HostPapa Review – най-бързият домакин от Канада

HostPapa е всепризнат домакин с услуги, пригодени да отговарят на малки предприятия от всички ниши. На повърхността хостинг платформата му изглежда достъпна и многофункционална, но дали не отговаря на Hype?


Преди няколко месеца платих за споделената услуга HostPapa и започнах да наблюдавам нейната ефективност чрез обширни тестове за сравнение, като същевременно записвах нейната продължителност чрез постоянно наблюдение на живо.

Прекарах няколко седмици, оценявайки репутацията на хоста през призмата на експертни и потребителски отзиви, а също така прочетох внимателно условията за обслужване и обещаните функции. Резултатът е този подробен, безпристрастен преглед на HostPapa, който внимателно изследва всички аспекти на този хостинг доставчик.

Кой е HostPapa?

Родом от Канада, уеб хостингът на HostPapa е със седалище в Бърлингтън, Онтарио.

Основана през 2006 г., тази частна компания се развива добре и стабилно. Вече коментирах как стремежът към разширяване често унищожава компаниите. Хората от HostPapa изглежда имат ясен план с холистичен подход, който балансира растежа на компанията с отлична инфраструктура и страхотно обслужване на клиенти.

Въпреки че миналите събития не са много надежден предсказател за бъдещето, HostPapa философията внушава чувство за сигурност и здравословност, които са ограничени стоки.

Това не са празни думи.

Събрах твърдо-студени номера, за да ги покажа и те са съгласни с повечето прегледи на HostPapa, които проверих.

"Най-добрият хостинг за малкия бизнес"

Uptime

99,90%

поддържа

8/10

Скорост на зареждане

0.90s

Характеристика

9/10

OVERAL4.2

Основните – HostPapa Uptime, скорост и поддръжка

Започването на преглед на HostPapa с ценообразуване и функции, без първо да се проверява неговата скорост, продължителност и техническа поддръжка, би било безполезно упражнение. Ако не можете да предоставите най-важното, никакви фантазии няма да ви поставят сред най-добрите доставчици на уеб хостинг услуги.

1. Времетраене – 99,91%

HostPapa предоставя това, което обещава: 99,9% наличност.

Преминах внимателно условията за предоставяне на услуги, за да видя какво ще стане, ако продължителността на производството спадне повече, но не видях дума за обезщетение или възстановяване.

Странно, нали? Особено като се има предвид фактът, че можете да видите това на страницата за гаранция на услугата:Гаранция за продължаване на HostPapa?

Във всеки случай потърсих това от екипа за поддръжка на HostPapa. Те ме увериха, че всяко прекомерно прекъсване се записва и съответно се отчита пред екипа за фактуриране, който ще приложи адекватното възстановяване на всички засегнати.

Сега, според моите инструменти за мониторинг на живо, малкият ми малък сайт HostPapa WordPress беше офлайн за по-дълго от очакваното през януари и февруари и не получих никакви отстъпки или обяснения от екипа за фактуриране на компанията..

Признавам, че по времето, когато пропуснах възможността да ги пъхна и да попитам какво става, така че сега с нетърпение очаквам следващия път, когато ще имам възможност да видя как се справят с подобни случаи.

Каквато и да е реакцията им, фактът, че състоянието на ToS няма нищо изрично относно възстановяванията и компенсациите, не е добро..

Средно Uptime 2018

 • Октомври – 99,99%
 • Ноември – 100%
 • Декември – 99,97%

Средно Uptime 2019

 • Януари – 99,81%
 • Февруари – 99,59%
 • Март – 100%
 • Април – 99,92%
 • Май – 99,93%
 • Юни – 99,99%
 • Юли – 99,98%

"HostPapa предоставя стандартните 99,9% ъптайм, но политиката за възстановяване е малко сложна."

2. Скорост – най-бързият домакин

 • Второто най-бързо време за реакция – 0.20s (2-ро)
 • Отлично време за зареждане – 0,90s (4-то)
 • Превъзходен под стрес – 0.19s (3d)

Забележка: Ако провеждате тестове за скорост в моя домейн, резултатите може да се колебаят малко. Дори от една и съща платформа за тестване два последователни теста обикновено показват малко по-различни резултати. Моят сайт HostPapa е хостван в Северна Америка, затова го тествах от американски места. Всички приставки и кеширане от страна на сървъра бяха деактивирани.

Времето до първи байт (TTFB) и напълно зареденото време имат голямо значение за SEO и опит на крайния потребител (което, разбира се, е едно и също нещо). Ето защо измервам и двете внимателно, чрез няколко инструмента за сравнителен анализ.

HostPapa ме впечатли с пламтящи бързи скорости. Моят WordPress сайт постоянно се намира в един от най-бързите TTFB, който съм виждал досега. Средно 200 милисекунди е изключително малко.

Времето, необходимо за сайта да се зареди напълно, така че потребителите да могат да си взаимодействат също е кратко. След по-малко от секунда се показва всичко, което посетителите могат да се насладят.

Не само това, но и HostPapa споделена хостинг платформа е способна да се справи с притока на посетители и едновременната връзка с забележителна лекота. Изпратих едновременно 50 виртуални потребители, които отвориха близо 300 заявки към сървъра и той отговори на всички в рамките на 0,19 секунди.

Брей!

По време на тази бомбардировка с едновременни връзки почти нямаше шипове или изоставане.

Средно време за реакция 2018 г.

 • Октомври – 0,19с
 • Ноември – 0,17с
 • Декември – 0,16с

Средно време за реакция 2019 г.

 • Януари – 0,21с
 • Февруари – 0,18с
 • Март – 0,18с
 • Април – 0,19с
 • Май – 0,26с
 • Юни – 0,24с

Отговор под товар 2018

 • Октомври – 0,23s
 • Ноември – 0,23с
 • Декември – 0,17с

Отговор под товар 2019

 • Януари – 0.20s
 • Февруари – 0.20s
 • Март – 0,19с
 • Април – 0,15с
 • Май – 0,17с
 • Юни – 0,21с

"HostPapa е най-бързият домакин в хостинг трибунала, когато се вземат предвид и трите показателя."

3. Страхотна подкрепа

Имах няколко приятни размени с екипа за поддръжка на HostPapa.

Първо, имах затруднения да открия точните ограничения на всеки споделен хостинг план. Разбирате ли, HostPapa е друг хост, който се занимава с маркетинг на линго, който няма връзка с техническите реалности.

Дори след разширяването на детайлите на плана можете да видите класически глупости като „неограничен SSD“. Този път около условията на услугата бяха уточнени до степен, която трябва да означава “неограничен”, но исках нещо по-конкретно.

И така, разговарях с полезен агент за поддръжка, който беше достатъчно приличен, за да признае, че „неограничен в истинския смисъл на думата“ не съществува навсякъде и винаги, когато са включени сървъри. Защото, знаете ли, уеб сървърите не са нищо повече от мощни компютри, които са обвързани с физическите ограничения.

Агентът за поддръжка също предостави друга връзка към детайлите на споделените планове, където е посочен броят на възлите на план.

Това беше полезно.

Друго страхотно нещо за HostPapa е центърът за самопомощ. Домакинът разполага с голяма база знания с много полезни ръководства. Те са добре написани и точни; пълните новаци могат да следват стъпките с лекота.

"Много бърза и приятелска подкрепа, заедно с отлична база от знания."

Плюсовете на HostPapa

HostPapa е една от най-добрите уеб хостинг услуги на 2019 г. по редица добри причини. Споделената му платформа е универсална, достъпна, сигурна и мощна.

1. Голямо разнообразие от хостинг опции

HostPapa е идеалното решение за хостинг за всякакви малки предприятия. Форуми, уикита, колички за пазаруване, CRM и галерии – вие го наречете, HostPapa може да го домакинства и ще го домакинства добре.

Признаваме, че това не е уникално за базирания в Торонто уеб хост, тъй като харесванията на InMotion хостинг също се грижат за голям брой приложения, но HostPapa го прави още повече. Домакинът има много специални ресурси за много приложения.

Новите потребители могат да се възползват значително от разширената база от знания, но екипът за поддръжка също има над средните познания за много от продуктите.

2. Отлични отзиви от потребители

Не е лесно за един човек да прегледа внимателно доставчиците на уеб хостинг внимателно и напълно независимо от времето и усилията, инвестирани в начинанието..

За щастие хората, които използват домакините от години споделят своите положителни и отрицателни впечатления, рисувайки по-пълна картина на ситуацията.

HostPapa е там с Hostinger и FastComet като един от доставчиците на уеб хостинг с най-добрите отзиви. Въпреки че не са единодушно похвалени, потребителските отзиви на HostPapa, споделящи лош опит, са малко и далеч между тях.

3. Щедри планове

HostPapa е приемлив домакин, който предлага много дори и с най-малкия план. Новите потребители ще намерят всичко лесно достъпно, но опитните уебмайстори също ще намерят много неща.

Персонални задания за cron, RAID-10 съкращения, CDN и много други перки са включени навсякъде.

4. Безплатна миграция

Това е винаги приятно да се види. Доставчикът на уеб хостинг услуги в Торонто е готов да прегледа и санкционира входящата миграция на всеки cPanel акаунт от друг хост. Екипът за поддръжка ще премести безплатно всички имейли, бази данни и уебсайтове.

Единственото ограничение е да кандидатствате за миграция в рамките на 30 дни след регистрацията за HostPapa. Можете да мигрирате над 50 cPanel акаунти – дори и да са с различни доставчици – над HostPapa безплатно.

5. Специализирани ресурси

Може да ви омръзне да я четете, тъй като тя се съдържа във всички мои отзиви за хостинг на уебсайтове за 2019 г., но няма да се уморя да повтарям колко е хубаво да разполагате със специални сървърни ресурси. Защото то е страхотно и изключително важно.

Вече няколко пъти заявих колко подходящ е HostPapa за малкия бизнес, но истината е, че домакинът може да побере с лекота нарастващите нужди на разрастваща се компания или електронен магазин.

Всеки от своите споделени хостинг планове обещава определени сървърни ресурси на своите потребители и им позволява да планират бъдещето и да знаят за какво плащат.

6. Безплатен уебсайт строител

HostPapa наистина поставя всички кутии. Компанията поддържа безумно разнообразие от решения за изграждане на уебсайтове, но също така предлага и свой собствен създател на уебсайтове.

Това е много интуитивен инструмент, който може да ви помогне да установите онлайн присъствие в рамките на часове, дори и без предишен опит в изграждането на сайт. Интерфейсът е добре изложен, броят на шаблоните е повече от задоволителен – над 120 – и функционалността е точно там.

Признавам, че конструкторът с плъзгане и пускане не е най-бързото, което съм виждал, но е напълно адекватен и все пак не пречи на усилията за изграждане на сайт значително.

7. Помощ за изграждане на уебсайт

Ако искате да използвате възможностите за изграждане на уебсайт на компанията, получавате безплатна консултация с един от нейните специалисти по уеб дизайн.

Това е чудесна възможност да уточните как предвиждате вашето онлайн присъствие и да ги оставите да създадат сайт за вас.

Сега това не е безплатна услуга, но е много достъпна и бърза. Не поставям тази услуга по-високо в списъка с позитиви, защото нямам личен опит с нея и не знам какъв е крайният резултат.

Самото му присъствие обаче е нещо забележително и със сигурност може да помогне на собствениците на малък бизнес, които всъщност трябва да управляват бизнеса си и нямат време да пилеят с технически характеристики.

8. Адекватна сигурност

HostPapa предприема мерки за сигурност и трябва да кажа, че те са адекватни. Това беше първият ми преглед на уеб хостинг компаниите, бих бил много по-впечатлен от неговите функции за сигурност, но истината е, че те не са нищо изключително.

Все пак HostPapa маркира всички кутии.

9. HostPapa WordPress хостинг

На пръв поглед WP решението, което HostPapa предлага, изглежда подозрително като обикновения споделен пакет. След по-внимателна проверка можете да разберете, че плановете на WordPress се предлагат с предварително инсталиран Varnish и WP, плюс Jetpack.

HostPapa също така обещава да актуализира Вашата WP автоматично, ако желаете.

Не е лошо, особено за тази цена.

10. Безплатно обучение

Всички нови клиенти на HostPapa имат право на 30-минутна консултация с PapaSquad, който може да помогне при първоначалната настройка, общи съвети или да разработи конкретна стратегия за използване на мрежата чрез буря.

В известен смисъл това е прославено обслужване от портиер, което само по себе си е отлично нещо, но може да се превърне и в много полезен вход в света на хостинга.

Говоренето със специалист в началото, когато до голяма степен не знаете, може да послужи като кормило за бъдещето.

11. Зелен хостинг доставчик

HostPapa е един от пионерите на възобновяемата енергия в хостинг индустрията. Отдаден на 100% зелена енергия, хостинг доставчикът в Торонто заема много отрезвяваща и социално отговорна позиция по въпроса.

Центровете за данни консумират голямо количество електроенергия; това, че те работят на възобновяеми източници, не означава подвиг.

Минусите на HostPapa

HostPapa прави много неща както трябва. Въпреки това, тя все още се разраства и се развива и има няколко аспекта на предлагането на компанията, които подкопават като цяло положителното впечатление.

