Hostinger Review – den delte hostingleverandøren med fin balanse mellom pris og ytelse

Første gang jeg besøkte Hostinger.com slo to ting meg: de ekstremt lave prisene for delt hosting og den informative verdien av nettstedet. Jada, det lokker brukere til å kjøpe hosting med noen av de vanlige markedsføringstriksene, men det har også rikelig med legit info, mens de månedlige avgiftene er urealistisk lave.


En annen ting jeg la merke til mens jeg forberedte den foreløpige undersøkelsen for denne Hostinger-gjennomgangen, var at dette er en vert med en sterk teknisk stamtavle. Teknisk gode verter er det imidlertid rikelig på sidene til Hosting Tribunal. Mer informasjon var nødvendig.

Derfor kjøpte jeg den delte Premium-planen, installerte en ren WordPress på den og begynte å overvåke oppetid og hastighet.

Etter måneder med testing, her er hva jeg kan fortelle deg om Hostinger, alt oppsummert i en objektiv, detaljert gjennomgang.

Hva er Hostinger?
Hostinger ble opprettet i Litauen for 15 år siden, og er et internasjonalt merke med en veldig sterk tilstedeværelse i mange markeder. Dette er et selskap som ikke bøyer seg for EIG eller GoDaddy. I stedet prøver den å skape et eget imperium. Bare det at dette imperiet føles overraskende bra.
Når alt kommer til alt, opprettet og driver Hostinger den største leverandøren av gratis hosting. Nå er 000webhost ikke uten sine feil – langt fra det – men det faktum at det ble konseptualisert og realisert av menneskene bak Hostinger, og fremdeles ikke belaster noe på grunn av dem teller for noe.

"Beste generelle vert i 17 måneder"

oppetid

99.90%

Brukerstøtte

9/10

Lasterhastighet

0,68 sek

Funksjoner

9/10

OVERAL3.6

Det viktigste – Hostinger hastighet, oppetid og støtte

Noen sier at en vertsleverandør bare er god som sin tregeste server, andre fokuserer på oppetid og kundebehandling. Jeg diskriminerer ikke og tester dem alle. Omfattende

1. Good Uptime – 99,91%

Oppetid er et av de viktigste tegnene på en webhotell av høy kvalitet, og Hostinger gjør det rimelig bra.

99,91% oppetid over seks måneders overvåking er ikke et dårlig resultat; den faller innenfor de lovede 99,9%.

Så langt, bare i desember 2018, var det lille WordPress-nettstedet mitt offline lenger, noe som førte til en oppetid på 99,63%. Sannheten skal sies, på grunn av den høytiden den falt i, fant jeg ikke tid til å sende inn en klage til verten.

Hostinger lover 5% refusjon av den månedlige vertsavgiften når oppetiden SLA brytes. Gitt at i 4 av 6 månedene oppetiden var upåklagelig, forventer jeg ikke å ha en grunn til å klage når som helst snart.

Fortsatt er den lovede kompensasjonen veldig liten

"Hostinger opprettholder 99,9% oppetid, men lover veldig begrenset kompensasjon."

Gjennomsnittlig oppetid 2018

 • Oktober – 100%
 • November – 100%
 • Desember – 99,62%

Gjennomsnittlig oppetid 2019

 • Januar – 99,99%
 • Februar – 100%

2. Suveren hastighet

 • Ekstremt raske responstid – 0.19s (1.)
 • Veldig rask lastetid – 0.68s (1.)
 • Stabil under belastning – 1.17s (8.)

Merk: Hvis du kjører hastighetstester på domenet mitt, kan resultatene svinge litt. Selv fra den samme testplattformen vil to tester normalt vise litt forskjellige resultater. Mitt Hostinger-nettsted er vertskap over Atlanteren, så jeg testet det fra amerikanske steder. Alle plugins og hurtigbufring på serversiden ble deaktivert.

En konsensus mellom brukere og profesjonelle er en sjelden ting på nettet. Fortsatt er de fleste enige i Hostinger-vurderingene at dette er en rask vert. Dataene jeg samlet ut fra fire forskjellige testverktøy for benchmark bekrefter like mye.

Faktisk, dette er en av de raskeste hostingleverandørene Jeg har testet så langt.

Fronthastigheten er intet mindre enn spektakulær. Hostinger-serveren tar omtrent 0,19 sekunder å svare med den første byten med data. Deretter trenger den bare 0,68 sekunder for å gjengi siden fullt ut.

Med slike resultater er min Hostinger WordPress-installasjon det raskeste lasteområdet under overvåking, bare kanter som InterServer og Dreamhost.

images / hostinger-review-the-delt-hosting-leverandør-med-fine balanse mellom pris-og-performance-3.png

Når det gjelder backend-hastigheten, leverer Hostinger også.

Det er langt fra de beste utøverne i denne kategorien, men den er like fjern fra de verste. 1,17 sekunders gjennomsnittlig responstid på nesten 300 samtidige forespørsler er ikke dårlig.

Gjennomsnittlig responstid 2018:

 • Oktober – 0,13s%
 • November – 0,12 sek
 • Desember – 0,21s

Gjennomsnittlig responstid 2019:

 • Januar – 0,21s
 • Februar – 0,14s

Fullastet side 2018:

 • Oktober – 0,71s
 • November – 0.59s
 • Desember – 0,60 tallet

Fullastet side 2019:

 • Januar – 0,84s
 • Februar – 0,83s

Respons under belastning 2018:

 • Oktober – 1.12s
 • November – 1.12s
 • Desember – 1.15s

Respons under belastning 2019:

 • Januar – 1,27s

"Hostinger er en seriøs rask webhotellleverandør."

3. Støtte kan være bedre

Hvis du går til Hostinger.com, kan du bli overrasket over å se at supportteamet er kalt “Customer Success Team”. Høres storslått ut, men min erfaring med imponerende markedsføringsbetingelser har vært ganske ujevn.

I det øyeblikket jeg åpnet støttesiden, gikk to alarmer.

Først, det er ikke noe telefonnummer oppført noe sted. Merkelig nok er kontoradressene til selskapet i Kaunas og Larnaca der, slik at du antagelig kan sende et brev. Begge steder er oppført med respektive postkoder.

Den tilsynelatende mangelen på telefonstøtte er ekstremt rart, men jeg var ikke klar til å rabattere Hostinger ennå.

Da så jeg den andre rare tingen under dekke av en levende “La oss chatte!” -knapp som lar deg … sende en e-post?

images / hostinger-review-the-delt-hosting-leverandør-med-fine balanse mellom pris-og-performance.jpg

Seriøst klikker du på den, og tar deg med til et kontaktskjema. Jeg prøvde det flere ganger, og tenkte at det kanskje sendte spørsmålet mitt til en chat-agent som kan forberede tilstrekkelige svar. Det jeg fikk var en e-post som inneholdt et svar på en linje på spørsmålet mitt.

I denne forbindelse føles det som en prat.

Bare det er det ikke.

Mind, Jeg klarte å nå chatten, etter hvert. Det er bare tilgjengelig på Hostinger-støttesiden; selve siden er ikke lenket på hjemmesiden. Jeg prøvde fra Hostinger.in og også fra den britiske versjonen av verten, men fant ingen direkte koblinger mot support.

Oh, og det fungerte ikke på Firefox.

Uansett. Chat-knappen er plassert nederst i høyre hjørne, og jeg endte opp med å ha en hyggelig, om enn ikke helt overbevisende samtale med en støtteagent. Han var rask og vennlig, men litt pirking og sondering avslørte at visse annonserte funksjoner er misvisende. Mer om det i ulemper-delen av min Hostinger-anmeldelse.

Mens jeg vandret rundt på Hostinger-nettstedet og lette etter det unnvikende for chat-alternativet, bestemte jeg meg for å sjekke Reddit-webhotelltrådene for litt ekstra innsikt..

Mitt søk etter den beste webhotellet fører meg ofte til Reddit der Hostinger også frekventerer. Støtten der er vurdert til ganske bra, men den tilsynelatende mangelen på et par av de viktigste kommunikasjonskanalene er rystende.

"Støtteteamet virker kompetent, men mangelen på telefon er en alvorlig unnlatelse. Alternativet for live chat kan også leveres på en mye mer tilgjengelig måte."

Hostinger Pros

Hostinger-hostingløsningen kvalifiserer neppe som en enestående pakke, men den er godt avrundet og robust. Både nybegynnere og avanserte brukere kan finne mange ting å like.

1. Sinnsykt billig

Jeg vil gå nærmere inn på Hostinger-avgiftene litt senere, men la meg bare si at selskapet er rent $ 0,99 unna å bli kalt en gratis nettstedvert. Ingen spøk. 99 øre. Ikke engang en dollar.

2. Dedikerte ressurser

Hostinger lover viss CPU og RAM-kraft for hver av de tre delte hostingplanene, noe som er utmerkede nyheter for de som vokser og utvider seg. Å vite hva du betaler for og all den jazzen.

Det er alltid vanskelig å fortelle hvor godt slik presis ressursstyring er implementert, men det er alltid hyggelig å se en innsats for å dedikere viss regnekraft til hver bruker.

3. SSD over hele linjen

Når det gjelder infrastruktur holder Hostiger følge med de nyeste bransjestandardene. Alle serverne kjører på SSD-er. Solid state-stasjoner er mye raskere enn de eldre HDD-ene, så det er en åpenbar oppgradering.

4. Innebygd cache

Alle Hostinger-planer har Nginx-hurtigbufring aktivert. Uten å gå dypere ned i tekniske forhold, er det nok å si at Nginx er en kraftig og rask webserver; den ble designet for å utkonkurrere Apache og gjør det riktig. Når Nginx-hurtigbufring på serversiden er konfigurert riktig (noe Hostinger-støtten forsikret meg om er tilfelle), bør til og med innholdstunge dynamiske nettsteder utføre feilfritt.

5. Vanlige sikkerhetskopier

Mens bare forretningsplanen garanterer daglige sikkerhetskopier, hver av de delte hostingløsningene sikkerhetskopierer dataene dine ukentlig. Mange vil betrakte dette som det minste minimum en premium webhotell må gjøre – jeg er helt enig i denne oppfatningen – men sannheten er at vanlige sikkerhetskopier ikke blir gitt universelt. Jeg ser på deg, GoDaddy.

6. 30-dagers pengene-tilbake-garanti

Pengene tilbake garantier er standard praksis blant de beste web hosting selskaper. Hostinger utmerker seg ikke med det, men følger med det de fleste tilbydere tilbyr. 30 dager er ikke så mye å teste en webhotell riktig, men er uendelig mye bedre enn ingenting. Jeg ser på deg, GoDaddy.

images / hostinger-review-the-delt-hosting-leverandør-med-fine balanse mellom pris-og-performance-2.jpg

7. Ubegrenset cronjobs

Du hørte det riktige, ubegrensede cronjobs. Den minste planen (som allerede er med ett ben i kategorien gratis webhotell) støtter bare en cronjob av gangen, men de to andre delte løsningene kan håndtere så mange du vil. Cronjobs er kjempebra. Du kan aldri ha for mange av dem.

8. Git over hele linjen

Mens vi er inne på det, la oss fange det til det fulle. Alle Hostinger-planer leveres med Git-versjonskontroll. Hvis du ikke vet hva det er, vil du sannsynligvis ikke bruke det likevel, men hvis du gjør det – kjempebra, ikke sant?

9. Optimalisert for WordPress

WordPress-hurtigbufring-plugins og servere som er klare til å imøtekomme dette populære innholdsstyringssystemet, gjør Hostinger til et utmerket hjem for det.

1-klikk installasjonsprogram og automatiske oppdateringer gjør Hostinger WordPress-pakken til et ganske fristende tilbud.

10. Proprietær kontrollpanel

Sannheten skal sies, jeg trengte ganske lang tid på å bestemme meg for om det å ha et eget innebygd kontrollpanel hører til kategorien Pros eller ikke.

Selv om jeg beundrer slike initiativer, er de sjelden bedre enn eksisterende løsninger. Jeg lurte instinktivt på hvorfor Hostinger ikke bruker cPanel.

images / hostinger-review-the-delt-hosting-leverandør-med-fine balanse mellom pris-og-performance-3.jpg

Imidlertid har selskapets devs gjort en ganske spektakulær jobb. Riktignok ligner kontrollpanelet på cPanel, men det er ikke en dårlig ting; det sparer læringstid.

Den er glatt og funksjonell, og gir nok kontroll og sømløs tilgang, noe som gjør den ideell for nybegynnere.

11. Nettstedsbygger

Hostinger gir en anstendig mengde 1-klikk-installatører, men den har også et anstendig verktøy for nettstedsbygging. Hostinger nettstedbygger er inkludert i alle planer og har et funksjonelt dra-og-slipp-grensesnitt som kan hjelpe deg med å lage en webside raskt og effektivt.

images / hostinger-review-the-delt-hosting-leverandør-med-fine balanse mellom pris-og-performance-4.jpg

Selv om jeg ikke er en særlig tilhenger av slike nettstedbyggere, må jeg innrømme at dette er en av de bedre iterasjonene jeg har sett.

12. Sa du rabatter?

Nå nevnte jeg at introduksjonsprisene er latterlig lave, men du kan også få litt seriøs Hostinger-rabatt med relativt letthet. Det føles litt surrealistisk å skrive at ettersom startprisene er så lave til å begynne med at det ved å knapt redusere dem knapt er fornuftig.

Likevel er det en veldig realistisk mulighet.

13. svarer på tilbakemelding

Mindre enn tre måneder etter at Hostinger-anmeldelsen ble publisert, rakte selskapet takk for at jeg påpekte noen problemer på Hostinger.com.

Det første negative punktet i Cons-delen av vurderingen min handlet om den misvisende formuleringen som ble brukt av selskapet når de beskrev planene.

Imidlertid tok Hostinger aktive skritt for å løse problemet, og nå beskrives parametrene for planene mye mer adekvat. Begrensningene blir avklart med stjerner, noe som gjør alt vesentlig mer oversiktlig og mindre misvisende selv for de mest distraherte av brukerne.

Jeg må innrømme at det føltes bra på personlig nivå, ettersom å gjøre webhotellfirmaene mer rettferdig og mer oversiktlig, er en av hovedårsakene til eksistensen av Hosting Tribunal.

Å se en vert som faktisk bryr seg nok til å ta noen få enkle skritt mot ærlig markedsføring, er naturlig nok et enormt positivt tegn.

Kudos, Hostinger.

Hostinger Cons

Mens Hostinger har en ganske solid hostingløsning, er tilbudet langt fra feilfritt.

1. Begrenset for avanserte brukere

Hostinger har en godt avrundet delt hosting-pakke, men avanserte brukere kan synes at den mangler på visse områder. Ja, det er Git, cronjobs og Curl, men mange godbiter som er tilgjengelige i cPanel er rett og slett fraværende. Ruby on Rails, Python og andre er ingen steder å finne.

2. Vanskelig migrasjon

Det kan være problematisk å migrere et nettsted til Hostinger. Selv om støtten er klar til å hjelpe på noen måte som er nødvendig – råd eller direkte involvering i prosessen – gjør det faktum at verten driver et proprietært vertspanel det vanskelig å overføre eksisterende nettsteder over.

Det er mulig, men det er sannsynlig at det er et alvorlig problem.

3. Ingen gratis SSL

Hvis du vil sikre nettstedet ditt med en SSL gratis, er Hostinger ikke ideelt. Bare den største av de tre planene inkluderer et sikkert sertifikat.

Generelt synes jeg dette er rart fordi mangelen på SSL svekker SEO og Let’s Encrypt-løsningen kan relativt enkelt innarbeides i de fleste vertsmiljøer..

Det er som det kan, hvis du ønsker å få SSL, må du enten betale for det separat, manuelt anskaffe en Let’s Encrypt, eller kjøpe den største av de tre Hostinger-planene.

Anbefaler jeg Hostinger?

Ja, jeg anbefaler Hostinger av mange grunner.

Hvis du er ute etter en billig hosting-løsning, er det sannsynligvis det beste alternativet.

Hastighet og ytelse er imponerende også.

Tilgangen til supportteamet kan optimaliseres, men agentene er lydhøre og kunnskapsrike.

Mangelen på mer avanserte vertsalternativer og flere forekomster av typisk hostingmarkedsføring-lingo jeg nevnte gjennom denne detaljerte Hostinger-gjennomgangen, endrer ikke det faktum at dette selskapet gir god valuta for pengene.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map