HostPapa Review – de snelste host uit Canada

HostPapa is een bekroonde host met services op maat voor kleine bedrijven uit alle niches. Op het eerste gezicht lijkt het hostingplatform betaalbaar en veelzijdig, maar voldoet het aan de hype?


Ik heb enkele maanden geleden voor de gedeelde service van HostPapa betaald en begon de prestaties ervan te volgen door middel van uitgebreide benchmarktests, terwijl ik de uptime vastlegde door constante live monitoring.

Ik heb een paar weken besteed aan het beoordelen van de reputatie van de host door middel van expert- en gebruikersrecensies en heb ook zorgvuldig de servicevoorwaarden en de beloofde functies gelezen. Het resultaat is deze gedetailleerde, onpartijdige HostPapa-recensie die zorgvuldig alle aspecten van deze hostingprovider onderzoekt.

Wie is HostPapa?

HostPapa webhosting komt uit Canada en heeft zijn hoofdkantoor in Burlington, Ontario.

Dit particuliere bedrijf, opgericht in 2006, groeit mooi en gestaag. Ik heb al opgemerkt hoe bedrijven de neiging hebben om uit te breiden. De mensen bij HostPapa lijken een duidelijk plan te hebben met een holistische benadering die de groei van het bedrijf in evenwicht houdt met een uitstekende infrastructuur en geweldige klantenservice.

Hoewel gebeurtenissen uit het verleden geen erg betrouwbare voorspeller van de toekomst zijn, wekt de HostPapa-filosofie een gevoel van veiligheid en gezondheid op, die schaarse goederen zijn.

Dit zijn geen loze woorden.

Ik verzamelde erg koude nummers om voor hen te laten zien en ze zijn het eens met de meeste HostPapa-beoordelingen die ik heb gecontroleerd.

"Beste hosting voor kleine bedrijven"

Uptime

99,90%

Ondersteuning

8/10

Laadsnelheid

0.90s

Kenmerken

9/10

OVERAL 4.2

The Essentials – HostPapa Uptime, snelheid en ondersteuning

Een HostPapa-recensie starten met prijzen en functies zonder eerst de snelheid, uptime en technische ondersteuning te controleren, zou een nutteloze oefening zijn. Als u de essentiële zaken niet kunt leveren, kunt u met geen enkele mooie truc tot de beste webhostingproviders behoren.

1. Uptime – 99,91%

HostPapa levert wat het belooft: 99,9% beschikbaarheid.

Ik heb de servicevoorwaarden zorgvuldig doorgenomen om te zien wat er gebeurt als de uptime meer daalt, maar ik heb geen woord over compensatie of terugbetaling gezien.

Raar, toch? Zeker gezien het feit dat je dit kunt zien op de service garantie pagina:HostPapa uptime-garantie?

In ieder geval heb ik dit uitgevoerd door het HostPapa-ondersteuningsteam. Ze verzekerden me dat buitensporige downtime wordt geregistreerd en dienovereenkomstig wordt gerapporteerd aan het factureringsteam, dat de gepaste terugbetaling zou toepassen op alle betrokkenen.

Volgens mijn live monitoring-tools was mijn kleine, kleine HostPapa WordPress-site in januari en februari langer dan verwacht offline en kreeg ik geen korting of uitleg van het factureringsteam van het bedrijf.

Toegegeven, op dat moment miste ik de kans om ze te porren en te vragen wat er aan de hand is, dus nu anticipeer ik reikhalzend op de volgende keer dat ik de kans krijg om te zien hoe ze met dergelijke gevallen omgaan.

Wat hun reactie ook is, het feit dat de algemene voorwaarden niets expliciet zeggen over terugbetalingen en vergoedingen, belooft niet veel goeds.

Gemiddelde uptime 2018

 • Oktober – 99,99%
 • November – 100%
 • December – 99,97%

Gemiddelde uptime 2019

 • Januari – 99,81%
 • Februari – 99,59%
 • Maart – 100%
 • April – 99,92%
 • Mei – 99,93%
 • Juni – 99,99%
 • Juli – 99,98%

"HostPapa levert de industriestandaard 99,9% uptime, maar het terugbetalingsbeleid is een beetje lastig."

2. Snelheid – de snelste host

 • De op één na snelste reactietijd – 0,20 s (2e)
 • Uitstekende laadtijd – 0,90 s (4e)
 • Superb Under Stress – 0.19s (3d)

Opmerking: als u snelheidstests uitvoert op mijn domein, kunnen de resultaten enigszins fluctueren. Zelfs vanaf hetzelfde testplatform vertonen twee opeenvolgende tests normaal gesproken enigszins verschillende resultaten. Mijn HostPapa-site wordt gehost in Noord-Amerika, dus ik heb deze getest vanuit Amerikaanse locaties. Alle plug-ins en caching op de server waren uitgeschakeld.

Time-to-first-byte (TTFB) en volledig geladen tijd zijn van groot belang voor SEO en eindgebruikerservaring (wat verreweg hetzelfde is). Daarom meet ik beide zorgvuldig, via verschillende benchmarkingtools.

HostPapa maakte indruk op me met razendsnelle snelheden. Mijn WordPress-site klokt constant in een van de snelste TTFB die ik tot nu toe heb gezien. 200 milliseconden is gemiddeld extreem laag.

De tijd die nodig is om de site volledig te laden, zodat gebruikers ermee kunnen communiceren, is ook kort. In minder dan een seconde wordt alles weergegeven waar de bezoekers van kunnen genieten.

Niet alleen dit, maar het HostPapa shared hostingplatform is in staat om toestroom van bezoekers en gelijktijdige verbinding met een opmerkelijk gemak af te handelen. Ik stuurde tegelijkertijd 50 virtuele gebruikers die bijna 300 verzoeken naar de server opende en deze beantwoordde ze allemaal binnen 0,19 seconden.

Blimey!

Er waren vrijwel geen spikes of lag tijdens dit bombardement met gelijktijdige verbindingen.

Gemiddelde reactietijden 2018

 • Oktober – 0.19s
 • November – 0.17s
 • December – 0.16s

Gemiddelde reactietijden 2019

 • Januari – 0.21s
 • Februari – 0,18 sec
 • Maart – 0.18s
 • April – 0.19s
 • Mei – 0.26s
 • Juni – 0.24s

Reactie onder belasting 2018

 • Oktober – 0.23s
 • November – 0.23s
 • December – 0.17s

Reactie onder belasting 2019

 • Januari – 0,20 s
 • Februari – 0,20 s
 • Maart – 0.19s
 • April – 0.15s
 • Mei – 0.17s
 • Juni – 0.21s

"HostPapa is de snelste host op Hosting Tribunal als alle drie de statistieken in aanmerking worden genomen."

3. Geweldige ondersteuning

Ik had een paar prettige uitwisselingen met het HostPapa-ondersteuningsteam.

Ten eerste had ik moeite om de exacte beperkingen van elk gedeeld hostingplan te achterhalen. Zie je, HostPapa is een andere host die zich bezighoudt met marketing jargon dat geen verband houdt met de technische realiteit.

Zelfs na het uitbreiden van de details van het plan zie je klassieke onzin zoals “onbeperkte SSD”. Deze keer hebben de servicevoorwaarden tot op zekere hoogte gespecificeerd wat “onbeperkt” zou moeten betekenen, maar ik wilde iets specifiekers.

Dus praatte ik met een behulpzame ondersteuningsagent die netjes genoeg was om toe te geven dat ‘onbeperkt in de echte zin van het woord’ niet bestaat waar en wanneer er servers bij betrokken zijn. Omdat, weet je, webservers niets meer zijn dan krachtige computers die gebonden zijn aan fysieke beperkingen.

De ondersteuningsagent gaf ook een andere link naar de details van de gedeelde plannen waar het aantal inodes per plan was gespecificeerd.

Dat was handig.

Een ander groot voordeel van HostPapa is het zelfhulpcentrum. De gastheer heeft een grote kennisbank met zeer nuttige gidsen. Ze zijn goed geschreven en to-the-point; complete beginners kunnen de stappen gemakkelijk volgen.

"Zeer snelle en vriendelijke ondersteuning samen met een uitstekende kennisbasis."

De voordelen van HostPapa

HostPapa is om een ​​aantal goede redenen een van de beste webhostingservices van 2019. Het gedeelde platform is veelzijdig, betaalbaar, veilig en krachtig.

1. Een breed scala aan hostingopties

HostPapa is de ideale hostingoplossing voor allerlei kleine bedrijven. Forums, wiki’s, winkelwagentjes, CRM’s en galerijen – noem maar op, HostPapa kan het hosten en zal het goed hosten.

Toegegeven, dit is niet uniek voor de in Toronto gevestigde webhost, omdat InMotion Hosting ook geschikt is voor een groot aantal apps, maar HostPapa gaat nog een stap verder. De host heeft tal van toegewijde bronnen voor een groot aantal apps.

Nieuwe gebruikers kunnen enorm profiteren van de uitgebreide kennisbasis, maar het ondersteuningsteam heeft ook een bovengemiddelde kennis van veel van de producten.

2. Uitstekende gebruikersrecensies

Het is niet gemakkelijk voor één persoon om webhostingproviders grondig en volledig te beoordelen, ongeacht de hoeveelheid tijd en moeite die in het streven is geïnvesteerd.

Gelukkig delen mensen die de hosts al jaren gebruiken hun positieve en negatieve indrukken, waardoor ze een completer beeld van de situatie schetsen.

HostPapa is daar met Hostinger en FastComet als een van de webhostingproviders met de beste beoordelingen. Hoewel niet zo unaniem geprezen, zijn HostPapa-gebruikersrecensies die slechte ervaringen delen, zeldzaam.

3. Royale plannen

HostPapa is een betaalbare host die veel biedt, zelfs met het kleinste abonnement. Nieuwe gebruikers zullen alles gemakkelijk toegankelijk vinden, maar ervaren webmasters zullen ook veel dingen leuk vinden.

Aangepaste cron-taken, RAID-10-redundantie, CDN en vele andere voordelen zijn over de hele linie inbegrepen.

4. Gratis migraties

Dat is altijd leuk om te zien. De Toronto webhostingprovider is klaar om de inkomende migratie van elk cPanel-account van een andere host te beoordelen en te sanctioneren. Het ondersteuningsteam verhuist gratis naar alle e-mails, databases en websites.

De enige beperking is het aanvragen van migratie binnen 30 dagen na aanmelding bij HostPapa. Je kunt meer dan 50 cPanel-accounts gratis migreren naar HostPapa, zelfs als ze bij verschillende providers zijn.

5. Toegewijde bronnen

Je zult het misschien beu worden om het te lezen omdat het in al mijn website-hostrecensies voor 2019 voorkomt, maar ik zal het niet beu worden om te herhalen hoe goed het is om toegewijde serverbronnen te hebben. Omdat het is geweldig en enorm belangrijk.

Ik heb al een paar keer gezegd hoe geschikt HostPapa is voor kleine bedrijven, maar de waarheid is dat de host gemakkelijk kan voldoen aan de groeiende behoeften van een groeiend bedrijf of e-store.

Elk van zijn gedeelde hostingplannen belooft bepaalde serverbronnen aan zijn gebruikers en stelt hen in staat de toekomst te plannen en te weten waarvoor ze betalen.

6. Gratis Website Builder

HostPapa vinkt inderdaad alle vakjes aan. Het bedrijf ondersteunt een waanzinnige verscheidenheid aan oplossingen voor het bouwen van websites, maar biedt ook een eigen website-builder.

Het is een zeer intuïtieve tool waarmee u binnen enkele uren een online aanwezigheid kunt opbouwen, zelfs zonder voorafgaande ervaring met het bouwen van een site. De interface is goed ingedeeld, het aantal sjablonen is meer dan bevredigend – meer dan 120 – en de functionaliteit is er.

Toegegeven, de drag-and-drop-builder is niet de snelste die ik heb gezien, maar hij is toch redelijk geschikt en belemmert de inspanningen voor het bouwen van de site niet aanzienlijk.

7. Help bij het bouwen van websites

Als u gebruik wilt maken van de mogelijkheden voor het bouwen van websites van het bedrijf, krijgt u een gratis consult met een van zijn webdesignspecialisten.

Het is een geweldige kans om te specificeren hoe u uw online aanwezigheid voorstelt en hen een site voor u te laten bouwen.

Nu is dit geen gratis service, maar het is zeer betaalbaar en snel. Ik plaats deze service niet hoger op de lijst met positieven omdat ik er geen persoonlijke ervaring mee heb en niet weet wat het eindresultaat is.

De aanwezigheid ervan is echter iets opmerkelijks en kan zeker eigenaren van kleine bedrijven helpen die hun bedrijf echt moeten runnen en geen tijd hebben om technische details te verspillen.

8. Voldoende beveiliging

HostPapa prijst zijn beveiligingsmaatregelen en ik moet zeggen dat ze voldoende zijn. Was dit mijn eerste recensie van webhostingbedrijven, ik zou veel meer onder de indruk zijn van de beveiligingsfuncties, maar de waarheid is dat ze niets bijzonders zijn.

Toch vinkt HostPapa alle vakjes aan.

9. HostPapa WordPress-hosting

Op het eerste gezicht lijkt de WP-oplossing die HostPapa biedt verdacht veel op het reguliere gedeelde pakket. Maar bij nadere inspectie kun je ontdekken dat de WordPress-plannen worden geleverd met vooraf geïnstalleerde Varnish en WP, plus Jetpack.

HostPapa belooft ook om uw WP automatisch bij te werken, als u dat wenst.

Niet slecht, zeker niet voor die prijs.

10. Gratis training

Alle nieuwe HostPapa-klanten hebben recht op een consult van 30 minuten met de PapaSquad, die kan helpen bij de eerste installatie, algemeen advies of het bedenken van een specifieke strategie om het web stormenderhand te veroveren.

In zekere zin is dit een veredelde conciërgeservice, wat op zichzelf al een uitstekende zaak is, maar het kan ook een zeer nuttige ingang worden in de wereld van hosting.

Praten met een specialist in een vroeg stadium, wanneer u grotendeels geen idee heeft, kan als leidraad voor de toekomst dienen.

11. Groene hostingprovider

HostPapa is een van de pioniers van hernieuwbare energie in de hostingsector. Gewijd aan 100% groene energie, neemt de Toronto hostingprovider een zeer ontnuchterende en maatschappelijk verantwoorde houding aan.

Datacenters verbruiken grote hoeveelheden elektriciteit; ze laten draaien op hernieuwbare energiebronnen is geen sinecure.

De nadelen van HostPapa

HostPapa doet veel dingen goed. Het groeit en ontwikkelt zich echter nog steeds en er zijn verschillende aspecten van het aanbod van het bedrijf die de algemeen positieve indruk ondermijnen.

1. Back-ups kosten extra

Dood, belastingen en gegevensverlies zijn onvermijdelijk.

RAID-10-schijfarrays zijn geweldig, maar als u moet betalen voor gegevensherstel, vermindert deze grootheid veelvoud.

Automatische back-ups zijn een vrij standaardfunctie in de meeste moderne webhostingpakketten en, eerlijk gezegd, wanneer hosts u laten betalen voor zo’n basisservice, schrikt het me af.

De meeste webhostingservices die hier worden beoordeeld, bevatten automatische back-ups met (ten minste) wekelijkse frequentie, maar HostPapa is daar niet bij.

Alleen de gebruikers van het duurste abonnement genieten van deze functie, wat het gevoel versterkt dat de host het als een super speciale premium service beschouwt.

Het is niet.

Verder gaan.

2. Onduidelijke Servicevoorwaarden

HostPapa belooft een uptime van 99,9%, maar die belofte voelt hol aan. Er is geen manier om de uptime van uw site te zien zonder te vertrouwen op externe tools; noch het HostPapa cPanel, noch het klantengedeelte geeft uptime aan.

En hoewel een dergelijke functie iets zeldzaams is – HostGator heeft het – bijna alle hosts die uptime garanderen, vermelden wat de compensatie zal zijn in geval van langdurige uitval.

HostPapa specificeert niet wat gebruikers die meer downtime ervaren zullen krijgen, noch hoe deze zal worden aangeboden.

Eerlijk gezegd is dit een zeer verbijsterende omissie.

We raden HostPapa aan?

Een volmondig JA!

Ik zal niet – kan niet – de trend doorbreken: HosPapa-recensies zijn grotendeels positief omdat het bedrijf een goede service biedt. Zo simpel is het.

Zeer goede snelheid en uptime worden ondersteund door een eerlijk en behulpzaam ondersteuningsteam en dat is genoeg om een ​​geweldige service te creëren. Inderdaad, het bedrijf mist mogelijk enkele van de geavanceerde functies die SiteGround en InMotion Hosting bieden, maar de gedeelde pakketten zijn zeer goed afgerond.

Zo erg zelfs dat ik het moeilijk vond om veel negatieven in mijn HostPapa-recensie op te sommen. Ja, de in Toronto gevestigde host is niet echt wereldwijd aanwezig – geen datacenters over de hele wereld – maar heeft goede verbindingen met gelokaliseerde hostingopties, d.w.z. servers in datacenters die door anderen worden beheerd.

Al met al is HostPapa een topkeuze voor gebruikers wier markt voornamelijk in Noord-Amerika ligt.

HostPapa in een oogopslag

Ondersteuning Kennis basisGedeelde hostingplannenControlepaneelAantal gehoste domeinenAantal databasesEmailaccountsE-mailopslagBack-ups en herstelOpslag Bandbreedte Technologie Veiligheid Domeinnaam registratie Sitemigratie Website bouwerE-commerceGespecialiseerde hosting Windows-hostingDatacentersUptime SnelheidPrijzen Prijsstructuur GarantiesPro rata restitutie bij vroegtijdige annulering FreebiesBedrijfswebsite Bedrijfscultuur
Telefoon, chat, e-mail, 24/7
Divers en informatief
3 gedeelde hostingplannen
HostPapa cPanel
2 domeinen voor het kleinste abonnement, onbeperkt voor de rest
25 voor de kleinste, onbeperkt voor de andere twee plannen
100 voor het Starter-abonnement, onbeperkt voor de rest
500 MB per e-mail, in totaal 5 GB voor de eerste twee abonnementen, respectievelijk 1 GB en 10 GB voor de Business Pro
Back-ups kosten extra in de eerste twee plannen
Onbeperkt; alleen het kleinste plan beperkt de ruimte tot 100 GB
Onbepaald
SSD’s, speciale bronnen, meer dan 400 apps beschikbaar
Robuuste beveiligingssuite
Gratis domein bij alle abonnementen
Ja, binnen de eerste 30 dagen
Intuïtieve en flexibele sitebouwer
Gratis SSL inbegrepen, veel gespecialiseerde e-commerce-oplossingen worden ondersteund
HostPapa heeft gespecialiseerde WordPress-hostingplannen en ondersteuning met kennis van veel webtechnologieën
Nee
Servers over de hele wereld
Solide prestaties, belofte van 99,9% waargemaakt
Zeer snelle voor- en achterkant
Lage introductiekosten, redelijke stijging bij verlenging
Vooruitbetalen verlaagt de kosten per maand. Verlengingskosten zijn gemiddeld in de branche
Uptime van 99% wordt beloofd, maar er wordt geen duidelijke garantie genoemd in de ToS
Nee
Domeinregistratie, SSL
Handig en informatief, misschien een beetje rommelig
HostPapa is een in Toronto gevestigde gastheer en zoals de meeste Canadese dingen, projecteert het een vriendelijk, behulpzaam en groen gezicht
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map