1. Архивиране на разходите допълнително

Мъртвите, данъците и загубата на данни са неизбежни.

Наличието на дискови масиви RAID-10 е чудесно, но ако трябва да платите за възстановяване на данни, това величие намалява многообразието.

Автоматичното архивиране е доста стандартна функция в повечето съвременни пакети за уеб хостинг и, честно казано, когато домакините ви карат да платите за такава основна услуга, тя ми смила нервите.

Повечето уеб хостинг услуги, прегледани тук, включват автоматично архивиране с (поне) седмична честота, но HostPapa не е сред тях.

Само потребителите на най-скъпия му план се радват на тази функция, засилвайки усещането, че домакинът я счита за супер специална премия услуга.

Не е.

Преместване на.

2. Неясни условия за ползване

HostPapa обещава 99,9% продължителност, но това обещание се чувства кухо. Няма начин да видите продължителността на вашия сайт, без да разчитате на външни инструменти; нито HostPapa cPanel, нито неговата клиентска зона не показват време за работа.

И макар че подобна функция е нещо рядко – HostGator го има – практически всички хостове, които гарантират продължителност, споменават каква ще бъде компенсацията в случай на продължителен прекъсване.

HostPapa не уточнява какво ще получат потребителите, които имат по-голям престой, нито как ще бъде предоставено.

Честно казано, това е много смущаващ пропуск.

Препоръчваме ли HostPapa?

Звуково ДА!

Няма да мога да не се откъсна от тенденцията: отзивите на HosPapa са до голяма степен положителни, тъй като компанията предоставя добра услуга. Толкова просто като това.

Много добрата скорост и продължителността на работа се подкрепят от честен и полезен екип за поддръжка и това е достатъчно, за да създадете страхотна услуга. Наистина, на компанията може да липсват някои от разширените функции, които харесват SiteGround и InMotion хостинг, но споделените пакети са много добре закръглени.

Толкова, че ми беше трудно да изброя много негативи в ревюто си на HostPapa. Да, хостът, базиран в Торонто, няма наистина глобално присъствие – няма центрове за данни по целия свят – но има добри връзки, с локализирани опции за хостинг, т.е. сървъри в центрове за данни, управлявани от други.

Като цяло, HostPapa е топ избор за потребители, чийто пазар е предимно в Северна Америка.

HostPapa с един поглед

поддържа

Знание

Споделени хостинг планове

Контролен панел

Брой хоствани домейни

Брой бази данни

Имейл акаунти

Съхранение по имейл

Архивиране и възстановяване

съхранение

Bandwidth

технология

Сигурност

Регистрация на име на домейни

Миграция на сайт

Създател на уебсайтове

Е-търговия

Специализиран хостинг

Хостинг на Windows

Центрове за данни

Uptime

скорост

Ценообразуване

Ценова структура

Гаранции

Предварително възстановени суми за ранно анулиране

Freebies

Уебсайт на компанията

Фирмена култура

Телефон, чат, имейл, 24/7
Разнообразни и информативни
3 споделени хостинг планове
HostPapa cPanel
2 домейна за най-малкия план, неограничен за останалите
25 за най-малкия, неограничен за другите два плана
100 за плана Starter, неограничен за останалите
500MB на имейл, общо 5GB за първите два плана, 1GB и 10GB, съответно, за Business Pro
Резервните копия струват допълнително в първите два плана
Неограничен; само най-малкият план ограничава пространството до 100GB
Unmetered
SSD дискове, специализирани ресурси, налични са над 400 приложения
Здрав пакет за сигурност
Безплатен домейн с всички планове
Да, в рамките на първите 30 дни
Интуитивен и гъвкав строител на сайтове
Безплатен SSL включен, много специализирани решения за електронна търговия се поддържат
HostPapa разполага със специализирани хостинг планове за WordPress и подкрепя познания в много уеб технологии
Не
Сървъри по целия свят
Твърда производителност, 99,9% обещание
Много бърз преден и заден край
Ниски встъпителни такси, разумно увеличение при подновяване
Предплащането намалява разходите на месец. Таксите за подновяване са около средните в бранша
Обещано е 99% време за продължаване, но няма ясна гаранция, спомената в ToS
Не
Регистрация на домейни, SSL
Полезно и информативно, може би леко претрупано
HostPapa е домакин в Торонто и като повечето канадски неща, той проектира приятелско, полезно и зелено лице
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector