Преглед на хостингер – споделеният доставчик на хостинг с фин баланс между цена и производителност

Първият път, когато посетих Hostinger.com, ме впечатлиха две неща: изключително ниските цени за споделен хостинг и информативната стойност на сайта. Със сигурност примамва потребителите да купуват хостинг с някои от стандартните маркетингови трикове, но също така има много легална информация, докато месечните такси са нереално ниски.


Друго нещо, което забелязах, докато подготвях предварителните изследвания за този преглед на Хостингер, беше, че това е домакин със силно техническо родословие. Технически надеждните домакини обаче са в изобилие на страниците на хостващия трибунал. Необходима беше повече информация.

Ето защо закупих споделения план Premium, инсталирах чист WordPress върху него и започнах да наблюдавам неговата продължителност и скорост.

След месеци тестове, ето какво мога да ви кажа за Хостингер, всичко това е обобщено в безпристрастен и подробен преглед.

Какво е хостингер?
Създаден в Литва преди около 15 години, Hostinger е международна марка с много силно присъствие на много пазари. Това е компания, която не се предава на EIG или GoDaddy. Вместо това се стреми да създаде собствена империя. Само че тази империя се чувства изненадващо добре.
В крайна сметка Hostinger създаде и все още управлява най-големия безплатен хостинг доставчик на уебсайтове. Сега 000webhost не е без недостатъците си – далеч от него – но фактът, че е концептуализиран и реализиран от хората, стоящи зад Хостингер, и все още не таксува нищо, защото от тях не се отчита нещо.

"Най-добрият домакин за 17 месеца"

Uptime

99,90%

поддържа

9/10

Скорост на зареждане

0,68 сек

Характеристика

9/10

OVERAL3.6

Основните – скорост на хостингер, времетраене и поддръжка

Някои казват, че доставчикът на хостинг е добър само като най-бавния му сървър, други се фокусират върху продължителността на работа и грижата за клиентите. Не ги дискриминирам и тествам всички. Обширно

1. Добро време за изпълнение – 99,91%

Uptime е един от основните признаци на качествен уеб хост и Hostinger се справя доста добре.

99,91% продължаване на наблюдението през шест месеца не е лош резултат; той попада в рамките на обещаните 99,9%.

Досега, само през декември 2018 г., моят малък WordPress сайт беше офлайн за по-дълго време, което доведе до 99.63% време за работа. Честно казано, поради празничния период, в който изпадна, не намерих време да подам жалба до домакина.

Хостингер обещава 5% възстановяване на месечната хостинг такса при всяко нарушение на SLA. Като се има предвид, че през 4 от 6 месеца ъптаймът беше безупречен, не очаквам скоро да се оплача.

Все пак обещаното обезщетение е много малко

"Хостингерът поддържа 99,9% време, но обещава много ограничена компенсация."

Средно Uptime 2018

 • Октомври – 100%
 • Ноември – 100%
 • Декември – 99.62%

Средно Uptime 2019

 • Януари – 99,99%
 • Февруари – 100%

2. Превъзходна скорост

 • Изключително бързи времена на реакция – 0.19s (1-во)
 • Много бързо зареждане – 0.68s (1-во)
 • Стабилен под товар – 1,17s (8-ми)

Забележка: Ако провеждате тестове за скорост на моя домейн, резултатите може да се колебаят малко. Дори от една и съща платформа за тестване два теста обикновено показват малко по-различни резултати. Моят сайт за хостингер се хоства в Атлантическия океан, затова го тествах от американски места. Всички приставки и кеширане от страна на сървъра бяха деактивирани.

Консенсусът между потребители и професионалисти е рядко нещо в интернет. Все пак повечето хора са съгласни в своите отзиви на Hostinger, че това е бърз хост. Данните, които събрах от четири различни инструмента за тестване на бенчмарки, потвърждават толкова.

Всъщност, това е един от най-бързите хостинг доставчици Досега съм тестван.

Скоростта на лицевата страна не е нищо друго освен зрелищна. Hostinger сървърът отнема 0,19 секунди да отговори с първия байт данни. Тогава тя има нужда само 0,68 секунди за да направите страницата напълно.

С такива резултати моята инсталация на Hostinger WordPress е най-бързо зареждащият се сайт под наблюдение, просто ръба на харесванията на InterServer и Dreamhost.

изображения / hostinger преглед най-споделен хостинг-доставчик-с-фина баланс между цена-производителност и--3.png

Когато се стигне до бързина, Hostinger също доставя.

Далеч е от най-добрите изпълнители в тази категория, но е еднакво далечен от най-лошите. Средно време за реакция на 1,17 секунди до близо 300 едновременни заявки изобщо не е лошо.

Средно време за отговор 2018:

 • Октомври – 0,13s%
 • Ноември – 0,12с
 • Декември – 0,21с

Средно време за реакция 2019:

 • Януари – 0,21с
 • Февруари – 0,14с

Напълно заредена страница 2018:

 • Октомври – 0,71s
 • Ноември – 0,59с
 • Декември – 0,60с

Напълно заредена страница 2019:

 • Януари – 0,84s
 • Февруари – 0,83s

Отговор под товар 2018:

 • Октомври – 1.12с
 • Ноември – 1.12с
 • Декември – 1.15с

Отговор под товар 2019:

 • Януари – 1.27с

"Hostinger е сериозно бърз доставчик на уеб хостинг услуги."

3. Подкрепата може да бъде по-добра

Ако отидете на Hostinger.com, може да се изненадате, че екипът за поддръжка е наречен „Екип за успех на клиентите“. Звучи великолепно, но опитът ми с впечатляващи маркетингови условия беше доста неравномерен.

В момента, в който отворих страницата за поддръжка, две аларми изгаснаха.

първи, няма никъде посочен телефонен номер. Колкото и да е странно, адресът на офиса на компанията в Каунас и Ларнака е там, така че можете, вероятно, да изпратите писмо. И двете места са посочени със съответните пощенски кодове.

Явната липса на поддръжка по телефона е изключително странна, но все още не бях готов да откажа хостингер.

Тогава видях второто странно нещо под прикритието на жизнено „Нека да чатим!“ бутон, който ви позволява да … изпращате имейл?

изображения / hostinger преглед-на споделен хостинг-доставчик-с-фина баланс между цена-и-performance.jpg

Сериозно, щракнете върху него и той ще ви отведе до контактна форма. Опитах го няколко пъти, мислейки, че може би това е изпращането на моята заявка до чат агент, който може да подготви адекватни отговори. Това, което получих, беше имейл, който съдържаше едноредов отговор на моя едноредов въпрос.

В това отношение се усеща като чат.

Само че не е.

Ум, Успях да стигна до чата, в крайна сметка. Той е достъпен само на страницата за поддръжка на Hostinger; самата страница не е свързана с началната страница. Опитах от Hostinger.in, а също и от Великобритания версия на хоста, но не намерих директни връзки към поддръжката.

О, и не работи на Firefox.

Във всеки случай. Бутонът за чат се намира в долния десен ъгъл и в крайна сметка имах приятен, макар и не напълно убедителен разговор с поддържащ агент. Той беше бърз и приятелски настроен, но малко размишляване и пробване разкри, че някои рекламирани функции се подвеждат. Повече за това в раздела против минусите на моя преглед на Hostinger.

Докато се скитах из уебсайта на Hostinger, търсейки неуловимата опция за чат, реших да проверя нишките за хостинг на Reddit за допълнителна информация.

Моето търсене на най-добрия уеб хостинг често ме отвежда в Reddit, където хостингер също посещава. Подкрепата там е оценена доста добре, но очевидната липса на няколко от основните канали за комуникация е ужасяваща.

"Екипът за поддръжка изглежда компетентен, но липсата на телефон е сериозен пропуск. Опцията за чат на живо също може да бъде доставена по много по-достъпен начин."

Плюсове на хостингер

той хостинг хостинг решение едва ли се класира като изключителен пакет, но е добре закръглен и здрав. Както начинаещите, така и напредналите потребители могат да намерят много неща, които да харесат.

1. Безумно евтино

Ще се спра по-подробно на хостинг хонорарите малко по-късно, но само да ви кажа, че компанията е просто $ 0,99 от това да бъде наречен безплатен хост на уебсайта. Не е шега. 99 цента. Дори и долар.

2. Специализирани ресурси

Хостингер обещава определена мощност на процесора и оперативната памет за всеки от трите си споделени хостинг плана, което е отлична новина за тези, които растат и се разширяват. Знаейки за какво плащаш и за целия този джаз.

Винаги е трудно да се каже колко добре е приложено такова прецизно управление на ресурсите, но винаги да е приятно да се направи усилие да се отдели определена изчислителна мощност на всеки потребител..

3. SSD през целия борд

По отношение на инфраструктурата Hostiger е в крак с най-новите индустриални стандарти. Всичките му сървъри работят на SSD дискове. Solid-state дисковете са много по-бързи от по-старите твърди дискове, така че това е очевидно надграждане.

4. Вграден кеш

Всички планове за хостингер са активирани кеширането на Nginx. Без да се спускате по-дълбоко в техниките, достатъчно е да се каже, че Nginx е мощен и бърз уеб сървър; той е предназначен да надмине Apache и правилно го прави. Когато кеширането на Nginx от страна на сървъра е правилно конфигурирано (което поддръжката на Hostinger ме увери, че е така), дори динамичните сайтове, затруднени със съдържание, трябва да работят безупречно..

5. Редовни резервни копия

Докато само бизнес планът гарантира ежедневно архивиране, всяко едно от споделените хостинг решения архивира вашите данни седмично. Мнозина биха счели това за най-големия минимум, който трябва да направи уеб хост – напълно съм съгласен с тази идея – но истината е, че редовното архивиране не се предоставя универсално. Гледам те, GoDaddy.

6. 30-дневна гаранция за връщане на парите

Гаранциите за връщане на пари са стандартна практика сред топ хостинг компаниите. Хостингерът не се отличава с това, а върви с това, което предлагат повечето доставчици. 30 дни не са толкова много, за да тествате правилно уеб хостинг услугата, но са безкрайно по-добри от нищо. Гледам те, GoDaddy.

изображения / hostinger преглед най-споделен хостинг-доставчик-с-фина баланс между цена-производителност и--2.jpg

7. Неограничени Cronjobs

Чухте това правилно, неограничени крони. Най-малкият план (който вече е с един крак в категорията за безплатен уеб хостинг) поддържа само едно cronjob наведнъж, но другите две споделени решения могат да се справят с колкото искате. Cronjobs са страхотни. Никога не можете да имате твърде много от тях.

8. Git през борда

Докато ние сме на това, нека го разгледаме максимално добре. Всички планове на Hostinger се предлагат с хранилище за контрол на версиите на Git. Ако не знаете какво е това, най-вероятно няма да го използвате, но ако го направите – страхотно, нали?

9. Оптимизиран за WordPress

WordPress кеширащи приставки и сървъри, готови да се поберат в тази популярна система за управление на съдържанието, правят Hostinger отличен дом за него.

Инсталаторът с едно кликване и автоматичните актуализации правят пакета Hostinger WordPress доста примамлива оферта.

10. Патентен контролен панел

Честно казано, имах нужда от доста време, за да реша дали да има вграден контролен панел да принадлежи към категорията професионалисти или не.

Докато се възхищавам на подобни инициативи, те рядко са по-добри от съществуващите решения. Инстинктивно се зачудих защо Хостингер не използва cPanel.

изображения / hostinger преглед най-споделен хостинг-доставчик-с-фина баланс между цена-производителност и--3.jpg

Компанията разработчици обаче свърши доста зрелищна работа. Наистина, контролният панел прилича много на cPanel, но това не е лошо; спестява време за учене.

Той е гладък и функционален, позволява достатъчно контрол и безпроблемен достъп, което го прави идеален за начинаещи.

11. Създател на уебсайтове

Hostinger осигурява прилично количество инсталатори с едно кликване, но разполага и с приличен инструмент за изграждане на сайт. Създателят на уебсайта Hostinger е включен във всички планове и има функционален интерфейс за плъзгане и пускане, който може да ви помогне да изработите уеб страница бързо и ефективно.

изображения / hostinger преглед най-споделен хостинг-доставчик-с-фина баланс между цена-производителност и--4.jpg

Въпреки че не съм особено голям фен на такива създатели на уебсайтове, трябва да призная, че това е едно от по-добрите итерации, които съм виждал.

12. Каза ли отстъпки?

Сега споменах, че встъпителните цени са смешно ниски, но можете също да получите някои сериозни отстъпки от хостингер с относителна лекота. Чувства се малко сюрреалистично да пишете, че тъй като началните цени са толкова ниски, за да започнете с това, че отстъпването им допълнително едва ли има смисъл.

И все пак това е много реалистична възможност.

13. Отговаря на обратната връзка

По-малко от три месеца след публикуването на моя преглед на Hostinger, компанията посегна да ми благодари, че посочи някои проблеми в Hostinger.com.

Първият отрицателен момент в раздела за минусите на моя преглед беше относно заблуждаващите фрази, използвани от компанията при описание на нейните планове.

Хостингер обаче предприе активни стъпки за справяне с проблема и сега параметрите на плановете му са описани много по-адекватно. Ограниченията се изясняват със звездички, което прави всичко значително по-прозрачно и по-малко подвеждащо дори за най-разсеяните потребители.

Трябва да призная, че се чувствах страхотно на лично ниво, тъй като правенето на уеб хостинг компаниите по-справедливо и по-прозрачно е една от основните причини за съществуването на хостинг трибунал.

Естествено виждането на домакин, който всъщност се грижи достатъчно, за да направи няколко прости стъпки към честен маркетинг, е масивен положителен знак.

Кудос, хостингер.

Hostinger Cons

Въпреки че Hostinger има доста солидно хостинг решение, предложението му далеч не е безупречно.

1. Ограничено за напреднали потребители

Хостингерът има добре заоблен пакет за споделен хостинг, но напредналите потребители може да открият, че липсват в определени области. Да, има Git, cronjobs и Curl, но много екстри, налични в cPanel, просто липсват. Ruby on Rails, Python и други никъде не са намерени.

2. Трудна миграция

Мигрирането на сайт към Hostinger може да бъде проблематично. Въпреки че поддръжката е готова да помогне по какъвто и да е начин – съвет или директно участие в процеса – фактът, че хостът управлява собствен хостинг панел, затруднява прехвърлянето на съществуващи сайтове над.

Възможно е, но е много вероятно да се стигне до сериозна караница.

3. Без свободен SSL

Ако искате да осигурите безплатно вашия сайт с SSL, хостингърът не е идеален. Само най-големият от трите плана включва сигурен сертификат.

Като цяло ми се струва това странно, тъй като липсата на SSL нарушава SEO и решението Let’s Encrypt може да бъде включено в повечето хостинг среди с относителна лекота.

Както и да е, ако искате да получите SSL, трябва или да го заплатите отделно, ръчно да закупите Let’s Encrypt, или да закупите най-големия от трите хостингерски плана.

Препоръчвам ли хостингер?

Да, препоръчвам Хостингер по редица причини.

Ако търсите евтино хостинг решение, това е може би най-добрият вариант.

Скоростта и производителността също са впечатляващи.

Достъпът до екипа за поддръжка може да бъде оптимизиран, но агентите са отзивчиви и знаещи.

Липсата на по-модерни хостинг опции и няколко случая на типичен лингго за хостинг маркетинг, който споменах в този подробен преглед на хостингер, не променят факта, че тази компания осигурява голяма цена / качество.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector