprietær

OVERAL4.3

Essentials – WP Engine Uptime, Speed, Support

WP Engine oppetid, hastighet og spesialisert støtte gir en veldig lovende hostingløsning.

1. Superb Uptime

WP Engine er en rask hostingløsning. Alvor rask.

Det er absolutt den raskeste verten jeg har vurdert her på Hosting Tribunal. Både backend- og frontend-spørsmål blir servert på mindre enn 0,2 sekunder.

Mange dedikerte WP-verter optimaliserer serverne sine for CMS. Typisk gir slik innsats resultater, men WP Engine overgår forventningene med ganske god margin.

Fra de mange testene jeg gjennomførte, er det åpenbart at WP Engine-ingeniører og sysadmins er sanne mestere i deres håndverk. Det er tydelig at de er godt kjent med alle spørsmål som WordPress har (og de er ikke så få) og kjenner sitt eget vertsmiljø utvendig og utvendig.

Det siste er utelukkende designet med WP i tankene, og det er designet godt.

Slik sier de kalde tallene om WP Engine-hastigheten på fronten:

Gjennomsnittlig hastighet i 2019:

 • Januar – 0.145s
 • Februar – 0.121s
 • Mars – 0.201s
 • April – 0,143s
 • Mai – 0.139-tallet
 • Juni – 0.122s
 • Juli – 0,143s
 • August – 0.139-tallet
 • September – 0.188s
 • Oktober – 0,153s

WP Engine Fullladet tid i 2019:

 • Januar – 0,988s
 • Februar – 1.12s
 • Mars – 0,957 s
 • April – 1.01s
 • Mai – 0,849s
 • Juni – 1,14s
 • Juli – 1,21s
 • August – 0,949
 • September – 1.19s
 • Oktober – 0,931s

Bakenden er også imponerende, og overgår det delte miljøet SiteGround komfortabelt.

50 samtidige brukere og over 300 samtidige forbindelser anstrengte ikke engang den minste av WP Engine-planene.

For å sette ting i perspektiv, basert på hastighetstestene, overgår WP Engine bedre enn virtuelle private servere. Dette burde ikke være så stor overraskelse da det ikke bare er rå datakraft som betyr noe. En VPS trenger betydelig teknisk kompetanse for å kunne levere den ultimate WordPress-opplevelsen.

WP Engine-besetningen har denne ekspertisen.

Dommen: Den raskeste WordPress-verten jeg har observert. Basert på tallene kan WP Engine-plattformen konkurrere med VPS-løsninger.

2. WP Engine Uptime – 99,99%

Jeg begynte å overvåke nettstedet mitt til WP Engine allerede i 2017. Jeg hadde ikke planer om å fullføre denne WP Engine-gjennomgangen innen 2019, men på den lyse siden har jeg over 22 måneder med data.

WPE-nettstedet mitt viser fremdeles 99,99% tilgjengelighet. 

Det er ganske enkelt utrolig, men StatusCake-overvåkingssystemet rapporterer ennå ikke falskt, så jeg må kaste min vantro bort og godta tallene.

22 måneder og teller, er driftsstansen mindre enn en tidel av en prosent.

Jeg diskuterer WP Engine-prisingen lenger ned (spoiler: den er ikke billig), men når du leser om selskapets planer, husk oppetid og hastighet du får i retur for investeringen din.

For investering er det – WP Engine er en hostingløsning designet for å heve din online tilstedeværelse gjennom stabil og rask service. Det er ikke for tilfeldig blogging, men passer perfekt til små bedrifter, voksende nettsteder og til og med trafikkmonstre.

Uten en glis.

Dommen: Statistisk ubetydelig driftsstans for to års overvåking. Utrolig.

3. WP Engine Support – Stellar

Personene som jobber over hos WP Engine er WordPress-nerder. Selv om jeg ennå ikke møter noen av dem personlig, er deres lidenskap for det populære CMS tydelig. Alle teknisk supportagenter jeg kom i kontakt med var veldig kunnskapsrike og ivrige etter å hjelpe.

Til og med salgsagentene jeg snakket med var ganske kjent med WordPress og det faktiske vertsmiljøet i selskapet deres. Det er ikke en liten bragd, da veldig ofte er salgsagenter mye bedre på å avslutte avtaler enn å forklare ting.

Jeg vil ikke rangere WP Engine-støtten som de beste i vertsindustrien, ettersom kunnskapen deres i stor grad er spesialisert for WordPress, men hva som faller innenfor deres kompetanseomfang dekkes utmerket.

Dømmelse: Topp støtte som kan løse ethvert WordPress-problem.

WP Engine Pros

WP Engine gjør en ting – er vert for WordPress-nettsteder – og den gjør det veldig bra. Her er hovedstyrken til plattformen som satte den blant lederne innen administrerte WP-løsninger.

1. Allsidighet

WP Engine er egnet for både markedsførere og utviklere.

Takket være plattformens unike arkitektur har utviklere mye større frihet enn den gjennomsnittlige delte verten gir.

WP Engine tilbyr uovertruffen allsidighet.

På den annen side har selskapet et proaktivt og kunnskapsfullt ombordsteam for å hjelpe uerfarne nettredere i gang. De er en gjeng med WP-entusiaster som kan svare på en rekke spørsmål som vil hjelpe deg med å utvikle, markedsføre og vokse nettstedet ditt.

2. Sikkerhet

En ting som skiller seg ut med en gang er hvor alvorlig WP Engine tar sikkerhet. Jeg snakker ofte i lengden om sikkerhetsfunksjonene vertene har på plass fordi sikkerhet er grunnleggende.

Hvis du synes at nedetid og langsom lastehastighet er dårlig for ditt omdømme på nettet – og de er dårlige, uten tvil der – bør du vurdere hva en forskjøvet webside eller stjålet brukerdata kan gjøre for deg.

WP Engine gjør flere ting for å øke sikkerhetssystemet hele:

 • Gir en sterk kontoisolasjon
 • Ikke tillater visse plugins
 • Installerer automatiske oppdateringer
 • Implementerer spesifikke WordPress sikkerhetsregler
 • Innleder 2FA
 • Vedlikeholder DDoS-dempere
 • Skanner med automatiske trusselregistreringsverktøy

3. Tilpassede løsninger for Enterprise Hosting

Takket være sine kunnskapsrike spesialister, kan WP Engine hjelpe bedrifter i alle størrelser å dra nytte av den mest optimaliserte WordPress-ytelsen noensinne.

Hvis du ikke har noen anelse om hva du skal sette inn – eller, faktisk, hvor du kan finne – din htaccess, WP Engine kan hjelpe. Hvis du er redd nettstedet ditt kan bruke ekstra SEO eller hastighetsoptimalisering, vil WP Engine ha svaret eller legge i hendene dine de riktige verktøyene for å finne det selv.

Selskapet planlegger skalaer fantastisk, slik at du kan utvide din online virksomhet sømløst, mens du gleder deg over de mange fordelene fremragende ytelse gir. Takket være funksjoner som den proprietære LargeFS-teknologien kan du skalere opp uendelig.

Søte, kraftige markedsføringsverktøy venter deg med et enkelt klikk.

Og den beste delen?

Ingen vekst er stor nok til å kompromittere de raske lastetidene (uansett antall besøkende), uoppnåelig sikkerhet og upåklagelig oppetid.

Alle disse faktorene gir økt brukeropplevelse, noe som bidrar sterkt til SEO fra ett tidspunkt.

4. Tilpassede løsninger for utviklere

Hvis du trodde for et øyeblikk at min detaljerte gjennomgang allerede har brukt alle tilpassede løsninger som WP Engine tilbyr, kan du sitte tett – det er mye mer.

WP Engine er en svært teknisk konstruksjon som bidrar sterkt til WP-universet. Folket som jobber der vet godt hva det tar å kjøre og utvikle et komplekst WordPress-nettsted.

Dette er ikke en tom skryt eller generisk markedsføringslingo.

WP Engine utvikler (fremdeles i betaversjon, men avanserer raskt) sin egen DevKit som gir mulighet for rask lokal utvikling. Det er raskt fordi DevKit inneholder en lokal versjon av hele WordPress-konfigurasjonen som du kan distribuere, teste, feilsøke og omprøve når du vil.

Naturligvis er samarbeid også mulig, blant andre nyttige ting som PHP-versjonsvalg, Genesis CLI, xdebug, pluss WPEngine sFTP og SSH Gateway-tilgang for sømløs push and pull frem og tilbake WP Engine-servere, og mye mer.

Seriøst, WPE DevKit er et kraftverktøy og sveitsisk hærkniv i en pakke!

5. Genesis Framework

Det er en blanding mellom de to foregående punktene, da det muliggjør rask utvikling og distribusjon, og hjelper både devs og bedriftseiere (som ansetter devs) raskt å komme seg fra bakken.

Genesis er et solid fundament for ethvert WordPress-nettsted, og gir sikkerhet og ytelse med noen pene SEO innebygde funksjoner.

(Ja, det er mye bedre enn Gutenberg-redaktøren.)

6. StudioPress-temaer

Hva annet gjør WP Engine?

Den gir deg 36 premium temaer du kan spille med, endre og bruke. De er bygget med Genesis rammeverk, som gjør at de fungerer spesielt bra på WP Engine-serverne. 

Som du kan forestille deg, er det en lek å redigere og endre dem.

Søt, er det ikke?

7. Onboarding-samtale for bedriftsbrukere

WP Engine ivaretar småbedrifter, men den vet også hvordan man skal håndtere massive prosjekter. Det er bare fornuftig, ellers vil en stor del av plattformens nesten ubegrensede ressurser gå til spill.

En av brukerne av premiumtjenester som bedriften får, er en onboarding-samtale og en dedikert kontoadministrator, som legger en helt ny mening i begrepet “managed services”.

8. Kodevurdering

Dette er en annen tjeneste på virksomhetsnivå.

Et spesialisert WP Engine-team vurderer koden og ytelsen til ditt klar-til-lansering WP-nettsted. Gjennom grundig testing prøver de å optimalisere det nye nettstedet, så når det først opptrer på optimale nivåer fra start.

9. Automatiske migrasjoner

Det er en enkel måte å flytte nettstedet til WP Engine på. Det er ikke så sømløst som en gratis migrasjon som håndteres helt av den mottakende verten som er så populær blant delte verter som SiteGround og HostPapa, men det er veldig enkelt likevel.

Nok et proprietært verktøy, WP Engine migreringsplugin kan løfte din eksisterende WordPress-installasjon fra serverne til en annen vert og kopiere den til WP Engine-miljøet.

Det kan høres komplisert ut, men det fungerer ganske bra. Det kan være spesielt nyttig hvis du er en WP Engine-forhandler som prøver å vinne over nye kunder.

Og den beste delen? Siden det er en plugin, kan du bruke den når du vil, hvor mange ganger du vil.

10. 60-dagers pengene tilbake-garanti

WP Engine koster en heftig sum, men du kan teste den i ganske lang tid. Bransjestandarden er å gi bare en måneds hosting innen pengene tilbake-garantien, men WPE går i dobbelt så lang tid.

Noe som ikke er noe å rynke på.

WP Engine Cons

Så fantastisk som det er, WP Engine er ikke en feilfri tjeneste. Hvor få de enn måtte være, er ulemper til stede.

1. Harde kapsler på planer

Min WP Engine-gjennomgang har en hel seksjon dedikert til selskapets planer, men en ting skiller seg ut og fortjener en omtale på egenhånd: besøkendehetten.

Se, hver WP Engine-plan har en angitt grense for månedlige besøkende. Hvis nettstedet ditt genererer flere unike treff, vil nettstedet ikke gå ned, og resultatet vil heller ikke lide. Budsjettet ditt kan imidlertid treffe, da alle besøkende over den angitte grensen vil påføre ekstra kostnader.

Riktignok distribuerer mange WP Engine-alternativer som tilbyr lignende servicenivåer slike caps.

De vil vanligvis påstå at det er av ytelsesgrunner – å ikke overbelaste servere og slikt – men når det håndheves så strengt, er det ofte et press mot større og dyrere plan.

2. Ingen e-post hosting

Dette er en overraskelse: du logger deg på WP Engine-kontrollpanelet og … det er ingen e-postkontroller overhodet. Fordi det ikke er noen e-posttjeneste.

Gitt, webhotell og e-posthotell er to forskjellige ting, men de aller fleste webhotellene tilbyr begge deler. Sammenlign WP Engine vs Bluehost eller Dreamhost – andre kvalitetsverter med administrert WP-tilbud – og det er en åpenbar ulempe.

Ja, jeg vet at WPE er en tjenesteleverandør og ikke en typisk webhotell, men den kunne ha inkorporert e-post i porteføljen gjennom en tredjepart.

Det har imidlertid ikke, og det er noe du som bruker, må ta vare på uavhengig.

3. Utestengte plugins

Sannheten skal sies, jeg er ikke 100% sikker på hvor rettferdig det er å nevne listen over tillatte plugins WP Engine opprettholder fordi det for mange vil være en mindre ulempe og ikke noe mer.

Uansett, her er avtalen: WP Engine, hovedsakelig av sikkerhetsgrunner, men også på grunn av ytelsesproblemer, tillater ikke installasjon og drift av en håndfull WordPress-plugins.

Nå er ikke listen så kort, og du vil finne mange fan-favoritter der, men oppføringene på listen over tillatte plugins gjør jobben like bra om ikke bedre i WP Engine-miljøet.

Ta likevel en titt på listen, spesielt hvis du planlegger å flytte over og er vant til visse funksjoner.

Anbefaler vi WP Engine?

Absolutt!

I navnet objektivitet og grundighet studerte jeg nøye begrensningene i plattformen for denne WP Engine-gjennomgangen, men sannheten er at dette er en best styrte WordPress-løsning penger kan kjøpe.

Gitt, det kommer ikke billig, men hvorfor ville det? Tjenesten er sublim, innstilt til perfeksjon med dyktige hender, polert og optimalisert utover midlene og kunnskapen til de fleste andre hostingleverandører..

Selvfølgelig vil det koste mer.

Men det er penger brukt godt fordi WP Engine er en fremragende utøver så langt dedikerte WordPress-verter går.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector